Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: ARTIK IYILESTIM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
warcash
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı warcash Cevaplabullet Konu: ARTIK IYILESTIM
    Gönderim Zamanı: 25-Mart-2017 Saat 12:55
Merhaba arkadaslar bende iyilesen bir hasta olarak size yaptiklarimi ve suana kadar olanlari anlatmak istiyorum.

Benim yaklasik 4 5 senedir agiz kokum vardi. Bunu aile dostlarim olsun, bazi kisiler olsun beni uyariyordu. En son 3 4 ay babam uyarmisti. Neden bu kadar kokuyor diye Fakat ben senelerdir KBB'ye vs. kaç defa gitmeme ragmen çözemedim. En zoruda çaresizliktir arkadaslar bu konuda, çünkü ne ortamlarda rahat konusabiliyoruz ne biyerde adam akilli konusabiliyoruz. Ne sevgilimizle nede arkadaslarimizla rahat yasayabiliyoruz. Tabiki beni bunlara ragmen kabul eden ama dile getirmeyen arkadaslarim vardi.

Ben 3-4 aydir sorunumu geçici olarak sakiz çigneyerek veya agzimda sakiz bekleterek çözdüm. Fakat bazen buda yetersiz kaliyordu. Sakiz tükürük miktarini arttirdigi için bu birazda olsa engelliyordu. Agiz kokusunu nasil anliyorsun dersen; benim bildigim kolay kolay kimse agzinin koktugunu anlayamaz. Fakat bazi seyler vardirki anlarsiniz, simdi bunu burada anlatamiyorum ama vücuttaki bazi seyler, agzinizin tadi sekli bile koktugunu anlatabiliyor.

Simdi gelelim asil konuya;

Arkadaslar benim senelerdir, bir problemim vardi. Bu problem; yorgunluk, yemek yedikten sonra direk uykumun gelmesi vs. vs. birsürü sorundu. Fakat ben bu sorunlari günün yorgunluguna, kulagimda olan hastaligima bagliyordum. Gün geçtikçe benim midem çok kötü olmaya ve atesim çikmaya, agir bir yorgunluga yol açiyordu.

Gün geçtikçe anladimki agiz kokusu buradaki birseylerden dolayi oluyor.

Ha sunuda söyleyeyim: 2 ay öncesinde midemin rahatsizligindan dolayi, acile gitmistim serum takilmisti.

Doktor bana mideni Gastroenteroloji uzmanina göstermen gerek dedi. Bana bazi ilaçlar yazdi.

O ilaçlar sayesinde rahatliyordum ve agiz kokum engelleniyordu fakat bazen yine yeterki gelmiyordu.

Evet arkadaslar tam 2 gün önce artik Gastroenteroloji uzmanina gitme geregini duydum. Çünkü artik dayanilmaz hale gelmistim agiz kokusunun çaresizliginden psikolojim bozulmustu. Sabah kalktim, Devlet hastanesi gittim fakat, o hastane; bana sira vermedi. Benimde zaten amacim özele gitmekti. Ordan hemen özel bir hastaneye gittim. Gastroenteroloji servisine randevu alarak girdim. Doktora sikayetlerimi anlattim, özelliklede agiz kokusu oldugnu söyledim. Endoskopi yapilmasi gerektigini söyledi. Biraz pahali olsada endoskopi yaptirmaya karar verdim. Endoskopiden korkmayin arkadaslar, hiçte öyle kötü birsey degil. bana doktor bir igne verdigi için hiçbirsey hatirlamiyorum. Endoskopiden çiktigimda,rahatlayinca doktorun yanina gittim.

Doktor; endoskopi yapilirken kustugumu, midemin yavas çalistigini ve midemin kapakçiginda gevseme oldugunu yani reflüde oldugunu söyledi. Agiz kokusununda bundan dolayi oldugunu söyledi. Çünkü midede kalan yiyecekler bekledigi için, yukari dogru koku yayiyormus, bana 3 tane ilaç ve reflü diyeti verdi.

Arkadaslar size sunu söyleyeyim, o hastaneden çikar çikmaz, yeminle agiz kokumun aninda gittigini bir farkina vardim. Suan ilaçlarimi kullaniyor ve yemegime dikkat ediyorum. Agiz kokusu felan kalmadi.

Yani sunu demek istiyorum arkadaslar, sorunu tek biryere baglamayin, sorun heryerde olabilir. Ugrasmayim demeyin, hayatinizi çok kötü sekilde etkiliyor bu olaylar. Emin olun, agiz kokusundan kurtulunca miladiniz oldugunu anliyorsunuz.

Buarada 10 gün sonrada biyopsi sonuçlarimi alaacagimi söyledi.

Isteidginizi sorabilirsiniz arkadaslar, hertürlü konuda yardimci olabilirim.

Insallah birgün sizde kurtulursunuz.

Sürç-i lisan ettiysek affola.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 20:15
Selam Warcash,

ilaclarin ismini yazar misin?
Tahminime göre asiti yükselten, ya da safrayi aktive eden ilaclar olmali miden yavas calisiyorsa.
Bende de kapakcigin gevsek oldugunu söylemisti Gastroenterelog, ama midemin yavas calistigini söylemedi. Tabii mideye hortum salindiginda ac gittim, bununla alakali olabilir farketmemesi.

Tsk.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 23:40
benim takip ettigim kadari ile zaten çogu kisi endoskopi yapti. Yine senin durumun psikolojikte olabilir agiz kokun devam ediyorda olabilir. En kötüsüde paranoyak oluyor insan . senin midede o kadar hastalik varsa hiç belirtisi olmadi mi . reflü + diger maddeler mideyi her gün kötü yapar.
IP
warcash
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı warcash Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mart-2017 Saat 20:54
Orjinalini yazan: BezginBetül

Selam Warcash,

ilaclarin ismini yazar misin?
Tahminime göre asiti yükselten, ya da safrayi aktive eden ilaclar olmali miden yavas calisiyorsa.
Bende de kapakcigin gevsek oldugunu söylemisti Gastroenterelog, ama midemin yavas calistigini söylemedi. Tabii mideye hortum salindiginda ac gittim, bununla alakali olabilir farketmemesi.

Tsk.

RANEKS 20 mg - Proton Pompasi Inhibitörü
Zirid 50 mg

Mide yanmasi içinde Gastren Duo Süspansiyon

Dostum bende aç gittim endoskopiye, doktorun bana dedigi senin miden çok yavas çalisiyor dedi. Ben taa önceki günün ögleni yemek yemistim.
IP
warcash
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı warcash Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mart-2017 Saat 21:09
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

benim takip ettigim kadari ile zaten çogu kisi endoskopi yapti. Yine senin durumun psikolojikte olabilir agiz kokun devam ediyorda olabilir. En kötüsüde paranoyak oluyor insan . senin midede o kadar hastalik varsa hiç belirtisi olmadi mi . reflü + diger maddeler mideyi her gün kötü yapar.

Dostum agiz kokum, devam etmiyor. Ben aileme gidip bunu soruyorum, hepsi dogruca ne oldugunu söyler. Onu geçtim önceden garip garip seyler oluyordu, mesala nasil örnek versem; sürekli gicik tutmasi gibi, bazen konusamiyordum bile, agizda sürekli kuruluk olmasi vs. onu geçtim, zaten ben farkindayim. Zaten doktorda dedi; midede kalan besinler, uzun süre durdugu için, yukari dogru bir koku yayiyormus, doktorla bayagi uzun konustuk bu olayi, sagolsun anlatti herseyi.

Belirti olayina gelirsek; Tabiri caizse ben olsun, arkadaslarim olsun. Biz yemege çok yerdik. Öncelerde bunu ben uykusuzluga, orta kulak iltihapina vs. bagliyordum, bazi detaylari. Sonralarda arastira arastira midemi göstermeye karar verdim. Yani bir nevi hiç ihtimal vermiyordum. O yüzden bilinçli olarak kendimizi sorun yok diye kandiriyoruz.

Hatta bu Mide Tembelligi olarakta geçiyormus.

Mide tembelliginin belirtileri nelerdir?

Çocuklarda karin agrisi yakinmasiyla ortaya çikabilir. Bunun yaninda bulantinin eslik ettigi izlenir. Bu etkiler sabah kahvaltisi öncesinde ve sonrasinda yogunluk gösterir. Çocuklarda agiz kokmasi ve bazi hallerde yemek sonunda kusma eslik edebilir. Bu belirtiler çocuklarda oldugunda, okul korkusu gibi sebeplere baglandigindan genellikle önemsenmeyebilir.

Mide Tembelligi

Kusma olan vakalarda, kötü koku dikkat çekicidir. Yemekten hemen sonra ya da daha sonra kusma görülebilir. Mide tembelligi yasayan hastalar genellikle çabuk doyarlar. Çocuklarda bu duruma bagli olarak büyüme geriligi yasanabilir. Kilo almalari ve boylarinin uzamasi yavaslar. Hastalarda acikma gecikir. Çocuklar her zaman tok olduklarini dile getirirler. Reflü hastaligina bagli olarak yasandiginda, reflü tedavisi olumsuz olarak sonuçlanir. Hastalarda yemek sonrasinda gegirme ve karinda siskinlik meydana gelir. Belirtiler liften zengin olan besinlerin tüketilmesi, kati besinlerin, çig sebze ve meyvelerin tüketilmesi, yagli ve gazli gidalarin yenilmesi sirasinda daha belirgin yasanir. Besinlerin midede daha fazla beklemesinden dolayi, bu durum bakteri üremesine ve besinlerin midede çürümesine sebep olur. Bunun sonucunda meydana gelen gaz nefes ve agiz kokusu olusturur. Midenin içinde hazmi olmamis gida birikimi görülebilir. Bunun sonucunda midede tikanma ve sislik gelisebilir. Yetiskinlerde seker hastaligi varsa, kan sekeri düzeylerinde degisiklik gözlenir. Besinler ince bagirsaga geçtikten sonra emileceginden, kan sekerinin seviyesi ayarlanamaz.

Suanki olayima gelirsek; Gerçekten çok rahatladim, mide olarakta, agiz kokusu olarakta. Doktorun verdigi reflü diyeti var, ona dikkat etmeye çalisiyorum.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 13:07
Çok mantikli mide de kalan besinler koku yapar.. Ama niye kalir ? Sindirim yok çünkü.. Sindirim enzimi kullanman lazim bence pepzan gibi.. Mesela bu su içme yöntemini. De kokuyu azaltmasinin nedeninin sindirimi sagladigi için old eminim. Yemeklerden yarim saat sonce su içmek sindirim enzimlerini artiriyor ve mide de besinler uzun süre kalmadigi için hem sislik olmuyor hem de koku kayboluyor.. Senin sorunun sindirememek anladigim kadariyla..
IP
Besiktasli
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Besiktasli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2017 Saat 18:28
Arkadaslar ilaci sunu bunu bosverin ben kurtuldum nasil sekeri ve hamuru birakarak sekerli yiyecekleri ama hepsini birakin sonucu 1-2 gün içinde görün ve bana dua edin
Asdfg
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2017 Saat 09:15
Besiktasli ben de bir ara birakmistim sekerli ve hamurlu yiyecekleri ciddi bir sekilde azalmisti koku devam etsem geçerdi ama bu çözüm degil yiyecek bir sey kalmiyor sebzeyle bir ömür mü geçer. Nedenini bulmak lazim diyorum ben hala. 2 gün sonra kontrolüm var 2 ay ilaç tedavisi gördüm alerjik rinit için sanirim sinüslerde de iltihap var çünkü antibiyotik yazdi doktorum. Sonuçlari aktaricam sikayetlerim de burun tikanikligi ve geniz akintisi bogazimi temizledigimde az da olsa iltihap da çikariyorum. Arastirin.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2017 Saat 18:40
Ya anlamiyorum sebzeyle ömür mu geçer??.. Seker ve hamur isini birakinca yiyecek birsey nasil kalmiyor ? Ben su an ekmekte yiyorum çikolatada.. Ama nasil ? Karabugday ekmegi( gluten yoktur gdo yoktur ).. kendim sekersiz fistik ezmesi yaptim enfes oldu. Sekersiz nutella yaptim.. kakao hindistan cevizi yagi findik vs karistirarak.. nohut unundan pankek yaptim.. o kadar çok alternatif var ki artik.. ne aç ne sekersiz ne de ekmek siz kalmanizi gerektirecek birsey yok.. ve siz hala antibiyotik kullaniyorsunuz yapmayin bunu kendinize bagirsaklariniza mi denize.. kullanmayin su antibiyotiklerj faydali bakterileri oldurmeyin. Ha çok hastaysaniz illa da alacagim diyorsaniz antibiyprikten bir saat sonra probiyotik alin mutlaka..
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2017 Saat 23:19
Ben antibiyotik kullanmiyorum. Ekmegin her türlüsünde az da olsa gluten vardir arastirin. Sizin zaman ayirip yaptiginiz seylere zamani olmayan insanlar olabilir. Damak tadina uymayan insanlar olabilir. Agiz kokusunun disinda baska bir hastaliktan dolayi glutensiz beslenmeniz gerekirse beslenin ama bu hastalik için çözüm bu olmamali. Insallah ben sonuca ulasirim da siz de ilham alirsiniz. Çogu kisi burun tikanikligi ve geniz akintisina çözüm aramayi birakmis birakmayin. Sehrinizde mutlaka iyi bir doktor vardir. Herkesin maddi durumu iyi olmak zorunda da degil ben devlet hastanesinde tedavi görüyorum.
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2017 Saat 23:24
Antibiyotik kullanmiyorum derken yani doktorum yazdi onun kontrolünde kullandim tabiki doktor yazmadan kullanan arkadaslar büyük hata yapiyorsunuz artik o bakteriler bayagi direnç kazanmistir.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2017 Saat 12:51
SAKA GIBI DOKTOR KONTROLÜNDE KULLANILAN ANTIBIYOTIK ZARARSIZ MI OLUYOR YANI:d VALLA BENDE BUGÜN GÖZ DOKTRUNA GITTIM BIR SEY IÇIN ANTIBIYOTIK YAZACAKTI BEN ASLA KULLANMAM SÖYLE ZARARLI BÖYLE ZARARLI DEDIM, ANLATTIM .. BANA SEN TIP ÖGRENCISI MISIN DEDI?.. ASLINDA ONLARDA FARKINDA NE KADAR ZARARLI OLDUGUNUN DA ENDÜSTRIYEL TIP ISTE ILAÇ SEKTÖRÜNE KATKI SAGLAMAK ZORUNDA. NEYSE KI YAZMADI ALTRENATIF YÖNTEMLER SÖYLEDI AMA BEN ISRAR ETMESEYDIM YAZACAKTI.. O KADAR GÜVENDIGIMIZ ENDÜSTRIYEL TIP DOKTORLARI BÖYLE MALESEF.. GERÇI GÜVENMIYORUM DA ARTIK.. AYRICA GENIZ AKINTISINA ÇÖZÜM ARAMAYI BIRAKTIGIMI KIM SÖYLEMIS.. BEN SU ANDA AGIZ KOKUSU DISINDA BENI RAHATSIZ EDEN HER TÜRLÜ HASTALIKTAN KURTULUYORUM.. SAÇ DÖKÜLMESINE KADAR.. MESELA BIR AYDIR O KADAR GÜZEL UYUYORUM KI ARTIK KABUS GÖRMÜYORUM... NORMAL DE SÜREKLI GECELERI UYANIR KABUS GÖRÜR KORKARDIM O KADAR VERIMSIZDI KI UYKUM.. SU AN INANILMAZ GÜZEL UYUYORUM.. GENIZ AKINTISINA GELINCE GENIZ AKINTIM YOK BENIM ARTIK.. DEFAATEN SÖYLÜYORUM AMA ANLAMAMAKTA ISRAR EDIYORSUNUZ. YEMEKTEN EN AZ 2,5 SAAT SONRA BIRSEYLER YIYIN IÇIN VE YEMEKLE BIRLIKTE ASLA SU DAHIL BIRSEY IÇMEYIN.. BU AKINTIYI ÇOK ARTIRIYOR. TATLI BIRSEY YEDIKTEN SONRA BILHASSA SIVI ALDIGINIZDA AKINTI RESMEN BOGAZI TIKIYOR.. BEN DE BÖYLE OLUYORDU YANI.. SU AN O KADAR RAHATIM KI.. BEN ÖNCE DEN DIS FIRÇALAYAMAZDIM AKINTIDAN KUSARDIM.. SIMDI DIS FIRÇALARKEN ÇOK AZ BIR AKINTI GELIYOR O DA BENI RAHATSIZ ETMIYOR.. AMA NORMAL SÜREÇTE AKINTI YOK.. YANI AKINTI BENIMKI KADAR FAZLA DEGILDIR BILE SIZD EÇÜNKÜ BEN LAVABOYA BILE YETISEMIYORDUM ELIMDE PEÇETEYLE GEZIYOR ONA TÜKÜRÜYORDUM. HERKES ISTEDIGINI YAPMAKTA ÖZGÜR KIMSE KIMSEYI IYILESMESI IÇIN ZORLAMIYOR. DENEYIMLERIMIZI ANLATIYORUZ.. AYRICA BURUN DAN DOGRU NEFES ALMA TEKNIKLERI ILE DE BURUN RAHATLIYOR.. VE SON OLARAK KARABUGDAYDA GLUTEN KESINLIKLE YOK. ÇÖLYAK HASTALARI RAHATSIZLANIRDI ÖYLE OLSA BU EKMEGI YEDIGINDE. (AYNI YAPIM EKMEKTEN ÇÖLYAK HASTALARININ DA YEDIGINI YAKINEN BILIYORUM) TEK GLUTEN OLMAYAN ÜRÜN KARABUGDAY. BENCE SEN BIR ARASTIR;)
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2017 Saat 21:05
Arkadasim sinüslerde kronik bir iltihap varsa önce antibiyotik tedavisi denenir sonuç alinmazsa ameliyat denenir. Sarimsakla mi tedavi edelim sinüs iltihabini? Antibiyotik gerektiginde kullanilmali o yüzden doktor kontrolünde kullandim dedim. Ekmek konusuna gelince Canan Karatay dedi çölyak hastalari hiç bir ekmegi tüketmesin az çok gluten vardir diye hakli olabilirsin.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2017 Saat 22:41
Karabugday glutensizdir. Quinoa gibi. Hayvansal proteini az veya hic tüketmeyen insanlar icin önemlidir cünkü yüksek oranda bitkisel protein icerir. Proteinsiz yasayamayacagimiza göre, cok cok yararlidir.
IP
Berceste
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Berceste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2018 Saat 20:40
Herkese hayirli bayramlar simdiden. Ben 26 yasindayim.. 12-13 yildir bu agiz kokusu problemini yasiyorum. Buradaki herkes biliyor zaten bunun ne kadar pis, lanet bisi oldugunu o yüzden çektiklerimi uzun uzun anlatmicam. Son 2 senedir bu forum sayesinde bunun çözülebilir bisi oldugunu gördüm ve tedavi arayisina girdim. Burda yazilan birçok ilaci bir sekilde alip kullandim. H.pylori teshisi konuldu antibiyotikler 2-3 ay kokumu geçirdi ama sonra tekrar geldi. Gaita testi yaptirdim sonuç çikmadi. 3 tane gömülü 20’ligim vardi çektirdim sonuç yok. Endoskopi yaptirdim sonuç çikmadi. En pahali kan testlerini yaptirdim bir sey bulunamadi. Son olarak 3 ay önce bademcik ameliyati oldum degisen bisi olmadi. En son bu forumda hangi arkadasti hatirlamiyorum KEFIR ile iyilestigini söyledi. Sagolaun varolsun sürekli dua ediyorum kendisine. Gittim bimden altinkiliç marka kefir aldim. Marka vermemin özel bi sebebi yok sirf çok özellikli bisi oldugunu düsünmeyin diye söyledim. Ev yapimi falan degil bildiginiz market kefiri. Sahurdan önce ve iftardan önce yarim litre kadar içiyorum bagirsaklarimi inanilmaz çalistiriyo ve inanilmaz bir sekilde kokumu geçiriyo. 3-4 gündür kokudan eser yok esim de söyledi. Yani bir yandan çok mutluyum bir yandan yillardir niye bunu yapmadigimi düsünüp üzülüyorum. Ben de buradaki birçok arkadas gibi bu kokunun ancak cerrahi operasyonla veya ciddi ilaçlarla geçecgini düsünen birisi olarak hala çok saskinim. Kokunun geçtigini söylemek için erken davrandigimi düsünenler olabilir ama benim kokum ramazanda pik yapar ve bu kefir ramazanda bile bana sifa olduysa insallah normal zamanda hayli hayli olur. Insallah sizlere faydam dokunur🙏
IP
Neyzen06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Neyzen06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2018 Saat 23:14
Öncelikli geçmis olsun. kaç gün oldu kökü yok gelismelerden bilgi verirmisiniz
IP
Berceste
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Berceste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2018 Saat 00:56
Günde 1 litre kefir tüketmeye devam ama kokum gitti çok sükür🙏 Bu sekilde içmeye devam edebilirim benim için sikinti yok. Benim gibi düsünenler ve benimle ayni sebebe sahip olanlar için çözüm olur insallah
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2018 Saat 18:43
Berceste kardes senin sorunun kabizlik miydi acaba?sanki diskini yaptikca kokun gitmis gibi?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2018 Saat 22:05
Evet kefir birkaç gün kesiyor kokuyu ve sonra tekrarliyor ama eski siddetiyle degil tabi.
Ama insallah insallah ben yanilirim Berceste kardes.
Ilk defa yanilmak istiyorum.
IP
Ahmet123456
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ahmet123456 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2018 Saat 14:49
Kefir nedir tam olarak ben bilmiyorumda yzarsan cok sevinirim
IP
Ahmet123456
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ahmet123456 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2018 Saat 15:39
Suam devam ediyor mu
L
IP
Ömer Turkmen
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ömer Turkmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2024 Saat 01:01
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2024 Saat 15:51
Orjinalini yazan: Berceste

Herkese hayirli bayramlar simdiden. Ben 26 yasindayim.. 12-13 yildir bu agiz kokusu problemini yasiyorum. Buradaki herkes biliyor zaten bunun ne kadar pis, lanet bisi oldugunu o yüzden çektiklerimi uzun uzun anlatmicam. Son 2 senedir bu forum sayesinde bunun çözülebilir bisi oldugunu gördüm ve tedavi arayisina girdim. Burda yazilan birçok ilaci bir sekilde alip kullandim. H.pylori teshisi konuldu antibiyotikler 2-3 ay kokumu geçirdi ama sonra tekrar geldi. Gaita testi yaptirdim sonuç çikmadi. 3 tane gömülü 20’ligim vardi çektirdim sonuç yok. Endoskopi yaptirdim sonuç çikmadi. En pahali kan testlerini yaptirdim bir sey bulunamadi. Son olarak 3 ay önce bademcik ameliyati oldum degisen bisi olmadi. En son bu forumda hangi arkadasti hatirlamiyorum KEFIR ile iyilestigini söyledi. Sagolaun varolsun sürekli dua ediyorum kendisine. Gittim bimden altinkiliç marka kefir aldim. Marka vermemin özel bi sebebi yok sirf çok özellikli bisi oldugunu düsünmeyin diye söyledim. Ev yapimi falan degil bildiginiz market kefiri. Sahurdan önce ve iftardan önce yarim litre kadar içiyorum bagirsaklarimi inanilmaz çalistiriyo ve inanilmaz bir sekilde kokumu geçiriyo. 3-4 gündür kokudan eser yok esim de söyledi. Yani bir yandan çok mutluyum bir yandan yillardir niye bunu yapmadigimi düsünüp üzülüyorum. Ben de buradaki birçok arkadas gibi bu kokunun ancak cerrahi operasyonla veya ciddi ilaçlarla geçecgini düsünen birisi olarak hala çok saskinim. Kokunun geçtigini söylemek için erken davrandigimi düsünenler olabilir ama benim kokum ramazanda pik yapar ve bu kefir ramazanda bile bana sifa olduysa insallah normal zamanda hayli hayli olur. Insallah sizlere faydam dokunur🙏

Bunu okuduktan sonra gittim ben de ayni markanin kefirini aldim. Her sabah dil temizligi yapsam bile asla kirmizi olmayan dilim, o kefiri içtikten sonra hiçbir firçalama ya da dil temizligi yapmadan aninda kirmizi oldu. Kokuyu da yok etti.
Ama tabii birkaç saat sonra tekrar geldi koku. Demek ki kefirdeki faydali bakteriler kisa sürede etki ediyor ama temelli tutunamiyor vücutta. Çünkü kötüler yillardir orada ve yerlesikler. Onlari temelli nasil yokederiz bilmiyorum ama cevap gerçekten faydali bakterileri galip getirebilmekte.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 394
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2024 Saat 20:46
Orjinalini yazan: Guest

Orjinalini yazan: Berceste

Bunu okuduktan sonra gittim ben de ayni markanin kefirini aldim. Her sabah dil temizligi yapsam bile asla kirmizi olmayan dilim, o kefiri içtikten sonra hiçbir firçalama ya da dil temizligi yapmadan aninda kirmizi oldu. Kokuyu da yok etti.
Ama tabii birkaç saat sonra tekrar geldi koku. Demek ki kefirdeki faydali bakteriler kisa sürede etki ediyor ama temelli tutunamiyor vücutta. Çünkü kötüler yillardir orada ve yerlesikler. Onlari temelli nasil yokederiz bilmiyorum ama cevap gerçekten faydali bakterileri galip getirebilmekte.

E tamam iste içmeye devam et, yilma. Bugün 2 saat kokuyu engeller, 1 hafta sonra bu 3 saate çikar, 40 gün sonra bi bakarsin iyi bakterilerin sayisi iyice çogalir ve artik koku 14 saat gelmez. Bu da sana yeter, bir gün gelir koku da tamamen gider.

Yani eger ki ilaçsiz bir yöntem az da olsa ise yariyorsa buna yilmadan devam etmelisin. Migroslarda kefir mayasi satiliyor, eger arzu edersen evde sen de mayalayip kendi kefirini yapabilirsin, çok daha ucuza gelir.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2024 Saat 15:12
Mayali ve probiyotiklli seyler bende egzama yapiyor, kefiri çok sevsem de içtikten 6-7 saat sonra ellerimde kasintili egzama çikti.
Zaten bu agiz kokusu sibo candida ilintili seyler, kimse bana bu meselenin sadece agizla ilgili oldugunu iddia edemez. Agiz, bu sindirimi mahveden bakterilerin son duragi sadece. Sonuç/semptom yani, kök neden degil.
Ama dedigin gibi kardesim, en kötü içmeye devam ederim, bugün gittim aldim iki tane daha.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2024 Saat 16:17

Mayali ve probiyotiklli seyler bende egzama yapiyor, kefiri çok sevsem de içtikten 6-7 saat sonra ellerimde kasintili egzama çikti.
Zaten bu agiz kokusu sibo candida ilintili seyler, kimse bana bu meselenin sadece agizla ilgili oldugunu iddia edemez. Agiz, bu sindirimi mahveden bakterilerin son duragi sadece. Sonuç/semptom yani, kök neden degil.
Ama dedigin gibi kardesim, en kötü içmeye devam ederim, bugün gittim aldim iki tane daha.

Abicim ben sana diyim, bizde Sibo var. Kefir falan içince, ev yapimi bile olsa tursu yiyince benim de bagirsaklar cosuyordu. Zaten doktorlar sibosu olanlara kafaniza göre probiyotik falan almayin iyice costurursunuz ordaki bakterileri diyor hep.

Mesela midedeki helicobacter pylori bakterisini izole etmeyi basaran doktor (ya da kimyager de olabilir) bunu laboratuvarda üretip kendisi içi h.pylori dolu siviyi içiyor ve 24 saat sonra belirtilerine bakiyor.

Adamin karisi adama agzin kokuyor diyor. Midedeki h.pylori bazi kisilerde agiz kokusu yapiyor. Ince bagirsakta olmamasi gereken bakterilerin olmasi hastaligi olan Sibo da doktorlarin dedigine göre agiz kokusu yapiyormus.

Hatta size kendi gözlemlerime göre söyleyebilirim ki karaciger ve/veya böbreklerinin çalismasinda da sikintili olan kisilerin hem agiz/nefes kokulari hem de pis bir ter kokulari oluyor.

Bu olayi daha önce de dedigim gibi Murat hocam liderliginde mide bagirsak, Kbb, hematoloji (kan bilimi), nefroloji (böbrek) dahiliye doktorlarindan olusan bir ekibin enine boyuna arastirmasi lazim.

Bazilarinin sikayeti agzi kapaliyken bile odayi kaplayan pis kokunun olmasi. Belli ki bu durum agiz kokusundan öte bir sey, bu kisilerin agzi degil nefesi, teri de kokuyordur çünkü odayi kaplamaz agiz kokusu.

IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2024 Saat 18:58
Helicobacter midenin duvarina gömülüyor ve kendi yasam alani için mide pH’ini yükseltiyor, yani mideyi olmasi gerekenden daha bazik hale getiriyor ki bu sindirim için çok tehlikeli, burada bir sürü kiside gastrit olma sebebi de bu. Etkili ve yeterince sindirilemeyen besinler ince bagirsakta fermente oluyor ve çok fena gaz üretiyor, bunun yaninda olmasi gerekenden fazla bir bakteri artisi oluyor.
Simdi buraya kadar hepimiz biliyoruz (mühendisim ama tipçi olsaymisim keske😄)
Sibolulara probiyotik önermiyorlar, zaten olmamasi gereken bakterilerle ugrasiyoruz. E antibiyotik lazim bunun için, tek çözüm bu görünüyor ama bu lanet bakteriler onlara da dirençli, antibiyotigi kullanirken çok iyi. Herkesin agiz kokusu geçiyor bu süreçte. Fakat dirençli olduklari için birakir birakmaz geri geliyor, filmlerde bir türlü ölmeyen zombiler gibi.
Ne yapacagiz bilmiyorum.
O hb’yi kesfeden adamin hikayesini biliyorum, o bir antibiyotikle çözüyor isi. Ama bizim bünyelerimiz artik çok daha dirençsiz, ömrümüz boyunca et yiyerek hayvanlarda kullanilan antibiyotiklerden tutun tarim ilaçlarina kadar bir sürü zehir aldik bünyeye. O yüzden tedavi ise yaramiyor.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Nisan-2024 Saat 10:20

Helicobacter midenin duvarina gömülüyor ve kendi yasam alani için mide pH’ini yükseltiyor, yani mideyi olmasi gerekenden daha bazik hale getiriyor ki bu sindirim için çok tehlikeli, burada bir sürü kiside gastrit olma sebebi de bu. Etkili ve yeterince sindirilemeyen besinler ince bagirsakta fermente oluyor ve çok fena gaz üretiyor, bunun yaninda olmasi gerekenden fazla bir bakteri artisi oluyor.
Simdi buraya kadar hepimiz biliyoruz (mühendisim ama tipçi olsaymisim keske😄)
Sibolulara probiyotik önermiyorlar, zaten olmamasi gereken bakterilerle ugrasiyoruz. E antibiyotik lazim bunun için, tek çözüm bu görünüyor ama bu lanet bakteriler onlara da dirençli, antibiyotigi kullanirken çok iyi. Herkesin agiz kokusu geçiyor bu süreçte. Fakat dirençli olduklari için birakir birakmaz geri geliyor, filmlerde bir türlü ölmeyen zombiler gibi.
Ne yapacagiz bilmiyorum.
O hb’yi kesfeden adamin hikayesini biliyorum, o bir antibiyotikle çözüyor isi. Ama bizim bünyelerimiz artik çok daha dirençsiz, ömrümüz boyunca et yiyerek hayvanlarda kullanilan antibiyotiklerden tutun tarim ilaçlarina kadar bir sürü zehir aldik bünyeye. O yüzden tedavi ise yaramiyor.

Sibo'ya bakan doktorlara fonksiyonel tip uzmani diyorlar ve muayene ücretleri çok pahali. 2 li 3 lü antibiyotik kokteyli yapip veriyorlarmis, anca öyle ölüyor ordaki mikroplar.

Yalniz bazi tavsiyelerini okudum onlarin,

Yemekleri agizda en az 30 kez çigneyecegiz, sivi bebe mamasi kivamina gelene kadar, öyle yutacagiz,

Yemeklerle beraber kesinlikle su, kola, hosaf, çay, çorba içmeyecegiz, mide asidini seyreltiyor çünkü su ve sivi gidalar. Yemeklerden 2 saat sonra çay, su vs içecegiz.

Her yemekte bir tatli kasigi elma sirkesi içip mide asidini yükseltecegiz.

Mide asidini baskilayan mide koruyucu ilaçlar içiyorsak (proton pompasi inhibitörleri) bunlari birakacagiz, bunlar B12 ve demir eksikligine sebep olup sindirimi daha da zorlastirip siboyu azdirip bagirsaklari da bozuyorlar.

Ince bagirsakta olmamasi gereken bakterilerin en sevdigi yiyecekler olan seker ve unu 1 hafta kesecegiz, bakalim vücut rahatlayacak mi.

Bunlari yapinca siskinlikte azalma, kokuda azalma vs olacak mi bi bakin.

Ise yariyor görünürse ordaki bakterilerin belini kiriyorsunuz demektir.

Bunun bir belirtisi de die-off denilen belirtilermis, ordaki bakteriler öldükçe ve vücuttan atildikça vucut degisik tepkiler veriyormus, internetten arastirin.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2024 Saat 17:49
Hepsini yaptim.
Istanbul’da bu fonksiyonel tipçilara ne paralar yedirdim, ne takviyeler kullandim.
Diskida, kanda bir sürü sey arandi parazit, candida… hepsi negatif. Özelde yapildigi için dolar üzerinden ne paralar döktüm. hala üzülürüm ama giden paraya degil de o umuduma…
Umut tacirlerine kanmayin diyorlar ama is öyle olmuyor, bunun cehaletle alakasi yok, çaresizligin boyutuyla alakasi var.
Sirf protein,, düsük glisemik indeks, candida diyeti, Paleolitik, ketojenik… hepsini denedim, daha kötü oldum. Bir tek vegan beslenmek biraz kokuyu azaltiyordu ama o da sebebi ortadan kaldirmiyor, geçici çözüm.
Die off sendromunu da hiç yasamadim, nasip olmadi 😂 çünkü ölmüyor namussuzlar
IP
Anonim Tosbaga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı Anonim Tosbaga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2024 Saat 19:45
Hocam siz hep mide bagirsak tarafina yogunlasmissiniz gibi ama Murat hoca oradan koku gelme ihtimalinin cok az oldugunu soyluyor daha cok dis ve kbb ye yogunlasmak lazim diye dusunuyorum. gecmis olsun.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2024 Saat 10:09
dogustan gelen bir sansim var çok sükür dislerim çok saglam.
34 yasimdayim, bugüne kadar ne bir çürügüm oldu, ne baska bir sey. Sadece 20likleri çektirdim, onun disinda da düzenli dis tasi temizligi yaptiriyorum. Murat hocanin dedigi gibi sert firça kullaniyorum, dil temizligi vs.
Tek gitmedigim yer kbb, ama ne bir faranjitim var ne sinüzit. Çok nadir senede bir-2 kez basim agrirsa agrir. Nefes problemim yok.

IP
Anonim Tosbaga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı Anonim Tosbaga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2024 Saat 23:07

34 yasimdayim, bugüne kadar ne bir çürügüm oldu, ne baska bir sey. Sadece 20likleri çektirdim, onun disinda da düzenli dis tasi temizligi yaptiriyorum. Murat hocanin dedigi gibi sert firça kullaniyorum, dil temizligi vs.
Tek gitmedigim yer kbb, ama ne bir faranjitim var ne sinüzit. Çok nadir senede bir-2 kez basim agrirsa agrir. Nefes problemim yok.

Kronik sinüzit cok belirti vermiyor siz yine de birkac farkli kbb doktoruna gorunun derim. Dis icin de gorunun bence distan bakinca saglam olabilir ama dis kokunde dis etinde problem olabilir. Bu arada dislerinizin saglam olmasi cok iyi ben 23 yasindayim 1 kanal 4 dolgu yapildi daha 4 dolguluk dis var galiba siz dislerinize iyi baktiniz benim gibi kola icip yatmadniz. Suan dusunuyorum da kola icip yatmak bir disi curutmenin en hizli yolu galiba .
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2024 Saat 23:30
Dedim ya dis için düzenli giderim zaten, doktorlar çürük ya da herhangi bir sorun görmediler.
Dis saglamliginin genetik oldugunu düsünüyorum ben, bir de bu koku muhabbetinden ekstra dikkat ediyorum. Ama ben disle ilgili oldugunu düsünmüyorum öyle olsa çocuklugumdan baslamazdi agiz kokusu.
Daha ilkokuldayken vardi.
Stres ve üzüntüyle artiyor, probiyotiklerle ve egzamayla baglantili bu agiz kokusu. Yani direk sindirim sistemi. Ama dedigim gibi bu bir sonuç. Bu sistemi bozan sey ne, muhtemelen kötü bakteri kolonizasyonu.
Nasil geçecek inanin bilmiyorum.
Çignedigim sakizlar, Pelin otu dahil les gibi bir sürü bitki, agiz ve bagirsak projiyotikleri… neler neler.
Çocugum yok, düsünmüyorum da. Diyorum benimle mezara girsin bu lanet hastalik.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2024 Saat 08:51

Dedim ya dis için düzenli giderim zaten, doktorlar çürük ya da herhangi bir sorun görmediler.
Dis saglamliginin genetik oldugunu düsünüyorum ben, bir de bu koku muhabbetinden ekstra dikkat ediyorum. Ama ben disle ilgili oldugunu düsünmüyorum öyle olsa çocuklugumdan baslamazdi agiz kokusu.
Daha ilkokuldayken vardi.
Stres ve üzüntüyle artiyor, probiyotiklerle ve egzamayla baglantili bu agiz kokusu. Yani direk sindirim sistemi. Ama dedigim gibi bu bir sonuç. Bu sistemi bozan sey ne, muhtemelen kötü bakteri kolonizasyonu.
Nasil geçecek inanin bilmiyorum.
Çignedigim sakizlar, Pelin otu dahil les gibi bir sürü bitki, agiz ve bagirsak projiyotikleri… neler neler.
Çocugum yok, düsünmüyorum da. Diyorum benimle mezara girsin bu lanet hastalik.

Öyle deme yaa, ümitsiz olma.

Vardir bir çaresi ama henüz bulunamamistir.
IP
kirmizi2
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı kirmizi2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2024 Saat 11:00

Tükürügünüzün Ph'i bazik olabilir, bu sayede disleriniz daha az çürüyor
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2024 Saat 21:02
Orjinalini yazan: kirmizi2

Tükürügünüzün Ph'i bazik olabilir, bu sayede disleriniz daha az çürüyor

Bu dogru bilgidir.
Bir çok dis hekimi bile bu bilgiyi ihmal eder. Oysa ki, bir insanin salsyasi ya baziktir, dis tasi yapar ya da asittir çürük daha fazladir. Genellikle ikisi ayni anda görülmez.
Çünkü asit ile baz birbirini nötürleyen tahterevalli gbi davranan birisi varken digeri bulunmayan karsilikli zit özellikler tasir

pH, bir ortamdaki hidrojen iyon konsantrasyonunun kologaritmasidir. Nötür 7.00 dir. Vücut sivilari 7 civarindadir ve 7 civarinda olmalidir

7 nin altinda asit, 7 nin üstünde alkali olusur. Dis taslari alkali ortamda gelisirken dis çürükleri asit ortamda gelisir.

Keske dis hekimligi ögrencilerine bunu okutabilsek
-M
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2024 Saat 10:10
Murat hocam, peki salyanin ya da halk arasindaki tabirle tükürügümüzün asidik veya bazik olmasinin Tip1 dil sirti ve agiz içi kaynakli agiz kokusuna olumlu ya da olumsuz bir etkisi var midir?

Benim 15 yasindayken azi disime dolgu yaptirdik çürümüstü, muhtemelen salyam asidik.

Tip1 koku olanlarin asidik olma ihtimali daha mi çok bu duruma göre?

Yanlis hatirlamiyorsam daha önce salyanizin asidik ya da bazikligini disaridan müdahale ile degistiremezsiniz demistiniz hocam, dogru mu hatirliyorum?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2024 Saat 20:49
Orjinalini yazan: Tospik

Murat hocam, peki salyanin ya da halk arasindaki tabirle tükürügümüzün asidik veya bazik olmasinin Tip1 dil sirti ve agiz içi kaynakli agiz kokusuna olumlu ya da olumsuz bir etkisi var midir?

Benim 15 yasindayken azi disime dolgu yaptirdik çürümüstü, muhtemelen salyam asidik.

Tip1 koku olanlarin asidik olma ihtimali daha mi çok bu duruma göre?

Yanlis hatirlamiyorsam daha önce salyanizin asidik ya da bazikligini disaridan müdahale ile degistiremezsiniz demistiniz hocam, dogru mu hatirliyorum?

Soru güzel
Kitabimda bu konuya uzuun bir bölüm ayirmistim. Mukoza yüzeyindeki redoks reaksiyonlari basliginda.
Çikkisa özetlemek isterim:
Asitte tip 1 agiz kokusu azalirken bazik ortamda artar.
Dis çürügü asit ortamda artar, abzik ortamda azalir.
Dis tasi bazik ortyamda artar. Asit ortamda azalir
Bir insanin agzindaki pH derecesi beslenme sirasinda genis aralikta dalgalanir. 7.3, yemekten sonra 5'e kadar düser 20 dak-saatler arasiunda degisen süre sonra 7.5 lara yükselir. Sonra yeniden 7 ye düser. Bu dalgalanmaya Stephan egrisi adi verilir. Gün içinde beslenme ile sayisiz Stephan egrisi olusur. Negatif tepe ortalamalari bireyin agiz vasati pH derecesi hakkinda genel bir fikir verir. Çocuklarda aside kayarken eriskin yaslara geldikçe baziklesir. Bu sebeple çocuklar dis çürügüne, eriskinler dis tasina egilimlidir. Odalar dolusu yazabilirim ama bu kadar özet isinizi görür.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2024 Saat 19:24
https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3209&KW=PH%92%FD

Bu baslikta deginmistim konuya zaten..

Kesinlikle bununla alakasi var agiz kokusunun, bende mesela tas olur sürekli, çürük hiç olmaz. Tükürügümün bazik oldugunu düsünüyorum. Ev yapimi sirkeli salata yedigimde koku sifirlaniyor ama çok kisa süre sonra tekrar basliyor.
Ama bana göre bu da bir semptom, buna neden olan kök neden ne? Neden bazilarinin tükürügü bazik?

Hepiniz bilirsiniz, flagl kullandiginizda agzinizda bir ferahlik olur, tükürük salginiz artar. Sebebi yine bu tükürük meselesi.
Zaten bakteriler bazik ortami severler. Agzimiz bazik oldugunda kuruyor ve bakterilerin üremesi için ideal ortam olusturuyor.

Bu durum nasil düzelir bilmiyorum, Aydin hocam dis hekimlerinin dis tasi temizlemekten baska yapabilecekleri bir sey var midir bu konuda?
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2024 Saat 19:27
Örnegin hb yasamak için ortami bazik hale getiriyor. Acaba agzimizda da mi var bu bakteri ? O yüzden mi antibiyotik kokuyu kisa süreligine de olsa geçiriyor?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu