Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1485
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 18:05 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )
Mesajı Yazan: kokuylasavasan
Konu: Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2014 Saat 12:00
Arkadaslar,
Daha önce kullandigim birkaç gargara vs. tarzi ürünle sikayetimi kontrol edebildigimi yazmistim.
Bu ürünleri kullanan birkaç arkadasim benim gibi rahatlama hissederken, sikayeti bana yakin birkaç arkadasimin sikintilarinin devam ettigini gördüm. Bu forumda da bazi konularda bahsi geçen Ozena hastaligi ile ilgili biraz arastirma yaptim.
Bu sikinti tekbasina veya diger mantar, bakteri rahatsizliklariyla birlikte koku sorunu olusturabiliyor. Kisaca burunun islevini yerine getirememe hastaligi diyebiliriz. Önerdigim tedavide birkaç arkadasim asamadigi rahatsizligini simdilik kontrol edebildigini söyledi.
Fizyosol burun spreyini en az 2 saatte bir, Sinus Rinse tarzi nazal temizlik setiyle minimum günde 2 kez temizleme islemi yapildiginda burun kokusunda azalma veya tamamen yok olma gibi sonuçlar çikiyor.
Ama bunun yaninda yinede agiz hijyeni ve gargaralarin kullanimini öneririm, ziya sorun tek tarafli olmayabilir.
Sevgiler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: esinti
Mesaj Tarihi: 22-Temmuz-2014 Saat 04:05
kardesim cok dogru bir noktaya deginmissin bende buna benzer bir yontemle kokuyu kontrol altina alabildim. daha cok bitkisel urunleri burun spreylerini icine dokup burnumu temizliyorum burnum temizleniyor fakat surekli yapmam gerekiyor fizyosolu ilk defa kullanacagim umarim etkisi daha uzun surer tavsiyelerin icin tesekkurler.bu arada fis fisi buruna doktukten sonra diger burun deligini bas parmakla kapatip burnu hafif yukari kaldirarak sumkurmek daha faydali oluyor ve rahatlikla hava yollarina yerlesen iltihap disari atiliyor.
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2014 Saat 19:20
fizyosol burun spreyine baktim da sadece sodyum klorür ve distile su dan olusuyor onun yerine kaynamis sogumus suya kaya tuzu koy evde bitmis bi burun spreyi varsa içine koy ayni etkiyi gösterir ztn :)
|
Mesajı Yazan: I feel it comin
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2021 Saat 23:09
Arkadaslar kronik ve inatçi agiz kokusunu 12-13 yildir yasiyorum çok küçükken burnum kirildi ve travma sonucu burun fonksiyonum iflas etti ardindan bir sürü üst solunum yolu hastaliklari, yüksek atesler vs. Ben sunu söylüyorum; tam saglikli çalisan ve yeterli bir burun nefes alisverisi. Buradaki bütün arkadaslarimin sorununu çözcektir. Lütfen bu noktada hemen ve arastirmadan, ucuza burun ameliyati yapmayin isi bilene vermek için biraz sabirli olun. Burun etleri yok mu o burun etleri onun da çözümü olmali. Ben burnum kapandi mi agiz kokusu ortaya çikan ve uzun bir süredir bu durumu tecrübe eden biriyim. yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2021 Saat 13:47
Hocam ozena agiz kokusu yaparmi?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2021 Saat 19:49
Orjinalini yazan: Efem
Hocam ozena agiz kokusu yaparmi? |
evet. Burun mukozasi kurursa agiz kokusuna katkisi olabilir .
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2021 Saat 21:16
Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2021 Saat 21:35
Orjinalini yazan: Efem
Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi? |
post nasal drip = geniz akintisi, genize sümük veya salgi olusmasi anlamina gelir
Ozena'da bu pek olmaz. Olsaydi iyilesirdi. Olunca iyilesir. Olsun keske.
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 31-Aralik-2021 Saat 23:29
Hocam son cümlenize tam anliyamadim?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 17:50
Orjinalini yazan: Efem
Hocam son cümlenize tam anliyamadim? |
Hizli yazinca anlam bütünlügünü saglayamamis olabilirim. Afedersiniz.
Ozena hastalarinda geniz akintisi pek olmaz. Eger olsaydi ozena olmazdi. Ozena'da mukoza kurur. Burun kabuklanir, kurur, salgi azalir. Bu sebeple genizde akinti olmaz. Eger ozena vakasinda geniz akintisi varsa iyilesmenin isaretidir. Keske ozena vajasinda geniz akintisi olmaya baslasaydi. O zaman hasta iyilesmeye baslamis olurdu.
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 18:04
Aaaah tmm anladim simdi.ama diyelim ozäna degilde tek kronik kuru burun(kokusus burun) budami geniz akintisi yapmaz?
|
Mesajı Yazan: Marsss
Mesaj Tarihi: 01-Ocak-2022 Saat 23:54
Hocam ozenanin tedavisi var mi? Bende bu kuru burun derdinden muzdaribim. Sinüs rinse ve nazalnemle idare ediyorum. Bi adi oldugunu da bilmiyordum.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2022 Saat 09:58
Orjinalini yazan: Marsss
Hocam ozenanin tedavisi var mi? |
Bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 02-Ocak-2022 Saat 13:02
Diloy seninle benim durum aynii.benimde sag burundan koku geliyo.bizimkisi kuruluk yüzünden hissetmesekte.
|
Mesajı Yazan: Efem
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2022 Saat 21:27
Diloyyy nerelerdesin durumun nasil
|
|