Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: nefes kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
nfretetet
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Kasım-2022
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı nfretetet Cevaplabullet Konu: nefes kokusu
    Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2022 Saat 22:29
Hepinize merhabalar,forumda yeniyim.Benim sorunum,ağzım kapalıyken bile burnumdan nefes alıp verirken kötü bir koku yayılıyor etrafa.Nefes verirken ben almıyorum,ama yerimden kalkıp başka yere gidip tekrar oturduğum yere geldiğimde kötü bir koku oluyor.KBB,diş,dahiliye hepsine gittim.Kbb ve dahiliye reflüden gelir dedi.Nexium kullandım 2 hafta kadar,bir de sprey ve alerji ilacı ve antibiyotik yazmıştı.İlk hafta geçer gibi oldu,sonra tekrar geldi.Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten.Önceden yeme bozukluğum vardı(bulumuia nervoza).Yemek yedikten sonra bilerek kusuyordum.(psikolojik sebepler dolayısıyla)Bu hastalıktan kurtuldum artık çok şükür.Fakat nefes kokusundan kurtulamadım bir türlü.Tıp okuyorum,fakat bırakmak istiyorum artık.Kimseyle konuşamaz,yanlarında nefes alamaz oldum.Sizlerden yardım istiyorum.Biraz gaz sorunum var fakat onun dışında bağırsak sıkıntısı yaşamadım pek.Midemde de sorun yok hiç ağrı sızı çekmedim.Ne yapabilirim? Endoskopi yaptırmak istiyorum.Helikobakter pylori olma ihtimali nedir?Ayrıca sinüs röntgeni çekmişti kbb doktoru ve bir şey çıkmadı.Göğüs hastalıklarına gitmeyi düşünüyorum sizin fikriniz nedir?
IP
nfretetet
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Kasım-2022
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı nfretetet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2022 Saat 22:36
Cidden usandım artık.Şu sıralar okulu bırakıp ailemin yanına dönmek istiyorum.ıntiharı bile düşündüm ama ailemin üzülmesini istemiyorum.İlk defa içimde biriktirdiğim dertlerimi döktüm.
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 161
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2022 Saat 01:11
Seni çok çok iyi anlıyorum. Ama intiharı düşünme. Hiç beklemediğin anda bulursun şifanı. İnan hepimizde aynı. Doğduğum günden beri böyleyim ben de. Ama buda bizim imtihanımız. Yapıcak birşey yok. Sabahları uyandığında birşey yemeden dilini dişini iyice fırçalamaya çalış inan baskılıyor en azından. Şimdilik benimdde yapabildiğim bu
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 161
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2022 Saat 01:20
Ve şu sıralar farkettim çoğu insanda koku problemi var. Çağın hastalığı bence. Kendini yanlız hissetme. Baskılamaya çalış ve asla pes etme.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2022 Saat 08:29
@nfretetet Welcome to club :)

İntiharı falan düşünme, aileni cezalandırmış olursun, onlar bunu hak etmiyor. Ayrıca unutma ki bizdeki derdi nimet sayanlar var, internette görüyorsundur sma lı bebekleri olan aileleri, git onlara sor bakalım derler ki keşke bizim de ağız koöumuz olaydı da çocugumuz böyle olmayaydı.

Tıp okuman büyük şans, belki de bu sorunun çözümünü sen bulacaksın, milyonlarca kişiye umut olacaksın belli mi olur? Kendin gibi 1 kişiyi bile kurtarsan kardır.

Geçen komşuyla konuştum, ağzı kokuyordu, bu hastalık inan çok yaygın. (Hastalık denir mi bilemiyorum)

Murat hocanın koku tipleri yazısını okudun mu? Burundan gelen kokunun olası kaynakları yazıyor orda.

Artı daha önce yediklerini çıkarma sorunları yaşamışsın, muhtemelen hanımsın ve takıntılısın. Zaten dikkat edilince görülecektir bu koku sorununa sahip olanların çoğu evhamlı, takıntılı tipler. Biraz gevşemeye çalış, yanında da sürekli su taşı, yudum yudum iç sürekli. Elbet şifasını bulacağız bir gün.
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2022 Saat 15:01
daha once hic antibiyotik kullandin mi ve gunluk hayatta genelde gunluk ne yiyorsund evamli ?
IP
İlkay
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı İlkay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2022 Saat 19:55
Sevgili arkadaşlar. Neden böyle yapıyorsunuz?
Bir önceki yazımda yazdım ama özetlemek istiyorum
Belki de kimsenin ummadığı tahmin edemediği Bi sebepten DOLAYI nefes kokusu çekiyoruz...
Bakın 42 yaşıma gircem ve yeniden doğmuş gibiyim...
Karamsar olmayın ve çözüm bulunanların yaptığı şeyleri deneyin...
Ben birkaç ay para biriktirip Aytuğ hocaya gittim. Mide ağrısı veya yanması falan yoktu. Normalde olan yani alttan çıkan gazları normal sanıyordum ama değilmiş. Bunların hepsini ilaç ve beslenme değişikliği sonrası anladım. Bağırsak 2. Beyinmiş. Belki de hepimizin sorunu bağırsak. Bağırsak sağlıklı olmazsa mideye de vurur... şu tedaviden sonra hepsi bana mantıklı geldi... Bu tedaviden sonra 7 yaşındaki yeğenimle yan yana bir sürü vakit geçirdim. Ve o yeğenim en ufacık kokuda şikayet eden biridir..... kimseye soramıyorum ama bu bile cevap gibi bence... en ufacık bir kötü yorum veya davranış yapmadı yeğenim, tam tersi benimle zaman geçirmeyi çok istiyor.. yani önceki yazımda da dediğim gibi. Kim nereye yakınsa Bi zahmet para biriktirip Bi muayeneye gidin. İstanbulda 3 doktor var galiba. Ben Aytuğ Altındağa gittim. Fatih Vural ve bir kişi daha vardı hatırlamıyorum şuan... Adana da murat hocamız var.
Mesela ben ilk murat hocama gittim ama dişlerimde büyük sorunlar vardı ve onları yaptırana kadar baya vakit ve nakit gitti. Tekrar gidemedim ve bana yakın olana gittim.
Önce dişlerinizde diş etlerinizde sorun varsa diş doktorunda onları halledin. Ondan sonra bu 3 doktora gidin. İster birine isterseniz hepsine gibin ama gidin. 3 tane doktor keşfetmişiz neden denemiyoruz? Lütfen karamsar olmayın. Ben yeniden doğdum sizde yeniden doğun istiyorum.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 03:40
@İlkay sen kesin olarak kurtuldun mu? İlk yazını okuyunca tam olarak kurtulamadığını anlıyorum. Aytunç hocaya gidip iyileşemeyen pek çok kişi de yazdı buraya?

İlk yazın aşağıda, bir dilim börek yemenle geri gelen koku ne oldu?

Orjinalini yazan: İlkay

Merhaba. 2010 dan beri Murat hocayı ve forumu takip ediyordum. Ben de sizler gibi her bölüme gidip çözüm bulamayanlardandım... Aklınıza ne gelirse işte KBB, diş, endoskopi.. en son bağırsaklara baktırmak için araştırma yapıyordum ki Aytuğ hocaya denk geldim...
Bu bağırsak olayı forumda yıllar evvel çok kere tartışıldı.. Yok kandida diyeti yok sirkeli su karbonatlı su vs. Vs.. her seferinde de mantıksız bulup geri çekilmiştim ama sanırım birçoğumuzun sorunu bu olabilir....
Bağırsak sorunu olup nefesi kokmayanlar da çok fazla ama işte herkese demekki farklı yerden etki yapıyor...

Aytuğ hocaya 1 ay evvel gittim.. 1 ay sonra da kontrolüm var tekrar. Aslında buraya kontrolden sonda yazacaktım ama diloy arkadaşın şu yazısını görünce dayanamadım....

Kendi başımıza şu diyeti bu ilacı kullanmamız doğru değil Murat hocamın da dediği gibi.. Ama şöyle bakıyorum bu olaya, şeker hastalığı gibi işte. Bizlerin de bağırsak veya mide sorunu varsa doktor kontrolünde bunu kontrol altına alabilirz belki. Veya şekerden arpadan uzak durmamız gerekiyorsa uzak durcaz.... Bunu denemeden bilemeyiz...

Midemde eskiden hplori vardı sonraki de tertemiz çıktı. Alerjik rinitim de var. Yani alerji dışında vücudumdaki her şey normal zannederdim... Afedersiniz günde 1 kere dışkı yapıyordum ve normal geliyordu ama bu ilaçlarla birlikte yaptığım diyetten sonra vücudum hiç normal değilmiş onu anladım.. normal sandığım dışkı bile anormalmiş. Şu an kalp çarpıntısı dışında her şey normal. Kalp çarpıntım da ilaçlardan olabilir bilemiyorum veya vücut beslenme şekline hâlâ alışamadı belkide...

Aytuğ hoca tabiri caizse bütün tuşlara basıyor:) mideye de bağırsağa da bir bütün olarak yaklaşıp diyet ve ilaçları ona göre veriyor...

İlk muayenede dili tertemiz yapıyor zaten. Ondan sonra da söylediklerini uygulamanız lazım.. mesela forumdan bi arkadaş, dilim pembe olmadı diye gidemedim demişti... Dilini normal fırçaladığında üzerindekiler temizlenmiyor, mutlaka gazlı bezi içme suyu ile ıslatıp üstünden geçmek lazımmış. İlk hafta öğürmek istemediğim için ben gazlı bez kullanmadım ve dilimde hâlâ plaklar lekeler vardı. Gazlı bezi kullandıkça tertemiz oldu cidden.. diğer insanlar gazlı bez kullanmadan da dillerini temiz tutabiliyor evet ama bizim sorunumuz farklı demek ki... Şeker hastaları misali işte. Biz de onlar gibi farklı uygulamalarla yaşıycaz....

Neyse gelelim iyileşmeye. İlk günden itibaren lokum gitti. Bunu ağzımdaki çamur tatdan anlayabiliyordum. 2 hafta sonra kontrole gittiğimde ise çok az bi koku çıktı. Bu sefer flagy verdi ve flagy bitince bile ağzım çok hafifti. Yani 20 yıldan fazladır belki. Ağzımdaki o kötü tat gitmişti ilaç bitince bile.... Eskiden kamufle etmek için insanlarla hep büyük mesafeli diyalog kurardım. Sakızla bile ağzım kokuyordu anlıyordum bunu.... Şimdi ise diğerleri gibi normalim çok kaçmıyorum:) ve tepkileri de hiç olmadı..

İnsanoğlu işte... 2 ay dişimi sıksam sonucu daha net görcem belki ama dün dayanamadım... Arkadaşıma gittim ve börek yapmıştı. 1 dilim yedim ve sonra o eski kötü tat geldi ağzıma.. şok oldum.. sadece börekde oldu bu. Şu an iyiyim. Yani çözmeye çalışıyorum. Biz de şeker hastaları gibi bir çok gıdaya tepki mi veriyoruz acaba? Vücudumuz birçok gıdaya karşı böyle mi yapıyor acaba?

Neyse 1 ay sonra kontrole gidince belli olacak. Koku sıfırlanmamış olsa bile şu an rahatım ve gerekirse mecburen hayat boyu dikkatli olcaz şeker hastaları gibi napalım....

Düzenli işi olanlar bence bu muayeneyi de bir denesinler. Elimizde şu an 3 doktor var galiba bununla ilgilenen. Kim hangisine yakınsa onu denesin bence ... Ama diğer arkadaş gibi yarım bırakmayın;) diyet ve uygulama olarak ne denirse uygulayın. 2 ay sıkın dişinizi.. bir de ilaçlar ağır biraz. Herhangi rahatsızlık varsa doktora söyleyin.. maliyete gelince. Evet bize göre aşırı fazla olabilir ama parça parça verdiklerimiz daha fazladır bence...
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 161
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 11:41
Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili fırçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanılan ilaçlar küçük şeyler değil. Ve bence kesin çözüm de değil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz dışkım bile kokmuyordu. Tenim de….
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 13:12
Kaderarkadaşlar ben tam olarak anlamadım siz şuanda tam olarak nasıl bir teşhis aldınız ne tedavisi görüyorsunuz sindirim sisteminde sanırım probleminiz ama ne hastalığınız varmış tam olarak
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 14:50
Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar

Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili fırçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanılan ilaçlar küçük şeyler değil. Ve bence kesin çözüm de değil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz dışkım bile kokmuyordu. Tenim de….


Ben doktora gittiğimde flagyl vermişti ve kokuyu tamamen kesmişti. Hem de sıfırlamıştı. Dilimin sırtı mırtı her yerinde sıfır koku vardı, inanılmazdı. İlaç bitti bir gün sonra koku yine başladı.

Çok sevinmiştim en azından çaresi varmış diye. Aradan 2 ay falan geçti gittim eczaneden flagyl aldım içtim bu sefer hiç etki etmedi. Çok ilginçti.

"Aytuğ hoca tüm tuşlara bastı" diyor @İlkay, bir sürü ilaç vermiş ama ilaçlar bitince koku geri geliyor.

Ben devlet hastanesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanına gitmiştim, 4 tam sayfa test istemişti, laborant bile şaşırmıştı, abi sen bu adama ne dedin ki bu kadar test istedi diye. Tüm testler de iyi çıkmıştı.

Bizim vücutlarımızda henüz tam çözemediğimiz bir şey var ve bu koku yapan şey veya şeyler her neyse sürekli aktif halde duruyorlar bizde.

IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 161
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 16:52
Orjinalini yazan: Melina

Kaderarkadaşlar ben tam olarak anlamadım siz şuanda tam olarak nasıl bir teşhis aldınız ne tedavisi görüyorsunuz sindirim sisteminde sanırım probleminiz ama ne hastalığınız varmış tam olarak


Ben iu an tedavi görmüyorum.dr Aytuğ beye gittim ama geri geldi. Bunu anlatıyordum yazımda
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 161
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 16:53
Orjinalini yazan: Tospik

Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar

Örnek ben.. Tamamen eskiye döndüm de demiyorum çünkü bilinçlendim dili fırçalamak gibi. Ama gerek verilen ücretler gerekse kullanılan ilaçlar küçük şeyler değil. Ve bence kesin çözüm de değil. Doktorlar benden iyi bilir tabi ama o kadar antibiyotik içerken afedersiniz dışkım bile kokmuyordu. Tenim de….


Ben doktora gittiğimde flagyl vermişti ve kokuyu tamamen kesmişti. Hem de sıfırlamıştı. Dilimin sırtı mırtı her yerinde sıfır koku vardı, inanılmazdı. İlaç bitti bir gün sonra koku yine başladı.

Çok sevinmiştim en azından çaresi varmış diye. Aradan 2 ay falan geçti gittim eczaneden flagyl aldım içtim bu sefer hiç etki etmedi. Çok ilginçti.

"Aytuğ hoca tüm tuşlara bastı" diyor @İlkay, bir sürü ilaç vermiş ama ilaçlar bitince koku geri geliyor.

Ben devlet hastanesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanına gitmiştim, 4 tam sayfa test istemişti, laborant bile şaşırmıştı, abi sen bu adama ne dedin ki bu kadar test istedi diye. Tüm testler de iyi çıkmıştı.

Bizim vücutlarımızda henüz tam çözemediğimiz bir şey var ve bu koku yapan şey veya şeyler her neyse sürekli aktif halde duruyorlar bizde.



Kesinlikle katılıyorum. Bende bunu söylemeye çalışıyorum. Candida diye düşünüyorum çünkü dilin pasını yapan o bence
IP
İlkay
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı İlkay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2022 Saat 20:22
Yeğenimden başka referansım yok şu an malesef. Gelecek ay kontrole gitcem inşallah. Koku derecesi nedir belli olur.
Doktordan önceki bütün hayatım boyunca ağzımda hep aynı kötü leş bi tat vardı. Börek yiyince aynı tat oluştu. Daha sonra da hiç o tarz şeyler yemedim korkudan:( yani şuan hala diyetteyim ve ağız tadım güzel.Bilemiyorum işte, acaba sorunumuz bağırsak mı? Tamam antibiyotiklerle geçtiğine ben de inanıyorum ama daha sonra da beslenme etki edebilir. Bunu deneye deneye görcez birlikte.
Birde bazen tişörtümün boğazını tutup içime doğru hohluyorum ve diğer temiz insanlar gibi sadece sigara kokuyor nefesim.. eskidende aynı hareketi çok yapardım ve sigaranın yanı sıra başka dehşet kötü bi koku da olurdu. Şuan sigara içmediğimde de yapıyorum ve koku yok.
Gelecek ay kontrole gittiğimde belli olacak herşey. Durumum iyi de olsa kötü de olsa sizin yanınızdayım. Yani üye adımla çok girmiyorum buraya ama kontrolden sonra haberdar edecem sizi. Dua edin bana bol bol. İnşallah sorun bağırsaktır da diyetle beslenmeyle falan Bi şekilde yaşamaya devam ederiz:((
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu