|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2015 Saat 16:11 |
Probiyotikleri agiz kokusu tedavisinde kullanabilir miyiz? Tip 3'ten bahsetmiyorum. Probiyotiklerin çigneme tableti seklinde sunulanlarini ya da toz halinde olanlarini agzimizin içine gargara seklinde uygulasak fayda saglayabilir mi? Murat Hocam, bilgilendirme kitapçiginizda yurt disinda satilan ancak ülkemizde bulunmayan Streptokok cinsi toz halinde bir probiyotik takviyesinin agiz kokusu tedavisinde kullanildigini ve olumlu raporlarin bulundugunu yazmissiniz. Bu ürünün ya da muadilinin ülkemizde kullanilmasi konusunda yeni bir gelisme var mi? Biz böyle bir seyi deneyecek olsak bize hangi probiyotigi önerebilirsiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Çok sayida bakteri içeren ithal ürünler ilaç firmalari tarafindan satilmaya basladi. Diyetisyenlerden ögrendigime göre, sayilari artmis son yillarda.
Fakat hangisinin daha etkili olduguna iliskin pek fazla bilgim yok. Sizleri yaniltmak istemem. Yovita probiyotik yogurtu neden denemiyorsunuz? Fevakalade uygun bir içerigi var. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Peki bu yovita sadece tip 3 e mi fayda saglar yoksa agiz içi bakteri dengesine de bir nebze faydasi olabilir mi?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
En çok yararli probiyotikler kefirde var. Bazilarinda agiz kokusu bundan.Antibiyotik ilaçlari kullana kullana yararli bakteri sayisi azaliyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Probiyotikler bakteri toplulugu içerisinde yer alan bakterilerin yüzdelerini, birbirlerine olan oranlarini olmasi gereken seviyeye getirmek için kullaniliyor.
Nereye uygulanirsa orada etkili olmasi beklenir. Bu sebeple yutulan bir probiyotik ürünün agizdan çok bagirsak mikrobiyotasi (florasi) üzerine etkili olmasi beklenir. Bagirsaktan adreslenen Tip 4 ve Tip 3 agiz kokusu çesitleri vardir. Yovita'nin veya diger probiyotiklerin bu konuda kanitlanmis bir basarilarini duymadim. Temenni mahiyetinde kullanilmaktadir. Saccaromyces mantarinin probiyotik rotokolunda agiza ve buruna uygulanmasi üzerine Yaegaki bir patent almisti. Bir yerlerde gözüme çarpmisti, fakat aklimda tutmadim, nereye not aldigimi da animsamiyorum. Saccharomyces cerevisiae isimli mantari bu gün gastrocular reflor kapsül içerisinde bagirsak düzensizliklerini gidermek için reçete ettiklerine göre, muhtemelen bu mantarin probiyotik davranislari bulunuyor olsa gerek. Zaten baska türlü olsa Yaegaki bu mantara patent almazdi. Bu mantar kapsülünü Tip 3 ve Tip 4 vakalar üzerinde reçete etmistim, basarili bulmamistim. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Selamunaleykum ben ti 1 im Aqiz florasi ne baqirsak florasi arasinda baqlanti olabilirmi ?Ben kendimce kesin diyorum cunku ben cocukken ishal inanilmaz cok olurdum boylelikle floranin bozulduquna inaniyorum .Bu probiotikler miqde yoluyla kanimca baqirsaklara ulasamayacaqi kanisindayim.Belki mantiksiz bulunabilinir ama ben bu probiotik kapsullerin fitil tarzinda alinabileceqini dusunuyorum .Sevgili Murat Aydin hocam siz ne dusunursunuz ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agizdan kapsül veya yogurt ile alinan probiyotikler bagirsaklara basarili sekilde ulasir ve etkiler.
Bir mikrobiyota (flora) nin degismesi 3-4 saat içerisinde meydana gelir. Çocuklugunuzda yasadiginiz ishalin iyilesmesinin üzerinden 3-4 saat geçtiyse muhtemelen bagirsak mikrop düzeni normale dönmüs olabilir. -M |
|
![]() |
|
anonim93
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar bazi sitelerde agiz florasindan kaynakli da kokunun olabilecegi yaziyor. yani agizdaki bakterilerilerin diger mikroorganizmalardan baskin oldugu zaman agiz florasi bozuluyormus ve zararli bakteriler üst solunum yollari ve baska hastaliklara yol açabiliyormus.Unutmayin! Agiz florasi, saglikli bir vücudun baslangiç noktasidir diyor sitede yani acaba bizim agiz floramizda mi sikinti var. Agiz florasini düzene sokmak için de agiz probiyotigi kullanmak gerekiyormus ama öyle bir probiyotik var mi ilk defa duyuyorum
|
|
![]() |
|
anonim93
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
https://www.armoral.com.tr/blog
Bu probiyotigi deneyen var mi? Söyle bir sey yaziyor. Arastirmalara göre agiz kokusunun en sik nedeni dil sirtinda yer alan bakterilerdir.Probiyotikler agiz florasindaki bakteri dengesinin kurulmasina yardimci olurlar.Armoral probiyotik agiz solusyonu sayesinde her çalkalamada agzinizin içine milyonlarca dost bakteriyi almis olursunuz. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Ben kullanmistim agiz probiotigi. Bactoblis. Güzel birsey ama bana çözüm olmadi. Bir iki paket kullanmistim
|
|
![]() |
|
Sebeps
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar bactolac kullanan var mi probiyotik sayesindedir bagirsaklardaki kokuyu engelliyormus
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |