Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Günü kurtaracak öneriler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Konu: Günü kurtaracak öneriler
    Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 20:16
Arkadaslar merhabalar bu dertten hepimiz kurtulmaya çalisiyoruz insallah birgün kurtulacazda. Ancak burda olan arkadaslar günü nasil kurtariyorsunuz çözümleriniz nedir ben çalisiyorum bulundugum ortamda insanlarla konusmaya o kadar zorlaniyorum ki ne yaparsam hafifletemedim su kokuyu bende yutkununca gelen koku ve agizda yapis yapis igrenç bir tat var. Önerilerinizi bekliyorum. Günü kurtaracak önerileriniz varsa lütfen yardim edin
IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 20:52
Dislerimi dilimi firçaliyorum halitosil gargara kullaniyorum günde bir defa sinüs rinse kit kullaniyorum tip 2 olabilirim diye belkide degilimdir her ihtimale karsi kullaniyorum. Sakiz da çigneyebilirsin sekersiz. Bunlar disinda malesef elimden pek bisey gelmiyor.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 21:18
Inception çok tesekkür ederim önerilerin için bende gergin aynilarini yapiyorum faydasi 2 saati gecmiyo hatta sakiz filan cignedigimde sakizin kokusunu bile bastiriyor malesef baska ne yapabilirim bilmiyorum o yüzden bu basligi açtim belki daha iyi önerileri olan vardir
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 21:38
https://youtu.be/GKoTz1pEZlo Öncelikle bu linkteki nefes egzersizlerini yapiyorum ben. Bunun disinda sinüs rinse kit içine ekstra sirke ekliyorum ve ayrica dis dil temizliginden sonra sirke ile gargara yapiyorum. Baya iyi geliyor. Reflu oldugu için tika basa yememeye çalisiyorum. Kendi çapimda yapabildigim seyler bunlar. Siz de eger tip 2 den süpheleniyorsaniz kesinlikle deneyin iyi gelecegini umuyorum :)
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 36
Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 21:55
Süt ürunlerinden uzak durmak da fayda saglayacaktir
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2021 Saat 22:02
Çok tesekkür ederim arkadaslar süt urunlerini zaten çok sinirli tüketiyorum geniz akintisi filan yapiyo bende. Bu bahsettiginiz nefes egzersizlerine bakip mutlaka denicem
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 13:20
Günü kurtarmaz ama Mentos cleanbreath draje var. Sekersiz, tatlandirici var; çinko ve manolya içeriyor. A101'de 6.75 lira civarinda. Kutunun üzerinde "iki saat ferah nefes" yaziyor. Arkasini okudugumuzda "2 saat boyunca agiz kokusunun azaltilmasina yardimci olur." yaziyor.

Yeni kesfettim, beni iki saat degil ama yaklasik yarim saat idare ediyor. Agziniza atinca ilk anlarda göz yasarmasi yapiyor. Kutusu demir oldugu için yürürken cepte çok ses çikariyor. Bu sorunu asmak için önerilere açigim. Bir denemenizde fayda olabilir.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 14:57
https://www.youtube.com/watch?v=6iJOrRcZpJk su antremanlari dene.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 17:12
Kelime çok tesekkür ederim önerin için ama ben çok öyle yakan seyler tuketemiyorum bogaz reflum var tedavi oluyorum herseyi tuketemiyorum
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 17:14
Ahmetmehmet1 ise yararmi ne alakasi olabilir bu antrenmanlarin agiz kokusuyla denedinmi
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 17:33
Melina bogaz reflüsüne nasil bir tedavi görüyorsun ilaç tedavisi mi. Tani nasil koyuldu
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 20:08
Nicksizz4 suan sadece gaviscok surup kullaniyorum her yemek sonrasi. Ben aslinda geniz akintisi için gitmistim sonra doktor muayene ederken burnumdan içeriye bogaza dogru kamera indirdi bir hakalim dedi bogaz reflun var dedi bogaz reflusu de koku yapabilir kemik egriligi den dolayi olusan geniz akintinda yapabilir dedi burun ameliyati olucam insallah yakinda ama refludense eger iyilesmem çok zor sanirim
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 20:31
Cok geçmis olsun. Ayni akinti bende de mevcut. Hiçbir doktor bogaz reflüsü diye biseyden bahsetmedi ama bende de olabilir. Burun egriligi bende de var. Özellikle sabah uyaninca cok balgam birikmis gibi oluyor, çikarmak için kendimi çok zorluyorum. Ögürmem gerekiyor, ögürdükce bogazima geliyor kötü tatli yapiskan bir sivi ama malesef atamiyorum. Yapiskan kaliyor orda
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 21:17
Aynen benimde öyle ve burun etlerimde sis ne zaman burnum tikali olsa agzimdaki yapis yapislik artiyo ve sanki agzimin içi yaniyo ameliyat olucam agiz kokum gecmesede mecbur çünkü nefes almam çok problemli ve agzima sanki iltihap kokusu tadi geliyo akinti arttikça artik psikolojik olarakta herseyi kokuya yorar oldum yoruldum valla napicam bilmiyorum kaç yasina geldim halen cozemedim bu günler bir daha gelmeyecek ama hayalet gibi yasiyor umarim hepimix bir an önce kurtuluruz bu sorundan diye dua ediyorum burasi zaten olmasaydi dayanmasai daha zor olurdu iyiki forum var kimseyle konusamadigim anlatamadigim seyleri burada sizinle konusmak bile harika
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 21:26
Gercekten öyle iyiki var burasi. Insallah kurtuluruz, ameliyat oldugunda haber ver olur mu insallah güzel geçer ve etkili olur. Ben de düsünüyorum burun ameliyatini. Agzimda kötü bi tat olsa bile direkt koku var kesin diyorum. Tat koku birbirine girdi
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 21:33
Tabi canim bende de kötü koku ve kötü tat kesin var hatta kardesim sey diyo sanki ilhitap kokusu geliyo senden filan diyo. Bende ne yersem yiyim agizda kötü tat kaliyo yeminedeeim yemek bile yemek istemiyorum o kadar tükenmis haldeyim. Herneyse ameliyat için sanirim bir 2 ay bir syre sonra olucam olunca mutlaka yazicam zaten buralardayim hep yeni birsey kesfedersemde ilk yazacagim yer burasi dualarimdasinzi kokusuz bir hayat temenni ediyorum hepimiz için
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 21:58
Bende yedigim seylerin kokusu agzimda kalmiyor. Bademcik tasi varken seker falan yersem sekerin tadi bile agzimda kötülesiyordu. Ben anneme babama koku var mi diye soramadim, ama ameliyattan sonra iyilesmedim koku geliyo agzimdan adanaya murat hocaya gitmek istiyorum dedim, hiç inkar etmediler, yani koku falan yok demediler. Bi tane çok yakin kuzenim var hep beraberiz, almiyorum ben koku diyor. Inanasim gelmiyor. Aylardir arkadaslarimla görüsmüyorum bahane uydurup, arkadasligimiz bitecek diye korkuyorum ve onlari çok özledim oturmayi eglenmeyi. Degisik bir hastalik Allah düsmanima vermesin
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 22:05
Açikçasi ben hep hissediyorum agzimda kötü tat ve yapiskanlik hissini ama cevremdekiler her zaman almiyo galiba bende geçen bir arkadasima açtim derdimi üniversitede 4 yil ayni evde kalmistik duyunca çok sasirdi ben senden zerre koku almadim dedi kaldigimiz süre boyunca ama aldigini söyleyen arkadaslarimda var hatta bademcik ameliyatina tesvik edenler filan anlamadim bende ne zaman karsimdaki insan koku aliyo ne zaman almiyo bilmiyorum ama psikolojik olmadigina eminim çünkü uyaranlar oldu sanirim son yillarda daha fazla artti o yüzden daha çok uyari aliyorum. Bende çikamiyorum disari kimseyle görüsmuyorum birsey degil millet beni burnu havada biri olarak görmeye basladi halbuki alakasi yok o kadar çok istiyorum ki artik normal yasamak ama olmuyo insanlara bunun için elimden geleni yaptigimi ugrastigini anlatmak istiyorum ama dalga gececeklerinden korktugum için çok yakin olmadikça anlatamiyorum kimseyle evlenmek tanismak istemedigim için millet farkli seylere yormaya basladi bile bir sorunmu var filan gibi insanlar gerçekten çok acimasiz ne dolmusum ya anlat anlat herneyse insallah Rabbim bize bir yoo gosterirde sifamizi buluruz ne diyim
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2021 Saat 22:21
Anlatabilirsin hiç bunaltma kendini hepimiz çok doluyuz yiprandik. Beni de havali ve soguk biri saniyorlar kimsenin yanina gitmem kimseyle oturup muhabbet etmem is yerinde cok konusmam. Halbuki neler geçiyor içimden. Ve ben üniversite ögrencisiyim, pandemiden önce böyle sorunum yoktu. Simdi okulum açilacak diye aklim çikiyor gidemem diyorum arkadaslarimin yanina gidemem bu sekilde. Allah sifa versin hepimize
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 05:58
Yani neden oldugunu bilmiyorum ama bogaz reflusu çok etkenmis agiz kokusunda bogazdan iltihapli akinti olabiliyomus buda çok koku yapiyomus ben doktora geniz akintisi var diye gittim birde sey dedim yutkundukca bogazimdan koku geliyo dedim bademciklerime kulagima bakti problem yok dedi bogaz reflun var dedi ben su ana kadar bogazimda çok nadir yanma hissettim o yüzden bogaz reflusunr hiç yogunlasmamistim eger bogazinda giciklanma, kütle hissi, yanma, öksürme, tutmada zorluk vs. Varsa bogazina da bir baktir istersen. Ben suan tedavi oluyorum birsey farketmedi ama o kadar kolay iyilesmiyo çok siki bir diyet lazim ama ben çok uygulayamiyorum
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 07:28
Umarim mide kaynakli birsey degildir ya ben de korkuyorum. Diyeti nasil neler yemiyorsun.
Ben abartiyor muyum bilmiyorum oturdugum yerden etrafa kötü koku saçiyor gibi hissediyorum illa konusmama gerek yok yani agzimdan koku cikmasi için konusmasam bile oturdugum yerden kötü kokuyorum saniyorum hep
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 10:51
Ben daha evvelinden 2yila yakin candida diyeti filan yapmistim mantar kaynakli olduguna çok inanmistim o yüzden o kadar siki bir diyete girdimki anlatamam suan reflü için de diyet yapmam lazim ama artik agiz kokusu yüzünden böyle seyler yapmak içimden gelmiyo çok ugrastim çünkü millette ne hastaliklar ver neler yiyolar agiz kokusu diye birsey yok ben suan sadece kafeini çok çok az tüketiyorum birde süt ürünlerini ve çok salçali çok baharatli yememeye çalisiyorum o kadar
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 14:48
Benim bazi zamanlar yemek borumda guruldama oluyor yukari dogru. Gurul Gurul. Asitli bisey içince olur ya ayni öyle. Ama hiç asitli gida tüketmem. Ama agzima aci bi su gelmiyor. Bu koku yapar mi acaba
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 15:27
O guruldamada bogaz reflusu belirtilerinden biriymis bende yeni ogrendim bende çok olurdu ince bir guruldama asit filan hissetmezdim
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 18:39
Endoskopi yapilmisti ama böyle biseye deginmedi doktor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 19:40
Bende endoskopi yaptirmistim gastrit çikmisti ama reflü diye birsey çikmamisti tedavi oldum midem gayet iyi suan midenin iyilesmeside ilaçlar sayesinde olmadi kendi yeme düzenimimi degistirdim iyilestim ama dedigim gibi asit filan bogazima gelmesini hissetmiyodum hicboyle birsey de denilmemisti o kadar doktora gittim kulak burun bogaza gittiginizde bir bogaza da bakmalarini rica edersiniz aklinizda kalmasin en azindan
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 19:58
Benim de asit gelmiyor. Asitli içeçek içtikten sonra karnimiz guruldarya, kol içince vs yemek borusu bi guruldar. Öyle bi his oluyo ama asit gelmiyor
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 20:13
Orjinalini yazan: Melina

Ahmetmehmet1 ise yararmi ne alakasi olabilir bu antrenmanlarin agiz kokusuyla denedinmi

bu antremanlar, mide fitigina tedavisi için. mide fitigi da , reflü, bogaz reflüsü nedenidir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 21:21
2 metalli madeni para.
Mesela 1 lirayi iyice disinfekte edip dil üzerinde 5 dakika bekletince koku siddetinde degisim olabilir.
(Parayi yanlislikla yutma tehlikesi olabilir. Risklidir)
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2021 Saat 22:09
Hocam bunu yaptiktan sonra kokuda olan degisimlere göre neye karar verebiliriz
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2021 Saat 11:40
Bogaz reflüsü diye bir sey yok diyen uzmanlar da var. Asit bogaza kadar gelecek ama midede vs. hiçbir rahatsizlik yaratmayacak bu saçmalik diyorlar.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2021 Saat 16:09
Kelime bende bilmiyorumki doktor bana böyle söyledi ama söyle bir durum var midenin asitli olmasi zaten dogal olan bunun bogaza kaçmasi anormal mide kapak gevsekligi çok yeme vb. Sebeplerle o asit bogaza kaçinca bogazda reflü yapiyo çünkü bogazda mide gibi koruyucu bir tabaka yok benim mantigim bu
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2021 Saat 20:58
Orjinalini yazan: Kelime

Bogaz reflüsü diye bir sey yok diyen uzmanlar da var. Asit bogaza kadar gelecek ama midede vs. hiçbir rahatsizlik yaratmayacak bu saçmalik diyorlar.

Evet bu görüse katiliyorum
Bogaz reflusu fantastik bir abarti olabilir
IP
wolfscream
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı wolfscream Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2021 Saat 21:53
Arkadaslar agiz bakiminizi komple yaptiktan ve dus aldiktan sonra, dalin in bebek kolonyasindan tisörtünüze ve vücudunuza sikin.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2021 Saat 05:57
O zaman vücudunuz güzel kokar biz agiz kokusundan bahsediyoruz günü kurtarmak için ne yapilabilir diye
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu