www.agizkokusu.org Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Yap Giriş Yap

Tükürük Ph’i

 Yanıtla Yanıtla
Yazar
Mesaj
Guest Açılır Menüyü Görüntüle
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020
Durum: Çevrimdışı
Puan: 50
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guest Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Konu: Tükürük Ph’i
    Gönderildi: 20-Ocak-2024 tarihinde 22:17
Merhaba arkadaslar, çocuklugundan beri agiz kokusu problemi yasayan biri olarak hala çözüm arayan biriyim (hepimiz gibi).

Agiz içi pH konusu daha önce yazildi mi göremedim ama sormak istiyorum hem size hem Murat hocama.
Forumda biri yazmisti tükürügün pH’i ile ilgili ben de arastirayim dedim. Biraz arastirdigimda gördüm ki normalde agiz içi ve tükürügün pH’i düsük olmaliymis, yani hafif asidik. Böylece o koku yapan bakteriler bu ortamda yasayamiyormus. Bizim gibilere bir test yapilsa muhtemelen hepimizin tükürügü bazik çikacak. Bakterilerin üremesi için ideal alkali ortam yani.
bir arastirmada enzim içeren agiz çalkalama sularinin agiz pH’ini düsürdügünü böylece agiz kokusunun engellendigini yaziyor. Enzim içeren ne demek, hangi enzimi içeriyor daha arastirma asamasindayim. Zaten bu agiz gargaralari agiz kurulugu için de veriliyormus, muhtemelen hepimizde olan sey. Ne düsünüyorsunuz bu konuda?

Ilgili arastirma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4243744/

Başa Dön
kirmizi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2024
Durum: Çevrimdışı
Puan: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirmizi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 20-Ocak-2024 tarihinde 23:35
Bunu ben de merak ediyorum. Ben ölçtürdügüm zaman fazla bazik çikmisti. Internete baktigimda demirin fazlaligi ya da azligi etkileyebilirmis ancak bende böyle bir durum söz konusu degil.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli Üye
Kidemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Durum: Çevrimdışı
Puan: 293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 21-Ocak-2024 tarihinde 22:00
Agiz kokusu testi yaptirmistim. Çok siddetli tip-1 koku var. Salya Ph 7.3 çikmisti. Normal salya ph degerleri 6.3 - 7.4 arasiydi. Bildigim kadariyla agizda koku yapan sey bakteriler degil bakterilerin parçaladigi proteinler vs . Bu yüzden bakterileri yok etmek yerine agiz içi temizlige daha çok önem vermek lazim. Böylece parçalayip koku yapacak seyler bulamazlar.

Dil firçalama çok önemli ve bir o kadar zor. Ögürme refleksi bir yana dilin ne kadari firçalanacak belli degil. Kimi uzmanlar, kabaca söylüyorum, küçük dilin oldugu kisma kadar firçalama yeterli diyor. Baska uzmanlar ise asil birikintinin dil köküne dogru oldugunu ve oranin temizlenmesi gerektigini söylüyor.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici
Avatar

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Durum: Çevrimdışı
Puan: 2453
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 22-Ocak-2024 tarihinde 15:17
İlk gönderen: Guest Guest yazdı:

....Ilgili arastirma:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4243744/



Makalenin acknowledgements bölümüne baktim. Disardan destek karsiliginda yapilmis oldugunu gördüm. Böyle makalelerin sonuçlarini süpheli karsiliyorum.

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.