Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: iyilestim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
rasitcalik
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı rasitcalik Cevaplabullet Konu: iyilestim
    Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2012 Saat 01:52
vucudumda taratmadigim yer kalmadi, yaptirmadigim tahlil kalmadi. en sonunda ya teslim olmak yada intihar etmek ayrimindayken kazara caresini buldum. orta kulak iltihabindan kaynaklanan kokunun agzima dolmasindan ibaret olan agiz kokusu yillarimi caldi ve bundan sonrasinda iyilesmis ama ruh saglini kaybetmis biri olarak hayatima devam edicem. Allah bu mubarek gunde hepimizin yardimcisi olsun... vucutta iltihap barindiran bolgelerin dikkate alinmasinda fayda var. yapilacak tum tahlillerin yapilmasi gerekiyor. bunlari yaptirirkende agiz hijyenine en hassas sekilde ozen gosterilmesini tavsiye ediyorum. sorunlu bolge halledilse bile agiz icinde biriken koku iyilesmisligi algilamada zorluk olusturabilir. orta kulak iltihabinin bu soruna sebep oldugunu eminim ki doktorlar bile bilmiyordur. eger biliyor olsalardi ben bu sorunu yillardir yasiyor olmazdim. gizli geniz akintisi sandilar ve oyalandikca oyalandim. tekrar soylemekte fayda goruyorum. vucutta iltihapli bolge var ise ve agiz hijyeni gerekli sekilde yapilmadiysa sorunla bogusmak daha karmasa halini aliyor. benim hatalarim bunlardan ibaretti. ayrica yogun antibiyotik kullanimlarinda dis curumelerine karsi onlem alinmasi icinde uyarida bulunmayi gerekli goruyorum. herkese gecmis olsun. ustesinden gelinmeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. sadece rotayi dogru belirlemek gerekiyor.
IP
berataydin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Ekim-2012
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı berataydin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2012 Saat 20:58
Benim onumde iki secenek var iyilesirim veya intihar ederim. suan ban a bile komik geliyor ama gercek intihar ederim.bu durumla bir 5 yil daha devam edemem bu 5 yilin 1 yilinda resmen kafayi yemek uzereyim.

Düzenleyen berataydin - 05-Kasım-2012 Saat 20:58
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2373
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasım-2012 Saat 18:38
elbette intihar etmeyeceksiniz
Çünkü insanlar duyguları ile değil, akılları ile hareket etmelidir
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2012 Saat 16:51
rasitcalik bende kücüklükten beri orta kulak iltihabı var kokunun ordan kaynaklanacağını hiç düşünmemiştim şimdi hee...orta kulak iltihabını tedavi etmek için sen hangi bölüm doktoruna gittin söylersen çok mutlu olucam kardeşim.
IP
adanali
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı adanali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2012 Saat 20:26
Berat, bence önce bir psikoloğa görün. Kötü fikirlerinden kurtulduktan sonra, asıl soruna daha iyi odaklanırsın.Böyle bir şey için, intiharı düşünmen bile saçma.

Demek, sen benim yerimde olsan çoktan kafayı yemiştin. Ben daha kokunun kaynağını anlayamadım. Ağız kokusu dendi ayak kokusu dendi, psikolojik dendi vs vs. Artık otobüse binmek bile işkence benim için.

Her gün yataktan çıkıp insan içine karışmak zorunda olmam bile beni yoruyor.Ama ne depresyona girdim ne de intihar fikirlerim var. Düzeleceğini umarak yaşıyorum, hayata değişik pencerelerden bakıyorum.
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012
Konum: Samsun
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 55
Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2012 Saat 17:07
Kbb tabiki
IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2013 Saat 13:14
rasitcalyk ben de bir ?ey sormak istiyorum, antibiyotik tedavisinden sonra my iyile?tin yoksa ameliyat my oldun?
IP
memo123
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2015
Konum: Antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı memo123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2015 Saat 01:22
beyler bendede vardı bu ağız kokusu daha doğrusu ben var zannediyordum ama benimki psikolojikmiş yani koku flaan yok bi annenize babanıza kontrol ettirin
IP
maslak
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı maslak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2015 Saat 21:21
Orjinalini yazan: rasitcalik

vucudumda taratmadigim yer kalmadi, yaptirmadigim tahlil kalmadi. en sonunda ya teslim olmak yada intihar etmek ayrimindayken kazara caresini buldum. orta kulak iltihabindan kaynaklanan kokunun agzima dolmasindan ibaret olan agiz kokusu yillarimi caldi ve bundan sonrasinda iyilesmis ama ruh saglini kaybetmis biri olarak hayatima devam edicem. Allah bu mubarek gunde hepimizin yardimcisi olsun... vucutta iltihap barindiran bolgelerin dikkate alinmasinda fayda var. yapilacak tum tahlillerin
yapilmasi gerekiyor. bunlari



yaptirirkende agiz hijyenine en hassas sekilde ozen gosterilmesini tavsiye ediyorum. sorunlu bolge halledilse bile agiz icinde biriken koku iyilesmisligi algilamada zorluk olusturabilir. orta kulak iltihabinin bu soruna sebep oldugunu eminim ki doktorlar bile bilmiyordur. eger biliyor olsalardi ben bu sorunu yillardir yasiyor olmazdim. gizli geniz akintisi sandilar ve oyalandikca oyalandim. tekrar soylemekte fayda goruyorum. vucutta iltihapli bolge var ise ve agiz hijyeni gerekli sekilde yapilmadiysa sorunla bogusmak daha karmasa halini aliyor. benim hatalarim bunlardan ibaretti. ayrica yogun antibiyotik kullanimlarinda dis curumelerine karsi onlem alinmasi icinde uyarida bulunmayi gerekli goruyorum. herkese gecmis olsun. ustesinden gelinmeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. sadece rotayi dogru belirlemek gerekiyor.

hocam geniz akintiniz var mıydi ge kulaklarinizda aşırı kir?
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2015 Saat 02:08
Orta kulak iltihabi olarak iyilesen rasitcalik size bir kaç sorum var
Koku tam olarak ne gibiydi
Hiç geçmeyen bir kokumuydu
Nefestenmi geliyordu
Kulakta kaşıntı ve kulak altlarında şişlik oluyormuydu bu konularda biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
IP
aksan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı aksan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2015 Saat 10:40
benim de koku sorunum var, cocukken orta kulak iltihabı gecırmıstım, hala ucaga bınmek benım için ızdırap, acaba hala iltihap devem mı ediyor?? Bana doktor alerji dedi, ilaçları kullandım gerçekten koku yok oldu, fakat alerji testlerinden de birşey çıkmadı??? Ve tekrar koku başlayacak diye paranoyak oldum, kabus yaa!
IP
belinay
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Mayıs-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı belinay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2021 Saat 14:14
Merhaba arkadaşlar, bu başlığı yazmak için yeni üye oldum ama 10 seneye yakındır forumdaki her şeyi okuyup uyguluyorum. Benim sorunum Tip1 özellikleri gösteriyordu. Burnumdan koku gelmiyordu ve temizlik ile azalıyordu. Mesela muz yediğimde çürük muz, elma yediğimde çürük elma tadına dönüyordu. Flagyl kullanınca geçiyordu. Son 15 gündür şekeri unlu ürünleri kafeini bırakmıştım. Günde 2 bardak kefir içiyordum ve probiyotik kullanıyordum denemek için. Koku %50 azalmıştı ama sadece sebze ve haşlanmış et yemekten çok yorulmuştum. Daha sonra şunu fark ettim kefir kokuyu azaltıyordu ama bağırsaklara ulaştıktan sonra değil içer içmez etki gösteriyordu hala ağzımdayken başlıyordu koku azalması. Bu bana bağırsak floramın değil ağız floramın bozulmuş olabileceğini düşündü. Bunu araştırdım gerçekten böyle bi şey olduğunu gördüm. Bunun çözümü ise oral probiyotikmiş. Foruma girip konuşulmuş mu diye baktım 2012 yılında konuşulmuş fakat o zamanlar Türkiye’de olmadığını yazmışlar. Şu anda bulunuyor Bactoblis adında. Zaten Türkiye’de tek bir çeşit var o yüzden marka yazmaktan çekinmedim başka seçenek yok çünkü. Hemen sipariş ettim. Oral probiyotik kullanmadan önce mutlaka ağız temizliği diş ipi güzelce yapılmalı. Yatmadan almak gerekiyor çünkü üzerine hiçbir şey yiyip içmemek gerekiyor. Bende 2. Günden itibaren koku gitti. Başladığım gün Diyeti de bıraktım buna rağmen yediğim şeyin üzerine su içiyorum ve kokusu ağzımdan gidiyor. Ben 1 haftadır kullanıyorum erken olduğunu düşünebilirsiniz ben yine de 1 kişiye bile erkenden ulaşsa kardır diye düşünüyorum. Bu bir ilaç değil salvarius k12 bakterisi içeren bir probiyotik o yüzden sürekli kullanmakta sorun olmaz diye düşünüyorum. Bu konuda uzman görüşü olan varsa bizi aydınlatırsa sevinirim. Özellikle benim gibi Tip 1 belirtileri gösterenlerin işine yarayacaktır diye düşünüyorum siz yine de şansınızı deneyin bence. Herkes geçmiş olsun diliyorum.
IP
Cennker82
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı Cennker82 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2023 Saat 22:48
Çok uzun senelerdir şiddetli ağız kokusu çeken biriyim.Kurtulmak için denemediğim ilaç bitki vs kalmadı.Yoğun araştırmalar ve eşiminde bu süreçte yardımıyla 2 ayın sonunda o bitmez tedavisi yok denen ağız kokumdan kurtuldum.Ağız kokumun sebebi Candida mantarı olduğu sonucuna ulaştım.Dilimdeki tabaka halinde yoğun kokulu beyazlığın sebebini ,sebeplerini araştırmaya başladım.Hikayem tam olarak şöyle başladı;

Uzun yıllardır mide yanması,hazımsızlık,gaz problemi çeken biriyim fakat bu dönemlerde ağız kokum yoktu.Sonrasında endoskopi sonrası gastrit ve helicobactek pilori teşhisi kondu.Ne olduysa o dönem başıma geldi.Bunun tedavisi için kullandığım yüksek dozlu antibiyotikler ve mide koruyucu ilaçların kullanımı sonrası ağız kokusu problemi yaşamaya başladım.
Antibiyotik kullanımı,mide asidi azlığı Candida mantarına davet çıkarıyor hele ki bağışıklık sisteminiz güçlü değilse.

Candida mantarı aslında vücutta bulunan bir tür bakteri fakat kontrolsüz çoğaldığında vücudun genel yapısını,özellikle sindirimi ele geçiren daha sonrasında karaciğeri dahi bozup,ağız kokusu dahi yapabilen güçlü ve dirençli bir bakteri ve çözümü kesin ve kararlı bir diyet.
Uzun yıllardır kötü beslenme alışkanlığı olan,bağışıklığı görece olarak daha düşük genelde mide asidi ilaçlarla baskılanan,çok fazla şekerli ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde kaçınılmaz sonuç olarak ortaya çıkıyor.
Nasıl mı kurtuldum;
Çok sıkı bir diyetten geçerek benim için gerçekten çok zordu fakat bu ağız kokusundan kurtulmak için hayattaki bir çok şeyi feda edebilirdim.Neden mi zorlandım çünkü pilav gibi yüksek karbonhidratı çok seven,aşırı tatlı yemeye meyilli(sebep yine candida mantarı)biriydim.Öğün yemeklerinden en fazla yarım saat 1 saat sonra köşe bucak ağzıma çikolata,şekerleme,abur cubur koymadan yazayamaz hale gelmiştim.

Diyete başlarken öğrendiğim şeyler;
*Kesinlikle ve kesinlikle yapayda olsa doğalda olsa(meyve vs)şeker kullanamayacağım,çünkü Candida mantarını en çok besleyen şey şeker doğal şeker dahil.
*Karbonhidrat(pilav,makarna.buğday ekmeği.çavdar ekmeği,tam tahıl ekmeği vs yasak)alımını minimum hatta 0 düzeye çekeceğim,
*Daha çok doğal beslenmek,börek,kek,pasta vs uzak durmak
*Fetmente edilen yiyecekleri çoğaltmak(kefir,ev yapımı yoğurt,elma sirekesi,turşu gibi)
*Süt ve süt ürünlerinden uzak durmak(peynir,süt,kremagibi)
*Glutensiz beslenmek(paketlenmiş gıdalarda uzak durmak)
*Kalitesiz yağlarla yapılan yemeklerden uzak durmak(kanola,ayçiçek,mısır özü yağı gibi)
*Bazı şarküteri ürünlerden kaçınmak(sucuk,salam.sosis gibi)
*Çeşnilerden uzak durmak(ketçap,barbekü sosu,mayonez gibi)
*Yüksek nişastalı sebzelerden ve ürünlerden uzak durdum,
*Kafein,alkol alımından kesinlikle uzak durdum,mide ilacı dahil antibiyotik ağrı kesici ilaçlara başvurmadım.

Peki diyeceksiniz ki ne yedin kardeşim sen herşey yasak ama öyle değil.Vücuttan şekeri kesince 2 hafta içinde emin olun canınız tatlı,çikolata,abur cubur ve ağıza sürekli birşey atma isteği kesiliyor.Günü 1 yada 2 ara 2 tam öğünle acıkmadan atlatıyorsunuz.Bu arada 4-5 kg'ye yakında verdim ama zaten diyetin asıl amacı kilo vermek değil o lanet kokudan kurtulmak.
Bu süreçte neler yedim;
Ekmek olarak sadece karabuğday ekmeği yedim.Kahvaltıda yumurta,zeytin,domates,biber,yeşilliklerden roka,maydonoz kendime bol bol zeytinyağıyla menemen yaptım.
Ara öğünde genelde tarçınla yoğurt bazen bulduğum karabuğday patlağı atıştırdım.
Öğlen yemeğinde bulabiliyorsam az çorba içinde çok un kullanılmayan tavuk suyu gibi,ezogelin gibi çorbalar içtim.
Köfte,ızgara tavuk,balık yemeye özen gösterdim.Bu diyette olmazsa olmaz besinlerede ihtiyaç var tabi.Mesela sarımsak,soğan gibi doğal antibiyotikler.Hindistan cevizi yağını her gece yeşil çay,ada çayı gibi içeceklerle tükettim.İçine tarçın atmayı ihmal etmedim,
Olmazsa olmazlardan biri ev yapımı kendi yaptığım yoğurttu,ara öğünlerde kullandım yemeklerin yanında tüketiim.
Bu ürünleri gönül rahatlığıyla kullandım.
Doğal elma sirkesi,ev yapımı yoğurt,ev yapımı kefir,sarımsak,soğan,ev yapımı turşu.Bolca nişastasız sebzelere yöneldim mesela nedir bunlar;
Brokoli,ıspanak,patlıcan,kabak,brüksel lahanası,kereviz gibi.
En önemli şeylerden biri içtiğim suyu yüksek ph'lı sularla değiştirdim.Ek takviye olarak kendime curcumin ve sıvı bentonit kili kullandım.

Ortalama bünyeye göre değişiklik göstermeyle birlikte ağız kokusu bende 1 ay gibi bir süreçte tamamen bitti.Bu arada yaklaşık 20 senedir kullandığım mide ilacındanda kurtulmak bana bonus oldu.Hİç bitmez dediğim sadece hasta olduğumda verilen antibiyotik kullanımında geçen ve daha sonrasında daha şiddetli şekilde geri dönen ağız kokumdan tamamiyle kurtuldum.Biraz uzun tuttum başınızı ağrıttım.Umarım herkes sağlığına en kısa sürede kavuşur.Herkes bu şekilde kurtulacak diye birşey yok tabi.Benim bahsettiğim ağız kokusu dilde tabaka şeklinde oluşan ve ağıza ağır bir pas tadı bırakaqn türdeydi.Farklı problemleri olanların farklı yollar denemesi ve tedavisini aramaya devam etmesini öneririm.Bu tedavi tavsiyesi değildir tabii ki.Ben 2 yıldan fazla zamandır tedavi yolları arıyordum ve Allah'a hamdolsun sonunda buldum..Herkese iyi forumlar.
IP
Yig1t
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 09:38
Peki iyilestigini nasıl anladın ben hayatımdan şekeri çıkardığında beri koku gitti ama ben kabul edemiyorum gittiğini psikolojimi bozdu bana yardımcı olabilirisin bu konuda
IP
aerandir
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 22-Ekim-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı aerandir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 13:44
Merhaba Cennker82 hikayemiz seninle çok benziyor ben 44 yaşındayım ve 20 li yaşlardan beridir bu koku var, kendim kokuyu alamıyorum ama yakınımdakilere sorduğumda alıyor. Şekerli gıdaları tükettiğimde koku zirve yapıyor hatta 2 mtreden koku alınabiliyor. şekeri bıraktığımdan beri koku %80 azaldı ve buradan yola çıkarak bu diyeti uygulamaya karar verdim. Bu arada hergün çörek otu yağı ve ara ara kekik yağı kullanıyorum ve de günde bir kaşık hindistan cevizi yağı içiyorum.
Sana bir kaç soru sormak istiyorum.
1- Şekerli gıdalar tükettiğinde koku fazlalaşıyor muydu?
2- Her gün şişkinlik ve gaz problemi yaşıyor muydun?
3- Vücudunun herhangi bir yerinde uzun süredir olan egzamaların var mı?

Verdiğin bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederim bende senin diyetini uygulamaya başladım.
IP
Cennker82
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı Cennker82 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 17:15
Orjinalini yazan: aerandir

Merhaba Cennker82 hikayemiz seninle çok benziyor ben 44 yaşındayım ve 20 li yaşlardan beridir bu koku var, kendim kokuyu alamıyorum ama yakınımdakilere sorduğumda alıyor. Şekerli gıdaları tükettiğimde koku zirve yapıyor hatta 2 mtreden koku alınabiliyor. şekeri bıraktığımdan beri koku %80 azaldı ve buradan yola çıkarak bu diyeti uygulamaya karar verdim. Bu arada hergün çörek otu yağı ve ara ara kekik yağı kullanıyorum ve de günde bir kaşık hindistan cevizi yağı içiyorum.
Sana bir kaç soru sormak istiyorum.
1- Şekerli gıdalar tükettiğinde koku fazlalaşıyor muydu?
2- Her gün şişkinlik ve gaz problemi yaşıyor muydun?
3- Vücudunun herhangi bir yerinde uzun süredir olan egzamaların var mı?

Verdiğin bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederim bende senin diyetini uygulamaya başladım.


Hocam selamlar şekerli gıdalar tükettiğimde dişimi fırçalasam dahi ortalama 1 saat içinde koku hızlı şekilde geri geliyordu ve yoğunlaşıyordu dilime baktığımda beyaz tabaka daha kalınlaşmış oluyordu bu arada sık sık bakır dil fırçasıyla kazıdım(bakır'ın bakteri öldürme özelliği mevcut).
Her yemek sonrası yoğun şişkinlik sürekli gaz hem alttan hem üstten çıkarıyordum.El parmaklarımın orta boğumunda mayasıl dediğimiz kaşıntılı sivilce gibi oluşan su baloncukları sık sık oluşuyordu.
Mide ve gaz problemlerim 0 şuan ama şu var midemi eskisi kadar doldurmuyorum daha doğrusu şeker kullanımım hiç olmadığı için inanın günü 2 öğünle bile rahat çıkarıyorum.Bugün mesela maçım var.Sabah 11 gibi sahanda yumurta,yeşil,siyah zeytin,roka,maydonoz 2-3 dilim karabuğday ekmeği yedim.Saat 4 gibi karnım çok hafif acıkmasına rağmen maçım 20'de olduğu için zamansız acıkmamak için çiğ badem ve fındık ekleyip üstünede toz tarçınla ev yapımı yoğurt yedim.
bu diyette olmazsa olmaz olarak gördüğüm hindistan cevizi yağı8ben gece yatmadan 2 saat evvel adaçayı,içine taze zencefil dilimleri kesip demliyordum ve üstüne hindistan cevizi yağı koyuyordum bu arada hindistan cevizi yağını ilaç kalitesinde eczaneden temin etmenizi tavsiye ederim.mümkünse soğuk sıkım olsun).Sarımsak,soğan mide yanmanız yoksa sık sık tüketin.Dediğim gibi diyette aslında düşük şekerli meyveler vardı çilek,elma vs gibi ama ben hızlı çözüm için onlardan dahi uzak durdum.Mesela pilav,ayran ağız kokumu üst seviyelere getiriyordu benim.Karabuğday ekmeği bulmak için çok fırın gezdim hatta bir dönem marketlerden paketli aldım fakat daha sonrasında hemde ekşi mayalı olanı buldum onuda halledince çözüm hızlandı..Yılmayın 1 hafta içinde ağzınızdaki tat değişecek hatta dışkı renginiz bile değişecektir..Allah şifanızı versin üstadım.
IP
Cennker82
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı Cennker82 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 17:18
Orjinalini yazan: Yig1t

Peki iyilestigini nasıl anladın ben hayatımdan şekeri çıkardığında beri koku gitti ama ben kabul edemiyorum gittiğini psikolojimi bozdu bana yardımcı olabilirisin bu konuda


Evli biriyim eşime sık sık sordum kalmadığını söyledi aynı şekilde oğlumada soruyorum.İş yerinde çalışan arkadaşlarımada sordum kokmadığını söylediler.Bendeki koku sadece yakınımdakine gitmiyordu araç içinde gittiğim arkadaşlarım bile önceden çok ağır koktuğunu söylüyorlardı psikolojik bir koku değildi yani.Yakın çevrenizden yardım alabilirsiniz bu konuda.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 365
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 22:21
Valla Murat hoca hem bu forumda hem youtube kanalında üstüne basa basa ısrarla candida mantarlarının koku yapmayacağını söylüyor.

İnternette candida belirtileri diye yazınca bazı siteler madde madde sıralarken "dilde pas ve ağız kokusu" diye belirtmişler ama kaynakları yok.

Dilinde ama az ama çok pas olmayan kimse yok, gördüğüm kadarıyla bebeklerde çocuklarda bile var ama ağızları kokmuyor.

Aklım karıştı benim.
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 07:58
Slm yok yav candida degildir ...
Bu hastalik basladiginda kbb doktorum Salbe yazmisti 3 4 defa aldim ben onu bi ise yaramadi ..dilimin pasi hala Burda..
Cürük dis pas yapior yaziyor dis doktoru var yarin ..
Isnl öyledir ..

Ama benim farkettigim su arkadaslar amaleyattan sonra koku baya azaldi yemekden sonrada asiri kokmuyor eskisi gibi kokumuyor daha dogrusu

O kokunun nerden geldigini daha iyi hissediyordum artik ..
Oda bogazdan. !

Eskiden bisey yedigimde yemek kokuyordu mesela .
Suan öyle degil yemek kokmuyor bozuk bozuk .böyle icimde tarihi geciyor gibi.

Suan benim vucutumdaki bozuk enfeksionlu yer kokuyor bence ..
Koku var ama o eski koku degil
Koku hep ayni hemen hemen eskiden yemekden yemeye degisiyordu ..

Icten gelen bir koku degil .. bunu farkedebiliyorum
Cünkü gecen energy icecegi ictim ve yanma hissi sonra agzim eksidi ..

Doktoro Telefon actim dikisler felanmi acildi diye
Doktorun dedigi barret mide girisindeki Doku degisikliligi dedi asidli icecek icme iylesene kadar dedi ..

Herkesin kafasi karisik ama birimizden biri bunun ne oldugunu cözerse .Super olcak
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 365
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 10:12
Benim bir önerim var;

Endoskopi yaparken ağızdan boğaza ordan da mideye kameralı hortum salıyorlar ya, işte o hortumun ucuna Murat hocanın yaptığı koku ölçer alete bağlı küçücük bir koku sensörü takılacak. Alet ağızdan başlayıp boğazdan inerken ve mideye yavaş yavaş indirildiğinde sürekli koku ölçümü yapıp kokunun en yoğun olduğu yeri bulacak, böylece ağızdan mı dilden mi bademcik , boğazdan mı mideden mi geldiğini tespit edecek. @Gececekinsl'ın boğazındaki kırmızı yere tutunca koku var mı yok mu haber verecek.

Aynı şeyi Kulak Burun doktorlarının buruna soktukları kameralı aletin de ucuna takacaksın, koku burundan mı geliyor tespit edecek.

Tıpkı mayın arama dedektörleri gibi. 😁

Aynı sensörü kolonoskopi aletine de takacaksın. Âlet bağırsaklarda dolaşırken kendisine daha önceden yüklenen referans değerler dışındaki kokularda alarm verecek. Mesela bağırsakta metan gazı 20 ile 50 birim arası olması gerekirken 70 çıkıyorsa alet ötecek. Hekim de metan gazı çoksa bu olsa olsa candidadır, parazit kaynaklıdır vesaire teşhiste bulunmaya çalışacak. Hidrojen gazı çoksa falan hastalıktandır diyecek.
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 11:35
Ya iste öyle bisey yok ben gögüsümden ct mr yaptirmistim bisey cikmamisti burundan ayni sekil bisey cikmamisti sadece yamuk oldugu söylemislerdi amaleyat olmustum ..

Koku kesin olarak bogaz bence ya ..
100 tane Foto var elimde ..kizariklik soluk renk olunca kokuda hafifliyor ..

Tam kizarikken nefesim sicakliyor ve koku artiyor ve bogazim garip oluyor bilmiyorum nasil anlatayim. .

Fotolrda daha iyi gözüküyor bogaz gargara ..kullaniyorum bugun son gün bogazimdaki gecmedi mesela bunu tetikleyen bisey var demekki kbb doktoru dedi kaimler ve bakteriler dedi örnek alalim hangisi diye bakalim daha ordan ne cikcak ..

Önce disini hallet dedi yoksa olmuyormus cürük dis yüzünden ..bogazimda düzelirse bisey kalmiycak bence ..

Bak mesela dislerim hep iyi zannediyordum öyle degilmis ..

Suan 6 ayda yaptiklarim bak hele

Mide amaleyati oldum

Sibo tedavisi oldum

Bir 20 lik disim enfeksionlu cikti cektirdim

Yarin biri daha cekilcek son 20 lik disim son cürük

Yapilacaklar alerji ige neden yüksek ciktigi ile ilgili Parasit olabilir diyor Doktor kadin ona bakilcak

Ve kbb bogazdan örnek alcak

Bundan sonra baska bir doktor yok ztn

Bu doktorlardan sonra baska Doktor yok sanirim kokuyla ilgili olabilen o yüzden bunlarida yapiyim bu isin pesini birakcam atkadaslar yapacak bisey yok iyce biktim yemin ediyorumki
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 11:52
Baskada bisey kalmiyor sanirim belki son olarak gecmesse Eger..

Su midenin cikisina bakalim diyen doktora baktiririm
Gastritis olabilir diyen doktor ..

Bu adaminda iddasida su anlattigi bana neden diye
Gastritis var Mide cikinda sanirim kolay sindiremedigin yemekler oraya toplaniyor koku ve gazlar yukari vuruyor dedi kac kisi bana geldi bu Problem yüzünden diye devam etti ..pantoprazol ilac ve mide koruyucular yazilan onlar beben ilaci onlar ise yaramaz diye bir cümle kurdu benim yazdiklarim cok vok güclü ve öldürdümü öldürür felan bilmiyorum gercekten hangisine inaniyim ..

Hepsi baska bisey söylüyor
Disciye gidiyorum cürük var ondandir diyor ..

Kbb gidiyorum bogazinda enfeksion var diyor ..

Bu 3ünden biri belkide bakalim bu 3nüde deniycem
Sonra vucutumu daha zorlamiycam belki gecer zamanla
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 19:51
Şu bağırsak için ilaç bitince probiotik vericekti ya. Ona noldu
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 07:22
Sibo tedaviside ise yaradi arkadaslar ..
4 gündür probiot aliyorum kontrol ediyorum günlük bir kez WC gidiyorum .
Guruldama halen var oda normalesti artik diski normallesti soluk ve civik degil eskisi gibi ... kokuya bi etkisi olmadi ama onu söyleyim ..sira sira gidiyorum bakalim ne olcak iki hata ortadan kalkti bugunde dis 3 olcak bakalim
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 11:18
Günaydin arkadaslar son 20lik disim cekildi 3 tanede dolgu yapildi dislerimle sorunum kalmadi bunuda hallettim ..
Mide ve dis bitti cuma günü kbb var örnek alincak ..
Antibiotik tedavisi basliycak Eger oda gecerse ve koku halen varsa bende bisey bilmiyorum artik
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 365
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 11:58
Gececekinsl

Şaka maka kaportayı baya yeniledin haa, yakında sıfır km araba gibi olacaksın. Yenge sahip çıksın sana, dikkatli olsun kaptırabilir. 😁
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 12:14
Hahahahahha Ben hala ağır hasarlıyım 😅😅😅😅
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2023 Saat 12:30
Hahahaha Aynen ben aslinda bunlarin hepsini birakmistim
Son olarak eki 23 derece depoda calistim 4 ay boyunca ve cok kötü oldu balgam koku su bu cok kötüydü ..
Tekrardan başlayınca baya hasan varmis haha

Disdan görünüsüm öyle degil amma cok saglikli kuvvetli biriyim kis yaz yüzmeye giderim top felan hepsi var bisiklet cocuklar su bu hayatim güzel piskolejik bir vaka yok ama koku var Haha 😂 oda herseyi mahvediyor aslinda cok güzel olan hayatimi mahvediyor cok acimasiz bisey zaman para bunuda gectim anilarim hep bu seyle dolu akil almaz bisey ama bu defa gececek cok inaniyorum ..

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu