Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: DIS FIRÇASININ YUMUSAMASI Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
birdenbasladi
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Konu: DIS FIRÇASININ YUMUSAMASI
    Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2021 Saat 00:32
Hocam, sert ve en ucuz dis firçalarini tavsiye etmeniz üzerine 10 tane banat fis firçasini banyo çekmecesine stok yapmamin basima ne isler açtigina girmeden...

Bir dis firçasinin ömrü diyelim ki 3 ay. Yeni bir firça açiyorum ilk birkaç kullanimda dis etlerim yeni ve sert killara karsi tepki veriyor böyle bir degisik, alacali, parlamali oluyor. En fazla 3 gün 6 firçalama sonrasi 3 günlük firçaya dis etlerim ayni pariltili, pembe tepkiyi vermiyor. Yani ya 3 günde firça yumusuyor ya her gün 4 dakikalik travma sonra dis etleri kendini onariyor ya da her ikisi. 15 gün sonra sabah yeni bir firça açiyorum dis etleri pembeleserek tepki verirken 15 günlük firçayla aksam firçaladigimda ise dis etleri de herhangi bir degisiklik yok.

Belki arkadaslar da yeni firça ile 1 haftalik firça arasinda fark olduguna katilirlar. 2 gün dis etlerini kanatan ama sonrasinda kanatmadan firçalayan firça gibi..

Hocam, Bu durumda bir firçanin temizleme ömrü nedir? Birkaç günde yumusayan, dis etlerinin karsilik vermedigi firça isini yapiyor mudur?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2021 Saat 18:54
Karsilik vermekten kastinizi tam olarak anlamadim. Bu sebeple yanit veremedim. Ama genel bilgi vereyim:

pahali ve popüler ithal dis firçalarinin ya (üzerinde orta sert yaziyor olmasina ragmen) yumusak olduguu veya ikinci firçalamada yumusadigini fark ettim. Ikinci gün demedim. Ikinci firçalama dedim. Firça killari pörsüyünce temizlik yapma özelligini süratle kaybediyor.

Belki firma bu sekilde olsun, çabuk eskisin, çabuk yumusasin daha çok satilsin seklinde düsünüyor olalabilir mi? günahlarini almak istemem tam bilemiyorum ama süpheleniyorum.

Banat çok iyi bir firça midir?
Hayir degildir.
Ama kötülerin içinde iyisidir. Hiç olmazsa paramiz ülkemizde kaliyor. Türk malidir.
Banat'in sadece "compact" modelini tavsiye ediyorum. Diger banat modellerini degil.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2021 Saat 12:37
Orjinalini yazan: birdenbasladi

Hocam, sert ve en ucuz dis firçalarini tavsiye etmeniz üzerine 10 tane banat fis firçasini banyo çekmecesine stok yapmamin basima ne isler açtigina girmeden...

Bir dis firçasinin ömrü diyelim ki 3 ay. Yeni bir firça açiyorum ilk birkaç kullanimda dis etlerim yeni ve sert killara karsi tepki veriyor böyle bir degisik, alacali, parlamali oluyor. En fazla 3 gün 6 firçalama sonrasi 3 günlük firçaya dis etlerim ayni pariltili, pembe tepkiyi vermiyor. Yani ya 3 günde firça yumusuyor ya her gün 4 dakikalik travma sonra dis etleri kendini onariyor ya da her ikisi. 15 gün sonra sabah yeni bir firça açiyorum dis etleri pembeleserek tepki verirken 15 günlük firçayla aksam firçaladigimda ise dis etleri de herhangi bir degisiklik yok.

Belki arkadaslar da yeni firça ile 1 haftalik firça arasinda fark olduguna katilirlar. 2 gün dis etlerini kanatan ama sonrasinda kanatmadan firçalayan firça gibi..

Hocam, Bu durumda bir firçanin temizleme ömrü nedir? Birkaç günde yumusayan, dis etlerinin karsilik vermedigi firça isini yapiyor mudur?

Firçalarin teoride ömürleri 3-4 aydir ancak bizim firçalarimiz böyle degil.
Pahali popüler markalar 1-2 firçalamada dagilir ve temizlik etkisi sona erer.

Banat-compact 1-2 hafta sonra eskimeye basliyor. Temizlik yapamadigi için yeniden dis eti kanamalari baslar. Yenisini kullanmaya basladiginizda tekrar kanamalar kaybolur çünkü temizlik yapmaya baslarsiniz.

Çok çok eskiden Banat 1013 modeli vardi. Mükemmele çok yakin bir dis firçasiydi. Onun gibisi bir daha gelmedi.

Hiç kimse satin almadigi için firma piyasadan çekmek zorunda kaldi. Diger çok basarili ürünlerin piyasadan çekilmesi gibi.

Çagrisim yapti:
Piyasada bir zamanlar penipastil vardi. Içinde 90000 unite penisilin vardi. Hiç bir hekim yazmadi, hastalar satin almadi. fevkalade bir ürün piyasadan çekildi kayboldu gitti. Reklam yapamadi.

Sulfarhin pomat, hemoraljin pomat, zekain damla, oderol gargara ve sayisiz basarili ürün reklam yapamadi ve silindi.

IP
birdenbasladi
Üye
Üye

Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2021 Saat 05:03
Hocam, soru cevap videosu basliginda "kanama varsa koku olacaktir bu hep böyledir" demistiniz. Firçalarin durum ve kalitesi hakkinda yorumlariniz da yukarida yaziyor.

Acaba arkadaslar ucuz ve sert firçalardan (tanesi olsun 2- 3 lira) 10 tane alsalar. Her firça zaten 1 veya 2 kere kanatip sonra etkisini kaybediyor. Her bir firçayi sadece 1 kere kullansalar günde iki kereden 10 firçayi 5 günde bitirseler ve her gün dis etlerini kanatsalar faydali ve sifali olur mu dersiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2021 Saat 12:05
Nasreddin hocaya sormuslar:
sizin evin arkasindaki camiden Mehmet hocanin kizi kocaya kaçmis dogru mu?
Hoca cevap vermemis.
Neden susuyorsun diye sormuslar. Nasreddin söyle demis:
Bizim evin arkasinda cami yok, bir tane cami var orda Mehmet hoca yok. Tek Mehmet hoca var onun kizi yok. Bu sebeple sustum demis.

Beni yanlis anlamis olabilirsiniz. Neresinden düzeltmeye baslayacagimi bilemiyorum. Üzüldüm.
Susasim var.

Ben sert firça kullanin demedim. Orta sert dis firçalari kullanilmalidir dedim.
Ucuz firça kullanin da demedim. Bu firçalar digerlerinden daha ucuzdur dedim.
Dis eti kanatirsaniz agiz kokunuza iyi gelir de demedim. Dis eti infeksiyonu için kanamasina ragmen birkaç defa firçalayin dedim. Iyilesmezse dis hekimine gidin dedim.
Her firça 1-2 kere kanatip etkisini kaybediyor dediginize göre firça ile kanatmak arasinda bir kasit veya bir iliskilendirme yapmissiniz. Böyle bir konsept sagliga aykiridir. Firça, kanatmak için degildir. Bakteri plaklarini temizlemek içindir.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu