Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: DIS MACUNUNU ÖNCE ÇIGNEYIN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: DIS MACUNUNU ÖNCE ÇIGNEYIN
    Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2020 Saat 12:40
Eger kum gibi çitir çitir ediyorsa kullanmayiniz.

Dis macunu içine konulan asindiricilar dislerinizi açindirabilir. Sogukta hassasiyet baslatabilir, dislerinin boyunlari açilabilir, kahverengi lekeler seklinde dentin tabakasi açiga çikabilir. Tamir edilmesi zor ve pahali üstelik estetik bakimdan sancili islemler gerekebilir.

Firma bir kaç gün önce numune Paradontax dis macunu getirmisti. Çekmecemde duruyordu. Baskalarina tavsiye etmeden önce kendim çignedim. Agzimin içerisi kum gibi çitirdiyor. Sagliga uygun bulmadim.

Piyasamizda bir tane daha bunu yapan macun var. Adini unuttum
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2020 Saat 20:02
Hocam verdiginiz bilgiler için tesekkür ederim, üç sene önce bir ay boyunca splat marka extrem White dis macununu kullanmistim, o dis macunuyla dislerimi firçaladiktan sonra dilimi de firçaliyordum ve sabah uyandigimda bile hiç koku olmuyordu, üstünde uyari vardi bir aydan fazla kullanmayin diye, ben sadece bir ay kullanmama ragmen alt dislerimden bir tanesinin ön alt tarafinda daha önce olmayan kahverengi bir leke olustu ve orada o disimde soguk içeceklere karsi hassasiyet olustu sizliyordu, sonra hassasiyet için olan dis macunlarindan kullaninca hassasiyeti geçti, kahverengi yere dokununca sizliyor, demekki benimde orada dentin tabakasi açiga çikti, ne yapmaliyim o disimle ilgili?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2020 Saat 10:39
Orjinalini yazan: nisaluce

Hocam verdiginiz bilgiler için tesekkür ederim, üç sene önce bir ay boyunca splat marka extrem White dis macununu kullanmistim, o dis macunuyla dislerimi firçaladiktan sonra dilimi de firçaliyordum ve sabah uyandigimda bile hiç koku olmuyordu, üstünde uyari vardi bir aydan fazla kullanmayin diye, ben sadece bir ay kullanmama ragmen alt dislerimden bir tanesinin ön alt tarafinda daha önce olmayan kahverengi bir leke olustu ve orada o disimde soguk içeceklere karsi hassasiyet olustu sizliyordu, sonra hassasiyet için olan dis macunlarindan kullaninca hassasiyeti geçti, kahverengi yere dokununca sizliyor, demekki benimde orada dentin tabakasi açiga çikti, ne yapmaliyim o disimle ilgili?

Metal uç (çatal, topluigne vs) ile dokunuldugunda ceryan çarpmasi hissi veriyor mu? Bu yok ise simdiki durumuna razi olun.

Yok ben razi olmam o kahverengilik kaybolsun diyorsaniz. O kisim çürük olmasa bile çürük kabul edilip oyuilur ve içerisine dis renginde dolgu konulur
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2020 Saat 13:33
Murat Hocam, su dis macunu için ne düsünürsünüz? Agiz kokusunu engelliyormus oldukça da pahali 100 lira.

https://m.n11.com/dentiste-agiz-kokusuna-karsi-dis-macunu-100gr-P272104393

Üstteki arkadasin basina gelen olay, macunda florür olmamasi yüzünden mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2020 Saat 14:44
Soru için tesekkür ederim
Ben kutuya bakarak bir sey anlamam.
Içerigindeki kimyasal maddeleri yazarsaniz fikir yürütmeye çalisirim.

Iyi bir dis macunu florlu olmalidir
http://blog.drmurataydin.com/genel/florsuz-dis-macunu-eksiktir.html
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2020 Saat 00:20
kelime ayni dis macunu kullaniyorum aslinda bi benzeri diyelim benim dentiste plus wthite benimki söyle bi durum var bu dis macunununu dis fircasina surdugunde 1 2 hafta devam kullanirsan dil pasi cok cok zor olusuyor agizda bakteri populasyonunu baya dusuruyor mete diye bi arkadas vardi forumda oda kullandi tavsiye etti bana gercekten cok etkili eger sorunun dil köku ve genel olarak sadece agiz ise ise yarar benim tip 2 + tip 3 +tip 4 oyle bi sikinti var sadece fircalama yetmiyor.ailemin hepsinde mide sorunu var ve onlar ppi kullandiklari icin suan mide ile sorunlari baskiliyorlar benimkinde ise midenin hemen cikisinda bi iltihap var antral gastrit diyrlarmis zaten nedense bi tek orasi agriyor reflumde var fakat her zaman degil bazen oluyor sik yemek yemem hayatim cok duzensiz uyku duzeni olsun spor vs galiba kökten komple bir degisim lazim bana bilmiyorum eskiden dis etlerim iltihapliydi sorunu 10 kat daha kotu hissediyordum dis etlerim de sorun yok suanda dis curugude yok dolgu yok dislerde sapasaglam.forumdaki cogu kisininde boyledir diye umuyorum.orta okulda bi animi anlatiyim arkadaslarda bi deneyim olsun bagirsagima bazen bi agri girerdi ama oyle boyle degil siraya yapisik otururdum nedense tuvalete gitiggimde rahatlardim galiba cok fazla gaz sikismasi oluyor ama hep degil sinsi bi hastalik yenmek icinde düzen spor beslenme gunluk duzenli su icimi (bagirsak mide icin yemeklerden 2 saat sonra) uyku sart! bu yasima kadarda arkadaslarimdan biride hiç bir zaman agiz kokum oludugu halde yargilamadi dislamadi çok hareketli biriydim oglen yemeginde lisede yemek icin arka siralara otururdum sag olsun arkadaslarim beni hic yalniz birakmazlardi onlarda ben gecince gelirlerdi yanima yemeklerini orda yerlerdi hic bir zamanda agzin kokuyor diyen olmadi fark ettiklerini biliyordum hatta bi arkadasim sakiz cignerdi surekli galiba agiz kokumu aldigi icin bana kendisi agiz kokusunu engelliyor cigniyorum knk diyordu.onun disindada konu acilmadi ztn neyse. yani kisacasi tek kelimeyle disiplin bakalim bu sene uni sinavina giricem en az 6 ay yemek spor uyku rayina oturtucam bakalim ne olucak.afaf diye bi arkadas vardi forumda anti depresanli kokusu kaybolmustu bende psikatriste gittim durumu bana anlatti meger antidepresanlar ozellikle afaf arkadasimizin kullandigi surup formunda olanlar bagirsakta bazi bakterileri baskilarmis uremelerini durduruyormus ztn kendiside ilaci biraktiginda kokunun geri geldigi soyledi belirtileride benle ayniydi bu arada yemek sirasinda kokunun artmasi burundan gelmesi cunku bagirsaktan mide fark etmez sindirim kanalindan gelen kokular bogazda asili kalir bisey cignenip yutuldugunda etrafa yayilir tip 2 olanlarda buna dahildir kendim tip 2 miyim kesin belli degil sadece tahmin ediyorum geniz akintisi var evet yutkununca bi koku var evet ama bunu sadece tip 2 demek sacma olur cunku bagirsak ve mideyle iligli sikintilarimda var.simyaci diye bi arkadas vardi oda ayni sekilde parazit ilaci kullanmasti belirtileri benle bire bir ayniydi bildiginz kopyam sorunlarimizin hepsi ayni surup kullaninca kokunun gittigini soyledi murat hocada bunun nedeninin surubun sadece parazit degil hastalik yapici bakterilerin yaptigi enfeksiyonlarida onlemesinden kaynaklandigini surubu icmeyi biraktiginda kokunun geri gelecgini soyledi ki oylede olmustur. ibs diyeti yapicam 2 ay dusuk fodmad besinler(internetten bakabilirsiniz) sonra yavas yavas yuksek fodmad iceren gidalara gecicem tabi bunlari cogu gastritede iyi gelen yiyecekler ben asitli olanlari yemicem zaten mide ilacida kullanmicam daha beter yapiyor bol su icicem aralarda zorlanicam mide yi ve bagirsagi ayni anda tamir etmek istiyorum.hayatimin sonuna kadar mide bagirsak problemleriyle yasiyamam aci cekicem mecbur koku gecmese bile bos durmaktan iyidir denemek lazim 1 yil uygulucam sonra deneyimlerimi tabiki buraya yazarim.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2020 Saat 00:16
Kelime, ben bu dentiste dis macununu iki sene önce kullandim, içeriginde 14 dogal içerik olduguna bakip almistim, geldiginde içeriklerini tek tek inceledigimde o kadarda masum olmadigini görmüstüm, o içerikler neydi suan hatirlamiyorum, kullandigim zaman ertesi sabah agzim her zamanki halinden çok daha kuru uyaniyordum, suuuuu diye uyaniyorum, inanilmaz bir agiz kurulugu yapti, hatta kullanamadim çöpe attim, agiz kurulugu yaptigina dair birçok yorum var internette yinede almak isterseniz rossman da suan 57 TL, bu arada hocam internette florür ün zararlarina dair makaleler var, florürlü mü florürsüz mü araftayim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2020 Saat 09:06
Elbette florürlü dis macunu kullanacagiz.
Flor abartiliyor karteller daha fazla para kazanabilmek için böyle hurafeler uydururlar.

PC Virüs çikarip antivirüs satarlar
Virüs çikarip asi satarlar
Amalgam zehirlidir dedikosudu çikarip beyaz dolgu satarlar
Flor zehirlidir dedikodusu çikarip florsuz macun satarlar
Hacamat deyip orani burana jilet attirirlar, para kazanirlar
Alkali diyet hurafesi çikarip diyet/kitap/ürün satarlar
Mikrop transferi diye birinin diskisini öbürünün anüsüne sokup para kazanirlar
Magnezyum almazsan hasta olacaksin deyip magnezyum satarlar
Yüzlerce var. Hangi birini sayayim...
http://blog.drmurataydin.com/genel/florsuz-dis-macunu-eksiktir.html

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2020 Saat 13:57
Hocam, yukarida bahsettigim dis macunun içerigi hakkinda sitesinde su bilgi verilmis:

"Dentiste' içerigindeki dogal antiseptik ve antibakteriyel olan Nane, Meyan Kökü, Karanfil, Okaliptüs, Tarçin gibi 14 dogal bilesen ve CDX Kompleks (Cyclodextrin Complex) ile agizdaki kötü koku olusumunu engellemeyi ve ferah bir nefes saglamayi, Xylitol ile dislerdeki bakteri olusumunu azaltmayi, SabitlestirilmisC Vitamini ile dis etlerinde hizli bir iyilesme saglamaya ve agiz dokusundaki hücrelerin hasar görmesini engellemeyi destekler. Dentiste' seker içermemektedir ve bu sayede bakteri olusumuna ve çogalmasina firsat vermemektedir."

Dis macunun içinde adini ilk kez duydugum mur ve ratanya diye iki bitki de var.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2020 Saat 17:00
Orjinalini yazan: Kelime

Hocam, yukarida bahsettigim dis macunun içerigi hakkinda sitesinde su bilgi verilmis:
"Dentiste' içerigindeki dogal antiseptik ve antibakteriyel olan Nane, Meyan Kökü, Karanfil, Okaliptüs, Tarçin gibi 14 dogal bilesen ve CDX Kompleks (Cyclodextrin Complex) ile agizdaki kötü koku olusumunu engellemeyi ve ferah bir nefes saglamayi, Xylitol ile dislerdeki bakteri olusumunu azaltmayi, SabitlestirilmisC Vitamini ile dis etlerinde hizli bir iyilesme saglamaya ve agiz dokusundaki hücrelerin hasar görmesini engellemeyi destekler. Dentiste' seker içermemektedir ve bu sayede bakteri olusumuna ve çogalmasina firsat vermemektedir.

Hah. Simdi oldu. Bilgi için tesekkür ederim
Ürün soracaksaniz bu sekilde içerigini yazarak sorunuz :-)

Bu ürünün içerisinde agiz kokusunu engelleyen her hangi bir madde göremiyorum
-------

Simdi sirasi gelmisken 3 konu hakkinda genel bilgi evrmek isterim:

1- Cyclodextrin kimyasal maddeleri stabilize eden, emilimi artiran hos kokulu bir madde olup agiz kokusunu giderdigi yolunda her hangi bir bilgi bulunmamaktadir. Ayrica xylitol bir alkol olup agiz kokusu ürünlerinde xylitol varligi arzu edilmez.

2- Hiç bir ürün içerisinde Vitamin C paketlenip siselenip bekleyemeyecek kadar narindir. Saatler veya hatta dakikalar içerisinde bozunarak derhal etkisizlesir ve faydasizlasir. Bu gün piyasada içinde C vitamini bulundugu yazan ürünlerde C vitamini bulunmaz. C vitamini havaya temas eder etmez, derhal ve hizla askorbatlara oksitlenir. Elinize portakal, domates, kivi, limon alip yiyorsaniz C vitamini aliyorsunzu. Aksi halde C vitamini bir seylerin içerisinde yer aliyor olamaz. Ürünler üzerine C vitamini vardir diye yazilmasi göz yumulan bir hatadir, temenni kivaminda zararsiz bir abartidir.

3- Bütün herbal (bitkisel) ürünler, aksini gösteren tibbi makale yayinlanincaya kadar koku yapabilecek potansiyel süpheli maddeler olarak kabul edilmelidir. En iyi durumda koku maskesi olarak degerlendirilir.

IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2020 Saat 01:29
Sürekli farkli markalardan dis macunlari denerken en son hakkinda övgüler bulunan içeriginin yüzde yüz temiz oldugu gibi bir yanlis anlasilma olan forever bright aloe vera jel macunu denedim, birkaç kullanim sonrasinda dislerimde sizlama soguga karsi hassasiyet yaptigi için kullanamadim, içerigini buraya yaziyorum, hocam bizi bilgilendirir misiniz?
Aloe barbadensis leaf juice (stabilized aloe vera gel), sorbitol, hydrated silica, glycerin, sodium laurly sulfate, carrageenan, flavor(aroma), propolis extract, sodium saccharin, sodium benzoate, chloropylin-copper complex.

Trendyol dan satin aldiktan sonra içeriginde SLS, tatlandirici, koruyucu madde olduguna dair detayli bir yorum yaptim ancak benim olumsuz yorumum yayimlaniyor ve ertesi gün kaldiriliyor, üç kere kaldirilinca pesini biraktim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2020 Saat 09:33
Soru için tesekkür ederim.

Bu üründe bakir var.

Bakir üzerine agiz kokusunu engelledigine iliskin bir yayin okudum.

Bunun disinda kimyasal bilesimin hiç bir özelligi bulunmuyor. Sorbitol alkoldür
Ayrica yapiisnda bulunan diger herbal ürünler tedirgin edicidir. Yukarda yazdigim 3üncü madde burada da geçerlidir.

Bu macunu çignediginizde çitir-çitir kum sesi çikarmiyorsa bu macun soguk kamasmasi yapmamasi gerekir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu