Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mide ve barsak gazlari

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1642
Tarih: 09-Mayis-2025 Saat 11:01
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: mide ve barsak gazlari
Mesajı Yazan: ümitvar
Konu: mide ve barsak gazlari
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2015 Saat 18:52
Arkadaslar Murat Hocam in bahsettigi tip 3 ve tip 4 üzerinde yogunlastim bu aralar.Afedersiniz diski benzeri koku alanlar bunu düsünmeli bence

Buna sebep olan;

1-Midenin alt ve üst yiyeceklerin giris ve çikis yaptigi yerlerde açiklik gevseklik olmasi.

2- Barsakta sindiririm esnasinda açiga çikan bazi gazlarin karacigerde islem görmeden kana karismasi ve akcigerden gecen bu kan gazlarinin ''nefesi kokulu ''yapmasi.

Murat Hocam acaba dogru anlamismiyiz?Birde sorunun kaynagi buysa teshis ve tedavisine nasil baslanmali?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2015 Saat 19:50
Orjinalini yazan: ümitvar

Murat Hocam acaba dogru anlamismiyiz?Birde sorunun kaynagi buysa teshis ve tedavisine nasil baslanmali?

Tip 3 ve 4 agiz kokusunun mekanizmalari birbirinden çok farklidir. Koku, birinde reflu, digerinde kan gazlari üzerinden (nefesten) gelir.

Ingilizcesi iyi olan arkadaslarim suraya bakarsa tatmin edici olur:

http://aydinmur.com/halitosis-definition-classification.pdf
-M

Mesajı Yazan: News
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2015 Saat 21:32
Hocam ben yemek yedikten 10 dakika sonra bagirsaklarimdan ses geliyor ve yogun gaz olusuyor ve nefesten agir koku geliyor tip 3 veya 4 den suphelenmelimiyim gunde en az 3 kez tualet ihtiyacim oluyor.

Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2015 Saat 21:49
Agizda olmayan ama nefeste olan >10 ppm Hidrojen gazi, agir kokulu diski, sesli bagirsak hareketleri, sik diskilama varsa Gastroenteroloji hekimi sizi görse iyi olur. Laktoz intolerans, Celiac, SIBO, ve malabsorpsiyon dahil baska bazi seyler olabiliyor. Fakat bunlar (agiz degil) nefes kokusu sebebi olabiliyor.
-M

Mesaj Tarihi: 27-Ocak-2015 Saat 23:16
Murat Hocam bircogumuzda zaten nefes kokusu mevcut.Buradaki arkadaslarin cogu dis hekiminden agiz kokusu olmadigini teyid ettirmistir.
Hocam birde yukarida yazdiginiz hastaliklardan genetik gecisli olan var mi? Çünkü benim oglumda da var nefes kokusu,üstelik agzinda da tek çürük yok.Sadece dili surekli pasli ve geniz akintisi var.Bende de ayni durum.

Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2015 Saat 13:59
Ben öyle görüyorum ki: bazi kardeslerimiz, hiç bir sey yapmadigi halde hiç kokusu olmasin istiyor. Dis hekimine gitmek bir yana dis firçalamayi bile lüzumsuz bir eylem olarak görüyorlar. Günde 1 defa sabah uyanir uyanmaz firçaladigi halde neden agzim kokuyor diye Malatya'dan gelen arkadaslarimiz var.

Agiz kokusu genetik geçmez. Agiz kokusunu hazirlayan faktörler genetik olarak egilim yaratabilir.
-M

Mesajı Yazan: Magdur42
Mesaj Tarihi: 28-Ocak-2015 Saat 21:28
hocam merhaba. benimki de ayni bu konu.. çözümü yok mu hocam bari onu bilelim. nereye kadar ilaç. veya çok güçlü ilaçlar alip öldürebilir miyiz bu bakterileri. sizde bir çözüm var mi. biz çözüm bulun hocam. buradaki bütün insanlar sizin agzinizdan bir sey bekliyor. yardimci olun lütfen

Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2015 Saat 19:51
Estagfurlah.
Böyle bir beklentiniz olmasin.
Ben agiz kokusu tedavi etmiyorum. Sizlerde böyle bir beklenti olusmasina sebep olduysam özür dilerim. Sadece cinsini ve yerini bulmaya çalisiyorum. Her organdan gelen her kokuyu benim bransim olmayabilecegi sebebi ile taktir edersiniz ki ben tedavi edemem. Böyle bir beklentiniz olmasin.
-M

Mesajı Yazan: Magdur42
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2015 Saat 14:30
hocam diyelim ki kokunun nereden geldigini bulduk. bunu tedavi edecek doktor yok hocam piyasada. konyada yasiyorum. devlet hastanesine gittim adam basindan savdi. özele gittim. adama anlatiyorum bakin böyle böyle. ne demek istiyosun diyor biz 6 sene tip okuduk bilmiyor muyuz diyor. ben de bagirdim artik bilmiyorsunuz. kendinizi gelistirmiyorsunuz diye. hocam bilinçli doktor var mi bildiginiz konyada ?

Mesaj Tarihi: 03-Subat-2015 Saat 12:15
Simdi anladiniz mi neden agiz kokusu tedavisine giremedigimi? Hiç kimsenin kefili olmak istemiyorum. Baska bir hekimin basarisi(/zligi)na ortak olmak istemiyorum. Ülkemizde tibbi bir es güdüm, ortak konsept, standart bir tedavi protokolu, kendisini ispatlamis geçerli yöntem ve klinik yok. Varsa da benim haberim yok.

-M

Mesaj Tarihi: 04-Subat-2015 Saat 01:57
Böyle doktora gidipte hicbir sonuc alamayan arkadaslarin mesajlarini okudukca ümidim bitme noktasina geliyor . Geçtigimiz günlerde kalabalik bi arkadas ortaminda bulundum.Resmen ecel terleri döktüm. Sürekli yerimi degistirdim. Uzak uzak durdum hep.Psikolojimin iyi olmadigini hepsi anlamistir büyük ihtimalle.Bu baska hastaliklara benzemiyor. Etrafimdaki ve birlikte yasadigim insanlari rahatsiz ediyorum

Bunun bi yolu olmali , bi çözümü olmali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hayat boyu böyle nasil yasanir....

Allahim sikâyetçi degilim halimizi en iyi sen biliyorsun.Beni ve bu dertten muzdarip olan kardeslerimi sen selamete çikar ve bize tam bir sifa nasip et

Mesajı Yazan: erkannn1
Mesaj Tarihi: 04-Subat-2015 Saat 08:21
Hocam genetik olanlar hicmi gecmezz?

Mesaj Tarihi: 04-Subat-2015 Saat 17:14
"Agiz kokusu genetik geçmez." dedim
"genetik olanlar hicmi gecmezz?" dediniz

Tam olarak anlayamadim? :-)
-M

Mesaj Tarihi: 05-Subat-2015 Saat 06:24
Genetik olan agiz kokulari tedavi edilemezmi yani

Mesaj Tarihi: 05-Subat-2015 Saat 11:15
Söyle ifade edeyim:
Agiz kokusu genetik degildir. Soydan gelen bir hastalik degildir. Yani anne ve babadan kalitsal olarak çocuga ve alt kusaklara geçmez.

Bazi hazirlayici faktörler (mesela yüz sekli) ve bazi nadir hastaliklar (mesela tmau) geçebilir.
-M

Mesaj Tarihi: 05-Subat-2015 Saat 13:30
Anladim hocam. Tesekkurler neden sordum size anlatayim babaminda ayni dilinde beyaz kaplama var ve agzi koku yapiyor aynisi bendede var yani koku tipatip ayni hocam bunun farkina kendim vardim tekrardan tesekkir ettim cevabiniza

Mesaj Tarihi: 05-Subat-2015 Saat 14:39
5 milyar insanda aynisi var.

Dünya üzerinde hastalikli ve saglikli olan her keste tam olarak babanizda ve sizdeki dil kaplamasi var.

Trilyonlarca canlida, kedilerde, leoparda, fil, timsah, gergedan, zebra, köpek, kertenkele, yilan, ayi, kurt, tilki, çakal, sirtlan ve digerlerinde de tam olarak ayni dil kaplamasi var ve hepsi koku yapiyor.

Dilimizi firçalarsak (/dikça) dil kaplamasindan saatlerle ölçülebilecek süre boyunca kurtulmus oluruz.

Olayin kadraji bundan ibarettir. Ne daha azina razi olun, ne daha fazlasini bekleyin.
-M

Mesaj Tarihi: 06-Subat-2015 Saat 07:28
Hocam cevaplariniz icin tesekkurler ben siddetle koku ve pasin icerden kaynakli oldugunu dusunmekteyim zamaninda mide rahatsizliklarida gecirdim ama bagirsagi bilemiyorum nasil bi yol izlemeliyim ilk olarak dahiliye doktoru uygunmudur ordan bi sonuc cikmaz ise gastroentoloji iyimidir tesekkirler

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Subat-2015 Saat 21:10
Asagidaki adreste gastroenteroloji profesörü düzgün bir sekilde agiz kokusu ile reflü gastrit vb sindirim sistemi hastaliklari iliskisini açikliyor. Ilk defa bir dahiliyecinin agiz kokusunu bu kadar ayrintili anlattigini, 'sahiplendigini' görüyorum.

http://www.uzmantv.com/mide-sorunlari-agiz-kokusu-yapar-mi

Mesaj Tarihi: 08-Subat-2015 Saat 05:19
Bunu izlediydim haklisin ya onemli olan iyi niyetli bi doktora denk gelmek elinden geldigince yardimci olacaktir sorunun icinde genelde devletdeki doktorlar hastayi nasil basimdan savsam diye hep ugrasirlar gunahlarini almayim bazilari vardir cok guzel tedavini yapar.

Mesajı Yazan: subib
Mesaj Tarihi: 30-Mart-2023 Saat 19:38
karin gurultusu belasini nasil halledebiliriz mide asidini artir diyenler icin acaba ne kadar surede artar mide asidi

Mesajı Yazan: Engin Aslan
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2023 Saat 22:51
Bende muzdaribim bu konudan. Agiz kokusu+Karin guruldamasi.

Mesajı Yazan: subib
Mesaj Tarihi: 05-Nisan-2023 Saat 18:28
sibo yapiyor olabilir fodmap diyeti etobur diyeti vs. oneriliyor

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 09-Nisan-2023 Saat 16:33
Orjinalini yazan: subib

sibo yapiyor olabilir fodmap diyeti etobur diyeti vs. oneriliyor

Alinti (çeviri)

Kronik agiz kokusu, ince bagirsaktaki kötü bakterilerden kaynaklanir.
Beyler kronik agiz kokusu mikrop veya sadece agiz bakterilerinden kaynaklanmaz!!! Bu, ince bagirsakta kükürt üreten bakterilerin asiri büyümesinden kaynaklanir... Normalde kalin bagirsakta bu tür bakteriler bulunur ve bu tür bakteriler, bizde çok miktarda bulundugundan orada oksitlenebilen bu gazlari üretir, ancak ince bagirsakta yoktur. Gazlari oksitleme yetenegine sahip degiliz ve orada bu kötü bakterilerden büyük miktarlarda var. Kronik agiz kokusu, akcigerlerimizden geçen ve soludugumuz kandaki yüksek konsantrasyonlarda metanetiol ve özellikle dimetil sülfitten kaynaklanir. Internetten bu gazlarin nasil üretildigine bakin. Protein sisteindeki kükürt içeren amino asitler ve özellikle metiyonin ve sülfatlarla beslenen bakterilerden gelirler... Ayrica seker ve karbonhidratlarin durumu daha da kötülestirmesinin nedeni, karbonhidratlarin bagirsak bakterileri tarafindan hidrojene parçalanmasi ve kükürt üreten bakterilerin hidrojenle beslenmesi ve ayrica gidalardan gelen kükürt ve metantiol ve dimetil sülfüre metillenebilen hidrojen sülfit olusturmasidir. Iste bu yüzden kurtulmak bu kadar zor çünkü yedigimiz her sey 22 fit uzunlugundaki ince bagirsakta parçalaniyor!!! Agiz kokusu olan birinin bir masör ziyaret ettiginde karninin alt bölgesini itecegini ve ondan daha güçlü bir koku çikacagini yazdigini hatirliyorum!! Gerçek bu tamam pek çok insan nedenini kaybetti ve kafasi karisti ama gerçek bu....Bu duruma sahip insanlarla tanistim, bu hiç de normal bir koku degil..... Kokusunu nereden geldigini duyabilirsiniz onlarin içinde. BEN' Insanlarin genis kapsamli agiz kokusunun sadece agizdan veya mukustan veya gerd noooooo'dan geldigini düsünmesinden biktim!!!!! Diyet en önemli seydir. Bu, hafif bb'li insanlari içermez, ancak bu yalnizca güçlü kronik agiz kokusu olan kisiler içindir.

Tamam, kronik agiz kokusu olan insanlar orada agiz sagligini düzeltseler bile, bunu düzeltmedikçe bagirsak bakterilerini degistirmezler. Insanlarin küçük bir agiz bakterisi gibi bs yaymasindan biktim, odayi asiri derecede dolduracak bb, bu sadece cahilce bir düsünce! Tüm bu agiz sagligi testleri insanlar için bir bok yapmiyor, ne para israfi

Bu test, kronik agiz kokusu olan insanlar için para israfidir. Genetik bir agiz kokusu vakasi olan selenbp1'li insanlarin kolonlarinin uçucu kükürt bilesiklerini okside edememesi gibi, akcigerleri de ortaya çikiyor... Hepsinin dilleri, bazi agiz bakterileri yüzünden degil, gazlar geldigi için beyazdir. tipki buradaki herkesin yaptigi gibi. Burada insanlarin kafasi çok karisik

https://www.reddit.com/r/badbreath/comments/12f967s/comment/jff4h7h/ - tikla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat