|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 11 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
forumda iyilesen kisi gunde 3 defa 2 cay kasigi kullanmisti
|
||
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
||
![]() |
||
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam ben halitosil dil macununu kullaniyorum. Normalde kullanirken dilime siktigimda mavi oldugunu görüyordum macunu n fakat bu sefer baska bir yerden siparis ettim ve daha açik mavi seffafa yakin rengi oldugunu farkettim ve sanki etkisi daha az gibi geldi. Aldigim yere güvenmemeli miyim?
|
||
![]() |
||
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam sorum size hocam vücut gelistirme sporuyla ugrasiyorum. Bir süredir yapmadigimdan kas kaybi yasadim hizli toparlanmak adina protein tozu ve bcaa kulanmayi düsünüyorum sadece 1 ayligina ikiside bcaa nin direk kendisi 3 lü amino asit 1 aylik kullanimla agiz kokusu yapar mi hocam aldim kullanmaya basliycam danisayim dedim veyahut varolan tip1 agiz kokusunu artirir mi? Tesekkür ederim.
|
||
![]() |
||
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam sag burnun sürekli tikali olmasi ve sürekli burnun akmasi neyin göstergesidir? Ayni zamanda sag burnun sürekli tikali olmasi agiz kokusu yapar mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum. Kulak burun bogaz görsün
Evet yapabilir. |
||
![]() |
||
Tükendim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam agiz kokusu sürekli olurken nefes kokusu neden kesintili oluyor. Bende nefes kokusu var ve çok siddetliyken kendiliginden azaliyor
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
sebebi kabizlik olabilir benim oyleydi glutenli yemekleri yeme lifli beslen sabahlari zeytin yagi ic veya hindistan cevizi yagi
|
||
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
||
![]() |
||
Tükendim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bi ara kabizlik problemim vardi fakat suan yok. Suan bagirsaklarimdan gurultular geliyor tip 3 mu tip 4 mu bilmiyorum benim sorunum. Ben aslinda uzunca süre brokoli kürü uyguladim ve gluten vs yemedim baya azalmisti çok rahattim iyilestigimi düsünüyordum ama kürü birakali 2-3 gün oluyor ve midemde baya yanma oluyor agiz ve nefes kokumda çok artti endoskopi olucam yakin zamanda en azindan tip 3 ü elerim yada bir sekilde ondan kaynakliysa tedavi olurum insallah sorunum çözülür psikolojim alt üst oldu kokunun geri gelmesiyle
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
BAzen Tip 1 agiz kokusu da kesilir. |
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocanin dedigi olabilir.dis etine iyi gelmistir
|
||
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Tip1 olmadigina eminim. Çünkü agiz bakimimi çinkolu dil macunu gargara vs ile yaptiktan sonra yine koku var ve burnumdan da çikiyor. Endoskopi için çok kararsizim ilaçlar mide asidini azalttigi için ama siddetli sikayetlerim var ve sebepleri eleyip tek bir noktaya odaklanmak istiyorum artik..
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
kabizlik+mide asit azligi olabilir bendeki gibi. asit icerikli seyler ye zararli seyler degil tabiki limon suyu zencefil karisimi gibi. yemeklerden 30 dk once onun disinda sabah kalkar kalmaz 2 yemek kasigi zeytin yagi ustune yarim limonu sik ic 1 saat sonra kahvalti yap gunde 3 ogun ye lifli seyler yemeyede ozen goster o surede her kahvalti sonrasi 10dk tuvallette bekle dis dil bakimi devam tabi 5 gun icinde durumunu kontrol et. birde en onemlisi karbonhidratla proteini bir arada yeme ekmek et patates kofte gibi cok zor biliyorum ama yapmayinca rahatliyorsun buna degiyor.proteinin yaninda kuruyemis yiyebilirsin tabi karbonhidrat cok degil yemislerde.ay cekirdegi ici satiliyordu bimde 100grami 2 tl ben yiyorum devamli
|
||
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
zencefil miktarini abartma bir seker küpü kadar zencefil yarim limon rendele icine at ic
|
||
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
guruldama nedeni tukuruk salgisi olabilir mi benim bazen cok artiyor nedense cogunu yutmak zorunda kaliyorum bazen agzimda biriktirip lavobaya atmaya calisiyorum parazitte olabilir |
||
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Murat sagolasin yazdiklarin için. Guruldamanin tükürük ile nasil bir baglantisi olabilir bilmiyorum açikçasi ama bendeki guruldama nedeninin sindirim sistemi kaynakli olduguna eminim. Çünkü uzunca süre beslenmeme dikkat ettim ve guruldama problemi kalmamisti daha sonrasinda 1 hafta kadar canimin istedigi her seyi yedim ve bozdum diyetimi tekrar geldi. Suan tekrar beslenmemi kontrol altina aldim bakalim geçecek mi bekliyorum.
|
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam peki hangi tip agiz kokulari daha kolay iyilesir böyle bir siralama yapmak mümkün mü?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Iyilik hali agiz kokusunun tipine degil dogru dügmeye basilip basilmadigina daha çok baglidir. Alkol alanlar hiç iyilesmiyorlar. Alkolü terk ettikten 8-10 ay sonra düzelme basliyor. |
||
![]() |
||
Tükendim
![]() ![]() ![]() |
|
Anladim hocam sag olun
|
||
![]() |
||
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam sorum size. Hocam yaklasik 15-20 gündür protein tozu kullaniyorum daha öncesinde de kullandigim olmustu benzer takviye gidalar. Yalniz bu kez farkli bi durumla karsilastim hocam ter kokum artti ve degisti yani aslinda önceden hiç ter kokusu almazdim lakin suan degisik bi koku almaya basladim protein tozu buna sebep olabilir mi oluyorsa biraktigimda düzelir mi ? Tesekkürler.
|
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ayrica lösin izolösin ve valini vücut sindiremediginde ter kokusu olusur diye bir yazi okudum kullandigim protein tozunda bu 3 aminoasit de bulunuyor bundan kaynakli olabilir mi?
|
||
![]() |
||
Standartvaka
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Subat-2021 Konum: Usak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam daha önce dahiliye kliniginde verilen antibiyotik kürler ile kokum yok oluyodu. Daha sonra herkese oldugu gibi ilaç bitimiyle veya bitimine yakin koku tekrar geliyordu. Kbb uzmani burun kemigi egriligi oldugumu kokunun geçip geçmeyecegini bilmedigini fakat sinüs ve geniz akinti sorunumun ortadan kalkicagini söyledi. Antibiyotik kullanimi ile geçen koku problemimim burun kemigi ile alakasi var midir? Ayrica geniz akintim mevcut. Agiz içinde sürekli olarak sulanma ve sik araliklarla yutkunma (geniz akintisi sebebiyle oldugunu düsünüyorum) mevcut. Bir öneriniz yada fikriniz var midir?
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
Mide asidini kontrol et çig pancar ye yedikten sonra bi kaç gün idrarina bak kirmizi pembe renk olursa mide asidin düsük asit düsük olunca vücutta protein sindirimi tam olmuyor bakterileri çürütüyor Buda ter kokusu yapiyor çözümü yemekten 15 dk önce 1 bardak suya 2 kasik organik elma sirkesi yada bromelin bromelini sporcular kullaniyor ztn elma sirkesini marketten alicaktan hic alma saf asetik asit yapay hepsi organik Alman lazim Migros’ta bir tek fersan marka sirke anali elma sirkesi var onu Alabilirsin üstünde bu yazmamiyorsak alma ise yaramaz “sirke anasi”
|
||
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
Bromelin yemekle beraber aliniyor
|
||
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tip4 agiz kokusu yani akcigerden veya alt solunum yolundan kaynakliysa ozamam tek nefes kokusumu olur? Yoksa agiz kokusuda olabilirmi?
(kitabinizda tam anliyamadim,oyüzden soruyoyorum🙏) |
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam merhaba, bir kitap bölümünüz var görmüstüm mikrobiyoloji ile ilgili. Acaba biyofilmin yok edilme ihtimali mevcut mu? Mevcut ise tekrar olusmasini engellemek mümkün mü?
|
||
![]() |
||
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam kalp yetmezligi agiz kokusuna sebebiyet verebilir mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Tip 4 (nefes) kokusu yaptigi söyleniyor Kalp hastaliklarinda nefeste bulundugu tespit edilen gazlar sunalrdir (Phillips M, 2003 B) 4-methyl-Octane, 4-methyl-Decane, Hexane; 5-methyl-pentadecane, 7-methyl-hexadecane, 2-methyl-propane, Pentane, 2-methyl-butane. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Tip 4 koku varsa (Tip 1 ) agiz kokusunu tetiklemez. Bagimsizdir. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum. Kisinin özel durumunu ifade eden sorularin yanitlarini bilemiyorum. |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Nefes kokusu tam nedemek? Nefes kokusu tek burundanmi cikiyo yoksa agizdanda cikinca nefes deniliyormu?
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam 20 lik disin üç kismi sinüs içinde gözüküyor sinüs duvari çok az kalinlasmis ancak ben tip 2 yim sinüsler zaten çok uzun zamandir enfekte, bu durumda 20 lik disin çekimine iliskin ne önerirsiniz? Tesekkürler.
|
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ben artik cok eminim tip4 üm.tip4 de sizin en cok rastalanan sebebi hangisiydi ? Ve hic onlardan iyilesen oldumu?
|
||
![]() |
||
Murat880
![]() ![]() ![]() |
|
tip 4 kabizlik ve sibo cok yaygin
|
||
|
||
![]() |
||
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
|
Firçalayarak geçmiyor ama dis tasi da degil, düpedüz renklenme olmus.
|
||
![]() |
||
derinlikli
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Nisan-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar, hocaya sormussunuz ama su an arastirdigim bir konunun belirtilerinde oldugu için yazmak istedim. Burnun tikaliysa ve sürekli akiyorsa burnunda tas (rinolit) olabilir bence. Istersen bununla ilgili makalelere bir göz at ve burun tomografisi çektir. Eger sorunun buysa kalici çözüm olabilir. |
||
her zaman umut vardir!
|
||
![]() |
||
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocam banyo yaptiktan sonra azalan agiz kokusu bize kaynagi hakkinda ipucu verebilir mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu bilginin tek basina bir degeri yoktur. Diger bir çok veri ile birlesince anlam kazanir |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam disbiyoz nefes kokusu sebebimidir? Bende cok agir derecede bagirsakta disbiyoz cikti.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Günümüzde oldukça uygunsuz teshis yapan tip sarlatanlari görüyorum. Basinizin üstüne miknatis tutup sizde disbiyoz var, impotans var, damar tikanmasi var diyen sonra sülük hacamat hindistan cevizi yagi teklif eden okus pokuscular var. Dilinize bakip hemoroid veya dalak yetmezligi diyenler bile duydum. Siz bana nasil disbiyoz teshis edildiginizi anlatin sonra sohbete devam edelim |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Bagirsak hareketinden test yapildi.hangi bakterileri cok hangiler az diye gösteriyo.ve bende asiri derecede protein ve yag üretildini gösteriyo.ve bu yüzden histamin intoleranz olmusum ve dengesi oyüzden bozulmus.siddetli cürütülmüs flora cikti.(umarim kelimeler dogru,cünkü baze kelimeleri türkceye cevirmek zor)
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 11 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |