|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 11 |
Yazar | Mesaj | ||||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
||||
https://agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html Hocam kendi web sitenizde okudum linkini biraktim. Stresle agiz kokusu direk baglantili buna %100 eminim kendi tecrübemden o yüzden dikkatimi çekti bu yazi. Hekim degilim bu hastalik yüzünden tirlatmaya az kalmis bi üyeyim.. |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Hayir. Iliskili degildir. |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
||||
[/QUOTE]https://agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html Hocam kendi web sitenizde okudum linkini biraktim. Stresle agiz kokusu direk baglantili buna %100 eminim kendi tecrübemden o yüzden dikkatimi çekti bu yazi. Hekim degilim bu hastalik yüzünden tirlatmaya az kalmis bi üyeyim..[/QUOTE] Hücreler çesitli hastaliklar sebebiyle stres altinda kaldiginda NO, NO2, N2O gibi diger azotlu gazlari ve nitril grubu gazlar nefes kokusuna karisir. Halimeter ile ölçülemez Yazida böyle diyor. Cihaz bu kokuyu ölçemez. Yani stres sebebiyle olusan ve nefese karisan kokuyu sadece biz kendimiz alabiliyormusuz diye anladim ben. Karsimizdaki kisiler ve cihaz bu kokuyu algilayamiyor. |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat hocam saglikli bir dis etini dis firçasi ile kanatmak mümkün müdür? mümkünse kisi ne dis firçasiyla ne yapmis olabilir de saglikli dis eti kanamistir
|
|||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam kendi web sitenizde okudum linkini biraktim. Stresle agiz kokusu direk baglantili buna %100 eminim kendi tecrübemden o yüzden dikkatimi çekti bu yazi. Hekim degilim bu hastalik yüzünden tirlatmaya az kalmis bi üyeyim..[/QUOTE] Hücreler çesitli hastaliklar sebebiyle stres altinda kaldiginda NO, NO2, N2O gibi diger azotlu gazlari ve nitril grubu gazlar nefes kokusuna karisir. Halimeter ile ölçülemez Yazida böyle diyor. Cihaz bu kokuyu ölçemez. Yani stres sebebiyle olusan ve nefese karisan kokuyu sadece biz kendimiz alabiliyormusuz diye anladim ben. Karsimizdaki kisiler ve cihaz bu kokuyu algilayamiyor.[/QUOTE] Sanmiyorum. Bence stres altinda kalindiginda koku olusmasi diye bir sey var murat hoca da bunun farkinda ama açikça söyleyemiyor çünkü tip5 teshisi koydugu hastalarin çogu bunu kabullenmeyecek ve bu da isinde negatif olarak murat hocaya yansiyacak.. Burada aylardir stres ve koku diye bas bas bagiriyor insanlar ama murat hoca bildiklerini kisisel sebeplerden ötürü açiklamiyor....... |
|||||
![]() |
|||||
Hopeless
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() |
||||
O zaman neden her stres yapanin kokmuyor Bence Murat hoca böyle bi endise yasamayacak biri
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Saglikli dis etini firça ile kanatmak imkansiza yakindir. |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Kullandigim cihazlar (Halitor ve MX6) azot bazli gazlari yakalar. Azot bazli gazlari Halimeter ve oral (smart) chroma yakalamaz. Sadece sülfür familyasini ölçer. Bir insanin agzinda koku varsa tip 1 yoksa tip 5 seklinde düsünmek cehalettir. Eger öyle olsaydi, bir hasta ya tip 1 veya tip 5 olacakti. Ikisi ayni anda olamayacakti. Halbuki tip 1+5, tip 2+5, tip 1+4+5 tani alan vakalar var. Agzinda veya burnunda veya nefesinde koku olan bireyler de tip 5 psikojenik vaka olabilirler. Tip 5 psikojenik tanisi bireyin ifadelerinin degerlendirilmesi ile gerçeklesir. Ölçülen kokulu gaz konsantrasyonundan bagimsizdir. Benim bilgi gizledigim seklindeki ifadeleri talihsiz buldum. |
|||||
![]() |
|||||
Hopeless
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Koku olan nasil tip 5 oluyor hocam
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Her objektif (tip 1,2,3,4) agiz kokusu yeteri kadar beklerse üzerine tip 5 psikojenik agiz kokusu eklenir. Böylece tip 2+5 veya 4+5 veya 1+4+5 sekline dönüsür. |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat hocam, halitor'u 2014'te üretmissiniz. Daha önce koku ölçümünü hangi cihazla yapiyordunuz?
Halitor neden diger dis hekimlerinde yok?Pahali bir cihaz mi yoksa siz satisini mi yapmiyorsunuz? |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Dostum lütfen yanlis anlama sorun Murat hocaya ama canim elestirili sekilde yanit vermek istedi. Allah askina 2019 dan beri kayitlisin Murat hoca disinda agiz kokusu üzerine dogru dürüst kitap makale yayinlayan bilimsel çalismasi teshis veya tedavisi olan dis hekimi mi var ki? Eger var ise senden özür diliyor önünde saygiyla egiliyorum |
|||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||||
![]() |
|||||
özkan kara
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Subat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
||||
MURAT HOCAM ILETISIM BILGILERINIZE NASIL ULASABILIRIM ACABA
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
5-6 tane yaptim. Birazini meslektaslara sattim. Birazini universitelere hediye ettim. Daha önce MX6 kullaniyordum. Neden sorgulaniyorum ? Nereye varacagiz? |
|||||
![]() |
|||||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam sonuç olarak stres altinda kalindiginda var olan agiz kokusu diye bir durum var ama sizin cihazlariniz bunu ölçemiyor dogru mudur? Bu koku tespit edilemese de tip5 tanisi alir çünkü tip5 bireyin ifadeleri sonucu teshis edilir dogru mudur? |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Yanlis anliyor olabilirsiniz. Literatürde Stres altinda insanlarin koku ürettigi söylenmektedir. Ama bu dogru degildir. Hiç kimse stres altinda kaldigi için kokmaz. Bunu daha önce söylemistim ama demekki kendimi ifade edememisim
Bu da yanlis Benim cihazlarim azot bazli gazlari ölçebilir. gayet net yazdim geçen gün. Muhtemelen gözünüzden kaçmis olmali.
evet Bireyin agzinda burnunda nefesinde koku bulunsa da, bulunmasa da tip 5 nörojenik veya tip 5 psikojenik tanisi alabilir. Bunlar bagimsiz hastaliklardir. Birinin yoklugu digerinin varligina kefil olmaz. |
|||||
![]() |
|||||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam nasil bu kadar net konusabiliyorsunuz? Bu hastaligi siz çekmediniz ama çok net ifadeleriniz var. Stres altinda kalindiginda nefes kokusu olusuyor defalarca yasadim yasayan birçok üye var. Neden israrla yok diyorsunuz? Yalan söyledigimizi ya da psikolojik vaka oldugumuzu düsünüyorsunuz ama defalarca yasadim 10 dk önce hiçbir koku yokken birden les gibi kokma olayini ya da kisiye göre kokma olayini. Bunlar hayal ürünü degil gerçekler.... |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam sorgu degil halitor hangi doktorlarda, üniversitelerde varsa biz de ögrensek neresi yakinsa oralara da gidebiliriz. |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam bu dis eti kanamasi sonucu meydana gelen kokunun rezervi kanayan dis etinin üzerinde midir yoksa kanayan dis eti neticesinde üreyen bakteri veya baskaca durum dil sirtinda rezervuar olusturup kokunun dil sirtindan çikmasini mi saglar? koku direkt dis etinden mi gelir dil sirtindan mi hocam yanitlayabilirseniz çok sevinirim saygilar iyi çalismalar hocam.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
squid
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Aralik-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Stres durumunda tükürük salgisi azalir , agiz içi kokar tüküruk ise kokuyu notrler salgi azalinca sitrese bagli olarak bir koku olusmaya baslar... |
|||||
![]() |
|||||
Agizkokusu1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat hocam kbb doktoru farenjit için antibiyotik verdi. Antibiyotik kullanmaya çekiniyorum barsak florasini mikrobiyotasini bozar diye. Bu durumda tip 4 olusurmu antibiyotik kullanirsam tip 4 olurmuyum. Fikir vermek isteyen bu konuda bilgisi olan arkadaslarin da yorumlarini merak ediyorum
|
|||||
![]() |
|||||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Antibiyotik kullanma
|
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam sitede yer alan bilgilerde dis eti kanamasinin koku yaptigi yer aliyor ama kokuyu dogrudan kanayan bölgeden mi ortaya cikarttigi yoksa dil sirtina bakteri yuvalanmasi suretiyle mi zuhur ettigine dair bilgi bulamadim. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat Hocam merhaba agiz çalkalama suyu ve dil temizleme jelinizi aldim kullaniyorum çok iyi temizliyor agzi ve dili çok tesekkürler. Hocam ürünlerinize Ankara ilinde ulasabilecegimiz satis yapan yerler var mi yoksa sadece internetten mi ulasarak alabiliyoruz. Cevaplarsaniz sevinirim. Bu arada stres altinda koku olusmasi durumunu benim de yasadigimi belirtmek isterim.
|
|||||
Hayat mi yoksa Karanlik yalnizlik mi
|
|||||
![]() |
|||||
Orhan96413411
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Öncelikle herkese hayirli günler dilerim sorum murat hocama
Hocam dusa girdigimde nem ortami artiyor ve koku 0 a iniyor Nemin kokuyu tamamen geçirdigini fark ettim sizce bu sorun bogazdan kaynaklaniyor olabilirmi ve nem ile kokunarasinda bir baglanti var mi 🙏🙏 |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Banyo, dus deniz gibi ortama girdigimizde agizda koku varsa var, yoksa yok olarak kalir, degismez, algimiz degisir. Burdan yola çikarak koku kaynaginin yeri hakkinda bir tahminde bulunmak zor olabilir
|
|||||
![]() |
|||||
<< Önceki Sayfa 11 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |