Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Iyilestim - psikojenik agiz kokusu çok yaygindir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
marquex34
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı marquex34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2024 Saat 00:25
Öncelikle cevap için tesekkür ederim.Yaklasik 2 yil geçmis siteye hiç giremedim hesabimin da sifresini unutmusum.Neyseki bu mesajlari bir sekilde bulabildim.Zaman çok hizli geçmis gerçekten... neredeyse üniversiteden de mezun olacagim is,staj ve okul döngüsünde geçiyor günlerim.Eger Istanbul da olsaydiniz kesinlikle gelmek için herseyi yapardim.Dedigim gibi en son psikolojik olarak koku oldugunu söylemisti Fatih hoca ama ben ne zaman nefesimi versem hohlasam koku hep var ki zaten agzimdaki kuruluk, ve o tat sebebiyle ne zaman olabilecegini ya da ne zaman çok koku olabilecegini anlayabiliyorum.Ve zaman geçtikte bu problem çözülmedikçe bu problemin yarattigi psikolojik yikim artiyor.Bu zamana kadar kiz arkadasim olmadi daha dogrusu olmasini ben istemedim neden çünkü beraber yanyana dipdibe biriyle konusamam agzim kokar düsüncesi (ki ben gerçekten koktugunu savunuyorum halen daha çünkü nefesimi verdigim de kötü kokuyu bariz bir sekilde alabiliyorum) bu gibi düsünceler yüzünden belki de hayatimda en mutlu geçirmem dönemlerimi heba ediyorum ve bir çözüm önerisi ariyorum.

Fark ettigim agiz kokusuna, kuruluguna sebep olabilecek farkliliklari yazmaya çalisayim:

-Zaten en önemlisi deli gibi agiz kurumasi hele o sabahlari öyle bir kuruluk ve kötü tat,koku oluyorki insanin modu zaten sabahtan düsüyor

-Çok sik acikabiliyorum bazen ama bunu diyince hemen diyabet akla geliyor birçok kez tahlil yaptirdim seker hastasi degilim

3-Dilim beyaz renkte oluyor dilimi firçalasam da ayrica dilimin orta ve arka kisimlarina dokunup kokladigimda çok kötü bir koku var bunu yeni farkettim nefes kokumdan da kötü ama dilimin ucuna dokununca kokmuyor bu dil kokmasi onemli olabilir belki.

4-Suanlik bildigim ya da sorun yasadigim mide, bagirsak, reflü tarzinda bir sikayetim yok dedigim gibi belki de sindirim sistemi kaynaklidir ama hiç doktora gitmedim sindirim sistemiyle alakali.

Son olarak yani gerçekten o agiz kurulugu o kötü tat bile yetiyor insanin modunu düsürmesine bir de bununla beraber koku olunca hiç çekilmiyor gerçekten.

Neyse önerilere açigim.Sizce ne yapmaliyim?
IP
marquex34
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı marquex34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2024 Saat 00:33
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: marquex

Hocam benim hikayemde buna benzer ilk agiz kokusu problemim ortaokulda basladi çok yakin oldugum arkadasim 1-2 kez agzimin asiri kötü koktugunu söylemisti ki buna direk inandim çünkü ozamandan beri süregelen agiz kurulugu, agizda kötü tat gibi sikayetlerim var halende devam etmekte.Daha sonra lisede 1-2 kez,evde küçük kardesim arada söylüyordu.Bende hep bu agiz kurulugu agizda kötü tat beraber oluyor diye düsünüyordum hatta arada avucuma nefesimi verdigimde ya da bilegimi yaladigimda da koku oluyordu.7-8 yildir yasadigim belkide hayatimin en büyük sorunu olan bu durum için internette nasil cozebilecegimi arastirdim ve bu siteyi dolayisiyla sizi bulmus oldum.Istanbulda oldugum için Fatih Vural hocaya gittim bugün.Çok güzel ilgilendi herseyi anlatti çok memnun kaldim fakat hiç beklemedigim bir sey oldu.Sadece agiz kurulugu sikayetim dogru çikti onun disinda nefes kokusu agiz kokusu çikmadi ve tip5 oldugumu söyledi.Tukuruk seviyem normalin en altindaymis bu nedenle dildeki beyaz tabaka ve agiz kurulugu bundanmis ama koku üretecek bir sey çikmadi.Cok sasirdim ben hiç böyle bir sonuç beklemiyordum.Muayene olduktan sonra gittim 1 saat sonra kahvaltimi yaptim güzelce yemegimi yedim.Acaba sadece kafamda miydi bunlar diye düsünürken 4-5 saat sonra küçük kardesime yaklasip konustum ve kötü bir koku aldin mi?diye sordum.Bir de ne duyayim evet kötü bir koku aldim seklinde cevapladi.Simdi ben tip5 hastaysam bu kokuyu baska birinin almamasi gerekirdi bu olay sadece benim kafamda olmaliydi fakat bu sekilde olmadi.Simdi ben tip5 miyim yoksa gerçekten agiz kokusu var mi? Kafam bir hayli karisti.

gelin sizinle birlikte bir video hazirlayalim.

ben sorayim siz anlatin. var misiniz*

topluma farkindali artirmak istiyorum.
hiç kimsenin sizden haberi yok. herkes duymali, bilmeli. hayati zindan eden sikintili bir hastaligin bu kadar yaygin oldugunu herkes artik anlamali

gi

Hocam ben koku hissettigim zaman direkt birinin yanina gidip uzaktan nefesimi versem onun da kokuyu alacagina eminim.Ama bunu ailemdeki birine bile çok fazla kez yapmak ya da sormak istemiyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2024 Saat 14:01
Size teklif ettigim seyi baskasi ile yaptim. Link asagidadir

https://youtu.be/-z169GtzgSE

Düzenleyen aydinmur - 21-Ekim-2024 Saat 19:55
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu