|
|
![]() |
| Bir soru sormak istiyorum | |
Konu: Dil temizliği/Tonsillektomi sonrası tat değişimi |
|
| Yazar | Mesaj |
|
teddy
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: Bugün Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() Konu: Dil temizliği/Tonsillektomi sonrası tat değişimiGönderim Zamanı: Bugün Saat 21:14 |
|
Bademcik ameliyatı olduktan sonra dilime daha çok bakteri yükü bindiğini gözlemledim,bademciklerimi aldırdığımdan bu yana kokunun şiddetinde sanki azalma var gibi ama daha önce olmayan boğazın arkasında çok kötü tat sorunu yaşamaya başladım.Bu çok kötü tada eşlik eden koku da var tabii ki. Dilimi ne kadar temizlersem temizleyeyim geçmeyen bir tat var,özellikle yutkunurken bu ekşi metalik acımtrak tadı alabiliyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum en kısa zamanda bir kbb uzmanına görünmek istiyorum ama gittiğim doktorlar bir şeyin yok dediler ve dil köküme bakılmadı. Ama yutkunurken oluşan bu tat nerden geliyor anlayamıyorum ve de koku.
Şu sıralar Murat hocamın dediği gibi en az 3 dakika orta sert fırça ile aşağı yukarı hareketlerle dişlerimi fırçalamaya başladım (önceden hep yatay fırçalıyordum ve bu fırçalama tekniğini değiştirmek kokuyu azalttı fiş etlerime de iyi geldi ) ve kokuda da tatta da azalma hissettim. Çözüme yakın gibi hissediyorum artık ama bu fırçalamadan sonra bile dilimi de temizlesem çok hızlı bir şekilde gene kötü tat başlıyor,ağzımın kupkuru olduğunu fark ettim (antihistaminik kullanıyorum) ancak antihistaminik kullanmazsam bu kez geniz akıntım oluyor. Çok yoruldum mental olarak,derslerime odaklanmam gerek ancak bu konuyla uğraşıyorum (son 7 senedir hayat kalitemi etkilemekte)
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |