|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2020 Saat 23:16 |
Arkadaslar merhaba, bugün kakule isimli yabanci dilde Elettaria cardamomum olarak bir tohum ile tanistim. Kabak çekirdegi boyutunda bir çekirdek. Çignenebiliyor, yutulabiliyor; çaya kahveye aroma olarak katilabiliyor. Asya ve ortadogu'da meshurmus. Vakti az olanlar eksi sözlük'te kakule yazarak arama yapabilir.
Buraya yazma sebebim ise, bu çekirdek müthis bir kokuya sahip. Çigneyince gayet güzel bir tadi var. Yuttuktan sonra yine kendi kokusu agiza ulasiyor. Bence bu kakuleden tüketmeniz yasam kalitenize, sosyal yasaminiza katki saglayabilir. Kilo fiyati 550-750 arasinda degisiyor. Küçük sehirlerde daha ucuz olabilir. Aktarlardan 5-10 liralik bile alabilirsiniz ki her gün 1 tane çigneseneniz bile 40-50 çekirdek yapar. Internette 50 gramini 20-35 lira arasinda satiyorlar. Alip kavanoza koydum. Oldugu yerde bile kokusu güzel, bana ulasiyor. Günde bir tane çigneyin. Çayiniza kahvenize katin. Tecrübe eden de foruma yazsin. Bakalim ne olacak. Sakiz gibi basarili maskeleme saglayacagini düsünüyorum. |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
onun yerine, karanfil yutun ayni is ve daha uygun.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Konu açamiyorum neden bilmiyorum?? Ancak orphanet’te nadir hastaliklar bulunmakta. Burada otozomal resesif ekstra oral halitosis tanisi var. Evet biz nadir bir hastaliga sahibiz. Ancak Türkiye sitesinde bu hastaligi bulamadim. Ingilizcesi iyi olan arkadaslar orphanet e girip inceleyebilir mi, testler, konu ile iliskili kurumlar yer aliyor.
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Ethic1 Ingilizce bilmesemde söyledigin siteye baktim, metabolizmanin nadir dogustan hatalari ana basligi altinda, aminoasit ve diger organik asit metabolizmasi alt basliginin, Metiyonin döngüsü ve sülfür amino asit metabolizmasi alt basliginda siniflandirilmis olup, metaantiol oksidaz eksikligi tanisi ile bahsediliyor.
Metantiyolun Wikipedia tanimi söyle: Metantiyol (ayni zamanda metil mercaptan) Belirgin bir çürük kokusu olan renksiz bir gazdir.insan ve hayvanlarin kaninda ve beyninde yani sira bitki dokularinda bulunan bir maddedir.Hayvan diskisi ile atilir.Ayrica bazi findik ve peynir gibi gidalarda dogal olarak bulunur.Kötü nefes ve flatus kokusundan sorumlu ana bilesiklerden biridir.Metaantiol bir tiol olarak siniflandirilir ve bazen MeSH olarak kisaltilir.Çok yanicidir. Forumda doktor olan arkadaslar yok mu, bunlardan ne anlamaliyiz, biri bize açiklayabilir mi lütfen, ben bir isletme mezunu olarak tasarrufum :)) insan kaninda ve beyninde halihazirda bulunan bu kokulu gazin eksikligi nedeniyle mi otozomal resesif ekstra oral halitosis var bizde? Almanya, Italya, ispanya, Isveç.. daha birçok ülkede agiz kokusu sorununun metabolik bozukluk olan bir hastalik olduguna kadar gitmis isler vay be. |
|
![]() |
|
Belinda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
Ethic okuyupta anladigim kadariyla bi gen haritasi çikarilmis ve mutasyona ugramis bi yerden bahsedilio bu da genler yoluyla aktarilio mesela bademcik tasi herkeste olusmuo sende oluosa çocugunda yada torununda olma ihtimali var aktarilio genlerle
|
|
![]() |
|
Belinda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
Ahmetmehmet1 karanfil cay icinde demlense yada cignense daha iyi yutmak mideye zarar verio asitlendirio
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Gen haritasini mi çikarttirsak böyle bir sey yapiliyor mu nerede yapiliyorsa Bilgi verebilecek olan var mi?? Çünkü benim babam ve erkek kardesimde de var ve kokular ayni.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar buldugum bir tezde, hidrojen sülfürün sentezlenmesi ve yikimi var. Bir okur musunuz lütfen bu metantiyol ile ilgili. Eger önemli bir sey bulursaniz yazin lütfen haftaya bir egitim Arastirma hastanesine gidicem immunglobülinlerime baktircam bir de bununla ilgili bir test var mi doktor yakinlariniz laboratuvarda çalisan yakinlariniz varsa sorun lütfen halledelim artik su konuyu.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Tezin adini yazmayi unuttum, googledanda ayri taranabilir ben taramaya devam edicem. Tez: deneysel testis torsiyonu modelinde hidrojen sülfürün etkinliginin arastirilmasi.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Bir de arkadaslar tmau testi yaptiran veyahut kolin diyeti yapabilen var mi aranizda??
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam bir de tat koku konfüzyonunun bulunmamasi bize hangi neyi düsündürmeli ya da kemosensör disfonksiyonun olmasi bize neyi düsündürmelidir?
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Ethic1, düzen laboratuvarina mail yazdim cevap bekliyorum, metaantiol ve hidrojen sülfürün etkinligiyle ilgili tetkikler yapilip yapilmadigini sordum, Istanbul'daki düzen labta genetik tani merkezi var çok fazla çesit genetik test yapilabiliyor. Metantiyol testi ise synlab ta yapilma olasiligi var, metabolik testler yapiliyor onlara henüz ulasamadim, mutlaka soracagim.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Tamam haberleselim yine. Ben persembe gidicem egitim arastirmaya yaptirilmasi gerektigini düsündügünüz testler varsa söyleyin yaptirtayim fikir olur bize.
|
|
![]() |
|
nisaluce
![]() ![]() ![]() |
Ethic1 yeni gelismeler oldu mu hastaneye gittiginde?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |