Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: OKSİJENLİ SU Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Konu: OKSİJENLİ SU
    Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:39
Merhaba arkadaslar. Bende 20 yıldır bu derdi çeken biriyim. Foruma birkaç kez üye oldum ama hep tekrar giriş yapınca sorun yaşadım tekrar giriş yapıyorum şu an.
2013 yılından beri forumu takip ediyorum nerdeyse söylenen birçok şeyi denedim ve doktora gittim ama sonuç alamadım hep geçici oldu sonuçlar maalesef. Acaba diyorum başka insanlar agzının kokmamasının bu kadar büyük bir nimet olduğunun farkında mı.. Ağzı kokmayan her istediğini yiyen insanlara çok özeniyorum. Gelelim yaptığım tedavilere ve şikayetlerime
DİŞ, KBB, GASTROENTEROLOJİ, DAHİLİYE, GENEL CERRAH HEPSİNE DEFALARCA GİTTİM. ENDEOSKOPİ yapıldı midede gastrit, reflü, mikrop çıktı.Mide koruyucular, antibiyotikler, şuruplar ne mide agrılarımı geçirdi ne de kokuya etki etti. Sadece helipak setini kullanınca ilk pakette ilaç bitene kadar koku yoktu sonra herkes gibi geri geldi. KBB boğazda enfeksiyon var dedi antibiyotikler kullandım. Dişçi birkaç dişimi çekti ve defalarca diş temizliği yaptım. YOK YOK YOK ETKİ YOKTU. Bununla beraber ilaçlar yan etki yaptı ve vitamin değerleri düşük, güneşe alerjisi olan, tansiyonu düşüp bayılan ve zaten çocukluktan beri çok zayıfken daha da zayıf olan güçsüzolan kafasını kaldıramayan hayattan bezmiş biri oldum. Psikiyatriye de gittim tabi durumun psikolojık dediler ama hiç alakası yoktu. Hayatım ne kadar zor ve stresli olsa da fiziksel bir hastalığım vardı ve ilkokuldan itibaren günümüze kadar çokça dışlandım, sen kokuyorsun denilerek travma yaşadım. Psikolojik ve maddi olarak tüm imkansızlıklara ragmen hep çözüm aradım. Buldum mu hayır.. Neyse sonra doğal tedavilere yöneldim. Karaciğer, bağırsak durumu iyi değilmiş zaten bu çokça sebep. Murat hocam alkole değiniyor ya hani alkol almasak dahi çok büyük bir yanlış yapıyoruz o da şu ki meyveyi veya tatlıyı yemekten sonra yiyoruz bu da besinlerin mide ve bağırsakta mayalanmasına ve tıpkı alkol almış gibi karaciğeri tahrip etmeye sebep oluyor maalesef. Bu tedavide perhiz çok önemli ve bir o kadar da zor. İltihap yapan birçok şeyden uzak durmamız lazım önce çünkü çoğumuzun geniz akıntısı var.
GELELİM ŞİKAYETLERE:
Geniz akıntısı, dilde sarı tabaka, burun eğriliği, burun tıkanıklığı, midede mikrop, reflü, gastrit, aşırı zayıflık, böbrek ağrısı, yemekten sonra uyku, halsizlik, diş fırçalamakla geçmeyen yoğun dışkı gibi küf gibi kokan bir ağız.

DOĞAL TEDAVİ OLARAK GÖRDÜĞÜM HER SEYİ DENEDİM AMA MİDE ŞİKAYETLERİM GECSE DE KOKU YİNE GECİCİ GECTİ
Açlık, kürler, sarımsak limon kürü, sarımsak kürü, kombucha mantarı gibi birçok şey.
GEÇİCİ OLARAK NE ZAMAN KOKU GEÇİYOR ONA GELELİM:
İLTİHAP KURUTUCU BİR ŞEY İÇİNCE (AHMET APA İKSİR GÜNDE 6 KAŞIK KULLANINCA İLTİHAP KURUYOR VE GEÇİYOR AMA UZUN KULLANIM VEYA DOZ DÜŞÜRÜNCE KOKU GERİ GELİYOR. SARIMSAK LİMON ZENCEFİL ZERDECAL KÜRÜ YAPINCA İLTİHAP KURUYOR VE KOKU GİDİYOR AMAA BIRAKINCA TEKRAR EDİYOR.)

Şimdi bir de ben glutenli veya şekerli (meyve bile olsa) bir şry yiyince kokunun şiddeti artıyor.


LAVMAN YAPINCA(Açlıktan sonra ya da karaciğer temizliği yapınca veya perhiz yapıp sabahına doğal içerikli lavman yapınca (klordioksit solüsyon veya suya az limon ve zeytinyağı koyarak) DİLDEKİ PAS gidiyordu ama agzıma bi şey koyup yiyince koku geri geliyordu ben anlıyordum ki gercekten bagırsak önemli.

3 günlük bir program yaptım 3. gün koku gitti ama sonra yine tekrar etti. Bu da yine bagırsak temizliğiydi. Kabak çekirdeği ve magnezyum sülfat kullanmıştım.

Sonra bir doktorun tedavisine başladım doğal ve resmi satış yaptığı bagırsak temziği ürüne koku için daha etki etmedi ama çalışmadığım için bir daha tedaviyi devam ettirme şansım yok şu an.

dildeki arka tabakadaki pas metal, dışkı gibi bir koku. Yemek değer değmez ağız kokusu oluyor. Bağırsak esas olsa da geniz akıntısı ve dil kokusu yoğun.

OKSİJENLİ SUYA GELECEK OLURSAK:
Yine bu forumda gördüm. Sulandırarak gargara yapılıyor diye okudum aldım denedim ama direk 1 YEMEK KAŞIĞI olarak. 1. dnemede geçmedi koku ama agız içindeki dildeki yapışık iltihaplar kalktı adeta.
2.kaşık oksijenli suyla gargara yaptım ve koku yoktu.

Bu arada dişimi artık uzun zamandır doğal içerikli killi diş macunuyla fırçalıyorum, zeytinyagı ile oilpulling yapmaya çalışıyorum. Misvağı yumuşak olanını islatıp dişimi, diş etimi, dilimi fırçalıyorum.
Oksijenli su dili temizlediği için baya fark ediyor kokuya ama hemsire bir arkadasım sürekli kullanırsam agız içini yakabileceğini söyledi.

Bu arad oksijenli suyu dil mantarını araştırırken buldum. Agız kokumun sebebi sindirim sistemi kaynaklı olsa da dil mantarı çok büyük oranda etkili. Çünkü bir ara sirkeyle de gargara yaparken ağız içindeki mantarlar nasıl kalkıyordu ama sürekli kullanmadım çok asidik olduğu için. Gerci ben sulandırmadan içmiştim.

Tuzlu su, nane yaglı su, kekik suyu falan da çok denedim.
Kekık suyu da kullanınca koku azalmıştı bi köylüden almıştım devam edemedim yine. Onun da iltihap kurutucu özelliği var.

PERHİZ OLARAK DA:
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ACI, EKŞİ BAHARAT
UN
ŞEKER
GLUTENLİ ÜRÜNLER
SIĞIR ETİ
HAZIR PAKET GIDA


Ama insan bazen yiyor tabi çünkü maddi durumu kötü bir ailede olunca gercekten yicek bişey bulamıyor insan. Sürekli sebze tek başına güçsüz düşürüyor. Mecbur bulgur da yiyorum.

Benim hikayem bitmedi ama inşaAllah hepimiz şifa buluruz. Çünkü mutlu ve sağlıklı bireyler olmayı hepimiz çokça hakediyoruz. Arkadaş, aile, evlilik hepimiz için sadece hayal gibi çünkü insanlar yanında kokan birini istemiyor.
Allah hepimize şifa versin. Tedavimiz nerdeyse bizi oraya yönlendirsin Rabbim. Ben o kadar ağlıyorum ki anlatamam her sabah yeni bir umutla uyandığım güne tekrar kokarak uyumak, rencide edilmek, maddiimkanları zorladığın halde bir yerde tıkanmak, hastalığın asıl sebebinin bir türlü bulunamaması, her defasında umutlarımın heba olması, ailemin destek olmaması... Bu liste uzar gider de burası şikayet yeri değil çözüm yeri. O kadar doldum ki derdimi size haykırdım resmen. Hepimizin buraya iyileştim yazmasını çok isterim.

Unutmadan burun eğriliği ve tıkanıklığı için burada paylaşılan aparatı alıp kullanınca koku gitmedi ama kullandığım sürede koku alabiyordum biraz.

Meyve yenilen yöntemi de yaptım olmadı
karbonatlı suda işe yaramadı.

Yani ben her türlü yolu denedim. Hiçbir yol diğerinden üstün ya da aşağı değil her yol mübah tedaviye götüren ama yorucu. Denemeden bilemeyiz. Ama hangi doktora gitsem sen zaten her yolu denemişsin diyor aynı ilaçları yazıyor.

Bu arada pankreas hiç baktırmadım ama instGramda yine agız kokusu ilr ilgili araştırma yaparken bir ablaya denk geldim. O da endoskopi yapıyor ve midesinde reflü, mikrop çıkıyor. 3yıl çekiyor. Boluda bir doktora gidiyor o pankreasa bakıyor enzimleri yüksek çıkıyor, bir ilaç veriyor ve koku gidiyor.


Bu şekilde hikayemin bir kısmı, aklıma geldiği kadarıyla..


Murat hocam oksijenli su düzenli ne kadar kullanılabilir sizce zararı olur mu yani ya da sonra yine diğer ilaçlar gibi etkisini yitirir mi?
Ağız içine zarar verir mi..
Sulndırarak yapınca etki etmedi bu arada..

RABBİM HEPİMİZE ACİL ŞİFA VERSİN
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:51
Bu arad oksijenli suyu şöyle yapıyordum.
Burun tıkanıklığım da olduğu için yarı yarıya suyla önce burun içi temizliği sonra agız içine oilpulling sonra diş fırcalama sonra günde birkaç kez oksıjenli suyla gargara
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:53
Vitamin değerlerim de düşük hala özellikle DVİT ama bunun kokuya direkt etki edeceğini düşünmüyorum. Ama dolaylı olarak bağışıklık sistemine veya vücut direncine etki edebilir
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:56
Aynı zamanda her defasında hayalkırıklığı yaşamak bende duygusal yeme bozuklugu ortaya çıkadı. Aslında midem ve sindirim sistemi için az yemem gerekiyor ama acıktıgımı veya doyduğumu hiissetmeden sadece yemek için yemek yiyorum taki karnım şişip bana dur tıkanıcaksın diyene kadar.
VE EN İLGİNCİ BEN ÇOK YEMEK YİYİNCE BURNUM TAMAMEN TIKANIYOR.
Her sabahta tıkanık bir burunla uyanıyorum, koku almıyorum
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:57
Ağzımdaki tat ekşimsi, balgamlı ve dışkı kokulu bazen metal kokusu gibi bazen kuru bir agız gibi ama daha farklı
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 23:03
Candida mantarı ve parazit belirtileri yoğun.
Fakat ondan da sonuç alamadım
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 23:19
Su içsem de ağız kuruluğu oluyor
IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 08:55
Aklıma geldikçe ekliyorum sikayetlerimi. Mide ağrılarım coktu benim bir ara. Su ics bile ağrıyordu. Her şey dokunuyordu. Şimdi dikkat etmesem yine ağrı ve yanma oluyor.
Yoğun bir ter kokusu şikayetim var.Bulundugum oda birkaç saat havalanmazsa odaya yayılıyor ağiz kokusu herkes burası çok kötü kokuyor diyor. Dışkı kokusu da çok yoğun
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 19:31

Orjinalini yazan: SİFAARIYORUM

Vitamin değerlerim de düşük hala özellikle DVİT ama bunun kokuya direkt etki edeceğini düşünmüyorum. Ama dolaylı olarak bağışıklık sistemine veya vücut direncine etki edebilir




D vitamini baktırıp düşük buluyorsanız inanmayın. Düşük değildir.


D vitamini satan firma aynı anda test kiti de satıyormuş. Böylece herkeste D vitaminini eksik gösterip bütün ülkeye D vitamini satmış. Sağlık bakanlığımız bu vurgunu öğrenince D vitamini bakılmasını rutinden kaldırdı.

Ben bu sayfayı çok önce hazırlamıştım:
https://drmurataydin.com/D-vitamini.html

IP
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 20:05
Teşekkür ederim hocam. D vit 6 veya 4 çıkıyor normal mi?
Oksijenli su ile ilgili forumda uzun kullanımı zararlı demişsiniz hala araştırmalar bu yönde mi acaba ya da suladirarakta aynı yolu mu sağlıyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2021 Saat 20:19
Orjinalini yazan: SİFAARIYORUM

....... çok büyük bir yanlış yapıyoruz o da şu ki meyveyi veya tatlıyı yemekten sonra yiyoruz bu da besinlerin mide ve bağırsakta mayalanmasına ve tıpkı alkol almış gibi karaciğeri tahrip etmeye sebep oluyor maalesef.



Yazdıklarınızda bu konuya itirazım var düzeltmek istiyorum. Meyveler alkol etkisi uyandırmazlar. Bol bol meyve yeyiniz. Şifadır, güzel beslenmiş olursunuz.
Diğer konuları düzeltmeyeceğim.

Oksijenli su en çok 1 haftadanm uzun kullanmak sakıncalıdır. Kanser yaptığı söylenir. Mümkünse Oksijenli suyu hiç kullanmayınız

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu