|
|
![]() |
| Bir soru sormak istiyorum | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 2 |
| Yazar | Mesaj |
|
teddy
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Subat-2026 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2026 Saat 23:18 |
|
Asena selam,ben artık bu tarz forumlardan da yabancı forumlardan da elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum ama bir durum güncellemesi yapmak istedim. Ben yaklaşık 20 gündür düzenli olarak reflü ilacı almaya başladım her sabah ve koku çok azaldı tat düzeldi diyebilirim. Dilimde eskiden papillalarım o kadar büyüktü ve dilim bembeyazdı araları hep kir birikidi şu an dil yüzeyim düzleşti dilim pembe yemek yesem bile pembe kalıyor. Bunu reflü ilacına başladıktan sonra gözlemledim bir de ferritin ve b12 değerlerim düşüktü özellikle ferritin değerim çok düşüktü bu da tat sorunlarına sebep olabiliyormuş,bunların da takviyelerine başlamış olmuş olmam iyi geliyor olabilir ama daha önce de demir b12 kullandım en büyük farkı reflü ilacına başlayınca gördüm. Hala ara ara boğazımın gerisinde kötü tat hafif koku yaşıyorum onda da halitosil gargara kullanıyorum yani bende etkisi kısa oluyor ama iyi geliyor. Dil temizliği konusunda hala en doğrusunu mu yapıyorum emin değilim ama eskisi gibi bastıra bastıra temizlemeyi bıraktım nazikçe fırçanın kıllarının tam yanıyla temizliyorum dilim zaten yumuşak nemli ve pürüzsüz olmaya başladığı için üstğnde bir şey de birikmiyor,macundan kalan kalıntıları temizliyorum. Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde reflü ilacı dilimi çok değiştirdi. 2 ay daha kullanıp gözlemleyeceğim umarım boğazımdaki tada da iyi gelir. Geniz akıntım da azaldı reflüyü tedavi edince ama hala devam ediyor onun için de doktorlar sprey kullan alerjik diyorlar bugün itibariyle spreyleri de düzenli kullanıcam. Alerji ilacı almıyorum bende çok kuruluk yapıyor. Dişlerimi güzelce temizliyorum bol bol diş ipimi kullanıyorum aralarda kullanmazsam çok artık birikiyor ve artık diş iplerimde koku da olmuyor eskiden ip çok kullanmazken yapınca diş ipim berbat kokardı artık yapa yapa diş ipimden de koku gelmiyor. Büyük ölçüde rahatladım diyebilirim umarım tamamen rahatlayabilirim,diyetimde bir değişiklik yapmadım reflü tetikleyici gıdalar hâlâ tüketiyorum belki ona da dikkat etsem daha iyi de olabilir bakalım ilaçtan sonra şikayetim devam ederse reflü ile ilgili bir tedavi için belki doktora giderim ancak şu an için artık bu konuyu düşünmemeye karar verdim. Buraya yazıyorum çünkü ne kadar dil de diş de fırçalasam dilim bu ilaçtan önce asla şu anki gibi değildi bende yarattığı değişim gerçekten beni şaşırttı dilim yumuşadı ve eskisi gibi her yemeğin biriktiği kuru bir yapı olmaktan çıktı. Paylaşmak istedim. Çinkoyla ilgili şeylerden bahsetmişim önceden onun da testini yaptırdım herhangi bir çinko eksikliğim çıkmadı h.pylori ve çölyak için testler yaptırdım onlarda da bir sorun çıkmadı. Sibo testi istediler ancak yaptırmadım reflü ilacından sonraki süreçte ilerleyen zamanlarda belki yaptırırım reflümün kökenini bulmak için belki. Şimdilik benden bu kadar,forumlardan ve bu konudan artık olabildiğince uzak kalmaya çalışacağım.
|
|
|
|
|
Asena
Üye
Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2026 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2026 Saat 00:09 |
|
Teddy seni gayet iyi anlıyorum, 1-2 hafta ben de buraya hiç girmek istemedim ve giresim de gelmiyor ancak bir umuttur bana iyi gelen şeyleri güncellemek istiyorum ancak fikrin buysa ya da psikolojik olürak etkileniyorsan veya sebep neyse bile fark etmez kararına saygı duyarım, reflü bende de küçüklükten beri var çok ortak semptomumuz var belki ilaç alsam bana da iyi gelebilir deneyeceğim bunu teşekkür ediyorum, onun dışında ben de ana kaynağın sibo olduğunu düşünüyorum bağırsak mideye, mide geniz akıntısına ve dile etki ediyor gibi düşünüyorum ama uygulama aşamasında sıkıntı yaşıyorum. Yine de iyileşirsem özellikle de kalıcı olarak iyileşirsem çözümünü buraya yazacağım senden de, ve diğer üyelerden de temennim bu ama tabii ki girmeme kararı aldıysan veyahut artık bu konulara ara vermek istediysen de en doğal hakkın verdiğin bilgiler ve yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim diyerek konuyu kapatıyorum iyi geceler diliyorum inşaAllah ben de siz de iyileşirsiniz kalıcı olarak, çok içten söylüyorum bunu çekmeyenden başkası bilmez. Neyse...
|
|
|
|
|
Tospik
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 443 |
![]() Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2026 Saat 15:47 |
|
@teddy Reflü ilaçları bildiğim kadarıyla mide asidini baskılayan ppi (proton pompası inhibitörleri) Bu tür ilaçlar B12 ve diğer bazı vitamin eksikliklerine sebep oluyor. O ilaçlar uzun süreli kullanılmaz, ömür boyu reflü ilacı kullanamazsın.
|
|
|
|
|
teddy
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Subat-2026 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2026 Saat 23:53 |
|
Ömür boyu kullanmayacağımız zaten,3 aylık bir tedavi olduğunu söyledi doktorum sonrasında devam ederse ona göre bir yol izleyeceğim. Herkes reflüyü nasıl yönetiyorsa ben de o şekilde yönetebilirim diye umuyorum. B12 takviyesi de kullanıyorum ve değerlerimi ölçtürdüm ppi kullanmama rağmen b12 kullandığım için b12 değerim yükselmiş. Ppi flagyl gibi değil reflü ilaçları o boğazın sürekli aside maruz kalmış mukozasını onarıyor, ilaçtan sonra ne olur bilemem ancak şu an bana gerçekten çok iyi gelmiş durumda. Dilim bi halı gibiydi şimdi pembe ve pürüzsüz,yumuşak. Foruma girmeyecektim ama yazdıklarıma bir cevap var mı diye bakmak için girdim ve mesajınızı görünce de cevaplamak istedim.
|
|
|
|
|
teddy
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2026 Saat 00:05 |
|
İnsanları durduk yere reflü ilacına yönlendirmek gibi bir amacım da yok,herkes doktor kontrolünde kararını vermeli,benim gittiğim 3 farklı hekim de reflü ilacı reçete ettiği için kullandım ve şimdilik memnunum. Diş ve dil hijyenime dikkat etmeye de devam ediyorum.
|
|
|
|
|
Tospik
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 443 |
![]() Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2026 Saat 07:27 |
|
Foruma girmeme sebebinizi anlayamadım, iyileşirseniz ya da reflü ilaçlarına rağmen ilaç kesildikten sonra şikayetler geri gelirse buraya yazarsanız forumu okuyanlara bi faydanız olmuş olur.
|
|
|
|
|
teddy
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2026 Saat 23:47 |
|
Güncelleme: Buraya daha önce yazdığım bir yazıda bir kişinin bana sarımsak gibi koktuğumu söylediğini yazmıştım. Meğersem o gün üzerime sarımsak bulaşmıştı ve o kişi bilmiyorum belki ağzından geliyor demişti. Aynı kişiye ağız kokusu durumunu açtım ve koku sıfır dedi hatta tertemiz dedi. Diş hekimime gittim konuyu 1.5 saat konuştuk koku yok sen retronasal koku alıyorsun ben asla bir koku duymuyorum dedi aynı zamanda yanındaki asistan da aynı şeyi söyledi. Dürüst olun dedim ısrar ettim ve koku yok dediler. Bende halitofobi oluşmuş durumda bunu kabul ediyorum. Yetmezmiş gibi bir başka insana daha konuyu açtım ve bana dürüst olmasını söyledim bu kişi tamamen dürüstlüğüne güvendiğim biriydi ve o da asla koku duymadığını söyledi (dibinde girip test ettirdim maalesef kendisi de neyseki rahatsızlık duymadı) hatta sormama anlam veremedi. Sen bu konuyu takıntı yapmışsın dedi. Tamam buraya kadar konuyu benim takıntı yaptığımı kabul ediyorum. Ancak kırılma noktası olan şeyi belirtme gereği duydum. DİL KÖKÜMÜ BU KEZ ÖYLE BİR TEMİZLEDİM Kİ kendim bir şekilde böyle artık buna retronasal mı denir her ne şekildeyse aldığım koku İLK KEZ tamamen yok oldu. Hızlı bir şekilde hafif de olsa ama gerçekten beni bile şu an o kadar rahatsız etmeyecek şekilde hafif de olsa bir tık dönse dahi ilk kez o tat ve koku sıfırlanabildi ya nasıl mutluyum anlatamam. Demek ki yanlış yapıyormuşum. Dişlerimle ilgili her şey sağlıklı bu arada diş etlerim vs vs diş hekimim tek bir aksilik dahi bulamadı ama bu dil kökünde hissettiğim şey geçmiyordu. Dil kazıyıcı kullanmayın diyen Murat hocamı da dinlemeyip kazıcı bile almıştım ta ki az önce gittim artık yeter dedim baya kusacak kadar olana dek dibe doğru bastırarak görece uzun süreli 1 dkye yakın o hassas kısmı orta sert fırça ile fırçaladım. Bunu yapmadan önce fırçayı kokladığımda fırçada koku sıfırdı sonra yaptığımda ise fırçada beklediğim kadar öyle ağır bir koku da yoktu ilginç bir şekilde. Ancak hafif de olsa bir koku vardı. Sonra fırçayı su ile temizleyip tekrar kokusuz olduğuna emin olup bir daha aynı temizliği yaptım ta ki fırçayı geri kokladığımda sıfır koku olana dek o da 1 dakika falan sürdü sanırım. O bölge en en hassas olan yer nerdeyse epiglotissime yakın o yüzden bu bölgeyi genelde bu kadar uzun süre fırçalayamazdım bu kez süreyi daha uzun tuttum. Ve bir anlık da olsa koku sıfırdı o hep bir şekilde aldığım koku ilk kez bu denli sıfır oldu. Normalde hissettiğim kokuya 6 desek şu an 1.5-2 hissediyorum. Belki daha iyi bir temizlik ya da bu temizlik sonrası gargara kullanımıyla daha da iyi olabilir ancak beni gerçekten ferahlattı. Daha önce buraya yazmıştım dişlerimi kanata kanata fırçaladım çok iyi geldi vs gibi orda biraz hata etmişim diş etlerime fazla zarar vermişim hafif çekilmelere sebep olmuşum şu an normal fırçalıyorum bir de koku açısından da bunun kadar etki etmemişti çünkü ben zaten tadı da kokuyu da zaten lokalize ediyor ama iyi temizleyemiyormuşum ya da sorunu başka yerlerde aradım. Tek pişmanlığım var bademcik aldırmak. Belki bademciklerim hala olsalardı daha az bir bakteri yükü olurdu o bölgede ancak her şeyde bir hayır vardır diyorum kriptlerim çok genişlemişti ne yesem taş yapıyordu,şu an kahve bile içsem asla koku yok diyen kişi taşlar varken bana kesin bir dille koku olduğunu söylemişti o halde demek ki belki de işe yaradı bilemiyorum ancak bu ameliyattan sonra dil kökümde boğazımda geçmeyen tat ve ordan retronasal bir şekilde kokuyu almam gibi şeyler gelişmişti. Artık bol bol bu yöntemle o bölgeyi temizleyeceğim ama umarım tahriş vs olmaz. Umarım bu bana kesin bir çözüm olmuştur. O kötü tadı hissettiğim gibi bunu yapacağım artık. Hocam yazdıklarımı okuduysanız retronasal benim bu kadar keskin aldığım kokuyu nasıl sorduğum 5 kişi de duymayabilir diş hekimim harici (maalesef hepsinin dibine girip o benim kokuyu kendim duyabildiğim şekilde nefes de verdim yakın mesafeden konuştum da hatta anneme artık dilimi koklamasını bile rica ettim ve koku yok dedi hepsi son sorduğum kişi ise zaten beni kırma gibi bir çekincesi olmayan biriydi) bu koku ve tat dışarı gerçekten yayılmıyor mu? Bu fırçalama sonrası hissettiğim 0 kokuyu nasıl daha uzun olmasını sağlayabilirim? Şu an hafif hafif geri geliyor soğuk su içince gidiyor (buz testi pozitif) Umarım artık kalıcı çözümümü bulmuşumdur. O sıfır kokuyu yakaladım ya ben bu yoldan dönmem.
|
|
|
|
|
aydinmur
Yönetici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2450 |
![]() Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2026 Saat 17:01 |
Fizyolojik ağız kokusunu duyup kendisinde ağız kokusu hastalığı bulunduğunu düşünmek ve bunda ısrar etmek konforunuzu kendi ellerinizle bozmak demek olabilir. beklentilerinizi düzenleyip bir psikiyatrist ile görüşmekte sayısız fayda görüyorum. Yaptıklarınızı ve yaşadıklarınızı anlattığınız yazınızı okudum. Neresinden düzelteyim bilemedim. Şurdan başlayalım: ► Bademciklerin hepsinin alınması ağız kokusunu ısrarcı yapabilir: https://youtu.be/bwwpM5o50wI ► Dil kazınmaz. https://youtu.be/5-fCtYhoj14 ► Ağız koklanmaz. Ağızı koklayarak muayene etmek veya ağız kokusunu tespit etmeye çalışmak acemiliktir. https://www.agizkokusu.tr/organoleptik-muayene/ ► Ağızdaki kokunun sarımsağa veya başka bir şeye benzemesinin hiç bir anlamı yoktur, değeri yoktur. Teşhis değeri sıfırdır. https://youtu.be/uUTEtig1zI4 ► Israrla kendimizde koku aramak, başkasına defalarca sormak, yok cevabına rağmen bu konuda ısrarcı olmak psikiyatrik savrulmaların işareti olabilir. Fobi, onsesyon, delüsyon vesaire... ► Sıfır ağız kokusu yoktur. https://youtube.com/shorts/SVOiCTZRI_4 ► Sıfır koku beklemek tedaviyi imkansız kılar. Beklentilerin hastalığın önüne geçtiğini gösterir. Hastalık artık beklentilerin kendisi olmuştur. https://youtu.be/Ggij0Tf6Ogw ► Dişeti kanıyorsa ağız kokusu bulunması sürpriz olmaz. problem böyle giderilir: https://youtu.be/43VHTLZGupw ► retronasal olfaksiyon, burun arkasında, nazofarinkste veya paranasal mukozalarda konjenital olarak saçılmış sensorlar ile koklama yapılmasıdır. NAdirdir. Kim nasıl teşhis etti bilmiyorum ama eğer teşhis doğru yapıldı ise Tip 5 ağız kokusunun nörojenik klinik formlarını oluşturur, tedavisinde net ve kesin sonuç almak zordur. https://youtu.be/IZXLSa2PE74 Sorarsanız (sordukça) derinleşiriz. |
|
|
|
|
teddy
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 22:59 |
|
Hocam ben bademciklerimi aldırdım artık ne yaparsam yapayım bu kokudan ve tattan kurtulamam gibi geliyor, bir yandan da kafamda büyütüyorum gibi geliyor başkalarından bazen ağız kokusu alıyorum benimki onların yanında az kalıyor gibi geliyor. Diş etlerimi yanlış fırçaladığım için kanadı yoksa normalde kanamıyor diş hekimim hatta ağzıma bakım yapıcak bir işlem bulamadı asistanına gel de sağlıklı ağız nasıl olur gör dedi,koku konusunda da almadıklarını dile getirdiler ancak kokuyu ben duyuyorum öyleyse var ama bunu insanlar almıyor mu? Bu nasıl mümkün,gerçekten bunu düşünmekten insanların basit bir sakız ikramı gibi davranışlarını bile alınır oldum
|
|
|
|
|
teddy
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:04 |
|
Bir de her beyaz dil ağızda o an koku var demek midir? Dilim öyle bembeyaz değil ama bişi yiyoruz sonra sakız çiğnesek su içsek bile dilimi kurumuş hissediyorum,kuruyunca kokar diyoruz ama kısır döngüye giriyor kokudan kurtulmak için fırçalıyorum o bile kurutuyor gibi hissediyorum (alerji ilacı kullanmıyorum bu arada) diş hekimime sordum kuruluk var mı diye yok dedi bezlerin gayet iyi çalışıyor eldivenim hep tükürük oldu dedi tabi bazı insanlarda bazen daha çok göllenme oluyor ama akışın iyi dedi,bilemiyorum ne yapsam. Ama en kötüsü ben bademcik ameliyatı oldum artık daha hayatta bu sorun çözülmez artık kronikleşti kaygısı.
|
|
|
|
|
Asena
Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:49 |
|
Teddy, cidden aynı kişi olduğumuzu düşüneceğim yakında. Birkaç şey paylaşmak istiyorum, hunharca her gün diş + dil fırçaladığım ve hala koku duyduğum için diş fırçalamayı da dil fırçalamayı da bıraktım test atmek için. 4-5 gündür fırçalamıyorum ve şu anki halim bile sanki milletin ağız kokusundan azmış gibi geliyor. Bu bana da tip5'i düşündürüyor. Ben kokunun da dil pasından geldiğini düşünmüyorum beyazlıkla alakası yok bence çünkü dilinde pas olan, hatta geniz akıntısı olan insanlarda bile koku olmayabiliyor. Bu forumda ben şunu gözlemledim, benim gibi diş + geniz akıntısı + reflü + bağırsak sıkıntısı hepimizde ortak semptomlar. Bence dönem dönem kurtulduk bu durumdan ama takıntı yaptığımız için fark edemedik bile. Ağzımı sabah uyanır uyanmaz diş ve dil fırçalamadan anneme ve 7 yaşındaki yeğenime koklattım koku yok dediler, arkadaşımla bir gün otururken benden kötü koku alırsan söyle hava çok sıcak diye bir zarf attım, saçmalama kızım senden bugüne kadar hiç kötü koku almadım dedi(15 senedir arkadaşız ortalama ve ben onda da ara sıra hafif ağız kokusu aldım onda da mide problemleri var, hatta bir kere sabahları bazen tükürdüğünde sarı tükürdüğünü iddia etmişti.) Velhasıl kelâm ben bizde geçmeyen inatçı bir ağız kokusu olduğunu düşünüyorum evet, ama abartı boyutlarda değil. Sadece biz bu durumu çok aşırı taktığımız için çok koku saçıyormuşuz gibi geliyor. Mesela insanlara yaklaşamıyorum hiç, ama bir kere denedim herkesin dibine girdim hiç geri çekilmediler. Hatta abim bana, koku konusunda çok takıntılı olduğumu söyledi ki kendisini haftada bir görürüm. Ağzımda kendimi bildim bileli acı tat + koku bende de var bu yüzden sanki hep çok kötü ağız kokum varmış gibi geliyor ama bu doğru olmayabilir. Benve koku var ve fırçaladıkça geçiyor ama kısa sürede geri geliyor, bu da sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hissettiriyor ve tip5 vakalarını doğuruyor. 1 2 haftadır aşırı moralsizim ve diş dil bile fırçalamıyorum yazdığınızı görünce yazmak istedim, kendinizi salmayın lütfen, ben de toparlanacağım. Çözümü hep birlikte bulacağız inşaAllah, sonuçta ortada bir sonuç varsa sebep de olmalı...
|
|
|
|
|
Asena
Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:54 |
|
Buz testi bende de işe yarıyor ne zaman buzlu ya da soğuk bir şey yesem ağzımdaki koku ve kötü tad anında bıçak gibi kesiliyor. Murat Hoca bunun tip1 + bazen de tip5 olduğunu söylüyor ama ben ikna olamıyorum. Youtubeda bir doktoru izledim, geçmeyen geniz akıntısının sebebi bağısaktır diyordu. Sanki tüm sorunların kaynağı bağırsakmış gibi geliyor bana. Çünkü bağırsak tip2'yi doğuruyor, tip2 de tip1e sebep oluyor benim gözümde. Murat Hocam bu konuda anlaşamıyoruz biliyorum ama, yıllardır diş ve dil temizliği yapan orta sert fırça kullanan diş hekimlerinin sorun yok dişlerinizde diyerek gönderdiği insanlardan birisi olarak maalesef sorun ağız içinde olsa bile, kaynağın bağırsak ya da mide olduğunu düşünmekteyim...
|
|
|
|
|
Asena
Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:59 |
|
Ve dikkatimi çeken bir şey daha kısaca onu da diyeyim, yıllardır anemi yaşıyorum. Kan değerlerim çocukluğumdan beri düşük, ve bunun da sebebini araştırdığımda bağırsaklarda yeterli emilim olmadığı yazıyordu. Yani her kapı bağırsağa çıkıyor ne zaman araştırsam. Su orucu yapmak istiyorum 1 hafta ancak kurtulursam ve sonra koku geri gelirse diye korkuyorum. Ama yaparsam buraya yazacağım. Ha bir de şu da var unutmadan diyeyim onu da, bir sitede bir yorum gördüm ve diyordu ki, yıllardır geçmeyen ağız kokumun tek sebebi gluten hassasiyeti diyordu, 15 gün glutenden uzak durmuş ve koku kesilmiş. Belki bizdeki temel sorun da bu olabilir, gluten bağırsakları bozuyor, ve diğer sorunlara kapı açıyor. En korktuğum da şu, belki de çocukluktan beri bu inatçı ağız kokusunun sebebi belki de doktorların fark etmediği çürük bir diş. Çünkü Murat Hoca ısrarla buz testi pozifit olan insanları ağız içine yönlendiriyor, bu da kafamı aşırı karıştırıyor. Okuyan arkadaşların kafasını karıştırdıysam üzgünüm bu kadar şey yazmamın sebebi belki ortak semptom yakalar ve fikir alışverişi yaparız diye...
|
|
|
|
|
Asena
Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:14 |
|
Çok kısa bir şey daha eklemek istiyorum. Yıllardır geçmeyen sivilcelerim var hap kullanmama rağmen geçmeyen hatta, cilt bakımı ile kontrol altına aldım. Ve neden diye araştırdığımda şaşırmamam lazım ki beni yine bağırsak + karaciğer kombosu karşıladı. Umarım ben yanılıyorumdur ama bu olayın içeriden geldiğine emin gibiyim.
|
|
|
|
| << Önceki Sayfa 2 |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |