Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Tiroid hipotiroid Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Anonims
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Anonims Cevaplabullet Konu: Tiroid hipotiroid
    Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2026 Saat 19:06
Alıntı:::

NEDENİ BİLİNMEYEN HİPOTİROİDİZME BAĞLI AĞIZ KOKUSU:

Sağlıklı bir periodonsiyuma ve iyi ağız hijyenine sahip hastalarda genellikle dil dorsumundan kaynaklanır. Ağız dışı birçok sistemik etiyoloji bilinmesine rağmen, ağız kokusu nedenlerinin çoğu ağız içi kaynaklıdır. Ağız kokusu nedeni olarak hipotiroidi daha önce tıbbi literatürde tanımlanmamıştır. Hipotiroidizmin neden olduğu hiposalivasyonun bakteriyel aşırı çoğalmaya ve nihayetinde ağız kokusuna yol açtığını düşünmekteyiz. Bu yazıda ötiroidiye ulaşılıncaya kadar sadece tiroksin ile tedavi edilen orta derecede ağız kokusu ve aşikar hipotiroidisi olan iki olgu sunulmuştur. Her ikisi de 45-50 gün sonra ağız kokusundan tamamen kurtuldu ve 8 ay sonra hiçbir şikayeti olmadı.

Bi int sayfasında böyle bi yazı okudum bu doğru olabilirmi bilgisi yada böyle bi hastaliği olup geçmeyen ağız kokusu yaşayan varmi
IP
Asena
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Asena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Agustos-2026 Saat 10:37
Ağız kokusu konusunda bir sürü şey araştırdım okudum ancak tiroidle bağlantısını ilk defa duyuyorum ve şaşırdım çünkü bende de hipotiroid/haşimato var, Murat Hocam eğer burayı okursanız fikir belirtebilir misiniz?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu