Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Psikolojik agiz kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
denizedogru
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Konu: Psikolojik agiz kokusu
    Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2016 Saat 14:29
Hocam, siz de cevaplarsaniz sevinirim.

1- Psikolojik agiz kokusu sadece asiri kaygi ve suphe midir yoksa koku hissedilir mi?

2- Hangi durumlarda ortaya cikar. Agiz kokusu ile alakasi olmayan bir psikolojik travma buna neden olabilir mi?

3- Son olarak hasta bunu kabullenir mi? :)

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2016 Saat 11:07
Soru güzeldi. Tesekkür ederim
Sizin psikolojik dediginize gelin Tip 5 (Subjektif) agiz kokusu diyelim.

1- Subjektif agiz kokusu iki çesittir. Nörojenik veya psikojenik olabilir. Eger nörojenik olursa birey gerçekten bir koku hisseder. Fakat baskasi hissetmez.

2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur. Bu miktar zaman içerisinde degisir. psikolojik rezilyens adi verilir. Bende agiz kokusu var mi acaba? diye kendisine sorar, Daha sonra kendi sorusunu evet var ama idare eder, bos ver, hayir yok, herkeste var, bazen var, önemli degil seklinde cevaplayarak kendi iç sesine karsi direnç gösterir, kendi problemini kendi içinde kendisi çözer. Bu saglikli insanda meydana gelir. Tip 5 agiz kokusunun fizyolojik porsiyonudur.
      Kendisi basa çikamadigi zaman, konforunu bozmaya basladigi zaman veya takintiya dönüstügü zaman hastalik baslar. Tip 5 (psikojenik) agiz kokusunun 3 episodu vardir.
Videolari seyredin
http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

3- Tip 5 nörojenik olanlar ve Tip 5 (psikojenik) olanlarin fobik fazindakiler biraz daha kolay kabullenirler. Imajiner olanlarda ciddi bir direnç vardir. Doktoru suçlama, hakaret etme, asagilama, begenmeme, küçük görme egilimindedir. Beni anlamadi diye düsünür. Ama psikiyatristin ilacini kullanmaya baslarsa 2 ay sonra iyilesme yavas-yavas baslar.

Makale (ingilizce) yollasam okur musunuz?

http://murataydin.org/halitofobi.pdf

-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2016 Saat 19:04
Cok tesekkurler hocam. Pekala nörojenik oldugunda birey kokuyu mesela genizde hisseder ama kendi nefesini kokladiginda bu kokuyu burundan da alabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2016 Saat 13:31
"genizde hissetmek" dediginiz olgu ile "burundan almak" dediginiz olgu ayni seydir.
-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2016 Saat 21:34
Anladim hocam tesekkurler. Bunun tedavisi hakkinda bilgi verir misiniz yani nörojenik olanin tedavisi ne sekildedir
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2016 Saat 02:26
Son zamanlarda kendime yönelttigim bazi sorular var.Sizde cevaplarsaniz belkide yardimlasarak bu cukurdan çikariz.

1 Sizden baska kaç kisi agzinizin koktugunu düsünüyor ve size söylüyor?

2.Cocukluk caginizda agiz kokusuyla ilgili bi uyari aldiniz mi ya da bir baskasinin bu yuzden elestirildigini duydunuz mu? Sizi bu konuya odaklayacak kaygilandiracak birsey yasadiniz mi?

3.Bedeninizin görünümü ya da agiz kokusu disinda kalan ter , ayak vb.kokulardan da rahatsiz misiniz?Rahatsizlik verdiginizi dusunuyor musu
nuz?

4.Yasam kalitenizi düsüren baska takinti korku kaygi duydugunuz seyler varmi? Varsa nelerdir?Sosyal fobi gibi

5.Öz sayginiz düsük mü?

6.Hassas detayci yapiya sahipmisiniz?

7.Yapmaniz gereken islerde organize olmakta konsantre olmakta sonunu getirmekte devamlilikta zorlaniyor musunuz? Erteleme son dakkaya birakma aliskanliginiz var mi?

8.Tip 5 olma ihtimalinizi hiç düsündünüz mü?

Çünkü ben bu sorulara verdigim cevaplarla tip 5 oldugumu düsünmeye basladim.Cocukluk çaginda yasadigim bademcik sorunumun beni bu noktaya getirmis olabilecegini düsünüyorum. Yapmam gereken tek sey samimiyetine inandigim insanlarla bu kaygimi paylasmak ve kendime yeni bir yol çizmek.

Ne dersiniz belkide çözüm burnumuzun dibinde ama burnumuz baska seylerle o kadar mesgul ki farkedemiyoruz:))

Ihtiyacim olan tek sey ise sadece cesaret......

Yorum ve cevaplarinizi bekliyorum.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2016 Saat 12:05
Orjinalini yazan: denizedogru

Anladim hocam tesekkurler. Bunun tedavisi hakkinda bilgi verir misiniz yani nörojenik olanin tedavisi ne sekildedir

Hangi nörojenik olanin tedavisini sordunuz?
Kemosensor disfonksiyon mu, retronasl koku alma mi, dorsolingual koku alma mi, hematojen koku alma mi? Koku halüsinasyonu mu?

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2016 Saat 18:28
açken agizda olusan koku açlik kokusu nasil bi kokudur? diski kokusumuu olur? eger açken agizda diski kokusu yoksa normal insanlarda ve bende ki bu koku hangi rahatsizligin belirtisi olabilir hocam? parazit veya hyplorimi?
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2016 Saat 19:08
Bu kadar cesitli oldugunu bilmiyordum hocam :) Pekala burun tikanikligi norojenik kokuya sebep midir ve norojenik koku azalip cogalir mi yoksa sabit midir?
IP
Cile3427
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Cile3427 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2016 Saat 21:38
Ben bu zamana kadar arastirmadan ondan bunda fikir almakdan itici biri olmakdan biktim herkesin gozunde ezik durumda olmaktanda biktim yavvv ne lanet biseydir bu arkadas nasl bir illet anlamadim benim bu zamana kadar ota ilaca verdigim parayi bir kenara atsam vallahi altimda bir araba vardi simdiye kendimi ifade edememektende biktim yok sinus . Yok corek otu . Yok yagi yok kudret nari bizim isimiz Allaha kalmis ben otobuse bibemiyorsam sinemaya gidemiyorsam kiz arkadasim yoksa ben kahveye gidemiyorsam bence bi geregi yok öyle hayatin bi arkadas var adam diyor yav sen hep kapinin agzindan konusup gidiyorsun gelsene içeri dedi tlf nu kulagima tutup beni evden çagryolar k.b dedim çikdim su sacmaliga ben en çokda iyi olsaydim sunuda yapardim dedigim seylere üzülüyorum HOCAM ALLAH RIZASI IÇIN yardimlarnizi esirgemeyin siz varsaniz bizde variz yoksaniz bizde yokuz bu hastalik icin ciddi anlamda arastirma yapan gormedim siz haric hocam diger yapanlarda paraya kopek olmuslar adamlar ismi lazm degil 100 de 100 senin drrdinin caresi bende deyip ilac verdi ictim bi tik yok eskisinden daha kotu demem oki hocam kendinize Popüler davranin .d bizi bu batakdan çikarn lutfen
Yeter biktim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2016 Saat 16:32
tip5 sadece psikoojik rahatsizlikmi demek oluyo yani hocam tip5 gerçek koku yaratirmi yani stres fazla düsünmeyi birakirsa hasta koku kaybolurmu öyle biseymi? ben burayi pek anliyamadim tip5 aslinda uydurulmus bi kokumu yoksa kisi stres yaptigi için olusan biseymi gerçekten varmi yani
IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2017 Saat 21:04
Merhaba Hocam.Bugün bir doktora muayene oldum.Agzimda inanilmaz yogun bir tat var ve kendim geniz kismimdan gelen bir koku duyuyorum. azalip artan sekilde. Kendisine durumu anlattim, bogaz burun dil arkasi vs kontrollerini yapti ve suan koku var mi agzinda diye bir soru sordu.Evet dedigimde keskin koku alabildigini ve agzimin kokmadigini söyledi.Ve kontrol ettigi yerler içinde çok sagliklisin herhangi bir kusur göremedim dedi. Inanilmaz bir saskinlik yasadim.Beni nöroloji ve psikoloji üzerine yönlendirdi.Muayeneden hemen sonra anneme ilk defa konuyu açtim agzimda tat oldugunu ve agzimin koktugunu söyledim. Annem ben sende hiç öyle rahatsiz edici bir koku duymadim,duysaydim uyarirdim ya da bir sorunun olup olmadigini mutlaka sorardim takintiliyim bu konuda biliyorsun dedi.Bunlari duymak beni çok muallakta birakti.

Bir kaç ay önce bademcik ameliyati oldum,acaba iyilestim ve ben farkinda degil miyim diye sorular sormaya basladim kendime.Çünkü forumda böyle bir arkadas vardi. Ancak ben kokuyu duyuyorum ve agzimdki tadi yüksek sekilde hissediyorum.Ameliyattan sonra biraz azaldi diyebilirim sadece kendi adima. Ben kimsenin hareketlerinden dolayi süphe yasamiyorum ama bir kisiden sözleriyle ima almistim.Onun disinda bir olay yasamadim.

Yillar evvel daha küçük yaslardayken size muayene olmustum. Siz koku var yok degil evet ama sanirim sen duygusal bir insansin ya da koku konusunda hassas bir insansin demistiniz. Yani kastettiginiz az bir koku var ama benim hissettigim derecede bir koku yoktu. Tip 1 veya 2 olabilir demistiniz o zamanlarda. Eger bilgisayarinizda mevcutsa hala eski hastalarinizin sonuçlari özel mesajlardan size ad soyad versem sonuçlarima bakma ihtimaliniz var midir?

Kokuyu duymam,tadi almam psikolojik olmasini engeller mi? Ben bunu hissettigim için psikolojik durumu reddediyorum yani ihtimal veremiyorum. Nöroloji konusu hakkinda bir fikrim yok.Ilk isim bir nöroloji ve psikoloji uzmanlarina görünmek olacaktir ama sizin görüsünüzü merak ediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2017 Saat 20:53
Sn derdnz
Burada bazi bilgiler bulacaksiniz:

IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2017 Saat 21:26
Orjinalini yazan: aydinmur

Sn derdnz
Burada bazi bilgiler bulacaksiniz:

Çok tesekkür ederim hocam tüm sorularimin cevabini aldim. Kendi yasadiklarimi göz önünde bulundurarak ''retronasal olfaksiyon'' olabilecegini düsündüm. Ayrica yillardir 1 sn bile kokunun geçmedigini düsündügüm için bütün bunlara arti olarak tip5 için psikolojik destek almam gerektigini farkettim.

Yalniz gittigimiz doktorlara kendimizi ifade etmemiz zor olabiliyor 'bende bu hastalik olabilir mi?' gibi. izniniz olursa bu linkteki yazinizin çiktisiyla doktora görünmeyi denemek isterim.
IP
Safari
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Safari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2017 Saat 00:43
Merhaba arkadaslar.Bir ortama girince agiz kokumdan etrafimdakiler öksürüyor,burnunu tutuyor.bademcik ameliyati oldum,burundan deviasyon ve konka ameliyati oldum yinede geçmiyor.lütfen yardimci olun.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2017 Saat 07:05
Orjinalini yazan: derdnz

izniniz olursa bu linkteki yazinizin çiktisiyla doktora görünmeyi denemek isterim.

Evet lütfen. Tabi.
Pozitif yaklasiminiz için tesekkür ederim
-M

IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2017 Saat 22:19
2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur.

Hocam bu koku karsi tarafi rahatsiz etmeyecek miktarda hissedilir seviyede mi bulunur?
Yoksa koku olur ama karsimizdaki insan kokuyu alamaz mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2017 Saat 11:43
Orjinalini yazan: Burazin

2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur.
Hocam bu koku karsi tarafi rahatsiz etmeyecek miktarda hissedilir seviyede mi bulunur?
Yoksa koku olur ama karsimizdaki insan kokuyu alamaz mi?

Tip 5 = objektif olmayan, ölçülemeyen, varligi kanitlanamayan, sahibinden baska hiç kimsenin bilemedigi kokudur. Yani aslinda hiç kokmayan kokudur. Yani oldugu zannedilen ama aslinda olmayan agiz kokusudur.

IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2017 Saat 01:19
Tesekkür ederim
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2018 Saat 19:51
merhaba hocam uzun yillardir bu konu beni çok kötü bir duruma düsürüyor lütfen bana yardim edin ben sürekli agzimda bi koku oldugunu düsünüyorum bunun sebebi agzimda geçmeyen bir tat olmasi çevremdeki insanlardan çekiniyorum konusmak istemiyorum yakin arkadaslarima defalarca sordum böyle bir sey olmadigini söylüyorlar sadece küçük bi kuzenim söyemisti bana agzimda koku oldugunu onun haricinde kimse söylemedi beni kirmamak için söylemediklerini düsünüyorum ben rahat degilim bunu çok fazla kafama takiyorum sürekli düsündügüm tek konu bu çok fazla arastirdim bunu nasil anlarim diye bir sürü yöntem denedim bardaga üflemek yastiga üflemek gibi ama ben duymuyorum bu konuyu sadece bir yerde tisört içine üfleyerek anlasilir okumustum onu yapinca bi koku duyuyorum sonra kendi kendime diyorum koku yoksa bu koku nereden geliyor kesin koku var diyorum lütfen yardim edin bu beni çok fazla etkiliyor benim sorum bir koku olup olmadigini nasil anlarim
ahsen123
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2018 Saat 21:26
Madem olmadigini düsündügünüz kokuyu aliyorsunuz o halde bir psikiyatristten yardim istemeniz çok isabetli olabilir.
-M
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2018 Saat 20:25
tesekkür ederim hocam bir sey daha sormak istiyorum agizda kötü bir tat varsa kesin koku da vardir diyebilir miyiz
ahsen123
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2018 Saat 22:41
Orjinalini yazan: ahsen123

agizda kötü bir tat varsa kesin koku da vardir diyebilir miyiz

Hayir hayir hayir
Tat ve koku farklidir.
Ikisini birbirine karistirmak sureti ile agiz kokusu algilamak Tip 5 nörojenik agiz kokusudur.

Bu sayfada soldaki videoyu izleyiniz

IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2018 Saat 20:34
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet lütfen. Tabi.
Pozitif yaklasiminiz için tesekkür ederim
-M

Merhaba hocam. Uzun zaman geçti aradan,bugün paylasmak istedim..Dediginiz gibi insan bazen geri geri kaçiyor, basa dönmekten korkuyor.

Elimde yazinizla birlikte nöroloji uzmanina göründüm. Kendisi okuduktan sonra bana bir kaç soru sorarak öncelikle bir ilaç önerdi. Bu tat almadaki yogunluk içindi. Genelde bu tarz sikayetlerle gelen hastalar olabiliyormus ,bazi hastaliklarin baslangic asamasinda tat alma duyulari etkilendiginden bunlarin elemesini yapmak istedi. Ilaç pek ise yaramadi daha sonra NÖRALTERAPI denilen bir tedaviye basladik. Öncelikle bu igne,sinirler vs anlattiklari beni korkutsa da kabul ettim ve tedavinin daha ilk seansinda agzimdaki o geçmeyen tat ve aldigim kokuda büyük oranda azalma hissettim. Hayatimda ilk defa bir tedaviden sonuç aliyordum :) Agzimin her saniye koktugunu düsünürdüm , ileriye dogru üfledigimde herhangi bir koku olmadigi zamanlari kesfetmeye basladim. Duydugum yükseklikte bir koku zaten olmadigini farkettim.Koku olmayan günler bile oluyordu ki 1 dk koku geçmedigini söyleyen ben iken:) Ciddi farklar yaratti özellikle tat konusunda.Tabi hala biraz var söyle ki oranlarsak bunu %70 civarinda rahatlama yasadim. Koku almada ise direk burnuma üfledigimde sabit yogun bir koku aliyorum hala ancak üfledigimde bu yok.(Anlatmasi zor ancak bu tedaviyle birlikte direk burun ucuma nefes verdigimde olan kokunun o yükseklikte olmadigini biliyorum ve doktorlarda bunu destekliyor) Bu tedavi sirasinda bildiginiz gibi psikolojik bazi sorular soruluyor. Bu sorularda bir netlige kavusamadik sadece.Yani bunlara neden olacak sinirlerdeki hasarin duygusal sebebini bilemiyorum. Maalesef 4 seans kadar gidebildim, özel sebeplerden dolayi tedavim yarim kaldi. Buna ragmen oldukca yarar gördüm. Simdi tekrar basliyorum psikiyatri ve nöralterapi tedavisini birlikte götürecegim.

Buradan tamamen kendimi yendigim mesajini yazmak için de gelecegim insallah

Bu arada psikolojik veya nörolojik bir sey oldugunu reddetmeyin arkadaslar. Ben bariz bu koku ve tatla geçirdim hayatimi. Bu kadar gerçekçiyken olmadigini düsünmek uçuk geliyor olabilir ama öncelikle tedaviye bir adim atin, iyi doktorlarin sizi yönlendirmesine izin verin. Bir anda bir iyilesim mümkün degil bu konuda, izin verin -zaman verin kendinize ve tedavinize. Kaldi ki, sebepleriniz bunlar olmasa bile yasanilan bu ruhsal çöküntülerin, acilarin psikolojik bir tedaviye zaten ihtiyaci var. Daha saglikli hareket edebilmek için bundan kaçinmayin..
IP
Velele
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Velele Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2018 Saat 21:29
arkadaslar merhaba ben de burdaki çogu insan gibi kbb,dis doktoru, reflü tedavisi gördüm ve sonuç alamadim en sonunda pes ettim ve ugrasmayi birakmistim aradan biraz zaman geçtikten sonra bu kokunun beyinde ya da zihinde normalden farkli çalisan bir seyden kaynaklandigini düsünmeye basladim çünkü ailede kardeslerimdede agiz kokusu vardi. genetik bir bozukluk oldugunu stresli mutsuz hayat sürmenin yol açtigi bir sorun oldugunu düsünmeye basladim çünkü ben ne zaman strese girsem agzim kurur ve koku daha çok artardi özellikle disardayken kendimi diken üstünde hissedecegim bir durum varsa, gözler bendeyse, aman ya agzim kokuyorsa ya karsimdakine rahatsizlik veriyorsam diye düsündügüm zaman agzimdaki kötü tad daha çok artardi ve agzim kururdu. Genel olarakta çekingen biriyim. bu agiz kokusu beni çekingen utangaç biri haline dönüstürdü ya da çekingen utangaç oldugum için agzim kokuyor burasi çeliskili. sonra bu forumda gezerken http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1884 bu konuyu gördüm ve bunu konuyu açan arkadasin solian adli antideprasanla iyilestigini görünce iyilesme adina bir heyecana kapildim ve bugün sansimi denemek adina psikiyatira gidip solian adli ilaci sordugumda doktor o ilacin agir bir sirofreni ilaci oldugunu ve benim için hafif olan secita 10 mg adli ilaci deniyebilecegimizi, daha önce böyle bir sikayetle kendisine gelen olmadigini ve oyüzden bu konu hakkinda fazla bilgisi olmadigini söyledi. bende kabul ettim ve 1 ay sonra tekrar kontrole gidecegim sonuçlari buraya yazarim.
NOT:bazi arkadaslar gerçekte koku olmadigini benim agzimin koktugunu sandigimi düsünebilirler (buna tip 5 deniyor galiba) ama koku var arkadaslar hiç demese 5 6 kisi söyledi bu arada dilimde yogun beyaz sarimsi pas var ve de pastan kaynaklandigini düsünüyorum kokunun çünkü ne zaman pasi temizlesem agzim ferahliyor koku yokmus gibi hissediyorum tabi 1 -2 saat sonra geri basliyor orasi ayri.... :) herkeze geçmis olsun.
Yaptiklarim icin pisman degilim ha aklim hala yapmadiklarimda
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2018 Saat 02:28
murat hocam hapsirildigin da yada banyo yapildiginda agizdaki tadin azalmasi ne anlama gelir ???
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2018 Saat 07:09
Orjinalini yazan: ahsen123

murat hocam hapsirildigin da yada banyo yapildiginda agizdaki tadin azalmasi ne anlama gelir ???

hapsirildigin da yada banyo yapildiginda agizinizdaki tadmi azaliyor ?
Bilmiyorum.
Daha önce duymamistim
IP
Faded1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Faded1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2018 Saat 01:33
Buna çok fazla sahit oldum. Bunun sebebi kokudan rahatsiz olup burnunu tutmasi degilmidir?
IP
Fulya
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı Fulya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2018 Saat 22:55
Saygisizlik etmek istemem ama dogrudan basliga yazmak istedim. Bence psikolojik agiz kokusu diye birsey yok eger kimse siz konusurken tepki vermezse elini agzina kapatmazsa zaten acaba bende agiz kokusu var mi diye düsünmezsiniz, ne zamanki tepkiler farkedeceginiz boyuta ulasir o zaman süphelenir ve bir asamadan sonra emin olursunuz kimsenin sizi kirmamak için bunu size söylememesi sizin yalnizca psikolojik olarak buna inandiginizi göstermez. Tepki varsa koku vardir. Önemli olan soru sorabilecek ve güzel cevap alabilecek birini bulmak...
IP
Yagmur98
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Yagmur98 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2018 Saat 16:08
Iyi günler. Ben artik kafayi yemek üzereyim bu konuyla ilgili. Daha önce de yazmistim. Neredeyse 8 senedir agzimda hiç geçmeyen çok aci bir tat var. O tat yüzünden agzimin koktugunu da düsünüyorum. Küçükken annemle ablam söylemisti agzimin koktugunu. Ama daha sonra dis taslarim temizlendi, çürük disler halledildi. Ama o aci tat 8 senede hiç geçmedi. Daha sonra kimse agzimin koktuguyla ilgili bisey de söylemedi, tepki de vermedi. Ama ben çok asosyal, kirilgan bir insanim. Simdi aklimi karistiran 2 sey var. Ya insanlar beni kirmamak adina agzimin koktugunu belli etmek istemiyor yada ben çok herseyi sorun haline getiren biri oldugum için agzimin koktugunu düsünüyorum. Insanlarla konusmadan önce kisa kelimeler seçmeye çalisiyorum. Yarim saatte bir sakiz degistiriyorum. Sakiza verdigim paraya araba falan alirdim herhalde. Nereye kadar gidecek bu böyle. Birine bisey söylemem gerekiyor söyleyemiyorum. Uzaklastiktan sonra mesaj atiyorum unuttum diye. Dedigim gibi çok utangaç biriyim ve aileme de soramiyorum bu yüzden. El yalayip koklama falan herseyi yaptim kokmuyor. Baska nasil ögrenebilirim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2018 Saat 19:21
Yagmur98:
Soldaki videoyu seyredin.

IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Subat-2022 Saat 17:12
Kendi kokusunu almayan ama uyari alan var mi ve uyarirken nasil bi koku aldiklarini söylüyorlar?
IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Subat-2022 Saat 17:18
@aydinmur hocam hangi tip hastalari kendi kokusunu almaz ?Bunun sebebi beynin sürekli kokuya alismasi ise koku kesintisiz olabilir mi yani?
IP
Cennker82
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı Cennker82 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2023 Saat 15:23
Allah sagliginizdan ayirmasin.Fakat bu is psikolojik olamaz.Yani agzi kokanlarin büyük bölümünün agzinin kokmasinin sebebi agiz kokum var diye düsünmeleri mi yani.Evet bazi yiyecekler agzi kokutur sogan gibi sarimsak gibi alkol gibi fakat agiz kokusu size sonradan sirayet ettiyse bunun altta yatan bir nedeni vardir.Esimle 15 yildir evliyiz ilk seneler hiçbir sey yokken esim daha sonralarda agzimin koktugunu söylemeye basladi.Ayni sekilde es dostta bunu dillendirdi.Sidmi ben agzimin kokmadigina inanirsam agzim kokmayacak mi?
Sabah kalktigimda agzimda olusan o pas tadi,aynaya baktigimda gördügüm,kaziyarak çikardigim beyaz tabaka hayalmiydi yani :)
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 16:23
Açik konusmak gerekirse; kisilerden bagimsiz söylüyorum, aramizda ruh ve akil sagligi bozuk kisiler de mutlaka vardir. Bu kisiler sadece agiz kokusu ile degil baska alanlarda ruh sagligi bozuk kisiler olabilir. Onlarin kim oldugunu bilmedigimiz için internette okudugumuz her seye inanmayalim.
IP
Dunyadanbiri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Dunyadanbiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 14:48
bana yardimci olun 10 sene önce agiz ve vücut kokum vardi ciddi sinüzit ve enfeksiyonlar geçirdigim bir dönemdi, okul arkadaslarim okula gelme senden rahatsiz oluyoruz demislerdi birkaç sene sonra üniversitede bir arkadasim agiz ve ter kokun var demisti suanda ise esime soruyorum koku almadigini söylüyor defalarca sordum. Simdi devam ettigim sinifta ortam kokuyor ifadesi kullanilmadigi halde ortam havasiz oksijensiz gibi ifadeler kullaniliyor bu benden mi kaynakli lütfen yardim eder misiniz
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 19:46
Esin en yakinin ve kokmuyor diyorsa bir de yakin arkadasina sorarak emin ol. Travmalarimiz oldugu için ortamlarda koku lafi geçince geriliyoruz. Senin yapman gereken ikinci veya üçüncü kisilerden kokmadigina dair onay alman. Biz buradan bilemeyiz ki. Ayrica inan bana koksan esin söyler yani.
IP
Dunyadanbiri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Dunyadanbiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 21:25
Öyle diyor ama gizemli Bi sekilde ortami havasiz birakiyorum bence, bu nasil oluyor murat hocam siz yardim edin diger siniflar bu kadar havasiz kalmiyor insanlar arada bir bunu da diyor, nasil oluyor anlamiyorum gerçekten://// bu konuda agir travmalarim var geçmiste okuldan ayrilmak zorunda kaldigim oldu travmatik bi sekilde anlatsam zaten roman olur tüm hayatim kaydi diyebilirim suan durumum ne bilmiyorum ama beslenmeme çok dikkat etmistim 2 yildan fazladir abur cubur paketli gida gluten filan birakmistim
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu