Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Dil firçalamak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Dil firçalamak
    Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2014 Saat 15:36
Yurt disinda bir agiz kokusu forumunda bir katilimci dil ve dudak fotograflarini yollamis.

http://2imgs.com/2i/i/539db496/35d5f0067df1c9ea62e93e99b0c899b3/91093e14c7.f.jpg

http://2imgs.com/2i/i/539db55d/a9440006bee8edae7064432bf9462bd4/61093e14c7.f.jpg

Gözlem yapip tamamen normal olan ve herkeste bulunabilen bir çok seyi hastalik gibi görüp çesitli diyetler, herbal ilaçlar, tetkikler yaptirmis. Halbuki bu dil zaten mecburen ve mutlaka kokar. Sadece dilini firçalasa agiz kokusu sosyal sinirlarin altina inebilir.

Dilinizi firçalayin dedim.
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 10:48
hocam verdiginiz linkler açilmiyor... size zahmet yenileyebilir misiniz?
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 11:23
Orjinalini yazan: bir hayalim var

http://www.2imgs.com/91093e14c7
http://www.2imgs.com/61093e14c7
Bunlar açiliyor mu?
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 11:29
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bir hayalim var

http://www.2imgs.com/91093e14c7
http://www.2imgs.com/61093e14c7
Bunlar açiliyor mu?

açiliyor hocam... tesekkürler
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 14:58
Tamam.
O dile iyi bakin. O dil hasta degil, sadece kirlidir.
Yüzeyde gördügünüz kalin tabaka çirkin kokulu pas ve plaktir. Arkada gördügünüz tomurcuk gibi çikintilar da hastalik degildir papilla circumvallate adini alir ve herkeste bulunur, hastalik degildir.

Bu sahis kandida diyeti, endoskopi, bilmem ne suyu, greyfurt tohumu pesinde mesai harciyor. Halbuki dilini firçalamasi lazim. Çinko uygulamasi lazim.

Gün içerisinde yeniden kirlenirse yeniden firçalamasi lazim. Kirlendikçe yeniden firçalamasi lazim.

Istiyor ki :bir ilaç olsun ve bu ilaci 1(bir) defaya mahsus kullandiginda dilini temizlemesine gerek olmadan agiz kokusu ömür boyu bir daha ortaya çikmayacak sekilde kaybolsun istiyor. Ama bunu dile getirmiyor.

Hindistan cevizi yagi, elma sirkesi yiyor ve bacagindaki güçsüzlügün iyilestigini düsünüyor. Diskisini kontrol ettirmek için Amaerika'ya yolluyor. Doktorlar bana yardim edemiyor diyor.

Tip 1+5 vakasi.
-M

IP
uzgun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
Alıntı uzgun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 18:26
hocam bir sorum olacakti acaba koku sorunu yasayan insanlarin hepsinde dil pasi olmasi normalmi ? ya bu bir hastalik belirtisi ola bilirmi ? cunki ben tanidigim insanlar aylarla dilini fircalasa bile pass yok

kendi arasdirmamda Klebsiella spp oldugunda subheleniyorum cunki belirtilerinin baslicasi burundan agizdan kotu koku gelmesidir
IP
esinti
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı esinti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 19:54
hocam biz size bu konuyu yeterince izah edemiyoruz anladigim kadariyla dili surekli fircaladigimizda dil ustunde yara ve artik nedendir bilinmez degisik bir koku oluyor. birde cinkolu gargara her defasinda ayni neticeyi vermiyor. ilk kullandigimiz zaman koku tamamen kayboluyor sonraki kullanimlarda etkisi neredeyse 0 a iniyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2014 Saat 21:10
Orjinalini yazan: uzgun

hocam bir sorum olacakti acaba koku sorunu yasayan insanlarin hepsinde dil pasi olmasi normalmi ? ya bu bir hastalik belirtisi ola bilirmi ? cunki ben tanidigim insanlar aylarla dilini fircalasa bile pass yok

kendi arasdirmamda Klebsiella spp oldugunda subheleniyorum cunki belirtilerinin baslicasi burundan agizdan kotu koku gelmesidir

Koku sorunu yasayan insanlarin hepsinde dil kaplamasi (pasi) bulunmaz.

Dil kaplamasi hastalik belirtisi degildir. Kirliliktir.

Dil kaplamasi bulunmadan da agiz kokusu sikayeti bulunabilir.

Klebsiella agiza girmez.
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2014 Saat 23:25
hocam "kirlidir" derken yiyecek ve içeceklerden dolayi olusan kirliligi mi kastediyorsunuz?
bunu tam anlayamadim... burayi biraz açiklayabilir misiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2014 Saat 07:10
Dilinin fotografini gördügünüz vaka için konusuyorum:
----------------------------------------------------
Dil yüzeyinde gördügünüz tabaka bir kirliliktir. Kirlenmedir. Mikroorganizma hücreleri + bizim hücrelerimiz + besin + salyadan ibaret bir tabakadir.

Elimizdeki kir gibidir. Temizlenirse çikan bir kir gibidir. Gözdeki çapak gibidir, kulaktaki buson gibidir, burundaki sümük gibidir, silerseniz çikar. Yeniden kirlenirse yeniden temizlenir. Hangi siklikla kirlenirse o siklikla firçalanir, yani temizlenir ve çikar.

Bu tabaka var diye gastrit olmaya, TMAU hastasi olmaya, kandida, H. pylori, parazit veya klebsiella infesiyonuna gerek yok. Bu kir oradan çiksin diye greyfurt tohumuna da ihtiyaç yok, diyafram solunumu, gazoz yagi, maydonoz ezmesi, akupuntur veya bamya suyuna da gerek yok. Sik-sik dil firçalamak gerekli ve yeterlidir. Dahasi çinko gargarasi kullanir.

O dil fotografinin sahibi iste bunu anlamak istemiyor belkide. Sihirli bir ilaç pesinde. Kandida diyeti yapiyor diskisini analiz edilsin diye Amerika'ya yolluyor. Üstelik anlasilmadigini düsünüyor, doktorlarin anlamadigi, çözümlenemeyen gizli bir hastaligi oldugunu düsünüyor.
-M

IP
mahmut
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı mahmut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2014 Saat 16:44
murat hocam dilimin arka ortasindaki pas gitmiyor firçalamama ragmen.ne yapmaliyim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2014 Saat 16:51
Gitmeyen pas (kaplama yoktur).
Elimize bulasan bir boyanin orada tutunma sansi nedir? (Hiç yoktur).

Siz gitmiyor deyince orada bulunmasi gereken bir dokuyu yerinden kaldirmaya çalistiginizi düsündüm. Gruba fotograf yollayin birlikte görelim
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2014 Saat 15:31
'' ...orada bulunmasi gereken bir dokuyu yerinden kaldirmaya çalistiginizi düsündüm...''

hocam aslinda bu düsünceniz dogru :) söyle ki ;

Mesela yukarida verdiginiz dil fotografinda ordaki dilin orta ve iç kismi kirlidir. Bunu hepimiz zaten görüyoruz.
Burda bizim üzerinde durdugumuz yine ayni fotografa bakarak ön sag ve ön sol tarafinda görüldügü gibi küçük beyaz noktalar var. Kar taneleri gibi seyrek olan noktalar. Iç taraftaki beyazimsi kisimdan biraz daha temiz olan yerler.( Bunlar yanilmiyorsam her dilde olan dil dokusuna ait yapilardir.)

Iste bu dil özellikle ortadaki tabaka ne kadar temizlenirse temizlensin en son o sag ve soldaki yerler gibi olur/oluyor ve bu durum o kadar uzun sürmüyor maalesef.En fazla 2-3 saat içinde tekrar eski haline gelmektedir.
Bir de üstüne herhangi bir yiyecek yenildigi zaman veya (burayi vurgulayarak) az da olsa konusuldugu zaman o süre daha da azalmakta. Yani bizim bu dil sorunumuz kisaca böyle.

Aslinda anlatmaya çalistigimiz sey dili ne kadar temizlesek de en sonda dile tutkal gibi yapismis o küçük beyaz noktalar bazen de yer yer beyaz tabaka katmanlari kaliyor ve bunlar firçalamakla , gargarayla geçmiyor. Çünkü bu son kalan seyler aslinda kirlilik degildir ve dilin üzerinde olan ölü et/etcik katmanlaridir.

Evet, bunlar dilin her an kendini yenilemesiyle arta kalan ölü hücrelerdir ve normal insanlar gibi yiyeceklerle birlikte yok olup gitmeleri gerekirken maalesef bizde bu durum öyle olmuyor.

Bizim ölü hücreler dili terk etmiyor aksine orda birikip birikip adeta koloni imparatorlugu kuruyorlar. Bilmiyorum ne kadar dogru söylüyorum ve belki bu söylediklerim yanlis ta olabilir.

Eminim çogumuz benim gibi abartmiyorum her saat basi dil ve dis temizligimizi yapmaktayiz. Ancak dil yeterince temizlenmiyor. Bu dil pasindan çekenler olarak canimizi sikan durum da bu yani.
IP
mahmut
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı mahmut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2014 Saat 16:56
aynen murat hocam gitmiyo derken temizligi yaptiktan sonra, yemek yedikten sonra tekrar oluyor,bir hayalimvar'a katiliyorum
IP
uzgun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
Alıntı uzgun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 15:45
aynen bir hayalim var muthis anlatmissin
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 19:58
dil her saat temizlenirmi ne yapiyorsunuz siz ?????? dokulari oldururyorsun herhalde dilinde birikme olur haftada bir ozel dil temizleme spatuluyle temizlemelisin ! dil pasi bendede cok fazlaydi geniz akintisina bagli olarak deviasyon ve vegetetion ameliyatindan sonra cok az olmaya basladi hersey normal bence oderece ! papilla uzeri beyazimsiliga gelince iki kez basima geldi oda antibiyotik kullandigimda candida oldum cunki agzimizda sadece zararli bakteriler yok yararli bakterilerde cok devamli antibiotik alanlarda ve cok temizleyenlerde mantar olusur ve doku zedelenmesine bagli flora yenilenmesi olur kas yaparken goz cikartmayin dil ole her saat temizlenmez firçayla temizlenirkende bastirmadan yukardan asagiya dogru yavasca supurunuz !
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2014 Saat 14:26
Bu resime bakiniz:
http://www.agizkokusu.net/sil/papil-o2.jpg

Dil papillerini parmaksi çikintilara benzetebiliriz. Ekteki resimde bir grup papil görülmektedir. Es oksijen egrileri papil yüzeyinde es renklere boyanmistir. Kirmizi çizgi, agizdaki kadar yani atmosfer oksijen konsantrasyonu (%21) kadardir. Papil dibine yaklastikça oksijen azalir ve redüksiyon potansiyeli (Eh) negatiflesmeye baslar. Negatif voltaj ise anaerop bakterilerin cennetidir. Çürük dis, infete dis eti ve gövdesi kapali köprülerde barinan mikroplar -300 mV olan bu plak dibi noktasina göç eder, hücum eder. Yerlesir ve koku üretir.

Buraya kadar anlastik mi?

Simdi bu cenneti bozmak için Eh voltajini yükseltmemiz lazim. Bunu çok farkli yollarla yapabiliriz.

Düzenleyen aydinmur - 22-Haziran-2014 Saat 14:27
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2014 Saat 14:31
Papil arasina yerlesen plagin ve düsmüs redüksiyon potansiyelinin rehabilitasyonu için su seçenekler bulunur:

1- Firçalayip temizleyelim, salya bu bölgeye ulassin, salyadaki mikrop öldürücü dogal savunma unsurlari burada yeniden ekolojik kontrolu saglasin

2- Antiseptik gargara yapalim buradaki mikroplari öldürsün (Oderol veya varsa baska alkolsüz klorheksidin gargara)

3- Oksijenli su ile bölgeyi oksijenlendirelim Eh voltaji yükselsin

4- NaOCl veya oksifresh ile bölgeyi oksijenlendirelim Eh voltaji yükselsin

5- Bölgeyi asitlendirelim. Asitli gida ve gargaralar uygulayalim. pH düssün böylece Eh voltaji yükselsin.

6- Metal uygulayalim metalin elektronegatifliginden faydalanalim Eh yükselsin. Çinko-gümüs vs..

7- Zeolit veya tibbi kömür uygulayalim, bu nokta üretilen ve uçan yakalasin. Nötürlesin

8- Çinko klorit (PharmolZn) uygulayalim hem yakalasin nötürlesin hem Eh voltajini yükseltsin.

(9- Uygulayacaginizdan çekindigim için yazmadigim baska bazi yöntemler daha mevcuttur.)

Burada dogru seçenek 1.incisidir. Çünkü sadece birinci seçenek sürdürülebilir ve tekrarlanabilir seçenektir. Diger seçenekler ya tekrarlanamaz veya sürdürülemez.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2014 Saat 14:34
Orjinalini yazan: aydinmur

Burada dogru seçenek 1.incisidir. Çünkü sadece birinci seçenek sürdürülebilir ve tekrarlanabilir seçenektir. Diger seçenekler ya tekrarlanamaz veya sürdürülemez.

Simdi dil papil plagindan kurtulmak için dil firçalamanin geometrisini görelim. Meslektaslarim için hazirladigim bir slayti buraya koydum. Resime bakiniz
http://www.agizkokusu.net/sil/papil.jpg

Yesil renk ile gördügünüz tabaka kurtulmaya çalistigimiz protein+salya+bakteri ve epitel hücresidir. Firça ile yüzey ilk defa kazindiginda veya süpürüldügünde asagidaki resim gibi olur. Yani plaktan kurtulmus olmazsiniz. Saatler sonra, tabandaki bakiye plak bakterilerinin bir genç kusagi yeniden yüzeye yükselerek plagi olusturur. Bu süre agizda hangi bakterinin bulunduguna ve agizin ekolojisine bagli olarak degisir. Firçalama tekrarlandikça papiller arasindaki plak büyük ölçüde kaybolacaktir. Çünkü firçanin mekanik etkisi ile filiform papillerin uçlarina dogru biriken keratinlesme uzaklasacak ve papilin yüksekligi azalacaktir. Bu durumda tekrarlayan firçalama islemlerinde firça kili papil aralarina etkili sekilde girmeye baslayacaktir. Eger dil firçalama aliskanlik haline getirilirse yüzey kir tutmaz bir ekolojiye sahip olacaktir.

Bilmem anlastik mi?
-M

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2014 Saat 22:21
evian, yazdiklarna bende katiliyorum.. Yalniz düzenli ve saglikli bir sekilde yapilirsa zarari olacagini düsünmüyorum.
Ben kendi adima konusayim dis ve dilimi sik sik temizlemzsem kendimi rahat hissetmiyorum ve huzursuz oluyorum.
Uzun bir zamandir da böyleyim ve simdiye kadar bir zararini görmedim. Bende bu durum artik aliskanlik haline geldi.
Her saat dedigim ihtiyaç duydugum zamanlarda demek istemistim..
IP
Brzz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Brzz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2014 Saat 22:33
aydinmur hocam ayni duruma bende sahibim. hatta dilimin arkasinin ortasi bembeyaz. demissiniz ki dil hasta degil kirlidir. peki tamam ama o yabanci arkadasin belirli testler yapmasinin gereksiz oldugunu söylemissiniz. neden ? neden dilini her gün dilini firçalamak zorunda kalsin ki ? mesela dilini firçalamayip agiz kokusu olmayan milyonlarca kisi vardir. iste bizim dilimiz neden beyaz bu arkadas onu bulmaya çalisiyor.

dilimin neden beyaz oldugunu bulup, bu sorunu ortadan kaldirmak daha mantikli degil mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2014 Saat 09:13
Her gün elimizi, ayagimizi, kulagimizi, yüzümüzü yikariz. Disimizi ve dilimizi firçalariz. Bu , günlük temizligimizin bir parçasidir. Baskalarini yikarken görmüyoruz diye diger insanlarin böyle bir temizlik yapmadigini düsünmemek gerekir.

(bebekler hariç) dilini firçalamayan insanlarda agiz kokusu az veya çok bulunur. Bizler bu kokuyu duymuyoruz diye koku yoktur demek pek isabetli olmayabilir.

Bütün insanlarin (bilhassa agiz kokusu sikayeti olanlarin) dillerini firçalamalari ve bunu ömür boyu sürecek bir aliskanlik haline getirmeleri akillica olur.
-M
IP
Brzz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Brzz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2014 Saat 21:50
Evet simdi denemeye gelelim. Benim dilimin arkasi beyaz ve en arka tarafinin ortasi bembeyazdi. 4-5 günde o dilimin arkasini firçalayinca tamamen gidiyordu ama sonra tekrar olusuyordu. Tekrar olusmasi yavas yavas oluyordu.

Simdi neredeyse 2 hafta olacak yapali, artik firçalayinca beyazlik gitmemeye basladi. Sanirim oradaki bakteriler mi her neyse buna direnç gelistirdiler. Ve beyazlik yayildi gibi bir sey. Dilin üzerinde bir sürü mantar gibi olan seyler var ya, adi her neyse :), onlar sanki %50 beyaza boyanmis gibi. Yani firçala firçala gitmiyor. Limonata içtigimizde bu dedigim seyler sari olur ya onun gibi bir sey.

E simdi ne yapmam gerekiyor benim? Firçala firçala bununla ugrasilmaz ki? Sonuçta bu bakteriler direnç kazaniyor buna.

Hem de ben sizin dediginizin surasini yanlis buldum hocam. O adamla ayni seye ben de sahibim ve bu dil hasta degil kirli, firçalayinca gider diyorsunuz da bu dil neden böyle? Mesela annemin diline baktigimda hiç beyazlik yok. Ben de neden beyazlik var bu bir hastaligin belirtisi olamaz mi ? Yani o adamin yaptiklarini neden mantiksiz buluyorsunuz anlamadim.

IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2014 Saat 23:07
Brzz kardes aynen benim de benim disimda bütün aile fertlerinin dilleri tertemiz ve büyük ihtimal hayatlari boyunca hiç de firçalamadilar.ikincisi ben o resimdeki dil kadar temizligi yakaladigim zaman bile dilimi temiz addediyorum.ama bu mümkün olmuyo maalesef.demek istedigim orda artiklarin biriktirmesini kolaylastiran ve hizlandiran bir organizmaya yasiyor biz görmesek de.ya da dilin bir suçu yok ayni agiz kokusu gibi o da baska bi hastaligin belirleyicisi
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2014 Saat 15:05
belki herkeste ayni neden dolayi olusmuyor olabilir ama ben dil pasinin mideyle alakalí oldugunu düsünüyorum...
kullandigim mide ilaçlarnin dil pasina da etkili oldugunu gözlemledim.. burdan yola çikarak bu kaníya vardim.
belki ilaçlar baska seyler üzerinde de etkisini göstermis olabilir. onu bilmiyorum artik.
IP
Brzz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Brzz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2014 Saat 11:49
Benim agzima ÇOK NADIR aci sivi geliyor bu reflü degil degil mi yani herkese olabilecek bir sey galiba ? Dedigim gibi çok nadir. Peki midede bir sorun olup olmadigini anlamak için ne yapiyorlar, yani bu islem aci falan vermiyor degil mi ? :)
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2014 Saat 20:02
Ben NIDAZOL kullandigimda dilimdeki pas daha da artiyordu.
Ama koku sifirdi.Yani bendeki kokunun pas ile alakasi yok bence. (koyu kahve rengi) Bu bilgiyi de veriim dedim.Hani belki bir kisinin isine yarar.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu