Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Murat Hocam yardimmm

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1554
Tarih: 01-Mayis-2025 Saat 05:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Murat Hocam yardimmm
Mesajı Yazan: zuko41
Konu: Murat Hocam yardimmm
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2014 Saat 20:35
Agiz kokum var senelerdir. agzimda yaklasik 14-15 dolgu var . suan çürügüm yok(1 tane hariç bir kaç nokta çürük ) . dis hekimine gittigimde agiz kokum için , dolgularin hepsi çikacak tekrar yenileri yapilacak çünkü dolgularin altinda, arasinda bakteriler olabilir onlar koku yapiyor olabilir dedi. ama ben disçiye gitmekten ve o acilar ve paralari bayilmaktan çok sikildim . hayatim disçilerde geçti diyebilirim . dislerimde ne agri var ne bi sorun. sadece agiz kokum var ve bu beni bitiriyor sosyal anlamda. dilimde pas var ve dediginiz herseyi okuyup yaptim. pharmol zn aldim , dis ipi , dil firçalama vs. dilimdeki pas geçmiyor ( yaklasik 3 haftadir düzenli olarak firçaliyorum) dilimi firçaladiktan sonra agiz kokum tamamen geçiyor ama 1 saat sonra yavas yavas tekrar basliyor. yemek yedigimde koku çok çok azaliyor. tip1 oldugunu düsünüyorum . dilimin arka kisminda beyazliklar çok var ama oraya ne zaman ulasmayi denesem kusuyorum. bulanti meselesi zamanla geçiyor diyorlar ama 3-4 haftadir çok geçtigi söylenemez .Dilin arka kismina ulasamadigim için beyazliklar hep var ve 1 tane tepecik var küçük . Önleri firçaladigimda da sarilik tam geçmiyor hiçbir zaman pembe olmuyor. Dis firçasinin arkasindaki özel dil firçasini kullaniyorum. Acaba özel bir dil firçasi mi almam lazim. Agzima buz koydugumda koku kayboluyor çok kisa bir süre için. Nefes nefese kaldigimda da geçiyor koku. ama her türlü temizligi yapmama ragmen 40 dakika okulda ders dinleyip agzimi açmadigimda koku artiyor .sigara kullaniyorum . murat hocam cevaplarinizi bekliyorum.Çok Tesekkürler.

-------------
dfdsfsdfsd

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2014 Saat 06:56
Bu sayfaya göz atiniz:
http://agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html

Foruma ilk girenler hakli olarak genellikle buna benzer sorulari soruyorlar. Cevap vermeyince kendimi suçlu hissediyorum. Halbuki bunlar daha önce cevaplanmis veya konusulmus olan konulardir.

Buna bir çözüm bulmak lazim. Bir bilgilendirme kilavuzu hazirlayip forumun girisine koyayim her gelen yeni üye genel bir fikir sahibi olsun. Zannedersem bu sekilde çözülmesi isabetli olur
-M

Mesajı Yazan: zuko41
Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2014 Saat 14:22
hocam ben o sayfada yazanlari fazlasiyla okuyup harfi harfine yaptim hemde düzenli olarak sektirmeden 1 aydir . koku miktarinda çok çok az azalma var . ben gene 2-3 saat yemek yemedigimde insanlarin yanina yaklasamiyorum yani tamam yazilanlar azaltiyor ama yeteri kadar degil.(psikolojik degil kesinlikle). yanlis yapilan dis dolgularinin altinda kalan bakterilerin koku yaptigi sizce dogrumu ve yapiyorsa yüksek oranda yaparmi. birde dil kökünü temizlemek mümkünmü. nefes vererek, alarak denedim . oraya ulasamiyorum . tesekkürler

-------------
dfdsfsdfsd

Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 18-Ekim-2014 Saat 02:36
arkadasim ben dilde yogun pas varsa kokunun agiz degil vücut kaynakli oldugunu düsünüyorum yani içimizde bi yerde bi sikinti var ve bu dili tetikliyor bence, biçogumuzun dislerinde en ufak bi sorun olmamasina ragmen pas mevcut. belki senin dolgular da halihazirda var olan kokunun siddetini arttiriyor olabilir.bu tamamen benim sahsi fikrim hiç bir bilimsel dayanagi yok onu da belirteyim.ben özel dil firçasi aldim pasi geçiriyor evet ama bi süre sonra tekrar olusuyor hep temizlemek gerek, kusma hissi bende de çok oluyor malesef alisamadim aylar geçmesine ragmen.

Mesajı Yazan: hasta31
Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2017 Saat 00:41
Murat hocam arada bir kendini belli eden sinüzit ne derece sürekli agiz kokusu yapar ?

Sürekli agiz tadi bozuklugu yapar mi?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2017 Saat 16:08
Orjinalini yazan: hasta31

Murat hocam arada bir kendini belli eden sinüzit ne derece sürekli agiz kokusu yapar ?

Arada bir kendini belli eden sinüzit.
Bunu, kronik sinüzit olarak anlayabilir miyim? Bu durum Tip 1 agiz kokusu sebebidir.

Evet, Gençlerde tat bozuklugu ve kesik*kesik öksürük yaptigina dair yayinlar okudum.
-M

Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2017 Saat 19:42
Orjinalini yazan: aydinmur

Arada bir kendini belli eden sinüzit.
Bunu, kronik sinüzit olarak anlayabilir miyim? Bu durum Tip 1 agiz kokusu sebebidir.

Evet, Gençlerde tat bozuklugu ve kesik*kesik öksürük yaptigina dair yayinlar okudum.
-M

Murat hocam peki sürekli agiz kokusu yapar mi ? 5 günlük ilaç tedavisi yillardir süren bu rahatsizligi geçirebilir mi ?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 10-Agustos-2017 Saat 23:50
sinüzit geniz akintisi yapar buda dil arkasinda yapisma ve tat bozuklugu yapar. yine sinüzit olan burun nefes alamaz rahat nefes alamaz ve buda koku yapar. sinüzitli burun gece yatarken agizdan nefes almasi sonucu yine farenjitte yapiyor. hepsi birbiri ile baglantili.

Mesaj Tarihi: 11-Agustos-2017 Saat 17:19

sürekli agiz kokusu yapar mi ? 5 günlük ilaç tedavisi yillardir süren bu rahatsizligi geçirebilir mi ?

Kronik sinüzit sürekli agiz kokusu sebebi olabilir. 5 günlük ilaç tedavisi ile iyilesmesi genellikle mümkün degildir.
-M

Mesaj Tarihi: 11-Agustos-2017 Saat 18:50

sürekli agiz kokusu yapar mi ? 5 günlük ilaç tedavisi yillardir süren bu rahatsizligi geçirebilir mi ?

Kronik sinüzit sürekli agiz kokusu sebebi olabilir. 5 günlük ilaç tedavisi ile iyilesmesi genellikle mümkün degildir.
-M

Murat hocam peki bu durumdan tamamen kurtulmak için ne yapilmali ?
Ameliyat falan mi olmak gerekiyor, ameliyatsiz tedavi durumu var mi ?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 12-Agustos-2017 Saat 19:53

-M

kronik sinüzit iyilesmesi sebep veren faktörleri ortadan kaldirarak mi gerçeklesir hocam

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 10:26
Kronik sinüzitlerin tedavisi nasildir?
===================
Bu konu basli basina yeni ve bagimsiz bir baslik olup benim bransima girmez. Ama kabaca bir fikir vermek anlaminda yaziyorum:

"HER HASTALIGIN" tedavisi sebebin ortadan kaldirilmasidir Bu kural daima geçerlidir. Kronik sinüzitin sebeplerini bulup ortadan kaldirinca iyilecegine göre simdi soruyu su sekile dönüstürebiliriz:

Kronik sinüzitlerin sebepleri nedir?
Burun içerisinde hava yukardan girer türbülans yapar , asagidan (tabana yakin) laminar (çizgisel) yol izleyerek disari çikar. Nefes alma sirasinda hava ile temas etmeyen bölge yok gibidir. Hava trafiginin bozuldugu durumlarda sinüzit ortaya çikar. Simdi hava trafigini bozan sebepler nelerdir? diye sorulabilir: konkalarin kalinlasmasi, bosluklanmasi, soysuzlasmasi, kikirdak yapilarin çarpilmasi deviasyonu vs..) Bunlarin her birisi ayri bir basliktir ve hepsi için teker teker bagimsiz ve digerine indeksli bir çok sebep olabilir. Alerji bu sebeplerin en baskin olanlarindan birisi belki de birincisidir. Toz küf pas çiçek alerjisi olarak düsünmeyiniz. bazen mikrop alerjisi de geçerlidir. Her hasta ayri bir bulmaca gibi uzun uzun sorgulanmali, incelenmeli, sebebi bulunmalidir. Dogru dügmeye basinca iyilesen bir hastaliktir. 5-10 dakikalikpoliklinik muayenesi ile her zaman sebebi ortaya çikarmak mümkün olmayabilir.
-M

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 10:35
Bakin bu hastayi geçen hafta muayene ettim.
Tip 1+2 teshisi ile tomografisini istedim. Sol maksiller sinüs kapali. Bu hastaligin adi kronik sinüzittir. KBB hekimi muayene edip antibiyotik antihistaminik verip göndermis. 7 günde ben bunu iyilestiririm demis.

Bu vaka ilaçla iyilesmez. Açilmasi lazim ve daha önemlisi sebebin giderilmesi lazim. Sebep ise deviasyon ve orta konkadaki hava keseleridir. Birbirine halkalanmis zincir gibi düsünün. Eger sebepleri düzeltilmezse bu vaka ameliyat olsa bile sinüzit yenileyebilir.

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 14:43
Yine az çok aydinlandim tesekkürler hocam..

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesajı Yazan: Ben iterasyon
Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 16:16
Hocam internette kronik sinüziti tomografiler ve yazilan raporlar yardimiyla yorumlamaya çalisiyordum.Böyle bir gönderi paylasmaniza çok sevindim.Aklima takilan iki tane soru var.
1---Sol veya sag maksillerde mukozada kalinlasma olmasina ragmen sinüs kanallarinin açik olmasi kisinin saglikli oldugu anlamina mi gelir?
2---Ayrica konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebi midir?
Kisisel sorulari cevaplamadiginizi bildigim için herkese hitap edebilecek sekilde soru sormak istedim
Iyi günler

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 17:55
https://i.hizliresim.com/pWpbWN.png
Hocam bahsettigim sey sol maksildeki tabandaki kalinlasmadir
Bunu doktora gösterdigimde tabanda kalinlasma var ancak sinüs kanalin açik dedi
Tek bir görüntüye göre tomografi yorumlamak dogru degil belki fikir verebilirsiniz
Umarim linki görüntüleyebilirsiniz
Ayrica uygun görürseniz tüm kesitleri size gönderebilirim

Mesaj Tarihi: 13-Agustos-2017 Saat 19:50
Orjinalini yazan: Ben iterasyon

Hocam internette kronik sinüziti tomografiler ve yazilan raporlar yardimiyla yorumlamaya çalisiyordum.Böyle bir gönderi paylasmaniza çok sevindim.Aklima takilan iki tane soru var.
1---Sol veya sag maksillerde mukozada kalinlasma olmasina ragmen sinüs kanallarinin açik olmasi kisinin saglikli oldugu anlamina mi gelir?
2---Ayrica konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebi midir?
Kisisel sorulari cevaplamadiginizi bildigim için herkese hitap edebilecek sekilde soru sormak istedim
Iyi günler

1- Dokularda bir dürtüklenme varsa, mikrop veya virus veya alerji sebebi ile bir taciz varsa, dokular bir sekilde rahatsizlik duyuyorsa, mutsuzsa, sürekli uyari altindaysa, kronik ve klinige yansimayan bir rahatsizlik var ise, kronik rinit var demektir. Daha sonra bu durum kronik sinosinüzite dönüsür. Birey bir sikayet duymak zorunda degildir. Tamamen sessiz olabilir. Iste bu asamada dokular savunabilmek için kendini korumak için Mukozal kalinlasma baslar. Mukozal kalinlasma hastalik degildir. Savunma reaksiyonudur, cevaptir. Bu udurm uzarsa mukosel adi verilen polip benzeri küçük masum tümör benzeri kitleler olusur. Bunlari kesip çikarmaya gerek yoktur ama kronik rinitin imzasi olarak degerlendirmek gerekir. Durduk yere olusmazlar.

2- konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebidir. Çünkü hava trafigini bozarlar. Burun içini haritalandiracak olsaydik, bu durumda, kuruyan bölgeler veya hiç hava gitmeyen bölgeler bulundugunu görecektik. Sistem dengeyi saglamak, kendini korumak ister. Salgi baslatir veya artar.

Sunu sormaniz gerekirdi: postnasal akinti agiz kokusu yapar mi?

-M

Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2017 Saat 20:49
hocam bir hastada belirtisi olmayip sadece röntgenle görülen sinüzit ama kisiyi hastlandirmiyan örnegin tek belirti olarak balgam atmasi sik degil ama orta seviye yada hafif günlük böyle bir hastanin agiz kokusu çikartmasi yani bu sebepten bilimsel olarak bir orani beklentisi ihtimali varmidir

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2017 Saat 21:57
Hocam konka kemiklerinin dejenere(soysuzlasma) olmasi ve orta konkalardaki kalinlasmalari, mukoza kalinlasmasi ile bagdastirabilir miyiz?
Yani problemli konkalar düzeltilirse mukoza kalinlasmasi kendi kendine düzelir mi?
Cuma gününe randevum var
Sizin söylediklerinizi doktora aktarip yeni bir yol haritasi olusturmak istiyorum
Doktor bey bana hiçbir seyden sonuç alamazsak bunlara müdahale edebiliriz dedi
Hocam bunlarin çaresi direkt olarak ameliyat ise vakit kaybetmek istemiyorum
Hayatta bir kere mutlu oldugumu hatirlamiyorum yeni yila kurtulmus sekilde girmek istiyorum
Hocam lütfen yol gösterin

Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2017 Saat 22:18
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

hocam bir hastada belirtisi olmayip sadece röntgenle görülen sinüzit ama kisiyi hastlandirmiyan örnegin tek belirti olarak balgam atmasi sik degil ama orta seviye yada hafif günlük böyle bir hastanin agiz kokusu çikartmasi yani bu sebepten bilimsel olarak bir orani beklentisi ihtimali varmidir

Soruyu çok zor ve karmasik bir Türkçe ile soruyorsunuz. Zor anlasiliyor.

Soru su mu:
belirtisi bulunmayan kronik sinüzit agiz kokusu yapar mi?

cevap : evet
-M

Mesaj Tarihi: 14-Agustos-2017 Saat 22:31
Orjinalini yazan: Ben iterasyon

Hocam konka kemiklerinin dejenere(soysuzlasma) olmasi ve orta konkalardaki kalinlasmalari, mukoza kalinlasmasi ile bagdastirabilir miyiz? Yani problemli konkalar düzeltilirse mukoza kalinlasmasi kendi kendine düzelir mi?

Problem zaten kalinlasmasidir. Eger problemi düzeltirseniz zaten kalinlasmayi düzelttiniz demektir. Kalionlasmayi düzeltirseniz kalinlasma düzelmis demektir.

Cuma gününe randevum var Sizin söylediklerinizi doktora aktarip yeni bir yol haritasi olusturmak istiyorum Doktor bey bana hiçbir seyden sonuç alamazsak bunlara müdahale edebiliriz dedi Hocam bunlarin çaresi direkt olarak ameliyat ise vakit kaybetmek istemiyorum Hayatta bir kere mutlu oldugumu hatirlamiyorum yeni yila kurtulmus sekilde girmek istiyorum
Hocam lütfen yol gösterin

Ben genel sorulari cevapladim burada yazanlari üzerine alinmaniz dogru degildir

Ben sizin durumunuzu bilemem.
Sizin durumunuzu isaret eden hiç bir sey söylemedim. Siz kendi insiyatifinizle burada yazdigim genel bilgileri kendi durumunuz ile iliskilendirmis olabilirsiniz. Bireysel olarak hiç kimsenin hastaligina yorum yapmadim. Her okudugunuzu kendi hastaliginizin gizli kalmis, kesfedilmemis kesin çözümü gibi düsünüp, burda yazanlari doktorunuza ögretir gibi teklif etmeniz onu kizdirabilir. Dogru bulmam.

Ben susayim en iyisi.
-M

Mesaj Tarihi: 15-Agustos-2017 Saat 11:54

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Soruyu çok zor ve karmasik bir Türkçe ile soruyorsunuz. Zor anlasiliyor.

Soru su mu:
belirtisi bulunmayan kronik sinüzit agiz kokusu yapar mi?

cevap : evet
-M

hocam bu çok kötü bi durum yani kisi belirtileri hissetmeyip sinüziti oldugunuzu tomografili röntgende ögrenebilir degilmi ? peki oradaki sinüzit yok olmadigi sürece koku olabilir mi garanti midir yoksa olmuyadabilir mi ?

-------------

Mesaj Tarihi: 15-Agustos-2017 Saat 14:42
Murat hocam bugün bi kbb doktoruna daha göründüm. Buda burun egriligi oldugunu söyledi.. Bundan öncekide sinüzit oldugunu söylemisti.

Sinüzit diyen doktor ilaç verdi cefax ve adini bilmedigim bi burun spreyi.

Burun egriligi diyen doktor ise bir tedavi yazacam dedi, henüz almadim.

Hocam sorum tam olarak su burun egriligi veya sinüzit her neyse, bunlar asiri derece agiz kokusu ve tat bozuklugu yapar mi?

Smdiden tesekkürler.

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2017 Saat 07:11
hasta31 kaç yasindasin

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2017 Saat 19:05
15

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 16-Agustos-2017 Saat 19:58
bademciklerini iyi kontrol et demekten baska vericek bi tavsiyem yok

-------------

Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2017 Saat 00:06
Hasta31 murat hocanin söylediklerinden anladigim kadariyla sinüzit varsa sinüzite yol açan sebebi ortadan kaldirman gerekiyor
Sinüs tomografisi çektirdin mi bilmiyorum ama elinde bir tane örnek olsa iyi olur
Yani tomografiye göre kronik sinüzitin,mukoza kalinlasman var mi doktora sorarak ögrenebilirsin
Sinüzitin var ise buna yol açan sebep burnundaki deviasyon olabilir
Yani birbirine baglanmis halka gibi düsüneceksin
Tabi tip kaç oldugunda önemli
Bende 21 yasindayim seni çok iyi anlayabiliyorum
Yalniz olmadigini bil
Benim problemimde doktorun koydugu teshise göre rinit
Sag orta konka kalin,sag ve sol alt konka kemikleri dejenere ve sol maksilde mukoza kalinlasmasi mevcut
Bunlara bagli geniz akintim var bas agrim var
Kendi durumumu aktararak nasil bir zincir içerisinde bulundugumuzu görmeni istedim yani olaylar arasindaki baglantiyi...
Mesela siradaki hedefim endoskopik konka redüksiyonu ile problemli konkalari düzelttirecegim
Kendimi çok anlattim farkindayim :D
Sana verebilecegim en büyük tavsiye umutsuzluga kapilmaman
Baskalarinin yasadiklari seni umutsuzluga sürüklemesin herkesin durumu birbirinden farkli
Simdilik bunlar geldi aklima...
Konusmak istersen özelden telefon numarani yazabilirsin

Mesaj Tarihi: 17-Agustos-2017 Saat 14:48
Çok degil,2-3 muayne sonra bir tane doktoru dövdügümü burdan bildirecegim
Tomografide konkalarin problemli oldugu gözükürken adam hala nasonex ve burun yikama kitine devam et diyor
Önceki duruma göre biraz daha iyiymisim öyle söyledi
Murat hocam ve ulkedeki birkac doktor disinda isini bilerek yapan adam yok
Sanirim artik hipokrat yemini edilmiyor
Konka kemikleri dejenere dejenere dejenere yani iki alt konkamda soysuzlasma var
Sag orta konkam hipertrofik hipertrofik hipertrofik
Bu adamlar benim canimi çok sikmaya basladi
Babamin köyden dönmesini bekliyorum
3 hafta sonra özel bir hastaneye gidip ameliyat olmak istedigimi söyleyecegim
Yapmazlarsa piyango ona vurucak
Iyi günler arkadaslar

Mesajı Yazan: Ethic
Mesaj Tarihi: 23-Agustos-2017 Saat 23:39
Murat hocam, muayenede gözün yasatma durumunu sorma nedeninizi ögrenebilir miyim?? Çünkü bazen burundan nefes verirken dudagimin bile yandigini hissediyorum.

Mesaj Tarihi: 24-Agustos-2017 Saat 21:05
Normalde, nefes havasi göz küreleri ve konjuktivayi yalayarak geçer.

Hava yolu ve akciger (Tip 2 ve 4 agiz kokusu) atilimli organik gazlar nefes verme sirasinda göze temas edip yanma hissi uyandirir.

Mesajı Yazan: Burazin
Mesaj Tarihi: 24-Agustos-2017 Saat 22:19
Doktor Bey sizi yakalamisken bir soruda ben sormak isterim :)
Aglayinca hissedilmeyen veya geçen agiz kokusunun kaynagi sinüslerdir diyebilir miyiz?

Mesaj Tarihi: 25-Agustos-2017 Saat 14:57
Aglarken kaybolan agiz kokusunda diger belirtiler ve gaz ölçümleri de uyumlu ise genellikle Tip 2 agiz kokusu düsünmek gerekir.
Nokta atisli sinüsler demek zor olabilir.

Mesajı Yazan: Dembaba
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2017 Saat 03:40
Hocam özel mesaj attim görmediniz heralde.. Size muayene için gelmek istiyorum.. gelebilir miyiz ?

Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2017 Saat 23:40
Murat Bey sinüs tomografisinde burundaki yumusak dokular çikar mi?
Yani diyelim ki Doktor sinüzitten süphelendi
Tomografi istedi bakti sinüs kanallari açik ama maksilde mukozal kalinlasma var
Sonra daha detayli sekilde endoskopik muayne yaptiginda sinüs kanalini engelleyici bir siskinlik gördü
Bu siskinligin tomografide çikmamasi yumusak doku olmasi ile mi alakalidir?
Kosaca Engelleyici faktör tomografide çikmak zorunda midir?

Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2017 Saat 16:38
Tomografi kemik gibi sert yapilari beyaz renkli olarak gösterir. Et , kas, yag, kan dolu yapilar ise grinin tonlari olarak görünür.

Burun içerisinde bütün yumusak yapilar her dakika hacim degistirir. tomografi sirasinda küçük, endoskopi sirasinda sis olabilir.

Lakin maksiller sinüsün girisinde yar alan yapilar daima yumusak dokudur.
-M

Mesajı Yazan: Saha
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2017 Saat 21:57
Merhaba hocam,

Nefes kokusu olan hastalarda, bu koku hep mi belli olur ? Yani hiç durmaz mi ? Sürekli, durmaksizin mi kokar ?

Ve mesela diyelim bir sey yedik, koku gitmiyor. Bu tip 3 (mideden gelen) olabilir mi ?

Tesekkür ederim. Iyi aksamlar.

Mesaj Tarihi: 07-Eylül-2017 Saat 07:42
Tip 5 agiz kokusu hastasi kendi agiz kokusunun 1 saniye bile kesilmedigini beyan eder. Tip 1 2 3 4 agiz kokusu genellikle kesintilidir. Kesinti süresi uzadikça iyilesmesi kolay anlamina gelir.

Agiz kokusu tiplerini en uzun süreli kesintiden en kisa süreli kesintiye dogru siralayacak olsaydik
Tip 3 > 1,2 > 4 > 5 seklinde olurdu
-M

Mesajı Yazan: Umitsiz
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2017 Saat 19:30
Arkadaslar tam 10 yildir bu hastaliktan muzdaribim.Neler hissediyorum bunlari soylememe gerek yok hepimiz beni çok iyi anlarsiniz biliyorum. Ben hiç hastaneye gitmedim utangaç oldugum için neyse ben doktor olmadigim halde kendim teshis ettiklerimi sizinle paylasayim;

BADEMCIK TASI (BADEMCIKLERIM GIRINTILI CIKINTILI)
GENIZ AKINTISI
DIS ETI KANAMASI (ARADA)
DIS TASI
DIS TARTARI
6-7 TANE ÇÜRÜK

Birde basimdan geçen ilginç bir olay var yemegimi yedim, disimi fircaladigim halde agzimda sakiz attim sonra okula gittim bir arkadas fena halde salça yemissin dedi bu olayi inceledigimde sanirim içimden kaynakli bir problem var diye dusundum ki birde su var 1den fazla koku var ise bence sikinti agizda degil.. Ayrica benim arada bogazimdan yani bademcik kismindan koku geldigini anliyorum arada ayran icince koku azaliyor bayagi hemde

Murat hocam ben sanki bu hastaliklarimi tedavi etsem bile bu koku sanki hiç gitmeyecek gibi
Size asil sorum su lütfen ama lütfen bunu cevaplayin SIZIN GÖRDÜGÜNÜZ KADARIYLA KAÇ KISI BU HASTALIKTAN KURTULDU ?

-------------
Bengisu

Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2017 Saat 22:14
Murat Hocam basta siz olmak üzere nolur herkes okusun!!

Sanirim bunu yazmaktan bikmadigim için tekrardan yaziyorum. 5 senedir bu sikintiyi çekiyorum. Bu aralar psikolojik oldugunu düsündüm. Ve bilin bakalim psikolojik deilmis.

Bugün bi adamla el sikistim merhaba dedi merhaba dedim adamin yüzü sapsari oldu :'( tekrar bi kelime daha konustuk yüz yüzeyiz. Suratima bile bakmadi. Nasil bi psikolojideyim siz düsünün.

Sirf bu yüzden ankaraya gittim tedavi olmak için kbb bana 1 dk ayirdi saolsun büyük zahmet etti. Bogazima bakarken gelen ögürme hissiyle çikan hava onun burnuna gidince mosmor oldu. Ilaç yazdi gönderdi.

Bizim tipimiz bu mudur ya? Bende doktorlar bisy bulamayinca tekrar buraya yazmak istedim.

Burun egriligim sinüzitim var. Internette baktim sinüzit belirtilerine ortak bende olan anormal durumlar ise sunlar: Sadece bi kere alnimda iki kasimin oldugu yerde içeride agri, SIDDETLI AGIZ KOKUSU, bu alakasi var mi bilmiyorum ama kafami bi süre ben dik otururken yan yapiyorum ve kafami kaldirdigimda kisa bi bas dönmesi (bu kafami öne dogru çok eydigimde de oluyor), hafif burun tikanikligi, dustan çikinca veya çok soguk ortamlarda burnumun akmasi sicak ortama geçince durmasi, koku duyusunda azalma, asiri nadir burun kanamasi(baska bi sebebide olabilir), sürekli bogazimda bi gicik hissi, siklikla olan balgam, bogaza bisey takilmis hissi, kötü tat bozuklugu (doktorun verdigi ilaçlarla biraz hafifledi), bas agrisi çok sik deil.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Daha aklima gelirse yorumlara yazarim. Doktorun verdigi ilaçlar: finduxual ve nazosferdi sanirim.

Murat hocam dogru bisy olmadigini biliyorum ama ordan en azindan su belirtilerle bi fikir verin nolur. Arkadaslar nolur sizde yazin!! Neyim var??!!

Uzun olduysa kusura bakmayin. Ama lütfen yazin :(((

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2017 Saat 09:25

Murat Hocam basta siz olmak üzere nolur herkes okusun!!..makas..

Bireysel olarak belirli bir durum veya belirli bir hasta özelinde hakkinda yorum yapmam zor olabiliyor veya fikir vermem yaniltici olabiliyor. Bu sebeple her hangi bir sey yazamiyorum
-M

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2017 Saat 11:46

Murat Hocam basta siz olmak üzere nolur herkes okusun!!..makas..

Bireysel olarak belirli bir durum veya belirli bir hasta özelinde hakkinda yorum yapmam zor olabiliyor veya fikir vermem yaniltici olabiliyor. Bu sebeple her hangi bir sey yazamiyorum
-M

Peki o zaman bu demek oluyor ki Allah'a emanetim. Yani ölene kadar böyle kalacam ve hiç arkadasim bile olmayacak. Öyle mi?

Neyse bu durumu kabullenmem gerekiyor sanirim. Neyse çok fazla yazmanin anlami kalmadi sanirim. Tesekkürler..

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2017 Saat 22:13
Diger konuyu yazdim burayada yazim bilgilenin kendinize pay çikartin belki sizdede olabilir.

Benim bogazdada farenjit vardi ve agiz kurulugu var. Yine geniz akintisi filan var. Ben bunlarin tek nedeni burun egriligi biliyordum nefes alamama sonuçu oluyor bu olaylar hepsi. Sonra burun ameliyati oldum tabi nefes kalitesi filan uyku kalitesi artti iyi ki olmusum ama farenjit filan hala duruyor agiz kuruluguda buna bagli kokuda var. 2 ay önce oldum bu arada. Geçen haftada gititim kbb ye .

3-4 sene önce gastrit vardi simdi reflü dedi. Yani farenjit filan geniz akintisi bas sorumlusu reflü. midede öyle agri filan yoktu yinede reflü geri gelmis. 2 haftaya endoskopi olacam bakteri geçen oldugumda yoktu simdi olacagim ona göre ilaç tedavisine baslanacak.

Sizde bir genel cerrah kbb muane olun . midede yanma varsa yada yattiginizda agza eksi su gelme. domates yediginizde mide agrisi gibi gegirme gibi varsa buna bagli agiz kokusu olabilir böylece sorunun kaynagini bulup üstüne gidebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2017 Saat 01:28
Hocam disimi firçalarken gelen ögürme hissiyle öksürdüm ve burnuma igrenç bir koku geldi. O gelen kokunun kaynagini bulabilmemiz mümkün mü? O koku sürekli varda ben mi hissetmiyorum?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2017 Saat 09:07

Hocam disimi firçalarken gelen ögürme hissiyle öksürdüm ve burnuma igrenç bir koku geldi.

Bir defaya mahsus ortaya çiktiysa unutun gitsin
-M

Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2017 Saat 14:48
Her gün farkli bir durumla bi sekilde bi koku geliyor. Nerden oldugunu bilmiyorum. Acaba koku kaynagi kesin olarak bulunma ihtimali var mi?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2017 Saat 18:17
Kokunun kesin kaynagi bulunabiliyor mu hocam?

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 00:31
Umutla ve ben iletisim halindeyiz vatsaptan konusuyoruz katilimi artirip bi grup havasi yaratmak istiyoruz hem yararli bilgiler elde edip hemde stres atma açisindan faydali oldugunu söyleyebilirim katilmak isteyen varsa mesaj atabilir kimse kimseyi ifsa etmez merak etmeyin herkes kendi derdinde bitkin ve bi okadar da çaresiz
Iyi bakin kendinize

Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 09:04

Kaynagini bulmak kismen mümkündür
Dogru soru: tedavisi var mi? olmaliydi.

Mesela farinjiti tedavi edebiliyor muyuz? Protein sindirim kusurunu tedavi edebiliyor muyuz? Çölyak, laktoz intolerans, iritabil kolon, gastrit, rinit, sinüzit, tedavi edebiliyor muyuz? Bunlari sormak lazimdir.

Mesajı Yazan: Umutla
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 11:47
Arkadaslar pskolojik travmalarimizi atlatmamiz için birbirimizle konusmak zorundayiz utanip çekindiginiz kimseye anlatamadiginiz neler yasiyosaniz hepimiz inanin aynilarini yasiyoruz birbirimizden ne bir adim önde ne bir adim gerideyiz bizide bizden baska kimse anlayamaz buna emin olabilirsiniz . Iyiki varsinz demek istemezdim ama bu hastaligids yasayan tek insan olmakta istemezdm 😂🙈 daha cok iletisim halinde olmamiz lazim bncede burazinin dedigi gibi

Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2017 Saat 21:10

Kaynagini bulmak kismen mümkündür
Dogru soru: tedavisi var mi? olmaliydi.

Mesela farinjiti tedavi edebiliyor muyuz? Protein sindirim kusurunu tedavi edebiliyor muyuz? Çölyak, laktoz intolerans, iritabil kolon, gastrit, rinit, sinüzit, tedavi edebiliyor muyuz? Bunlari sormak lazimdir.

Kokunun kesin kaynagini bulursak tedavisi yapilir diye düsünmüstüm :)

Peki bu saydigiklarinizin tedavisi var mi? (Madem dogru soru bu :))

-------------
Ya iyilesemezsem ?

Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2017 Saat 15:44

Peki bu saydigiklarinizin tedavisi var mi? (Madem dogru soru bu :))

Bir kismi kronik, birkisminin sebebi belli degil, bir kismi önce iyilesip sonra tekrarlayan hastaliklardir. Bir kismi ise hastalik oldugu bile süphelidir.
-M

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 14:02
Murat hocam dislerimin diplerinde sariliklar var üst ve orta kisim daha beyaz ve dis uçlarimdada erimis gibi bi görüntü var hocam dis etlerimde zaman zaman aciyor firçalarken siz dediginiz için aciyan yerin üstüne firçayi daha çok degdiriyorum acimaya alismak için Dis kaynakli agiz kokusu nasil giderilir tespit edilir sariliklar agiz kokusu sebebimidir yoksa siyah çürükmü gereklidir? hocam ya bide ben bisey yiyince hemen sariligi artiyor ama baska arkadaslarimi görüyorum onlarda abur cubur dise zararli kati sivi gidalar aliyorlar disleri ayni beyazlikta neden böyle oluyor olabilir lütfen yardim

-------------

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 14:10
Ben aciyan yeri degil kanayan dis etlerinizi firçalayin dedim.

Diger sorulariniz bireysel oldugu için cevaplari bilmiyorum
-M

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 17:10
hocam ozaman söyle degistireyim soruyu , disin görsel açidan agiz kokusu yaratiyor oldugunu anliyabilmemiz için bir siniflandirma yapamazmiyiz? çürük olmadigi takdirde disin renginde sararma var fakat kisi günde 3 kez yemek sonralari düzenli ve sizin önerdigini uygun metotta dis firçaladigi takdirde halen dislerden kaynakli agiz kokusu beklenilebilir mi?

birde bunuda agiz kokusu açisindan yanitlarsaniz sevinirim hocam ben bademcik ameliyati olali 14 .gün bugün bogazimda doktorda demisti beyaz renkli seyler görebilirsin yaran iyilestiginde kaynar dökülür diye halen eskiye oranla azda olsa görüyorum bunlar agiz veya kötü nefes kokusu yüksek oranda yaparmi varliklari oldugu müddetçe? saygilar hocam

-------------

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2017 Saat 21:12
Birinci paragraftaki sorunuz için cevabim evetttir. Çürüksüz de koku agizdan olabilir.

Diger sorulariniz bireysel oldugu için cevaplari bilmiyorum
-M

Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2017 Saat 17:35
bagirsaktaki gazlar yani yellenme diye tabir ediyim kavram karmasasi olmasin hocam bunun sikligi agiz kokusuyla bir baglantisi varmidir? saygilar

-------------

Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2017 Saat 10:06
Evet, bagirsak gazlarinin disari çikmayanlari kana geçip akcigerden nefes ie atilir. (Tip 4 agiz kokusu)

Mesajı Yazan: xauke7
Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2017 Saat 22:23
herhangi bi yöntem olabilir zararli olmadikça artik agiz temizligi yapip sakiz çigneyip yinede iyi sonuç alamamaktan sikildim yurt disinda oldugum içinde murat hocanin pharmol zn gargarasini alamiyorum baska ne yapabilirim ?

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:11
bagirsak gazlarinin lavabo ihtiyaci disinda sik çikmasi veya olusmasi bir bagirsak hastaligini isaret edermi hocam?

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:16
yani diyelimki gelen gazi tuttugumuzda bu kana geçerek nefesimizden kötü koku olarakmi çikar?

2. olarakta sik gaz çikartmiyan veya gaz tutmuyan çünkü böyle bir problemi yasamiyan bir insanda bu tip4 nefes kokusunun bagirsaklardaki gazin disari salinamamasi faktöründen kaynakli nefes kokusu görülmez diyebilir degil mi hocam?

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:36
Güzel sorular için tesekkür ederim

Bagirsakta olusan gazlar anüsten veya agizdan disari atilmak zorunda degildir. Kana geçer. Kanda çözünmüs olarak dolasabilir. Biz buna kan gazlari adini veriyoruz.

Kan gazlarinin muhatabi akcigerdir. Dolasimdaki atilmasi planlanan kan gazlarini alir ve süzerek nefes ile disari atar. Iste bu Tip 4 agiz kokusunu olusturur. 3400 den fazla gaz her saglikli bireyde bulunur. Tip 0 fizyolojik agiz kokusunun nefes bilesenini olustururlar.

Hastalik durumunda bu sayi artar, nefesten atilan gazlarin konsantrasyonlari artar ve nefes kokmaya baslar. (zaten zayifca kokuludur)

Dikkat ediniz: Kan gazlari bagirsak kaynakli olmak zorunda degildir. Su hastaliklarda Tip 4 agiz kokusu ortaya çikabilir:

Karaciger, böbrek, kadin hastaliklari, kanser, üremi, diyaliz, siroz, kabizlik, sizofreni, kalp hastaliklari, gut, diyabet, narkoz almak, gebelk, adet görmek, bazi ilaçlar, agir travmalar ve yaralanmalar, genis yaniklar, H.pylori gastriti, iritabil kolon, laktoz intoleransi, çölyak, ve yüzlerce saglik problemi Tip 4 agiz kokusu yapabilir.

-M

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:55

Güzel sorular için tesekkür ederim

Bagirsakta olusan gazlar anüsten veya agizdan disari atilmak zorunda degildir. Kana geçer. Kanda çözünmüs olarak dolasabilir. Biz buna kan gazlari adini veriyoruz.

Kan gazlarinin muhatabi akcigerdir. Dolasimdaki atilmasi planlanan kan gazlarini alir ve süzerek nefes ile disari atar. Iste bu Tip 4 agiz kokusunu olusturur. 3400 den fazla gaz her saglikli bireyde bulunur. Tip 0 fizyolojik agiz kokusunun nefes bilesenini olustururlar.

Hastalik durumunda bu sayi artar, nefesten atilan gazlarin konsantrasyonlari artar ve nefes kokmaya baslar. (zaten zayifca kokuludur)

Dikkat ediniz: Kan gazlari bagirsak kaynakli olmak zorunda degildir. Su hastaliklarda Tip 4 agiz kokusu ortaya çikabilir:

Karaciger, böbrek, kadin hastaliklari, kanser, üremi, diyaliz, siroz, kabizlik, sizofreni, kalp hastaliklari, gut, diyabet, narkoz almak, gebelk, adet görmek, bazi ilaçlar, agir travmalar ve yaralanmalar, genis yaniklar, H.pylori gastriti, iritabil kolon, laktoz intoleransi, çölyak, ve yüzlerce saglik problemi Tip 4 agiz kokusu yapabilir.

-M

sizofreni nasil tip4 koku yapabilir hocam merak ediyorum ve sizofreni tedavisi kisinin takintilarini yok etmesiyle çözümlenir degilmi?

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 16:58
her kalp hastaligi olanda nefes kokusu garanti bulunur diye kaide kural varmi hocam? bu gerçekten üzücü kalp hastaligi tedavisi zor ve çogu zaman olmuyan bir hastalik bunu tasimak zaten insanin psikolojisini ve yasamini alt üst etmeye yeterken birde nefes kokusu eklenmesi :'(

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2017 Saat 18:17
Hem sizofreni hem de kalp krizi-hasari için cevap veriyorum:

Organ veya dokularin birinde veya bazi bölgelerde hücre tahribati oldugu zaman alkan adi verilen CnH2n+2 formülü ile ifade edilen organik moleküller olusur.

Alkan kelimesini lise organik kimya derslerinden hatirlarsiniz. Bu maddelerin kisa karbon zinciri olanlari çirkin kokar. Örnek: metan, etan, propan, butan, pentan vs... Bunun siklik olanlari daha fazla kokar. Siklopentan gibi mesela.

Yikilan hücrelerden açiga çikan alkanlar kanda çözünerek dolasima çikar. Akciger bunlara asla sessiz kalamaz ve bu gazlari kandan çekip çikarir ve toplar.

Topladigi alkanlari nefese verir ve disari atar. Tip 4 agiz kokusu böyle ortaya çikar.

Eger hasar agir ise ve alkan konsantrasyonu fazla gelirse, akcigerler bu gazi kandan toplayamazsa veya topladigi miktar yetersiz olursa, fazla gelen alkan molekülüne karaciger tarafindan "metil" baglanir. Böylece zararsiz bir moleküle dönüstürmüs olur.

Asil felaket simdi baslar. Çünkü metillenmis alkanlar basit alkanlardan daha çirkin kokuludur. Metillenmis alkanlar nefeste tahammülü zor bir kokuya dönüsür. Mesela böbrek hastalarinda Tip 4 koku bu sebeple agir ve siddetlidir, israrcidir. Çünkü sadece üre degil alkanlarin metillenmis formlari da dolasima çikar.

Bir kalp veya psikiyatri hastasinda alkanlar düsük konsantrasyonda ise sahista hiç Tip 4 koku bulunmayabilir.

Daha çok kalp krizi sirasinda , infarktüsü takip eden günlerde ve agir sizoid paranoid obsesif hastaliklarda nefesten alkan emisyonu kaçinilmaz olur.

Sanirim bu kadar açiklama yeterli olmustur.

Simdi size bir sir vereyim:
nefesteki alkan gazlarini Halimeter asla ölçmez, çünkü Halimeter markali cihaz alkan gazlarina duyarli degildir.
Simdi neden Halimeter 'in hiç bir hükmü olmadigini anladiniz mi?
-M

Mesajı Yazan: üniversiteli
Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2017 Saat 00:11
hocam benim icin cok vahim durum su ki agiz kokusu bir sekilde kisa vadede atlatilabiliniyor gün içinde. ancak burundan verilen nefesin koktugunu düsünüyorum çevremdeki insanlarin hareketlerinden özellikle otobüslerde.. sorum su bende siddetli bademcik tasi var ve temizledikten sonra dahi çok kötü kokuyor.. özellikle yemek yedikten sonra..acaba bu durum burun yoluna da etki edip kokuya sebep olur mu ?

-------------
kurtulabiliriz...

Mesaj Tarihi: 12-Ekim-2017 Saat 15:47

Hem sizofreni hem de kalp krizi-hasari için cevap veriyorum:

Organ veya dokularin birinde veya bazi bölgelerde hücre tahribati oldugu zaman alkan adi verilen CnH2n+2 formülü ile ifade edilen organik moleküller olusur.

Alkan kelimesini lise organik kimya derslerinden hatirlarsiniz. Bu maddelerin kisa karbon zinciri olanlari çirkin kokar. Örnek: metan, etan, propan, butan, pentan vs... Bunun siklik olanlari daha fazla kokar. Siklopentan gibi mesela.

Yikilan hücrelerden açiga çikan alkanlar kanda çözünerek dolasima çikar. Akciger bunlara asla sessiz kalamaz ve bu gazlari kandan çekip çikarir ve toplar.

Topladigi alkanlari nefese verir ve disari atar. Tip 4 agiz kokusu böyle ortaya çikar.

Eger hasar agir ise ve alkan konsantrasyonu fazla gelirse, akcigerler bu gazi kandan toplayamazsa veya topladigi miktar yetersiz olursa, fazla gelen alkan molekülüne karaciger tarafindan "metil" baglanir. Böylece zararsiz bir moleküle dönüstürmüs olur.

Asil felaket simdi baslar. Çünkü metillenmis alkanlar basit alkanlardan daha çirkin kokuludur. Metillenmis alkanlar nefeste tahammülü zor bir kokuya dönüsür. Mesela böbrek hastalarinda Tip 4 koku bu sebeple agir ve siddetlidir, israrcidir. Çünkü sadece üre degil alkanlarin metillenmis formlari da dolasima çikar.

Bir kalp veya psikiyatri hastasinda alkanlar düsük konsantrasyonda ise sahista hiç Tip 4 koku bulunmayabilir.

Daha çok kalp krizi sirasinda , infarktüsü takip eden günlerde ve agir sizoid paranoid obsesif hastaliklarda nefesten alkan emisyonu kaçinilmaz olur.

Sanirim bu kadar açiklama yeterli olmustur.

Simdi size bir sir vereyim:
nefesteki alkan gazlarini Halimeter asla ölçmez, çünkü Halimeter markali cihaz alkan gazlarina duyarli degildir.
Simdi neden Halimeter 'in hiç bir hükmü olmadigini anladiniz mi?
-M

sorularimi begendiginiz ve yanitladiginiz için herzaman sükranlarimi saygilarimi iletiyorum sayin Doktor Murat AYDIN hocam sayenizde bilimsel olarak aydinlanmak gurur ve mutluluk verici saygilarimi iletiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2017 Saat 11:14
Orjinalini yazan: üniversiteli

hocam benim icin cok vahim durum su ki agiz kokusu bir sekilde kisa vadede atlatilabiliniyor gün içinde. ancak burundan verilen nefesin koktugunu düsünüyorum çevremdeki insanlarin hareketlerinden özellikle otobüslerde.. sorum su bende siddetli bademcik tasi var ve temizledikten sonra dahi çok kötü kokuyor.. özellikle yemek yedikten sonra..acaba bu durum burun yoluna da etki edip kokuya sebep olur mu ?

agzin kapat burnundan hava al geri burnundan verirken kötü koku ve kötü tat agzinda ve burnunda hissediyordum bende bademcik varken o yok oldu suan ama bu bendeki agiz kokusunu bitirdi sanirim ama nefes kokum var sanirim

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2017 Saat 17:20
Murat hocam bende herkes gibi agiz kokusu nefes kokusu hastaligindan sikayetçi biriyim , sanirim yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim hocam normalde zayif insan olmama ragmen karin bölgemde siskinlik var ve enteresan bu siskinlik sabah yoktu nefes kokum olusmadigini söylediler öglen fasulye ve pilav yedim sonra yine dislerimi firçaladim agizdan kaynakli kokuyu Allaha sükür sizin dogru dis firçalama anlatiminizla ve her yiyecekten sonra mikroorganizmalarin çogalmasini engellemek için sorumluluk alip her yemekten sonra agzimi bos ve macunlu olmak üzere firçaliyorum bademcigimde olmadigi için agiz kismini büyük oranla eliyorum zaten yakinlarimda bu nefes kokusu diyorlar yani agiz mi nefesmi olusunu insanlar açikliyamasada ayirt edebiliyorlar genelde bende anliyabiliyorum hocam agzimdan degil içlerden nefesimi verince çikan bir koku oldugunu herneyse hocam sunu gözlemledim karnim sisken nefes kokum oluyor karin sisligim nasil geçiyor neye bagli geçiyor bilmiyorum geçtiginde nefes kokum olmuyor ben ne yapmaliyim öneriniz varmi hocam? saygilar

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2017 Saat 17:23
kisisel sorulara yanit vermiceginiz biliyorum ama Karin sisligi ve agiz kokusu baglantisi bilimsel olarak hiç bir tespit yada bir baglanti alaka yokmu hocam kaydedilmis deney yapilmis bu konuda eger böyle örnekler varsa bunlarla kendimi kiyasliyip belki çözüm bulabilirim

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2017 Saat 20:42
Murat hocam dün KBB ye gittim pek durumu anlattim utana sikila
Doktor ilgilendi tomografi çekildim yine
Tanilarina göre;
Sol maksil sinüste mukosel
Sol maksil sinüste septal formasyon
Solda konka atrofisi var dedi
Bunlar agiz kokusu yapar mi dedim yok dedi
Pek bilgili olmadiklari için yapmaz diyorlar
Bende kagida yazdim hepsini size sormak istedim
Bunlar koku sebebi olabilir mi?

Mesajı Yazan: bedbahtadam2
Mesaj Tarihi: 13-Ekim-2017 Saat 23:31
Hocam sinusleri temizlemem gerektiginde yani bogazim vs yapiskan akintiyla doldugunda ust dis etlerim agriyor cekiliyor neye isaret olabilir bu?

-------------
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check

Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2017 Saat 16:24
Hocam kisisel soru oldugu için cevap veremediniz
Internette septa formasyonuyla alakali hiçbir sey yok
Olanlarda ingilizce , ingilizcem ne yazik ki yok
Bunun ne oldugunu açiklayabilir misiniz?

Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2017 Saat 19:06
Anliyorum.
Problem ve asil sorular ben septal formasyonu açikladiktan sonra baslayacak. Bunun arkasindan baska ve daha kisisel sorular soracaksiniz. Bu sebeple kisisel sorulara girmek istemiyorum.

Septal formasyon bölme olusmasi anlamina gelir. Bos bir oda gibi olmasi beklenen sinüs içerisinde bölmeler olusarak odayi küçük odaciklara bölmüs anlamina gelir.

-M

Mesaj Tarihi: 14-Ekim-2017 Saat 19:26
Tesekkür ederim Hocam bu söylediginizden sunu çikartabilir miyiz?
Sinüste odaciklar olusmasi havanin ve mukusun rahat hareket etmrsine engel olabilir ancak her insanda agiz kokusu sebebi olmayabilir

Mesaj Tarihi: 27-Ekim-2017 Saat 19:54
Murat hocam iki tane soru sormak istiyorum
1. Bir buçuk aydir sizin tarif ettiginiz sekilde orta sert az killi firçayla dislerimi firçaliyorum ancak hala dis etlerim çok fazla aciyor(Sol taraf)
Bunun sebebi dis etlerimin aliskin olmayisiyla alakali olabilir mi?
2.Periodontit agiz kokusunun olusmasina engel olabiliyormus
Biraz mantiksiz gelecek ama bi ameliyat veya baska bir seyle periodontit olusumunu saglayabilir miyiz?

Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2017 Saat 07:20
Sirasiyla yanitlamak istiyorum:
Dis eti tarif edilen sekilde firçalandiginda keratinize olur, agri yapmaz kanama yapmaz plak tutmaz. Yanlis bir sey yapiyor olabilirsiniz. Elinize firçayi verip firçalamnizi isteyip seyretmek lazim. Buradan neyi yanlis yaptiginizi kestiremiyorum

Periodontit dislerin felaketidir. Tedavisini bulan nobel ödülü alir. Bu durumda agizda periodontit olusturmayi düsünmek bile yeterince uzak.
-M

Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2017 Saat 01:15
Murat Hocam cevabiniz için tesekkür ederim
-Dislerini sik sik firçalayan insanlarda- atiyorum günde 5 kere- dis eti agrilari görülmesi normal mi?
Ben her yemekten sonra ve yatarken firçalarim maksimum 4 kez
Bu soruyu sormamin sebebi su
Acaba fazla firçaladigimiz için dis etlerimizi mi yipratiyoruz?

Mesaj Tarihi: 29-Ekim-2017 Saat 11:50
Dirseginize elinizi koyun.
Kalin ve keratinli bir deri bulacaksiniz.
Keratin sert bir proteindir, basinca mikroplara ve dis ortam kosullarina karsi epitel dokusunu kuvvetli ve dayanikli yapar. Dirsek, siz ve buna benzer yüzeylerde keratin birikmesinin sebebi dayanikliligi artirmaktir.

Dis eti firçalandikça keratin biriktirir ve saglamlasir. Dis ortam kosullarina mikrop ve viruslara karsi direnç kazanir. Gittikçe daha dirençli olur.

Dogru firçalamaya yeni baslayanlarda ilk zamanlarda dis etinin agrimasi çok süpriz olmaz. Bir süre sonra epitel örtü saglamlasacaktir.

Dis eti hastaliklari ve iltihaplari keratinize olmayan dis eti olugundan baslar zaten. Bu sebeple firçalasinlar diye çirpiniyoruz.

Siz dislerinizi verdigim sayfada anlatildigi sekilde firçalamaya devam ediniz.
-M

Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2017 Saat 03:46
Cevap için tesekkür ederim
Hocam sayfanizda gezinirken göz yasarmasi ile alakali bir bilgiye denk geldim
Durup dururken gerçeklesen göz yasarmalarinin yakici gaz sebebiyle gerçeklesebilecegi yaziyordu
Gün içerisinde ani degil de sadece uyumadan önce yattigimda gerçeklesen göz yasarmalari içinde bu bilgi geçerli mi?

Mesaj Tarihi: 30-Ekim-2017 Saat 13:42
Gözünüz açikken mi kapali iken mi? Basiniz yatay mi dikey mi? Her gün mü? bazen mi? Bir göz mü çift göz mü? Yanmali yasarma mi? yanmasiz yasarma mi? Eforlaninca artar mi azalir mi? Kaç yildir var? (eksik cevap verirseniz bana fikir verici olmaz)
-M

Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2017 Saat 03:34
Gözüm açikken oluyor
Hem yatay hem dikey durumda oluyor(daha çok yatay)
Her gece oluyor
Tek gözüm
Hangi tarafa yatarsam o göz
Yanmasiz yasarma
Eforlanmada olmuyor sadece yatarken
Kendimi bildim bileli var

Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2017 Saat 11:04
Orjinalini yazan: Burazin

Gözüm açikken oluyor
Her gece oluyor
Tek gözüm
Yanmasiz yasarma

Bunun tip 4 agiz kokusuyla bir ilskisi oldugunu zannetmiyorum.

Yan yatinca yer çekimi sebebi ile Göz yasi, gözdeki siviyi burun bosluguna aktaracak olan kanala ulasamaz, disari akar. Bu normaldir.
-M

Mesajı Yazan: Haklar bilimi
Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2017 Saat 21:01

Gözüm açikken oluyor
Her gece oluyor
Tek gözüm
Yanmasiz yasarma

Hocam ben de tip4 oldugumu düsünüyorum .
Yasarma gözüm açikken oluyor.
Basim nasil olursa olsun yasarma olabiliyor.(açikçasi dikkat etmedim, ilerleyen zamanlarda dikkat edecegim)
Yasarma iki gözümde de oluyor.
Yasarmanin yanmali oldugunu söyleyebilirim hatta gözümü kapatip , siktigimda yanma belirginlesiyor
Eforlaninca dikkat etmedim ama yasarma oldugunu animsiyorum .
4-5 yildir var belki daha fazla

Mesaj Tarihi: 31-Ekim-2017 Saat 21:39
Orjinalini yazan: Haklar bilimi

Gözüm açikken oluyor
Her gece oluyor
Tek gözüm
Yanmasiz yasarma

Hocam ben de tip4 oldugumu düsünüyorum .
Yasarma gözüm açikken oluyor.
Basim nasil olursa olsun yasarma olabiliyor.(açikçasi dikkat etmedim, ilerleyen zamanlarda dikkat edecegim)
Yasarma iki gözümde de oluyor.
Yasarmanin yanmali oldugunu söyleyebilirim hatta gözümü kapatip , siktigimda yanma belirginlesiyor
Eforlaninca dikkat etmedim ama yasarma oldugunu animsiyorum .
4-5 yildir var belki daha fazla

Ifade degistiriyorsunuz.
Öyle anliyorum ki siz hasta olmayi kafaya koymussunuz bir defa. :-)
-M

Mesaj Tarihi: 01-Kasim-2017 Saat 00:04
Hocam cevap icin tesekkur ederim buradaki cogu arkadasin sorununun kulak burun bogaz oldugunu oldugunu dusunuyorum
Siz bir KBB hekimi olsaydiniz muayne sirasinda nelere dikkat ederdiniz?
Doktorlarin kacirdigi gormedigi veya gorup de agiz kokusu yapmadigini dusundugu hatta abartarak soyliyim gormek istemedikleri seylerin oldugundan suphe ediyorum
Diger merak ettigim konu sudur hocam:
Daha once tip2 teshisi koydugunuz sahislarda iyilesme gozlemlediginiz oldu mu?
Teshis tip2 olsa bile sorunlu konkalari sinusleri deviasyonu duzeltip de bundan kurtulamayan insanlar var
Mutlaka gozden kacan bir seyler olmali
Size gore bu sorun nerede olabilir?
Gorunmeyen saklanan seyi soruyorum :)

Mesaj Tarihi: 01-Kasim-2017 Saat 16:51
Hocam forumda balik kokusu, açlik kokusu ,diski kokusu tarzinda kokular okumustum
Ben evdekilere soruyorum agzimin seker koktugunu söylüyorlar
Kimi tofita,kimi albeni hatta kimisi de elma koktugunu söylüyor
Yukarida saydigim gidalari tüketmiyorum
Daha önce bu tarz bir koku duydugunuz oldu mu?
Balik kokusunu bir hastaligin yaptigini duynustum
Seker kokusundan da bir çikarim yapilabilir mi?

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2017 Saat 22:37

Hocam forumda balik kokusu, açlik kokusu ,diski kokusu tarzinda kokular okumustum
Ben evdekilere soruyorum agzimin seker koktugunu söylüyorlar
Kimi tofita,kimi albeni hatta kimisi de elma koktugunu söylüyor
Yukarida saydigim gidalari tüketmiyorum
Daha önce bu tarz bir koku duydugunuz oldu mu?
Balik kokusunu bir hastaligin yaptigini duynustum
Seker kokusundan da bir çikarim yapilabilir mi?

sirasi ile testler yapip bulacaksin kaynagini iste. önce git dahiliye seker testi filan diger testler yapsinlar. sorun yoksa dis hekimine git. sonra kbb git bademcik tasi deviasyon sinüzit baksin. sonra genel cerrah git mide ile ilgili problem varsa.

Mesaj Tarihi: 12-Kasim-2017 Saat 14:47
Sinüzit yok
Dis problemim yok
Deviasyon yok
Konkalar olagan
Ne kaldi geriye doktorlar yalandan para kazaniyor
Su ülkede güvenmedigim iki tane meslek var
Polisler ve doktorlar
Bu meslegi yapan insanlarin yüzde 80'i paraya aç ve bitse de gitsek düsüncesi tasiyan insanlar
Paranin köpegi olmuslar
Ayrica forumu okurken öbür dünya kader allah bizi siniyo falan diye yazan arkadaslar gördüm iki gündür çok sinirliyim
Bu arkadaslara tavsiyem var bu kafayla isleri çok zor biraz kafalarini çalistirsinlar
Bilimin tipin olmadigi yerde hurafelerle insanlarin aklini oyan çok olur
Tarif ettigim yer tam olarak burasi=TÜRKIYE
Neyse uzatmiyim deneyecek ne kaldiysa denemeye hazirim
Tavsiyelere açigim
Iyi günler

Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2017 Saat 01:19
Arkadasim burasi ateizimin propagandasini yapabilecegin yer deqil.Isteyen istediqine inanir seni baqlamaz .Aqiz kokusu hakkinda konuscaqin seyler varsa konusalim.Bilgi paylastikça coqalir.

Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2017 Saat 17:41

Sinüzit yok
Dis problemim yok
Deviasyon yok
Konkalar olagan
Polisler ve doktorlar
Bu meslegi yapan insanlarin yüzde 80'i paraya aç ve bitse de gitsek düsüncesi tasiyan insanlar
Paranin köpegi olmuslar
Ayrica forumu okurken öbür dünya kader allah bizi siniyo falan diye yazan arkadaslar gördüm iki gündür çok sinirliyim
Bu arkadaslara tavsiyem var bu kafayla isleri çok zor biraz kafalarini çalistirsinlar
Tavsiyelere açigim
Iyi günler

Allaha olan yasadiklarini birebir onunla paylas ona dua et üzgünlügünüde ona anlat birseylerin yolunda gitmediginden bahsedip yardim dile , bu senin yaptigin hataya bende çok düstüm yani bazi insanalar cepleri dolu esleri isleri güpgüzel hayat onlara simdiden cennet onlar dinden ondan bundan bahsetmeyi pek sever konusmaya laf bulmak için , ama acilar çeken maddi manevi fiziksel ruhsal bir insan için yani BILIMSEL olarak rahatsizliklarini yok etmeden huzura kavusamaz yani diyecegim o ki herseyi yolunda giden için din güzeldir basindan hep sorun geçen için çeliskidir hep sinama der geçerler bu lafi diyenlerde hesap vericekler kendileri simdi rahatlar süphesiz inaniyoruz ALLAH adaletlidir ve merhametlidir , bizim ALLAH'tan istiyecegimiz merhamettir kimseye zararimiz olmasa bile ona karsi saygisizlik etmis olabiliriz ama ayni sekilde ALLAH'tan istiyecegim adalettir kul hakki denen sey , insanlara zulmeden onlari disliyan onlarin gelismelerini engelliyen görevlerini iyi yapmiyanlar vesaire vesaire birsürü örnek duyarsiz kalanlar hepsi için bir ADALET olmali .

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2017 Saat 23:14

Sinüzit yok
Dis problemim yok
Deviasyon yok
Konkalar olagan
Polisler ve doktorlar
Paranin köpegi olmuslar
Tavsiyelere açigim
Iyi günler

endoskopi yaptir yada helikop bakteri var mi diye kan testi yada diski testi yapiyorlar.

bademcik tasi var mi ? bak aynada bademcigine. sinüzitte yoksa burun kaynakli degil. bademcik ve bogaz alt taraf bölgeyi odaklan.

Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2017 Saat 11:05

Ahmetmehmet1 ve bazenhisdediyor nickli arkadaslara tesekkür ederim
Arayan nickli kisi içinde bikaç sey söyliyim
Burasi kimsenin ateizm propagandasi yaptigi bir yer degil
Bu tarz bi düsünceye nerden ulastigini anlamadim
Mesajlarimiz yayinlanmadan önce admin tarafindan okunup duruma göre onaylaniyor
Yani rahatsiz edici olsa yayinlanmazdi
Ayrica sen niye üzerine aliniyosun
Senin yardimin eksik kalsin gönderilerime cevap verme kendi kendinle ilgilen benim yazdiklarimla degil
Benim yukaridaki yazdiklarim bunun kader oldugundan bahsedip evinden hiç çikmayan doktora gitmeyen insanlar içindi
Kurtulmak istiyor ama hiçbir sey yapmiyorlardi
Sanirim sende tanimladigim grubun bir üyesisin
Mesajimi bir kaç defa oku belki anlarsin

Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2017 Saat 15:34
Hocam tip5 kokuda da efor sonrasi kokuda azalma olur mu?

Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2017 Saat 22:06

Hocam tip5 kokuda da efor sonrasi kokuda azalma olur mu?

Tip 5 agiz kokusu asla kaybolmaz ve azalmaz. En baskin özelligi budur zaten
-M

Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2017 Saat 00:03
Benim kardesimde agiz kokusu yok ama hep tuhaf bir tat hissettigini soyluyor ve bu tadin hic gecmediginden bahsediyor
Bende de hic gecmeyen bir tat var bogazimin arkalarindan bir yerlerinden tat aldigimi hissediyorum degisik bir sey
Kardesimden farkim ne yazik ki agzim kokuyor :)
Iyi ki de benim agzim kokuyor onun agzi kokmasin
Hocam bunu merakimdan soruyorum
Acaba norojenik durumun genetigimizle bir alakasi var mi?

Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2017 Saat 13:58

hep tuhaf bir tat hissettigini soyluyor ve bu tadin hic gecmediginden bahsediyor Bende de hic gecmeyen bir tat var bogazimin arkalarindan bir yerlerinden tat aldigimi hissediyorum

Bu cümleniz Tip 5 nörojenik agiz kokusu için özgün ifadedir.
-M

Mesajı Yazan: muzdarip
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2017 Saat 00:01
Selamin aleyküm. Hocam bisey danismak istiyorum. Ben kudret narini bugün aldim aç karina iki kapsül kullandim adamin tarif ettigi gibi. Koku kesildi o agzimdaki afedersiniz diiki kokusu gitti resmen bugün misafirler geldi rahat rahat konusabildim. Simdi bu kudret nari nereye etki yspiyor diyebiliriz tam olarak. Ve kalici mi yoksa geçici mi tedavi eder. Adam en zaman 3 ay kullanacaksin sesi 3 hafta kullan bi hafta ara ver o sekil de dedi. Size danismak istedim. Tesekkürler iyi geceler dilerim Murat hocam

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2017 Saat 11:37
Sordugunuz için tesekkür ederim
Kudret nasi hakkinda bir fikrim yok
-M

Mesajı Yazan: muzdarip
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2017 Saat 16:43
Hocam çogu doktor öneriyormus Tipta da yeri var diyorlar. Ilaç degil ama ek takviye olarak görüyorlar. Internetten baktigimizda bi çok seye faydasi oldugu yaziyor. Özellikle mantar ve bakterilere bagirdaklara iyi geliyormus. Bende bilmiyorum ama kullandim kullanali hala koku yok 2 gündür. Sizden ricam siz daha bilgili ve bu islere hakimsiniz. Az bi arastirmayapabikir misiniz bu kurtulus yolumuz olabilir belki de

-------------
Umudunu Kaybetme ..

Mesajı Yazan: Arayan
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2017 Saat 21:48
Muzdarip bu aktar kimdir?Nerededir?Iletisime geçmek isterim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat