Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Olay: Doğru teknikle diş fırçalamanın önemi - Olayın Tarihi: 26-Haziran-2026 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı teddy Cevaplabullet Takvim Olayı: Doğru teknikle diş fırçalamanın önemi
    Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 01:05
Murat hocanın diş fırçalama tekniği hakkında bir yazısını okumuştum ve 3 dakika boyunca,aşağı yukarı hareketlerle,fırçanın kıllarının dişlerin arasına girdiği hissedilecek şekilde fırçalanması gerektiğini öğrenmiştim. Birkaç ay evvel bunu orta sert bir fırça ile denediğimde ağzım kan revan içinde kalmıştı,o zaman anladım ki diş etlerimle ilgili bir problem var. Sonrasında aynı şekilde fırçalamaya devam etsem dahi orta sert fırçada diş etlerim haddinden fazla acıyor hatta mukozamı biraz fazla tahriş ediyordu bu yüzden bu fırçalama yöntemini üstün körü yapıyordum. Bugün diş fırçası alırken fark etmeden yumuşak hatta ultra yumuşak diş fırçası almışım. Tam üzüldüm diyordum ki bu tekniği bu fırça ile denemeye karar verdim. İlk başta şöyle bi dişlerimi hafif fırçaladım sonra fırçayı kokladım ve berbat bir koku aldım. Çok şaşırdım çünkü kendimce dişlerimi düzgün fırçalıyor ve her gün diş ipi de kullanıyordum (sık dişliyim) ancak fırçada koku vardı o halde Tip 1 ağız kokum vardı bu teşhis doğrulanmış oldu. Sonrasında bu yumuşak fırça ile diş etlerimin arasına fırçanın kıllarının girdiğini iyice hissederek bir önceki deneyimime göre daha iyi fırçaladım. Ortalık kan revan içinde kaldı,oluk oluk kanlar tükürdüm. 3 dakikanın sonunda ağzımı su ile çalkalayıp kan tadı gitsin diye macunla çok hafif bi üstünden geçip tekrar çalkaladım ve şu an ağzım o kadar ferah hafif hissediyor ki. Aradaki fark gerçekten inanılmaz bir seviyede olduğu için hemen bunu paylaşmak istedim. Sonrasında dilimi eski fırça ile temizledim ancak ufaktan garip bir tat bıraksa da hala ağzım çok ferah. Bilmiyorum bu ferahlık kalıcı olur mu ya da boğazımın gerisinde hissettiğim o garip tat başlar ve baskın olur mu (geniz akıntım var geçmiyor,bir türlü çare bulamadım) ve Tonsillektomi olduğum için artık geniz akıntısının tadını daha da fazla hissediyorum ancak gene de tonsillektomiden pişman değilim öncesinde çok daha keskin kötü bir kokum oluyordu buna eminim. Şu an için süreç nasıl ilerler bilemiyorum ama hoh yapıyorum koku yok,genzimden bi şekilde hissettiğim bi tat/koku vardı o da şu an yok ya da çok çok hafif.Dilimin arkasında hala hafif değişik bir tat olsa da dişlerimi bu şekilde fırçalamak çok iyi geldi ve ağzımı çok çok ferahlattı diyebilirim. Bu arada kimseyi de yumuşak fırçaya yönlendirmek gibi olmasın,yapısal farklılardan kaynaklı orta fırça bende daha çok travma yarattığından ötürü efektif fırçalamayı onunla yapamamış olabilirim ancak bu teknik gerçekten çok iyi. Murat hocaya buradan teşekkür ederim böyle basit ama bu kadar önemli bir detayı bizlerle paylaştığı için. Bazı konularda sizinle görüşlerim farklılaşsa da (siz bu konunun bir numaralı uzmanısınız orası kabul) bu konuda iyi ki size güvenmişim.
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 01:11
Hocam mesajımı okursanız eğer sorularımı cevaplayabilir misiniz?
Madem ki diş etlerimle ilgili bir sorun var,neden gittiğim diş hekimi bunu göremiyor ve bana diş etlerimin her şeyin çok sağlıklı olduğunu söylüyor,hatta görünüşte de bir sorun yok. Başka bir ülkede gittiğim bir doktora üst dişlerimin arkasındaki retainerı çıkartmak istediğimi söylemiştim,aralarından ip geçirmek zorlaştığı için. O da ofisindeki retainerlar için olan diş ipini o dişlerimin arasından geçirmek için diş etime dokundurduğu gibi diş etlerim kanamaya başlamıştı. Bana periodontal hastalığım olduğunu söyledi ve bu diş ipi ile birlikte clorhexidin kullanmamı söyledi. Bu durum nasıl tam olarak iyileşir düzenli bir şekilde bu şekilde fırçalarsam geçer mi,clorhexidin daha önce de kullandım ancak asla şu anki gibi bir rahatlama hissedemedim,işin garibi diş etlerim sağlıklı görünüyor ancak bir problem olduğu belli. Bu nasıl mümkün?
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 01:25
Dipnot: Düzenli olarak gittiğim diş hekimim bana tartar temizliği yaparken bile oluk oluk kan gelince bu ne kadar fazla kan böyle ama sanırım senin diş etlerin fazla hassas demişti. Ayrıca tartar oluşumunun hızlı olduğunun dikkatini çektiğini söylemişti ama muhtemelen tükürük yapınla ilgili dedi. Gene de bir diş eti rahatsızlığından bahsetmedi,p ila başlayıp x ile biten macunu önerdi. Burda doktorumun hekimliğini sorgulamıyorum aksine benim kanal tedavimi başarı ile yapmış oldukça başarılı bir hekim. Merak ettiğim şu ki,nasıl bunca zamandır bir diş hekimi bile diş etlerimin iltihaplı olduğunu fark edemiyor. Bu iltihap nasıl bu kadar gizli olabiliyor. Ağzımı halen çok ferah hissediyorum (geniz akıntısından bağımsız) ve bu gerçekten çok ilginç bunun sadece fırçalama ile olması çok ilginç geliyor. Tükürük bezlerimde bir iltihap ya da taş mı var diye baktırmayı düşünüyorum açıkçası,dil altı bezlerimin oraya bastırdığım zaman müthiş acı duyuyorum belki de tükürük yapımda bir iltihap var ve diş etlerimi iltihaplandırıyor bilmiyorum çok uçuk bir teori mi ya da periodontal hastalık ne sebepten kaynaklıysa ondan oluşuyor benimkisi de. Sadece takıldığım nokta bunun onca hekim tarafından bu zamana dek hiç fark edilmemiş olması,başka ülkede gittiğim hekim harici ki o da tesadüfen fark etti,o diş ipini sormadam o da fark etmeyecekti.
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 01:52
Daha önce hiç küretaj yaptırmadım ancak bu konunun üzerine gidip bir periodontolog ile görüşmeyi planlıyorum,eğer hekim uygun görürse küretaj yaptırmak istiyorum,sizce bu fırçalamayı düzenli yaparsam küretaj gerekli olur mu,bu konuda ne düşünüyorsunuz
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 02:04
Diş eti çekilmem de var halbuki,alt köpek dişlerimde bariz çekilmeler var. Şu an fark ediyorum ki ağız kokumun ufak ufak başlamaya başladığı dönem de bu çekilmeleri fark edip niye böyle oluyor ya diyip diş etlerimi tersi yöne fırçalayarak telafi etmeye çalışmam olmuştu. Ailem süper ilgili bir aile,her sene birden fazla kez diş hekimine giderim,şu çekilmeler bile önemsenmedi ya da fark edilmedi bilmiyorum.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 426
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 19:15
Arkadaşım o dediğin olay bende de var, benim ağzımdaki dolgulardan farklı yerlerdeki 2 dolgulu dişimin arasını diş ipiyle temizlediğimde pis koku geliyor. Diğer dişlerimde yok. Dışarıdan sağlıklı görünüyor diş etleri, bastırınca ağrı, sızı yok ama koku var, kanama var.

Bunu yapay zekaya sordum, iltihap ya da diş taşı vardır dedi.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 426
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2026 Saat 19:20
dolgulu dişi diş ipiyle temizleyince pis koku geliyor ve fırçalarken kanıyor. Olası sebepleri?

Dolgulu bir dişte diş ipi kullanınca kötü koku gelmesi ve fırçalarken kanama olması normal kabul edilmez. En sık olası nedenler şunlardır:

Diş eti iltihabı (gingivit): En yaygın sebeptir. Dolgunun kenarında plak birikirse diş eti iltihaplanır. Kanama olur ve diş ipi kötü kokabilir.

Dolgunun kenar uyumsuzluğu: Dolgu dişe tam oturmamışsa veya kenarında açıklık oluşmuşsa, yiyecek artıkları ve bakteriler burada birikir. Bu da hem kötü kokuya hem de diş eti tahrişine yol açabilir.

Dolgu altında yeniden çürük gelişmesi: Dolgunun kenarından sızıntı olmuşsa zamanla altında çürük oluşabilir. Bu durum kötü koku yapabilir.

Diş ile komşu diş arasında gıda sıkışması: Dolgudan sonra temas noktası düzgün oluşturulmadıysa her yemekten sonra yiyecek sıkışabilir. Bu yiyecekler çürüyerek koku oluşturur ve diş etini tahriş ederek kanamaya neden olur.

Periodontitis (ileri diş eti hastalığı): Eğer sadece o dişte değil, çevre dişlerde de kanama ve koku varsa daha derin bir diş eti problemi olabilir.

Diş kökünde enfeksiyon: Daha nadir olmakla birlikte, özellikle dolgu derinse dişin siniri etkilenmiş olabilir. Ancak bu durumda çoğu zaman ağrı, hassasiyet veya şişlik de görülür.

Kötü kokunun yalnızca diş ipine gelmesi ve kanamanın sadece dolgulu diş çevresinde olması, en çok dolgu kenarında plak/gıda birikimi veya dolgunun uyumsuzluğu ihtimalini düşündürür.

Arkadaşınızın bir diş hekimine görünmesi uygun olur.

Hekim:

Dolgunun kenarlarını kontrol eder.

Gerekirse röntgen çekerek dolgu altında çürük olup olmadığını değerlendirir.

Diş eti sağlığını inceler ve gerekiyorsa temizlik yapar veya dolguyu yeniler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2438
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:40
Orjinalini yazan: teddy

Daha önce hiç küretaj yaptırmadım ancak bu konunun üzerine gidip bir periodontolog ile görüşmeyi planlıyorum,eğer hekim uygun görürse küretaj yaptırmak istiyorum,sizce bu fırçalamayı düzenli yaparsam küretaj gerekli olur mu,bu konuda ne düşünüyorsunuz

Teddy kardeşim:
Kılların diş aralarından geçecek şekilde fırçaladığınızda aşırı kanama olduğunu söylediniz. Bu sebeple yumuşak fırçaya dönüş yaptığınızı , bu durumda bile şiddetli kanama şikayetiniz devam ettiğini söylediniz.

Bu senaryo doğruysa (ki çok nadir görülen bir senaryodur), rastlanma sıklığına göre sırası ile şu ihtimaller olabilir:

- Birey kandan veya kanamadan korkuyor bu sebeple makul bir başlangıç kanamasını abartıyor olabilir
- Kanama diş taşı sebebi ile meydana geliyor olabilir.
- Varsa kan sulandırıcı bir ilaç veya başka bir günlük kullanılan ilacın yan etkisi ile kanama iddialı oluyor olabilir
- Çok çok nadir görülen bazı kan hastalıklarından birisi perdenin arkasında rol alıyor olabilir

Bu sebeple bu güne kadar hiç kimseye küretaj yapmaya ihtiyaç hissetmedim.

Diş etlerinizin net göründüğü bir kaç fotografı buraya veya epostama yollarsanız fikir vermeye çalışırım

-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu