|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
d vitaminini yanlis bakildigi anlasildi. Düsük çikmasina üzülmeyin muhtemelen hiç kimsenin düsük degildir. Suraya göz atin
https://www.drmurataydin.com/d-vitamini.html Sedimantasyon kanin pihtilasma hizidir. Agiz kokusu ile iliskilendirilmemistir. |
|
![]() |
|
Yig1t
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabiniz için tesekkür ederim.bu arada karaciger degeleri yüksek demistim hocam simdide protrombin zamani fln da yüksek çikmis alt zaten tavan karaciger.Ama degerleri düsürdükçe bilegimi yaladigimdaki kokuda gitti . Hocam çok sikiyorum ama karaciger nasil agiz kokusu yapabilir?Zaten kolonoskopiye giricem doktor babamda ki kron hastaliginin bendede olabilecegini dusunuyo 18 yasinda basima gelmeyen kalmadi ama çok sükür çok yol katettim koku geçti galiba umarim birgün ben iyilestim basligi altinda herseyimi sizinle paylasacagim
|
|
![]() |
|
Dunyadanbiri
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam dil ve dis temizligi videolarinizi izledim çok faydali, peki dis ipini nasil kullanacagiz onu tam anlayamadim yardimci olabilir misinizzz lutfen
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
karaciger fonksiyen test sonuçlari veya protrombin zamani ile agiz kokusunu iliskilendirmek biraz zor olabilir
Bilek yalama testi bir hurafedir. Geçersiz degersiz ve tani degeri yoktur. |
|
![]() |
|
tuncay42
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2023 Konum: Afyonkarahisar Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar ismim Tuncay 36 Yasindayim, fransada doguma buyumeyim.
Küçükken dis teli takardim (disleri düzeltmeye yönelik cihazlar). 12-13 yaslarindayken, bu dis telleri nedeniyle kötü bir nefesim olmaya basladi. 16 yasina kadar, nihayet disçim tarafindan çikartilana kadar, çok mutluydum ama kötü nefesim geçmemisti. O anda, o agiz koku sinir'den stress'ten 16 yaSinda cigara içmeye baSlamiStIm, sonra okulu biraktim onun yüzünde, ve eliyeti de sonra geçtim (ayni sebep'lerden). Tabii ki, ergenlik döneminde kiz arkadasim olmadi, güzel olduguma rahmen. Yaklasik 18-19 yaslarindayken, kötü nefesimden biktigim için okulu biraktim. Sonra et kesimhanesinde çalismaya basladim ve ansizin kötü nefesim kayboldu... hiçbir sey yapmadan (neyse, hatirlamiyorum). Ancak, yine de birçok zarar görmüstüm! (ergenlikte kiz arkadasim olmamasi, egitimi birakmak, sigara içmeye baslamak!) !!! böyle hayatin A^$ù*$ Koyum. Töbe ya rabbim. Beyler, hanfendiler, caninizi seviyim okullu burakmayin o yuzden ! Özetle, kötü koku gitmis ve onu bir daha görmemeyi umuyordum. Ancak, yaklasik 30 yaslarindayken (ergenlik dönemimdeki kötü nefesle ilgili tüm bu süreci unutmustum), bilgisayar bilimi ögrenmeye basladim ve geçen yil temmuz ayinda hastanede bir bilgisayar uzmani pozisyonuna yerlestim! O ara üç tane guzel çocuklarim var, ve güzel karim var ! (kötü koku gitti ya neredese 15 sene olacakti). O ara 30/31 Yasinda cigarayi biraktim. peki buraya niye mesaj atim deseniz ? 2023 yili zorlu bir yildi. Fiziksel olarak zorlayici bir isten, bilgisayar gibi daha sedanter bir ise geçtim ve bu psikolojik olarak zor oldu. Ardindan, iliskimde bir kriz yasadim ve mart ve nisan aylarinda iki ayrilik yasandi. Bugün yalniz yasiyorum, ancak esimle hâlâ bir çiftiz (anlamaya çalismayin, garip, Fransa'da böyle). Özetle... Mayis ayinda yalniz yasamaya basliyorum ve haziranin basinda garip tepkiler almaya basliyorum... (o an bu sorunu tekrar yasayacagimi bilmiyordum, maalesef). AGIZ KOKUSU SORUNU. BABA Bôyle bir tesadûf ora bilir mi ? AGIZ KOKUSU GERI DONUYOR BUNCA SENE SONRA !! (HAHAHA :laugh:). Özetle dostum, temmuz ayinda anladim ki, tekrar agiz kokusu sorunu yasamaya baslamisim ve nedenini anlamiyordum... neden simdi? Ama bu, gençlik dönemimi hatirlatti! Ayni problemi yasadigim zamani hatirlatti, sanki eskide karmis bir "revenge" gibi , bu sefer kazanacagim gibi hissediyordum! Bu kelimeleri yazarken duygusalasiyorum. Ikinci veya üçüncü günlerde kötü nefes sorununu hissettigimde, "Bu sefer yetiskinim, daha fazla maddi ve psikolojik gücüm var, bu sefer sen beni yenemezsin!" dedim. Kuvvetli dis firçalari, sodyum bikarbonat, agiz gargaralari (CB12 dahil), hatta agzima çamasir suyu dahi koymaya basladim (kesinlikle denemeyin!), hidrojen peroksit, esansiyel yaglar, mide reflüsüne karsi ilaçlar (Fransa'da Gaviscon gibi), ve bunlar yüzlerce euroya mal oldu! Ne yazik ki, bunlar sadece birkaç saat için maskeleme yapabiliyordu... bu yüzden baska seçenegim yoktu. Utandim, ancak eczacilardan yardim istemek zorunda kaldim, genel pratisyen doktoruma gittim! Esim bile bana kötü nefesim oldugunu söylüyordu, agiz kokum disarida bile birkaç metre uzaktan hissediliyordu! Ve sonra fark ettim ki, ön dislerimde 4 tane lanet delik vardi! Bunlar çürüklerdi (lanet olsun!), parmagimi onlara koydugumda kelimenin tam anlamiyla diski kokuyordu! Bu yüzden Agustos ayinda dis doktoruna gittim! Agustos'un sonlarina dogru: Dolayisiyla dis doktoru her seyimi tamir etti, "Tamam, seni yendim!" dedim. Ancak bir sorun kalmisti... her seye ragmen insanlarin burnunu tikadigini gördüm, hâlâ kötü nefes aliyordum ve gerçekten korkmaya basliyordum, psikolojik olarak etkilendi beni. Üstelik sürekli agiz kurulugu yasamaya basladim! Ise gitmekten korkuyordum çünkü kötü nefesim vardi! Gizleniyordum, insanlarla temasi kaçiniyordum... insanlardan korkmaya basliyordum! Lanet olsun, bu hastalik ne kadar korkunç! Kasim'a kadar, çesitli tedavilere birkaç yüz avrodan fazla harcadim ve inanilmaz bir dil kurulugu yasadim: dehidrasyon mu? Su mu? Korku mu? Kötü nefes mi? Probiyotikler bile aldim, ondan kurtulmak için inanilmaz seyler yaptim, bir takinti haline gelmisti! Evet, takintili bir hale gelmistim! Neyse ki, tibbi alanda çalistigim için sakinlestirici alabildim (Fransizca'da Seresta), beslenme düzenimi gözden geçirdim, biraz daha fazla su içtim ve biraz daha iyi oldu... ama hala tam olarak geçmemisti. Temmuz ayinin basinda basladi ve aralik ayina kadar ciddi zorluklar yasadim, kötü nefesim yüzünden isimi kaybedecegimi düsündüm (kötü kokumu gizleyemedigim için kovulacagimi düsündüm). Düsündüm, su anki durumum ile öncekiler arasinda ne degisti diye? Sonra, önceki isim fiziksel bir isti, belki de fiziksel aktivitenin iyi bir nefese neden oldugunu düsündüm. Bu yüzden spor salonuna kaydoldum ve boksa basladim (zaten 2 yildir boks yapiyordum), hatta bir saat boyunca durmadan kostum (kötü nefes gerçekten inanilmaz seyler yaptirabiliyor), diyebilirim ki biraz sporcu oldum. Gerçekten zordu, her gün aksam saatlerinde bir ürün aliyordum, belki bana yardimci olur diye düsündüm. Sonuç olarak, Aralik ayinda biraz daha iyi oldu, ama hala kötü kokularim vardi ve sonra düsündüm... neden burnumu temizlemiyorum (Fransa'da fizyolojik serum ile)? Çünkü düsündüm, birçok kisi havuzdan çiktiktan sonra daha iyi nefes aldigini söylüyor... bu yüzden burnumu temizledim! Ama kendimi çok daha iyi hissettim! Simdi burun temizleme islemine basladim, (alakasiz ama ekleyeyim ki portakal, limon, sirke de denedim... gerçekten düsünülebilecek her seyi denedim ama ise yaramadi, dilimi firçaliyorum, 3 dis macunum var, en pahalilarindan ama tamamen ise yaramiyor). Eklemeyi unuttum, Ekim ayindan itibaren yaklasik olarak, arka disimde rahatsizlik (ama iSkenceli rahatsizlik dyil) hissettigimi fark ettim ve birkaç kez dis hekimime bahsettim, çekmesini istedim ama yapmadi (istemedi). Neyse bugûn çaliSiyorum, rahatsiz olan disimle ona komsu dis arasina bastim (parmak ile) ve aninda... BANG, pis kokulu bir koku! Ama ne demek istedigimi söylerken gerçekten kötü bir koku! Çürük yumurtanin, bir inegin bokunun lanet olasi bir pis koku! Baslangiçta koku agzima gitti, sonra disari çikti, sanki karsimda biri bok yapmis gibi ve onun pisligini kokluyormusum gibi hissettim! A^$*ù$^*ù satim !Kizgin oldum! Acaba bu muydu kokusu? (burunum yikandina daha iyi hisstim !). Disçiyi aradim! Ona durumu anlattim ve bu disi çektirmek istiyorum, ama sinirli ve öfkeliyim! Sekreter bana dedi ki: "Oh, disçiye sizin kötü koku hissettiginizi söyleyecegim!" Daha da sinirlendim ve dedim ki: "Bu bir his degil, istersen parmagimi içine koyar, gerçekten bir his mi yoksa degil mi ögrenmek için kabinine kadar getiririm! Eger inanmiyorsan, bu kokuyu hissetmeni istiyorum!" Özetle, bu aksam, agzim bok gibi kokuyor ve bunu hissediyorum (koku hissetmiyorum, ancak daha çok metalik bir tat). Bu yüzden ne yapacagimi bilmiyorum, ama bu disi çektirecegim! Disçinin haberini bekliyordum, bu hafta biraz daha firçala ve durumu degerlendirecegiz dedi. Bu arada, baska cerrahlari aradim ve bazilari bu disi çekmeyi kabul eder gibi görünüyor, kokunun iki dis arasinda oldugunu söylüyorlar... Acaba içinde unutulmus bir çürük olabilir mi? Neyse, Pazartesi günü onu tekrar arayacagim, ona söyle diyecegim: "Bu disi çektirmek istiyorum, kabul eden ilk disçi veya cerrahi görecegim." O ara disçi meslek olan insanlara, ve disçi mesleGine övkeliyim ... mesleyini bilmiyorlarmi ? Genel olarak, birkaç dis hekimi veya cerrahi ziyaret etmenizi, beslenme düzeninizi gözden geçirmenizi (isterseniz, beslenme düzenimi bir mesajda paylasirim), karbonatli suyun güzel bir etkisi oldugunu, burun yikamanin da öyle oldugunu öneririm. Zihinsel olarak etkilendim, sakinlestirici almayiyorum. Ama su anda biraz moralim bozuk. Sakinlesmek için ilaçlar kullaniyorum, daha az disari çikiyorum, fitness veya boksa gitmiyorum, kötü koku korkusu nedeniyle sosyal ortamlara gitmiyorum ve hala agizda bir rahatsizlik var! Ama bok gibi kokan yeri buldum ! sonraki devamini anlatirim. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Selam tuncay Ben luxsenburda viyanaya cok yakin bir yer yasiyorum ..sana yazilan ilaclari bende senelerdir kullandim gecmedi
Sikintilarinin hepsi bende yasiyorum .. Moralini bozmak istemiyorumda dislerden degil Kardes. Bende 1 2 ay önce herseyi yaptirdim cürükleri cikarttim hijyen yaptirdim nafile gecmiyor bir ferahlih geliyor ama gecmiyor dostum gecmiyor .. Yazdiklarinin arasinda bir ayrinti dikkatimi cekti [ cürümüs yumurta kokusu ] matllik bir koku hani halk dilinde söylerlerya birhos agzim teneke gibi felan nonstop böyle diyorsun ben birsey paylasmistim syptonlar arasinda cürük yumurta kokusu vardi suan aklima gelmiyor nerde görmüstüm Ben onu arastirip bakcam yine .. Suan Ben herseyi yaptirdim gecen gittim labor test sonucu iyi cikmamis yeniden baska labor yolladi suanda noel ve bayramlari oldugu icin zur randevu veriyorlar biraz beklemem lazim .. Bende herseyi denedim piskolejim bozuk degil ailem yasantim yasam tarzim pozitif Eger bir gün piskolejim bozulursa bu yüzden bozulur baska türlü degil gamsiz bir insanim o yüzden cocuklarimdan haroc kimse kolay kolay üzemez beni ve kafayada onun bunun derdini fazla takmam kendi aileme bakarim .. yüzümde ne kirisiklik var ne sache dükülmesi ne bel agrisi hic bir seyim yok aslinda inanilmaz bisey bu koku maffediyor beni kermes oluyor camiye gidemiyorum ne deyim iste öyle .. Fazla sikinti yapma anti Depression ilaclari felanda almayin ya sakin almayin böyle seyler cok zararli seyler onlar yaslandikca cikar onlarin yan etkileri Alzheimer su bu olursunuz Allah göstermesin o ilaclar sizi uyutur dünyada degil baska boyutta gibi hissettirir .. Diyecegim su bende bir bakteri var ama hangi bakteri tam gözükmedi .. 100 biseyi gecmesi lazimmis bende 40lardaydi iyi olmamis bilmiyorum tekrar olcak iste Benim tek sorunum bu kaldi buda bitter ve koku gecmesse bende bilmiyorum Hic bir fikrim yok acikcasi yoruldumda bu durumdan .. Bende bilmiyorum |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Bakin kendi tercübelerimi size aktariyim deneyin öylemi bendede diye hepsi birbirine bagli oldugundan belli olmuyor hissettiklerimiz farkli olabiliyor ama bu seyler sizdede varsa deneyin ve ögrenin ..
Bak amaleyattan önce baglam sökmek icin inhalieren yapiyordum sicak su tuzlu papatya cayli alip verin ve .. Bogazinizda takilip kaliyorsa cikmiyorsa o his gecmiyorsa kesin barret ösafagus vardir bunu 100 yüz söyleyebilirim .. Söyle suan yapiyorum bogazim agridiginda Vera fazla baglam oldugunda 3 4 defa aldikdan sonra o his hemen geciyor amaleyattan önce dakiklarca yapiyordum ve gecmiyordu o his o tikaniklik .. Amaleyattan sonra bir seyin daha farkina vardim suan cok hizli yemek ekmek vesayre yedigimde tikaniyor mide kelepcesi oludugu icin mide girisini zorlayince hemen asiri baglam olusuyor agzimda inanilmaz bir sekilde cok atmak zorunda kaliyorum onuda doktora sordum neden diye .. Onun cevabida mide girisindeki Doku degisikliligi tamamen gecmedi diye sert yiyceklerde hemen hasar görüyor ve kendini kokurmak icin salgi üretiyor diyor .. Bakin benim bogazim kirmizi ve cikik apse gibi bisey var tam duvarinda bogazimin Eger sizde böyle bisey yoksa bu barret ösafagus olabilir cünkü barret ösafagus da cok kötü koku yapiyormus mideden asid ve yiycekler geriye kactigindan cünkü midemizin bir bölümü mide borusunun yanina yerlesiyor ve mide borusunu ve bogazi tahris ediyor .. bakin bende yok demeyin bende bilmiyordum sonra 3 test yaptirdikdan sonra artaya cikti hissetmiyor insan alismis oluyor vucut normal geliyor insana benim görüsüm bu .. bende mide girisimin fotolari var cok net ve acik bir sekilde Doku degisikliligi var tam girisinde .. ispatlandi ztn amaleyat önerdi hemen bas Doktor riegler ve asari cerrah olan amaleyat etti .. Hala bauen unutuyom eskisi gibi yiyorum birden takiliyor ve gecmiyor mideme su iciyorum daha kötü oluyor sanki dörtken bir kareyi yuvarlak delikten gecirmeye calisiyorsun zorla oda cok aci veriyor ve gecmiyoe herseyi otomatikce kusuyorum ... kustukdan sonra midemin girisinin yanmasini hissediyorum mide asidi kusmayla cikinca hemen yaniylr orasi .. hala gecmedi o kirmizi yer bazilarinda 3 bazilarinda 6 bazilarinda 1 yil sürüyormus bende bilmiyorum bu gidisle yaktircam o dokuyu galiba gecmiyor cünkü .. Eger videolara bakarsaniz barret ösofagus ne diye daha iyi anlarsiniz iyi aksmlar herkese |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Gececekins sana katilmiyorum. Disten bariz ve yogun bir koku aliyormus. Diste olabilir. Dis eti de
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 394 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Tospik bu Adamin dedigi herseyi yaptim reflü Gitti kalmadi
Mide hapi felanda yutmuyorum amaleyattan önce 3 hafta pantprozol kullandim suan kullanmiyorum balgam var ses kisikligi var giciklik var bogazimda ve kirmizi aci felan yedimmi yaniyor bogazim yaraya tuz basargibi oluyor |
|
![]() |
|
biktimbiktim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Ocak-2024 Konum: Kütahya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Herkese merhabalar 18 yasinda bir gencim, önceden çok fazla sosyal konusmayi tartismayi seven harbiden yasamaktan zevk alan biriydim ne zaman bu lanet agiz kokusu problemim çikti ben hayattan sogudum ne çevrem kaldi ne ortamlarda konusmam kaldi... Simdi gelelim agiz kokuma, Çok yakin arkadaslarima aileme vb sordum çok defa hiç koktugunu duymadik dediler yalan söyleyeceklerini sanmiyorum yada ben çok dikkat ettigim için duymamis olabilirler. hoh yaptigimda gelen bir koku var nefes kokusu mu diyim bilemiyorum. Bademciklerimi dahi aldirdim ( tek sebep agiz kokusu degildi çok sik hasta oluyordum o yüzden aldirdim ) bademcik tasi vb söz konusu degil yani. dis doktoruna siz deyin 3 ben diyim 5 kez gittim hepsinde farkli doktora gitsemde agzinda bi problem yok dediler dislerim vb sapasaglam çürük vb yok bol bol firçalarim zaten. psikolojik diyenler var ama gerçekten hoh yaptigimda duyuyorum ve agzimin içinde hep bi tat var ne yersem o tat kaliyor agzimda eksi bi koku kaliyor gibi geliyor bana. yapmadigim kocakari ilaci denemedigim yöntem kalmadi halen sorunu bulamadim. geniz akintisi ve sinüzit problemim yüksek derecede mevcut doktor hap veriyor burun spreyi veriyor ama bunlar 1 2 günlük çözüm oluyor. dilimde pas yok dil firçasiyla sabah aksam temizliyorum. Nolur bilen basina gelen yardimci olsun gerçekten 18 yasimda bu dertten çok sikildim... birde insanlar diyor çok takiyorsun kafana, çevremde bazi insanlarin agzi kokuyor ve bunlar farkinda degil herkes uzaklasmaya çalisiyor. en azindan ben farkindayim ve çözüm ariyorum sakiz olmadan disari çikmiyorum ama ilerde hep sakiza bagimli kalmak istemiyorum, okuyup vakit ayirdiginiz için tesekkürler yorumlarinizi bekliyorum.
|
|
Agiz kokusu sorunundan tamamiyla bikmis gerçekten çok sikilmis biri...
|
|
![]() |
|
Fidan98
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Nisan-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Iyi günler herkese.
Ben 24 yasindayim, Azerbaycandan yaziyorum. Çocuklugumdan itibaren bu illeti çekiyorum. Murat hocamdan Allah razi olsun böyle bir topluluk olusturdugu için. Seneler öncesinde bulmustum burayi, sonra aklimdan çikmis, hatirlayinca yine geldim. Küçükken annemle ablam hep dalga geçerdi benle. Annem hiç çocugumun agzi neden kokuyor diye rahatsiz olmazdi, aksine kizardi disini firçalamiyor musun diye. Çok utanirdim o zamanlar. Bir kaç arkadasim da direkt yüzüme söylemese de belli ederlerdi, parfüm sikarak, sakiz teklif ederek falan. Büyüyünce biraz kontrol altina aldigimi saniyorum. Sürekli sakiz çigniyorum, 1 saatte degistiririyorum sakizi. Gargara yapiyorum. Hep seker falan yutuyorum. Burdaki bazi arkadaslarin anlattigi kadar çok uzaklara yayilan koku yok bende. Çok yaklasmam zaten insanlara. Sadece ablam çok yakinimda oturunca agzin kötü kokuyor diyor. Baska insanlarin çok farkettigini düsünmüyorum. Benim sorunum su ki benim agiz kokum hiç geçmiyor, ne azalma, ne artma olmuyor. Sadece sabahlari çok oluyor, kendim de farkediyorum, uyandigimda hiç agzimi açmadan direk disimi, dilimi firçalamaya kosuyorum. Onun disinda yillardir ayni. Sanki agzimda mi, midemde mi bir yerlerde bozuk bisey kalmis hep ayni kokuyu yayiyor. Bi de agzim inanilmaz aci oluyor, zehir gibi. Benim baska sorunlarim da var, kokunun onlarla iliskili olabilecegini düsünüyorum. O yüzden benimle ayni belirtileri yasayanlar varsa lütfen yazsin. Ben yemek yedikten 2,3 saat sonra acikma hissi geliyor ve midem inanilmaz gurulduyor. Bu yüzden hayatim boyunca hiç oruç tutamadim. 3 saatten fazla aç kalamam, midemde delinecek gibi agri oluyor ve guruldama sesi öyle böyle degil sanki günlerdir yemek yememisim. Ben bu yüzden agiz kokumun midemle alakali oldugunu düsünüyorum. Son bir senede bogazimda çok kuruluk oluyor, sik sik öksürüyorum ve sesim kisiliyor. Özellikle sabahlari oluyor bunlar. Tüm belirtileri birlestirince helikobakteri ve buna dayali reflüm oldugunu düsünüyorum. Yarin pantoprazol ilaç alip 1 ay boyunca kullanmaya baslicam. Ama sanirim antibiyotik de kullanmam gerek, fakat doktor söylemeden antibiotik kullanmaktan çekiniyorum. Umarim tek ilaç bana yardimci olur. Sunu da belirteyim. Dis kontrolümü yaptiriyorum. Dislerimde ve agiz içinde bir sorun oldugunu düsünmüyorum. Zaten agiz içimi ne kadar temiz tutsam da, kötü kokunun derinden geldigini hissediyorum. Bu yüzden sizden kendi belirtilerimle ilgili düsüncelerinizi almak istedim. Artik su illetten kurtulmak istiyorum. Yillardir sakiza verdigim parayi toplasam kaç eder bilmiyorum. Insanlardan kaçmak istemiyorum. Bu koku resmen karakterimi degistirdi. Herkesle mesafe koymak zorunda hissediyorum, samimi olamiyorum, sarilip öpemiyorum sevdiklerimi. Oysa küçük çocukken ne kadar sevecendim. Bir koku insanin tüm hayatini nasil isgal eder anlamiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 394 |
![]() ![]() ![]() |
Fidan hanim ilaca basladiniz mi, var mi gelisme? Murat hocam, Sogan sarimsak yiyince forumdakilerin çogunda 12-14 saat geçmeyen hatta 24 saate varabilen koku olurken kokudan kurtulan ya da kurtulma belirtileri gösteren kisilerde neden sogan sarimsak kokusu en geç 2 saat içinde yok oluyor? Bu 2 sebzedeki koku yapan maddeler agiz kokusu yapan seylerle etkilesime, tepkimeye mi giriyor da saatlerce koku geçmiyor? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sarimsakta sarimsagin kokusunu veren maddeler alil-sülfit'lerdir. Tip 4 koku yapar. Tip 1 degildir. Vücuttaki yikimi 3-4 saat civarindadir. Bazi insanlarda geç veya erken olabilir. Bu durum bireyin metabolizma hizina baglidir herhangi bir seyin isareti oldugunu zannetmiyorum.
Kokudan kurtulan ya da kurtulma belirtileri gösteren kisi derken ne kadar sügrmüs, kaynagi ne olan, nasil bir kokudan ne yaparak kurtulan bir kisiden bahsettigimizi bilmiyorum. Bu sebeple bir yorum yapamiyorum |
|
![]() |
|
Gececekinsl2
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Subat-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 106 |
![]() ![]() ![]() |
S.a arkadaslar
Benim durumumu merak edenler icin güncelleyim .. Cürük dis yok 1 ay önce mide baktirdim bisey yok Bagirsaklarima baktirdim bisey yok Mide sorunum hic kalmadi agzim eksimiyor son gittigim Doktor mide Doktor bogazinda intahab var dedi ve reflü hapi yazmisti rüflüden dolayi dedi oda suan icin 1 aydan fazla kullaniyorum hic bin sorun kalmadi agzimda eksimiyor tabi bayada önlem aldim yediklerime cok Diktat ediyorum .. Gida alarji tetinde 4 farkli sey cikmisti Gluten un karabiber peynir 1 bucuk aydir peynir yemiyorum ekmek yemiyorum karabiber aci Biber Vera Gluten iceren gidalar yemiyorum Lactose süt iciyorum Kaffee haftada vir iki fincan iciyorum onuda hafif iciyorum .. yni bayabi ugrastim gecmedi .. Suan tek sorunum bitmek bilmeyen seffaf balgam bazi günler koyuda oluyor kokuda kesin olarak o bölgeden geldigine inaniyorum .. Cünkü söyle Dusch ve Inhalation yapinca baglam azaliyor ve kokuda azaliyor bide rahatlama geliyor neyse.. Bugun doktora gittim MR icin havale kagidi aldim bütün vucutumdan cekilcek 1 saat sürüyormus haha Ev doktorum bakteri icin hab yazmistim kombi olarak tekrar yazcam dedi 2 tane hab yazdi bakterilerde gitsin tek bogazindaki kaliyor diyor .. He bide sibo icinde bagirsklar icin 1 bucuk ay önce hab yazmisti gecmemistir dedi öylede cikti suan tamamen gecti guruldama agri hic birsey yok super .. Simdi son yapilacaklari söylüyorum Gelecek ayin 11 de 8.30 Ev doktorumda gida alerjisi testi almanyaya yollaniyormus 110 euro parali hersey gözüküyor diyor Ve kan tahlili ... Yarinda randevu alcam Mr icin kafa bogaz gögüs bagirsaklar yani bütün vucut icin Eger bogazimdakide Gewerbe ve koku halen durursa hepimiz piskolejik deliyiz demektir hayirli olsun hepimize hahahaha Baskada bisey kalmiyor sonucta öneriniz Varna onuda yaptiriyim iyi geceler herkese |
|
![]() |
|
xauke7
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
öncellikle durumunun üstüne gidip arastirdigin için tebrikler fakat bir sorum var mide ilaçlarini doktorlarin herhangi bir test yapmadanmi veriyor bildigim kadariyla sibo hastaligini test ile bakip çikan sonuca göre ilaç veriyorlar diye biliyorum
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
filozof00
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba 24 yasindayim 15 yasindan beri koku problemim var,
Belirtiler dil üstünde beyazlik ve yogun yapiskan bir sivi agiz içinde, göz altlarinda morluk, bogazda gicik, karin gurultusu, gaz çikarmadigim halde çevreden gazmi çikardin tarzinda kötü koku tepkisi, agizda kuruluk, burnumun disari aktigini çok nadir görürüm devamli içeri genzime akar, Burun ameliyati oldum 21 yasinda belki geçer dedim yok geçmiyor simdi kbb ye gidip geniz akintisina baktirmayi düsünüyorum ama burun spreyi deniz suyu yazip yollasin istemiyorum artik, midemde reflü baslangici vardi bogazda ve midede gurultu bundan olabilir diye düsünüyorum belki de mide kapakçigim gevsek bundan kaynakli sorun yasiyorum. |
|
![]() |
|
Gececekinsl2
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Subat-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 106 |
![]() ![]() ![]() |
Sibo büyütülecek bir sorun degil
Evet testler yaptirdim mide bagirsak su bu defalarca yaptirdim hatta amaleyat oldum mide borusunun yanina yerlesen midemi asagiya alip kelepce yaptilar reflü suan sifir pantprozol also dedi 2 ay boyuncq ve yediklerine Diktat et dedi ve yapiorum 2 hafta kaldi birakcam sonra mide hapini pontprozol hapi .. Suanki sikayetim bogazdaki balgam ses kisikligi ve koku tabikide eksi koku Gitti suanki kokuyu Tarif etmem gerekirse irin kokuyor resmen Inhalation yapinca agzimada irin tadi geliyor sabahlari bogazim kuru ses kisikligi var bide .. Havale kagidi aldim ev doktorundan 4 Tage yere bakacaklar .. Onlar sunlar arkadaslar bence Emar burda ismi mrt Karin bölgesi icin Safran kesesi böbrek bagirsaklar ne varsa gözüjüyormus .. Ikincisi CT bilgisayar tomotgrafisi öyle bisey türkcesi Ondada 3 yere bakilcam kafa bogaz gögüs kein bir sonuc aliriz diyor Doktor .. Bide ayin 11de kann tahlili ve gida alarji Tests var bakalim inkl bisey cikarda kirtulurum |
|
![]() |
|
Gececekinsl2
![]() ![]() ![]() |
Hep ayni seyler cok üzücü inkl iylesirsin kardesim
|
|
![]() |
|
kirmizi2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Siz sinüslerinize baktirdiniz mi |
|
![]() |
|
Gececekinsl2
![]() ![]() ![]() |
Yok havale atti ev doktoru ct yapilcak yüz burun ve gögüsten
|
|
![]() |
|
ikimiz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Mayis-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Tip4 nefes kokusunun bir numarali sebebi yüksek fodmap intoleransindan kurtulan var mi ? Ben sekerli ve süt ürünleri yedigimde koku tavan yapiyor. Bu da kisaca laktoz intoleransi, fruktoz intoleransi oldugumu gösteriyor. Fodmap diyeti ile koku tamamen gidiyor. Bir çikolata yada bir bardak ayran için eger koku var ise siz de bu durumdan müzdaripsiniz. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
D vitamininin ülke çapinda eksik bulunmasini biraz derinlestirmek istiyorum. D vitamini aslinda bir hormondur. Kolesterol ergosterol ve kolekalsiferol üzerinden dönüsür olgunlasir ve olgun D vitamini meydana gelir. Yani hop diye bir yerden salgilanmaz. Önce hammaddeler olusur sonra bu ham maddeler birlestirilir Günesten gelen isik bu birlesmenin sadece 1 (bir) basamagina refakat eder. Yani günes D vitamini vermez. Günes D vitaminini artirmaz. Günes ile D vitamini eksigi giderilemez. Günes olunca D vitamini vücuda girmez. Ana maddeler birlesirken aynen bugdaydan ekmek yapilmasi gibidir. Önce tarladan bugday toplanir sonra ögütülür un yapilir, sonra hamur yapilir , sonra ekmek yapilir. D vitamini de ergosterolden baslayarak 1-17-dihidrokolekalsiferol molekülüne dogru islenir ve dönüsür. Olgun ekmek (D vitamini) olusur Hamur ekmege dönüstükçe hamur azalir ekmek sayisi artar. Ekmegin artmasi ile hamurun azalmasi birlikte meydana gelir. Bizim laboratuarlarimizda olgun D vitaminine bakilmiyor Hamurun miktarina bakiliyor. Eksik bulununca ekmek eksiktir diye rapor ediliyor. Halbuki hamurun eksik bulunmasi ekmegin yani olgun D vitamininin yeterli oldugunu gösterir. Sonra rapora bakarak vitaminin eksilmis deyip bize D vitamini satiyorlar. Ülke çapinda bu hata yapiliyor diye görüyor ve böyle düsünüyorum. Dikkatinizi çekmek istedigim bir nokta daha var: Bize kanda D vitamini ölçen kitleri satan firma ile D vitamini ampülü ve D vitamini damlalarini satan firma ayni imis. Bu tesadüfü görünce insan kalbini temiz tutamiyor. Simdi gelelim D vitamini fazla alinirsa ne olur: Kabizlik, uykusuzluk, huzursuzluk Ilaç kartelleri doymadilar. Eger bu sikayetleriniz varsa size magnezyum satalim demeye basladilar. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |