Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: %90 iyiyim, neler yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 318
Alıntı effect Cevaplabullet Konu: %90 iyiyim, neler yaptım
    Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2026 Saat 21:55
Merhaba
Berbat derecede kötü bir durumdan gayet normal bir seviyeye geldim. Yıllarımı aldı. Çok üzülerek söylüyorum ki bu sorun temelde bir öz bakım eksikliği. Bu, temiz olunmadığından değil. Sadece farkındalık eksikliği. Detayını aşağıda yazacağım. Kulak asmadığımız konular hiç tahmin edilmeyecek şekilde başa iş açıyor. Çok karmaşık nedenlere sarılıyoruz. Evet bazı insanların öz bakımı olmamasına rağmen bu sorunu yaşamıyor gibi duruyor ama emin olun günün birinde onlarda da bir yerden sonra sorunlar başlıyor. Şahit oldum.

Öz bakım eksikliği nedir? Neler yapılmalı?
1. Çok küçük yaştan itibaren yıllarca fazla şekerli , hamurlu gıda ile beslenenler varsa vücudunda bir sürü kronik inflamasyon oluşuyor. beslenmeniz kötü ise hiç başka yerde suç aramayın. Acilen çok sıkı şekilde geri dönüşsüz sağlıklı beslenme gerek. (Eğer buna yıllarca dikkat etmediyseniz, maalesef 5-6 ayda düzelmeyebilir.) Bunun için belki birkaç yıla ihtiyacınız var. Siz 2-3 ay buna dikkat edip işe yaramıyor diye bırakıyorsanız düzelmeniz maalesef zor. Çok sabırla bu sağlıklı beslenmede ısrar edin. Su içmek çok kritik derecede önemli. Yemeklerden 2 saat önce ve sonra içme-mek çok kritik derecede önemli. Beslenmeniz yani Bağırsak ve mideniz sağlıklı değilse düzelmeniz çok zor. (reflüler kudret narı ekstresi deneyebilir, çok etkili. ) Reflüye bağırsağa ne iyi geliyorsa araştırın, deneyerek kullanın.

2. Bademcik taşları vardı. Bademcikleri aldırdım yıllar önce. Çok büyük nedenlerden biriydi.

3. Amalgam dolgular bende çok garip şekilde sürekli metal kokusuna yol açıyordu onları çıkarttırdım. Rahatladım. Herkeste aynı değil. Kişisel deneyimim.

4. Aşırı şiş burun etleri için rf tedavisi uygulandı. Ciddi rahatladım. Kişisel deneyimim. ( Kbb ile ilgili sorunum hala devam ediyor, çözüm bulamadım. Dr'lar alerjik bir durum diyor, sprey-antihistaminik ötesinde bir çözüm önermiyorlar )

5. Çok çok çok önemli , metal dil kazıyıcı alın. Dilin yüzeyi bazı kişilerde aşırı tortu birikmesine müsait bazılarında pürüzsüz. Dil kazıyıcıyı ilk kez kullanıyorsanız dilinizi biraz fırçaladıktan sonra kullanınca farkı anlayacaksınız. Özellikle ilk haftalarda etkisine inanamadım. Sonra da ihtiyacım azaldı. Çünkü temizlik sağlandıkça daha az tortu birikiyor. Bu alet inanın çok önemli.

6.Arayüzlerde diş ipi kullanınca koku geliyorsa, maalesef ağzınız hiç temiz değil. Muhtemelen İltihap da oluşmuştur. Dişlerinizi günde en az 2 kez 10 dk sakince hırpalamadan orta sert fırça ile fırçalamıyorsanız yeterli gelmiyor. Kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce fırçalama çok kritik. Diş macununuzu çeşitlendirin. Fırçanız 2-3 tane olsun. Yumuşak fırça kullanıyorsanız üzgünüm ağzınız yeterince temizlenmiyor. Siz eğer sorunum nasılsa kbb yada mide kaynaklı diyerek ağız bakımını ihmal ediyorsanız çok yanlış yerlerde geziyorsunuz. Şekerli ve hamurlu gıdalar ciddi bir ağız içi bakteri nedeni. Yemeyin. Diş aralarında gıda kalırsa sorunuzu ciddi şekilde katlar. Eğer diş arasını temizlemeden 1 gün geçiriyorsanız maalesef sorundan kurtulmanız zor. Murat hocanın bu konudaki videolarını mutlaka izleyin.

7.Ağuız duşu kullanın. Sadece kullanın diyorum başka bir söze gerek yok.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Murat hocama tüm emekleri için her zaman ki gibi sonsuz teşekkürler. Cennetliksiniz hocam, Aro.

IP
Asena
Üye
Üye

Gönderilenler: 41
Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2026 Saat 00:11
Bağırsak kısmını anlayamadım, diyet mi yaptınız florayı düzeltmek için? Ve geniz akıntınız da var mıydı acaba? Bu arada geçmiş olsun tekrardan
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2026 Saat 07:02
Sağlıklı beslenme konusu çok uzun. Siz onu internette araştırın en iyisi.

Kbb konusunda benim burnumdan genzime doğru şuanda sadece sabah uyanınca çok hissettiğim ağır bir koku yanma ve akıntı hissi var. Bu durum ağız hijyenimi de çok etkiliyor. Konuya çok hassas şekilde bakabilecek bir kbb doktoru arıyorum. Burnumda anatomik bir sorun var bundan eminim ama dr lar ameliyat önermiyor. Alerjik olabilir diyor.
IP
Asena
Üye
Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2026 Saat 15:24
İnternetten araştırmak istesem niye foruma gireyim ki, ben insanların kendi tecrübelerini okumak için giriyorum, zaten internette yazan listeleri yazmışsınız siz de şunu yapın bunu yapın vs, kendi tedaviniz yok bile neredeyse
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2026 Saat 20:28
Kendi tedaviniz yok bile nerdeyse mi?

Öncelikle burası nasıl sağlıklı beslenilir forumu değil. Sağlıklı beslenme forumları var binlerce onlara bakabilirsiniz. Ben size 3-5 cümle ile bu konuyu aktaramam. Şahsen benim yıllarca araştırdığım, deneme yanılma yöntemleri ile kendimce çözümler bulduğum bir mecra. Üstelik beslenme konusu kişiye özeldir. Bana iyi gelmeyen yiyecekler başkasına iyi gelebilir. Forumda bu konuda daha önce binlerce mesaj yazıldı. Benimkiler de dahil onları okuyabilirsiniz bir zahmet. Okusaydınız zaten bir fikriniz olurdu az çok. Foruma kayıt olalı daha 2 hafta olmamış ahkam kesmeye başlamışsınız. Size deneyimlerimi açıklama gibi bir borcum yok. Buraya yazdıklarımdan faydalanmak isteyenler faydalanabilir.
IP
Asena
Üye
Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:10
Ben kimseye ahkâm kesmiyorum yazılarınızı da okuyarak yorum yaptım, kişiye özelse herkesin tedavisi o zaman niye öneri sunuyorsunuz? Diş bakımına önem verin, sağlıklı beslenin demek yerine, sıkıntım dişlerimde, ya da bağırsaklarımdaymış gibi açık sözlü konuşmamışsınız. Sizin sorununuz nasıl çözülmüş belli bile değil yazdıklarınızda, bir borcunuz olmadığını düşünüyorsanız hiç başlık açmayın kimse de size soru sormasın o zaman. Konu açıyorsunuz, bir şey soruyoruz, sebep nedir gibisinden, ya internete bakın diyorsunuz ya tersliyorsunuz. Biz buraya kişisel deneyim okumaya geliyoruz zaten hani 'insanlar' için ya burası, zaten internette olan şeyleri okumaya değil. 2 haftalık üyelik süreliğimde bile sizin 2 senelik üyelik süreliğinizden daha açık sözlü konuşmuşumdur eminim buna, sürecinizi yazmayacaksanız nasihat vermeye mi geldiniz bir de atar yapıyorsunuz neyin kafası bu yok borcum yok bilmem ne, zaten üyelerin yarısı bir kere giriyor bir daha gelmiyor, yarısı da ben paçayı kurtardım sen ne yapıyorsan yap kafasında. O zaman yorum istemiyorsan iyileştim diye yayınlama sana illa ki soru sorulacak burada
IP
Asena
Üye
Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:11
Sağlıklı beslenme konusunda seminer verecek sanki, diyet yaptım ya da şu besin bu besin bana dokunuyor diye bahsedebilirdin artislik yapacağına, 3-5 cümle ile size konuyu açıklayamam diyorsan da o zaman buraya niye geliyorsun ve niye başlık açıyorsun, seni tebrik edelim diye mi?
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 03:37
Bu ne biçim bir uslüp? Siz kime neyin hesabını soruyorsunuz? Bu ne terbiyesizlik? Sizin kime ne faydanız oldu da insanlara hesap soruyorsunuz burda? Herkesin her şeyi size ilkokul seviyesinde açıklama borcu mu var? Bir tane bilgilendirici mesajınız, araştırma sonucunuz var mı? 40 mesaj yazmışsınız 40 da o ne, bu ne soruları. Benim yüzlerce mesajım var burda. %80'i kişisel deneyimlerim, araştırmalarım üzerine. Yabancı makaleleri , yabancı doktorların videolarını dahi okuyup, izleyip burda bilgilendirme yaptım. Siz ne yaptınız? Hem 2 yıllık üye değilim ona bile dikkat etmemişsiniz. Kaldı ki geçmiş mesajları okuyacaksınız. Geçmişte onlarca mesajımda beslenme üzerine neler yaptığımı anlattım. Dün gelmiş burda bana sizden açık sözlü konuşmuşumdur diyorsunuz, siz ne yazdınız da bunu deme hakkını buluyorsunuz kendinizde? Siz daha okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz bırak bilgilendirmeyi. Hangi seviye bir algınız var? Okuduğunuzu anlasanız zaten ordaki 7 ayrı maddenin benim kişisel deyeyimim olduğunu anlarsınız. Ben oraya 2 ayrı ameliyat-operasyon yazmışım, dişle ilgili yaptırdıklarımı yazmışım, beslenme üzerine neler yapılması gerektiğini anlatmışım(kendi deneyimlerimden) üstüne basa basa kendi deneyimim yazımışım, tedaviniz bile yok nerdeyse, nasihat vermeye mi geldiniz yazmışsınız. Üstüne basa basa hamurlu-şekerli beslenmeden bahsetmişim, Önceki başka yazılarımda midede ne tür sorunlarım olduğunu neler yaptığımı yazmışım, diyet mi yaptınız diye soruyorsunuz. Ben size oturup her şeyi baştan mı anlatıyım öncekileri okumaya üşeniyorsunuz diye? Gelmiş burda sağa sola çatıyorsunuz. Ben zaten fazlasıyla iyileşmiş olduğum halde (en azından neler yapmam gerektiğini bildiğim halde) gelip burda yaptığımı paylaşıyorum. Mecbur muyum? Kimse değil. Bunları bilerek konuşun. Haddinizi bilin.

Hem siz daha sağlıklı beslenme ne onu bilmiyorsanız baya bir yolunuz var. Allah kolaylık versin size. . Benim yazılarıma yorum yapmayın , hatta benim gönderilerimi okumayın bile. Sizinle muhatap olmak istemiyorum. Bana cevap da yazmayın.
IP
Asena
Üye
Üye

Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 04:09

Ben saldırarak girsem sohbete geçmiş olsun sevindim demem önce kendi olmayan üslübunuza bakın siz. Çocuk azarlar gibi yok git internetten araştır, yok yazmak zorunda degilim, yok mecbur muyum. Yahu sen kimsin kim? Sen kimsin ki benim üyeliğime, veya kalibreme laf ediyorsun. 14 senedir burada çürüyüp her şeyi biliyorum kafasında takılıp Murat Hoca'nın daha bağıra bağıra dil kazınmaz dediği şeyi bile öğrenememiş oraya yazmışsın ki metal dil kazıyıcı kullanıyorum. Önce bir yazdıklarını okuyabil ne bilgi vermişsin ne tecrübe paylaşmışsın? Yazdığın şeyleri algılayamıyorsan ben neye tepki verdiğimi anlatayım sana anlayabilecek kapasiten varsa? 1-) özbakım eksikliği, sorunun ne yazmamışsın üstüne şunu bunu yapın demişsin, diş ipi dil temizliği zaten internette yazıyor sen kime ne kattın? 2-) hamurlu şekerli yemeyin, tamam bunu neye dayanarak yazdığın için flora ile ilgili bir sorunun mu var dedim ve çocuk azarlar gibi git internetten araştır orada yazıyor dedin, sen kimsin ki bana ne yapacagımı söylüyorsun bir halt paylaşmış ya da yol göstermiş gibi ? 3-) beslembeniz mideniz sağlıklı değilse iyileşmeniz çok zor demişsin, bu bir yol gösterme mi yol engelleme mi ? 4-) Su içmek çok önemliymiş sende neyi değiştirmiş yine sonuç yok. 5-) bademcik taşı aldırmışmış ee sonuç koku geri gelmiş mi ne olmuş yazılmamış. 6-) amalgam dolgu çıkartmış rahatlamış ama sonuç ne kokuya etkisi ne yazılmamış? 7-) burnundaki etleri yaktırmış bilmem ne ama kokuya etkisi ne yine yazılmamış. 8-) admini oldugu sitenin sahibi dil kazınmaz fırçalanır dediği halde metal dil kazıyıcı alın yazmış, 14 senede bir bunu öğrenmişsin onu da yanlış öğrenmişsin. 9-) diş ipi kullanın 10-) ağız duşu kullanın demiş. Şimdi bu şahıs ne yapmış da hastalığından %90 etkiyle kurtulmuş kendi tedavisiyle ilgili ne halt paylaşmış da ben görememişim. Sadece gelmiş şunu bunu şunları bunları yapın deyip gitmiş, kaale alıyorum insan yerine koyup cümleme geçmiş olsunla girip, bağırsakla ilgili kısmı anlayamadım diyorum. Bana git internetten araştır diyor, ulan o zaman niye gelip buraya kişisel deneyiminden bahsediyorsun detay vermeyeceksen ya da millete git internetten araştır diyeceksen. Buradaki insanların %90'ı buraya zaten kişisel deneyim okumaya geliyor bunu 15 senede öğrenememişsin sen ama ben 2 haftada öğrendim evet. Burası nasıl sağlıklı beslenirim forumu değil ben size 3-5 cümle kuramam demiş, o cümleleri kuramıyorsan o zaman neye yazıyorsun kime yazıyorsun, bu kitleye yazıyorsun. Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilim demiş, zaten senden bir halt bekleyen yok merak etme, bir bilgin de kattığın bir şey de yok emin ol, hatta metal kazıyıcılar önererek insanları yanlış bile yönlendiriyorsun! Yazdıklarımda ne bir sataşma ne bir ahkâm olmamasına rağmen bu saldırganlığını şiddetle kınıyorum ve kendimi kimseye ezdirmem lafını da yediriririm. Şimdi yazdığım eksikliklerini oku ve zerre faydan olmadığı halde yapamadığın iyiliği insanların kafasına kakma. İletişim sıkıntısı ve egosu boyunu aşmış insanlardan nefret ediyorum. Sorduğumuz soruyu bile küfür etmişiz gibi algılayan ilkel yapınızla senelerce nasıl barınıyorsunuz bunu da anlamıyorum. Burada aynı dertte bir araya toplananlar olarak açtığınız başlıklara yorum yapıyoruz diye kendinizi bir halt sanıyorsunuz, sen kimsin de gelip sana sanki şahsi yazmışım gibi bir de yazma diye sitem etmişsin. Deneyimlerini açıklamış ve faydalanmak isteyenleri uyarmış olmamışsın, sen sana yazan insanlara saldırmış oldun. Ben de başlık açtım bana da yazan oldu, insanlar tabii ki soracak ve soruşturacak, şahsınıza ana avrat sövmüşüz gibi verdiğiniz şu
tepkileriniz karakterinizi çok iyi özetliyor. Ben terbiyesizce, ahlaksızca, üslupsuzca hiçbir şey yazmadım, eleştiri yapabilirim ya da soru sorabilirim ağzımdan tek bir hakaret ya da argo çıkmadı, sorgulamak en doğal hakkım ve bunun için terbiyesiz olmayacağım, yüzlerce mesajınız olması, yabancı doktorları izlemeniz mesajlarınızın boş olduğu gerçeğini değiştirmemiş, biz benim ne algıma ne de yazılarıma laf edecek birisi değilsiniz ki beni tanımadığınız halde yapıyorsunuz bunu ve bunu yaparak kendi 'algınızı' belli etmişsiniz. Midede sorularım var yazmış diyet mi yaptınız diye sormuşum, bana çatıyor. Gayet mantıklı bir soru sormuşum? Ve bunun karşılığında ise ben size tek tek anlatamam borcum yok gidip internetten araştırın cevabını almışım çocuk azarlar gibi, bir de üsluptan bahsediyor :D sizi muhatap alan yok bundan sonra zaten emin olun, hatta bu kafayla kimse muhatap almaz sizi merak da etmeyin, kendimi de kınıyorum sizi muhatap aldığım için. Bir gün Allah şifa verir şifamı bulursam burada bir başlık açarım o zaman görürsünüz insanlara nasıl yardım edilir ve kafalarına kakılmaz, sabah sabah sizin gibilerle uğraşıyorum ya, bana da yazıklar olsun deyip yoluma gidiyorum. İnsanın şurara girip 2 kelam yazası sorası bile gelmiyor bunlar gibiler yüzünden, eskiden sessizce okur giderdim sonradan üyelik açtım sohbet etmek ve soru sormak için, buna bile tepki gösterildi ki üyeliğin amacı buyken. Şu basit platformlarda bile egı savaşına rastlıyorum ya, şaka gibi. Ben ve benim gibiler üyeliklerini silip gittiği zaman şaşırmayın arkadaşlar, inanın bu tarz insanlarla muhatap olup uğraşmaktansa insanlar kendi başının çaresine bakıyor bir köşede dua ediyor çünkü psikolojisi bozuk insanlarla muhatap olmak zor.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:11
Algı problemi mi yaşıyorsun, yoksa okuduğunu anlayacak kapasiten mi yok? Sana açıkça söylüyorum: Benim yazılarımın ve açtığım başlıkların altına yazma! Bu kadar net bir cümleyi idrak etmekte zorlanıyorsan, sorun senin zekanda. Böyle densiz bir karakter olduğunu bilsem sana cevap yazma tenezzülünde bulunmazdım. Senin gibi terbiyeden nasibini almamış, içindeki o iğrenç zehri etrafa saçmaktan başka vasfı olmayan insanlara tahammülüm sıfır. O 15 seneyi ben yaşamadım ama inş sen yaşa da gör. Tekrar yazıyım kıt , ben zaten çok uzun süredir iyiyim. Senin gibi dolaşmıyorum toplumda. Gayet düzeldim. Bilgi amaçlı yazdım bunları. Senin seviyesizliğine inmeden yazıyorum dikkat ediyorsan. İnsan gibi. Platforma acilen engelleme özelliği gelmesini diliyorum ki senin gibi insanları hastalıklarından vurmaya çalışan içi çürümüş, düpedüz kötü niyetli toksikleri bir daha asla görmek zorunda kalmayayım. İçinin zehrini, fesatlığını, kötülüğünü yeterince göstermişsin zaten net şekilde. Kara bir ömür dilerim sana. Kendin gibi.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 439
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 11:27
Arkadaşlar sakin olun, ne bu şiddet bu celal? Anlıyorum, gerginiz, kızgınız, öfkeliyiz, kırgınız, çaresiz hissediyoruz ama kendimize hakim olmaya çalışalım. Burda birbirimizin düşmanı değiliz.

Bağırsak sorunu yaşayanlar en azından 1 hafta beyaz ekmeği tamamen kesip büyük zincir marketlerde satılan tam buğday ekmeği alıp yesinler, en azından 1 hafta bmyle beslenin.

Fırınlardaki beyaz undan yapılan ekmeklere ne katıyorlarsa sindirimi bozuyor belki ağız kokusuna da katkı yapıyordur.

Murat hocamın reflü koku yapmaz tezine ben de şüphe ile yaklaşıyorum çünkü midedeki helicobacter pylori mikrobunu izole etmeyi başaran şahıs (doktor ya da biyologtu sanırım) bu bakterileri kendisi yutmuş ve kendi.üzerinde etkisini denemek istemişti. 1 hafta sonra karısı bu adama "ağzın çok iğrenç kokuyor" demiş ve literatüre de girmiş bu. Midesinde h.pylori olanların nefesi kokuyor, bu net. Ancak şöyle bi durum var, bu bakteri toplumun yarısında varmış. Neden herkesinki kokmuyor da bazılarınınki kokuyor?

Doktor, sağlıkçı vs değilim, sıradan bir vatandaş olarak işk aklıma gelenler; kokanların midesinde bu bakteri aşırı derecede üremiş olmalı. Eğrr mide asidiniz yetersizse bu helikobakter belası midede çok rahat üreyebiliyormuş fakat şu da var ki bu soyu kuruyasıca namussuz yaratık neredeyse taşı bile eritebilecek ph detecesinde olan mide asidimize dayanıklıymış. Anca 3 lü antibiyotik ilaçlarla tedsvi edilebiliyor ve bilin bakalım asıl sürpriz ne? İyileşseniz de bulaş olan çiğ bir maruldan, hastalıklı kişinin tükürüğünden vs tekrsr bulaşabiliyormuş.

Bu bakteri öide kapakçığını da bozup asidin yukarı yemek borusundan ta genzimize kadar gelmesine (yatakta yatsr pozisyonda olunca) sebep oluyormuş. Takdir edersiniz ki yediğimiz yiyecekler midede asitle birleşip sindiirlemeye başlayınca oluşan o bulamaç Burbery Weekend parfümü gibi kokmuyor, pis kokuyor.

Ben instada falan ağız kokusu gönderisi görünce hemen yorumlara bakarım. Pek çok kişi "mideden kaynaklanıyor, doktor bana/eşime antibiyotik verdi iyileştim, koku gitti" yazmış oluyor.

Kimisinin mideden kimisinin gözle görülmeyen, röntgende de çıkmayan diş ara yüz çürüklerinden, kimimiziin diş eti ceplerine dolan yemek artıklarının çürümesinden vs olıyor bu koku.

En son gittiğim diş hekimi bana şarjlı ağız duşu almamı önerdi ve ekledi; diş aralarından çıkan yemek artıklarına inanamayacaksın dedi.

Çoğumuz ağzımızı temiz sanıyoruz ama değil. Murat hocamın dediği gibi sabah akşam en az 3 dakika fırça şart, ilave olarak diş ipi, alkolsuz ağız suyu gargara ve ağız duşu da yaptık mı buna rağmen koku varsa o zaman diğer seçenekleri araştırabilirz.

Dediğim gibi diş ipini tek tek diş aralarında gezdirin, hangi diş arasında kötü bir koku varsa o 2 diş ya da o 2 dişin diş etlerinde sıkıntı vardır ve kokunun kaynağı orasıdır. Onları tedsvi ettirdikten sonra hâla koku varsa o zaman diğer koku kaynaklarına yönelebilirsiniz.

Örneğin ben her yıl denize tatile gittiğimde ağız kokum geçerdi, dilim kıpkırmızı olurdu. Tuzlu su hem dili, genzi, apzı temizliyor hem de dişleri ve kokuyu tedsvi ediyor. Tatilden dönünce eski tas eski hamama dönerdim.

Tansiyon sorununuz yoksa bir çay bardağı ılık suya yarım kaşık deniz tuzu ekleyip eritip gargara yapın, iyi gelecektir kokuya.

Ümitsizliğe düşmek yok arkadaşlar, herkesin kokusu kendine özel. Geniz akıntısı olan milyonlarca kişi var ama %95'inde koku yok. Demek ki geniz akıntısına bağlı koku olanların burun boşluğunda kronik bir iltihap olabilir, imkanı olanlar burna, genze kamera sokup bakabilen bir KBB uzmanına gitmeliler. Gerekirse birden fazla hekime gidilmeli.

Hepimize sağlıklı günler dilerim. Kimseden çekinmeden insanların yüzüne doğru yakın mesafeden "ohhhhhh Allahım sana şükürler olsun" diye hohlayabileceğimiz günlerimiz olsun inşAllah.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu