| 

| 

![]()  | 

| Bir soru sormak istiyorum | |
   Konu: Les gevşekliği | 
       | 

| Yazar | Mesaj | 
| 

effect
    Kidemli Üye  
   Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 305  | 
  ![]()   Konu: Les gevşekliğiGönderim Zamanı: 20-Ekim-2025 Saat 05:28  | 

| 

Les (kös) gevşekliği yada yetmezliği tanısı alan var mı? Bu soruna ciddi şekilde yol açan etkenlerden biri bu. Mide kapaçığı mekanizmasında sorun varsa yeterince kapanmadığı için mide asitinin yemek borusu ve boğazda sürekli tahribat yapması. Bana yıllar önce bu teşhis konuldu. Ameliyatı çok düşündüm ama komplikasyonları ve ameliyat sonrası şikayetleri okuyunca vazgeçmiştim. Şuanda daha iyi teknikler uygulanıyor ama hala araştırıyorum. 

Murat Aydın hocam Ankara’da les gevşekliği için hangi doktora /hastaneye gidebilirim lütfen fikir verin.  | 
 |
      |  
 |
| 

effect
    Kidemli Üye  
   Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 305  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2025 Saat 10:22 | 

| 

Bu sorun reflüye yol açıyor. Mide asitinin ve ortamdaki gazın doğrudan yemek borusuna gitmesine yol açan bir durum. Mide kapakçığı tam kapanmadığı için neden olan bir durum. Hiç azımsanmayacak kadar kişide olan bir durum. Tespiti için iyi bir merkezde endoskopi yapılması lazım.   

| 
 |
      |  
 |
| 

Guest
    Üye  
   Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2025 Saat 23:12 | 

| 

Ben de bir ay kadar önce endoskopi oldum, o kadar emindim ki helicobacter pylori çıkacağına fakat her şey tertemiz çıktı. Sadece orta seviye bir gastrit ve mide fıtığı. Ağız kokusunun sebebi bu olabilir dedi doktor ama ileri seviye değil, ameliyat önermiyorum şuan için dedi.

Mideden geldiğini düşünüyorum kokunun, sebebini de şöyle açıklayayım, belki size saçma gelecek ama.. koltukta uzanmış yastığı da başıma olabildiğince dik konuma koyduğum zamanlar (bir nevi yemek borusunu büküyor ve oradan gelecek bir şeyin yolunu kesiyorum) ağzım kokmuyor. Kafamı normal pozisyona getirdiğimde koku geliyor. Peki buna sebep ne, yani normal şartlar altında midede niye kokulu bir gaz oluşsun? Bence bunun sebebini araştırmamız gerekiyor. Hatta bence bu kapağın tam kapanmamasının sebebi de kapakla ilgili bir sorun değil, aşağıdan kapağı zorlayan sülfürlü, hidrojenli gaz neden oluşuyor? Yani kapak durduğu yerde açık değil, aşağıdan gelen hava basıncı onu açık durmaya zorluyor . Benim düşüncem bu  | 
 |
      |  
 |
| 

Guest
    Üye  
  ![]()   Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2025 Saat 23:19 | 

| 

Chatgpt güvenilir bir kaynak sayılmaz ama şöyle diyor:

Evet, hem mide fıtığı hem de LES (KÖS) gevşekliği ağız kokusuna oldukça sık sebep olabilir. Ama bu durumun mekanizması biraz dolaylıdır — yani koku doğrudan mide gazından değil, reflüyle yukarı çıkan mide içeriği ve yemek borusu-irritasyon zinciri yoluyla oluşur. Aşağıda ayrıntılı şekilde anlatayım 👇 🔹 1. Reflü (asit ve mide içeriği yukarı kaçışı) LES gevşek olduğunda mide asidi ve sindirilmemiş gıdalar yemek borusuna, hatta bazen boğaza kadar ulaşır. Bu durum: Boğazda asit tahrişi oluşturur, Ağzın pH’ını bozar, Ve bakterilerin çoğalması için uygun ortam yaratır. 🔸 Sonuç: Kronik, ekşi ya da mide kokusuna benzer ağız kokusu. Kimi zaman bu koku sabahları veya uzun süre aç kalındığında daha belirgin olur. 🔹 2. Yemek borusu ve boğazda biriken mide sıvıları Reflü sırasında asitli içerik sadece koku değil, boğazda balgam veya kötü tat da oluşturur. Kişi genellikle şunu fark eder: “Sürekli ağzımda kötü bir tat var, dişlerimi fırçalasam da geçmiyor.” Bu da mide kaynaklı ağız kokusunun tipik belirtisidir. 🔹 3. Ağız kuruluğu (sekonder etki) Reflü hastaları genelde asit baskılayıcı ilaçlar (PPI’lar) kullanır. Bu ilaçlar tükürük salgısını azaltabilir, tükürük azaldığında da: Ağız kendi kendini temizleyemez, Koku yapan bakteriler daha kolay çoğalır. 🔹 4. Yemek borusu veya mide içeriğinde çürüyen gıdalar LES gevşekliğinde mide boşalması yavaş olabilir. Bu da yemeklerin mide içinde uzun süre kalmasına, hatta kısmen geri kaçmasına yol açabilir → kötü kokuya neden olur.  | 
 |
      |  
 |
| 

effect
    Kidemli Üye  
  ![]()   Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2025 Saat 04:51 | 

| 

Dr Eric Berc’in videolarına göre LES gevşekliği mide asitinin yetersiz olmasından kaynaklıymış. Sirke , betain HCI vs öneriyordu. Mide asiti artırılırsa bu durum iyileşir demiş. Benimkinin ne yazık ki kronik şekilde açık olduğunu düşünüyorum çünkü yıllardır var. Mide asiti azlığı bir çok insanda mevcut. Ama bu sorunu yaşamıyorlar. Çevremde Korkunç şekilde beslenen sürekli şekerli yiyen insanlarda bu sorun yok. Yani mekanik olarak gerçekten kapanmayan bir mide kapakçığı durumu olmalı. 

Yabancı doktor videolarında Kapakçık mekanizmasını düzelten egzersizler öneriliyor. Mide kaslarını güçlendirici hareketler. Endoskopide kapakçık zarar görebilir diye okumuştum o yüzden sık sık yapılması da iyi olmayabilir. Kesin tedavi konusunda Nissen fundoplikasyonu şuan bildiğim tek yöntem. Güvenli bulsam hemen yaptıracağım. Maalesef doğru tedavi için doğru doktoru bulmak gerekiyor. Hala alternatif bir çözüm var mı diye bakıyorum. Özetle herşeyi denemiş ve sonuç alamamış kişilerde mide kapakçıkta sorun olabilir bence. (Bu arada son derece sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum.) bir ara sirkeli su içiyordum. Tekrar başlayacağım.  | 
 |
      |  
 |
| 

Guest
    Üye  
  ![]()   Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2025 Saat 15:06 | 

| 

Hcl Betain kullandım, aç karnına bir bardak suya bir tatlı kaşığı organik elma sirkesi içtim hiçbir faydası olmadı. Faydası olmadığı gibi kendimi gastrit yaptım, doktor kesinlikle yasakladı endoskopiden sonra. Özellikle sirke en büyük düşmanı Gastritin dedi. Kısacası ağız kokumu geçireceğim diye gastrit oldum.

Bugün kolonoskopi yaptırdım onda da bir şey çıkmadı. Çıldırmamak elde değil gerçekten. Ağız florasını bozar diyor mide açıklığı, belki de ağzımızın pH’ı bozuldu ve koku yapan bakteriler yerleşti. Diyelim ki öyle, ağız florasını nasıl düzelteceğiz? Ben bactoblis kullandım ağız probiyotiği hiçbir işe yaramadı. Gerçekten büyük bir imtihan, ölene kadar çekecek miyiz bunu? Herkesin hastalığı var, derdi var. Fakat konuşamamak özgürce, konuştuğun zamanda karşıdakinin çaktırmadan burnunu tutması o kadar incitiyor ki.. onlara da kızamam, haklılar.  | 
 |
      |  
 |
| 

effect
    Kidemli Üye  
  ![]()   Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2025 Saat 19:43 | 

| 

İnanın ben de şaşıp kaldım. Hiç bir şekil ve şartta tam iyileşemiyorum. Ama şu bir gerçek ki nerdeyse hiç azalmayan bu konu uğraşlarım sonunda sadece belirli zamanlarda oluşuyor. Ağız florası bozulmuş olabilir çünkü dilim sabahları beyaz uyanıyorum sürekli. Çelik dil temizleyici çok çok iyi iş görüyor. Ama dildeki beyazlık gitmiyor. Bir Akupunktur yapan doktora gittim en son. 1920 den kalma bir makinenin problarını tutmamı istedi enerji akışından lokal olarak sağlık durumuna baktı. Dalak da dahil safra mide gibi organlarda bir tıkanıklıklar!  var dedi . Göğüs kafesi ile ayak üstüne birer iğne batırdı 10 dk bekletti , kol ve bacaklara 2-3 dk masaj yapıldı , öncesi ve sonrası dil rengini gösterdi, güya biraz renk düzelmiş. 

Çin tıbbını uygulamaya çalıştı sanırsam. Cidden bunun üzerine artık çıkamam dediğim bir beslenme düzenim var. Eğer uzun süre yememişsem ve özellikle çok hareketli gün geçirmişsem bu sorun feci şekilde artıyor yada ağır bir yemek ( et menü) sonrası uzun araba yolculuğuna çıkarsam çok artıyor . Yani titreşim aşırı hareket uzun açlık iyi gelmiyor . Safra taşı veya reflüsü de bu soruna yol açar deniyor. Mide reflüsü için de testler çok ağır. doktor ph ve yutma testi yapıyor. Mideye kateter gönderiliyor . 24 saat ph ölçüm yapılıyor. Yazarken içim daralıyor.  | 
 |
      |  
 |
| 

Tospik
    Kidemli Üye  
   Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402  | 
  ![]()   Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2025 Saat 14:15 | 

| 

@effect dilini beyazlatmanın çok kolay bir yöntemi var, dişlerini fırçaladıktan sonra avucuna 4-5 mercimek tanesi kadar kaya tuzu dök, diş fırçasını 2-3 damla su olacak kadar ıslat ve avucunda tuzların üzerinde gezdir, tuzlar eriyince fırçanın üstğne al ve dilini bu şekilde fırçala.

Kıpkırmızı oluyor dilin. Geçen hayvancılıkla ilgili bir programda süt emen danaların pamukçuk olan ve dillerinin tamamı bembeyaz tabakayla kaplıyken çözüm olarak danaların dillerini dışarı çekip kaya tuzuyla ovuyorlardı iyice, pamukçuk mantarını geçiriyormuş tuz.  | 
 |
      |  
 |
| 

Guest
    Üye  
  ![]()   Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2025 Saat 18:21 | 

Endoskopi yapmadan önce (özel muayenesi olan bir doktora gittim) doktor sindirimle ilgili olan bütün organlarımı kontrol etti ultrasonla. Safra çok iyi dedi, herhangi bir bulanıklık ya da tıkanıklık yokmuş. Keza Pankreas, böbrekler, karaciğer hepsi iyi çıktı. İshalim için sindirim enzimleri içeren bir tablet verdi, o şıp diye kesti ishali. Ama kokuya bir etkisi olmadı tabi.  | 
 |
      |  
 |
     | 
 ||

Forum Atla  | 
   Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma  | 
 |

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir. 
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir. 
            İletişim için Tıklayınız.
        Agiz
                kokusu hakkında herşey 

Ağız kokusu
            tedavisi hakkında

![]()  | 
            ![]()  |