|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: 20 yas çekimi | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Misafir
Misafir |
Konu: 20 yas çekimi Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 17:43 |
|
Hocam, 20 yas disi çekimi sirasinda tam dis çikmaya baslarken çok çok agir bir koku çikti. Doktor bile"igrenç kokuyor" dedi. Disim çürük degildi dolguluydu.
Bu siddetli koku, 20 yas disi için normal mi yoksa oradan kaynakli bir koku kaynagi oldugunu mu gösterir? |
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 21:32 | |
O disinizin kendisine özgü bir durumdur, bütün 20 yas disleri için geçerli degildir
-M |
||
Mehmet
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 15:55 | |
Hocam 20 yas dislerimin birinde iltihapli gibi bir durum var. Yani çogu zaman dilimle bastirinca içerden yamuk çikan disten bildiginiz iltihap kokusu geliyor. Agri olmadigi için çektirmekten korkuyorum. Bu sizce daha kötü bir iltihap durumu olusturur mu (agrili)
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 19:09 | |
Röntgen görmeden kesin konusmak dogru olmaz ama genellikle bekleyen 20 yas disleri
1- alt kesici dislerin yamulmasina, çarpilmasina, egilmesine, yan yatmasina sebep olabilir. 2- zaman-zaman Yutkunurken, esnerken agriya sebep olabilir 3- Zaman zaman alevlenen, kulak ve bogaza vuran iltihaplanmalar yapabilir 4- Tek tarafli çignemeye zorlar 5- Agiz kokusu yapabilir (yarisi içerde yarisi disarda ise) 6- Vücudunuzun içinde bir yerlerde sürekli bakteri nesr yati yapan bir odak bulundurmanin mutsuzluguna sebep olabilir Karar sizin. Çektirmem diyrosaniz kalsin :-) |
||
Anamuuuur
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2018 Saat 20:34 | |
Aklima buraya koku disinda bir konuda bilgi alacagim aklima gelmezdi:( lütfen bilgisi olanlar yardimci olabilir mi tabi basta murat hocam sizin bilgilerinize ihtiyacim var :( 20 lik disimi çektirecektim ama disimin sinirin içinde oldugunu ve bunun kalici hasara neden olabilecegini söyledi kaç tane doktor. Aranizda 20 lik dis çektiren var mi
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2018 Saat 21:31 | |
Disten ne sikayetiniz var ve tomografisi çekildiyse görebilir miyim
|
||
Anamuuuur
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2018 Saat 23:20 | |
Tomografi çekilmedi hocam sadece film çekildi ve bir kaç gün önce çektirdim o riski göze alip. Çok sükür hiç bir sorun yok simdi ama bu kokuyu 20 lik dise baglamistim koku hala var nasil moralim bozuldu yine.. ama arkadaslar 20 lik diste yemek artiklari birikiyor ve acayip kötü kokuyor. Koku hala olabilir ama siddeti azalmistir diye düsünüyorum çünkü o artiklar diski gibi kokuyor. Bu arada murat hocam öncelikle tesekkür ederim ama filmi istemedim elimde olsaydi gönderirdim diger 20 lik disimi de çektirecegim o artiklar dis firçasiyla temizlenmiyor. Doktor riskli oldugunu söylüyor hocam sinirin içindeymis diger disim de ne yapacagimi bilmiyorum
|
||
Anamuuuur
Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2018 Saat 12:22 | |
Bir de hocam dis fiçasi kokuyorsa tip 1 olabilir demissiniz dün okudum. Benim firçamin kokusu midemi bulandiriyordu 20lik disi çektirdikten sonra o kötü koku kalmamis
|
||
donniebrasco
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2018 Saat 02:30 | |
VAllahi dislerimden koku aliyorum doktora anlatamiyorum arka dislerimin hepsini cektiresim var
|
||
Belki birgün
|
||
Green
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
Gönderim Zamanı: 29-Mart-2019 Saat 18:58 | |
Murat hocam ben 20 yasindayim ve 20 lik dislerimin 4 ü de çikti yani damaktan yari çikik sekildelet hepsi
Benim agri vs bi sikayetim yok bunlar koku yapar mi mesela alt en arkadakini temizlemek zor oluyor görüyorum yemek birikiyor falan ama temizliyorum tabi sizce cektiriyim mi hangi durumlarda çektirilir? Dis filminde belli olur mu bi sorun varsa doktor der dimi çekelim onlari diye ? Ya da durduk yere çektirsek bi sikinti olur mu ? |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 07:36 | |
Güzel soru
yirmi yas disleri çikmadan önce koku yapmaz. Çiktiktan sonra da (temizlendikçe) koku yapmaz. O halde ne zaman koku yaparlar? 1- Yarisi içerde yarisi disarda kalmis ise temizlenemez ve koku sebebi olabilir 2- Tamamen çikmis olsa bile fazla arkada yer aldiklari için firçanin çalisma menzilinin disina çikip temizlenemedikleri zaman çürük ve koku sebebi olabilirler. Peki 20 yas disleri ne zaman çekilir? 1- Ekseni disa dogru dönük ise yanak isirma sebebi olursa 2- Ekseni öne dönük ise öndeki disleri öne itiyorsa 3- Tam olarak çikamiyor ise 4- isirdiginda karsisinda dis bulunmadigi sebebi ile gittikçe uzuyor ise çekilebilir. Röntgen yollarsaniz degerlendirmek daha kolay olur. Selamlar -M |
||
Green
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 08:46 | |
Tesekkür ederim hocam cevabiniz için en yakin zamanda dis hekimine gidicem röntgeni size de yollamaya çalisacagim.
|
||
Four00
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2019 Saat 23:28 | |
Merhaba Murat hocam
Dis doktoruna gittigimde doktor kokunun yirmilik dislerden kaynaklanabilecegini söyledi ve hepsini çekmemizi önerdi. Bu arada dislerin gömülü mü yoksa açikta mi kaldigini sormayi unuttum. Sizin yazinizi okudugumdan hatirladigim kadariyla gömülü yirmilik dislerin kokuya neden oluyordu . Çektirmeme gerek var mi çok arada kaldim ne yapmaliyim bilmiyorum çünkü dislerimin gömülü oldugunu sanmiyorum. Ek olarak yirmilik dislerimde her zaman besin artiklari kaliyor bazen firçalamayla da çikmiyor. |
||
Four00
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2019 Saat 23:32 | |
Korkum dislerimi bos yere çektirmek.
Maalesef doktor hiç bilgi bile vermek için çaba sarf etmedi . O yüzden konuyu açma geregi duydum umarim gereksiz bir konu olmaz |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2019 Saat 08:47 | |
Soru için tesekkür ederim
Röntgen görmeden bir seyler söylemek yaniltici olabilir. Evet dogru söylediniz. Tamami gömülü olan 20 yas disleri agiz kokusu sebebi olmuyor. -M |
||
Four00
Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2019 Saat 23:07 | |
https://hizliresim.com/5N8p9l
Baska bir durum kesinlikle dikkatinizi çekmis olmali Murat hocam. O çikmamis olan disin agiz kokusuna bir etkisi olabilir mi ? Doktor onun için operasyon geçirmem gerektigini söylemisti. |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2019 Saat 07:40 | |
Röntgeninize bakarak :
- 48 numarali disinizin yarisi içerde yarisi disarda duruyor. Ham agiz kokusu hem genel agiz sagliginiz bakimindan Çekilmesi isabetli olur. - 14 numarali disinizin çekilerek gömülü kalan 13 numarali disin ortodontik tellerle yerine oturtulmasi çok dogru olur. Bazen yanlislikla 13 numarali disin ameliyatla çekildigini görüyor üzülüyorum. - 18 ve 28 numarali dislerin çekilmesi isteginize bagli olarak ertelenebilir. Çok zarar verecek durumda degiller |
||
Four00
Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2019 Saat 15:23 | |
Yardiminiz çin tesekkürler ederim Murat hocam .
Gömülü kalan 13 numarali dis diger disleri zorlayip sallanmalarina neden olabilir mi ? Arada kanama yapiyor olmasi normal mi? Dediklerinizi dis hekimine aynen söyleyecegim hocam ayip olmaz umarim :) Ek olarak bende çürük bulamadilar ama bazi azi dislerimin ortasinda oyuklar olusmaya basladi özellikle bunlar yirmilik dislerimin ortaya çikmasiyla oldu . Kisaca çürük olup olmadigi röntgen ile kesin olarak anlasilir mi ? Doktor röntgenden sonra çürük olmadigini söylemisti. |
||
Four00
Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2019 Saat 15:27 | |
Hocam birazda mali boyutla ilgili soru sormak istiyorum.
Ortodontik tel ne kadara mal olur? Ortodontik teli sanirim taktirmak zorundayim gömülü kalan 13 numarali disten ziyade genel olarak dislerimin durusu düzgün görünmüyor . |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2019 Saat 15:35 | |
Bilmiyorum
|
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2019 Saat 07:36 | |
Murat hocam saygilar sevgiler , dislerin arka görünmüyen içte kalan kisimlarinda olusan siyah lekeler noktaciklar büyüklü küçüklü bunlar dis tasi mi oluyor? doktora görünüp mutlaka bunlari temizletmek sartmidir? , saygilar tesekkürler.
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2019 Saat 08:25 | |
Soru için tesekkür ederim
Dis tasi disin yüzeyinde kalinlik yapar. Yni tirnak ile yokladiginizda bir kalinlik hissedersiniz, yüzeyde tirnaginizi gezdirirken çitir çitir seklinde pürüzlü yüzey algilarsiniz. Rengi soluk sari veya pembemsi gridir. Zorlayinca kalkar ve uzaklasir. Dis eti ve disin birlestigi çizgi züerinde olusmaya baslar ve dis yüzeyine dogru yükselir. Birden fazla disi tutar. Gecikemden dis hekimi tarafindan temizlenmelidir. Leke yüzeyde kalinlik yapmaz. Tirnaginizi gezdirdiginizde hiç bir yükseklik farki algilamazsiniz. Dis ve dis eti çizgisi üzerinde bulunmak zorunda degildir. Birden fazla disi tutar. Temizlenmesi sizin tercihinizdir. Hipoplazik çukurlar yüzeyden girinti yaparlar. Mine yüzeyinde minik çukurcuklar seklindedir. Tirnak takilir. Genellikle içerisine lekeler dolar. Bu sebeple siyahimsi çukurcuklar seklinde tespit edilir. Dis eti-dis birlesim çizgisinden uzakta yerlesir. Sadece birkaç (veya bazi) disleri tutar. Tuttugu disler sag-sol simetri göstermeye meyillidir. Temizlense bile tekrar renklesir. Baska renklesmeler de vardir. hepsi bundan ibaret degildir. Fakat hem nadir görülür hem de kafaniz karismasin diye, en sik görülenleri yazdim -M |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2019 Saat 12:09 | |
Sorular için tesekkür ederim. Sorus sirasi ile yanitlamak isterim: 1- Gömülü 13 komsularini (bilhassa 12 yi) sallayabilir. Ortodontik tedavi ile disari çikarilmasini ertelememek gerekir. 2- Gömülü 13 dis eti kanamasina sebep olmaz. Kötü veya yanlis firçaliyor olmalisiniz. 3- Yirmiliklerin çikmasi agzinizdaki diger dislerin çürümesine sebep olmaz. Eksik veya yanlis firçaliyor olabilirsiniz. 4- Röntgen disin kemik içerisinde yer alan yapilarini göstermek içindir. Dis etinin altinda kalan kisimlari göstermesi için röntgene bakilir. Dis çürükleri için en güzel tespit göz ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya yüksek güçlü ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir. -M |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2019 Saat 21:21 | |
20lik disler güzel firçalanarak koku sebebi opmaktan çikamazmi hocm?
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 16:00 | |
Temizlendigi zaman muhtemelen azalacaktir. Fakat yarisi gömülü kalmis yarisi disarda duran bir yirmiyas disinin agiz kokusundan daha fazla zararlari da vardir. Yarisi gömülü duran dis zaten ba birden fazla sebep ile çekilmesi düsünülür. O haldeneden potansiyel bir suçlunun agizda kalmasina razi olalim ki. -M |
||
Kelime
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 19:13 | |
Arayüz çürüklerinin tespiti için de bahsedilen yöntemler geçerli mi? Çünkü benim gittigim birçok disçi arayüz çürüklerini göremiyor.
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 21:01 | |
Hangi yöntemler geçerli mi diye sordunuz ? Ben bir yöntem tarif etmedim? -M |
||
Four00
Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 22:42 | |
Tesekkürler Murat hocam
11-12 numarali dis arasinda durmadan akinti oluyor 12 numarali disim sallaniyor +(11 numarali dilimde 12'ye nazaran çok hafif sallanma var) ek olarak disi tutan dis etleri geri çekilmis ve üçgen seklinde disi tutan dis eti kismida yok olmus galiba periodontitis var beni endiselendiren kisim ise hekime bunlari anlatmama ragmen periodontitis ile ilgili bir sey demedi hatta gingivitisten bile bahsetmedi. Periodontitis attigim röntgenden farkedilebilir mi? Wikipedia da bir yazi okudum önce sond sonra röntgen ile karar verilyormus . Dis oyuklarinin düzgün firçalanmamadan kaynaklandigini söylemissiniz. 3-4 senedir sizin belirttiginiz gibi dislerimi aksatmadan firçaliyorum günde 2-3 kere. |
||
Kelime
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2019 Saat 16:28 | |
" Dis çürükleri için en güzel tespit göz ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya yüksek güçlü ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir.
-M " Yukarida bir mesaja cevap olarak yazmissiniz. |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2019 Saat 08:39 | |
Sallaniyor akiyor diyorsunuz. Elbette periodontit vardir. Varsa ne olacak? Gömülü dise müdahale edilecek öyle degil mi? Peki periodontit yoksa ne olacak? Yine gömülü dise müdahale edilecek. Bu durumdaki bir periodontitin de tedavisi gömülü dis problemini gidermektir. O halde neden periodontitle ilgileniyorsunuz? Dikkat edin periodontit olayin sebebi degildir. sonucudur. Bununla mesai kaybedilmez. Dogrudan sebebe gidilmelidir. Hastaligin sebebi giderilmelidir. Daha sonra periodontit iyilesir. Eger iyilesmiyorsa ele alinarak ayri bir baslikta giderilir. ama sizde asil problem gömülü distir. Vakit kaybetmeyiniz.
Kötü ve eksik firçaliyor/firçalamis olabilirsiniz. Eskiye ve geçmis yillara yönelik bir faturayi ödüyor olabilirsiniz. -M |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2019 Saat 08:40 | |
Disler burada anlatildigi sekilde firçalanmalidir
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2019 Saat 08:50 | |
Arduisik olmayan mesajlarin sonradan yanitlanmasi yazilanlarin ve yazidaki sorulan sorunun anlasilmasini zorlastirabilir. Bu sebeple mümkünse belirli ve özgün bir konu hakkinda soru sorarken veya özgün bir mesaja katki yaparken hedeflenen emsaji "alinti" seçenegi ile mesajin içerisine dahil etmek makul olabilir. Ben olayi kaçiranlar için özet vereyim: Bir sebep ile ben "Dis çürükleri için en güzel tespit göz ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya yüksek güçlü ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir." diye yazmistim Degerli kardesim bu yöntemin arayüz çürükleri için geçerli olup olmadigini sordu. Yani ara yüz çürükleri göz ile bakarak , mavi boya ile boyanarak veya kuvvetli bir isik ile aydinlatilarak mi tespit edilir diye sordu. Simdi yanit veriyorum: Evet Simdi konuyu açayim: Arayüz çürüklerinin röntgende görünebilir olmasi için büyümeleri lazimdir. Halbuki henüz çok yeni baslamis bir ara yüz çürügünü erken yakalamak için arkadan kuvvetli bir isik tutabiliriz ve kolayca tespit ederiz. Yeni yayinladigim dis hekimleri için Biyofizik isimli kitabimda arayüz çürüklerinin bu yöntemle nasil yakalanacagina genis bir bölüm ayirdim. Bu yöntem ile disteki çatlaklari da yakalamak mümkündür. Degerli meslektasima bu kitabimi öneriniz. http://biyofizik.kitabin.org/ -M |
||
bazenhissediyor
Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2019 Saat 10:49 | |
Selamlar Murat Hocam , benim alt ön dislerimin 4lü 5li si yan yana iç kisimlarinda siyah lekeler dis görünür kismindada çok hafif bölgesel siyah lekeler var doktora gittigimde ben distasi olabilicegini temizetmek istedigimi söyledim ama kendisi bakti çürüdügünü soyledi nu islerimin dolgu yapilmasi gerektiginden film cekilmesi gerektiginden bahsetti size soruk bu disler içten çuruduyse agiz kokusu yaparmi ? dolgu gibi islemler yapilirsa koku yapiyorsa bunu kesin olarak yok edermi merakla cevabinizi beklerim hocam saģolun
|
||
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2019 Saat 12:41 | |
Bilmiyorum Görmek lazim. Yanlis bir sey söylemek istemem En azindan fotografini görmek lazim -M |
||
nisaluce
Üye Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2019 Saat 13:02 | |
Hocam 5 gün önce sag üstteki gömülü olan yirmilik disimi çene cerrahina çektirdim, sislik morluk yanagimda sertlik ve azalmaya bir agrim var, agri kulagimin içinde, elmacik kemigimde ve basimda, agri kesici igne ile durabiliyorum, 2 gün önce ayakkabimi baglamak için asagi dogru egildigimde burnumdan sari renkli bir su geldi ve çok pis kokuyor, her kafami asagi egip bekledigimde geliyor inanilmaz kötü bir koku, dis hekimime gösterdim normal görünüyor, augmrntine devam et dedi, burnumdan bu pis kokulu sari su dis çekiminden sonra geldi daha önce olmamisti, çene cerrahina gösterecegim elbette, sizin tasarrufunuz nedir?
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2019 Saat 15:39 | |
Önemli olabilir Sümkürünce dis çekimi yarasindan hava veya su geliyor mu? -M |
||
nisaluce
Üye Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2019 Saat 18:54 | |
Çekilen dis yerinden pis kokulu sari-kahverengi su geliyor, bu su agzimdan veya burnumdan çikiyor, agzimi kapatip üfleigimde hava, çekilen disin oradan girip burnumdan çikiyor, sümkürünce dis çekilen yerden kokulu sari su geliyor sinüsüm delinmis, baska bir çene cerrahi tedavi edecek, islemi yapan devlet hastanesindeki çene cerrahi bana sinüsüm de delik açildigini söylemedi, hiçbir bilgi vermedi. Çok endiseliyim, benim basima gelen pismis tavugun basina gelmemistir.
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2019 Saat 12:55 | |
Evet. Tarifiniz apaçik gösteriyor ki çekim sirasinda sinüs delinmis. Oro-nasal sant olusmus.
Üzülmeyin. Küçük bir operasyon ile açilan delik dikilir ve eski sagligimniza kavusursunuz. Gecikmeyin. Beklemeyin -M |
||
Zeynep.884
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2023 Saat 15:09 | |
6 gün önce 20lik disimi çektirdim. Agzimda yogun bir koku var 2gundur sebebi nedir acaba. Temizliginide güzel yapiyorum. Birde çürük disim varmi acaba röntgeni gondermeyi bilmiyorum
|
||
compor
Üye Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2024 Saat 22:32 | |
Merhaba hocam, size bir sorum var. Bu konu aylardir kafami kurcaliyor.
Benim 20 yas disim aynen resimdeki gibi digerlerine dik olarak çikmisti ve komsu disi kirmisti. Bunun üzerine bir operasyonla gömülü disi aldilar, kirilan dise de dolgu yapildi (bu olay 10+ yil önce oldu). Sorum su: Orada kök veya dis parçasi kaldiysa, bu kadar sene sonra bile ciddi bir agri yapmamasina ragmen agiz kokusunun nedeni olabilir mi? Benim için orada çok hafif bir sizi var sadece, 10 üzerinden 1 diyebilirim, hiç rahatsiz etmiyor. Belki de bu belli-belirsiz sizi nedeniyle, kokunun o bölgeden geldigini düsünüyorum. |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|