Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Agiz kokusu hastalik midir? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Agiz kokusu hastalik midir?
    Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2016 Saat 22:56
Hepimizde daima, her saniye ve her dakika Tip 1-2-3-4-5 agiz kokusunun hepsinden biraz bulunur.

Her dakika miktarlari degisir. Örnegin su anda Tip 3-4 fazla, digerleri az olabilir. Fakat saatler (hatta dakikalar) sonra bu oran degisebilir. Ilerleyen saatlerde Tip 1 fazla digerleri daha az bulunuyor olabilir.

Bu salinim mimarisine sahip koku paternine Tip 0 (fizyolojik) agiz kokusu adi verilir. Bu bir hastalik degildir.Ölünceye kadar her canlida (kedi-köpek dahil) mutlaka bulunur. Asla yok edilemez. Tip 0 agiz kokusunu problem olarak görenler Tip 5 psikolojik agiz kokusu grubunun önemsenebilen bir yzüdesini olusturur, yanlis teshis edilir(se)asla iyilesemezler.

O halde hastalik ne zaman baslar ?
----------
Bireyin kendisi veya sosyal çevresi, bireyin agzinda veya nefesinde, en az 2 ay süren çirkin tasvir edilen bir kokudan rahatsizligini beyan ediyorsa agiz kokusu hastaligi vardir.

Dikkat edin: agiz kokusu hastaligi bulundugunu veya bulunmadigini söylemek için halitometre kullanmaya gerek yoktur. Beyan esastir ve yeterlidir. Halitometreler agiz kokusu teshis etmezler. Çünkü halitometreler gaz ölçer agiz kokusu ölçmezler.

Agiz kokusu tedavisinin hedefi sifir koku olmamalidir, bireyin beklentisi sifir koku olmamalidir. Sosyal olarak kabuledilebilir koku tedavinin hedefi olmalidir.

Resimde agiz kokusu cinslerinin koyu mavi parçalarinin toplaminin Tip 10 agiz kokusunu olusturduguna dikkat ediniz. Koyu mavi parçalarin büyüklükleri her saat degisir, Hepsi ayni anda sifir olmaz. Hiç bir inanda sifir koku bulunmaz.

IP
istnakliyat
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı istnakliyat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2016 Saat 01:39
Iyi ki bu forumu bulmusum çok yararli bilgiler var tesekkürler dostlar.
http://evdenevenakliyatci.istanbul
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2016 Saat 22:32
tip 0 ne onu anlamadim
asla pes etme
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2016 Saat 07:21
Orjinalini yazan: bengeldim

tip 0 ne onu anlamadim

Güzel soru için tesekkür ederim. Önemli bir konudur.

Biraz Tip 1, biraz tip 2,3,4 ve biraz tip5 üst üste gelir ve Tip 0 (fizyolojik) agiz kokusunu meydana getirir.

Fizyolojik agiz kokusu tedavi edil(e)mez. Tip 0 agiz kokusu herkeste her zaman vardir.

Fizyolojik agiz kokusunu olusturan koku tiplerinin oranlari saatler (hatta dakikalar) boyunca, dalgalanir. Bazen Tip 5 öncelikli bir fizyolojik agiz kokusu varken bazen Tip 1 veya Tip4 öncelikli agiz kokusu bulunabilir. Sabahlari uyanir uyanmaz biraz fazladir.

Birey veya bireyin sosyal çevresi sikayet etmiyorsa (ölçümler kaç gösteriyor olursa olsun) hastalik yoktur.
-M

IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 81
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2016 Saat 10:21
Benimki tip 0 olabilir mide,bagirsak,bogaz karisimi bisey galiba cevremde burnunu kapatani gormedim birkez yuzume bakiyorlar him koku bundan geluyor der gibi baska tepki vermiyorlar birde bademcik taslarini dokmenin yontemi yokmu parmagimi sokup hirpalayarak cikariyordum ilkin ama bademciklerim sisti yemek yiyemedim bir kac gun baska yontemi olan varsa soylesin lutfen bogazi temiz tutan gargara falan varmi acaba tavsiye edeceginiz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2016 Saat 10:28
Tip 0 , sikayetin olmadigi durumu tarif eder.

IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2016 Saat 19:01
mehmet27 ben 18 temmuzda bademciklerimi aldirdim çok sükür çok rahatim
bu arada dün sogan yedim hiç dislerimi firçalamadim bugun sabah sanki cigerlerimden koku geliyor gibiydi simdi geçti böyle bir tecrübem olmus oldu
asla pes etme
IP
Mkkk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
Alıntı Mkkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2016 Saat 23:51
Ben geldim kardesim senin uzun hikayedeki sikayetleri okudugumda sende kendimi gordum sorunlarin ayni benimkiyle fakat ben aldiramadim iste dedimstim ozelden sana aldiramadim die...insallh yariyil tatilinde ocakta aldiricam bademcikleri
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu