|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Melike
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2021 Saat 23:54 |
|
Arkadaslar ben reflü hastasiyim ppi ilaci kullaniyorum sigarayi da biraktim fakat disimi firçalasam bile 10 dk sonra nefesim o kadar kötü kokuyor KI anlatamam ve agzimda hiç geçmeyen eksimsi bir tat var reflü hastasi olupta böyle olan var mi? Veya hangi hastaliklarda agizda eksi tat ve berbat bir nefes kokusu oluyor yardimci olursaniz çok sevinirim.
|
||
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Eksi tat bende de vardi bogazimda özellikle sürekli eksi tat vardi bademcik ameliyatindan sonra o geçti ama koku geçmedi
|
||
![]() |
||
Melike
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
|
Napicam hiç bilmiyorum kafayi yiyicem artik ya
|
||
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Baska sebepler de olabilir melike. Nerelere gittin simdiye kadar neler yaptin hangi doktorlar hangi tedaviler. Ben de 1 yildir ugrasiyorum yapabilecegim her seyi yaptim ama çözemedim. Senin ne kadar zamandir var bu koku problemin. Eskiden beri mi sonradan mi basladi.
|
||
![]() |
||
Melike
![]() ![]() ![]() |
|
Benim reflü teshisi konduktan 1 hafta sonra basladi 1 yildir da devam ediyor hem hastaligim hem kokum o yüzden reflüyle alakali olmasi %90 gibi birsey ama hiç geçmiyor koku
|
||
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Reflü her insanda var ama çogunda agiz kokusu yok. Murat hoca da reflünün agiz kokusu yaptiginin cok nadir olacagini söylüyor. Insallah reflü degildir cünkü tedavisi zor
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Her insanda mutlaka ve kesinlikle reflu vardir.
============== Fakat çogumuzda az ve belirtisizdir. Her insanin mide kapagi dakikada en az 0.6 ml hava kaçirir. Mide kokmuyorsa hiç birisinde tip 3 agiz kokusu sebebi olmaz. Reflu diye kafaya takip tabulastirmamak lazimdir. Reflunun koku ya eslik etmesi için gegirmekle siddetli ve odalar dolusu kötü koku yayiliyor olmasi gerekir. Aksi durumda reflu ile agiz kokusu arasinda bir iliski kurmamak gerekir. Gegirince koku odalari doldurmuyorsa refluyu unutun ! Kore ekolundan 2 tane hekim (yanlis hatirlamiyorsam birinin ismi Young idi) mide reflusu ile agiz kokusu arasinda güçlü bir iliski bulundugunu iddia eder. Bunun disinda Hollanda ekolu Tangerman ve Bollen siddetle red eder. Amerika ekolu spekülatif yaklasir. Ben de Tangerman ve Winkel gibi düsünüyorum, red ediyorum. Young'in iddilarini masaya yatirdigimizda görüyoruz ki reflunun agiz kokusu yaptigi hastalarin midelerinde 8 ppm H2S bulunuyormnus. Yani bu hastalarin refluya ihtiyaci yok fizyolojik sizinti bile bu hastada agiz kokusu yapar. Young'in yaklasimi dogru ama verdigi karar yanlismis. |
||
![]() |
||
Melike
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam cevabiniz için çok tesekkür ederim gegirdigimde evet koku geliyor yedigimin yemediysem açsam da yine kötü bir koku geliyor ama dediginiz gibi oda dolduracak kadar degil ve bende hiç geçmeyen sürekli tekrarlayan eksimsi tat olusuyor tükürügümden veya agzimdan kaynakli neden bilmiyorum aslinda haklisiniz eger ki mideden kaynakli olsaydi ppi ilaçlari ile geçerdi ama geçmiyor maalesef.
hocam birde yaptiginiz koku ölçüm testinde benim bilmedigim örnegin vücudumda kokuya sebebiyet veren 3 hastalik var bunlarin hepsi test sonucunda gözükür mü |
||
Mlk
|
||
![]() |
||
Murat132701
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende endoskopi oldum midemde pangasrit cikti doktor birseyin yok dedi. Benim midemde yanma eksime vs yok.hic problem yok midemde hissetigim. Sorun ben ac kalinca bogazimda cizirti gibi ses hissediyorum. Kolayi bardaga koyarsinda asidi uçar ya onun gibi. Sonra bogazimda Yutkunumadigim birsey varmis gibi olur bazen 1 bazen 2 haftya surer. Hal böyleyken nefes kokum pek yok yani sikayet almadim. Ama tukurukte asiri kötü bir koku hissediorum agzimda aci tat ve agiz icim beyazimsi oluyor. Benim tahminim bogaz reflusu var bende.cok net sekilde açken bogazimda ses duyuyorum resmen asit sesi. Ppi ilac veya gaviscon kullaninca tükürük kokusu azaliyor veya kayboluyor kullanmama bagli olrk.eger mide kaynakli olmasaydi koku kesilmezdi.
|
||
![]() |
||
Melike
![]() ![]() ![]() |
|
Bende de bogaz reflüsü var Yüksek ihtimal çünkü en çok bogaz ve girtlagimi tahris ediyor sürekli eksi tat var agzimda ve dedigin gibi gerçekten igrenç bir tükürük kokusu var ama senin ki ilaçla geçiyormus ve kokun olmuyormus bende ne tükürük kokusu gidiyo ne de agiz kokusu gidiyorsa da en baba %10 %15 azaliyordur o da pek fark etmiyor belki de baska sebeplere de yönelmek gerek çünlü sadece mide bogaz reflüsü olsa illa ilaçla geçerdi ya bilmiyorum bakalim
|
||
![]() |
||
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
|
Reflü ameliyati da olmus buna ragmem sorunu çözülmemis biri olarak reflü ameliyati falan yapayim demeyin gerçekten çözebilmek için insan inanmak istiyor. Biliyorum yoruluyorsunuz ve bitsin artik diyorsunuz ama agiz kokusunu böylesine arttiracak kadar bir etkisi yok.
|
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bogaz reflüsü diye bir sey var. Mideden kaçan asit degil, midedeki fazla kötü kokulu gaz. Bu gaz genize farinkse kadar çikiyor zaman geçtikçe tahribata yol açiyor ses bozukluklari faranjit geniz akintisi vs. Peki midemiz niye kokuyor niye fazla gaz var? Çünkü sindirimde fonksiyonel bozukluk var yani gidalar uygun sürede sindirilemiyor ayrica mide asidi de az olunca gidalar mikroplardan temizlenemiyor. Bu gidalar bekledikçe midede fermente oluyor adeta çöplükten çikar gibi bu gazlar basinç yapiyor mideden yükseliyor. Bu temizlenememis yeterince sindirilememis besinler bagirsaga geçince orada da mikrop yuvasi olusturuyor ve nefes kokusu yapiyor.. Antibiyotik o yüzden ise yariyor ama birakinca geçiyor çünkü mide sindirim fonksiyonunda problem var onun düzeltilmesi lazim. Mide stresten en çok etkilenen organ ne kadar stres yaparsaniz o kadar kokacaksiniz..
Yani reflü olmasi için illa asit fiskirmasina gerek yok mideden. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mantikli. Sen yazinca biraz arastirdim da mide asidi azliginda görülen belirtilerin çogu bende var. Asit az olunca B12 vitamini emilemezmis ve eksikligi görülürmüs. Bende B12 eksikligi de var. Asit azligi tam bir kisir döngü. Az asit olunca sindirim uzun sürüyor, gidalar midede uzun süre kaliyor. Millet aksam 7 de yemek yiyip bir de 9-10 gibi meyve yiyip gece 12 gibi yattigi zaman sindirimi bitirmis oluyor ama mide asidin azsa sindirim devam ediyor. Bu sefer yattigin zaman agzina, bogazina mideden sivi geliyor. Reflüm var diye doktora gidiyorsun ya da kendi kafana göre anti asit ya da ppi (proton pompasi inhibitörü) ilaçlari kullaninca zaten az olan asidi iyi baskiliyorlar ve midede asit falan kalmiyor, iyice kötüye gidiyor durum. Mide asidinin az olup olmadigin anlamak için basit bir yöntem varmis. Bir su bardagi oda sicakligindaki suya yarim çay kasigi karbonat döküp iyice karistirin. Sabah aç karnina hiçbir sey yiyip içmeden bu suyu için. Eger 5-6 dakika sonra gegirirseniz mide asidiniz normaldir. Sebebi basit, mide asidi ile karbonat tepkimeye girip karbondiokit gazi olusturuyormus ve bu da midede siskinlik yapip gegirtiyormus, gegirme yoksa asit de yok demektir veya vardir da azdir. Limon yiyorum ben bugünden itibaren asitli oldugu için bakaçim ise yariyacak mi |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bizde hem mide asit azligi var hem de sindirim fonksiyon bozuklugu yani gastroperazi. Bu gastroperazinin sebebi burun deviasyon yani vücuda yeterli oksijen gitmemesi ve bakterili sinüs akintilarinin mideyi zamanla tahrip etmesi. O yüzden koku sikintisi çekiyoruz. Yoksa bir çok kiside reflü var ama kokmuyor üstüne mide sindirim yavasligi eklenince koku yapiyor. Sadece mide asidini arttirmak yetmez fonksiyonu da düzenlemek lazim. Bunlarin ikisi birlesince kötü gaz mideden yükseliyor sürekli o yapis akintiyi olusturuyor geniz gazlara karsilik ve dilde de pas olusuyor. O sindirilmemis, asitsizlikten yeterince temizlenememis gidalar da bagirsaktan kana geçip nefes kokusu olusturuyor. Stresten bu yüzden etkileniyor koku stres mideden en çok etkilenen organ. Stres direk sindirim sisteminin fonksiyonlarini etkiliyor.
|
||
![]() |
||
Kepli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Aralik-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sende ameliyat sonrasi koku geçmemis miydi d diloy sonra tekrar mi geldi?
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Söyle anlatayim..
Ben ilk ameliyati olarak çok büyük hata ettim.. Dr öyle bi ameliyat etmiski konka sinüs girisini kapamis orada anaerob bakteri ortami olusmus yani hali hazirda bi koku problemim vardi aslinda üstüne 2.yi eklemisim 2. Ameliyatta bu düzeldi sükür. Yani kendimi kötü edip sonra iyi ettim bunun için 15 bin lira verdim bi de :) ilk ameliyattan sonra sinüslerimde olusan enfeksiyonun kokusunu ve tadini çok rahat aliyordum hatta midem bulaniyordu iltihap tadindan erkek arkadasimla sürekli test ediyorduk. Ama diger kokunun kaynagi her neyse belirli insanlarin yaninda kokmuyorum erkek arkadasim basta olmak üzere. 2. Ameliyati olup sinüs kaynakli kokum gidince iyilestim sandim salak kafam kendi basima is açip düzeltmisim meger e erkek arkadasimin yaninda diger kaynakli kokudan dolayi kokmadigim için o da koku yok diyince... Bu koku tiplerine 1 tip daha eklenmeli tip6 gibi.. Çogumuzun sorunu bu bence. Taksiye biniyorum gidecegim yeri söylüyorum adam eliyle agzini kapatip cami araliyor düsün nasil bi koku 15 dk sonra iniyorum erkek arkadasim karsiliyor sifir koku :) Yine geçenlerde bi taksi maceram, soförün arka çaprazinda oturuyorum telefonla konusmaya basladim soför maskeliydi bir de yagmurlu havada cami açti. Dikkatimi çekti bu durum kapadim teli ara ara soföre dogru çaktirmadan üfledim her üfledigimde etrafina bakti en son dayanamadi kolonya çikardi eline sikti arabanin içine sikti bana da uzatti :D Forumdan bi bayan arkadasla bulustuk tipa tip her seyimiz ayni birbirimizi defalarca test ettik sifir koku 2 saat konustuk dipdibe otirduk hiç koku yoktu. Hatta gratise gittik saticiyla diyalog kurdu arkadas bilerek hiç tepki gelmedi satici kizdan çok sasirdi gerçekten dogru söylüyorsun benim tepki almam lazimdi normalde falan dedi. Kendisi 15 yildir bu sorunu çekiyor is ortaminda sosyal hayatta aldigi tepkilerin haddi hesabi yok benim gibi :) Simdi teorim su Ben küçükken hep ezik ve siddetle büyütüldüm aile ortamimiz alkolden ve kavgadan olusurdu hiçbir zaman düzenimiz olmadi bi orada bi burada bir çocugun yasamamasi gereken sartlarda ortamlarda büyüdüm her zaman degersiz, kendimi bir seye layik olmayan biri gibi hissederek hep korku içinde. O yüzden çok utangacim sosyal fobi = ben. Tabii disardan bakinca genç güzel neseli çiti piti bi kiz gibi görünüyorum halbuki bu koku durumundan bagimsiz yillardir içimde firtinalar kopuyor. Küçüklügümden beri sebepsiz içime utanma duygusu gelirdi, sevinecegim bir sey oldugunda içimden kendi kendime sevinmeye utanirdim ki hala öyle tamamen yetistirilme tarzimin bir sonucu bu karakter. Her neyse 12 yasinda bir sabah uyandim agzimda igrenç bi tat heralde dedim bana öyle geliyor kötü bir sey yok ama aileden biri asiri sözel bi tepki gösterdi o günden sonra hep o tatla uyandim. Zaten o dönemler bu yapis geniz akintisi baslamisti ögür ögür bitmeyen. Yillarca sabah olan kokudan dolayi kendimi agzimin koktuguna inandirarak büyüdüm evet sabahlari kötü bi koku vardi ama sosyal hayatta tepkiler almadim bir yasa kadar. Naneli seker sakiz kullanmaya basladim 20 yaslarimda o dönemlerde agiz kokum daha artti ne kadar sakiz çignersem agzimin koktugunu düsünüp o kadar koku arrti sekersiz hareket edemez oldum. Bir dönem fazlaca alkol almaya basladim bu sene temmuzda bir sey oldu çok alkol aldigim gecenin sabahinda ruhen ve fiziken kendimi daha kötü hissettigim bi döneme girdim. Iste o zaman bu koku durumu tavan yapti. O gün beynimdeki kimyasal bozuklugun çok daha arttigina inaniyorum. Demem o ki 12 yasindan beri kendimi agzimin koktuguna ikna ettim beyin buna adapte oldu her utandigimda ya da rezil olucam diye stres yaptigimda (ki bu neredeyse çogu zaman) kokmaya basladim. Vücudun savunma mekanizmasi gibi, kokarca sendromu koydum adini :) simdi kokucam rezil olucam stresi yasadigim an vücut kendini tehlikede hissediyor ve bi koku olusturuyor. Geçmise dönüp bakinca aldigim her tepkilerle bu durum örtüsüyor. Niye erkek arkadasimin yaninda kokmuyorum 10 dk önce bi taksiyi kokuyla doldururken neden forumdan 2 farkli kisinin yaninda kokmadim keza arkadas da kokmadi? Bunu söyle düsünüyorum yalanci hamilelik gibi. Bi kadin kendini o kadar inandiriyorki hamile olduguna karni sisiyor gögüslerinden süt geliyor dogum sancisi çekiyor bu da öyle bir sey. Evet somut bi koku sebebi vardi, 12 yasinda baslayan kokunun faranjitten oldugunu düsünüyorum ama yillarca (15 yil) o kadar empoze ettimki beynime koktugumu beyin buna ikna oldu o somut koku sebebi geçse de ya da siddetli kokutacak bir sey olmasa da ben yine her utandigimda, rezil olucam diye hissettigimde koktum yillar geçtikçe her travmatik olayin üstüne daha da artti bu durum. Yakin geçmiste psikolojik ciddi travmalar yasadim üst üste zaten ondan öncesi de çocuklugumdan beri birçok travma.. Velhasil psikiyatriste gidip tedavi olmaliyim bu utanmislik degersizlik duygusunu atarsam, beynimdeki kimyasal bozuklugu düzeltirsem geçecegine inaniyorum.. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocamdan sevgili Diloy'un bu durumuna bir yorum yapmasini dört gözle bekliyorum.
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Aslinda Diloy'un durumunu naçizane söyle düsünüyorum; daha önce de demistim. Korku ve endise durumunda tükürük bezleri çalismayi durdurur. Kovboy filmlerinde birbirlerini öldürmek için düello yaparken yere tükürürlermis. Yani senden korkmuyorum anlaminda. 22 saniyelik kisacik bir video : https://youtu.be/aYpCybhSAKc
Pekiii, tükürük bezleri bir de ne zaman çalismaz? Biz uyurken. Sabah kalkinca tüm insanlarin agzinin kokmasinin sebebi de budur. Gece boyu tükürük üretemeyen ve gerekli salgidan mahrum kalan agizda bakteriler çogalir ve koku yapar. Murat beyin dedigi gibi aslinda herkesin agzi kokar ama salya (tükürük) bu kokuyu hapseder ve disardan duyulmaz koku. Ne zamanki salyadaki koku yani hidrojen sülfür artik salyanin tasiyamayacagi düzeye çikarsa artik salya da kokar. Dilimizin üstü, sirti falan da bsr anlamda bu sebeple kokuyor. Neyse sadede geleyim, Diloy, sevdigi, kendini yanlarinda rahat ettigi kisilerleyken gergin olmadigi, korkmadigi, strese girmedigi için tükürük salgisi devam ediyor ve bu salgi agzini sürekli yikayarak, islak tutarak kokuyu hapsediyor, engelliyor. Ama yabanci birinin yaninda takside, garsonla, kuaförle, senle benle konusurken "aha simdi agzim kokacak" diye endiseleniyor ve tükürük salgisi aniden kesiliyor ve 1 dk içinde agzi kuruyor, hidrojen sülfürlü kötü koku ortada içine hapsolacagi salya kalmadigi için açiga çikiyor ve ortama yayiliyor. Dikkat ederseniz biz sevimli kokarcalarin :) agzi da su içince 1-2 dakika kokmasi duruyor çünkü o suyun bir kismi agizda kalarak salya görevi görüyor ve kokuyu hapsediyor. Benim görüsüm böyle, dogru mu bilemiyorum ama bana mantikli geldi. Özellikle yazin sicakta yaninizda su yoksa ve yürümek zorunda kalirsaniz diliniz damaginiza yapisiyor, agizda türükgr kalmiyor ve o koku iyice belirginlesip artiyor. Bu da tezsmi destekliyor. Saygilar. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum abicim. |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam dr olarak bilgi birikiminiz çok fazla bunun üzerinde çalisip yeni bi hastaligin kesfini yapabilirsiniz bence. Birçok kisinin psikolojik ilaçlarla iyilesmesi tesadüf degil. Bu kokunun mekanizmasinin mideyle alakali oldugunu düsünüyorum.
Psikolojik ilaçla iyilestisini yazan bir arkadasa yine herkes tip5 muamelesi yapmis murat hoca ve psikiyatrist dr üye de ayni sekilde. Ama bu dediklerim gerçek ve sadece ben yasamiyorum bunu forumda da örnekleri var ama tip5 muamelesi görüyor. Tesadüf ki ayni sehirde yasadigimiz forumdan arkadasla 2 kere bulustuk sürekli iletisim halindeyiz onun da durumu benimle ayni. size mantiksiz gelebilir ama sadece 5 dk ön yargisiz dediklerimin üstünde düsünün lütfen. Murat hocam eger psikolojik tedaviyle iyilesme saglanirsa bu konuda arastirma yapar misiniz? Bu forumda denek olabilecek birçok arkadas var ben de dahil. |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Tospik bu koku agiz kurumasi kokusu degil asiri bir koku ve baya yayiliyor. Benim aksine konusurken tükürügüm falan çok birikir agzimin hiç kuru oldugunu hatirlamiyorum. En utandigim anlardan biri insanlarin bana bakmasi ben konusurken yani bir sey anlatirken bir yandan düsünüyorum istemsiz rezil oluyorum vs diye. Ilk an ben konusurken tepki vermeyen kisi konusma biraz uzayinca kendini geri çekiyor burnunu tutuyor yani basta koku yok sonra birden olusuyordu. Bu dedigim kokunun asiri arttigi dönemden hemen önceydi simdi direk kisiye göre kokuyorum. |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Ayrica erkek arkadasimin yaninda hiç mi korku endise yasamiyorum illa kavga ediyoruz bagirisiyoruz gerginlik yasiyoruz ama o dehset koku hiçbir zaman olmuyor onun yaninda.
|
||
![]() |
||
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
|
Diloy ikinci burun ameliyatindan sonra geçti saniyordum kokuyu bende sinüzit ve geniz akintisi problemleri var. Belirtiler de örtüsüyordu. Umut olmustun acikcasi. Geri mi geldi simdi?
|
||
![]() |
||
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ve o kadar eminim ki sorunun burnumdan kaynaklandigina ama bi çözüm bulamadim..Günde iki kez sinüs rinse kit kullaniyorum o biraz rahatlatiyor. Geniz akintisinin yanisira burnumun içi hep kuru bu yüzden de nazalnem kullaniyorum o da biraz fayda sagliyor. Ama herhangi bi klimali ortama gireyim direkt burnum kuruyo koku oluyo büyük ihtimalle mukoza bozuklugu da var çünkü burnum hep kuru dedigim gibi. Ameliyatindan sonra geniz akintin geçti mi Diloy senin?
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Dedigim gibi ben ilk ameliyati olarak koku kaynagi olusturdum anaerobik bakteri enfeksiyonu olmus sag sinüsümde berbat igrenç bi iltihapti o kokusunu tadini çok rahat aliyordum antibiyotik kullandim 2. ameliyati oldum ilk ameliyatta olusan sikintilar düzeldi simdi rahatim o sebepli koku yok. Ama en basindan beri koku yapan sorunum bu degildi zaten ben bahtsiz bedevi olarak iyilesmeye çirpinirken bi koku kaynagi daha olusturmüstum sadece.
En basindan beri düzelmeyen koku sindirim kaynakli olduguna inaniyorum. Geniz akintim seffaf ve köpüklü fazlaca var. |
||
![]() |
||
Marsss
![]() ![]() ![]() |
|
Geniz akintisi geçmedigi sürece kokumuz da gecmeyecek. Sinüs rinse kit kullanmiyorsan kullanmani öneririm.. Biraz olsun rahatlama sagliyor. Bizim tek sorunumuz geniz akintisi..
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Hayir, genis düsünelim. Olay geniz akintisi da degil. 8 milyar insanin belki de 1 milyarinda geniz akintisi sorunu vardir hatta benim kronik saman nezlesi olan ve 365 gün genzi de burnu da akan tanidigim vardi ve bu insanlarin agzi kokmuyor. Sonuçta sinüslerden ve burun bosluklarindan akan o sivi sey kokusuz ama bizde ne oluyorsa oluyor bir sekilde iltihapli olarak kokulu akiyor olabilir. Dil sirti diyosunuz dilinin üstü beyaz-sari olup agzi kokmayan da var. Bagirsaklari midesi sikintili olup, reflüsü olup agzi kokmayan da var. Valla çok yaklasiyoruz çözüme ama bi türlü son noktayi koyamiyoruz. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
reflü için katiliyorum dediklerine ama saman nezlesi yani alerjik rinit için katilmiyorum. alerjik rinit zaten, o geniz akintisi bir süre agizda kuruluk buna bagli agiz kokusu, ya da mideye inen geniz akintisi, bir süre sonra reflü gibi bagirsak candidasi gibi florasini bozuyor ve kokuyu yapiyor. her insanin belli geniz akintisi vardir insan vücudu böyle ama alerjik rinit olanlar 2-3 kati üretiyor. yil boyu sürüyor, bazilari 3 ay gibi bahar ayinda filan. buradakilerin ise yil boyu süren. alerjik rinit tedavi edip koku geçen var bu forumda yorumlarda. https://www.doktortakvimi.com/blog/yetiskinlerde-alerjik-rinit-saman-nezlesi "Agiz kokusu devamli özellikle geceleri agizdan nefes alan hastalarda geniz akintisi ile birliktedir." |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Vücutta simdirilemeyen proteinin olusturdugu geniz akintisi diye bir sey okumustum. Sindirim enzimi kullanmayi düsünüyorum bakalim iyi gelecek mi geniz akintisi ve kokuya. Streste arttigi için de sindirim kaynakli oldugunu düsünüyorum çünkü sindirim sistemi stresten direk etkileniyor.
Psikiyatriste gidip en son çare ilaç kullanicam. |
||
![]() |
||
Marsss
![]() ![]() ![]() |
|
Hayir kardesim yanlis düsünüyorsun. Geniz akintisi olup da agiz kokusu olmayan ben ne gördüm ne de duydum. Burun tikanikligi ayri sey geniz akintisi ayri sey. Grip oldugunda tüm insanlarin agzi kokar. Neden diye düsündün mü hiç? Çünkü geniz akintisi olur akut olarak. Bizde ki ise kronik oldugu için hep kokuyor.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Diloy, doktor degilim ama bu yazdiklarina bakilirsa bence apaçik sekilde tip5'sin. Üstüne baska tip koku da olabilir bilemem. Erkek arkadasinin ve forumdan tanistigin arkadasinin yalan söylemedigini düsünerek konusuyorum.
" Taksiye biniyorum gidecegim yeri söylüyorum adam eliyle agzini kapatip cami araliyor düsün nasil bi koku 15 dk sonra iniyorum erkek arkadasim karsiliyor sifir koku :) ... Forumdan bi bayan arkadasla bulustuk tipa tip her seyimiz ayni birbirimizi defalarca test ettik sifir koku 2 saat konustuk dipdibe otirduk hiç koku yoktu..." |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Keske öyle olsam bunlar sadece birkaç örnek daha örnekleri siralayabilirim ama o kadar da özel hayatimi anlatmak olmaz. Forumdan bayan arkadas 15 yildir çekiyor o da mi tip 5 aldigi tepkilerin haddi hesabi yok inan tip 5 degil psikolojik bazi duygulari yasadigimda çok ciddi bi koku durumu olusuyor. Inanmasi zor biliyorum ama yasadigimi bi ben bilirim. Agiz kokusu böyle bir seydir zaten araliksiz devam etmez ama olustugu sartlar vardir benimki de bu iste..
|
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Benim de arkadasim benden hiç koku almaz. Bir gün is yerinde cok tepki aldim moralim bozuldu çok stres yaptim çikista arkadasimin yaninda gittim koku var dedi. Psikolojik olarak çöktügüm an koku firliyor test edildi onaylandi
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Abi saka gibi yaaa tam kokarcaya döndük. Kokarcalar da sürekli kokmaz, tehlike aninda kuyruk alti bezlerinden pis kokulu bir sivi püskürtürlermis.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben cok cesit antibiyotik kulandim ve hep kulandim an agiz kokum tek yatarken agiz kokum Kayip oluyo.kalkar kalkmaz hemen agiz koku olusuyo. Yatarken ne degisiyoki acaba.fikriniz varmi?
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Murat beyin açiklamalarinda vardi bu ama unuttum. Özellikle sirt üstüydü sanirim, yattigin zaman koku azaliyor veya tamamen gidiyor mu diye bir soru vardi. Bak bu sayfanin üst sag tarafinda "Foruma Yeni gelenler bu kitabi indirip okuyunuz" yazan yer var, orda olabilir bu bilgi. |
||
![]() |
||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet bu tip3 agiz kokusu oluyo.ama benim agiz kokum yatarkende var ama antibiyotik kulaninca tek yatinca agiz kokum gidiyo yoksa gün boyu hep oluyo.bunu iste anlamiyorum.bu tip3 olmuyo ozaman
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
"tek yatinca agiz kokum gidiyo" derken burdaki tek, sadece anlaminda degil mi? Yani koku sadece yatinca gidiyor, gün içi ayaktayken aynen devamke. Tek - çift yatmaylan ilgisi yok yani olayin. |
||
![]() |
||
Efem
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen uyumakla alakasi yok.ayaktayken geciyo
|
||
![]() |
||
Efem
![]() ![]() ![]() |
|
Bide Ben Bisey farkettim: normalde insanda geniz akintisi post nasal driip ve konka sisliyi olunca ozaman yatinca insanin burnu daha cok dollu olmasi lazim ve daha zor burundan nefes almali.ama bende tam Tersine.yatinca cok iyi nefes alabiliyorum burnumdan
|
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |