Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: LÜTFEN OKUYUN ILLETTEN KURTULUN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı Hope145 Cevaplabullet Konu: LÜTFEN OKUYUN ILLETTEN KURTULUN
    Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2020 Saat 04:52
Merhaba aslinda uzun süre önce bu sorunu yendim ve artik forumlara ugramiyorum. Ama vefa borcum var bir sürü yöntem ögrenmistim farkli forumlardan hiçbiri ise yaramadi ama olsun, sorunu hallettigim için yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, alkol gibi kokan ya da seker-meyve gibi kokan nefes için degil bildiginiz DISKI gibi kokan nefes için çare yazacagim. Almadigim temizlik malzemesi, gitmedigim dis doktoru kalmadi, 14 yasimdan 24 yasima kadar bu illetle ugrastim , her Dogum günümde bu illetten kurtulmak için agladigimi, hediye degil bundan kurtulmak istedigimi diledigimi bilirim. Konusurken elimle agzimi kapatirdim, otobüste bile nefesimi tuta tuta nefes alirdim. Çok ugrastim çok. Benimle ayni semptomlari gösteren arkadaslar lütfen dikkate alsin lütfen. Küçüklügümden beri kronik sinüzitim var, hep geniz akintisi çekerim. Bogazim kasinir “girç girç” bogazimi çeke çeke kasirim. Ayrica alerji de oluyorum bahar aylarinda. Dilimi temizlesem de hep sari-gri renkteydi. Ilk baslarda, daha dil siyiricilar yokken kasikla dilimin arkasini temizlerdim. O biraz rahatlatirdi ama yine ayni sorun. Ailemle bu konuyu konusurken hiç yüzlerine bakamayip aglardim, utaniyordum konduramiuordum kendime. Yasli bir profesöre gittim, kulak burun Bogazci, VE SEBEBINI LÜTFEN DIKKATE ALIN ÇÜNKÜ ÇOK KÜÇÜCÜK BIR SEBEP, ne kadar nezle de grip de olsam öyle burnum dolu dolu akmazdi, meger BURUN KANALLARIM DARMIS, zaten kronik sinüzit var yani hep akintim var, kanallarim dar oldugu için burnumdan çikmiyor hep genzime akiyormus hah o da koku yapiyor. Yogun iltihap orda yer ediyor, bir seyler yiyince ittiriyormus ana kisa süre sonra yine ayni koku. ÇÖZÜM: tercihen sinüzit ameliyati olunmali benim ileri olmasina ragmen olmadim, eger burunda bir yamukluk var ise maalesef bu halledilmeli buna baska çare yok. Eger benim gibi burunda sorun olmayip kanallariniz dar ise, düzenli olarak NAZAL TEMIZLEME yapilmali. Bu komik çaydanliklar var ya içine tozunu atip burnu temizliyorsun bir delikten tutuyorsun digerinden çikiyor. Hah o iste, profesör dedi ki uzun vadede kanallarini kalici olarak genisletiyor. Ben de uzun süre her gün kullandim, ilk basta karsi taraftan hiç su akmazdi simdi sakir sakir maasallah, o suyla beraber igrenç sinüs akintisisiniz da gidisini izlemek bir o kadar keyifli. 1 sene düzenli kullandim simdi ara ara kullaniyorum (eger hasta isem o sürede kullaniyorum) o tuzlu su o kokuyu o iltihabi alip götürüyor. Lütfen bir deneyin, ama düzenli yapin lütfen kanallariniz rahatlasin, ve islak saç aliskanligini birakin, saçlariniz kisa da olsa kurutun, kurutsaniz bile hemen disari çikmayin vücudunuz bir isinsin. BEN 10 YILLIK ILLETTEN KURTULDUM UMARIM SIZE DE UMUT ISIGI OLUR
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2020 Saat 09:50
Çok sevindim sizin adiniza. Ben de deneyecegim bunu. Eczanelerde satiliyor mu bu ? Bir de içine koydugunuz sey sadece tuz mu? Baska bir ilaç vs verdi mi doktor?
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2020 Saat 09:54
nazal temizleme yaptiktan kaç gün sonra iyilestin?
suanki durumun nasil koku tamamen gitti mi?

benimde grimsi sari krem rengine yakin tabaka var sinüzit var burunda alerji var 6 7 kere çok nadir olsa da hapsirdigim oluyor senin dilindeki pas geçti mi?
IP
Belinda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 31
Alıntı Belinda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2020 Saat 09:59
Sizde sinüzit varmis kurtulmussunuz sinüzitin caresi var tabiki ama sebebini bilmedigimiz kokunun caresi yok :(
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2020 Saat 16:01
burun ve geniz akintisi kaynakli ise kisinin sorunu çözülür. diger türlü çözülmez, ama azalabilir.
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 00:43
Merhaba evet eczanelerde satiliyor nazal temizleme potu/ çaydanligi diye sorun. Bu temizlik ürünü ameliyat sonrasi için de veriyorlar günlük kullanim için de uygun. Bir karisimi var intte yazar sanirim tuz-karbonat vs tam emin degilim, ama kendi tuz karisimi da satiliyor hem saglikli oranlarda hem de içerikte onu almakta fayda var. Eczaneye nazal temizlik kiti, çaydanligi diyip günlük kullanacagim diyin zaten biliyorlar
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 00:45
Çok emin konusmak istemiyorum çünkü KBB uzmani degilim ama bir o kadar da bilgi doldum. Diski kokulu akinti geniz,sinüz akintisindan kaynakli diye biliyorum. Dil arkasi da bademcikte biriken tas da bunlarin bir baska sekli. Yazimda da belirttim seker-meyve ya da alkol kokusu farkli sebeplerden bagirsak vs gibi. Siz de baska bir bilgi biliyorsaniz paylasin lütfen
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 00:53
Merhaba ayni durumdan muzdaribim sanirim tam olarak. Bu nazal temizligi dis firçalamak gibi düsün lütfen, burnumdan dogal yollarla sümkürerek sümük- akinti atamadigim için bu sekilde bu kokulu akintinin genize degil burundan atilmasini sagliyorsun. Kokum tamamen geçmedi, ama söyle tamamen geçmedi bazen hiç olmuyor, sürekli kardesime anneme soruyorum. Eger ki hasta isem, sinüzitlerimi üsüttüysem koku geliyor. Ama onun disinda koku artik yok, sadece hasta oldugum zamanlarda bu temizligi yapmazsam olabiliyor. Lütfen bu kiti al ve dene ama 1-2 ay sonra dilinin pembelisinin geldigini, koku konusunda uyarilmadigini göreceksin. Sonrasinda en azindan 1 yil günde bir kere de olsa bunu yap, semptomlardan kurtuldugunda da bosverip bir kenara atma ara ara yap. Gittigim profesör site komsumuzdur, ne zaman kokum olsa kostur kostur ona gidiyordum ve her seferinde duydugum sey “genzinde akinti var” iste o akinti koku yapiyor, ondan bu sekilde kurtul umarim çözüm olur size. O kadar ugrastim ki agladim bir ben biliyorum bir Allah geçmis olsun
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 00:58
Sinüzitin çaresi inanin yok, ameliyatini da o sebeple olmadim zaten. Ameliyat olsaniz bile tekrarliyor, hala her grip-nezle oldugumda dis köklerime kadar agirligi için kafama çekiçle vurasim geliyor sinüzit yüzünden. Burdaki olay kendinizi korumaniz, akinti olmamasini saglamaniz, akinti oldugunda da onu vücuttan uzaklastirmaniz. Sizin de kokunuz diski gibiyse, dil arkasindaki pas vs var ise bunu deneyin. Çünkü gittigim hiçbir doktor bana bunu söylemedi, burun kanallari dar olan kisiler sümügü atamadigi için gemine akiyor bu da koku yapiyor. Ilk ve son kez bunu bir doktordan duydum. Eger ayni semptomlariniz var ise denemeye deger
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 01:05
Ek bilgi eklemek istiyorum, burun kanallarim kapali degil burnumda sümkürebiliyorum nefes alabiliyorum aslinda hiçbir sorunu yok, sadece biraz darmis ve çogu insan bunu fark etmeyebilirmis. Ayrica kronik sinüzitiniz olup da bilmiyor olabilirsiniz, çünkü sadece nezle-grip zamani agrimakta kalmiyor günlük hayatta da agrimasa da rüzgardan, sicak-soguk geçisinden etkilenebiliyor. Sürekli sinüzit agrisi beklemek yanlis, sürekli geniz akintisi durumu olarak düsünün.
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 01:06
Orjinalini yazan: Belinda

Sizde sinüzit varmis kurtulmussunuz sinüzitin caresi var tabiki ama sebebini bilmedigimiz kokunun caresi yok :(

Sinüzitin çaresi inanin yok, ameliyatini da o sebeple olmadim zaten. Ameliyat olsaniz bile tekrarliyor, hala her grip-nezle oldugumda dis köklerime kadar agirligi için kafama çekiçle vurasim geliyor sinüzit yüzünden. Burdaki olay kendinizi korumaniz, akinti olmamasini saglamaniz, akinti oldugunda da onu vücuttan uzaklastirmaniz. Sizin de kokunuz diski gibiyse, dil arkasindaki pas vs var ise bunu deneyin. Çünkü gittigim hiçbir doktor bana bunu söylemedi, burun kanallari dar olan kisiler sümügü atamadigi için gemine akiyor bu da koku yapiyor. Ilk ve son kez bunu bir doktordan duydum. Eger ayni semptomlariniz var ise denemeye deger
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 01:10
Orjinalini yazan: Guest

Çok sevindim sizin adiniza. Ben de deneyecegim bunu. Eczanelerde satiliyor mu bu ? Bir de içine koydugunuz sey sadece tuz mu? Baska bir ilaç vs verdi mi doktor?

Merhaba evet eczanelerde satiliyor nazal temizleme potu/ çaydanligi diye sorun. Bu temizlik ürünü ameliyat sonrasi için de veriyorlar günlük kullanim için de uygun. Bir karisimi var intte yazar sanirim tuz-karbonat vs tam emin degilim, ama kendi tuz karisimi da satiliyor hem saglikli oranlarda hem de içerikte onu almakta fayda var. Eczaneye nazal temizlik kiti, çaydanligi diyip günlük kullanacagim diyin zaten biliyorlar
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 01:14
Orjinalini yazan: Murat880

nazal temizleme yaptiktan kaç gün sonra iyilestin?
suanki durumun nasil koku tamamen gitti mi?

benimde grimsi sari krem rengine yakin tabaka var sinüzit var burunda alerji var 6 7 kere çok nadir olsa da hapsirdigim oluyor senin dilindeki pas geçti mi?

Merhaba ayni durumdan muzdaribim sanirim tam olarak. Bu nazal temizligi dis firçalamak gibi düsün lütfen, burnumdan dogal yollarla sümkürerek sümük- akinti atamadigim için bu sekilde bu kokulu akintinin genize degil burundan atilmasini sagliyorsun. Kokum tamamen geçmedi, çünkü sinüzitim hep var ama bazen uzun süre hiç olmuyor, sürekli kardesime anneme soruyorum. Eger ki hasta isem, sinüzitlerimi üsüttüysem koku geliyor. Ama onun disinda koku artik yok, sadece hasta oldugum zamanlarda bu temizligi yapmazsam olabiliyor. Lütfen bu kiti al ve dene ama 1-2 ay sonra dilinin pembelisinin geldigini, koku konusunda uyarilmadigini göreceksin. Sonrasinda en azindan 1 yil günde bir kere de olsa bunu yap, semptomlardan kurtuldugunda da bosverip bir kenara atma ara ara yap. Saç yikamak gibi düsün yikamazsan birkaç güne kokuyor bu da öyle akintini temizlemezsen kokuyor Gittigim profesör site komsumuzdur, ne zaman kokum olsa kostur kostur ona gidiyordum ve her seferinde duydugum sey “genzinde akinti var” iste o akinti koku yapiyor, ondan bu sekilde kurtul umarim çözüm olur size.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 09:36
saol kardesim ben devamli yapmiyodum artik her gün yapicam
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 11:28
Orjinalini yazan: Murat880

saol kardesim ben devamli yapmiyodum artik her gün yapicam

Umarim faydasini en kisa zamanda görürsünüz. Bu temizlik islemini bilen var ama amaalesef devamli uygulamiyorlar günlük temizligin parçasi olmali
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 14:28
Hope 145 bu aleti ne kadar süre ile kullandiginizda kokunun yok oldugunu farketmeye basladiniz tam yanit göremedim ben o soruya1-2 ayda sadece dilin pembelestigini söylemissiniz.
IP
Hope145
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope145 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 15:38
Orjinalini yazan: Ethic1

Hope 145 bu aleti ne kadar süre ile kullandiginizda kokunun yok oldugunu farketmeye basladiniz tam yanit göremedim ben o soruya1-2 ayda sadece dilin pembelestigini söylemissiniz.

Merhaba kisiden kisiye degisebilir süreç. Sonuçta herkesin akinti miktari veya sikligi Farkli olabilir. Günlük rutin olarak bir baslayin ama aksatmadan yapin. Dis firçalar gibi düsünün eger ihtiyaç duyarsaniz günde 2 kere de yapabilirsiniz. Sinüz akintisi burundan çikacagi için genize akmayacak, dil arkasinda koyulasip birikmeyecek, haliyle dilinin ön kisimlarina da itilmeyecek. 2 kere yapmanizin da bir zarari bulunmamakta eczaneden alirken günlük temizlik kiti olarak aldigjnjzi söyleyin. Çünkü farkli çesitleri var ameliyat sonrasi vs gibi. Ilaç vs önermekten korkarim ama bunu gönül rahatligiyla öneriyorum
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2020 Saat 20:23
Hope 145 elbet herkeste degisiklik gösterir sizdeki süreç ne kadar sürdü??
IP
BlackSea58
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı BlackSea58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2020 Saat 23:48
Merhaba,
Kronik sinüzitim var sola dogru yamukluk varmis burnumda ve benimde agiz kokusu sorunum var tükürügüm çok yogun ve horlama sorunum var çok zor nefes aliyorum vs. vs. doktor bana da o kiti vermisti 1 ay kullandim etkisini göremedimm diyip birakmistim simdi de deniz suyu uyguluyorum bunu birakip o kiti tekrar satin alip uzun süre kullanicam insallah etkisini görürüm korona geçtikten sonra da burun ameliyati olmayi düsünüyorum hayirlisiyla
IP
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2020 Saat 19:35
acaba kullandiginiz nazal temizleme potu adi nedir. ben sinüs rinse kullandim . ilk etapta rahatlatiyor ama kokuyu geçirmedi. tam anlamiyla temizleyemedi sinüsleri belki de.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2020 Saat 17:53
Ben de aldim ve 2 gündür yapiyorum sabah ve aksam olmak üzere. Inanilmaz bas agrisi yapti. Sizde de oldu mu acaba? Gözlerim ve basim çok agriyor. Kanallar dar oldugu için mi acaba diye düsündüm. Var mi bu durumu yasayan?
IP
Rftoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 5
Alıntı Rftoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2020 Saat 12:54
Agizdaki o koku burnuna geliyor mu arada
IP
Cocu07
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Cocu07 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2020 Saat 22:01
Merhaba arkadaslar bu illeti 30 senedir i çeken biri olarak yaklasik 10 gündür kullandigim bir ürünü paylasmak istedim 3 aydir takip ettigim bir sayfa burasi uygulamadigim yöntem kalmadi valla 30 senedir hiç bu kadar rahat olmamistim tamamen sansina çikti karsima sizde Bi deneyin isterseniz bisey kaybetmezsiniz ürünün ismi karamürver internette bulabilirsiniz Allah herkesin yardimcisi olsun insallah bitmistir bu illet diyorum ne çektigimi 30 yildir anlatmaya kalksam bitmez.
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 15:31
Alerjik rinit, geniz akintisi yapar ve sinuziti tetikler. Koku ondandir.
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 20:54
Selam. Ya üst damakta yapiskan bir sivi oluyor muydu?
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2020 Saat 13:27
Merhabalar herkese tekrardan, geçen hafta dil arkasi kültür verdim ve sonuç normal flora ve agiz kokum yemek yerken bile var. Tip2 yim. Enfeksiyon doktoru detayli bir açiklama yapti. Sizinle paylasicam. Bu arada aylardir sinüse rinse KIT ve 2 haftadir burnumdan tuzlu su çekip agZimdan çikarma yolunu deniyorum ve denize girip defalarca takla atiyorum ama koku her geçen yil daha da siddetleniyor. Doktor; daha önceden tedavi edilememis bir sinüs enfeksiyonun buna neden olabilecegini belirtti ve sunu söyledi kullandigin ve biraktiginda geçen antibiyotigin etki etmesi için(flagly) o bakterilerin oldugu besiyerin tamamen degismis olmasi gerekir dedi. Ki sinüslere böyle bir müdahale zaten su an tipta bulunmuyor dedi.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2020 Saat 18:40
Bakterilerin oldugu besiyerin’ cümlesini tam anlamak istedim. Yani flagy etki ediyor, sonra birakinca kokunun tekrar etmesinin sebebini biraz daha aciklar misin lütfen ?
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2020 Saat 01:43
burun kanallarimin dar olup olmadigi bilgisayarli tomografide kesin tani konulabilir mi
Belki birgün
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2020 Saat 15:54
Orjinalini yazan: donniebrasco

burun kanallarimin dar olup olmadigi bilgisayarli tomografide kesin tani konulabilir mi

evet
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu