|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
DrDerdimeCare
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2017 Saat 02:45 |
merhaba hocam.
yas 26 cinsiyet erkek ismim alp yutma güçlügü problemim var. bazen suyu bile içerken ilk içiste öksürürüm ikinci üçüncüde normal sekilde içebilirim. yemek yerken herhangi bir besin parçasi ekmek,zeytin peynir,çorba,cips,çikolata hep bir parçasi bogazimda takiliyor gibi oluyor veya takiliyor bogulur gibi oluyorum. nefes boruma kaçicak ölücem diye çok korkuyorum. boynum ensem çok sert ve besini dislerimle parçalarken boynum ensem aciyor agriyor ve çignerken agzimda besini ögütürken dolastirirken agzim yoruluyor gücüm tükeniyor yutkunma gücümü bile kaybettim yutkunamiyorum. eskiden gegirirdim gegiremiyorum. yutkunmam gerek diyorum yutkunmak istiyorum kendimi zorluyorum 1.de yutkunmam gerekirken ben 4-5 zorlamasonrasi yutkunuyorum. ve basarili olmuyor hep bi takilma durumu oluyor. hocam son 6-7 aydir bu sikintiyi yasamaktayim. bundan önce 1 ekmek ve bir kahvaltilik zeytin kutusunu bitirirken su kullanmadan rahatça yutuyordum. ama simdi en basit seyi bile yutmakda güclük cekiyorum yutsam bile bogazimda bi parça takili kaliyor defalra yutkunmak ve su içmek zorunda kaliyorum. bu durumlardan önce reflü hastaligim vardi gaviscon ve hap kullanirdim. gastroenteroloji dr una gittim. gastrit ve hyplori tanisi koydu. yutma güçlügü olusturan bi anormali yok bunlar disinda dedi. ve helipak flagyl ilaçlarini yazip 14 gün sonra gelmemi söyledi geçmez ise. bunlari yazarken hocam. oturdugum yerde bogazimda bir toz parcacik sebebi ile öksürmeye ve nefes almakta güclük cekmeye basladim. boguluyorum diye anneme haber verdim su icdim. devamli öksürdümö rahat nefes alana kadar. sonunda basardim. ama dini anlamda 1sn sonrasi hastalik anlamindada 10 dk sonrasi belli degil. hocam ne olur derdime bir çare. nörolojiyede gittim yutma güclügümü söyledim beyin mr çekindim sonuç bekliyorum. fizik tedaviye gittim boyunda çenede bi anormali gözükmedi. agiz dis çene cerrahisi kaldi gitmedigim onada gidicem . ama yemek yemekte güclük cekiyorum çok kötü birsey ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Geçmis olsun öncelikle.anlamadigim agiz kokunuz var mi ? Varsa ne düzeyde ? Dil pasiniz ve dil üzerinde yapiskan tükürük gibi bir tabaka var mi ? Ayni takilma bende de oluyor belki bu kadar fazla degil ama oluyor anliyorum sizi.agri kesici aldigimda önce bogazima yapisir mesela daha sonra kendiliginden asagi iner.ben bunun dilimde var olan o yapiskan tükürükten hatta yutkunurken sürekli balgam yutuyormus gibi bi hisse kapildigimdan o yapiskan tükürükten kaynaklandigini düsünüyorum.ayrica cignedikten sonra bende de yorgunluk oluyor agzim yoruluyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kardesim tipta bi ismi yokmu bu rahatsizligin?
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Aneliz ve tezlerime göre faranjit oldugunuz kanisina vardim saygilar
|
|
Belki birgün
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Farenjit bu kadar etki ediyormu?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
telefonu flasini açin bakin bogazinaza beyazlik var ise yada kizariklik farenjittir yada gün içinde agiz kurulugu yasiyorsaniz üst solunumda sikinti varsa buna bagli fanrejitte gerçeklesiyor.
farenjit dedigini yapar mi bilmem ama bence reflü kaynakli oldunu düsünüyorum diger seçenek bademcik büyemesi. benim bademcikler büyüktü ameliyat oldugumda doktor bile sasirdi sonra aldiktan sonra takilma hissi geçti |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
adam reflü doktorunun bu durumdan kaynaklanacak bi problem olmadigindan bahsetmis sana göre reflüden kaynaklaniyor güzel ilginç bi bakis açisi
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Bir keresinde agzimda aft çikmisti ve resmen yutkunma zorlugu yasiyordum.
Taki aft geçene kadar. Belki isinize yarar diye bilgi veriim dedim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |