Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Bilek yalamak aldaticidir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Hümiyettin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı Hümiyettin Cevaplabullet Konu: Bilek yalamak aldaticidir
    Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2018 Saat 17:14
Herkese merhaba. Agzimin koktugunu düsünüyorum epeydir. Yalniz bu koku yalnizken yok ama sosyal ortamlara girdigimde olusuyor gibi hissediyorum. Yani strese girince agzimin tadinin acilastigini bile hissediyorum. Kimseye sormaya cesaret edemedim ama su bilek yalama testini uyguladim. Hiç kötü koku alamadim. Agzimin kokmama ihtimali var midir yani bana öyle geliyor olabilir mi? Agiz kokusu kesin olan üyeler bilegini yalayip koklayinca kötü koku aliyor mu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2018 Saat 15:19
Bilek yalamak ve kuruyunca bilegi koklayarak daima az veya çok biraz kötü koku algianir. Bu herkeste bu sekilde olur ve çok normaldir.

Salya içerisinde çözünmüs kokulu gazlar, salya buharlasip uzaklastiktan sonra bilekte serbest kalir ve kokar.

Bu sekilde tespit edilen kokulu gazlar emisyonu olmayan çevreye yayilmayan gazlardir. Çevreye yayilmayan kötü kokulu gazlar agiz kokusu hastaligi sebebi degildir.

Örnek vermek gerekirse: üzerindeki elbisesinin arasindan bir cismi koltuk altina veya göbek çukuruna veya kasigina sürtüp sonra cismi koklamak durumunda belki biraz kötü koku almak mümkündür. Herkeste her zaman bu koku az veya çok bulunabilir. Bu durum bireyin hasta oldugu anlamina gelmez.

Saticilar bu yöntemi bir seyler satabilmek ve insanlari agiz kokusu hastasi olduguna ikna edebilmek için gelistirdiler ve kullanmaktadir.

Bileginizi veya baska bir cismi yalayarak kuruyan salyanizi koklamayiniz. Agziniza veya baedmciginize parmak veya bir cisim sokarak koklamayiniz. Daima kokulu bulacaksiniz. Bu durum bireyin agiz kokusu hastasi oldugunu göstermez.

IP
Hümiyettin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Hümiyettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2018 Saat 20:31
Hocam koku olup olmadigini anlamanin cihazla ölçüm veya birine sorma disinda bi yolu var mi? Ölçüm yapabilen merkezlere ulasma sansim yok ve açikçasi arkadasima soracak sosyal cesaretim de yok. Evde ailemleyken herhangi bi olumsuz tepki almadim ama ne zaman is ortami veya baska sosyal bi ortama girersem ister istemez agzimin koktugu düsüncesi olusuyor ve agzimda acimsi tat olusuyor ve bu asamadan sonra insanlarin rahatsiz olduklarini fark ediyorum. Ama rahat oldugumda böyle bisey olmuyor? Sizce ne yapmaliyim ve kokup kokmadigindan nasil emin olabilirim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralik-2018 Saat 08:14
Konusurken kendinizde koku almiyorsaniz, 3 veya daha fazla kisi siz sormadan sizde agiz kokusu bulundugunu kelimelerle söylemediyse ve bu durum iki ay devam etmemis ise bir agiz kokusu hastaligindan bahsedilmez.

Halitometre ile Ölçümler teshis etmek için degildir. Ölçümlere bakarak hiç kimseye agiz kokusu var yok denilemez.

Ölçümler,
1- Dogrulamak
2- Karsilastirmak
3- Izlemek içindir. Teshis için degildir.
IP
Hümiyettin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Hümiyettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2018 Saat 09:26
Hocam çevremdeki insanlarin çok naif, düsünceli insanlar olduklarini düsünüyorum. Bundan dolayi söylemiyor olabilirler. Mesela dün öglen arabayla yemege gittik dört kisi. Bes dakkaligina inip bindigimde aracin benim tarafimda olan caminin açildigini farkettim. Geçen hafta da arkadasimla arabayla gezerken eczaneye gitmek için inip geri döndügümde arkadasimin kendi tarafindaki kapiyi hafif araladigini ve ben binince bana belli etmeden kapattigini gördüm. Yine ayni arkadasim disçiye gitmek gerektiginden, dis taslarinin zararli oldugundan filan bahsediyor mesela durduk yere. Açikçasi bana söyleyemediklerini düsünüyorum. Galiba en sonunda açik açik sormam gerekecek. Ha bi de normalde koku almiyorum ama mesela arabadan inip tekrar binince içerisi havasiz geliyor rahatsiz edici bogucu bi hava var. Bunu ben bile hissediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2018 Saat 13:09
Orjinalini yazan: Hümiyettin

Hocam çevremdeki insanlarin çok naif, düsünceli insanlar olduklarini düsünüyorum. Bundan dolayi söylemiyor olabilirler.

Belki de alingan ve naif olan sizsinizdir.
IP
Hümiyettin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Hümiyettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2018 Saat 19:12
Öyle olmasini inanin çok isterim hocam. Ama bazen dedigim gibi gözardi edemeyecegim seyler yasiyorum. Birkaç ay önce bir is arkadasim karanfil uzatti mesela. Aramizda bir metre vardi üstelik kafede oturuyorduk. Tanimadigim birisi vardi yine bir metre uzakliktayken burnunu kapadi eliyle, hatta sonra geri çekildi iyice belli ki baya rahatsiz olmustu. Yine de benim yanlis anlamalarim olabilir (ki öyle olmasini çok istiyorum) ama tüm bunlar olurken de rahat olamiyorum hocam. Dediginiz gibi çinkolu macun kullaniyorum baya iyi geldi. Agzimin içi ferahladi bariz bi sekilde. Dilimi firçaliyorum ve dediginiz diger seyleri de uyguluyorum hocam, Allah sizden razi olsun. Bizlerle bu kadar ugrasip zaman ayiriyorsunuz.
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2018 Saat 22:10
"Hümiyettin"
Maalesef bu hastaliga sahip biçok arkadas kokuya alistiklari için bi zaman sonra kokuyu duyamiyorlar, bende dahil.Koku olup olmadigini anlamanin en keskin yolu seninde bildigin gibi aileden birisinden yada bir dostundan sorarak ögrenmek maalesef tek yolu bu.Sakin ,çekinecek birsey yok bu insani bi durum ve bunun hayatini etkilemesine izin vermemeye calis.Bicok zaman hassas olabiliyoruz birisine bunu sormak zor olabilir ama var yada yok dedikleri zaman ya tedaviye yönelirsin yada olmadigina kanaat getirmek zorunda kalirsiniz.

'""Evde ailemleyken herhangi bi olumsuz tepki almadim ama ne zaman is ortami veya baska sosyal bi ortama girersem ister istemez agzimin koktugu düsüncesi olusuyor ve agzimda acimsi tat olusuyor ve bu asamadan sonra insanlarin rahatsiz olduklarini fark ediyorum. Ama rahat oldugumda böyle bisey olmuyor? """

Yanlis anlama ama biliç altinda nefes kokusuna karsi asiri hassasiyet ,ince bir düsünce ,duygu oldugunu hissettim ve bende öyleyim dogrusu.24 sene bu geçmeyen nefes kokusu rahatsizligini yasadim ruhsal psikolojik etkileri üzerinde çok agir oldu.Tedaviye yeni yeni kavusuyorum insallah ve su anda yakinimdaki insanlarin normal burun çekme yada kasima ,kapali ortamlarda cam kapi acma gibi hareketleri bile nefesimin korkmadigini bildigim halde sinirlerimi bozuyor hatta o insanlara karsi içimde kisa süreli kin ve nefret olustugunu bile
hissediyorum ve sonra hemen atmaya çalisiyorum bu kötü düsünceleri kalbimden.Bazen böyle saçma seylerle ugrasiyorum .
.Süphe yada zan ile ele geçen tek sey ruhsal yipranma oluyo
Insallah nefes kokusu rahatsizligin yoktur ,samimi oldugun birine sorarak emin olmaya çalis lütfen!

Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
IP
Hümiyettin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Hümiyettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2018 Saat 14:11
Güzel düsüncelerin için çok tesekkür ederim. En kesin yöntem dedigin gibi birisine sormak. Muhtemelen ben de bunu yapacagim. Sonucu buraya yazarim. Tabi öncesinde askere gidecegim dönünce ilk isim bu olacak. Umarim hepimizinki psikolojiktir çünkü gerçek agiz kokusunu yenmek çok zor.
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2018 Saat 02:54
Maalesef ben çatlaya patlaya ,utana sikilada olsa en yakinimdakilere sorardim ve kirmamak üzmemek için yumusak cevaplar verirlerdi,biraz var olsun neolacakki vs.derlerdi Ben kendi kokumu bazi zamanlar duyardim ama duymadigim zamanlarda da sordugumda oldugunu söylerlerdi .Buludugum ortamlardaki tavirlar ,tepkiler,refleksler yumusak cevaplardan daha gerçekçi olurdu her zaman .Buradaki bi çok arkadasimiz bu gerçeklikle yüzyüze maalesef. Yukarida bahsettigim tedavi psikolojik degil gerçek tedaviydi 24 sene içinde
4 ameliyat onlarca kutu ilaç ve sükürler olsun simdi sordugumda yok diyorlar iste buna inanirim nefes kokusunu duyan insanlarin çogunlugunun yüz auralarinda degisme oluyo az yada çok ,,ve konusmaya basladiklari anda gözlerinde olan isik koku duyuldugunda yerini saskin, bos bakislara birakiyor ve konusmalar çok kisa kesliyor.Bunlar gibi sürekli karsilastigim seyler artik nyok denecek kadar az olmaya basladi çok sükür.

Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2020 Saat 07:15
Bilek yalama testinin neden gerçegi yansitmayabilecegini bu animasyon videosunda açiklamaya çalistim

https://www.youtube.com/watch?v=wvY09apjv-4
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu