|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Blizzak
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2019 Saat 23:44 |
Öncelikle herkese geçmis olsun. Yillardir bu koku olayi bazen azaldigi dönemler olsa da bende de var.
Dilimde beyaz tabaka oluyor ve dis firçasiyla firçaliyorum, tuzlu suyla, karbonatli suyla gargara falan da yapiyorum arada. Koku azalsa da geçmiyor tam olarak. Bir kaç aydir sigarayi biraktim, dis etlerimde apse olmaya basladi. Sigara birakilinca bazi kisilerde normalmis bu. Sigara dis etlerine zarar verdigi için birakilinca oralara vücut yeni damarlar olusturmaya baslarmis ve dis etlerimiz daha saglikli olurmus. Neyse, bu dis eti iltihabi tuzlu suyla falan bir kaç güne geçmeyip iyice agri yapinca dis hekiminden korktugum için öncelikle aile hekimine gittim (Site sahibi sn hocam duymasin :) ) Bir antibiyotik bir de agiz gargarasi verdi. Gargaranin adini vermiycem gidip hemen alirsiniz diye. Gargarayi yaptiktan yarim saat sonra aynanin karsisina geçtim dis eti iltihabimda bi degisiklik var mi diye ama o da ne? Yillardir üstü ne kadar firçalasam da beyazimsi ve püsküllü olan dilim bir bebeginki kadar kipkirmizi ve pürüzsüzdü neredeyse. Üzerindeki tabaka sifirlanmisti ve agiz kokum da geçmisti. Bir hafta sonra gargara bitince koku da yeniden basladi dildeki beyazlik da. Hatta dis eti iltihabi oldugu için firçalamak aci verdiginden 2 gün dislerimi firçalamadigim halde koku da olmadi. Bu gargara sonuçta ilaç oldugundan ömür boyu içemeyiz, zarari var. Ama bundaki etken madde her ne ise kokuyu da dildeki tabakayi da yok ediyor ve tek içiste etkisi 10 saat kadar sürüyor. Sn MUR hocam konu hakkinda açiklama yaparsa sevinirim. Syg. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |