Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Burun ve agizdan gelen geçmeyen koku Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı hakan34 Cevaplabullet Konu: Burun ve agizdan gelen geçmeyen koku
    Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 19:45
Merhaba forumu yillardir takip ediyorum.Daha önce de konular açmistim.Agzim ve burnumdan kötü koku geliyor.Yemek ve yemek sonrasi hiç geçmiyor.Günde en az 3 defa dislerimi ve dilimi firçaliyorum.Günde 1 sefer dis ipi ve 1 sefer burun temizleme kiti kullaniyorum.Burunda hafif bir egrilik var ama o taraftan nefes almami neredeyse etkilemiyor.Yillar önce sinüs filmi çektirmistim ayni filme 2 doktor farkli cevaplar vermisti.Tekrar çektirdim ve doktorum sinüslerde herhangi bir sikinti olmadigini söyledi.Bademciklerimde kokuya yol açabilecek bir sorun olmadigini ve gayet saglikli oldugumu söyledi.Mide için endoskopi yapildi ve yine kokuya neden olabilecek bir sey yokmus.Arkadaslar agzi kapatip burundan nefes alip verdigimde dahi koku duyuluyor(Burundan gelen kokuyu ben alamiyorum ama agizdan geleni hissediyorum).Dis doktoruna tekrar gittim dis etlerimde firçalarken kanama oldugunu söyledim.Dis tasi var dedi.Temizlik yapip gönderdi ve kokuda herhangi bir azalma olmadi.Farkli doktorlara gidiyorum ve bu yazdiklarim sürekli tekrar ediyor.Arastirmaya ve çözüm aramaya devam ediyorum.Dis hekiminin deginmemesine ragmen dis eti iltihabindan süpheleniyorum.Hangi yolu izlemeliyim?Sizin düsünceleriniz nedir?
IP
maslak
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı maslak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2015 Saat 15:01
Hocam benim geniz.a yuzunden agzim kokuyor arkadasimin kokmuyor ben de ters giden ne?
IP
dertli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı dertli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2015 Saat 21:33
hocam sende kr farenjit var.o yüzden koku yapiyor.antibiyotik kullanman gerekiyor.yoksa o koku geçmez.
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2016 Saat 15:08
Uzun zaman gecti muanemden ama faydali olur diye yaziyorum.kbb den muane oluyordum bogazima kamerayla baytilar normalde agrimamasi gerekiyordu ama bu sefer cok agrimisti.doktor aaa dedirtecene iii dedirti.ama iyiki yapmis ,iyiki canim yanmis.cunku kamerayla baktiktan sonra 5 dk olsun agiz kokum gecti.kamerayla bakinca sanki agzimda bisey kazinmis veya bisey boyle otelenmis gibi oldu.agzim ferahlanmisti.artik doktor neyi otelediyse veya kazittiysa bilmiyorum.belki oda bilmiyordur
Ne oldugu hakkinda bi bilgisi olan varmi
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2016 Saat 11:05
marln bunun cevabini doktorun söylemesi gerekir bisey söylemedimi su var bu var diye
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2016 Saat 21:40
marln biraz garip ama bogazinda poset kalan bir adami duymustum belki benzerdir
asla pes etme
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2016 Saat 15:59
Hocam nefes kokusu icin mersinde bildiginiz iyi bir dr.varmi gastrolog veya dahiliyeci
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2016 Saat 00:27
Hocam ben bu duruma taktim maillere de cevap alamadim siz bu durum hakkinda ne düsünüyorsunuz normalde burundan çikmayan ama sadece yutkunurken burundan çikan bir kokunun fiziksel olarak kaynagi neresidir hangi tip agiz kokusuna yakindir forumda bir çok arkadasda var bu sikinti sürekli burundan degil sadece yutkunurken burundan koku geliyor.Yani yutkunum bogazimi kapattigimda burundan verdigim hava kokulu.
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 32
Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2016 Saat 09:12
Bendede aynisi var koku yutkunurken baya artiyor
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2016 Saat 13:49
Hamza171 yutkundugunda koku varsa sorun yemek borusunda veya bademciktedir eger muayene olduysan bisey yok dediyse doktor kesin yemek borusu bendede var ayni proplem suyu içtikten sonra nefesini kokla kokar
Ben önceden çok hizli yemek yerdim içecekleri hizli içerdim yemek borusunun düzeninin bozuldugunu düsünüyorum bogaz reflüsü deniyor bunada.
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2016 Saat 15:41
kendimi bildim bileli bu illeti çekiyorum. Yemin ediyorum kendimden igreniyorum. koku hep var. Bazen çok belirgin bazende biraz daha az. Ama hep var. problemin kesinlikle agiz içi oldugunu düsünmüyorum.

Kbb ye gittim röntgen çekildi hiç bir sey yok denildi. Iç hastaliklarina gittim baska hastaneye yönlendirdi. Ordada diski tahlili yapilacakmis yerin dibine girdim gitmedim.

bir kaçtir konu açiyorum kayda deget bir öneride bulunan birine rastlamadim lütfen yardim edin. beni asil telaslandiran sey bu kokunun asla geçmeyegi. Bundan çok korkuyorum. Dahiliyeye gidecem, dedigim gibi utaniyorum yol gösterin lütfen
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2016 Saat 16:19
midemde yanma yok agzima gelen aci bir sivi yok. Internetten akciger karaciger böbrek hastaliklarinin belirtilerine baktim hiç biri tutmuyor.

Koku yutkununca baya hissediliyor. burundanda geliyor.

dislerimin arka tarafinda baya plak olusmus durumda. Dilimde sürekli sari renkli bir pas var .
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Agustos-2016 Saat 16:35
@aydinmur cevaplayabilirmi?
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2020 Saat 01:16
bogazdan gelen koku tip 2 dir sinüzt geniz akintisi ben boyle iyilisetim su icince yutkungudumda anlik kötu bi koku yayilirdi agzimdan ver burnumdan burnumdan cogu kez hissetmezdim. iyilestim..
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2020 Saat 20:50
Nasil iyilestin murat880
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Temmuz-2020 Saat 19:19
bitmiyen bi geniz akintim vardi yogun kivamliydi yutkununca koku olurdu agzimdan ve burnuumdan cikardi
yaptigim seyler
1) sinus rinse kit kullandim bu kokuyu nedense engellemiyordu bi ara dedim sinuzitten degil herhalde bu kokum fakat yanilmisim sinus rinse burun kanalini genisletiyor ve yikiyor benim burnum ztn tikali su bi delikten cikip digerinden cikiyordu fakat yinede mukemmel derecede nefes alamiyordum doktora gittim tomografi cekti isterseniz fotografinida atarim sinuslerinde biraz kalinlasma felan var dedi oyle agir bisi yok tarzinda konustu ben farkindaydim ama ozellilel sol yanak sinusum dolu ve kapali olduguna %100 emindim bunu bende hissederdim ztn illiadin sprey verdi ve bi balgam sokucu ilac balgamim yok bu arada bogazima bile dogru durust bakmadi doktor var doktor var iste bu konuda uzman birine gitmek lazim bu illiadin sprey burnumu acti cok rahat nefes aliyordum fakat en fazla 3 gun kullan dedi zararliymis koku gecmedi hatta denize gittim ayni gun dahada arttirdi burnumu ve bogazimi kuruttu cunku ama ise yariyo mu yariyordu kanallari aciyordu her neyse bi doktorun corona icin bi pet sise suya yarim litre suya 5 cay kasigi tuz atip bunu burnuna cekip ardindan agzina gargara yaptgini gordum daha oncede gormustum bu videoyu ama yapmamamistim. 5 kere sol burnuma cektim 5 kere sag burnuma 3 4 kere gargara yaptim ozellikel sol yanak sinusume gitsin diye biraz sola yatip burnuma cektim tabi bunu yaparken burnunuz acik olmasi lazim yani once burnuzuz tikali olmasin yoksa aksine zararli bu tabi oncekoku gecmedi cunku genzimde halen o togun sivi vardi bogaz temizliye hareketi yapa yapa gun icinde 1 2 gun sonra kokum gecti ama her gun tekrarlamam lazim cunku sinuzitim devam ediyor uzman bi doktor var ona gidip tedavi olucam onun disinda kendi tedavi yontemeim var eger sinuziti tamamen bosaltirsam onuda yazarim sizde yaparsiniz bunu her gun yapicagim icin suanlik bi okyanus suyu aldim sterimar markali sinüzit ve grip icin olan spreyi aldim eczaneden fiyati 70 liraydi icinde bakir felanda var burnu acip mukusu inceltiyor ve akmasini sagliyor simdilik bunla idare edicem ama kalici tedavi olucam hazirlik yapiyorum.
EN ONEMLISI BURNUNUZA SUYU CEKTIGINZ ANDA BASINI GERIYE EGIN YOKSA GENZINIZE SU GITMEZ SUYU YANLISLIKLA YUTSANIZDA BISI OLMAZ MERAK ETMEYIN
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2020 Saat 13:22
Çok sevindik iyilesmene. Ve arasira durumunu güncelle lütfen 🙏🏾
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2020 Saat 14:36
Dilin nasildi peki murat bir de ne kadar süredir agiz kokun vardi??
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2020 Saat 22:33
Dilim halen yesilimsi krem rengi her gün temizliyorum temizlemesemde koku olmuyor
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2020 Saat 22:34
Ve geniz temizlerken su cigerinize gitmesin çok hizli cekmeyin burnunuza burundan çekip agizdan cikarin zamanla alisirsiniz
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2020 Saat 17:01
Nasil burundan çekip agizdan çikaralim rinse kitler böyle degil ki bir burundan diger buruna, sen nasil yaptin o isi anlamadik biz. Bir de kokuyu almiyor olabilir misin uzun süreli yikamalar buna neden olabilir çevrenden birileri de teyit etti mi??
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2020 Saat 18:19
Anlatim hatasi bu olmus galiba sinüs kit ayrica kullanabilirsiniz burun kanallari dar ise uzun vadede genisletiyor benim dedigim farkli bir pet sise yarin litre kadar suya 5 çay kasigi tuz iyice ksristir elinr dök burnuna çek çok hizli çekme cigerine gider alistira alistira yap su genzine de gitsin genzinden inince agzindan çikar abdest alir gibi zamanla alisirsin ilk basta yapamayabilirsin zamanla alisirsin.zaten koku yapan bogazda biriken mukus dil sirtinada yapisiyor zamanla bogazinda ne zaman o yogunlugu hissetmezsen koku da olmuyor haliyle . Evet soruyorum anneme sorarim hep eskiden çok kötü kokar derdi suan yokdiyo zaten kendimde alirdim kokuyu
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2020 Saat 20:56
Tamamdir tesekkür ederiz, bu uygulama ile mi sadece koku geçti??
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2020 Saat 21:36
Murat880 bir de koku ne kadardir vardi, ve 0-10 arasinda siddetlendirsen önceden kaç verirdin kokuna 0 hiç Yok, 10 çok siddetli.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 04:44
Arkadaslar forumdaki eski yazilara baktimda ztn buna benzer bir yöntemi yapan varmis mehmet diye bi arkadasimiz onun yöntemi ile benimki ayni farki sadece sinüs kitle yapmasi sinüs kitle önce öne dogru egilip burun sinüs kanallarini temizliyor arta kalan suylada kafasini hafif geri goturup her bur burun deliginden su veriyor genzine sikiyor agzindan çikariyor eger sorununuz tip 2 yse bir kaç güne ise yarar kokudan kurtulursunuz her gün yapmaniz sartiyla tabi onun disinda ztn sinüzit hastasiysaniz cok su içmeniz lazim en az 2.5 3 litre çünkü mukus akiskan olmali çok koyu oluyor öbür türlü
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 12:39
Arkadaslar bugün enfeksiyon hastaliklari uzmanina gittim, bir sürüntü kültürü aldi, ve agiz floramin bozuldugunu bunun da düzelmesinin çok mümkün olmadigini vurguladi. Daha önce de flora bozuklugunda gaita nakli vs konusmustuk.. onlardan örnek verdi ne kadar zor oldugunu ki sizin agiz floraniz bozulmus dedi.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 16:11
Benim anlayamadigim nokta, bu koku varken firçalama yani mekanik güçle bile gitmeyen enfekte alan nasil olur da tuzlu su ile yikayinca geçer.. bu etki etse agzimizi tuzlu su ile çalkaladigimizda da koku azalirdi.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 17:26
Güney Kore kaynakli bi arastirma okumustum agiz kokusu olan 30 kisiye yogurt yediriyorlar 1.5 ay in sonunda agiz kokulari %80 kayboluyor nedeni flora degisikligi lactibilius tarzi probiyotikler agizda yer aliyor probiyotik yogurt al her gün ye bisey kaybetmezsin eger flora bozuklugu varsa bence bu bu nebze tamir eder 2 ay sonrada ayni doktora gidersin baktirrirsin onun disinda Amazon gibi bir sitede oral probiyotikler satiliyor onlarida dene paran varsa
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 17:30
Flora nasil bozuluyor bide antibiyotik nedeniyle mi
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 20:14
Agiz florasinin düzelmesi zor dedigine göre, bir çare sunmamis anlasilan. Degil mi?
Bu arada, Murat 880, genzi temizlemek için basimizi hafif arkaya aticaz derken, ne kadar arkaya? Yani oturur vaziyette mi hafif arkaya?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 23:13
Orjinalini yazan: Murat880

Güney Kore kaynakli bi arastirma okumustum agiz kokusu olan 30 kisiye yogurt yediriyorlar 1.5 ay in sonunda agiz kokulari %80 kayboluyor nedeni flora degisikligi lactibilius tarzi probiyotikler agizda yer aliyor probiyotik yogurt al her gün ye bisey kaybetmezsin eger flora bozuklugu varsa bence bu bu nebze tamir eder 2 ay sonrada ayni doktora gidersin baktirrirsin onun disinda Amazon gibi bir sitede oral probiyotikler satiliyor onlarida dene paran varsa

yurtdisina gerek yok. Nbl Probiotic Optima, agizda eriyen probiyotik satista. Türkiye de de var yani.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2020 Saat 01:10
Mahoni oncelikle günde 2.5 3 litre su iç mukus incelsin 3 günün sonunda incelmeye basliyor onun disinda ekstra mukus incelti reçetesiz ilaçlar satiliyor eczanede onlarida kullsnabilirsin yan etkisi olursa birak ugrasma ilk önce sinüs kitle suyu sinuslerine sik iyicie bi temizle klasik burun temizleme olayi var ya bi burundan girip digerinden çikarma yaptiktan sonra öne egil hemen 10 saniye bekle sonra sümkur her bir burun için ondan sonra kafani ayaktayken hafif geriye yasla dik pozisyonda kafani sadece hafif geriye sonra sinüs kiti sik ztn basini yamuk egmedigin icin genzine gidicek azar azar gitsin gelen suyu agzindan çikar zamanla alisirsin merak etme baslarda zordur hizli sikma cigerlerine gider
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2020 Saat 21:26
Ben agiz probiyotigi de kullandim hiç etki etmedi, sürekli sinüzit nedeniyle antibiyotik tedavisi görmüstüm ondan bozulabilir dedi. Bir çare tabiki sunmadi, ama dilimin arkasindan kültür gönderdi. Ve tedavi edilememis bir enfeksiyon vardir dedi.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2020 Saat 19:47
Murat 880 çok tesekkür ederim bilgilerin için.
Bak ben 3 yil önce suya hem kaya tuzu hemde çok az sirke ekleyip burnumdan çekmeye basladigimdan beri bende sümük falan kalmadi. Yani eskiden burnum dolu olurdu sümükten. Ama burun temizleme olayindan sonra sümükl kayboldu, neredeyse kurudu. Ve ben bunu ayda bir iki kere uygulardim. Bazen de 3 ayda bir. Demekki hergün en az bir kere yapsaydim, simdiye diger yönlere de etki ederdi. Benim neredeyse 10 aydir dil ve dil kökü temizliginden sonra agiz kokum bitti diyebilirim. Ama dil ve kökü temizligini bir gün yapmasam, geri gelmeye basliyor koku! Ayrica bende burun egriligi var ve bir delik tikali neredeyse. Burnumdan ameliyat oldum ama eksik yaptilar ve yine açilmadi burun deligim! Dr, bir daha ameliyat yapalim’ dedi. Istemedim.
Demek ki hergün rinse kitle temizlemek gerekiyormus burnu. Benden de böyle bilgiler gelsin herkese. Belki birine isik olur .
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 15:17
Birader, senin geniz akintin alerjik rinitten kaynakli. Bende de var sürekli geniz akintisi yapiyor. Sinuziti de tetikliyor.
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 15:21
Sürekli sinuzitin sebebi alerjik rinit oluyor. Onun icin doktora gitmen gerek
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 15:22
Sinus rinsw kitin icine cörek otu yagi koyun. Ayrica sürekli olan sinuzitin senebi alerjik rinittir
IP
Nefesteamonyak
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Nefesteamonyak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2022 Saat 14:56
Merhaba iyilestin mi sebebi neymis. Ayni sorun bendede var o koku amonyak kokusu idrar kokusu gibi . Bende KBB uzmanina gittim tomografi çekti hersey normal dedi. Disçiye gittim o da buradan kaynakli degil dedi. reflü den kaynakli oldugunu düsünüyorum. Helicobacter pylori diye bir mikrop var Sebeb bu da olabilir.
IP
Nefesteamonyak
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Nefesteamonyak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2022 Saat 14:57
Orjinalini yazan: cihat1762

kendimi bildim bileli bu illeti çekiyorum. Yemin ediyorum kendimden igreniyorum. koku hep var. Bazen çok belirgin bazende biraz daha az. Ama hep var. problemin kesinlikle agiz içi oldugunu düsünmüyorum.

Kbb ye gittim röntgen çekildi hiç bir sey yok denildi. Iç hastaliklarina gittim baska hastaneye yönlendirdi. Ordada diski tahlili yapilacakmis yerin dibine girdim gitmedim.

bir kaçtir konu açiyorum kayda deget bir öneride bulunan birine rastlamadim lütfen yardim edin. beni asil telaslandiran sey bu kokunun asla geçmeyegi. Bundan çok korkuyorum. Dahiliyeye gidecem, dedigim gibi utaniyorum yol gösterin lütfen

Asagiya yazdim okuyup sende cevap verirmisin
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2022 Saat 00:03
Ben de yillarca bu koku türüyle ugrastim ama çözemedim. Teshis koyuldu o yüzden psikolojik degil. Onlarca doktor hariç, agiz kokusunda uzman olan gittigim doktorlar: Murat Aydin, Aytug Altundag, Fatih Vural.

Kokuyu söyle tarif edeyim: Konusmasam bile ortamin pencerelerini açtirir. Bu kis birçok kez trenle yolculuk yapmak zorunda kaldim, neredeyse pencere kapali olarak bir saat gitmedik. Bu yüzden agiz kokusu arti vücut kokusu mu yokda ayak kokusu mu kararsiz kaliyorum.

1- Murat Aydin / Adana: 2012 veya 2013 yilinda Murat Bey tip-1 teshisi koymustu. Dolgu, dis çekimi, dis tasi temizligi vs agiz içi çözümler önermisti. Dil beyazligi ile ilgili bir sey söylemedi. (Agiz kokusu hastalarina tedaviyi kendi yapmiyor, istediginiz bir disçiye gitmenizi söylüyor.) Dediklerini yaptim ama agiz kokum geçmedi.

2 - Aytug Altundag / Istanbul: Oral chroma diye bir cihazla 4 dakikada teshis koydugunu söylüyor. Benim teshisimi söylemedi veya ben duymadim. Bana yaptigi tedavi, dil temizligiydi ve öneri olarak mide-kbb-agiz içi ilaçlar yaglar falan verdi. Fayda etmedi ve çok fazla ilaç yazdi. Ölçüm özel hastanede yapiliyor, sonuçlari alip baska yerdeki muayenehanesine gidiyorsunuz. Ugrastirici biktirici bir muayene süreci.

Oral Chroma'yi Murat Bey yetersiz buluyor Aytug Altundag ise sitesinde su sekilde anlatiyor:

"Agiz kokusunu en çok yapan gazlar; hidrojen sülfit, Metilmer kaptan, dimetil sülfittir. Oral Chrome adi verdigimiz cihazla agiz kokusu ölçümü sonrasi bu degerlerde ciddi oranda yükselme zaten agiz kokusu hastalarinda tespit edilir."

3 - Fatih Vural / Istanbul: Murat Bey ile ayni yöntemleri ve ayni cihazi kullaniyor, ögrencisi diyebiliriz. Hastayla iletisimi ve hastaya yaklasim tavri oldukça iyi. O da tip-1 teshisi koydu. Teknik terimi hatirlamiyorum ama agzimin koku üretme kapasitesinin son 2 3 yildir gördügü en yüksek agiz kokusu kapasitesi oldugunu söyledi (: Yanlis hatirlamiyorsam kokunun 60 kat artma kapasitesi varmis. Bir implantin altinin açilmasini ve dil temizligi önerdi.

Faranjit de var ama koku kaynaginin dil oldugunu ve beyazliktan kurtulmam gerektigini söyledi. Geçmiyor arkadaslar, dildeki beyazlik ne yaparsak yapalim geçmiyor. Aytug Altundag derin dil temizligi diye bir sey yapti sadece o zaman beyazlik geçti. Onu da evde kendi basimiza yapmamiz çok çok zor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu