Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocama soru Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Efem
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 11:10
Hocam Ben uzandim an konkalarin sisi aninda iniyo ve geniz akintisi olmuyor.ama kalktim an ve gün boyu konka hemen sismeye basliyo. Insan uzaninca burun bogazda ne degisiyoki.normalde tam tersi olmali.uzaninca burun da cok tikali olmali ama bende tam Tersi.cok daha iyi nefes alabiliyorum.bunun Nedeni ne olabilir?
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 11:29
Orjinalini yazan: Efem

Hocam Ben uzandim an konkalarin sisi aninda iniyo ve geniz akintisi olmuyor.ama kalktim an ve gün boyu konka hemen sismeye basliyo. Insan uzaninca burun bogazda ne degisiyoki.normalde tam tersi olmali.uzaninca burun da cok tikali olmali ama bende tam Tersi.cok daha iyi nefes alabiliyorum.bunun Nedeni ne olabilir?

Ayni durum bende de var , tamamen alerji uzandiginda hava girisi daha rahat oluyor konkalar inmiyor . Konaklar inik saniyorsun ama öyle bir sey yok. Zamanla akintin azalir ve biter. Bendede cok saglam akinti vardi ama simdi azaldi zamanla kendilinden yok oluyor. Agiz bakimini yap. Doktorlarada para harcama tipin buna bulunmus bir çaresi yok
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 18:35
Hocam, tip-1 agiz kokusu agiz kapali iken burundan siddetli koku yayabilir mi? Odayi vs dolduracak kadar.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 21:24

Bu çok normal
Basiniz asagi dogru yer degistirince kan burun içine hücum eder ve konkalar kan dolar. Siser. Hacimi artinca burun pasajindaki hava trafigi azalir tikanir.

Konkanin içinde kavernöz cisimler vardir. Bunlar kan toplayip sisen ve kani geri verince küçülen dokulardir. Penis de böyle çalisir.

Gün boyu kan sag ve sol burun arasinda yer degistirir. her gün sag burnumuz tikali sol açiktir, 3-4 saat araliklarla yer degistirir. sol kapanir sag açilir. Buna nasal siklus adi verilir. Fizyolojiktir. Saglikli bireylerde böyle olur

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 21:25
Orjinalini yazan: Arda

1-https://www.amazon.in/Dr-Katz-TheraBreath-Nasal-Sinus-0-5-Ounce/dp/B000RU3HYE#immersive-view_1639405994002

2-https://www.amazon.com/TheraBreath-Fresh-Breath-Spray-Maximum-Strength/dp/B007579UF2/ref=zg_bs_3777911_10?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=KD4WE6QYZ1C0WHKD45S4

Linki tikladim ama ürün içerigini göremedim.
Bana ürün içerigini verebilir misiniz
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2021 Saat 21:52
Tesekür ederim hocam.
Hocam ben,,Efeefe,, üyemin sifresini unutum.napabilirim?
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2021 Saat 14:18
Orjinalini yazan: aydinmur

1-https://www.amazon.in/Dr-Katz-TheraBreath-Nasal-Sinus-0-5-Ounce/dp/B000RU3HYE#immersive-view_1639405994002

2-https://www.amazon.com/TheraBreath-Fresh-Breath-Spray-Maximum-Strength/dp/B007579UF2/ref=zg_bs_3777911_10?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=KD4WE6QYZ1C0WHKD45S4

Linki tikladim ama ürün içerigini göremedim.
Bana ürün içerigini verebilir misiniz

Hocam damla IÇINDEKILER: Aqua, Sorbitol, PEG 12, Sodyum Chiarite, Znc Clucerate. Gycerin, Aloe Barbadenss Leat Jaice, Kyltol, Annotiun Dyyntizat. Canela Sinensis Leat Etet, Mealuca Ntemiklia (Çay Agaci Yapragi O. Merthel Aromali. Sotum Bikarbonat, Sadun Berat, Sedium Sitrat, Palysorbate

2. Linkte ise bogaz spreyi Aqua (Su), Sorbitol, PEG-12, OXYD-8 (Dr. Katz'in tescilli Sodyum Klorit karisimi), Çinko Glukonat, Aloe Barbadensis Yaprak Suyu, Ksilitol, Amonyum Glycyrrhizate, Kamelya Sinensis Yapragi Özü, Melaleuca Alternifolia (Çay Agaci) Yapragi Yag, Mentol, Lezzet, Sodyum Bikarbonat, Sodyum Benzoat, Sodyum Sitrat, Polisorbat 20
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2021 Saat 21:16
Orjinalini yazan: Kelime

Hocam, tip-1 agiz kokusu agiz kapali iken burundan siddetli koku yayabilir mi? Odayi vs dolduracak kadar.

Siddetli diyorsunuz.
Siddetliyse burundan da çikar tabi. Odayi da doldurur tabi. Siddetli dediniz.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2021 Saat 21:23

Hocam damla IÇINDEKILER: Aqua, Sorbitol, PEG 12, Sodyum Chiarite, Znc Clucerate. Gycerin, Aloe Barbadenss Leat Jaice, Kyltol, Annotiun Dyyntizat. Canela Sinensis Leat Etet, Mealuca Ntemiklia (Çay Agaci Yapragi O. Merthel Aromali. Sotum Bikarbonat, Sadun Berat, Sedium Sitrat, Palysorbate

2. Linkte ise bogaz spreyi Aqua (Su), Sorbitol, PEG-12, OXYD-8 (Dr. Katz'in tescilli Sodyum Klorit karisimi), Çinko Glukonat, Aloe Barbadensis Yaprak Suyu, Ksilitol, Amonyum Glycyrrhizate, Kamelya Sinensis Yapragi Özü, Melaleuca Alternifolia (Çay Agaci) Yapragi Yag, Mentol, Lezzet, Sodyum Bikarbonat, Sodyum Benzoat, Sodyum Sitrat, Polisorbat 20

Hah böyle yazin.
Simdi oldu

Birinci ürün:
Sadece çinko glukonat agiz kokusu için isabetli maddedir. Sorbitol ksilitol alkoldur. Diger maddeler stabilize edici ve baglayicidir. Ancak herbal katkilar için daima çekinceli yaklasiyorum. Bitkisel ürünler etkisizdir diyemiyorum ama ne ölçüde etkilidir veya agiz kokusunuartirir mi veya bakteriglere yakit olusturur mu bunu bilmek mümkün degildir.

Ikinci ürün :
Sorbitol, ksilitol, mentolbirer alkoldür.
çinko glukonat isabetli bir maddedir.
Oxyd8 denen madde bildiginiz sodyum klorittir (NaClO2) koku olusumunu engeller. Agiz kokusu için çinko kadar etkilidir. hiç kimseye patentli degildir. Sodyum Bikarbonat, rdüksiyon potansiyelini düsürür agiz kokusunu kolaylastirir. Çinko glukonatin etkisini zayiflatir. Bitkisel ürünler için birinci formülde yazdiklarin burda da geçerlidir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2021 Saat 21:41

Ikinci ürün : Sodyum Bikarbonat, rdüksiyon potansiyelini düsürür agiz kokusunu kolaylastirir. Çinko glukonatin etkisini zayiflatir. Bitkisel ürünler için birinci formülde yazdiklarin burda da geçerlidir.

Hocam sodyum bikarbonat yani ingiliz karbonati da denen seyle millet agzini gargara yapip dislerini firçaliyor koku gitsin diye meger tam tersi mi etki yapiyormus?

Ben de bi kaç kere denedim karbonatla dis firçalamayi sabah kalkinca agzim bi tuhafti ve koku artmisti demek ondanmis.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2021 Saat 23:21
Murat hocam gizli çürügun ya da fark edilmeyen gömülü bir disin koku yapma olasiligi varmi hep tip2 oldugunumu düsünmüsümdür alerji +bariz geniz akintimdan kaynakli -bircok insanin geniz akintisi var fakat geniz akintisi olupta 24-7 kokani gormedim havalar sogumadikca zor kokuo ya da bahar mevsimi -fakat özellikle sag tarafta kotu bir tat hissederim ama ne yazik ki orada bir sey yok sadece sekerli bir seyler yediysem az bi agri olur gömülü bir disin koku yapacagini düsünmüyorum gizli çürügun röntgende çikma ihtimali var mi ? Agzima soguk buz parcasi koydugumda koku tamamen notrlenmiyor azalma oluyor ve dislerimi fircaladigim takdirde 10dklik listerin gsrgaris ise 30dklik rahatlik sunuyor bana sizce hocam bu neyin göstergesi
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2021 Saat 14:51

Hah böyle yazin.
Simdi oldu

Birinci ürün:
Sadece çinko glukonat agiz kokusu için isabetli maddedir. Sorbitol ksilitol alkoldur. Diger maddeler stabilize edici ve baglayicidir. Ancak herbal katkilar için daima çekinceli yaklasiyorum. Bitkisel ürünler etkisizdir diyemiyorum ama ne ölçüde etkilidir veya agiz kokusunuartirir mi veya bakteriglere yakit olusturur mu bunu bilmek mümkün degildir.

Ikinci ürün :
Sorbitol, ksilitol, mentolbirer alkoldür.
çinko glukonat isabetli bir maddedir.
Oxyd8 denen madde bildiginiz sodyum klorittir (NaClO2) koku olusumunu engeller. Agiz kokusu için çinko kadar etkilidir. hiç kimseye patentli degildir. Sodyum Bikarbonat, rdüksiyon potansiyelini düsürür agiz kokusunu kolaylastirir. Çinko glukonatin etkisini zayiflatir. Bitkisel ürünler için birinci formülde yazdiklarin burda da geçerlidir.

Yani hocam sizin damlaniz ile uzaktan yakindan alakasi yok
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2021 Saat 14:57
Hocam size özel soru:agiz kapaliyken: siz burundan nefes alip burundanmi nefesi geri veriyosunuz? Yoksa burundan alip direk icten bogazami nefesiniz gidiyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2021 Saat 09:39

Hocam size özel soru:agiz kapaliyken: siz burundan nefes alip burundanmi nefesi geri veriyosunuz? Yoksa burundan alip direk icten bogazami nefesiniz gidiyor?

http://kokusu.org/arsiv/nasofarinks7.jpg

Yeni kitabimda bu konuyu detayli isledim. Bazi modelleme ve formüller de ortaya çikti. Hava trafiginde disari çikis sirasinda sekilde yollardan biri veya bir kaçi izlenebilir. En büyük direnç burunda olusan R3 ve R4 kapaklarindadir.

Havanin girisinde ise orta konkanin üstünden geçer altindan geri döner.

http://kokusu.org/arsiv/konka.jpg
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2021 Saat 19:49
Orjinalini yazan: Isimsizdunya

Murat hocam gizli çürügun ya da fark edilmeyen gömülü bir disin koku yapma olasiligi varmi hep tip2 oldugunumu düsünmüsümdür alerji +bariz geniz akintimdan kaynakli -bircok insanin geniz akintisi var fakat geniz akintisi olupta 24-7 kokani gormedim havalar sogumadikca zor kokuo ya da bahar mevsimi -fakat özellikle sag tarafta kotu bir tat hissederim ama ne yazik ki orada bir sey yok sadece sekerli bir seyler yediysem az bi agri olur gömülü bir disin koku yapacagini düsünmüyorum gizli çürügun röntgende çikma ihtimali var mi ? Agzima soguk buz parcasi koydugumda koku tamamen notrlenmiyor azalma oluyor ve dislerimi fircaladigim takdirde 10dklik listerin gsrgaris ise 30dklik rahatlik sunuyor bana sizce hocam bu neyin göstergesi

Gömülü disin ucu disari çikmadikça agiz kokusu zanlisi olmaz. Gözle görülemeyecek kadar küçük ve gizli kalmis bir dis çürügü de sabikali olamaz.
Agziniza buz alinca rahatliyorsa tip 1 veya tip 5 nörojenik gruba giriyor olabilir.
Listerin agiz kokusu yapar.

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2021 Saat 23:02

Siddetli diyorsunuz.

Tip1 ile tip2'yi kendimizin ayirma imkâni yok mu? Buradaki arkadaslar kendilerine tip1 tip 2 diye bosuna teshis koyuyor o zaman.

Is yerimde kapi pencere açilma olaylari oluyor. Konusmasam bile böyle. Vücut veya ayak kokusu olma ihtimalini düsündüm. Vücut kokusu olsa parfümümü begenip sormazlardi diyerek onu eledim. Ayak kokusu bu kadar agir olur mu olsa benim de duymam gerekir dedim. Simdilik agiz kokusu sorunuyla bogusmaya devam ediyorum.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 06:47

[/QUOTE]

Tip1 ile tip2'yi kendimizin ayirma imkâni yok mu? Buradaki arkadaslar kendilerine tip1 tip 2 diye bosuna teshis koyuyor o zaman.

Is yerimde kapi pencere açilma olaylari oluyor. Konusmasam bile böyle. Vücut veya ayak kokusu olma ihtimalini düsündüm. Vücut kokusu olsa parfümümü begenip sormazlardi diyerek onu eledim. Ayak kokusu bu kadar agir olur mu olsa benim de duymam gerekir dedim. Simdilik agiz kokusu sorunuyla bogusmaya devam ediyorum.[/QUOTE]

Hocam kis günü ne ayagi ne kokusu? Yaz olsa açik sandalet falan giyilse anlasilir ama kisin bot, çizme, kapali ayakkabi falan ile koku olsa bile odayi havalandiracak kadar yayilmaz etrafa bence.
IP
squid
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı squid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 15:27

Gömülü disin ucu disari çikmadikça agiz kokusu zanlisi olmaz. Gözle görülemeyecek kadar küçük ve gizli kalmis bir dis çürügü de sabikali olamaz.
Agziniza buz alinca rahatliyorsa tip 1 veya tip 5 nörojenik gruba giriyor olabilir.
Listerin agiz kokusu yapar.

Hocam bu yanitiniz ilgimi çekti agzimda gözle görülür çürükler var sekerli yiyecekler yedigimde agri olusuyor ama katlanilmayacak gibi degil dis taslarinda var taslari temizlettj koku geçmedi hekimler koku yapmaz diyor ama gözle açik açik çürükler gozukuyor 4 dis 1500 kusur parayi bosuna koyacagimdan bahsetti hekimler gozle gözüktügü takdirde koku yapma ihtimali varimdi?
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 15:30

Siddetli diyorsunuz.

Is yerimde kapi pencere açilma olaylari oluyor. Konusmasam bile böyle. Vücut veya ayak kokusu olma ihtimalini düsündüm. Vücut kokusu olsa parfümümü begenip sormazlardi diyerek onu eledim. Ayak kokusu bu kadar agir olur mu olsa benim de duymam gerekir dedim. Simdilik agiz kokusu sorunuyla bogusmaya devam ediyorum.

Akcigere bakmanizi tavsiye ederim genelde burundan yayilan kokular akciger kaynakli oluyor
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 21:17
Isimsizdunya, biraz üstteki mesajda Murat hoca siddetli koku varsa tip1 de burundan çikar, odayi doldurur demis.

Tip 4 oldugu zaman sanirim yaninda baska belirgin bir hastalik daha oluyor. Tip 3 de yok sayilacak kadar az görünüyormus. O yüzden tip 3 ve tip 4'ü simdilik eledim.(gastrit var, reflü yok. H. Pilori çikmadi. Yine de bir çogumuz gibi daha önce nidazol, lansor, h. Pilori için antibiyotik setini kullandim.)

Tip1 oldugumu düsünüyorum, tip2'den süphelenmemin nedeni agzim kapaliyken de tepki aliyor olmam. Agiz kokum oldugu kesin, iki yil önce Aytug Altundag'a muayene oldum, agiz kokun var demisti.

IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 23:26
Murat hocam gümüs&cinko burun spreyi varmis alip kullanmayi isterim yani cinko agiz kokusunu azaltiyorsa burunda üretilen mukustan kaynakli agiz kokusunu azaltir mi? Yada burna bir zarari olur mu yada mukus bogazda iken sprey su ile seyreltilip genze çekilse? Zarari yada faydasi varimdir
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2021 Saat 01:48
cinkolu burun spreyi kullanlarda koku tat duyusunda azalma sikayetleri aldiklarina dair bi yazi okumustum bence oralar hic bulasma sinus kit kullan 1 tatli kasigi iyotsuz tuz ceyrek su bardagi kaynar suda erit ustune ilik su koy burununa cek sinus kitle
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2021 Saat 20:08
Orjinalini yazan: Tospik

Is yerimde kapi pencere açilma olaylari oluyor. Konusmasam bile böyle. Vücut veya ayak kokusu olma ihtimalini düsündüm. Vücut kokusu olsa parfümümü begenip sormazlardi diyerek onu eledim. Ayak kokusu bu kadar agir olur mu olsa benim de duymam gerekir dedim. Simdilik agiz kokusu sorunuyla bogusmaya devam ediyorum.[/QUOTE]

Hocam kis günü ne ayagi ne kokusu? Yaz olsa açik sandalet falan giyilse anlasilir ama kisin bot, çizme, kapali ayakkabi falan ile koku olsa bile odayi havalandiracak kadar yayilmaz etrafa bence.[/QUOTE]

Tospik, ayak kokusu çok siddetli olabiliyor. Yaz kis fark etmez. Yine de agiz kokusu geçmeden baska bir seyle ugrasmayi düsünmüyorum. Çünkü agiz kokusu oldugu kesin.
IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2021 Saat 20:28
Kelime, tip 2 den süpheleniyosun agzim kapaliyken tepki aliyorum demissin bu tepki nasil bi tepki sözlümü?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2021 Saat 20:59

Murat hocam gümüs&cinko burun spreyi varmis alip kullanmayi isterim yani cinko agiz kokusunu azaltiyorsa burunda üretilen mukustan kaynakli agiz kokusunu azaltir mi? Yada burna bir zarari olur mu yada mukus bogazda iken sprey su ile seyreltilip genze çekilse? Zarari yada faydasi varimdir

Ürünün adi nedir?
Hangi ürnde çinko ve güüms var?
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2021 Saat 21:02

Ürünün adi nedir?

Alerjik rinite iyi geliyormus burunda yer alan patojenleri yok ediyormus + olarak içinde cinko olmasida ilgimi çekti https://ty.gl/c67zanvvo2
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2021 Saat 21:03
Orjinalini yazan: squid

agzimda gözle görülür çürükler var sekerli yiyecekler yedigimde agri olusuyor ama katlanilmayacak gibi degil

Hekim olmaya gerek yok. Orada çürkler varsa çürümüs doku vardir ve bunlar mikrop yuvasidir elbette agiz kokusunu olumlu yönde etkilemeyecekleri kesindir. En kisa zamanda dolgunuzu yaptirin.
AMalgam dolgu daha iyidir. Estetik degildir fakat Daha saglam daha sizdirmaz ve agiz kokusu üzerine muhtemelen daha olumlu etkileri olabilir. Çünkü amalgam dolgunun içinde çinko ve gümüs bulunur.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2021 Saat 15:15

Ürünün adi nedir?

Alerjik rinite iyi geliyormus burunda yer alan patojenleri yok ediyormus + olarak içinde cinko olmasida ilgimi çekti https://ty.gl/c67zanvvo2

Murat hocam kullanmanin bir zarari var midir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2021 Saat 20:11

Murat hocam kullanmanin bir zarari var midir?

Siz kullanmayin. Bu ilacin üreticisinin bile farkinda olmadigi bir etkisi daha var. Bazi insanlarin asiri hassaslasan koku alma esik degerini yukari kaldirmak için kullandirmayi düsündüm. Koku botoksu gibi. Fakat önce firma ile görüsmem lazim. Mesaj yazdim firmaya. Dur bakalim bir konusalim.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2021 Saat 19:55
Murat hocam, bakteriler mukus içinde çogalmasi ve kükürt içeren atik ürünler üretmesi kokuya sebeb oluyorlar ve sizinde bakterilere besin takviyesi uygulamaktan bahsetmistiniz ve bakteriler beslenmesi ile koku artiyor bakterileri besinsiz birakmak onlarin ölümüne sebeb olur mu? O da nasil olur hocam yani nasil beslenmeliyiz böyle bir sey söz konusu ise.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2021 Saat 20:31

Murat hocam, bakteriler mukus içinde çogalmasi ve kükürt içeren atik ürünler üretmesi kokuya sebeb oluyorlar ve sizinde bakterilere besin takviyesi uygulamaktan bahsetmistiniz ve bakteriler beslenmesi ile koku artiyor bakterileri besinsiz birakmak onlarin ölümüne sebeb olur mu? O da nasil olur hocam yani nasil beslenmeliyiz böyle bir sey söz konusu ise.

Bakteriler bizim yedigimiz besinlere muhtaç degildir. Bizim yediklerimize hiç ihtiyaçlari yoktur. Haftalarca aç kalsaniz bile onlar 1 dakika bile aç kalmaz.

Allah ne verdiyse hepsinden makul miktarda afiyetle yeyiniz içiniz. Kafanizi böyle senaryolara takmayiniz

IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2021 Saat 23:28

Bakteriler bizim yedigimiz besinlere muhtaç degildir. Bizim yediklerimize hiç ihtiyaçlari yoktur. Haftalarca aç kalsaniz bile onlar 1 dakika bile aç kalmaz.

Allah ne verdiyse hepsinden makul miktarda afiyetle yeyiniz içiniz. Kafanizi böyle senaryolara takmayiniz

tesekkür ederim hocam. Peki bagisiklik sistemini güçlendirmenin tip2 lere bir faydasi olur mu veya tamamen gecirme olasiligi var mi? Bagisiklik sistemini cok iyi bir seviyeye tasimak.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2021 Saat 01:05
Murat hocam. 20lik disimde çürük var. Bugün tekrar doktora gittim küçük bi çürük oldugunu zor gördügünü söyledi. Sert bi yiyecek yerken disimi hafif bastirdigimda kökten sizlama yapiyor. Çürük küçük olsa bile koku yapma ihtimali var midir. Dis hekimi koku yapmaz diyor ama agzimin tadi zehir gibi kaç gündür çürüge bagliyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 20:26
Orjinalini yazan: nicksizz4

......Çürük küçük olsa bile koku yapma ihtimali var midir.

Bilmiyorum
Disi görmeden röntgeni görmeden bir sey söylemek zor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 20:54

bagisiklik sistemini güçlendirmenin tip2 lere bir faydasi olur mu veya tamamen gecirme olasiligi var mi? Bagisiklik sistemini cok iyi bir seviyeye tasimak.

Söyle 1 durum var...
Güçlendirmek veya iyi bir yere tasimak diye bir sey halki kandirmak amaci ile kullanilan geçersiz vaadlerdir.

Immün sistem için güç diye bir sey yok ki?
Güçlendirmek diye bir sey de yok. Güç ne demek. T limfositlerinin antijene afinitesi mi artacak? B hücrelerinin antikor sentezi mi artacak? Antijeni erken mi taniyacak?Ürettigi antikorlar daha mi nötralizan olacak ? Güç ne demek? Güç deyince güçlü olan nedir? Amaç nedir?

Bu sorulari size degil sizleri (halki) kandirip parasini alan sarlatanlara sordum. T limfositleri olayin beyin takimidir. Domates de yeseniz brokoli de yeseniz, patates de yeseniz, aç da kalsaniz, kefir de yeseniz, gazoz da içseniz, veya size vaad edilen besinleri otlari da yeseniz T limfositi Allah'in programladigi isleri yapacaktir.

Onlara bir iyilik yapacaksaniz onlari serbest birakin, rahat birakin. Sigara alkol içmeyin, dengeli beslenin, düzenli yasayin, uzun uyuyun, ilahi melodiye ters nota basmayin bu yeter. Ben buna fabrika ayari diyorum

Bagisiklik sistemi denen sistem bizlerin bir seyler yeyip içerek iyi bir yere tasinmasi ihtimali olan bir sey degildir. Ne yeyip içerseniz için, hangi ilaci yutarsaniz yutun, hangi meyveyi, sebzeyi, otu, suyu kullanirsak kullanalim bagisiklik sisteminizi güçlendirmek diye bir sey yoktur. O zaten güçlüdür yeterki onun isine karismayalim, müdahale etmeyelim, fabrika ayarlarimizi bozmayalim.

Haydi gelin atmosferi güçlendirelim.
Atnosfer zaten güçlüdür. Atmosferin güçlenmesi ne demek? Oksijen azot helyum argon'u mu artiracagiz? bunu neden yapalim? Artinca atmosfer güçlü mü olacak ? Yoksa artinca atmosfer hasta mi olacak? Immün sistem de böyledir. rahat birakirsaniz o zaten güçlüdür. Ekrandaki sarlatanlara aldanmayin.

Haydi günesi güçlendirelim.
ne yapacagiz?
Günesin isigini mi artiralim? Sicakligini mi artiralim?
Bunlari yapmamiz imkansizdir, yaparsak bile kavruluruz. Dünya bozulur, hasta oluruz.
Bagisiklik sistemi de böyledir. Bizim düzeltecegimiz bir sey degildir.

Ekrandaki sarlatanlar ve diger hurafeciler size ot, bitki, okus pokus satmaya calisirlarsa buna inanmayin. Paraniz cebinizde kalsin. Fabrika ayarimizi koruyalim yeterlidir.

Yeni kitabimin birinci bölümünü indirip okumalisiniz. Keske bu bölümü hepiniz okusaniz ne güzel olur:

https://kitabin.org/agiz-kokusu/agiz-kokusu-kitap-1/bolum-1.pdf

Tip 2 agiz kokusu, tip 2 agiz kokusudur. Bagisiklik sistemi ile iliskilendirmek zordur. Fabrika ayarimiza gelmek ve fabrika ayarinda kalmak yegane hedefimiz olmalidir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 23:25
"Forumlar ve elektronik ortamlar:
Dünya üzerinde ve ülkemizde agiz kokusu hastalarini bulusturan bazi forumlar
vardir. Bunlar internet üzerinde her üye olan sahisin fikrini yazabildigi elektronik
ortamlardir. Katilim ücretsizdir. Örnegin: http://www.badbreathhalitosis.com,
http://www.agizkokusu.org/forum gibi. Birincisinin danismaniyim, soru
cevapliyorum. Ikincisini yaklasik olarak 2005 yilinda ben kurdum ve halen
yönetiyorum.
Iki forum sitesini karsilastirdigimda katilimcilarin ilgi ve farkindaliklari arasinda
ayriliklar görüyorum. Yabanci forum üyeleri “sn doktor, amikasin ile tedavi edilen
hastalik olmamasina ragmen neden iritabil kolonda nefeste hidrojen gazina
rastliyorsunuz?” seklinde soru geliyorken, benim kurdugum forumda ise üyelerden
“25 gündür açlik orucu tutuyorum brokoli diyetine geçeyim mi?” diye soru geliyor.
Bu durum bize sadece akademisyen ve hekimlerin degil ayni zamanda toplumun
da bilgi düzeyinin eksik oldugunu ve hurafelerin tesirinde kaldigimizi gösteriyor."

Murat hocam 40 sayfalik Bölüm 1'in 23. Sayfasindayim, gerçekten büyük adammissin. Fazla tevazu gösterme gerçek sanirlar diye bir söz vardir.

Gargarayi üretirken bürokrasideki çikarilan engelleri klasik bir Türkiye gerçegi olarak büyük bir üzüntüyle okudum. Kalani yarin okurum.

Iyi ki varsiniz hocam. Sag olun var olun.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 00:44

bagisiklik sistemini güçlendirmenin tip2 lere bir faydasi olur mu veya tamamen gecirme olasiligi var mi? Bagisiklik sistemini cok iyi bir seviyeye tasimak.

Söyle 1 durum var...
Güçlendirmek veya iyi bir yere tasimak diye bir sey halki kandirmak amaci ile kullanilan geçersiz vaadlerdir.

Immün sistem için güç diye bir sey yok ki?
Güçlendirmek diye bir sey de yok. Güç ne demek. T limfositlerinin antijene afinitesi mi artacak? B hücrelerinin antikor sentezi mi artacak? Antijeni erken mi taniyacak?Ürettigi antikorlar daha mi nötralizan olacak ? Güç ne demek? Güç deyince güçlü olan nedir? Amaç nedir?

Bu sorulari size degil sizleri (halki) kandirip parasini alan sarlatanlara sordum. T limfositleri olayin beyin takimidir. Domates de yeseniz brokoli de yeseniz, patates de yeseniz, aç da kalsaniz, kefir de yeseniz, gazoz da içseniz, veya size vaad edilen besinleri otlari da yeseniz T limfositi Allah'in programladigi isleri yapacaktir.

Onlara bir iyilik yapacaksaniz onlari serbest birakin, rahat birakin. Sigara alkol içmeyin, dengeli beslenin, düzenli yasayin, uzun uyuyun, ilahi melodiye ters nota basmayin bu yeter. Ben buna fabrika ayari diyorum

Bagisiklik sistemi denen sistem bizlerin bir seyler yeyip içerek iyi bir yere tasinmasi ihtimali olan bir sey degildir. Ne yeyip içerseniz için, hangi ilaci yutarsaniz yutun, hangi meyveyi, sebzeyi, otu, suyu kullanirsak kullanalim bagisiklik sisteminizi güçlendirmek diye bir sey yoktur. O zaten güçlüdür yeterki onun isine karismayalim, müdahale etmeyelim, fabrika ayarlarimizi bozmayalim.

Haydi gelin atmosferi güçlendirelim.
Atnosfer zaten güçlüdür. Atmosferin güçlenmesi ne demek? Oksijen azot helyum argon'u mu artiracagiz? bunu neden yapalim? Artinca atmosfer güçlü mü olacak ? Yoksa artinca atmosfer hasta mi olacak? Immün sistem de böyledir. rahat birakirsaniz o zaten güçlüdür. Ekrandaki sarlatanlara aldanmayin.

Haydi günesi güçlendirelim.
ne yapacagiz?
Günesin isigini mi artiralim? Sicakligini mi artiralim?
Bunlari yapmamiz imkansizdir, yaparsak bile kavruluruz. Dünya bozulur, hasta oluruz.
Bagisiklik sistemi de böyledir. Bizim düzeltecegimiz bir sey degildir.

Ekrandaki sarlatanlar ve diger hurafeciler size ot, bitki, okus pokus satmaya calisirlarsa buna inanmayin. Paraniz cebinizde kalsin. Fabrika ayarimizi koruyalim yeterlidir.

Yeni kitabimin birinci bölümünü indirip okumalisiniz. Keske bu bölümü hepiniz okusaniz ne güzel olur:

https://kitabin.org/agiz-kokusu/agiz-kokusu-kitap-1/bolum-1.pdf

Tip 2 agiz kokusu, tip 2 agiz kokusudur. Bagisiklik sistemi ile iliskilendirmek zordur. Fabrika ayarimiza gelmek ve fabrika ayarinda kalmak yegane hedefimiz olmalidir.

Evet hocam haklisiniz, aslinda bu sekilde bir seye yönelme sebebim, bircok insan rahatlikla balgam atabilirken benim atamamdi doktora direk bu sekil basvurdum ve c vitamini verdi vucut güçlenir atarsin dedi fakat ise yaramadi diger insanlar atabilirken ben neden atamiyorum die çok düsündüm antibiyotik kullandigimda rahatlikla atabiliyorken antibiyotiksiz o mukus orada kaliyor. Sebebi nedir sizce hocam mukusun antibiyotik ile rahat çikarken antibiyotiksiz kusmaya kalkisinca çikiyor.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 00:58
Orjinalini yazan: Tospik

"Forumlar ve elektronik ortamlar:
Dünya üzerinde ve ülkemizde agiz kokusu hastalarini bulusturan bazi forumlar
vardir. Bunlar internet üzerinde her üye olan sahisin fikrini yazabildigi elektronik
ortamlardir. Katilim ücretsizdir. Örnegin: http://www.badbreathhalitosis.com,
http://www.agizkokusu.org/forum gibi. Birincisinin danismaniyim, soru
cevapliyorum. Ikincisini yaklasik olarak 2005 yilinda ben kurdum ve halen
yönetiyorum.
Iki forum sitesini karsilastirdigimda katilimcilarin ilgi ve farkindaliklari arasinda
ayriliklar görüyorum. Yabanci forum üyeleri “sn doktor, amikasin ile tedavi edilen
hastalik olmamasina ragmen neden iritabil kolonda nefeste hidrojen gazina
rastliyorsunuz?” seklinde soru geliyorken, benim kurdugum forumda ise üyelerden
“25 gündür açlik orucu tutuyorum brokoli diyetine geçeyim mi?” diye soru geliyor.
Bu durum bize sadece akademisyen ve hekimlerin degil ayni zamanda toplumun
da bilgi düzeyinin eksik oldugunu ve hurafelerin tesirinde kaldigimizi gösteriyor."

Murat hocam 40 sayfalik Bölüm 1'in 23. Sayfasindayim, gerçekten büyük adammissin. Fazla tevazu gösterme gerçek sanirlar diye bir söz vardir.

Gargarayi üretirken bürokrasideki çikarilan engelleri klasik bir Türkiye gerçegi olarak büyük bir üzüntüyle okudum. Kalani yarin okurum.

Iyi ki varsiniz hocam. Sag olun var olun.

Gercekten öyle , Murat hocam gerçekten büyük adammis bu konu üzerinde tr de onun gibi konuyu derinlemesine arastiran biri gelir mi kim bilir, isin üzücü yani bir formül üretilse bile piyasaya surulemiyecek olmasi Murat hocam gargarayi bile buyuk zorluklarda piyasaya sürmüs. Is bizden geçti gibi umalim ki bizden sonra gelenler için daha iyi bir tr kosullarinda tedavi olabilirler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 19:46

diger insanlar atabilirken ben neden atamiyorum die çok düsündüm antibiyotik kullandigimda rahatlikla atabiliyorken antibiyotiksiz o mukus orada kaliyor.

Bu konu benim bransima girmiyor fakat su buhari koklayiniz.

Ayrica saglik ocagina gidip içerisinde "asetil sistein" bulunan ilaçlardan yazmasini isteyebilirsiniz

Düzenleyen aydinmur - 26-Aralik-2021 Saat 19:46
IP
Sercan
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Sercan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 00:39
Murat hocam, sekerli naneli sakizlar agiz kokusu yapar mi ? Genel olarak https://www.google.com/search?q=first+naneli+sak%C4%B1z&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=sivxn&sxsrf=AOaemvJW4ClJFqxuNyEVqWJ-AlclDdUHjw:1640726385650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwitpo-Ltof1AhX_U2wGHT0sD5sQ_AUoAnoECAIQAg&biw=412&bih=718&dpr=2.63#imgrc=ersV4wWIzcimGM su sakizi kullaniyorum 1 saate bir degisiyorum anlicaginiz gunde 1 paket gidiyor ve agzim surekli nane ferahligi oluyor bu aldatmaca mi? Agzimdaki ferahlik veya naneli ya da farkli hos kokulu spreyler agiz kokusuna sebeb olur mu ayni sekilde?
IP
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu