Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Ağız kokusu mu, nefes kokusu mu? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Konu: Ağız kokusu mu, nefes kokusu mu?
    Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2014 Saat 20:20
Bu konuda internet araştırmalarımda şöyle bir yazıyla karşılaştım ve sizlerle paylaşmak istedim. O soru sorulup doktorun yanıtladığı sitelerden biri. Sorulan soru "Sabah uyanınca sarımsak yenmediği halde nefeste sarımsağı andıran bir kokunun bulunması neden olabilir?" şeklinde bir soru. Verilen yanıtta uzman şöyle bir değerlendirme yapmış: ağız sıkıca kapatılıp nefes burundan verildiğinde koku 10 cm uzaktan duyulabiliyorsa bu durumda sistemik bir nedenden kaynaklandığı düşünülür.(yani nefes kokusudur) Hasta parmaklarıyla burnunu tıkayıp ağzını da kapatıp soluk vermeyi bir an için durdurduktan sonra açıp soluk verdiğinde koku ağızdan çıkıyorsa ağızdaki lokal bir sebepten kaynaklandığı düşünülür diyor. Bu yöntem konusunda Murat Hocanın düşüncesini merak ediyorum. Ayrıca ben, bendeki kokunun nefes kokusu olduğunu düşünüyorum. Murat Hocanın sayfasında nefes kokusuyla ilgili verdiği bilgilerden yola çıkarak bu kanıya vardım. Yani eforlanınca kokunun kaybolmaması hatta artması, dalgalı bir seyir izlemesi vb belirtilerden yola çıktım. Şimdi Murat Hocama şunu sormak istiyorum nefes kokusu tedavisi için ilk yapmamız gereken şey nedir? Yani atılması gereken ilk adım ne olmalıdır? Bu arada ortalama yılda 2 kez kan tahlili yaptırırım ve bugüne kadar anormal bir değer çıkmadı. Tüm değerlerim hep normaldir. Şeker, böbrek ya da karaciğer sorunu gibi bir sorunum yok, hiç olmadı ve bunları düşündürecek bir belirti de yok şükür.Bir çoğumuzda olduğu gibi koku dışında yaşamımı etkileyen hiçbir anormal belirti yok vücudumda. Bademciklerimi yıllar önce aldırdım, sinüzit yok, midede problem yok. Murat Hocamın değerli yorumlarını bekliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2373
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2014 Saat 21:04
Fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim.
Daha önce forum içinde cevaplanmamış olan sorunuza cevap vereyim:

10 cm menzili olan kokuya sistemik, diğerlerine lokal ağız kokusu demek , nefes tutup hava verdiğinde ağızdan koku çıkarsa buna lokaldir demek hurafedir.
-M

IP
emretekin
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 18-Mart-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı emretekin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2022 Saat 12:24
Merhaba murat hocama ve sizlere bir sorum olackatı kendimde tip 3 veya tip 4 nefes kokusu olduğunu düşünüyorum kan tahlilinde bağırsaklarda birikip kana geçen bu bakterileri veya bakterilerin yaptığı kokuya dair bir teşhis yapılabilir mi yani hangi değer yüksek çıkmalı ki tip 3 veya tip 4 olduğumuzu anlarız

İshal kabızlık gurultu problemlerim var ve de gaz
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2022 Saat 18:20
kelime forumdakilerin sıkıntısı aynı cogunlukla sorun genız akıntısı sende tıp2 +tip1 ıken antıbıyotıkler yuzunden hem tip 2 sıddetlenmıs(asıl koku kaynagı) hemde bagırsak yanı tip 4 eklenmıs yedıgın yıyecekler artık daha fazla genız akıntısı yapıyor buda daha sıddetlı sınuzıt daha sıddetlı koku bende aynı dertten muzdarıpım eskıden sadece tıp1 dı tıp2 yuzunden tıp 1 oluyo bogaza akıyo amelıyat oldum omuzdan farklı bı sebeple antıbıyotıklı agrı kesıcı ve antıbıyotık felan verdı ondan sonraları da baska baska antıbıyotıkler ve en sonunda vucut kokusu da olmaya basladı nedenıde proteın sındıren bakterıler(çürükçül bakteri) bunlar normalde bagırsakta pek pek az %1 olması lazım dengede tutulurlar probıyotıkler bakterıler tarafından aldıgımız antıbıyotık ve dıger ılaclar florayı bozunca bu proteın sevenler cosuyor cozumune gelıceksek acıkcası bende cok yoruldum bagırsak dengem alt ust oldu kokuyu sut urunlerı ve ekmek domates bıber et yumurta hayvansal tum urunler cooook artııyor hafıfletmek ıcın az yemelı mumkunse 2 3 ogun kucuk porsıyonda ogunler arası en az 6 saat olmalı yemekle beraber bromelain(protein sindirim icin sart) ve betain hcl (mide asıdı hapı) bunlar kullanılmalı yemekten 2 3 saat sonrada her zaman ya zencefıl yada adacayı ıcılmelı sındırımı hızlandırmak ıcın saat 6-7 den sonra katı bısey yenmemelı yatmadan 1 saat once 2 tane magnezyum sıtrat hapı sabah kalkalar kalmaz 3 cay kasıgı sıcak suyla magnezyum hıdroksıt alınmalıkı bagırsaklar calışsın benımkı tamamen durdu bunları kullanmasam tuvalete gıdegım yok eskıden gunde en az 1 kere gıderdım hayat o kadar acımısızkı daha ne kadar kötu olabılır dıye dusunuyorum bazen suan aklımda bı tedavı yolu var calısıyorum bu bayramla beraber baslıcam kendıme agustosa kadar zaman verıyorum ondan sonrası nı dusunmuyorum
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayıs-2022 Saat 20:27
Murat880, ağız kokusu konusunda üç uzman doktor tip1 teşhisi koydu diyorum, sen tip1 + tip2 diyorsun. Eminim niyetin ıyi ama bu kadar da olmaz. Yazdıklarının hiçbirini uygulamayacağım ve kimseye de önermiyorum. Lütfen sen de böyle tuhaf şeyler önerme.

Ben de şunu iddia ediyorum; buradaki arkadaşların %99'u ya tip1 ya tip5 veya tip1+5. Benim de ağız kokum geçmiyor hatta konuşmasam bile çevreye koku yayılıyor yine de tip1 önceliğim. En son Ağız kokusu uzmanı diş hekimi Fatih Vural tip1 teşhisi koydu ve tip5 de oluşmuş olabilir dedi. Çünkü insanların tip1 ağız kokusu yüzünden kapı pencere açacağına inanmıyor ve bunu tip5 belirtisi olarak düşünüyor. Odasından çıktığımda odasının olduğu tarafa geri dönmem gerekti ve kapısını sonuna kadar açmıştı orası ayrı:)

Kısacası önce tip1'den kurtulun arkadaşlar, tip2 veya tip3 de zaten diğer belirtiler güçlü oluyor. Sinüzit, aşırı geniz akıntısı, mide hastalıkları vs kendini belli ediyor.

Bunların yanında ayak kokusu olabilr, vücut kokusu olaiblir. Yine de ilk önce tip1!!!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu