|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 10:54 |
|
Arkadaslar merhaba ben bugün canan karatayin katildigi bir programi izledim. O programda dogal kristal kaya tuzu hakkinda birkaç birsey birsey söyledi ve bende yer etti paylasmak istedim. Farelerle bir deney yapilmis farenin derisinde olusan iltihapli/ mikroplu yaralar farenin sistemine kaya tuzu verilmesi ile iyilesmis hatta bu derideki bu alan üzerinde deneyler yapilarak vücudun oraya tuz gobderdigi anlasilmis. Kaya tuzu kullanan ve sadece bu tuzla beslenen varmi aslinda çok genis spektrumlu bir antiseptikmis bakteri,virüs mantarlara karsi
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben geçen ay bahsetmistim bundan, hem dili temizliyor hem de agziniz saatlerce tertemiz ve ferah kaliyor. Kokuyu da önlüyor eger bakteri kaynakliysa.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
A evet tekrar yazinca gördum. Peki etkili mi sizce kullaniyormusunuz hala kokuyu büyük ölçüde azaltabiliyormu
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet kesinlikle etkili ama billur tuz tarzi tuzdan olmayacak kaya veya deniz tuzu olacak. Ben bunu ilk önce 4 yil önce tatile gidince denizde burnumdan giren tuzlu sularin genzime akip bogazimi yakmasindan sonra agzimin ferahlamasiyla anlamistim. Avucuna bi tutam dök, agzina at, tükürügünle iyice erit ki dislerinsn mine tabakasina zarar vermesin. Dislerinle tükürügünü çigne, kitir kitir tuz gelmiyorsa iyice erimisse agzindaki o tuzlu tükürügü yutmadan, tükgrmeden hemen macunsuz bos firçayla dislerini firçalamaya basla. Firçaya bulasan tuzlu tükürük firçada macun görevi görüp hem disleri temizliyor hem de dili. Herkes kendi yöntemini gelistirebilir. Sizlere belki çay bardagina 2 parmak su içinde bu tuzu eritip, firçaya döküp döküp firçalamak daha kolay gelebilir. Arzu edenlere dise sürmeden sadece bu tuzlu suyla denemelik dillerini firçalayabilir. Farki kesinlikle göreceksiniz. |
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Bu arada haricen uygulamak yeterli degil vücuda almak lazimmis mineraller hastalik olusmamasi ve olusan hastaliklardan kurtulmak için önemliymis anlatilana göre. Dedigim örnekteki gibi fare deneyinde hayvanin enfeksiyon kapan bölgesine vücut tuz göndermis. Yapilan deney sofra tuzuyla yada diger tuzlsrla degil bahsettigim kaya tuzuyla yapilmis sofra tuzu yarardan çok zarar zaten
|
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Ya evet arastirdim bir çok sorun için çok etkili diyen var hemen siparis verdim zaten hemen hem tüketmeye hem haricen kullanmaya baslicam
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Migroslarda falan satiliyor zaten kaya tuzu. Ayrica o tuzu agzina attigin anda dilin tarafindan emiliyor hemen. Yüksek tansiyonu çikan hastalara dil alti hapi vermeleri de bu sebepten. Hapi agzina atar atmaz dilin altindaki bölgeden emilip aninda kana karisiyor.
Yani vücuduma alacagim diye tuzu yutmak tehlikeli hele bunu sürekli hale getirirsen daha da tehlikeli. Mideni mahveder, tansiyon yüksekligi sorunlarina sebep olur, böbreklere zararli, bir de vücut su toplar ödem yapar. Amatörce bildiklerim bunlar, mutlaka baska zararlari da vardir. |
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Dogru haklisiniz yemeklerde o tuzu kullandiracam anneme diger türlü de gargara yada dediginiz yöntem gibi uygulamaya baslicam umarim iyi gelir
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
buruna sinüs kitle cekmedigin surece bi ise yarayacagini zannetmiyorum
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
burun sinüs bölgeleri, açik çesme olarak düsünün, oradan akiyor musluk asagi dogru. asagi tuzlu su yapsan da, çesme açik hala. sinüs bosluklarini kapamadan ise yaramaz, muratin dedigi gibi bende öyle düsünüyorum.
|
||
![]() |
||
Melina
![]() ![]() ![]() |
|
Bende geniz akintisi var ama sinüs kaynakli degilmis yani sinuslerim bos alerjik rinit yada deviasyon nedeniyle sanirim oluyor bendeki. Burna da çekmekte yarar var tabiki haklisiniz tamamen bir temizlik için önemli
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Beyler, kesin %100 çözümdür demiyoruz zaten. Yukardan akan salgilar dilin arkasi, bogazda birikiyor. Tuzlu su en azindan asagidakilerin bir kismini gideriyor ve bu da kokuyu azaltiyor.
Sinüs rinse kullanip koku gitmeyen de var. Herkesin durumu kendine özel valla. Birinde ise yarayan digerinde yaramiyor. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |