|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2024 Saat 22:17 |
Merhaba arkadaslar, çocuklugundan beri agiz kokusu problemi yasayan biri olarak hala çözüm arayan biriyim (hepimiz gibi).
Agiz içi pH konusu daha önce yazildi mi göremedim ama sormak istiyorum hem size hem Murat hocama. Forumda biri yazmisti tükürügün pH’i ile ilgili ben de arastirayim dedim. Biraz arastirdigimda gördüm ki normalde agiz içi ve tükürügün pH’i düsük olmaliymis, yani hafif asidik. Böylece o koku yapan bakteriler bu ortamda yasayamiyormus. Bizim gibilere bir test yapilsa muhtemelen hepimizin tükürügü bazik çikacak. Bakterilerin üremesi için ideal alkali ortam yani. bir arastirmada enzim içeren agiz çalkalama sularinin agiz pH’ini düsürdügünü böylece agiz kokusunun engellendigini yaziyor. Enzim içeren ne demek, hangi enzimi içeriyor daha arastirma asamasindayim. Zaten bu agiz gargaralari agiz kurulugu için de veriliyormus, muhtemelen hepimizde olan sey. Ne düsünüyorsunuz bu konuda? Ilgili arastirma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4243744/ |
|
![]() |
|
kirmizi
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Bunu ben de merak ediyorum. Ben ölçtürdügüm zaman fazla bazik çikmisti. Internete baktigimda demirin fazlaligi ya da azligi etkileyebilirmis ancak bende böyle bir durum söz konusu degil.
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusu testi yaptirmistim. Çok siddetli tip-1 koku var. Salya Ph 7.3 çikmisti. Normal salya ph degerleri 6.3 - 7.4 arasiydi. Bildigim kadariyla agizda koku yapan sey bakteriler degil bakterilerin parçaladigi proteinler vs . Bu yüzden bakterileri yok etmek yerine agiz içi temizlige daha çok önem vermek lazim. Böylece parçalayip koku yapacak seyler bulamazlar.
Dil firçalama çok önemli ve bir o kadar zor. Ögürme refleksi bir yana dilin ne kadari firçalanacak belli degil. Kimi uzmanlar, kabaca söylüyorum, küçük dilin oldugu kisma kadar firçalama yeterli diyor. Baska uzmanlar ise asil birikintinin dil köküne dogru oldugunu ve oranin temizlenmesi gerektigini söylüyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Makalenin acknowledgements bölümüne baktim. Disardan destek karsiliginda yapilmis oldugunu gördüm. Böyle makalelerin sonuçlarini süpheli karsiliyorum. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |