Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: psikolojik tedavi ile iyilestim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
kullanici55
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı kullanici55 Cevaplabullet Konu: psikolojik tedavi ile iyilestim
    Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2020 Saat 16:01
Herkese merhabalar,
Bazilariniza yardimim dokunabilir diye burada agiz kokusunun psikolojik bir temeli olabileceginden bahsetmek istiyorum.
Yaklasik 15 yil kadar önce, azi dislerimden birinin çekilmesi bende büyük bir özgüven eksikligine ve daha sonra kendini gösterecek ve beni uzun süreler ugrastiracak hayali bir agiz kokusu probleminin temeli olacak sekilde gelisti.
Tam da üniversiteye giris yillarima denk gelmesi (yeni insanlarla tanisilan, karsi cinsi yakindan tanidigimiz dönemler) bence olayin (kafamda) büyümesinin en önemli etkenlerinden.
Bu süreçte diskida parazit testleri, farkli dis ficalari, macunlari ve gargaralar, sinus taramalari, gastroenteroloji randevulari, deneysel yeni diyetler gibi beni ugrastiran, tek baslarina çok çok küçük faydalari dokunan ama problemin kökü ile ilisiksiz oldugu için problemi çözmeyen denemelerim oldu.
Söylemem gerekiyor, kendi ailem dahil agzimin kokmadigini söyleyen insanlara inanmayisim...geriye dönüp bakinca komik geliyor suanda.
Her neyse, biraz kisa kesmek gerekirse, takip eden süreçte, agiz kokusu sikayetimden dolayi olmasa da, bir psikiyatr ile görüsüp bana uygun gördügü tedaviyi 2 yil boyunca uyguladim. Tani su: tekrarlayan orta halli depresyon. Çok hafif, destekleyici türden ilaçlarin 2 yil düzenli kullanimi sonucunda hayatimla ilgili birçok problem ile beraber agiz kokusu takintim da ortadan kayboldu.
Bu anlattigim durum 7-8 yil öncesini yansitiyor.
Aradan geçen süre boyunca hayatimda hiçkimse agzimin koktugunu söylemedigi gibi ben de ne su anda ne de geçmiste hiçbir zaman agiz kokumun olmadigindan eminim.
Hayatim boyunca hiç gargara kullanmadim. Dis macunu ve firçasi disinda kullandigim hiçbirsey yok isin dogrusu.
Aradan yillar geçmis, bugün basit bir dolgu için muayene olurken aklima geldi, sizlerle de paylasmak istedim.
Herkese saglikli günler diliyorum.
IP
sekerportakali
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı sekerportakali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Agustos-2020 Saat 20:07
Merhaba kullanici55, senin adina cok sevindim, zamaninda almis oldugun bu cesur karardan dolayi tebrik ederim. Inanmayarak gidip tedaviye devam etmek kolay olmamistir eminim. Tekrar tebrik ediyorum 🤗
Yalnizca bu yazina kucuk bir not eklemek istiyorum, genel olarak ilac + psikoterapi daha etkilidir. Ilaca ek olarak duzenli terapiye gidenler daha cok bu surecten faydalanabilirler.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu