Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Ana Semptomlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Konu: Ana Semptomlar
    Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 03:03
Arkadaslar Merhaba. Hocamizda izin verirse bu baslik altinda hepimiz kokuyla ilgili en belirgin bulgulari yazsin. Ve burdan yola çikalim arkadaslar biseyler uretebiliriz. Ben basliyorum

1) dilde pas
2) bogazda bitmek bilmeyen, yutkundukca geçmeyen cok yapiskan kokulu sivi
3) herkeste olabilecek mide problemleri
4) sindirim problemleri, kabizlik
5) agizda surekli agirlik hissi
Arkadaslar belirgin bulgular bunlar. Kendimde gozlemledigim. Sizde neler var ? En belirgin ?..
Arkadaslar ben kendimce forumdada basliklar açip bikaç geçici çözümü sizlerle paylastim.bu yöntemleri deneyip verim alinca agzimin ferahladigini farkettim. O ferahlik yasadim. Sanki ferahliktan önce çok yogun bi agirlik vardi kara bulutlar agzimin içinden uzaklasiyordu sanki. Yani soyliyeyim. Cozumlerimin ilk etki ettigi alan 'bogazdaki yapiskan sivi tesirini yitiriyor hafifliyor' sanki. Bu çok dikkatimi çekti. Çünkü o hafifleyince koku da anlik gidiyor. Eger hepimizde bu ortak bi sorunsa o zaman bizde ne var da bunu uretiyoruz. Buna yogunlasicaz.
IP
zeynep
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 07:42
bogazindaki sey gidiyosa ve koku azaliyorsa zaten sorunun geniz akintisidir. sadece buna odaklanip agiz bakimi yapman yeterli bence geçecektir. agiz kokusu bildigim kadariyla 3 ay yada 1 ay düzenli bakimla tamamen geçer bikaç hafta içinde geçmez. ayrica çok sanslisinizki sadece agziniz kokuyo konusmayinca geçiyo biz sanki lanetlenmis gibiyiz. geniz akintisi problemi yasayanlarada tek önerim var adaçayini kaynatip günde 2 kere bogaziniza gargara yapmaniz akinti gidiyo. sorununuz geniz akintisiysa yarari olur benim ki burnumdan geldigi içinde denedim ama geçmedi. sadece akinti geçti koku geçmedi.
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 07:52
bende gözle görülür pek birsey yok
1- arada sirada olusan geniz akintisi
2-sürekli üsümeden kaynakli ishal
3- agzim açik uyuyabiliyorum ve dislerimi sikiyorum(agiz kokusu olsaydi bundan süphelenebilirdim.)
birkaç yil boyunca sayisiz doktora gittim. kbb ve mideye en sik gittim.eger ok gibi kokuyosak bunun nedeni bagirsaklar diye düsünüp bagirsak için tahlil yaptirdim. tüm ultrason çektirdim. solunum testleri yaptirdim falan. suan isten çikarildigim için param yok ama ilk 2 maasimi birlestirip ilk önce özel bir hastanede detayli ultra bir check up yaptiracagim. nefes kokusunun nedenini bulamasada gizli hastaliklarimi ortaya çikaracak. belki bir hastaligim varsa ve iyilesirsem koku da geçerse buraya yazarim.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 12:39
Hepsi bende de mevcut ayrica alerjik rinitim var burun temizleme kokuyu neredeyse tamamen geçiriyor çözüm burunu tam anlamiyla açmak nefes alis verisini düzeltmek diye düsünüyorum
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 23:20
Arkadaslar cevaplariniz için çok tesekkürler :) zeynep hanim ben ortodontik tedavi gördüm bikaç sene önce. Dis teli kullaniyordum ve inanilmaz agiz bakimi yapiyordum düzenli bi sekilde. Yine de gecmiyordu :)))))) yani agiz bakimi ile gecmedigine eminim.suan bile çok dikkat etmeme ragmen yine koku oluyor. Elma sirkesi ve karbonat iyi geliyor.kokunun kaynagi geniz akintisi olduguna ben de inanmaya basladim artik.denizedogru nickli arkadasim size katiliyorum burun temizleyip karnonatli su çekince veyahut tuzlu su çekince (hani grip nezle olunca kullandigimiz burun spreyleri) iyi geliyor. Burunu bi açip geniz akintisi sorununu cozsek is tamam gibi. Çünkü ben her sabah ve gün icerisinde sürekli burun tikanikligi yasiyorum.burundan kaliteli nefes almamiz lazim. Adaçayi da iyi geliyor bu arada geniz akintisina kokuya iyi geliyor. Hem burun hem agzi kokanlara da Allah sabir versin arkadaslar dogada herseyin dermani var herseyin bi çözümü var bi 5 yil sonra forumda insallah kimse olmaz :) hepimiz iyilesiriz insallah :)
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2016 Saat 06:44
kokunun gidip gitmedigini nasil anliyorsunuz.burundaki kokuyu alamiyorum. antibiyotik alinca gidiyo diyenler ya da sinüsleri temizleyince gidiyo diyenler bunu neye göre söylüyorlar
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2016 Saat 06:56
venüs insallah iyilesiriz ve bir daha bu hastaliktan hiç olmayiz. senin umudun var bunu kaybetme ve o geniz akintisindan hemen kurtul:)
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2016 Saat 12:10
1) dilde pas --VAR
2) bogazda bitmek bilmeyen, yutkundukca geçmeyen cok yapiskan kokulu sivi -- VAR
3) herkeste olabilecek mide problemleri -- VAR
4) sindirim problemleri, kabizlik -- VAR
5) agizda surekli agirlik hissi --VAR
Evet kardesim bende senle ayni seyleri yasiyorum bogazdaki yapiskan azalinca kokuda azaliyor ben bu sorunlari internetten bir doktora ilettim mide fitigi olma olasiligi çok fazla detayli endoskopi yaptir dedi Antibiyotik kullaninca 0 a inmisti koku ama demekki kokunun kaynagi yok edilmedigi için tekrar olusuyor
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2016 Saat 19:25
Kokuyu alabiliyoruz ona göre söylüyoruz
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2016 Saat 23:56
Merhaba arkadaslar :) zeynep hanim kokunun gidip gitmedigini ben masum ev halki üzerinde deniyorum, yakinlasiyorum koku olunca zaten söylüyorlar çok açik bi sekilde :))) hatta bazen burunlarinin dibine giriyorum koku var mi diye yok koku falan yalan mi soyliycez diyorlar.onun disinda tukrugumuzde koktugu için ben bilegimi tukrugumle islatiyorum kokluyorum ordan net anliyorum olup olmadigini. Bi de zaten koku gidince agiz da ferahliyor agizdaki o agirlik hissi gidiyor.antibiyotik banada iyi gelmisti ama ben ilaç tüketmeyi seven bi insan olmadigim için biraktim dogaya yöneldim. Elma sirkesi karbonat öyle böyle ugrasiyorum :) burundaki kokuyu alamazsiniz zaten onun için agzinizi kapatip sadece burnunuzdan nefes alip vererek evinizden ya da arkadaslariniz dan biriyle yakinlasin zaten koku olursa uzaklasacaktir yüzü degisecektir ordan anlayabilirsiniz burnunuzun kokup kokmadigini. Hatta bunu bikaç kisi üzerinde deneyin emin olmak için :))

Amazon nickli arkadasim mide fitigi olan herkesin agzi kokuyor mu acaba simdi bu x var.evet biz hep bilinen hastaliklari kendimize uyarlayip çözüm bulmaya çalisiyoruz fakat ya bu bi tür özel bakteriyse bi hastaliksa ki hastalik olduguna eminim ve bunun tipta ki adi ana semptomlari tedavi yollari henüz bilinmiyorsa ? Ama hakli olarak düsünüyorum böyle arkadaslar neden mi çünkü reflüsu ülseri safra problemleri bagirsak mantari enfeksiyonu kötü agiz florasina sahip olani..daha birçok hastalik sayabiliriz. .hepsinin de agzi kokmuyor. .biz ozeliz bizde baska bisey var.yoksa anneminde reflüsu ülseri bagirsak problemleri var ama agzi kokmuyor yalniz bigün bu hastaligi çözen biri olursa inanilmaz sevap kazanacak inanilmaz dua alacak onu biliyorum :) umudumuzu yitirmiyoruz arkadaslar hep birlikte dusunecez. Simdi saydigim belirtiler üzerinden bi noktaya varmak istiyorum. Arastirmaya devam
IP
arjinbager2763
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı arjinbager2763 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2016 Saat 16:24
Hepnize merhaba arkadaslar, forumda yeniyim görüsleriniz benim icin önemli..
21 yasindayim 1 yil kadardir yurtdisinda yasiyorum. koku ile türkiyede lise 2 doneminde tanistim, bu koku nedeniyle üniversite okumaktan vazgectim ve sevgilim ile birlkte olabilmek ve bazi ozel konular dolayisiyla yurtdisina geldim. Suan kz arkadasim ile birlikte yasiyorum ve o berbat kokuyla. kiz arkadasim ile bu durumun hic konusu acilmadi ama farkindayim ki bu konuda oldukca rahatsiz ve cevremdeki diger kisilerle birlikte ben de. Bu koku icin cabalarimi düsüncelerimi aktaracagim. lise 2 donemlerinde artik agzimdan bu berbat konunun geldigini anliyordum bunu engellemek icin cantamda cebimde sakizlarla, sekerlerle doalsmak zorunda kaliyordum, kisa bir süreligine olsa da engelliyordu ama ilk baslarda fazla kafaya takmadim gecer diye bekledim aradan bir yil gecti ve koku daha da cogalmaya basladi. Olduca sosyal bir kisi olan ben birden asosyal olmaya basladim o derste, otobüste, evde, akliniza gelebilecek her yerde agzimda sakizla dolasmaya basladim. psikolojimi oldukca bozmustu.. agzimdaki sakiz bir bakima dil gorevi yapiyordu, ne zaman sakizim agzimdayken konusur sakiz yok iken dilsiz birine dönerdim ama bunu kabullenmek istemedim.. ev okul ikilemine girmistim bende, disari cikmiyordum. bi yerden baslamak lazimdi oncelkle dislerimden basladim fazla fircalamayan brisi olarak düzenli fircalamaya basladim dil de dahil, ama koku sadece 2-3 dakika uzak durabilyordu benden. derslerimi oldukca kötü etkilemisti. dereceyle girdigim ve basarimi devam ettirdigim okulda artik bir hic gibiydim. dis doktorlarina gidiyordum hepsi de ayni seyi soyluyorlardi; sorun yok dislerinde fircala, gargara, dis ipi.. ama sonuc sifir. arastiriyorum, soruyorum ama sorunu bulamiyorum. lise btti istedigim puani alamadim sivalardan zaten okumak gibi bir heveste kalmamisti. okulu birakmayi düsündüm lakin ailemin israri ile bir sene daha icin dershaneye gitmeye basladim madd durum bakmindan iyi olmaysimizdan bazen part-time calisiyordum. dershanede asiri asosyal birisiydim ve derslerden tekrar soguyup dershaneyi biraktim. dershane diye evden cikip bir yerlerde oturup kitap okurdum düsünürdüm eski halimi, cevremi.. yine bir umut doktorlarin kapisina dayandim kbb gittim sadece burnumdaki egrilikten bahsetti fakat bu durumun koku olusturacagini soylemedi, tekrar kendi basima arastiriyorum, inceliyorum ama yok ne yapsam sonuc sifir. dershane bitti puan normal geldi lakin tercih yapmadim. yurtdisi hayalim baslamisti islemleri baslattim bir yandan da is buldum calisiyorum. Bir gün bir forumda bademcik tasindan bahsedildigini duydum, bademcik icinde kücük berbat kokulu taslardan. hemen aynanin karsisina gectim inceledim ve evet bende de bademcik taslari vardi. kürdan gibi seylerle cikarttim bir kac tane bi kokladim inanir misiniz hayatimda o kadar berbat bir koku ile karsilasmadim. tek caresi bademciklerinin alnmasiydi ve bu benim hic umrumda degil gerekirse bütün organlarimi vermeye raziydim. yurtdisina cikis tarihim yaklasmisti, hemen devlet hastanelerine gittim muayene edildim ve ameliyat zorunlu denildi ama en az 3 ay sonra icin yerimiz var safsatasi! bi yandan mutluyun bi yandam hüzünlü. bu berbat durum artik gecmiste mi kalicakti? diger gün hemen bir ozel kbb hastanesine gittim. randevu aldim, siram gelince doktora ayni su sekilde hitap ettim "merhaba ben xxx bende bademcik tasi olusumu var yarin ameliyat olmak istiyorum" doktor "bir sakin ol nerden biliyorsun bunu bir muayene edelim gec otur" aldialr kamerayi incelediler evet ameliyatin zorunlu oldugunu onlar da soylediler. bi yandan da burnumu ameliyat etmek icin konusuyor.. o kadar vaktim yok lakin. 2 gün sonraya ameliyat oalcaktim ailme actim konuyu annem biraz endiselenmisti ne ameliyati filan.. her neyse amleiyat zaman geldi, mutluluktan ucuyorum narkoz verildi ve sonra gözlerim acildi.. narkozun etkisiyle doktora baya bi küfür etmisim :) iyilesme sürecinde burnum koku almadigi icin sadece umutla bekliyordum 1 hafta gecti artik koku alabiliyordum tabi.. almaz olaydm dünyam basima yikilmisti. cok daha farkli bir koku geliyordu ve oylece gelmeye devam ediyor. sonradan anladim ki bende koku icin bir degil birden fazla hastalik mevcut. yurtdisina geldim lakin bu sekilde yapamiyordum, yine arastirmalara vurdum kendimi uzun arastirmalar sonucu bagirsak mantari ile karsilastim. Belirtilerin %85-90`i bende mevcuttu ve tedavisi gercekten benm icin baya zor olan bir diyet. hemen listeyi cikardim ne yenilip, yenilmeyecegi konusunda.. 1 hafta dyete uydum inanilmaz derecede koku azalmisti ama dedigim gibi o zamanlar kuzenlermle yasyorduk ve diyete tam uydugum zaman bazen ac kaliyordum tahmin edecegniz üzere diyeti bozmak zorunda kaldim, bir daha bir daha derken öylece devam etti sonra belirli bir zamana kadar pes ettim. ama diyet zamaninda bazen insanlarin gozune bakarak konusuyordum ki ve bu benim icin oldukca mutluluk vericiydi. son 1 2 haftadir tekrar detayli br arastirma yaptim bagirsak mantari konusunda ve genel sorunlar.. bende ki sorun tam olarak su; burnum biraz egri ve burun etleri biraz büyük, dislerimi her gün 2 kere fircaliyorum,listerine ile gargara yapiyorum, agzim sürekli kokmaya devam ediyor. ben bunun bagirsak mantarindan kaynaklandigini düsünüyorum; cünkü tuvalet ihtyacimi giderdikten sonrak 5-10 dakika koku oldukca azaliyor ve cok sik tuvalete cikiyorum özellikle sigaradan sonra. kusura bakmayin bunu söylemek zorundadiyim, genellikle kabizlik ve bazen de ishal olmaktayim. Sekerli ve mayali yiyeceklerden sonra farkediyorum ki koku daha bi yogunlasiyor ve diyet zamanlarindaki kokudaki o muhtesem azalma.. Sizce dogru yolda miyim arkadaslar? Cok kapsamli br diyete baslamayi düsünüyorum. hocam sizi de tebrik ediyorum bu hastalk hakkinda ki cabalarinizdan ve sizin de yorumunuzu almak benim icin onemli. Insanlarin gözüne bakarak doya doya konusabilecegmiz günlere..
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2016 Saat 10:38
venüs bende doktora danistigimda bunun birçok nedeni olabilir ve biz en son bagirsak olarak düsünürüz dedi. hepsi ilk olarak kulakburun bogaza görün dediler. sonra mide en son bagirsak ve hepsine göründük ama bisey çikmadi nerdeyse saglikli olduguma üzülcem hatta bir hastaligim çiksada onu iyilestirince bu lanet olasida geçse diyorum.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2016 Saat 12:19
Merhaba arkadaslar. Diyet size iyi geldiyse devam ettirin bi süre.ama söyle bisey de var bu diyetler 1 aylik 2 aylik degil 6 ay ile 1 yil hatta belki bikaç yil yapiliyormus. O sekilde etki gosterebiliyormus.ben de bilemiyorum simdi bizde bagirsak mantari diye dusunuyoruz bazen ama bagirsak mantari olan herkesin de agzi kokmuyor ki. .mesela ben lahana yiyince felaket derecede Karnim agrir. Netten de baktim lahana bagirsakta ki zararli organizmalar i olduruyormus ordan da aklima mantar, bakteri, enfeksiyon, iltihap vs geldi.olabilir mi acaba diye düsünmüyor da degilim.olsa bile bagirsak mantari degil bizim daha farkli bi hastaligimiz oldugunu düsünüyorum.yukarida saydigimiz belirtilerden kaçi sizde var ? Herkes cevaplarsa sorunumuzun kaynagina yöneliriz beyin firtinasi yaparak.

Zeynep arkadasim maalesef öyle..yani bi insanin yüzüne bakip konusamiyoruz ne kadar zor bisey ya ceza gibi bisey.arkadasim dün egilerek bisey sordu yani cevap veremedim neden konusmuyosun iyi misin dedi itekledim geriye çekilip yana konusarak cevapladim yani ruh hastasi oldugumu düsündüklerine inaniyorum artik :)))) ortamlarda hep çok sessiz oluyorum yani bence psikolojik tedaviye baslamamiz lazim :)))) bence de tedaviye agiz KBB mide bagirsak olarak baslama k gerek.ibranice sitelere baktim geçenlerde. Onlarda tip gelismis kendilerini seviyorlar bi bakim dedim tükürük benimle ilgili seyler yaziyordu tükürük bezi tasindan bahsediliyor du.e bizim de tukrugumuz kokuyor. Onu arastiriyorum.caresizim ama gülüyorum gulmeliyiz :) mutlu kokusuz günler :))
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2016 Saat 21:33
Ben suna takiliyorum o diyetlerde seker alimini kesiyoruz pilav makarna hamur vs. ama bu seker sadece bagirsaktaki bakteriler parcaladiginda mi koku olusturuyor mide bogaz veya baska yerlere yerlesmis bakterilerde olabilir
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2016 Saat 09:50
ben kbb sordum tükürük bezleri asla koku yapmaz dedi venüs
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 81
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2016 Saat 13:12
Diyetten bahsettiniz nedir bu diyet açiklarmisiniz
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2016 Saat 01:15
Mehmet27 bu diyet arkadasimizin bagirsak mantari için uyguladigi seker diyeti. Seker içeren herseyi yemeyi kesiyor ve bu sekilde verim aldigini ifade ediyor. Bagirsak mantari için forumda deneyen arkadaslar da vardi onlar da verim aldiklarini ama düzenli yapmak gerektigini belirtmislerdi.

Tükurugumuz kokuyor zeynep arkadasim bu neden acaba.nerde bu bakteri ah bi bilsek..öyle de bisey ki herseye direnç gelistiriyor sanki bugün elma sirkesi seyreltip içtim yine.% 50 etki etti bu sefer ilginçtir bu yuzdeler hep degisiyor bazen tamamen kesiyor bazen az etki ediyor. .Bu sabah agzimin bozuk para gibi koktugunu hissettim mesela bazen böyle bozuk para gibi kokuyor valla ne olcak bu halimiz bilmiyorum su geniz akintisina yonelelim diyorum. Bogazda bence bu bakteri.daha önce kesfedilmemis bisey

Denizedogru evet bakterinin lokasyonunu bulmak önemli.bence bogazda.

Merak ediyorum agiz kokusu bi defa bulastimi sonsuzadek bizimlemi kaliyor hiç mi kökten iyilesen yok ? Mesela benim ablamin da agzi kokardi bikaç sene önce bikaç ay gibi bi süre hep kokuyodu agzi ama öyle böyle degil gecmiyodu sonra kendiliginden geçti o da bilmiyor nasil baslayip nasil bittigini ahh nerde bizde o sansssss :)) bi sabah uyanayim ve agzim kokmasa.insallah kimsenin agzi kokmaz insallah agzi kokan insan kalmasin :)
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2016 Saat 16:52
venüs benim tükürügümde kokmuyor. sen koku geldiginde en azindan uzaklasabiliyosun ve bunun için az da olsa sirkeyle önlem alabilmissin aslinda sirke denemen bana biraz mide kaynakli gibi geldi ama bilmiyorum tabi. ben kendim koku alamadigim için önlemde alamiyorum ne yapinca geöçiyo ne yapmayinca geçmiyo bunu bile bilemiyorum inan bana senden daha kötü bi durumdayim ve benim gibi olanlara göre daha sanslisin
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2016 Saat 21:08
Çok zor seni anlayabiliyorum. Zaten biz de hatta çogumuz da koku almiyoruz ama hissediyoruz. .ben mesela agzimdaki o agirlik hissinden koktugunu biliyorum sonra tukrugumu kokluyorum anliyorum ya da koku olmayinca agzim hafifliyor mesela sirf o yüzden kokunun gittigini anliyorum :)) bi de söyle bisey var koku sinirleri çabuk yorulur. Kötü kokulu bi ortamda bile ilk 1 dk o kötü kokuyu hissederiz. Sonrasinda alisiriz o kokuya ve hissetmeyiz o kokuyu. Anca disardan gelen biri o kokuyu alir. E bizde maalesef sürekli koktugumuz için artik kokuyu almiyor olabiliriz...bi balonu sisirin ve sonra o havasini yüzünüze bosaltin koktugunu hatta ne koktugunu ordan anliycaksiniz :)
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2016 Saat 12:10
evet balonu bi deniyim bende.
IP
Sedaaa
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı Sedaaa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2018 Saat 15:42
Fangocur deneyin derim. Avusturyada üretilen birsey, Onu ictiginizde gerçekten agiz kokusunu geciriyor. Düzenli kullanilmali.
IP
wolfscream
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı wolfscream Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2018 Saat 02:42
Seda hanim fangocur dediginiz ürün her tip agiz kokusunu geçirir mi? Mesela benim geniz akintim, kronik farenjitim var. Geçirebilir mi ?
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2018 Saat 21:12
Sedaaa bu urunun ülkemize teslimati var mi acaba?
IP
Sedaaa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sedaaa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2018 Saat 09:28
Arkadaslar türkiyede olup olmadigini bilmiyorum , Bu dedigim ilaç degil camide. Bunu suya karistiriyorsunuz. Tadi igrenç agzinizfa gargara yapiyorsunuz ve Sonra yutuyorsunuz. Ben ictikten sonra cocuklarima esime koklattim koku Yok dediler. Devam icemedim midem kaldirmadi. Adamlar bunu 3 hafta kullanmanizi Tavsiye ediyor. Agizdaki bakterileri, bogaz, mide ve bagirsaktaki kötü bakterileri öldürdügünü iddialar ediyor, Fangour sahibi. Labarotuarda arastirilmis. Sayfanin linkini atabilirim Ama almanca Türkce var mi bilmiyorum, galiba Birde ingilizce okunabilior.
IP
Sedaaa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sedaaa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2018 Saat 09:34
https://www.fangocur.at/index.php?bereich=mund_rachen&PHPSESSID=

Zaten Halitosis yaziyor ordan Agiz kokusu icin üretildigi anlasilmaktadir. InsaAllah hepimiz kurtuluruz. Bende tekrar baslamayi düsünüyorum. Çamur icmek igrenc olsada zorlayacagim.
IP
Sedaaa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sedaaa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2018 Saat 11:08
Orjinalini yazan: wolfscream

Seda hanim fangocur dediginiz ürün her tip agiz kokusunu geçirir mi? Mesela benim geniz akintim, kronik farenjitim var. Geçirebilir mi ?

Size Bu konuda Kocaelinde yasanan bir Lokman hekim Tavsiye edebilirim. Yaptigi Krem geniz akintisini durduruyor. Imkaniniz varsa yanina giderseniz Size yardimci olucaktir.
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2018 Saat 19:09
Orjinalini yazan: Sedaaa

https://www.fangocur.at/index.php?bereich=mund_rachen&PHPSESSID=

Zaten Halitosis yaziyor ordan Agiz kokusu icin üretildigi anlasilmaktadir. InsaAllah hepimiz kurtuluruz. Bende tekrar baslamayi düsünüyorum. Çamur icmek igrenc olsada zorlayacagim.

Deneyen oldu mu arkadaslar. Bu arada birçok kisiden hiç ses çikmiyor. Çaresini buldunuz mu ins bulmussunuzdur. Paylasinnn    
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 394
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2021 Saat 04:39

barry marshall ve robin warren isimli iki arastirmaci 1982’de kesfettikleri helicobacter pylori bakterisinin mide ülseri yaptigini ispatlayarak 2005 yilinda nobel ödülü aldilar.
o zamana kadar ülser “asit yoksa ülser de yoktur” seklinde tanimlanmis ve “mide asidinin fazla salgilanmasi, mideyi tahris ederek ülsere yol açar” seklinde kabul edilmisti. bu nedenle tedavi için de “mide asidi salgisi ya azaltilmali ya da nötrallestirilmelidir” seklinde bir hedef belirlenmisti.
oysaki bu iki kafadar ülserin etkeninin bir bakteri olduguna inaniyordu. bir yili askin bir süre, mide biyopsi örneklerinden aldiklari bakteriyi laboratuvar kosullarinda çogaltmak için ugrasmalarina ragmen basarili olamadilar. ta ki bakteri kültürünü paskalya tatili boyunca inkübatörde beklettikleri zamana kadar. normalde bakteriyi 2 gün inkübatörde tutarlarken, paskalya tatili sebebiyle 2 günden 6 güne uzayan inkübasyon süresi bakterinin üremesini sagladi.
marschall kararliydi. ama deney için etik kurula basvurmak, bakteriyi yutmanin riskleri hakkinda deneklerden bilgilendirilmis onam alip onlara bakteri yutturmak imkansizdi. çalisma reddedildiginde gizlice devam ederse isten atilir; tibbi kariyeri sona ererdi. üstelik basarsa bile sonuçlarini yayinlayamazdi. bu nedenle ‘söyleme bilmesinler’ stratejisini uygulamaya, çalismalarini kendi üzerinde denemeye karar verdi.

birinci gün: deney öncesi ekibindeki doktorlardan birisine endoskopi yaptirdi. saglam mide dokusu öncesinin kontrolu olacakti.

ikinci gün: sabah aç karnina bakteri ve peptondan olusan bulanik kahverengi siviyi içti. etki etmesi için aksama kadar baska bir sey yiyip içmedi.

3-5. günler: günlügüne kaydettigine göre sonraki bir fark hissetmedi.

altinci gün: hafif mide yanmasi

sekizinci gün: uyandiginda yanma, agri ve bulanti, sonrasinda kusma

dokuzuncu gün: bir gün önceki uykulu haliyle kusmuktan numune almayi düsünemediginden hayiflandi.

ikinci hafta: geceleri tam uyuyamiyor, çok terliyordu. ayrica karisi nefesinin kötü koktugunu söylemisti. agiz kokusu öyle fazlaydi ki hastanedeki arkadaslari bile farketmisti. tekrar endoskopi yaptirdi.
deney öncesinde midesinde bulunmayan, ilk biyopside çikmayan bakteri izole edildi. iltihapli hücreler bakteri ile enfekte olmustu. hipotez ispatlanmisti.

sonraki asama tabiki uygun antibiyotikle ülseri tedavi etmek oldu. günümüzde tedavide kullanilan kombine antibiyotik tedavisinin temelini atti. ...
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2021 Saat 04:41
asidik ortam olan mideye kafa tutacak kadar akilli bir bakteriymis kendisi... midede yasayabilmek için bir enzim üretiyor ve midedeki asidi zararsiz hale getirirken gaz olusuyor.. bu gaz ise nefes yoluyla agizdan koku olarak çikiyormus...
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2022 Saat 09:48
Arkadaslar az önce instagramda bir diyetisyenin videosuna denk geldim. Agizda yag çevirme (oil pulling) denen seyi anlatiyordu orda bir cümle dikkatimi çekti,

"Otoimmün hastaligi olan kisilerin agiz florasi bozulur" dedi.

Hani diyoruz ya o kadar firçalamamiza ragmen neden bizim agzimiz kokuyor veya dilimizde tabaka olusuyor diye, iste belki de otoimmün hastaliktandir.

Nedir bu hastaliklar?

‌Otoimmün hastalik çesitleri
‌Romatoid artrit
‌Lupus ‌(SLE)
Diyabet
‌Hasimato
Sedef Hastaligi
‌Sjögren Sendromu
Ailevi ‌Akdeniz Atesi ‌(FMF)
‌Ankilozan ‌Spondilit
Behçet Hastaligi
‌Multipl Skleroz ‌(MS)
‌Çölyak Hastaligi

Yukaridaki hastaliklardan en az birinin teshisi konmus kisi var mi aramizda?
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2023 Saat 18:36
intihar arkadasi ariyorum yardimci olabilecek var mi hskdjjksdj en azindan sacma insanlar benimle dalga gecmesin
IP
Ayse a.
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ayse a. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2023 Saat 12:20
Yillardir bu forumda çare arayanlardan biriyim. Herkes gibi agiz hijyenime çok önem gösteriyorum. Yedigime ictigime dikkat ediyorum. Ancak olmuyor, olmuyor. Bendeki koku hem agizdan hem konusmasam bile hissedildigi için burundan geliyor. Ayrica kapali ortamlarda bulundugumda gece yattigim oda mesela sabah kalkinca o havasizligi, kokuyu tarif edemem. Hasbelkader biri sahit oldugunda hemen cami açmam gerektigini söylüyor. Sosyal hayattaki eksileri zaten hepimizin malumu. Psikolojik olarak daha fazla dayanacak gücüm kalmadi. Benim gibi olup da iyilesen var mi, ne yaptiniz lütfen bilgilendirin. Iyileselim. Hepimiz.
IP
Ahmet5
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Ahmet5 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2023 Saat 10:37
Mide sikayetin var mi?
IP
Ayse a.
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ayse a. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2023 Saat 23:09
Son birkaç yildir evet ama daha önceki yillarda yoktu
IP
Karasoft
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Karasoft Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2023 Saat 21:44
Agiz kokusu, halk arasinda "halitozis" olarak da bilinir. Agiz kokusunun birçok nedeni olabilir, ancak en yaygin nedeni agiz hijyeninin yetersiz olmasidir. Dislerin ve dilin yeterince firçalanmamasi, bakterilerin üremesine ve agiz kokusuna neden olur.

Agiz kokusunun diger nedenleri sunlardir:

Kuru agiz: Agiz kurulugu, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam yaratir ve agiz kokusuna neden olur. Agiz kuruluguna neden olan durumlar sunlardir:
Uyku apnesi
Dehidrasyon
Bazi ilaçlar
Stres
Radyoterapi
Sigara ve alkol kullanimi: Sigara ve alkol, agizda bakterilerin üremesini artirir ve agiz kokusuna neden olur.
Dis ve dis eti hastaliklari: Dis çürükleri, dis eti iltihabi ve diger dis hastaliklari, agiz kokusuna neden olabilir.
Bazi sistemik hastaliklar: Böbrek yetmezligi, diyabet, karaciger hastaligi ve bazi kanser türleri, agiz kokusuna neden olabilir.
Agiz içi yaralar: Agiz içi yaralar, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam (yazilim)ve agiz kokusuna neden olabilir.
Agiz kokusunu önlemek için asagidaki önlemleri alabilirsiniz:

Dislerinizi günde iki kez, en az iki dakika firçalayin.
Dilinizi günde bir kez firçalayin.
Dis ipi kullanin.
Bol su için.
Sigara ve alkol kullanmayin.
Stres seviyenizi kontrol edin.
Agiz kurulugunu önleyin.
Düzenli olarak dis hekiminize görünün.
Agiz kokunuzu gidermek için asagidakileri de yapabilirsiniz:

Alkolsüz antibakteriyel gargara kullanin.
Naneli seker veya sakiz çigneyin.
Limonlu su için.
Çinko içeren yiyecekler yiyin.
Bol su için.
Agiz kokunuz geçmezse veya siddetli ise, bir doktora veya dis hekimine görünmelisiniz. Agiz kokunuzun altinda yatan bir saglik sorunu olabilir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2023 Saat 22:35
Orjinalini yazan: Karasoft

Agiz kokusu, halk arasinda "halitozis" olarak da bilinir. Agiz kokusunun birçok nedeni olabilir, ancak en yaygin nedeni agiz hijyeninin yetersiz olmasidir. Dislerin ve dilin yeterince firçalanmamasi, bakterilerin üremesine ve agiz kokusuna neden olur.

Agiz kokusunun diger nedenleri sunlardir:

Kuru agiz: Agiz kurulugu, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam yaratir ve agiz kokusuna neden olur. Agiz kuruluguna neden olan durumlar sunlardir:
Uyku apnesi
Dehidrasyon
Bazi ilaçlar
Stres
Radyoterapi
Sigara ve alkol kullanimi: Sigara ve alkol, agizda bakterilerin üremesini artirir ve agiz kokusuna neden olur.
Dis ve dis eti hastaliklari: Dis çürükleri, dis eti iltihabi ve diger dis hastaliklari, agiz kokusuna neden olabilir.
Bazi sistemik hastaliklar: Böbrek yetmezligi, diyabet, karaciger hastaligi ve bazi kanser türleri, agiz kokusuna neden olabilir.
Agiz içi yaralar: Agiz içi yaralar, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam (yazilim)ve agiz kokusuna neden olabilir.
Agiz kokusunu önlemek için asagidaki önlemleri alabilirsiniz:

Dislerinizi günde iki kez, en az iki dakika firçalayin.
Dilinizi günde bir kez firçalayin.
Dis ipi kullanin.
Bol su için.
Sigara ve alkol kullanmayin.
Stres seviyenizi kontrol edin.
Agiz kurulugunu önleyin.
Düzenli olarak dis hekiminize görünün.
Agiz kokunuzu gidermek için asagidakileri de yapabilirsiniz:

Alkolsüz antibakteriyel gargara kullanin.
Naneli seker veya sakiz çigneyin.
Limonlu su için.
Çinko içeren yiyecekler yiyin.
Bol su için.
Agiz kokunuz geçmezse veya siddetli ise, bir doktora veya dis hekimine görünmelisiniz. Agiz kokunuzun altinda yatan bir saglik sorunu olabilir.

@Karasoft çok tesekkürler yaa, iyi ki paylastin bu bilgileri, eminim okuyan herkese çok faydali olmustur, yillardir bu forumdayiz, bunlari nasil arastirmamisiz hayret, bize de yaziklar olsun. Yaziyi okur okumaz kokunun %67.82'si geçti zaten. Tekrar tesekkürler, adamsin.
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2023 Saat 16:29
Hsjsjjsdjhdjskakjsjd sitedeki bilgilerle yasadiklarimla yakinda bilim adami olcam bu bilgiler eksikti ama iyi oldu kejsjss
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Agustos-2023 Saat 20:44
Tesekkürler karasoft. Kisisel tecrübelerin, çözüm yollarin, yasadigin sikintilar konusunda da paylasim yapmak ister misin?
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2023 Saat 23:28
Dalga mi geçiyorsun?
IP
Yig1t
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Agustos-2023 Saat 13:38
Arkadaslar güncelleme yapiyorum dilimdeki pas ve beyazlik yok denecek kadar azaldi hatta yoktur bile. Bu arada bu sorum size "arkadaslar tükürükteki koku sifirlandiysa koku geçmis midir hala utancimdan kimseye soramiyorum".
Bu sorumda sn Murat Aydin hocama
Hocam sedimantasyon degerlerim ve alt degerlerim tavan yapmis d vitaminin 11 ciktiki 80-100 arasi olmasi gerekiyomus ve daha bir sürü kanim ile ilgili deger yükseklikleri , hocam sedimantasyon nedeni karaciger veya bagirsak iltihabi vb. Bisi ise kokuya o sebebiyet vermis olabilir mi?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu