Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bogaz kültürü nedir ?

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1544
Tarih: 01-Mayis-2025 Saat 13:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bogaz kültürü nedir ?
Mesajı Yazan: chocalate
Konu: Bogaz kültürü nedir ?
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2014 Saat 13:33
merhaba arkadaslar.ben agiz ve nefes kokusu(burnumdan kötü koku geldigini düsünüyorum.)sikayetilye kbb dokturna gittim ve benden bogaz kültürü istedi.Sizce nefes kokusu(burundan gelen) bogaz kültürüyle anlasilabilir mi ? veya agiz kokusu ? bunlari murat hocam ve siz cevaplarsa sevinirim arkadaslar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2014 Saat 19:50
bogazdaki bakterilerin tespit edilmesi (kültürünün yapilmasi) agiz kokusunun sebebi hakkinda fikir verici degildir.

Her bakteri her hangi bir zamanda agiz kokusu yapabilir. Her bakteri her hangi bir zamanda agiz kokusu yapmaktan vaz geçebilir. Bu pencereden bakinca bakteri kültürü teshiste faydali olmayabilir.
-M

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2014 Saat 21:15
Murat hoca hakli gorunuyor.
Cunku KBB dr u benden de bogaz kulturu istedi ve sonuc temiz cikti. Oysa bendeki koku duruyor.Yani burnumu sirkeli,karbonatli suyla temizledikten sonra kokuda azalma oldu yaklasik 6 aydan beri. Ama kesinlikle Nidazolu kullandigimdaki sifir koku kadar elbette degil.Bu bilgiyi yaziim dedim.Belki yarari olur.

Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2014 Saat 21:30
Peki hocam benim burnumdan kötü koku geliyor.bunun anlasilmasi için hangi testler yapilmalidir ? Birde burundan gelen koku agizdan gelen kokuya göre daha kolay tedavi edilebilir mi?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2014 Saat 10:03
Bunu anlamak çok basittir.

Agiza sokar ölçersin, sonra buruna sokar ölçersin. Iki sayiyi yan yana koyar hangisi büyük diye bakarsiniz.

Burada dogru soru "nasil ayirt edilecegi" degildir, "sinirin ne oldugu"dur. Hangi sinirdan sonrasini hastalik kabul edecegiz, hangi sinirdan öncesini normal kabul edecegiz?

Iste dogru soru budur, dügüm noktasi buradadir.
-M

Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2014 Saat 16:57
Anladim hocam.sonuçlari alinca buraya yazarim tartisiriz gine iyi günler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat