Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Artık bıktım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 33
Alıntı Asena Cevaplabullet Konu: Artık bıktım
    Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 00:52
Merhaba arkadaşlar. Size kendimden bahsetmek istiyorum, ben de sizden biriyim ve hepiniz gibi aynı sorunları yaşamış birisiyim. Tabii ki siz de temizliğe dikkat ediyorsunuzdur şayet etmeseniz ağız kokusunu takıntı yapmazsınız ama ben kendi adıma söylüyorum, temizlik konusunda çok hassasiyet taşıyan birisiyim. Hal böyleyken intihar etmeme ramak kaldı. Murat Hocama Youtube üzerinden hep ulaşıp soru soruyordum ve bir gün forumu tavsiye etti ben de gelmiş bulundum. Şimdi size kendimden bahsedeceğim. Bende yok yok arkadaşlar. 24 yaşındayım öncelikle, geniz akıntısı var, diş eti iltihabım var, gastritim var, kronik faranjit, reflüm var, tiroidim var, aşırı kansızlık ve vitamin eksikliğim var, belki daha sayamadığım çok şey var. Ve ben hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Mesela ağız kokusu geniz akıntısı yapıyor geniz akıntısı da faranjit yapıyor gibi. Bu yüzden nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum ve Murat Hoca'mın her videosunu izledim ve sanki her video benim sorunummuş gibi geliyor. Çocukluğumdan beri gastritim var mesela ama herkeste var bu mide sorunları onların ağzı niye kokmuyor, ya da geniz akıntısı hadi diyelim koku yapıyor ya o kadar alerjisi olan insan var bu hastalık bir bende mi var? Sinüzit bende bir ara vardı şu an var mı bilmiyorum kbbye gideceğim ve burun ameliyatı bile oldum ben, endoskopi oldum, bağırsak konusuna gelelim 6-7 aydır düzenli kefir içiyorum, spor da çok yaptım sonuç aynı. Artık su diyeti yapayım vücuda reset atayım diyorum Murat Hoca ona da hurafe diyor. Ne yapayım bilmiyorum. Çıkmaz bir sokaktayım sanki. Sabah-akşam dişlerimi fırçalar ve dilimi temizlerim, diş etlerimde kanama oluyor hatta bazen dilimde bile kanama oluyor boğazım ağırıyor hemen. Yani bunları niye yazıyorum belki içimi dökmek belki de ileride iyileşirsem geride kalanlara umut olmak için bilmiyorum. Bu arada psikolojik olduğunu düşünmüyorum ağız kokumun. Ben kokumu alıyorum anneme soruyorum yok diyor, ama elimi dişime götürüp kokluyorum koku geliyor, bu da garip. Buz testi de yaptım bende işe yaradı, sorun ağız içimde bile olsa çıkış yolunu bulamıyorum çünkü diş hekimleri donanımlı gelmiyor bana affınıza sığınarak söylüyorum lütfen yanlış anlamayın, ama ne zaman doktora gitsem doğru düzgün ilgilenmiyorlar. Özele gitmeyi düşünüyorum ama tedavi amacının dışına çıkar korkusuyla gidemiyorum. İyi bir diş doktoru bulup randevu aldım ve gerçekten aşırı umutsuzum. Benim gibi olan var mı diye sormayacağım çünkü biliyorum ki hepiniz bu sebeple buradasınız. Benim sorunum diş mi, boğaz mı, mide mi, bağırsak mı bunu bulmak bile o kadar zor ve gözümde büyüyor ki tedavi aşamasını düşünemiyorum bile, yaş ilerlerdikçe evlilik korkusu basıyor, e talipler çıkıyor, ulan nasıl diyeyim karşımdaki insana kusura bakma benim ağız kokumla ilgili takıntılarım var da diyemiyor insan, hadi onu geçtim ya ağzım kokarsa, ya benden soğursa pis olduğumu düşünürse (ki ne bilecek günde 50 kere fırçalıyorum) korkusu zaten hat safada. Her açıdan yenilmiş bir durumda hissediyorum kendimi. Bakım, kıyafet, görünüş benim için çok önemlidir çok da dikkat ederim ama hayat insanı en iddialı olduğu yerden vuruyor. 24 yaşımdayım ve kendimi bildim bileli bu hastalıkla yaşıyorum. Ama şöyle bir ayrıntı var zaman zaman böyle bir koku olmamış gibi de geldiği olmuştu. Mesela 2 3 yıl spor geçmişim olmuştu ve orada ağız kokumun olup olmadığını hatırlayamıyorum ama lise döneminde ise okula sakızlarla gidip geliyordum hep, belki spor kafamı dağıttığı için de umursamamış olabilirim. Her şeyin bir çaresi olduğuna inanan bir insanım umutsuz olmak istemiyorum ama inanın ki bunları bile ağlayarak yazıyorum, yani şöyle sihirli bir değnek falan lazım sanırım. Benim gibi olan veya önerileri olan birileri varsa dinlemek isterim. Ve internette bir şey gördüm, bir kadın arayüz fırçasını kullanarak yani diş aralarını bastıra bastıra kanatıp diş eti iltihabından ve kokudan tamamen kurtulduğunu söylemişti, oraya üyelik açıp sormaktansa buraya sormak daha mantıklı geldi çünkü burada eminim daha farklı yollar bile deneyen vardır. Böyle bir şey deneyip sonuç alan oldu mu acaba, benim diş etlerim de sıkıntıyı mesela şu an bile dişimde apse var ama bu sıkıntı 10-15 sene sürer mi yani kronikleşecek kadar, anlamıyorum. Bazen bakıyorum pasaklı kirli insanların 0 kokusu var yani hiç kokmuyorlar bile ama ben günde 2 3 kez hunharca fırçalamama rağmen yok abi gitmiyor koku, e tabii dil temizleyerek baskılıyoruz o ayrı ama sanki ana sorunu bulmadıkça dili temizlemek bana sadece böyle üstünü süpürüyormuşuz hissiyatı veriyor. Biraz uzun oldu özür diliyorum ama dökülmek istedim....
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 435
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 08:16
Asena hanım öncelikle diş eti iltihaplarınızı tefavi ettirin. Ayrıca Murat hocanın her zaman dediği şey olan elinizi ağzınıza diş etlerinize, dilinize, boğazınıza, koltuk altınıza, göbek deliğinize, ayaklarınıza, apış aranıza vs sürer koklarsanız mutlaka kokar, herkesinki kokar. Bunu yapmayın.

Bakın size naçizane bi tavsiyem var. Diş ipiyle sırasıyla tüm dişlerinizin arasını tek tek temizleyin, bunu yaparken de Murat hocanın dediği şekilde yapın, internette nasıl yapılacağı var, keman yayı çeker gibi ileri geri ipi bastırıp diş etini aakın kanatmayın. Neyse her diş arasından sonra ipi koklayın. Hangi dişler arasından pis ve ağzınızın kokusuna benzer koku geliyorsa o dişler arssında ya arayüz çürüğü ya da diş eti.iltihabı vardır.

Dişlerim kaplama yapılıyor ne yazık ki, son model cihazla tüm çene röntgen çekildi. Eski kaplamalarım çıkarılınca bi de gördük ki kaplamaların dayandığı her 2 taraftaki sağlam dişlerimde arayüz çürüğü oluşmuş. Bunlar röntgende görünmüyor çünkü arada ve küçük çaplı çürükler. Bu da koku yapıyor. Ben her diş ipi kullandığımda o 2 diş arasında pis koku gelirdi, sebebini böylece öğrenmiş oldum.

Diş hekimine açıkça söyleyin, ağzımda kötü koku hissediyorum deyin, diş hekimleri sizi yargılamaz, dalga geçmez, küçümsemez, onların mesleği bu.

Ben de ağız kokum için doktor doktor gezerken KBB uzmanına da gitmiştim, öyle dümdük söyledim ağzım kokuyor diye geldim hocam, bademcik, burun, geniz akıntısı vs var mı bi baksanız dedim. Gerekirse bademciklerimi aldırmak istiyorum dedim. Ağzıma, burnuma, boğazıma detaylıca baktı ve bana dedi ki, 7-8 dakikadır çok yakın mesafeden ağzına, boğazına baktım, en ufak kötü koku almadım, bence sen bunu takıntı yapmışsın dedi. Ayrıca bademciklerin de alınamayacak kadar doğuştan küçük, koku kaynağı olamazlar dedi. Ben hem şaşırdım, hem sevindim hem de üzüldüm. Tüm şıkları elemişti doktor.

Sonra klasik bi vatandaş olarak Bu doktor da bi halttan anlamıyor dedim içimden ama meğer adam haklıymış, onun branşıyla ilgili bi hastalığım yokmuş.
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 15:56
Merhaba Tospik öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, ellerigim kısımlardan koku geliyordan kastım aslında diş etiydi, çok sert fırçaladıktan sonra o metal tad ve koku kalıyordu elimi sürünce dil temizlemek bile idare etmiyordu, diş ipini doğru kullandığımı düşünüyorum ama şu an kullanmıyorum evet ve koku alıyorum bazı diş aralarından çürük olduğunu da düşünerek randevu aldım dişçiden ama korkum daha doğrusu aklımı kurcalayan şu, farz edelim ki dişlerimde 5-6 tane çürük ya da iltihap olsun bu sıkıntı 10-15 sene ağız kokusu yapacak kadar sürer mi yani hiç mi direnci kırılmaz, ben 24 yaşındayım yani 14 yaşından beri geniz akıntım ve diş sorunlarım var belki de, ek olarak geniz akıntım da var midemde gastrit de var bağırsak problemlerim de var kabızlık gibi, mesela siz demişsiniz ki doktora gittim geniz akıntım var mı diye sordum ki bu hissedilecek bir şey, çok afedersiniz mide bulandırmak istemem ama oluk oluk yutuyor insan bunu. Dün forumu baya inceledim çok entry girdiğiniz için çok yazınıza denk geldim ve bugün de yazdığınız için tekrar profilinizi inceledim, 2-3 sene önce sorununuzun bağırsaklarda olduğunu düşünmüş hatta bundan emin gibi konuşmuşsunuz, ama bu sene ise sorununuzun dişlerde yani ağız içinde olduğunu keşfedip kokudan kurtuluyorum tarzı bir yorumunuz olmuş. Kokudan tamamen kurtuldunuz mu? (Ki inşaAllah kurtulmuşsunuzdur) yani demek istediğim sıkıntınızın ağız içinde olduğuna emin olana kadar her yolu denediniz ve kurtuldunuz mu yoksa hala arayışta mısınız? Bu arada yanıtınız için teşekkür ederim
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 19
Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 17:26
Selam,ben de 23 yaşında bir kadınım ve 7-8 senedir bu sorundan şikayetçiyim. Dil ve diş temizliğini Murat hocanın dediği gibi yapsam dahi bu kokudan kurtulamıyorum. Bu zamana dek belki ben kafamda kuruyorumdur dedim ama daha bugün ağız kokumla ilgili bir yorum aldım o yüzden kafamda kurmadığım kesinleşmiş oldu. Bu sorun özgüvenimi yedi bitirdi bunun için burun ameliyatı oldum Tonsillektomi oldum hala devam ediyor hatta bademcik ameliyatı sonrası tat sorunları da yaşamaya başladım ancak koku aldırmadan önce daha keskindi sanırsam. Annem ve kardeşim sigara tüketmelerine rağmen yakın mesafeden bile kokuları olmuyor,dişlerini günlerce fırçalamıyorlar bile. Bizdeki koku dişten kaynaklanıyor olamaz,bir şey bizde daha fazla dil pası oluşumunu sebebiyet veriyor olsa gerek ama ne bu çözemedim. Sizinle ortak semptomumuz bende de çok fazla geniz akıntısı olması,ne kadar alerji ilacı ve sprey kullansam dahi koku sorununu da akıntıyı da çözemedi. Murat hoca da koku da akıntı yapar diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,bademciklerimi aldırdığıma da pişman oluyorum Murat hocanın bademcik ameliyatı sonrası kokunun kötüleşmesiyle ilgili yorumlarından ötürü ancak bademciklerim sık sık enfekte oluyordu iğne olmamı gerektirecek kadar ve çok sık taş birikir olmuştu ağzımı açtığım gibi keskin bir koku olurdu şimdi öyle değil ama eskiden kokuyu maskelemek daha kolaydı şimdi sakız bile fayda etmiyor alttan hep kötü bir tat baskın geliyor. Ne yapacağımı bilemediğim bir durumdayım,bu konuyla ilgilenen İstanbulda bir doktor buldum Fatih beye gidip muayene olmayı düşünüyorum. Ücreti çok yüksek ancak bu ücreti gözden çıkarmış durumdayım sadece öncesinde son bir kez daha kbb ye gitsem mi diye düşünüyorum Tonsillektomi sonrası cep mi oluştu ya da ağız kuruluğum mu var bilemiyorum,benim tahminim ağız kuruluğum olduğu yönünde ama gerçekten insanın içi acıyor kendi kardeşim sigara bile içerken yakın mesafeden konuştuğunda bırakın kötü kokuyu sigara kokusu bile duyulmuyor ki dişlerinde çürükler olmasına rağmen o yüzden kimse gelip de bana çürüktür dil temizliğidir anlatmasın bizde bariz farklı bir durum var,babamda da koku sorunu vardı ve bu sene anlamadığım bir şekilde geçti ona da bu kokuyu nasıl geçirdiğini sormak istiyorum belki bir yol gösterir ama ben onda kokuya sebebiyet veren faktör neyse bana geçtiğini düşünüyorum ancak gene de kokum çok çok şiddetli ve oda dolduran çok uzaktan bile fark edilen bir koku değil ancak günlük kalitemi çok düşüyor bir arkadaşla karşılıklı sohbet mesafesinden alınabilecek bir koku olması çok can sıkıcı ve bıkmış durumdayım. Gerekirse gastroya da gideceğim ama önceliğim Fatih beye muayene olmak umarım bir çare buluruz
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 17:39
Bu arada dişlerim çok sağlıklı,diş etlerimde sorun olduğunu düşünüyordum orta sert fırça ile kanama olunca ama kanama sorunu da ortadan kalktı ve diş hekimi de dişlerimi ve diş etlerimi çok sağlıklı buldu,çürüğüm yok,ağızdan nefes almıyorum burnumdan gayet rahat nefes alıyorum,bademcik taşım yok,diş taşlarımı düzenli temizlettiriyorum. Buna rağmen dilim bembeyaz oluyor (candida olmadığına eminim çünkü candida ilaçları fayda etmedi) artık ağız kuruluğum mu var reflü müdür bilemiyorum yoruldum çok güzel bir genç kızım böyle bir durum gerçekten o kadar abes ki insanların dişleri tartar içinde sigara kahve gırla ve ağızları kokkk muuu yorrr! Kokmuyor ya kokmuyor! Bu nasıl bir iştir,gerçekten beni tüketti. Tek tesellim koku çok şiddetli değil bir de yabancı forumlarda kokusu burnundan da gelen insanların yorumlarını okudum şükürler olsun öyle bir durum yok. Bir besin hassasiyeti ya da ağız kuruluğu durumu olduğunu düşünüyorum. İlk iş kbb ye gidip ağız kuruluğu ve geniz akıntım için değerlendirme istemek olucak. Artık ağzımın pH ı ile mi alakalı ağzım mı çok bazik (diş taşı yapmaya eğilimli bir ağzım var kardeşimin aksine onda çürük daha yoğun yani asidik) bazikse de yani bi ömür böyle mi geçecek?
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:17

Sizi çok iyi anlıyorum hayatının baharında olan biri olarak ben de 24 yaşındayım inanın bazen arkadaşlarımla buluşmak ya da bir erkekle tanışıp görüşmek istemiyorum evlilik düşünüyorum bazen ama buluşmaya bile cesaret edemem biriyle o derece, çünkü aşırı bakımlı biriyim normalde ama ya benden tiksinirse düşüncesi var hep. Ben de aynı sorunları yaşıyorum küçüklüğümden beri geniz akıntım ve mide sorunlarım var endoskopi de oldum ama geçmedi, ama bence ana sorun bu değil çünkü herkeste mide sorunu var, 2 kişiden biri reflü ya da gastrit ama onların da ağzı böyle kokuyor mu mesela, Murat Hoca bir ara kabuzlık ağız kokusu yapar demişti ekşi sözlükte de birisi demişti ki bağırsağı iyi olan birinin ağzı kokmaz. Ben bunu dikkate alarak diyet yaptım mesela diyet sonucu her gün tuvalete çıktım, eskiden haftada 1-2 çıkardım o da zorla çok afedersiniz artık her şeyi açıkça konuşuyorum psikolojimi düşünün:D bu yüzden bağırsaktan hala şüphelensem de bence ana sorun o da değil. Sorun bence diş + boğaz kısmında gibi geliyor bana. Belki diş etindeki bi sıkıntı ağız kokusu yapıyor ağız kokusu da geniz akıntısı yapıyor o da faranjit yapıyor vs vs zincirleme şeklinde ilerliyor ama ana sorun diş belki de. Ya da tam tersi de olabilir belki reflü boğaza kaçıyor geniz akıntısı yapıyor akıntı koku + çürük yapıyor bu da bir ihtimal. Ana kaynağı bulamadıkça bulduğumuz her çözüm geçici olarak işe yarayacak ve ben de özellikle şu son 1 haftadır o kadar çaresizim ki ağlıyorum sürekli o yüzden buraya kaydoldum öncesinde sadece okur giderdim. Allah hepimize şifa versin psikoloji falan kalmadı bende
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:20
Mesela siz demişsiniz ki dişlerim çok iyi bunu doktor söyledi ama belki diş köklerimizde bir sıkıntı vardır yani ne bileyim belki doktor fark edememiştir diş hekimlerinin bazıları dil fırçalamayı bile bilmiyor ki, ha kimsenin işine emeğine laf atmak haddim değil ama bazı doktorların azla donanımlı olduğunu düşünmüyorum. Mesela geçen cildiyeye gittim bana dedi ki günde 2 litre su iç, kavga edip çıktım yani böyle bir ilgileniş şekli olmamalı. Sizin doktorunuz için demiyorum ama mutlaka bir yerde bir sıkıntı var bu insanlar 7-8 sene tıp okuyor ve onların bölümüne gidiyoruz bir şey yok gayet iyi diyorlar, o zaman neden sorunumuza çözüm bulamıyoruz? Kesinlikle gözden kaçırdıkları bir şeyler olmalı
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:21
Mesela ben ne kadar fırçalasam bastıra bastıra kanata kanata fırçalasam bile ağızımda hep bir demir, pas tadı var. Kan gelmediği zamanlarda bile bu var ağızımda acı bir tad var hep ve dilimin arka tarafı hep yapış yapış gibi hissediyorum
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:24
Ve inanın bunları yazdığım için çok utanıyorum ama kurtulmak için her şeyi yaparım. Bu yüzden bu kadar açık sözlü konuşuyorum. Fünde 2-3 kere diş fırçalayan, gargaralar yapan, yani yapmadığı kalmayan, evde uyurken bile parfüm sıkan,günde10 kere yüz20 kere el yıkayan temizlik takıntısı olan bir kız olarak diyorum bunları.Belki dışarıdan gören biri diyecek ki ağzı kokuyor, imi bilmiyor ki evden fırçalamadan daha bir kere bile çıkmadım. Bu bir hastalık hastalık hastalık ve kimsenin de karşısına geçip bunu anlatamıyorsun ben bakım yapıyorum ve niye koktugunu bilmiyorum diyemiyorsun.....
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:30
Artık ağzımın pH ı ile mi alakalı ağzım mı çok bazik (diş taşı yapmaya eğilimli bir ağzım var kardeşimin aksine onda çürük daha yoğun yani asidik) bazikse de yani bi ömür böyle mi geçecek?

Bu arada böyle bir şey ilk defa duydum araştıracağım ama bana pek mantıklı gelmedi yani öyle olsa dünyadaki insanların yarısının bu dertten haykırıyor olması lazım ve ömür boyu sürecek bir şey olsa kesinlikle bu hastalık tıp literatüründe bilinirdi yani, şu an ben yeterince bile bilindiğini düşünmüyürum çünkü dil fırçalamayı bile kaç kere dişçie gitmeme rağmen Murat Hoca'nın videolarında gördüm ben bu konuyu önemsediklerini düşünmüyorum bile
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:36
Belki de faranjit buna sebep oluyordur bende de kronik faranjit var ancak Murat hocanın dediğine göre faranjit tek başına ağız kokusu sebebi değil,dile sadece daha fazla bakteri binmesine sebep oluyor ve iş gene diş temizliğine çıkıyor ancak dilimi temizlesem dahi iğrenç bir tar ve koku devam ediyor daha bugün dilimi fırçaladım da dışarı çıktım ve kokuyla ilgili yorum işittim. Benim sorunum lisede bir bronşit enfeksiyonu geçirdikten sonra başladı gibi öyle bir zamanlamaya denk geliyor,acaba nefes kokusu mu yaşıyorum ancak dilim hep kuru konuşunca dilim dudaklarım kupkuru oluyor bu yüzden ağız kuruluğundan da şüpheliyim ancak ağız kuruluğu gidermesi için kullandığım ürünler de fayda etmedi. Ağzım ne yesem o şekilde kokuyor alttan ağız kokusunun da kokusu ile üstelik ne yesem dilim o renk oluyor,aynı kahveyi kardeşim de içiyor dilini dışarı çıkarınca dili pembe bende ise kahvenin lekesi kalıyor… dil papillerinin farklılığından mı farklıdır,divertikül mü vardır,ciğerle mi ilgili yoksa sadece geniz akıntısı artı faranjit kombinasyonu mu bilemiyorum ama eksik hijyen olmadığı kesin. Dişlerini benim kadar fırçalayan düzgün fırçalayan 3 dakika fırçalayan çinkolu gargara kullanan,kanatmadan diş ipi kullanan yoktur. Ha bunları yapınca koku azalıyor çok şükür,bazen de hastaların 0 koku beklentisinde olduğu söyleniyor ancak ben başka insanlardan koku olduğu hakkında yorum duyuyorum sormadan tepkiler alıyorum. Yoruldum ben de sizi çok iyi anlıyorum üstelik bir de erkek arkadaşım var :( Lise zamanlarımda ilk iki senesinde asla böyle bir sorunum yoktu arada ağzım kokardı gene kardeşimden bir iki yorum duyardım ama asla böyle bir tat sorunu vs yoktu ne zaman ki geniz akıntım başladı lisede ve alerji haplarına sinüs yıkamalara başladım o sıralar başladı bu koku durumu. Sinüs BT çektiriyorum sinüslerde sorun yok septum deviasyonu et büyümesi vardı ameliyatını oldum,alerji hapları düzenli kullandım spreyleri düzenli kullandım,spreyler akıntıyı kesse dahi koku geçmiyor. Tat geçmiyor dil pası temizlememe rağmen dil arkamda kalıyor inatçı bir şekilde. Bademcikleri aldırmadan evvel bilek testinde direkt dışkı kokusu olurdu şimdi bilek testinde koku yok ama buz testi yapınca hala fark ediyor. Kendim de tıp okuyorum okumadığım literatür kalmadı,çinko takviyesi kullanayım dedim ama kan testi yaptırmadan uzun vadede kullanmadım. Ameliyatı olsa hapı olsa da iyileşsek,şimdi gene gidip çinkolu gargara ile gargara yapacağım ancak bıkmış durumdayım. Bademciklerimi aldırmadan evvel o kokular o kadar pisti ve yoğundu ki bir de o bademcik taşları genişlemiş kriptler çok kötüydü ancak bu kez aldırınca da bakteri yükü daha da dil köküme kaydı yani seans olarak bademcikleri küçültse miydim ancak kbb doktorum tamamen almaktan yanaydı. Bilmiyorum bademcik aldırarak umarım geri dönüşü olmayan bir hata yapmamışımdır ancak bademcik ameliyatı nerdeyse en yaygın ameliyatlardan bu ameliyatı olan arkadaşlarımda çok nadiren 1 kez belki kokuya şahit olmuşumdur o da sigara ve alkol aldıkları vakit şahit oldum onun harici asla bir koku yok. Nasıl bir şeydir bu!!
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:37
Şunu fark ettim koku geçsin diye çiğnediğim şekerli meyveli sakız daha da kötü yapmış kokuyu eskiden bademciklerim varken bu sakızlar en azından maskeliyordu şimdi ise daha kötü yapıyor daha da belirgin bir koku çıkıyor,neyse en yakın vakitte kbb ye gideceğim sonrasında belki gastro ve kesin olarak Fatih beye muayene olacağım
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:40
pH ile ilgili konuyu Murat hocanın bir YouTube videosunda izlemiştim,bazik ağızların koku yapmaya daha meyilli olduğunu söylüyordu ancak mekanizmasını tam bilmiyorum bir de eğer böyleyse bile bunun çözümü nedir ki? Gidip asidik kola mı içelim napalım o da şekerli üstelik hahaha gerçekten sinirlerim bozuldu
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:41
Sizde bu arada bademcik taşı var mı? O da kuvvetli koku yapabiliyor,Murat hoca yapmıyor dese de bende bademcik taşı varken daha da kuvvetli bir koku vardı belki daha kolay maskeleniyordu ve boğazımda tat sorunlarım yoktu ancak koku çok güçlüydü.
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 19:57

Ben de diş hekimi + kbb sonra da önüme ne denk gelirse gideceğim ve bilgilendiririm sizi lütfen siz de bilgilendirin. Tek tek cevap vereyim yazdıklarınıza, baremciğinizle ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum tabii ki ben yetkili biri değilim ama kendi tecrübe ve mantığımı kullanarak diyorum bende de var tonsilit zaman zaman tek taraflı şişme oluyor ama bu boğaz sorunları yani tonsilit faranjit geniz akıntısı olsun hepsinin aynı anda olması ve seneler sürmesi çok tesadüf değil demek ki hepimiznde aynı sıkıntılar varsa bunlar ortak bir sorundan çıkıyor olabilir, mesela şu an tamamen sallıyorum belki diş etlerinde bakteri birikimi vardır örneğin. Asit baz konusuna gelince Murat Hoca dediyse doğrudur inanırım ancak bu bence normal insanlarda hissetmeyecek düzeydedir yani bizim gibiler için geçerli değil bizde her türlü bir ana sorun var diye düşünüyorum ben. Sakız bende de işe yaramıyor o an naneli ferahlatıyor ama bir süre sonra sanki ağız kokusuyla birleşiyormuş ve dediğiniz gibi maskeliyormuş gibi bir hissiyat alıyorum. Bademcik taşı konusuna gelince bende bir iki kere olmuştu şu an var mı bilmiyorum baya bir inceledim geçen sıktım ama göremedim bende genelde tek taraflı bademcik şişmesi oluyor yani sol tarafım hep şiş ve bazen ağrısı kulağıma bile vuruyor üstelik kronik faranjit de var aynı faranjitim internetteki görseller gibi boğazım, geniz akıntısı da zaten olmazsa olmazımız. Ağız kurulugu da bende var bir ara roaccoutane kullandım acaba onunla ilgili mi oldu diye düşündüm açıkçası ama bilmiyorum, ben de burun ameliyatı oldum bazen tek taraflı tıkanıklık oluyor burnumda ağız kuruluğunun sebebi bu olabilir ama bence ciddi bir seviyede değil bu kuruluk bendeki yani, bilmiyorum belki de sebebi budur kokunun ama sebep o olsa bile o ağzı kurutan hastalık ne mesela yine onu bulmak önemli. E-nabızdan baktığımda bir kere bana alerjik rinit girilmiş ama ben alerji olsa bile bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum çünkü herkeste var bu polen alerjisi yok bahar alerjisi cart curt. Bir bizde mi koku yapıyor yani. Ya bir de tek sıkıntı bademcikte olsa o taş olsa tek sorun o taşı çıkartmak ve bademcigi gargaralarla temiz tutmak çdk zor değil ki yani sebebi diğerlerine göre kolay bulunur ve çaresi de kolay bulunur diye düşünüyonum ben. Mesela buraya bir çocuk da yazmıştı bademciklerimi aldırdım kurtuldum diye upuzun bir yazı yazmıştı bence sizin sorununuzun kaynağı da bademcik olsa bence siz de aldırdığınız an kurtulurdunuz. Ama tabii biz bunları mankıten cevaplıyoruz dediklerimin tam tersi de çıkabilir ben halâ diş etleri sorun olabilir diye düşünüyorum bilmiyorum
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:01
Geçen k..b.. diye bir sitede bir kadın ağız kokusundan çok şikayetçi olduğunu yıllardır geçmediğini midesinde falan da sorun oldğunu yazmıştı. Daha sonra arayüz fırçası almış ve diş aralarına iyice sokarak temizlemiş kanata kanata ve sonra kokudan kurtulmuş. Yani bilmiyorum intihar bile etmeyi düşündüm yazmış ama bu kadar hızlı kurtulması da garip geldi bana ama bunu da denemek aklımdan geçmedi değil
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:04
Bence diş + dil temizliği yapmak geçici olarak engelliyor aynı sakız kullanmak gibi çünkü kokuya sebep olan ana sorun bir süre sonra baskın geliyor. Murat Hocayla bu noktada ayrılıyoruz işte. 0 koku beklentisi olmaz diyor ama bu zaten beklenti değil ki normal insan gande 2 kere del diş fırçalar yoluna bakar biz ise sabah fıkçalıyoruz 2 3 saat sorda koku geri geliyor demek ki biz sadece üstünü süpürüyoruz ama ana sorun habire bakteri üretip dil yüzeyine gönderiyor, ama normal insanlar sadece gece ağızları kapalı kaldıgı için dil diş temizleyince o kiri temizlemiş oluyor ve onlar gün içinde bu sorunu bi daha yaşamıyorlar. Ama bizimki farklı bizde bir sorun var ve temizlesek bile o sorun habire koku üretiyor ve üstünü ne kadar kapatsak da bastıramıyoruz
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:07
Mesela youtubeda görüyorum 10 yıllık aız kokusu bir anda geçti ya da 33 yıllık ağız kokusu bir anda geçti gibi videolar atıyor Murat Hoca ama ordakilerin sıkıntısı dil fırçalamayı yeni bulmuş olmaları. Yani ben ve benim gibiler zaten diş + dil fırçaladığı halde çözüme ulaşamıyor, ulaşsa bile 2-3 saatlik bir çözüm oluyor bu. Zaten 2-3 saatlik çözümü bir sakız ya da sprey de gideriyor. Ana sorunu ve kokuya sebep olan etkeni bulmak gerekiyor.....
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:21
Ben şimdi bir Murat hocanın ürettiği çinkolu dil temizleme jelini kullandım kokuyu baya azalttı (daha önceden kullandığım çinkolu gargara başla markanındı p ile başlayıp x ile biten) Murat hocanın ürettiği gargara bende çok garip bi tat bırakıp ağzımda kuruluk hissiyatı bıraktığı için devam etmemiştim ancak bu jel (sıvı gibi daha çok) baya iyi geldi kokuya ancak hala kötü tat ve beyaz dil devam :( yalnız şunu fark ettim solüsyonu ağzıma koyar koymaz tatlı bir tat hissettim emin değilim ama bu çinko eksikliğini gösteriyor olabilir en yakın zamanda çinko seviyelerimi ölçtüreceğim,bir de diş eti demişsiniz,şunu fark ettim ki daha 2 hafta önce falan ya da 3 hafta önce diş taşı temizliği yaptırdım ve o zamandan bu yana da her günkü rutin temizliğimi yapıyorum sigaram yok vs ama hızla tartar oluşmuş hatta biraz yumuşak o yüzden hafif kazıyınca hemen kalktı ve kanadı (yemek artığı değil baya tartardı) bana daha önce de gittiğim diş hekimim diş tartarlarımın çok hızlı oluştuğunu söylemişti. Ben bu kadar kronik ve güçlü kokuyu bu kadar az miktarda tartarım yaptığını düşünmüyorum (insanların ağzı tartar dolu dışardan bakınca bile belli olan ancak koku 0) ancak belki tükürük bezlerimizle alakalı bir sorun vardır belki. Kbb ye gidip tükürük bezlerime baktıracağım en yakın zamanda bir de çinko seviyelerime baktıracağım sonra da Fatih hocaya görüneceğim. Hepsini yaptırdıktan sonra burayı güncelleyeceğim,gastro vs gidersem de gene göğüs hastalıklarını vs görünürsem de güncellerim,siz de aynı şekilde güncelleyin lütfen. İnanıyorum bir çözüm bulacağız. Murat hocanın ürettiği çinkolu dil temizleme jelini öneriyorum bu arada bende kokuyu baya azalttı az önce şekerli sakız çiğnemiştim bariz koku duyarken şu an koku daha az,gargarasından daha çok beğendim ben,zaten boyutu da küçük yanımda taşımayı düşünüyorum en kötü dışarda bi lavaboya gidip kullanılabilir tam bir çözüm olmasa dahi gene de iyi bir çözüm siz de sipariş verip deneyin mutlaka
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:29
Kesinlikle katılıyorum ben de burda ayrışıyorum,Murat hoca dil pası için kulak kiri gibi herkeste oluşur dese de oluşan miktar da farklılık gösterebilir dese de kimse kulak kiri sebebiyle bu kadar bir hayat kalitesinde düşüş yaşamıyor dolayısıyla bu bir hastalık değil ama eğer ağız kokusu bir hastalıksa ve bizlerin yaşam kalitesini bu denli düşürüyorsa bu pas oluşumunu azaltmanın bir sebebi ya da bizde bu denli bir pasın oluşmasının bir anormal mekanizması olmalı ya da buna sebebiyet veren ana faktörler olmalı diye düşünüyorum. Dil temizlemek ömür boyu çözüm olsa gerçekten ömür boyu dilimi temizleyeyim ancak dilimi bakınız kazımıyorum orta sert fırça ile temizliyorum ancak koku gene devam ediyorsa burda başla bir faktör olmalı diye düşünüyorum. Umarım çözümü buluruz şimdilik temizliğe devam,çinkolu gargaralara devam,doktor kontrollerimi güncelleyeceğim. Doktor doktor gezip tedavi bulmaya çalışmak mantıksız gibi gözükse de en azından aklımdaki soru işaretlerini gidermek istiyorum ve bir tedavi bulacağımıza inanıyorum. Tmau gibi bir rahatsızlık ihtimalini eliyorum çünkü beden kokum yok ve koku çocukluğumda yoktu sizde de sanırsam beden kokusu şikayeti yok. Sjögren olsa göz kuruluğu da yaşamam gerekmez mi bir de ağız kuruluğu şikayetim daha yüksek boyutlarda olurdu bence. Belki de dil yapımızla ilgilidir buna bir lazer tedavisi olsa da papiller küçültülse belki bizim dilimiz çok kir tutmaya kodlanmıştır bilmiyorum tüm enerjimi bu konu emiyor artık doktora gidene dek sadece bu ihtimalleri not alıp onlarla görüşmek istiyorum. Besin gluten laktoz hassasiyetleri de kafamı kurcalayan bir diğer sebep,ciğerler,sinüsler,reflü hepsi birer sebep o yüzden doktor kontrollerimi ve Fatih hocayla görüşmeyi bekleyeceğim ve güncelleyeceğim
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:32
Çinko ve vitamin eksiklikleri benim de aklıma geldi ama bence seneler sürecek kadar bi etkisi olacagını sanmıyorum düzenli kan veririm mesela uyarırlardı diye düşünüyorum doktorlar. Sizin işiniz bana göre daha kolay top okuyormuşsunuz bu konuda ilminiz daha fazladır dilerim hepimiz sağlığımıza kavuşuruz çünkü biliyorum çok zor... Yanıtlarınız ve ürün önerileriniz için teşekkür ediyorum lütfen en küçük ufak iyi güncellemeyi bile bildirin aynı şekilde ben de en uuak falda aldığım bir şey görürsem gerek buradan sizi gerek forumun geri kalanını hatta Murat Hoca'yı bile bilgilendireceğim sözüm olsun
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:37
Tıp okuyormuşsunuz olacaktı özür diliyorum. Tmau'yu ben de düşündüm ki hiç kötü kokmam parfüm + deodorant hijyen çok dikkat ederim ama o ürünleri kullanmadığım süreçte bule beden kokusu çok afedersiniz ayak kokusu bile hiç yaşamadım. Ama insan bütün seçenekleri değerlendiriyor işte, göz kuruluğu yaşadım ara sıra yaşıyorum. Son dediğinize şiddetle katılıyorum, kurak kiri olayı temizlenince geçer, gün boyu devam etmez. Ben mesela şunu da fark ettim, bazen stresli anlarda daha da artıyor koku, bu da var. Hadi hepsini geçtim, diyelim ki sorun yok ya da ben çok kafama takıyorum, bu kadar insan mı benim gibi ya
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:41
Dil papilla olayına ben de katılıyorum hatta şunu düşündüm bazı insanların dili incedir belki ondan koku olmuyordur bizimki kalındır ya da pütürlüdür ki faranjitle birlikte iyice pütür pütür oluyor zaten, ama bence o pütürleri arttıran bir şey de var bence ve anatomik değil bu. Çünkü şöyle bir şey okumuştum bazı etkenler papillaların büyüyüp küçülmesini sağlıyormuş mesela belki ağız kokusundaki gazler iyice büyütüyordur asitli içecekler nasıl büyütüyorsa, çoğu insanın dilinin arkasında o pütürlerden var ağzı kokmuyor ya da ince dili olan kimsenin mi ağzı kokmuyor sanmam, belki bir etken olabilir bu dediğiniz bence ama yine de ana sorunun çözümü değil
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 20:44
Mesela bir örnek vereyim, normalde diyabetin ağız kokusu yaptıgı söylenir ama bir yakınım ağzının içine bile girmişimdir belki hiç ondan ağız kokusu almadım. Hatta bu kız komalık oluyordu o derece, mesela bir kolon kanseri tanıdıgım var yine ağzında koku yok hem de 4.evre olmasına rağmen, yani bizim hastalığımız daha mı ağır? Ya da genellemeler doğruysa onlarda niye koku yok? Gerçekten kaleme vurunca insan çıkmazda gibi hissediyor ama umarım başaracağız.......
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 21:24
Asena hn iyi akşamlar, deneye deneye tüm şıkları elemeye çalışıyorum yıllardır, bağırsaklardan da şüphelenmiştim çünkü bende ibs de var, sık sık pelte kıvamlı dışkılamam olurdu, 7 yıl kadar devam etti. Yediğim paketli gıdaların bazılarından ve glukoz şuruplu tüm kola, meyve sularındandan sonra gaitam öyle kötü kokardı ki evde cam pemcere açmak zorunda kalırdık hatta komşular apartman tuvalet boşluğunda bazen çok kötü koku olıyor diye şikayet bile etmişlerdi. :)

Bir sürü tedavi falan denedim, fodmap diyeti, flagyl içmeler vs hepsi geçici çözümdü. Bağırsaklar bozukken ve dışkı kötü kokulu olduğu zamanlar ağzımda da kokunun şiddeti artardı. Meyse uzatmayayım en sonunda 3 harfli bir paketli ekmek markasının tam buğday koyu kahverengi ekmeklerinden yemeye başladım ve bağırsaklarım bir anda düzeldi.

Yıllar sonra katı kıvamlı dışkı yapabilmeye başladım. İshale dönük yumuşak kıvamlı dışkı gitti, ağız kokum gitti gibi dildeki beyazlık da gitti (pas)

Ancak bu süreçte 2 tane yirmilik dişlerimi de çektirdim, çürümüşler içten içe. Bende hiç diş taşı yok, tükürüğüm asidik, hayatımda hiç tartarım olmadı ama işk dolgumu azı dişime 13 yaşımda yaptırdım, erkenden çürümeye başladılar.

Dediğim gibi röntgende görünmeyen ancak diş ipine sinen kokusundan anlayabildiğim 2 arayüz çürüğü çıktı. Diş etinin cebi geniş olan bir dişim var, oraya dolan yiyecek artıkları iğrenç kokuyır, o dişetini sürekli temizlemek zorundayım.

Kadınların aybaşı hallerinde ağızları kokabilirmiş, belki de tam o gğnlerde sordunuz ve kokuyor cevabı aldınız. Hemen ümitsizliğe düşmeyin.

Madem dişleriniz, dişetleriniz tertemiz belki de psikiojik koku var. Murat hocanın videolarını yetetince izlememişsiniz, psikolojik ağız kokusundan kurtulanlar videıöarını izleyin, inanamayacaksınız iyileşenlerin boşa geçen yıllarına.

Benim arayüz çürüklerim, dişeti sorunum varmış, koku olmasa ayıp olurdu zaten, siz ikinizin ise ağzı çamaşır suyundan daha temiz, çamaşır suyunda mikrop var sizde yoktur.

Fatih hocayı falan bilmem ben ama ben olsam durumum müsaitse Murat hocaya giderdim. Adam bu işin kitabını yazmış, daha ne yapsın? Açık açık sizinle konulur, utandırmaz, yargılamaz, iğrenmez, küçümsemez.

Hayatınızı bu kadsr etkileyen ve yıllar süren travmalardan kurtulmak için bemce Murat hocaya gitmek bir lüks değil kendinize yapabilecepiniz en iyi şeylerden biri.

Bu arada ben hapşırınca odaya ekşimsi bir koku yayılırdı. Artık o koku %90 azaldı ama sıfırlanmadı. Ne kafsr temizlrsek fırçalasak da dil kökünü temizleyemediğimiz için orda biriken yemek artıkları yine komu üretmeye devam ediyor.

Dil papillası denen çıkıntılar bizde kalın halı gibi sanırım, illa ki bi şeyler kalıyor arada.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 21:28
Yukardaki yazıyı Asena ve teddy hanımlara ortak yazdım, anlam karmaşası olmasın diye bu ek yazıyı yazıyorum.

Bir de beyaz ekmek yemeyin arkadaşlar, içine ne katıyorlarsa bağırsakları mahvediyor ve dilde pas yapıyor.
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 21:40
Hmm sizin sorununuz %90 diş kaynaklı yani buradan bunu anlıyorum ekstra bağırsak da zaman zaman tetikliyor sanırım. Ben uzun süredir kefir içiyorum bağırsak değil bence benim olayım ama çürük veya diş köke ya da diş etinde sıkıntı olma durumu olabilir, en kısa zamanda diş + kbb gideceğim ben de. Kurtulmanıza çok sevindim ve hala geliyor olmanıza şaşırdım. Çünkü dünden beri didik didik bakıyorum kurtulanların çoğu gitmiş geri kalanlar da sanırım bir defalığa mahsus giriş yapıp sonra çıkmışlar bilmiyorum. Benimki psikolojik olarak da sıkıntılı ama ağız kokum da var eminim buna, ikimizin belki üçümüzün agzı da çok temizdir her saat hunharca fırçaladığımız için ama bunu kalıcı olarak çözebilmemiz gerekiyor sizin gibi, fazle olmak istemiyorum ama son bir sorum var, geniz akıntınız veya mude sorunlarınız da var mıydı acaba yazdıysanız bile göremedim de, bir de teşekkür ederim tekrardan dönüş için
IP
teddy
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teddy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2026 Saat 23:48
Tip 2 ağız kokusu

Farinjit, larinjit, sinüzit, rinit ve benzeri inflamatuar gazlardan meydana gelen "hava yolu kokusu"dur. Üst solunum yolu kaynaklıdır.
🔘 Genellikle bademciklerini aldıran genç bireylerde ortaya çıkar.
🔘 Veya 18-20 yaş altında gençlerde ortaya çıkar. Eğer böyle gençlerde görüldüyse genellikle geçicidir.
🔘Bireyin tomografide tespit edilebilen büllöz konkası, kapalı osteomeatal kompleksi, belirgin sinüziti, retrofaringeal yerleşimli adenoid vejetasyonu, konka hipertrofisi veya benzeri bir paranasal inflamasyonu bulunuyor olabilir.
🔘Geniz akıntısı sebebi ile tip 2 ağız kokusu olabileceği gibi, Tip 2 ağız kokusu geniz akıntısını yapıyor da olabilir. Bu konuyu gözden kaçırmamak gerekir.

Murat hocam böyle yazmış sitesinde. Ben bademcik aldırdım,hayat bitti :( artık ne yapsam da fark etmez sanırım..bademcik aldırmadan evvel de ama gerçekten çok kötüydü koku çok yoğunda ama en azından tat yoktu ve kokuyu belki de bir şekilde geçirebilirdim,o zamanlar da dil temizliği yaptım dişlerimi iyi fırçaladım,çinkolu gargara kullandım ancak geçmeyince bademcikleri aldırdım ama bu yazıyı görmek beni çok tedirgin etti. Ancak ne hikmetse yüzbinlerce kişi bademcik aldırıyor ve böyle bir sorunları olmuyor aksine bu ameliyat kokudan kurtulmak için hekimlerce öneriliyor ve çoğu insanın da bu ameliyattan sonra böyle bir şikayeti olmuyor. Belki de bizlerde bu ameliyatın koku yaratma sebebi dil pası oluşumumuz,papillalarımız,faranjitimiz,geniz akıntımızla ya da bilmiyorum artık tükürük yapımızla ilgilidir ama artık her nedense sanırım zaten koku şikayeti olan bir insanda uygulanmaması gereken bir adım ancak gerçekten aldırmasaydım da o kadar sık enfekte oluyor ve taş oluyordu ki o taşlar da öyle bir kötü kokuyordu ki… ahhh bilemiyorum çaresiz hissediyordum işin kötüsü koku gerçekten de hava yolumdan geliyor gibi hissediyorum bilmiyorum umarım bir çare bulurum belki geniz akıntısını kurutmak bir çözüm olur bilemiyorum ama bademcik aldırmadan önceki halimi özledim gerçi son zamanlarda iyice kötüleşmişti ağız açamaz olmuştum sinüs rinse tuzlu gargara dil fırçalama ne yaparsam asla geçmiyordu bademciklerim varken çok keskin bir koku vardı
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2026 Saat 01:25
Teddy forumu incelerken birinde gördüm ben de deneyeceğim belki siz de görmediyseniz ve denemek isterseniz diye yazmak istedim, çörek otu yağından burnuna damlatan birkaç kişi vardı ve geniz akıntısından %80 kurtulduklarını yazmışlardı, bizde işe yarar mı bir sakıncası da var mı bilmiyorum ama haberdar etmek istedim bir araştırın isterseniz
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2026 Saat 08:12
Bende geniz akıntısı var mı bilmiyorum, akıntı oldupunu nasıl anlıyoruz onu da bilmiyorum.

Geçen foruma linkini bırakmıştım. Adamın birinin çok kötü ağız kokusu varmış, her doktora gitmiş, röntgenler, filmler vesaire, koku artık dayanılmaz boyuta gelmiş, sorunu hastayı iyice dinleyen, araştırmacı, gözlemci ve işinin hakkını veren bir KBB uzmanı çözmüş. Meğer adam çocukken burnuna çiğ mercimek tanesi sokmuş, o da burun boşluğuna kaçmış ve yıllarca o nemli, karanlık, sıcak ortamda her nasılsa çürümeden kalmış ve tüm kokuyu yapan oymuş. Onu çıkarınca koku da gitmiş.
IP
Asena
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2026 Saat 12:57
Geniz akıntınız yok demek ki olsa fark ederdiniz çünkü. Sürekli balgam yutuyorsunuz. Şöyle tarif edebilirim, insan ağladığında ve burnunu çektiğinde içine bir sıvı gelir ya, onun sürekli bağımsız olarak aktığını ve yuttuğunuzu düşünün, umarım mide bulandırmamışımdır. Geniz akıntısı da herkeste var alerji de bence sebebi o da değil de ağız kokusunu ağırlaştırıyor diye düşünüyorum bilmiyorum
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu