Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nabiz atimi agri ne demektir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Konu: Nabiz atimi agri ne demektir
    Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 12:27
hocam bi konuyu merak ettim ;su nabiz atimli dis agrisi siz dis hekimleri için normal diste-dolgulu diste -kanal tedavili bir diste nasil ir deger ifade ediyor birde nabiz atimli agri ile sadece nabiz atma oluyor demesi hasa açisindan sizin için yine nasil bir deger ifade eder.Tesekkürler...(bu arada siteniz hayirli olsun..)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 15:24
Mekanizma söyledir:
Disin içindeki ve çevresindeki kan damarlarinin genislemek gibi bir lüksü yoktur. Genisleyecek yerleri yoktur. Çünkü sert doku ile çevrelenmislerdir. Eger iltihap nedeniyle genislemeye tesebbüs ederlerse her genisleme tesebbüsünd (nabiz atiminda) sikismaya ve agriya sebep olurlar.
Sorunuzun cevabi söyledir:
Saglikli diste kan damarlari genislemez yani nabiz atimi duyulmaz. Nabiz atimi duyuluyorsa o bölgedeki kan damarlari genislemek istiyor demektir. Çarpisma, yanik, çürük, kirik, iltihap vesaire aranir.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 15:26
Siteyi sizler için kurdum. Katildiginiz için tesekkür ederim.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 18:57
bir sey sormayi unuttum gelki önceki yazdigim mesajida sitede göremedim ama neyse..sorum.alt çenede yirmilik dislerime baktirdim sag ve sol yoklarmis yani gömülüde degil 22 yasindayim hiç olusmamis bile yirmilik dislerim olmicakmis merak ettigim bu degil tabi zaten olmadigi iyi malum genel de sorunlu disler zahmet vermediler bana .merak ettigim yirmiliklerin olmamasi ve yerlerinin durmasi durumunda benim neden 31,42 nolu dislerim kaydi biri ileri geri anlamadim .Baska hangi durumlar akila gelmelidir hocam enteresan
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 20:15
20 yas disi baskisi yok ise alt kesici dislerde hareketlenme kemik erimesinden meydana geliyor olabilir. Madem 22 yasindasiniz. 6 ayda 1 defa dis tasi temizligi yaptiriniz. Kürdan, iplik koparma, tirnak yeme, dis gicirdatma gibi sebepleri de olabiliyor bazen. 

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 22:26
tekrar rahatsiz ediyorum ama kemik erimesi agiz dis bölümün mü kast ettiniz yoksa genel olarak mi.çünkü diger sebebpler yok bende bir de çene cerrahina görünmem gerekir mi hocam?Bu arada siteye röntgen görüntüleyebiliyormuyuz sizinde fikrinizi almak adina iyi olurdu....
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2011 Saat 22:38
Periodontal hastaliklar vücudun tamamini ilgilendiren bir kemik erimesi degildir. Lokal olarak disleri saran kemik dokusunun erimesidir ve dislerin yer degistirmesi ile sonuçlanabilir. Ben sizde bu vardir demedim. Siz sebep sordunuz siraladiklarimdan bir tanesi budur. Her dis hekimi size bu konuda fikir verebilir. Bu hastalik cerrahin bransina girmez.

Resim yollama olayini arastiracagim.
IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2011 Saat 19:49
hocam,bir sitede dikkatimi çekti dis check-up paketi detertaj (dis tasi temizligifalan bunun gibi  seyler yaziyo çogunu anladimda bazilarini anlamadim hocam :
Anti-hbs
Anti-hcv
hbsag
ne demek bunlar:(
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2011 Saat 22:41
Orjinalini yazan: nisa

Anti-hbs, Anti-hcv, hbsag, ne demek bunlar:(

Hepatit (sarilik) hastaliginin kandaki antijen ve antikorlaridir. Kan alinarak yapilan bu testler sizin hepatit B ve C geçirdiginizi veya geçirmekte oldugunuzu tespit etmeye yarar.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2011 Saat 13:11
tesekkürler
ama bana biraz enterasan geldi açikçasi( dis check-up) peketinin içinde bu testlerin olmasi
iyi çalismalar...

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2011 Saat 19:48
kanal tedavisi benim ilgi alanim insanlarin komplikasyonlu veya komplikasyonsuz hikayeleri varsa dinlemek isterim bu forumda böyle bir durum söz konusu olabilir mi?acaba:)bilhassa tedavi öncesi sikayet teshis ve sonrasi ben dis hekimliginin bu yönünü seviyorum yani,anamnez ile (hasta hikayesi)teshisin radyolojik sonuçla (panoramik,periapikal vs.)tutmasi tabi agiz içi durum ve muane dahil..
ilk hikayeyi bizzat sahsim adina yasamis olarak ben yazayim;
46 nolu disim devitaldi(çürükten ölmüstü dis)kanal tedavi yapildi.sonraki safhasinda sadece yemek yerken ILK çignemede aci oluyordu sonra geçiyordu.ara seanslarda da agzima su doldurunca rahatliyordum (ilik su).Burda hikaye su kurdugum iki cümle doktorun yüzeysel teshisine yardimci olmasi hatta ayni durumun röngende ve agiz içimuayene de çikmasi .
1.ilk çignemede aci olup sonra geçmesi megerse dis hekimliginde (yani disin durumuna göre de tabi)kökte bir sey oldugunun ilk göstergesiymiss.(gerçekten de öyle köke içine koyulan ilaç tasmis-tabi dolgu maddesi de olabilirdi(gutta perka)bu dis hekimleri için siradan bir sey olabilir ama biz bilir kisi olmayarak sadece yüzysel ilgi alanimiz olunca bana isin ILIZYON kismi gibi geldi ve çok hosuma gitti .Umarim genel olarak dis konusunda daha bu tarz bulgulara okuyarak sahit  oluruzzz:)
2.disim bir kaç seans sürmüstü galiba ikinci seansiydi benim agzima su doldurup çalkalamam ise dis hekimliliginde disintipik bir enfeksiyon kabtigi belirtisiymis..
aynen öyle geçici dolgu açildi ve dise bakildi enfeksiyon bol bol özel gargaralala ve dis hekimligi malzemeliryle yikandiiii.
daha buna benzer bir kaç durum daha söz konusu ama biz katilimcilardan da dduymak isterizzz.(Tabi MURAT HOCA uygun görürse) 
IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2011 Saat 21:21
hocam belki uzmanlik alaniniz degil ama bildigim kadariyla kbb dersini dis hekimligind son sinifta (anatomi)görüyorsunuz yardimci olursunuz diye soruyorum.burnumla ilgili ama tam anlaymadim .
nazal septum solla deviye-spur formasyonu-sag kankada hipertrofi büyümesi tesekkürler iyi çalismalar..
bilhassa su(spur formasyonu)ne demek
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2011 Saat 09:51

..makas... daha buna benzer bir kaç durum daha söz konusu ama biz katilimcilardan da dduymak isterizzz.(Tabi MURAT HOCA uygun görürse) 

Estagfurlah, siz bana takilmadan rahatça devam ediniz lütfen.

..makas.. bilhassa su(spur formasyonu)ne demek

Konka, kesitlerde mahmuz görünümü aliyorsa spur seklindedir diye betimlenir.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2011 Saat 15:07
tesekkürler,tesekkürler..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu