|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Arayan
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2015 Saat 14:34 |
|
Merhaba aranızda yeniyim arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum sorunum malum dişlerimi fırçalasamda ip kullansamda dilfırçası alkolsüz gargara fark etmiyor kısa süreliğine rahatlama yapıyor şimdi ben dr gitmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim kabaca bir yol haritası istiyorum sizleren nereden başlanır nasıl yapılır lütfen bi yardım
![]() |
||
![]() |
||
erkannn1
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydın Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardes merhaba oncelikle agzinda beyaz pas varsa ve koku ondan kaynaklaniyorsa,direktmen dahileyeye git kbb yada baska biryerden olacagini sanmiyorum pas varsa dahiliye ben gittim doktor iyi biri cikti derdimi anlattim ilk olarak kan testi istedi bak kardes pası yok edebilen bi arkDasimiz varmi bilmiyorum ben cok umutsuzluga kapildim bu pas gitmesse kokuda gitmez buyuk ihtimalle mideden kaynaklanan bi sorun
|
||
![]() |
||
Arayan
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cevabın için çok çok sağol evet pas var temizleyince koku azalıyor ama 1 saat sonra dilimde pas olsun olmasın tekrar başlıyor,bu bağdemcik taşıdır dedim boğazımı cok tahriş ettim dediklerini yapacağım sana buradan yazarım sen buradamısın sana danışayım sen yol göster kardeş yaa o kadar ağız temizliği yapıyorumki dişlerim aşındı artık ayda yılda ağzına fırça süren adamların bu sorunu yok anlamıyorum bir gelip sana laf söyleyince gelde anlat dr gidince sana yazayım mail vs özelden ulaşabiliyormuyum bana bir yo göster kardeşim... |
||
![]() |
||
erkannn1
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydın Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet kardes birbirimize yardimci olmazsak bu isin ustesinden gelemiyiz facebook adresini ozelden yazarmisin lutfen
|
||
![]() |
||
bad-ı saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşım bu işin sırası genellikle şudur : diş hekimi-KBB-Gastroentoroloji-Dahiliye. Eleme yöntemiyle gideceksin. Her bir bölüme gidip kontrollerini yaptır. Sonuç alacağının bir garantisi yok ama bunu da bil.
|
||
![]() |
||
Arayan
![]() ![]() ![]() |
|
Cevabın için sağol bu işlemler için ağız kokusu tedavi merkezleri var internette hepsini bir kalemde yaptırmak mantılı olurmu birde bu ülçüm yapıyorlarmış bu ne işe yarar kokunun geldiği yerimi tespit ediyorlar? |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
bad-ı saba'ya katılıyorum. nerden,nasıl başlayacağını bilmeyenler için böyle bir yol izlemesi mantıklıdır. Veya eğer somut olarak rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa hangi branşa giriyorsa direkt o branşa gözükmen daha mantıklı geliyor bana. yoksa diğer türlü hem maddi hem de zaman kaybına neden olabilir.ancak mantıklı olan seba'nın dediği yolu izlemek.yine de karar senindir dediğim gibi eğer somut bir şekilde rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa o branşlara öncelik vermeni tavsiye ederim. Mesela bademciklerden bahsetmişsin ki bu soruna(agız kokusuna) neden olabilecek en basit durumu 2 günde 1 ağzına taşlar gelmesi bademcik sorunun olduğu söylenebilir. veya boğazda tıkanma hissi(bir cismin var olması durumu), yutkunmada zorluk çekmek( bazen su içerken bile olabiliyor), sıklıkla yüksek ateş meydana gelmesi vb. durumlar boğaz yada bademciklerde sorunlar olabilir diye düşünülebilir. böyle bir durumda ilk önce kbb'ye görünmen daha mantıklıdır. bunlar olmayıp ta dişlerinde veya diş etlerinde sorun varsa ve daha çok rahatsız oluyorsan tabiki önce diş hekimine görünmen ve bu durumu elemen yada sindirimle ilgili sorunların,iç organlarında olan rahatsızların varsa ve daha çok bunlardan rahatsızlık duyuyorsan dahiliye veya gastrolojiye artık hangi branşa giriyorsa bunlara öncelik vermen daha mantıklı gibime geliyor. yine de karar senindir bunlar dışında bu forumda gerek Murat hocamız gerek diğer birçok arkadaşımızın paylaştığı adını hatırlayamadığım bir sürü hastalık ve rahatsızlıklar mevcut belki de en son olarak bunlara bakman sana bir yol gösterebilir... |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
Arayan
![]() ![]() ![]() |
|
Zaman ayırdığınız için sağolun arkadaşlar yardımcı oldunuz ağız içi birşey olmadığından eminim içeriden geliyor diye düşünüyorum zaman kaybetmemek için ilk mideyemi baktırmalıyım ne testi istemeliyim |
||
![]() |
||
Arayan
![]() ![]() ![]() |
|
Peki bir sorum olacaktı eğer koku içerden gelse burnumdanda koku gelmesi gerekmezmiydi ama burnumdan aldığım nefeste sorun yok yanlış bir mantıkmı kuruyorum
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
öyle olduğunu düşünüyorsan o zaman dahiliye ye git. derdini anlat ve eğer doktor uygun görürse yani midenle ilgili bir sorun olduğunu düşünürse seni gastroentoroloji ye ( doğru yazılışı bu yukarıda yanlış yazmışım:) endoskopi olman için gönderecektir. bu arada gastroentoloji ye gitmeden önce dahiliye ye gidilmeli. |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
Yig1t
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Arkadaşlar dilimdeki pas gitti bileğimi yaladiğimdaki kokuda gitti hatta bademciği ellediğimdeki koku bile gitti ama brn geçtiğinden emin olamıyorum çünku birilerine soru sormak için çok utangacım.Arkadaslar bu kokular gittiğine gore kokuda gitmiş mıdır sizce ? Cevaplarsanız çok mutlu edersiniz.Hocam sizinde geri donuşleriniz benim için çok önemli git gide tip5 oluyorum galiba
|
||
![]() |
||
Tospik
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 281 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bunlar olduğuna göre koku gitmiştir, hadi geçmiş olsun, inşallah bir daha gelmez. Ne yaptın ne ettin de gitti bize de anlatsana :) |
||
![]() |
||
Yig1t
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Çok teşekkür ederim kardeşim cevap yazdığın için. Ben şekeri bıraktım (günde 1 bitter çikolata yiyorum yani hala bağımlı sayilirim) kan degerlerimi duzelttikce ve karaciğer ALT hormonunu düşürdükçe baktımki tükürük kokmamaya başladi ve dildeki sarilik gitmeye başladi boğaz boşluklarindada koku gitti. Eğer sıkıntılarınız benimkilere benziyosa bı 16 - 17 gün şekerin her türlüsunu bırakın yalnız şöyle soyleyeyim bu süre zarfinda iyileşme krizi geçiriyor insan Google'dan araştırın ne anlama geldiğini. Boğazda ağrı grip kulaklarda ağrı sivilce vb. Şeyler oluşuyor iyileşirken ama 2 hafta sonra hissediyorsunuz zaten kokunun gittiğini:)
|
||
![]() |
||
Tospik
Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 281 |
![]() ![]() ![]() |
|
ALT değeri diyince 6-7 ay önce yaptırdığım tahlile baktım, 0-50 arasında olması gereken değer bende 14 imiş, sınırlar içinde yani, bi sorun yok. Madem şekeri kesince düzeldin o zaman dil sırtındaki bakteri yükünü azaltmış olmalı az şeker tüketimin çünkü yediğin ekmek, makarna da karaciğer tarafından şekere dönüştürülüyor vücutta. :) Bitter çikolatayı da kes 3 gün öyle dene bakalım bir şey fark edecek mi? Yalnız sana bi uyarı yapayım Tr de üretilen bitter çikolatalarda insan sağlığına zararlı düzeyde ağır metaller bulunmuş, her gün 1 çikolata yersen çok sıkıntı çekersin ileride. Bu devirde hazır ve işlenmiş gıda ne kadar az tüketsek o kadar iyi. Sağlıklı günler dilerim. Doya doya hohhla, insanların burnunun dibine dibine gir ve konuş, tadını çıkar. :) ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kaderarkadaşlar
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
![]() ![]() ![]() |
|
Darısı başımıza 😅🤲🏻
|
||
![]() |
||
subib
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2022 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
kokusunun kaynagi bobrek akciger karaciger safra olanlar ne yapiyor nasil duzeliyor acaba saglikli beslenmeyle falan mi
|
||
![]() |
||
Kelime
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 216 |
![]() ![]() ![]() |
|
Geçmiş olsun Yiğit. Dil pasını gidermek için bir şey yaptın mı yoksa sadece şekeri kesmen mi pası geçirdi?
|
||
![]() |
||
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
|
Kardeşim mizacına hayranım teşekkür ederim şekeri full kesmiştim diyet benzeri bişi yapıyodum yeniden yedim ama koku hala yok inşallah gelmez ama hala kimseye soramiyorum dilde pas bileğimi yaladigimda koku yok hala
|
||
![]() |
||
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
|
Bende eskiden sarıydı dil pası koku yapanda oydu galiba çünkü zamanla beyaza döndü koku azaldı belkide gecmişti bile kırmızı olunca kokunun geçtiğini bizzat hissettim
|
||
![]() |
||
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
|
Bence tamamen diyetle sonuç alınabilir çünkü şekeri kolayı bırakınca geçmesi en azından benim için bir delil demekki şeker soruna yol aciyo
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)
![]() |
![]() |