Hiç geçmeyen agiz kokusu
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1471
Tarih: 01-Mayis-2025 Saat 16:53 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Hiç geçmeyen agiz kokusu
Mesajı Yazan: ebu1054
Konu: Hiç geçmeyen agiz kokusu
Mesaj Tarihi: 05-Temmuz-2014 Saat 06:01
merhabalar sabahin bu saatinde konuyu açiyorum ama geceden beridir bu forumu okuyorum ve benle ayni derdi çeken bir çok insanin oldugunu gördüm.17 yasindayim ve son bir yildir agiz kokum müthis bir artis gösterdi.Benim agiz kokum malesef hiç geçmiyor neler denemedim ki kesinlikle agiz temizligime çok dikkat ediyorum bunun için oral-bnin dis firçalama makinesini bile aldim.pharmol zn de aldim sadece ilk gün bir sey yiyene kadar kokusunu kesti.cb 12 denedim onunda etkisi 2 gün sürdü sonra yine devam tip 1 olmadigina neredeyse eminim son iki gündür az bir suya karanfil yagiyla gargara yapip birazini içiyorum sadece hafifletti ama denemeye devam edicem. bademciklerim ben 6 yasindayken alindi zaten,suan midemden olabilecegini düsünüyorum.çünkü agzim kapaliyken bile çok kötü bir koku olusuyor agzima bir sey attigim an ne olursa olsun bana koku olarak geri donuyor ve ac kaldigimda daha cok artiyor disimi fircaliyorum yarim saat sonra tekrar koku artik gercekten biktim sinüzitim var ama kisin eger basima çok eserse artiyor sadece yani suan ki koku sebebim sinüzit olabilir mi sizce ? artik doktora gitmeye karar verdim annem hemsire ve gastrolojiye randevu alalim dedi ama sitede kbbye gidildigini gördüm genelde hangisine gitmeliyim ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2014 Saat 21:43
kardesim bence önce disçiye git.tedaviyi adim adim takip etmekte fayda var.sonra gastrolojiye git büyük ihtimalle endoskopi yaparlar.lutfen endoskopi sonucunu buraya yaz o zaman tartisriz cunku sikayetlerimiz benzerlik gösteriyo..
|
Mesajı Yazan: frozen
Mesaj Tarihi: 29-Mart-2017 Saat 20:29
Murat Hocam ve degerli forum üyeleri,merhaba hepinize.Sigara tüketen biri degilim fakat arkadaslar ortamda uzatirsa arada 1 2 dal içerim.Sürekli kokan bir agzim var ,inanin kapali ya da kuru kaldigi her saniye kokuyor.Ama digerlerinden farkli olarak su bulguya eristim: tek firt sigara bile çeksem bütün gün agzimdan sigara esansi çikmiyor, sanki 3 paket içmis ve 1 haftadir dis firçalamiyormus gibi..Sogan ya da sarimsak tüketsem gene ayni muhabbet,baskalari umursamadan tüketip de koku olusmazken , örnegin salatada araya kaynayan bir parça sogan bile bende tüm gün koku yapiyor. Özellikle sigara meselesine kafayi takmis durumdayim ,sadece tahmininiz de yeterli ; sizce problem nereden kaynaklaniyor?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2017 Saat 07:28
Orjinalini yazan: frozen
Sürekli kokan bir agzim var ,inanin kapali ya da kuru kaldigi her saniye kokuyor.Ama digerlerinden farkli olarak su bulguya eristim: tek firt sigara bile çeksem bütün gün agzimdan sigara esansi çikmiyor, sanki 3 paket içmis ve 1 haftadir dis firçalamiyormus gibi..Sogan ya da sarimsak tüketsem gene ayni muhabbet,baskalari umursamadan tüketip de koku olusmazken , örnegin salatada araya kaynayan bir parça sogan bile bende tüm gün koku yapiyor. Özellikle sigara meselesine kafayi takmis durumdayim ,sadece tahmininiz de yeterli ; sizce problem nereden kaynaklaniyor? |
Burada dikkat ederseniz problem koku degil kokunun asili kalmasidir. Yani kötü bir koku olusmasinin yaninda koku algisinin kaybolmamasidir.
Normal kosullarda saglik bireylerde koku algisi kokunun siddet ve hosa giderligine bagli olarak ve yasa bagli olarak dakikalar içerisinde kaybolmasi beklenir.
Sikayete konu olan kokunun varligi makine ile dogrulanmali, eger fiziksel olarak yok ise ama koku algisi var ise Tip5 nörojenik olarak degerlendirilebilir.
-M
|
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2017 Saat 20:54
Sinusrinse uygula. Tuzunu iyi ayarla ne fazla ne eksik. Sinuslerine ve sonra genzine dogru sik. O koyu mukus tabakasi akacaktir. Daha sonra 15 dk kadar daha ara ara gelecektir tukur onlari yada sumkur. Tatbik ettikten yarim saat sonra bir firt cek. Bakalim durum nedir?
|
Mesajı Yazan: derdnz
Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2017 Saat 21:19
Orjinalini yazan: frozen
Murat Hocam ve degerli forum üyeleri,merhaba hepinize.Sigara tüketen biri degilim fakat arkadaslar ortamda uzatirsa arada 1 2 dal içerim.Sürekli kokan bir agzim var ,inanin kapali ya da kuru kaldigi her saniye kokuyor.Ama digerlerinden farkli olarak su bulguya eristim: tek firt sigara bile çeksem bütün gün agzimdan sigara esansi çikmiyor, sanki 3 paket içmis ve 1 haftadir dis firçalamiyormus gibi..Sogan ya da sarimsak tüketsem gene ayni muhabbet,baskalari umursamadan tüketip de koku olusmazken , örnegin salatada araya kaynayan bir parça sogan bile bende tüm gün koku yapiyor. Özellikle sigara meselesine kafayi takmis durumdayim ,sadece tahmininiz de yeterli ; sizce problem nereden kaynaklaniyor? |
Tamamen benim hissettigim ve yasadigim durumlar ile ayni. çok doktor gezdim,hep saglikli bulundum. Sürekli tahminler yapildi ama sonuç yok.Bilemiyorum devamli bir koku olmasi neyin sebebi ya da agiza degdigi an tüm gün koku kalmasi neden?
|
|