Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: pilori üfleme testi ve mide kaynakli agiz kokum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
xauke7
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Konu: pilori üfleme testi ve mide kaynakli agiz kokum
    Gönderim Zamanı: 15-Subat-2015 Saat 13:58
yaklasik 4-5 yildir agiz kokum vardi yurt disinda yasiyorum ve sürekli yabanci doktorlara gidiyordum ve 1 hafta önce türk doktoruna gittim ve midemde bi takim yanmalar bogaza gelen tuhaf bi koku felan bana pilori üfleme testi yapti ve helicobacter var dedi 1 haftalik bi set tedavi haplari verdi ve inanamadim 2 günde agiz kokum %90 azaldi nerdeyse galiba bu sefer dogru yoldayim ilerleme kaydettikçe forumda yazmaya devam edicem

bu arada murat hocam bu haplari kullanirken midede bulanma ve agizma mideden çok tuhaf bi koku geliyor normalmi acaba ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2015 Saat 17:27
Orjinalini yazan: xauke7

murat hocam bu haplari kullanirken midede bulanma ve agizma mideden çok tuhaf bi koku geliyor normalmi acaba ?

Bunlar o vakaya ve o sahisa özgün durumlar oldugu için sizi tedavi eden hekime danismanizda fayda olabilir.
-M
IP
delikanli06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı delikanli06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2015 Saat 14:05
xauke7 kardesim kullandigin ilaçlarin isimlerini yazarmisiniz bende de ayni problem var sanirim...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 16:59
Delikanli06, xauke'nin bahsettigi ilaçlar oldukça güçlü antibiyotikler. Doktora danismadan kullanma bence. Bir gastroenteroliji bölümüne gidersen doktor karar verir.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 22:09
kardesim, mideyle ilgili sorunun oldugunu kesin bir sekilde(doktor muayenesiyle)
bilmiyorsan bu ilaçlari kullanmaman sagligin açisindan daha faydalidir.
mideden sikayetin varsa endoskopi olabilirsiniz.
patoloji sonucunda eger rahatsizliklarin varsa belli olur.(helico bakteri,gastrit..)
ve bu sonuçlara göre doktor sana o ilaçlardan veya ayni etkide olan türevlerini yazar zaten.
o ilaçlar diyorum çünkü genellikle mide rahatsizliklarinda doktorlar 3'lü kombinasyon seklinde olan ilaçlari veriyorlar.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 23:07
mide yanmasi olanlar için "Gaviscon" nu doktor muayenesiyle tavsiye edebilirim.

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
delikanli06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı delikanli06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Subat-2015 Saat 18:25
Birhayalimvar kardesim tavsiyen için tesekkür ederim..midemde yanma yok yalniz midemin üzerini elimle bastirinca Agri oluyor.. Daha önce endoskopi ile Dr bakti ama verdigi ilaçlar Bi ile yaramadi..
IP
xauke7
Üye
Üye

Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2015 Saat 16:22
Orjinalini yazan: delikanli06

Birhayalimvar kardesim tavsiyen için tesekkür ederim..midemde yanma yok yalniz midemin üzerini elimle bastirinca Agri oluyor.. Daha önce endoskopi ile Dr bakti ama verdigi ilaçlar Bi ile yaramadi..
benim kullandigim ilaç seti nexium hp7 ama kesinlikle doktor söylemeden kullanma asiri agir ilaçlar ve birde ilaç tedavisi bi haftaydi ve bitti

sonuçlar

1. ve 2. gün %90 nefes kokusu azaldi %10 agiz kokusu vardi tahminen dil kaynakli

son güne kadar nefes kokusu yoktu agiz kokusu az bisey sürekli vardi ve ilaç tedavisinin ardindan 2 gün geçti agiz kokum %30 civari fakat nefesim %70 felan temiz gibi

gelismeleri aktaricam bu isi iyice taktim kafaya gerekirse dilimi kesip aticam :) (saka)
IP
xauke7
Üye
Üye

Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2015 Saat 17:01
internette arastirdim helicobacter agizdada yasayabilen bi bakteriymis eger antibiyotikler mideyi temizliyorsa agizi ne temizliyor ?
IP
xauke7
Üye
Üye

Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 19:52
evet arkadaslar bugün 2. haftaya girdim nerdeyse nefes kokumu babama sordugumda kokmuyor diyo fakat ben elimi dilimin arka tarafina bastirip kokladigimda hala diski kokusu var ama azalma var bayagi nefes kokum düzeldi ama dildeki o tabaka ve koku duruyor doktorumla görüsüp sorucam kafamdaki sorulari ve tekrardan forumda gelismeleri yazicam
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 20:20

evet arkadaslar bugün 2. haftaya girdim nerdeyse nefes kokumu babama sordugumda kokmuyor diyo fakat ben elimi dilimin arka tarafina bastirip kokladigimda hala diski kokusu var ama azalma var bayagi nefes kokum düzeldi ama dildeki o tabaka ve koku duruyor doktorumla görüsüp sorucam kafamdaki sorulari ve tekrardan forumda gelismeleri yazicam

hah, ayni sorun bende de var. Nefeste koku olmayinca doktorlara anlatamiyorum kendimi. Ama benimki diski kokusu veya çöp kokusu felan degil.
Baska bir koku, baska hiç bir yerde duymadim o kokuyu.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 22:45

endoskopi ol en iyi çözüm.MALESEF dil arkasi kokusu varsa agizinda kokuyordur .Babaninda üstüne gitme seni strese sokmamak için demistir .Zaten kokuyu anlamak için bir bardagin içine üfle yada nefesini üste dogru ver buruna yani koku varmi diye.Avucunu isitiyor hareketi yap üfle vs vs
IP
xauke7
Üye
Üye

Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2015 Saat 16:45
gemi senin sorunun hakkinda bi bilgim yok maalesef ahmet babam konuyu biliyor zaten sorarkende ciddi ciddi kokmuyormu diyorum koksa söylerim zaten söylememe gerek yok yaninda durulmuyor kokudan diyor :) su an 4 haftadayim 2 hafta sonra tekrar test yapilcak midedeki mikrop gittimi diye su anda ayni durum
IP
tuncay42
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı tuncay42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Subat-2024 Saat 14:39
Slm,

beyler belki midenizde yeterice acid yok...
IP
Yig1t
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2024 Saat 19:43
Su siralar bende bunu düsünüyorum hastaligi yenmis biri olarak (çok sükür hastalik geçti ama psikolojik olarak yikti beni 18 yasimda) kolonoskopi sonuçlarimi incelerken bana k30 dispepsi olarak bir bulgu girilmisti bu hazimsizlikmis iste sonra kafama bir fikir geldi ben bu agiz kokusundan müzdaripken inanilmaz ishaldim ve yediklerim oldigi gibi çikiyordu o kadar sik tuvalete gidiyordum ki artik kanamali bir sekilde olmaya baslamisti galiba bu hastaligi kapanlarin ilk sebebi bagirsak ve karaciger oluyor sorun onlarken pek agir olmuyor koku ama isin içine stres girince inanilmaz bir sekilde mide bozulmaya basliyor ve yediklerimizi sindiremiyoruz bi da bagirsakta yiyecek kalintilarinin kokusmasini sagliyor ben 2 yil önce bunu dusunseydim stres yapmamak için en agir antidepresani kullanirdim diyorum ya kokunun gecmesine ragmen göz göze gelemiyorum insanlarla tanismak isteyenler konusmak isteyenler egolu oldugumu fln saniyor ama öyle degilim iste ben 1.5 yil bununla yasadim çok sükür en azindan koku gitti psikolojimde zamanla duzelirse biseyim kalmaz insallah(tecrübelerimi paylasayim dedim olurda iyilestiginiz halde benim gibi sikinti çekiyorsaniz antidepresan kullanin yoksa yikilirsiniz ben yasadim siz yasamayin)
IP
Semiha
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı Semiha Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2024 Saat 18:06
Siz nasil yendiniz agiz kokusunu Peki
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2024 Saat 20:12
Yigit kokuyu nasil yendin yani? Dispepsiden kurtularak mi?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2024 Saat 08:04
Agiz kokusu uzmani Periodontist Fatih Vural agiz kokusunun reflü, ülser, bagirsak rahatsizliklari gibi nedenlerle olabilecegini söylüyor. O zaman tip3 yok sayilacak kadar nadir degil.

1) Mideden Gelen Agiz Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Mideden gelen agiz kokusu sebeplerinin en basinda ülser gelir. Son yillarda ülserin agiz kokusuna neden olabildigi arastirmalar sonucunda ögrenilmistir. Ülser gibi reflü olarak bilinen mide rahatsizligi da agiz kokusu yapabilir. Sindirim siteminden kaynaklanan bagirsak rahatsizliklari da agiz kokusuna sebep olabilir.

2) Reflü Hastaliginda Agiz Kokusunu Gidermek Için Ne Yapilmalidir?

Reflü hastasi olanlar, tükettikleri yiyecek ve içeceklere dikkat etmelidir. Iyi bir beslenme plani ve zararli yiyeceklerin tüketilmemesi, reflü hastalarinin dikkat etmesi gereken en önemli konulardandir. Alinan ve tüketilen gidalara gösterilen özen reflü hastaligi belirtisi olan agiz kokusunun önüne geçmede de önemli bir rol oynamaktadir. Devam eden ve geçmeyen agiz kokusu sorunlarinda mutlaka bir doktora danisilmalidir.

3) Ülser Agiz Kokusuna Neden Olur Mu?

Ülser agiz kokusuna neden olabilen bir mide rahatsizligidir. Ülser tedavisi olan ve çok ciddi olmayan bir mide rahatsizligidir. Antibiyotiklerle doktor kontrolünde tedavi edilir. Agiz kokusu sorunu yasayip sebebini bilmeyen kisilerin mutlaka bir doktora gitmeleri gerekir. Ülser tanisi konulan hastalar hizlica tedavi edilebilirler. Böylece hem rahatsizliklari tedavi olur hem de agiz kokusu sikayetleri ortadan kalkar.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu