Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: burun etleri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Konu: burun etleri
    Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2013 Saat 18:52
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum konkalar ve yaktırdığımda koku %50 azalıyor. Burnumun üst tarafındaki şişen burun etleri (konkalar) yüzünden doğru nefes alamıyorum ve her solukta sinüsleri ve dilin arkasını temizlemesi gereken nefes, benim sinüslerime uğramak yerine burnumun alt tarafından boğazıma gidiyor. Yıllarca sorunu arayıp durdum fakat en sonunda kokudan tamamen kurtulan bir arkadaş sayesinde sorunu buldum. Benzer sorun yaşayan arkadasım varsa onu bilgilendirmek amacıyla tekrar yazdım.


2 ay once konkalarımı yaktırıp rahat etmiştim fakat alerji sebebiyle burun etlerim tekrar şişti ve koku arttı ve burnumdan doğru düzgün nefes alamaz oldum. Burna tuzlu su çekmek işe yarıyor fakat hergün su çekmek çok zor oluyor. Bugün bir yöntem buldum ve hemen size yazmak istedim. Avcuma bolca tuz döktüm ve diger elime kulak çubuğu aldım ve biraz ıslattım. Sonra kulak cubugunu tuza batırdım ve burnumun içine güzelce sürdüm ve biraz bekledim, daha sonra da yıkadım. 20 dakika boyunca çok rahat nefes aldım ve koku çok azaldı. Deneyin ve sonuçları paylaşalım arkadaşlar. Allah yardımcımız olsun.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2013 Saat 23:47
Doksan iki, kulak çöpüyle falan uğraşacağına burna su çekmek daha kolay değil mi?

Sinüzit için uzmanlar şöyle bir yöntem öneriyor:

" ...Bunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Özel bir serum. Ben özellikle hastalarıma kendilerine hazırlatıyorum. Bu, bir bardak normal 200 cc içmesuyuna bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karbonat konarak hazırlanıyor. Tuz, eğer doğal tuz olursa daha tercih sebebi. Bu solüsyonu hazırladıktan sonra örneğin sabah akşam, ideali o ve 40-42 derece ısıda öneriliyor. Araştırmalarla bunun iyileşmeyi hızlandırdığı ispatlandı. Hakikaten antibiyotik kadar, ben buna değer veriyorum... "    Marmara Üniversitesi Nöroloji Enstitüsü Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alev Üneri .
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013
Konum: Kocaeli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2013 Saat 16:05
bende ameliyat olucaktım hala olamadım bir türlü doktor sol burunda et saga doğruda yamukluk var dedi. lakin ameliyat sonrası tekrar olabilir dedi. alerjimiz var bir şeyede neye anlamadım yatmadan sıcak su buharını burnuna çek dedi. şimdilik. benim parfüme kesin alerjim varda başka neye bilemedim. senin yöntemde değişik. alerji testim var 2 gün sonra senle paylaşırım sonucunu
IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2013 Saat 18:38
adanali paylaşımın için teşekkürler onu da uyguluyorum, tuz konkalarda oluşan ödemi gerçekten azaltıyor.

Benim polene ve toza aşırı alerjim var doktor alerjinin burun etlerini şişirdiğini söyledi. Yaktırıyorum sonra tekrar oluşuyor, malesef sürekli tekrarlayan bir durum. nyse_o sen tuzu denedin ve sonuç aldın mı? Bende gerçekten bir süreliğine işe yarıyor.
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2013 Saat 22:44
ALINTI:
ideal tuzlu su tarifi soyle:
oncelikle deniz veya okyanus suyundan uretilmis, iyotsuz tuz bulmaniz gerekiyor. normal tuzdan biraz daha pahali oluyor, toz gibi degil pul biber gibi parca parca oluyor. iyotlu sofra tuzu kullanmayin, bu tuzun az bir miktari bile burnu cok feci yakar. ayrica gerekli tuz miktarini kullanamadiginiz icin burnunuzu da acamazsiniz.

ilk defa yapacaginizi varsayarsak, su bardagina bir cay kasigi deniz tuzu koymaniz yeterli olacaktir. ekleyeceginiz suyun sicakligi onemli, elinizin disini rahatsiz etmeyecek kadar sicak/ilik olmali. yani tam olarak ilik/sicak arasi. ilik olursa burna cekince soguk gelecektir, sicak olursa da burnunuzu yakacaktir. ilk gunlerde biraz daha ilik tarafta kalin, cunku tuz burnunuzu yeterince yakacak.

tuzu koyup, ilik suyu uzerine ekledik. simdi en zor bolum geldi, suyu burna cekmek. bardaktan bir avucu dolduracak kadar su alin ve burnunuza goturun burda ogrenmeniz gereken; suyu burnunuzun derinliklerine cektiginizde cigerlerinize degil, genzinizden gecip agziniza geldigi. tabii cok cok hizli cekerseniz cigerlere gitme ihtimali var, olay suyu spreye donusturmeden cekmek. biliyorum cok zor ama tuzlu suyu genzinize kadar cekmeniz gerekiyor, ilk denemede buyuk ihtimal yapamayacaksiniz ama zamanla uzmanlasacak ve su icmek kadar rahat bir refleksle yapabilir hale geleceksiniz.

bir de eger ilk defa yapiyorsaniz, burnunuz buyuk ihtimal tikalidir. bu isleri biraz daha karisik hale getiriyor. suyu ilk defa cekip sumkurunce baya bir kati akinti gelmeli. bu noktada cok derine cekmenize de gerek yok, once onleri acacagiz, arkalari acmak biraz daha uzmanlik gerektiriyor.

comezlik donemlerini atlatip, burnun on kisimlarini temizleyince daha zor olan arka taraflara ve sinuslere gececegiz. bu kanallara cekilen tuzlu su on taraflara gore cok daha fazla aci veriyor ama dayanmaniz lazim. tuzlu suyu burundan sinuslere oradan genize cekip tutmaniz gerekiyor, ben 10-20 saniye tutuyorum. bu arada icinizden butun kufurleri edebilirsiniz, ama suyu birakmamaniz gerekiyor. sonrasindaki rahatlik icin biraz dayanmalisiniz. bunu 3-4 defa yapmaniz yeterli olacaktir. sonrasinda burnunuza temiz su cekmeyin, durulama icin baska bir yontem kullanacagiz.

tuzlu su cekme fasli bittikten sonra burnunuz kisa bir sure akacak sonrasinda ise akamadigini farkedeceksiniz, bu noktada fazladan suya ihtiyacimiz var. iste durulamayi da boyle yapacagiz, tuzlu su cektikten sonra 3-5 bardak su icmeniz gerekiyor. ilginc bir sekilde su ictikten sonra burnunuzun saril saril aktigini goreceksiniz.

simdi gelelim isin puf noktalarina:
- kesinlikle ama kesinlikle yatmadan once yapmayin. tuzlu su tedavisinden sonra burnunuz bir saat akacak, eger bunu yapip yatarsaniz oksurukten bogulursunuz.
- tuzlu su cektikten sonra su icmek cok onemli, su icmezseniz burnunuz deli gibi kasinacaktir.
- sudaki tuz orani arttikca, karisimin burnu temizleme gucu de artar. tuz miktarini fazla abartmayin ama unutmayin burnumuzun yanmasi gerekiyor. aci yoksa sonrasinda rahatlama da yok.
- en onemlisi bunu bir aliskanlik haline getirmeniz gerekiyor. ilk zamanlar gunde iki kere yaparken sonrasinda gunde bir kereye dusurebilirsiniz. burnunuz acikken bile bu temizligi yapacaksiniz, ozellikle de kisin -en az- iki gunde bir bu temizlik yapilmali.

bonus olarak, tuzlu su sihirli bir sekilde burun kanamasina da iyi geliyor. tedaviye basladigimdan beri hic kanama yasamadim. yine de eger burnunuz beklenmedik bir sekilde kanarsa tuzlu su cekmeyi birakin, bilmediginiz ters bir etkilesim yasiyor olabilirsiniz. mutlaka doktorunuza basvurun.

sonucta ne oluyor; tuzlu su ile temizlenen burun, rahat bir sekilde akiyor ve icinde enfeksyon uretici maddelerin birikmesi engelleniyor. ayrica burun one dogru akabildigi icin geniz akintisi azaliyor. otomatik olarka oksuruk de kesiliyor. iste nezlesiz, geniz akintisiz ve oksuruksuz huzurlu bir yasam hepsi gunde bes dakika ayiracagimiz kucuk bir burun temizligi sayesinde.
IP
MMMM
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2013
Konum: Ystanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı MMMM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2013 Saat 22:54
Aynı durum bende de mevcut. Hatta ağzında dışkı kokusu oluyor değil mi? Burun sebebi ile ağzı kokan başka bir kişi daha tanıyorum. Onun da ağzı dışkı kokuyor.

Dilinin arkasına parmağını değdir ve koklar mısın? Koku dışkı kokusu mu?

Seninle büyük ihtimal sorunlarımız aynı. Bende doğru düzgün nefes alamıyorum. Bazen biraz daha şişiyor daha kötü oluyor. Daralıyorum.

Bu konkaların şişmelerini önleyecek doğru düzgün bir ameliyat yok mu?

Birde dilinin arkasına nasıl hava gitmiyor anlamıyorum. Burnundan çektiğin zaman hava boğaza gitmiyor mu? Başka nereden geçecek ki? :)
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013
Konum: Kocaeli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2013 Saat 09:56
yok şuanda denemedim 19 unda alerji testim var ondan sonra denicem hemen.
IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2013 Saat 21:00
MMMM arkadaşım ilk başta bana da çok saçma gelmişti ama sonradan farkettim ki burnumun üst kısmıyla nefes aldığımda koku çok azalıyor. Bunu kendi isteğimle yapamıyorum çünkü burun etlerim şiş. Burnumu elimle yukarı kaldırdığımda ve daha once yazdığım nefes egzersizini yaptığımda gerçekten doğru nefes alabildiğimi hissettim ve koku çok azaldı. Ben de sorunumuzun aynı olduğunu düşünüyorum ve yazdığım nefes egzersizine başla istersen mahoni adlı arkadaşla konuştuk onda acayip işe yaramış bende de olumlu etkisi var. Bir de burnunun üstünü kullanmaya çalış uzun bi sure burnunun ucunu mümkün olduğunca kaldırarak nefes al sen de inanamayacaksın koku çok azalacak. Konka ameliyatı oldum fakat kısa bir sure sonra tekrar çıktı. Kesin bir ameliyatı yok sanırım. Ben de bir de hafif deviasyon var ameliyat olmayı düşünüyorum ama çözüm olacak mı emin olamadığım için daha araştırıyorum. Deviasyon ameliyatı olmuş arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2013 Saat 21:00
şifa yardımın için teşekkürler iyotsuz tuz alır almaz deneyeceğim. Peki bu yöntem sende işe yarıyor mu?

nyse_o ben alerji testi yaptırdım ve nerdeyse testteki bütün tozlara ve polenlere aşırı alerjim çıktı. Her bahar en az 2 kere alerjiden dolayı nefesim tıkanıyor ve hastaneye yatıyorum zaten ama alerji iğnelerine de bu sene başlayacağım umarım faydası olur.
IP
king
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı king Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2013 Saat 02:23
tuzlu su çekmenin koku alma duyusuna veya burundaki iç epitel dokuya uzun vadede zararı olur mu ki?
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2013 Saat 23:04
Açıkcası doksaniki tam anlayamadım işe yarayıp yaramadığını. Ben önceden limonlu su ile gargara yapmak suretiyle denemiştim güzel bir temizlik sağladığını hissettim ama tam etkisini anlamak için tek başına yaptım. Kokuya etkisi olmadı ama ben tam yapamadığım kanaatindeyim çünkü korkuyorum biraz tuzlu suyu çekerken, çok yakıyor:)ama iyotsuz tuz alıp deneyeceğim birde, bir faydasını görürsem paylaşırım muhakkak;)
IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2013 Saat 17:51
İyotsuz deniz tuzu ile denedim sofra tuzu kadar çok yakmıyor ve yaklaşık 2 saat kokuyu çok hafifletti yani bende işe yaradı denemenizi tavsiye ederim.
IP
tasdevri
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Nisan-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı tasdevri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2020 Saat 01:36
Kaliteli nefes alamayanların ilk tanışacağı nalet şey geniz akıntısıdır. Geniz akıntısı olanların bazılarının mide kapakçığı bozuluyor, mideden asit yutağa fazla kaçıyor, kaçan bu asit boğaz kaslarının gücünü kırarak yutkunurken pis bir koku.... daha bitmedi, bu nalet asit üst solunum yollarını bozuyor(faranşit, sinus...) sonra derinden nefes alma olayınız bitiyor, tabi ki oksijen azlığından mide içindeki yemişler tam reaksiyona giremiyor ve bingo! pislik bir koku... arkadaşlar Şu üst dudağınızın üstündeki burnunuzun ucunu yukarı kaldırarak nefesinizi burnunuzun iç çeperine çarptırmadan tam boğazınıza çekin, yani nefesinizi pürüzsüz bir şekilde genzinizde hissedin (fazla değil eliniz burnunuzun ucunda sadece 10 dk.) kemik eğriliği olan da eğriliğin zıt istikametinde kemiğe bastırarak(kemiği kırmadan) dener. sonra bırakın, ağzınızın 6 aylık oğlak gibi berrak ve kokudan eser kalmadığını göreceksiniz. Ama 5 -10 dk. sonra yine başlayacak bu illet. Çünkü kalitesiz nefes alıp vermeye başladınız da o yüzden. Yani bütün olay pürüzsüz nefes alıp verememekte olay emin olun. burnunuzu mu düzeltiyorsunuz, bademcik mi sorunlu, geniz eti mi var.... Bu teğetsiz nefes alıp vermeyi başarabilen bu işi çözer.... Büyüklere saygı, küçüklere sevgi..
merhaba cüzzamlılar kadar kötü kaderi yaşayan kronik hastası arkadaşlar
IP
Belinda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Mayıs-2020
Konum: Niğde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı Belinda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mayıs-2020 Saat 08:14
Arkadaslar burun içine endoskopi yontemiyle baktiran oldumu bu yontem yazilmamıs sanırı. Okuduğum kadarıyla
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-Temmuz-2020
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 16:44
Coğu kez sinuzit sandigimiz şey alerjik rinittir. O da geniz akintisi yapar, üst damakta yapışkan bi sıvı bırakır, dilde pas yapar ve koku yapar. Alerji hapı kullanmanız dil temizleyici kullanmaniz ve sinus rinse kit kullanmaniz gerek, sinus rinse kite çörek otu yagı da ekleyin
IP
Belinda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Mayıs-2020
Konum: Niğde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı Belinda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2020 Saat 22:15
Bide şey merak ediorm bu konka şismesine bagli kemik egriliği ameliyati olnca dıştan meydana gelen burundaki eğrilik geçiomu yoksa sadece içtenmi geçio
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2020 Saat 10:33
Orjinalini yazan: Belinda

Bide şey merak ediorm bu konka şismesine bagli kemik egriliği ameliyati olnca dıştan meydana gelen burundaki eğrilik geçiomu yoksa sadece içtenmi geçio


Sadece burun boşluğu içerisindeki şişlik giderilir. Burun piramidi dışardan nasıl görünüyorsa değişmeden aynen kalır
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 17-Kasım-2021
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2021 Saat 00:11
Agiz kokum uzun bir zamandır var sinüzitten kaynaklanıyor olduğunu düşünüyorum kendimi tamamen sinüzit verdim burnuma her gun nane yagi ile masaj yapıyorum papatyalari kaynatıp baharını burnuma soluyorum her gun 1 bardak zencefil ve ada çayı içiyorum + olarak ada çayı ile gargara yapıyorum arada bir akgünlük çiğniyorum ve 1 ay sonra geniz akıntımi hissetmemeye başladım bu sefer tek bir agzimda kötü bir tat yerine çürük gibi gözüken bir disimden metal bir tat alıyorum disciye gittigimde hayir disin ii agiz kokum devam ediyor ama ilk kez günlerdir bu şekil geniz akintim azaldıgından beri tek bir dis üzerinde metal bir tat yoğun ve agzim kokuyor doktor disin sağlam demesine rağmen sizce sebebir denir?
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2021 Saat 03:11
belki sadece basit bi düş curugudur bazı curukler cok derın yerde olabılıyor dışardan gorunmuyor bu forumda cok örnegını görduk rontgende cıkmaz suphelenıyorsan cektır .

agızda metal tat ve beraberınde koku selenyum fazlalıgında da olur cok fazla hayvansal et sut yıyomusun? bu forumda öyle biri vardı 20 gun eti sütü kes baklıyat sızma soguk zeytın yagı(rıvelya zeytın yagı alma) pısırmek ıcın aycıcek yagı kullan salataya soguk sıkım zeytın yagı koy 2 3 kasık kadar bence ıyılesırsın en azından agzındakı metal tat gıder

en onemlısıde fazla yemek yeme gunde en fazla 2 ögun ye 3 ogun yapıcaksan hafıf bısey olsun bır meyve mesela nar mevsımı suan ucuz bırazda kuruyemıs ekmek cıkolota abur cuburdan uzak dur bunları 20 gun yap umarım iyileşirsin
Yaşam,bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir; çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan, ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça, kendini tanıyabilir.         
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu