Ve olay bitmistir...
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1767
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 13:56 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Ve olay bitmistir...
Mesajı Yazan: Mehmet
Konu: Ve olay bitmistir...
Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2015 Saat 22:14
Allah'ima sükürler olsun kurtuldum sonunda.
Çözüm: SODYUM BIKARBONAT
Gümüs suyunu arastirirken bir sitedeki videolar ilgimi çekti. Videolar; belgesel tadinda hazirlanmis ve kanserin çözümünü bulan bazi kimselerin ki; bazilari doktordular, baslarindan geçen hikayeleri anlatiyordu. Çok ilginç ki bu doktorlar; bütün elimizdeki verileri göstermeye haziriz, istediginiz testleri yapalim, tomografi vs. her seyi sunabiliriz size, iste sizin ölür diye eve gönderdiginiz hastalari biz iyi ettik demelerine ragmen bir takim gruplar bunlari susturup, kamuoyu önünde itibarsizlastirma harekatina baslayip en sonunda hayattan bezdirerek bir köseye sinmelerini sagliyorlardi.
Her neyse gelelim asil konuya agiz kokum nasil geçti.
Sifayi sodyum bikarbonatta buldum. (Yukarida anlattigim doktorlardan sadece bir tanesi karbonati kullaniyordu digerlerinin kanser tedavileri farkliydi yani karbonat kesin kanseri tedavi eder gibi bir sey demiyorum yanlis anlasilma olmasin.)
Simdi olayi kisaca özetleyim;
Kokuya neden olan sey nedir?
Bakteriler. Dil arkasina yerlesen seyler anaerob bakteriler.
Yani ne demek?
Oksijensiz ortamda yasayan çogalan koloni kuran bakteriler.
Peki biz flagly yada nidazol kullandigimizda neden geçiyor bu bakteriler?
Çünkü; o bakterileri antibiyotik yok ediyor.
Peki biraktiktan en geç 1-2 gün sonra neden tekrar olusuyor?
Çünkü biz ekolojiyi degistirmiyoruz! Düsmanin lojistik destegini kesemedikten sonra "öldürsekte" yeni birlikler üstümüze gelir de gelir.
Peki neden ameliyatlar, haplar, testler vs. seyler fayda vermiyor yada kisa süre sonra etkisi geçiyor?
Çünkü ortam ayni ortam.
Nasil bir ortam?
ASIDIK bir ortam.
Bu asidik ortami ne yapmamiz gerekiyor?
Alkali yapmamiz gerekiyor.
Peki ortami alkali yaptigimizda ne oluyor?
Hayatimizi kabusa çeviren bakteriler oksijensiz ortamdan oksijenli ortama geçtigi için geberip gidiyor!
Iste bütün mesele bu! Bakteriye o kadar kafayi taktik ki, o bakterinin neden olustuguna kafa yoramadik.
Tedavi süreci kesinlikle disiplin gerektiriyor. Yemeklerden önce yarim saat önce su içeceksiniz, yemeklerden sonra ise 2 saat boyunca su içmeyeceksiniz. Bunu yapmazsaniz karbonatli su bir halta yaramaz söyleyeyim.
Kullanim sekli; Sabah aç karnina yarim litre suya yarim çay kasigi karbonat. Önce karbonati bardaga koyun daha sonra üzerine çok az kaynar su, fokurdayip erimesi için ondan sonrada üzerini su ile doldurun 1-2 dk. bekletip kasikla karistirin ve için!
Öglen yemekten sonra (2 saat kurali!) gene ayni seyi yapin. Aksam yemekten sonra gene ayni seyi yapin.
3. günden sonra öglenden sonra içmeyin yani 4.gün sadece sabah ve aksam yarimsar çay kasigi.
Günde en az 2,2.5 lt. su içeceksiniz. Hatirlarsaniz bir konu açmistim su içmek ve agiz kokusu diye...
Karbonati eczaneden ingiliz karbonati olarak alabileceginiz gibi ki ben öyle yaptim ilk deneyecegim için, marketten de alabilirsiniz, sahsen bir fark olacagini zannetmiyorum.
Peki karbonatli su mu olacak illaki? Hayir! Eger elinin altinda zemzem suyu varsa (PH degeri 8-9 civari) karbonat atmadan da bu isi halledebilirsin önemli olan asitik ortami alkali ortama çevirmek. Yani yiyeceklerinize de baslarda dikkat edin.
Iste arkadaslar olay bundan ibaret. Bir hafta bekleyeyim diyordum ama dayanamadim. Sabah kalktigimda agiz kokum %80 yok sekilde uyaniyorum. Normal gün içinde %90 yok! Daha sadece 3-4 gün oldu. Belki diger yüzde kisimlari psikolojiktir. Daha demin salata yedim sogan falan götürdüm :) Ve bir saat geçti, koku moku yok! Önceden olsa yarin öglene yada aksama dogru kaybolurdu :)
Evet tekrar ediyorum; su saatleri en mühim olay! 2 saat su içmek yok! Yemek sirasinda su içmek yok. Yemekten önce yarim saat geçecek unutmayin. Dis firçalamayi da ihmal etmeyin koku gitti diye.
Ve son olarak ekleyeyim; Sakin karbonat zararli mi, mide mi deler, ülser mi yapar gibi seyler sormayin. Ben doktor degilim. Kendi arastirmanizi kendiniz yapin. Antibiyotik içecek kadar kafayi siyirmisken karbonatin zararini konusmak komik olur Deneyin, sonuçlari yazin bekliyorum. Ise yarayan olursa Allah razi olsun demesi kafidir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 10:36
birakinca koku tekrar gelmezse yazin denicem
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 12:30
abi valla cok sevindim adina gercekten...
birazda ben anektod vermek istiyorum asidik ortami degisitrmek derken bazik yapmak demektir asidik eksi bazik acidir
zemzem suyunun pH i 8-9 civari demissiniz buda bazik oluyor... yani ph i 7den yukari olan sulari icsekte bize yardim edebilir
burdaki en onmli sey bazik yapmak midir? asidik ortamdan uzaklastirmak mi gerekir?
peki madem oyle neden yemekten sonra 2 saat su icmicez hocam
bide bu testi ypamissiniz guzelde 2-3 hafta uygulasaniz cok daha iyi olurdu bence.. bi deneyin derim arkadslar bisey kaybetmessiniz bende memlekete gitcem haftaya o zaman denemeyi dusunuyorum
diger arkadslardan da bu yontemi bekliyioruz... bu yonetmi deneyip agiz kokusu gidipte bi daha bu foruma girmeyen insanlarda olur yapmayin , ltfen burdaki herkesin yorumu cok degerli...
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 12:35
asil soruyu sormayi unutmusum , bazi ilaclari kullanildiginda koku gidiyor ilac birakinca geri geliyor koku... peki bu sodyum bikarbonat i biraktigimizda geri gelcek mi? koku tamamen kalici sekilde gidecek mi asil sorular bunlar
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 12:42
flood yapiyorum ama k usura bakmayin
bakin internette soyle bi yazi buldum
Bakliyatlar ve sert sebzeler haslanirken, haslama suyuna karbonat
eklenirse daha çabuk yumusamalari saglanir. Karbonatin bazik özelligi
selülozun kabarmasina yardimci olur. Karbonat yine bazik özelligi
sayesinde istenmeyen kokulari yok eder. Örnegin agiz kokusu, lavabo ve
tuvaletlerdeki atik su akim yerleri, kokan ayakkabilar, buzdolabi gibi.
Çünkü karbonat kokulari kendine baglama özelligine sahiptir. Lahana,
karnabahar gibi sebzeler kükürtçe zengindirler. Bu kükürt, bu gibi
sebzeler haslanirken çözünür ve hos olmayan kokuya sebebiyet verir. Bu
tür sebzeleri haslarken haslama suyuna biraz karbonat eklemek istenmeyen
kokularin olusumunu azaltir. Bazik ortamda havadaki oksijen bu kükürt
bilesenlerini yükseltger. Ayni zamanda karbonat bu tür sebzelerin gaz
yapici özelligini de azaltir. Deodorant yerine ve terlemis ayaklar için
ayak banyosunda kullanilir. Bu uygulama en fazla haftada bir
yapilmalidir. Böcek sokmasindan sonra o bölgeye karbonatli su ile
pansuman uygulanirsa kasintiyi ve kabarmayi hemen azaltir. Genel olarak
yarim litre suda bir kasik karbonatla yapilan karisim kasintilara karsi
iyi gelir. Günes yanigina maruz kalan bölgelere de karbonatli su
faydalidir, aninda agri kesici özelligi vardir. Karbonat mide yanmasi
için de kullanilir. Mide yanmasi, midenin gereginden fazla mide asidi
salgilamasindan kaynaklanir. |
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 13:12
murat hoca burda tam tersini soylemis? kafam karisti simdi
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1737
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 16:53
Karbonati sadece ortami bazik yapmak için kullaniyoruz arkadaslar. Onun yerine market sularindan bir tanesinin PH derecesi 8 'in üzerinde onu da içebilirsiniz ama ilk baslarken karbonatla baslayin. Peki nereden mi biliyorum. Su diyetine baslarken Eri..li marka su ile denedim bu olayi ve sonuç bu kadar etkili olmasa da %40-%60 arasinda kokuda azalma olmustu. PH derecesi 7.5 olan suyu 8.5 yapiyoruz karbonatla.
Zeynep hanim, hayatimiz boyunca su içecegiz bildiginiz gibi o yüzden ne sormak istediginizi anlamadim.
Gürkan33 kardesim, yemeklerden sonra 2 saat su içemeyecegiz çünkü mide asidinin yuttugumuz lokmalari eritip sindirmesi gerekiyor. Bu da iki saat sürüyor. Bu gerçegi modern beslenme uzmanlarinin yani sira asirlar önce yasayan ibni sina dahi dile getirmis. Yemekle beraber su içilmez, yemeklerden sonra 1.5,2 saat su içilmez. Yemeklerden önce 30 dk. önce su için.
Bilimum asitli gazli içecekleri de hayatinizdan çikartin.
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 17:03
Bu arada bende geniz akintisi var, sinüzit var, septumum deviasyon ve konkalarimda sislik var bunun karbonatla ne alakasi var demeyin, çünkü bütün bunlarin hepsi bende de var. Hala geniz akintisi var ama koku yok konkalar arada sisiyor ama koku yok, dilimin üzerindeki beyazlikta azalma var vs. yani deneyin ve sonuçlari buraya yazin 3-5 gün içinde.
|
Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2015 Saat 23:01
ahahahah bombasin kardesim suyu surekli icicez aynen de zeynep sanirim karbonati ne zmana birakcaz dye sordu :))))
bundan sonra dkikat etcem yemekten sonra hemen su icilmesi yanlis o zaman...
ya herseye cozum var su burundaki konkoa sismesi bende de var gece burnumu tikiyor agizdan nefes aliyorum horluyorum dun cok kotu horlamisim arkadasim soyledi... yani ne yaparsak konkalari kucultebilirz evde? diyinki buhar soluyun ne bilyim baska cozumu olan var mi ya bu konkalari kuculttugmuzde sorun ortadan kalkar
|
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2015 Saat 18:47
Gürkan kardesim, zaten anlattim bunu. Karbonatli suyu ph seviyesini yükseltmek için kullaniyoruz yada ph seviyesi 8 üstü su içecegiz. Arastirip o suyu kullanacagiz. Hani en basit islerden biri bardaga karbonati koy üstüne su dök daha ne yapayim ben :) Günlük bir bardaga indirecegim 1 hafta sonra. Aksam yada sabah farketmez deneyecegim.
Bu arada cidden bu is çözüm olabilir hepimiz için! Yeteri katilim göremedim ben deneyen yok mu arkadaslar geri dönüs yapin lütfen.
|
Mesaj Tarihi: 09-Mayis-2015 Saat 18:51
Konka sismesi olayina cevap vermeyi unuttum. Septum deviye ameliyatindan sonra konkalar gene sisti! karbonat kullanimina basladiktan sonra sürekli sisen konkam 3 gündür sismiyor! Acaba vücud alkali olunca alerji yapan seyler ortadan kalkiyor mu ki?
|
Mesajı Yazan: ncort
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2015 Saat 00:37
Iyide omur boyu boyle yasanmaz ki. O dil beyazligi tamamen gecmezse bende surekli bi acaba kokuyor mu diye dusunce oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2015 Saat 09:08
Ncort kardesim sende tip-5 koku olabilir. Bende de su anda tip 5 semptomlari olusmaya basladi. Koku falan yok gayet rahatim ama onca zamanin psikolojisi kolay atilmiyor.
Arkadaslar ömür boyu ilaç kullananlar var! Uzun bir süre mide ilaçlari kullananlar var ve bu ilaçlar insana fayda verdigi oranda zarar da veriyor. Antibiyotik kullaniyorduk bir ara hatirlatirim! Lütfen bana karbonatli su zararli olabilir diye kullanmiyorum demeyin. Ne zarari olabilir ki eger dozunda kullanirsak. Sadece su içme saatlerinizi düzenleyin. Bunu yapmak zor geliyorsa zaten agziniz koksun bos verin. Onu yemeyin bunu içmeyi demiyorum. Gazli içecek içmezseniz çok iyi olur diyorum ama bunu bütün doktorlar söylüyor zaten. Sadece su içeceksiniz içine de biraz karbonat.
Kim basladi su ana kadar merak ediyorum lütfen buraya yazin. Size verdigim formül ömür boyunca agiz kokusuna elveda demek oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2015 Saat 11:41
Orjinalini yazan: Mehmet
Konka sismesi olayina cevap vermeyi unuttum. Septum deviye ameliyatindan sonra konkalar gene sisti! karbonat kullanimina basladiktan sonra sürekli sisen konkam 3 gündür sismiyor! Acaba vücud alkali olunca alerji yapan seyler ortadan kalkiyor mu ki? |
evet burda guzel bi bilgi olabilir bu sorunun cevabini bende merak ettim simdi Murat bey ne dusunuyor bu konu hakkinda?
|
Mesaj Tarihi: 10-Mayis-2015 Saat 20:08
Evet b vitamini kullandiktan sonra konkalatda hafif degisim oldu. Alerjilere daha mi kolay savasiyor vucut nedir. Bende tek tarafta konka sisik. Ayrica bendeki koku tip 5 degil eminim.
|
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 10:44
Özelden yazan arkadaslarin bazilarinin mesaj kutulari dolu o yüzden cevap atamiyorum yanlis anlamasinlar. Sonuçlarini lütfen bizimle paylassinlar.
|
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 20:02
Mehnet sende durum nedir? Pas tamamen gitti mi?
|
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 21:10
Agiz kokusu olan arkadaslara bir sorum olacak? Kronik yorgunluk hissediyor musunuz?
|
Mesajı Yazan: delux
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 23:04
mehmet bey mide kaynakli (gastrit reflu ) agiz kokusu olanlar icin ise yararmi sizce ?
|
Mesaj Tarihi: 11-Mayis-2015 Saat 23:31
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 00:06
evet hem de nasil! ne kadar uyursam uyuyayim dinlenirsem dinleneyim hep yorgunum hep.bunun halitozisle ne gibi bi baglantisi olabilir??
|
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 11:59
Pas tamamen gitmedi agiz kokusu %95 yok.
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 13:13
Orjinalini yazan: latte
evet hem de nasil! ne kadar uyursam uyuyayim dinlenirsem dinleneyim hep yorgunum hep.bunun halitozisle ne gibi bi baglantisi olabilir?? |
Ben de bundan süpheleniyorum.
H2S gazi uzun süre solundugu zaman unutkanlik basta olmak üzere beyinde bazi degisiklikler olabiliyor. Henüz ispatlanmis bir sey yok. Hpotez olarak insan düsünmeden edemiyor
-M
|
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 16:00
Orjinalini yazan: delux
mehmet bey mide kaynakli (gastrit reflu ) agiz kokusu olanlar icin ise yararmi sizce ? |
4 doktordan tescilli (2 dis hekimi, 1 kbb, 1 dahiliyeci) reflüm var. Dis hekimim bu dislere yüksek miktarda asit degmis cola falan da içmedigimi beyan edince kesin reflü dedi.
Askerde 500 km ye yakin kostum. Her kosu sonrasi dudak çevrem ve alt çenem yaniyordu. Kosu sirasinda çok tükürdügümden reflünün bu yanmaya sebep verdigi asikardi.
Bende reflü vardi ve iyi geldi. Tuvalet problemim vardi 3 günde 1 çikiyordum. Karbonat miktarini biraz artirdigimda günde 2 sefer bile tuvalete çikiyorum. Hazimsizlik %60-70 azalmis durumda. Yani hem mide problemi olanlar hem sindirim problemi olanlar için kesinlikle öneririm.
|
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 16:12
Hocam mutlaka o igrenç koku kronik yorgunluk yapiyordur, hatta bas agrisi bile yapabilir! Çünkü bende hep olan seylerdi.
Benim netten buldugum bir paragraf söyle;
Insanlara zarari ise bu mantarlar asiri çogalarak bagirsaklarda alkol ve çesitli zararli kimyasal maddeler üretirler. Mantarlar ne kadar artarsa, ürettikleri zararli maddeler de o kadar artiyor. Bu maddelerin kana karismasi ile karaciger tarafindan temizlenmeye çalisiliyor ama bu da vücudun bitkin düsmesine, yeterince temizlenememesi sonucunda da bagisiklik sistemi zayiflayarak akliniza bile gelemeyecek ve ucu kansere kadar dayanacak binbir çesit hastaligin (allerjik kasintilar, gida allerjileri, sivilce, akne, astim, yorgunluk, uykusuzluk, hafiza kaybi, ..vs) ortaya çikmasina zemin hazirliyor.
Bizdeki kokuya neden olan mantar ve bakterilerin etkileri.
Birde dr robert young söyle diyor;
ALKALI GIDA VE ELKTRON AÇISINDAN ZENGIN GIDALAR TÜKETMELERINI ÖNERIRIM. 30 YILLIK ARASTIRMAMA GÖRE ASIDIK GIDA TÜKETILDIGINDE BU YASAM BIÇMIMIZI OLUMSUZ YÖNDE ETKILEYEREK BIZIM KENDIMIZI HASTA HISSETMEMIZE, BEYNIMIZIN DÜZGÜN ÇALISMAMASINA, DEVAMLI YORGUNLUK HISSI IÇINDE OLMAMIZA SEBEBIYET VERIR. vÜCUDUMUZ ASIDIK OLDUGUNDA BEYNIMIZ GEREKLI ELEKTIRIGI ASIDIK ORTAMDA ILETEMEZ VE BU BIZIM DOGRU DÜSÜNEMEMEMIZE SEBEBIYET VERIR.
Büyük harf olmasi yazinin orjinalinden dolayidir. Bende küçültemedim. Kusura bakmayin.
|
Mesajı Yazan: latte
Mesaj Tarihi: 12-Mayis-2015 Saat 23:20
evet hocam özellikle son bikaç yildir unutkanlik had safhada.kokuyla uzun yillardir savastigimi da düsünürsek yazdiginiz gayet mantikli geldi.acaba benim gibi olan baska arkadaslar var mi ??
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 11:23
Hocam mutlaka o igrenç koku kronik yorgunluk yapiyordur, hatta bas agrisi bile yapabilir! Çünkü bende hep olan seylerdi.
Benim netten buldugum bir paragraf söyle; .....makas...
|
Alkali diyet hurafesi ile ugrasmayin. Alkali diyet diye bir sey yoktur. Bagirsakta da zaten mantar vardir ve hep olacaktir. Zaten bulunmalidir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 11:43
Bunlar asiriya kaçmis mantarlardan bahsediyorlar zaten. Bu mantarlarin önce bakteri formunda olduklarindan ve daha sonra mantar ve en son kanser formuna dönüstüklerinden bahsediliyor. Bizim sikintimiz bu devirde her yedigimiz ve içtigimiz seyin katki maddeli, koruyucu maddeli ve bilimum zararli maddeler ihtiva etmesi sonucu vücudumuzun dengesinin bozulmasidir.
Peki bir soru sormak istiyorum doktor bey; Madem ki alkali olmak diye bir sey yok, bu içtigim karbonatli su anaerob bakterileri nasil öldürüyor? Bunca yildir çektigim agi kokusu nasil oldu da yok oldu? Yillardir benimle yasayan dilimin arkasindaki bakteriler nereye kayboldu?
Benim bunlara cevabim; karbonat suyun PH derecesini degistirerek, bu bakterilerin yasamsal ekolojilerini bozup, oksijensiz ortamdan oksijenli ortama yani alkali ortama geçisidir.
Sizce neden?
|
Mesajı Yazan: umit
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 14:17
Bu yorgunluk ve unutkanlik bende de var sürekli.
Asagida vücudun nasil asitlestigini ve sonuçlarini, asitlesmeyi önleyici önemli bilgileri açiklayan güzel bir yazi var. Özellikle mide-bagirsak sorunlari olanlarin yaziyi okumasinda fayda var.
http://www.tijenacarkan.com/icerik/10/bedenin-asitlesmesine-neden-olanlar.html
|
Mesajı Yazan: Aleho
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 16:19
Kardesim bu kronik yorgunluk bendede var bezdim valla senin bu dedigim olaya gelince eskiden Peygamber efendimizde böyle yaparmis adida Su içme adabi bana Ibs hastasi tavsiye etmisti bunu ama pek yapmadim yemekten 2 saat sonra su içmeye gelince mide asidi bakterileri geçerimemesi için çözüm su içince mide asidi seyreliyomus
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 16:26
Peki bir soru sormak istiyorum doktor bey; Madem ki alkali olmak diye bir sey yok, bu içtigim karbonatli su anaerob bakterileri nasil öldürüyor? Bunca yildir çektigim agi kokusu nasil oldu da yok oldu? Yillardir benimle yasayan dilimin arkasindaki bakteriler nereye kayboldu? |
Karbonatin agiz kokunuzu yok ettigi sizin tespitinizdir. Aritmetik sayilar ile ölçüm yapilmadan bilinemez. Eger iyi geldiyse lütfen devam edin. Karbonatin zarari olmaz fakat "geçti" diyen sizsiniz. Yani bu sizin görüsünüz.
Ikinci konu karbonatin mikrop öldürdügü yolunda elimizde kesin bir delil yoktur. Karbonat içeren antiseptik veya dezenfektan animsamiyorum.
Bir kimyasal maddenin kokuyu ortadan kaldirmasi için mikrop öldürmesine gerek yoktur. Kokulu maddeyi çöktürebilir, sizin algi esiginizi yükseltebilir, kokulu maddeyi reaksiyona zorlayabilir, sudaki çözünürlük katsayisini azaltabilir, kokusunu degistirebilir ve daha düzinelerce sebebi olabilir. Bir madde kokuyu kesti diye mikrop öldürdügünü söylemek aceleci bir yaklasim olur.
Anaerobizmi bozan her madde anaerop bakterileri rahatsiz edecektir. Örnegin uzun zincirli hidrokarbonlar mesela benzin, (naftalin, toluen, oleik asit, fenolftalein, vesaire) anaerobizmi bozar. Agzimizi benzin ile gargara yaparsak veya naftalin çgnersek yine anaerobizm bozulur ve koku kaybolur. Simdi biz benzin anaerop bakterileri öldürür diyebilir miyiz?
Bütün metaller kokulu uçuculari çöktürür. Agziniza 1 lira demir para alin. Koku kaybolur. Simdi biz metalik para anaerobik bakterileri öldürür diyebilir miyiz? Agziniza çinko klorit alionca koku kaybolur. Simdi biz çinkoklorit anaerop bakterileri öldürür diyebilir miyiz?
nerde yanilgi bulundugunu umarim açiklayabilmisimdir
-M
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 16:52
Benim bunlara cevabim; karbonat suyun PH derecesini degistirerek, bu bakterilerin yasamsal ekolojilerini bozup, oksijensiz ortamdan oksijenli ortama yani alkali ortama geçisidir. Sizce neden? |
Bu sorunuz ayri bir baslik hak ediyordu.
Bir ortamdaki hidrojen (H) iyon konsantrasyonunun kologaritmasina o ortamin pH derecesi adi verilir.
Kologaritma, logaritmanin çarpma islemine göre tersidir yani 1/log seklinde düsünün.
Nötür ortamlarin pH derecesi 7 'dir. Eger pH=7 ise ortamin 1 litresinde 100 nmol hidrojen iyonu vardir. Ölçülen pH derecesindeki 1 birimlik artis, ortamdaki H+ iyonu konsantrasyonunda 10 kati azalma demektir. pH=8 olunca H iyonlari 10 kati azaldi demektir.
H+ iyonlari ile hdiroksil (OH) iyonlari arasinda bir tahterevalli bulunur. H+ artarsa OH- azalir. tersi de dogrudur.
Bir ortamin asitliginin artmasi H iyonlarinin artmasidir. pH derecesi 7 nin altina iner. OH- iyonlari azalir.
Bir ortamin alkaliliginin artmasi H iyonlarinin artmasidir. pH derecesi 7 nin altina iner. OH- iyonlari artar.
---
Buraya kadar anlaiysak bir sonraki basamaga geçelim böylece Tip 1 agiz kokusu kavrayin.
OH- yükselince, yani pH yükselince, yani H+ azalinca, yani sizin ifadenizle alkali ortam olusunca, beklenen felaket olur ve Oksijen ortami terk eder. Aslinda oksijen ortami terk etmez, ortamdaki oksijen gaz halinde iken H+ ile birlesir ve OH- seklinde dönüstügü için mevcut H+ azalmis gibi olur. Mekanizmasini bir kenara koyarsak alkali ortamda oksijenin baglanarak dokuyu terk ettigini gözlerinizin önünde canlandiriniz, bir kenara yazniz, tespit ediniz. Bunu aklinizda tutunuz. Biraz sonra lazim olacak.
-
Mukoza yüzeyinde gelisen bir kaç redoks reaksiyonu daha vardir. redoks hücrelerinin elektron vermeye istekliligini ifade eden envanter voltajina redüksiyon potansiyeli adi verilir. pH ile Eh tahterevalli yaparlar. Bir ortamda birisi yükselirken digeri düser.
Yani bir doku, ortam veya sivi kütlesi elektron vermeye ne kadar istekli ise voltaji o kadar negatiftir ve pH yüksektir. (Sistein, sistin, Vitamin K3, lisin, methionin ve diger aminoasitler vs)
Elektron almaya ne kadar istekli ise voltaji o kadar pozitiftir. (ozon, oksijen, metallerin hepsi, kan vs..)
Redüksiyon potansiyeli düsük olanlarin anaerop bakterileri destekledigine, redüksiyon potansiyeli yüksek olanlarin anaerobizmi engelledigine dikkat ediniz.
Simdi yukaridaki satirlarda aklinizda tutunuz dedigim bilgi ile son verdigim bilgiyi birlestirelim. Alkali ortamda agiz kokusunun kolaylastigini kolayca görmeye basladik mi?
-M
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 17:35
evet hem de nasil! ne kadar uyursam uyuyayim dinlenirsem dinleneyim hep yorgunum hep.bunun halitozisle ne gibi bi baglantisi olabilir?? |
sorununuzun cevabi cok acik uzaklara gitmeye gerek yok...
yorgun uyanmanizin tek sebebi agiz acik yatmaktir nokta. agiz acik yatarsaniz vucut yeterli sekilde oksijeni alamaz en saglikli olani burundan olandir bende ameliyettan sonra uyandigimda dinc kalkardim enerjik dinamik... nerde simdi o gunler... konkalar sis sanirim benim
sizin anlicaginiz sey ; agiz acik uyudugunuz icin emin oalbilirsiniz
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 20:39
Orjinalini yazan: Gurkan33
sorununuzun cevabi cok acik uzaklara gitmeye gerek yok...
yorgun uyanmanizin tek sebebi agiz acik yatmaktir nokta. agiz acik yatarsaniz vucut yeterli sekilde oksijeni alamaz en saglikli olani burundan olandir bende ameliyettan sonra uyandigimda dinc kalkardim enerjik dinamik... nerde simdi o gunler... konkalar sis sanirim benim
sizin anlicaginiz sey ; agiz acik uyudugunuz icin emin oalbilirsiniz |
Ya arkadasim sen herkesi kendin gibi saniyorsun ve bir de kesin ifadeler kullaniyorsun. Diger mesajlarinda boyle. Sen agzin acik yatabilirsin ve yorgun olabilirsin ama her yorgun olan agzi acik yattigi icin yorgun degil. Bu kadar kesin nasil konusabiliyorsun?
|
Mesaj Tarihi: 13-Mayis-2015 Saat 21:09
Hocam tesekkür ederim bilimsel bir sekilde açiklama yaptiginiz için. Ben sizin bildiklerinizi bilmiyorum tabiki de ve normal bir vatandas olarak sadece tecrübelerimi paylasabilirim. Tecrübe konusuna gelirsek;
Bize ikaz ettiginiz dil arkasina parmak sürüp koklamak isini buradaki herkes maalesef yapiyor ve bende yapiyorum :( ve kokladigimiz zaman o igrenç, insani kusturacak kokuyu ne yazik ki hissederiz. Ben annemden dahi bununla ilgili bir çok uyari aldim hatta yaninda konusurken araba içinde vs. beni ulu orta çok azarlamistir baskalarinin yaninda, utancimdan yerin dibine girmisimdir.
Yaklasik olarak 1 haftadir karbonatli su içiyorum (miktari günde 1 çay kasigi kadar azalttim) ve anneme kokuyu bir test eder misin deyip 5 cm yanina yaklasip hohluyorum, inadina burnuna burnuna dogru konusuyorum ve koku var mi diyorum. O da iste böyle düzenli dis firçalarsan koku falan kalmaz diyor. Bende evet öyle diyorum :)
Buradaki arkadaslardan ricam ve Murat hocanin tesviki ile sadece 1-2 kisi denek olarak yapsin bunu ve hatta sadece 2 gün devam etsin ve sonuçlari bizimle paylassin! Tek istedigim bu arkadaslardan. Onlardan antibiyotik içmesini yada zar zor hazirlanan kürler yapmalarini istemiyorum. Sadece su içme saatlerini ayarlasinlar ayni dedigim gibi ve günde üç defa yarim litre suya yarim çay kasigi ingiliz karbonati döküp içsinler. Kendimi deli gibi göstermek istemiyorum. Koku gitti arkadas! Bilerek insanlarin yanina sokulup konusuyorum ve en ufak bir tepki vermiyorlar. Lütfen deneyiniz 2 gün!
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 00:26
murat hocaminda fikrini almak istiyorum....
Ncort ; arkadasim akil var mantik var sakin bana bi bakterinin vucudunuzu yoracagini soylemeyin guldurmeyin
yorgun uyanmanin tek sebebi vardir istediginiz kbb uzmanina gidin doktor bey benim sorunum var sabahlari uyaninca yorgun uyaniyorum diyin bakalim doktor bey sizin ilk burnunzun icine bakcak konkalar sis mi diye bakin olacak seyleri soyluyorum size ve konkalarin sis oldgunu gorup eklicek burnunuz tikal mi vs tarzi sorular soracak emin olmak icin...
kisacasi istedigniz kbb uzmanina gidin diyin sabahlari yorgun uyaniyorum , diyecegi laf budur ; agzinizdan nefes aldiginiz icin oluyor...
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 10:14
Mehmet kardesim suyu böyle içmeye baslayali yorgunluk gittimi senin Gürkan senin dedigine gelince herkezde ayni olmaz örnegin ben sadece sabah lari degil gün boyu halsizim ve konustugum birisi 1 hafta ari ürünleri kullanarak anlatti bu halsizligi yani isin içinde bakteri var bende bu halsizligi candida mantarina bagladim 3 ay sarimsak yuttum söylemesi ayip diskilama sirasinda kasinti oluyordu 1 hafta sonra bitti ama halsizlik geçmedi yani ortada bakteri söz konusu bu ari ürünleri bakterilerin duvarini parçalar hatta yok eder arastirin propolis antibiyotigin etkisini artirdigi kanitlanmis.
|
Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 11:17
Gurkan33 kardes doktorlar bile senin kadar kesin konusmuyor.tipta kesin bisey yok diyorlar ki kardesim doktor onun demesi.seni tebrik ediyorum bu konuda:)
|
Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 14:58
Butun bilgi paylasan arkadaslara ve Murat Hocamiza tsk ederim.
Bu arada bendede hep bir yorgunluk var ve bende de burun deliklerinden biri tikali.
Bu arada Mehmet kardesin paylastigi bilgiyi denemekte fayda vardir zarar yoktur,diye dusunuyorum.Yani kim ne emek harcayip care olacak bir bilgi bulup paylasirsa minnettar olurum kendi adima. Gecmis olsun hepimize
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 16:54
Orjinalini yazan: cuma
Gurkan33 kardes doktorlar bile senin kadar kesin konusmuyor.tipta kesin bisey yok diyorlar ki kardesim doktor onun demesi.seni tebrik ediyorum bu konuda:) |
Birbirinizi mahcup etmeyin, ezmeyin arkadaslar. Incitmeyin. Muhtemelen mesgul iken yanlislikla klavyeden dökülmüs bir kaç söz olabilir. Affedici olun.
Basit burun tikanikliklarinin uyku derinligini azalttigi ve horlamaya sebep oldugu bilinir. Farinjiti baslatir ve azdirir. Böylece Tip 2 agiz kokusunun sebebi olabilir. Bu zaten bilinen bir seydir. Fakat beyinde oksijensizlik ortaya çikabilmesi için uyku apnesine dönüsmesi gerekir. Ancak o zaman oksijensizlik belirtileri ortaya çikabilir. Bu sebeple her burun tikanikliginda sistemik bir hipoksi durumu aranmasi pek gerekli olmayabilir.
Ancak horlamanin minimal de olsa gün içerisinde dikkat daginikligina sebep oldugunu iddia eden yayinlar okumustum. Altinda yatan sebep, daralan burun deliginden az hava geçmesi degil, horlama sirasinda uyku derinliginin azalmasi olarak degerlendirilir.
-M
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 17:31
Orjinalini yazan: Aleho
Mehmet kardesim suyu böyle içmeye baslayali yorgunluk gittimi senin Gürkan senin dedigine gelince herkezde ayni olmaz örnegin ben sadece sabah lari degil gün boyu halsizim ve konustugum birisi 1 hafta ari ürünleri kullanarak anlatti bu halsizligi yani isin içinde bakteri var bende bu halsizligi candida mantarina bagladim 3 ay sarimsak yuttum söylemesi ayip diskilama sirasinda kasinti oluyordu 1 hafta sonra bitti ama halsizlik geçmedi yani ortada bakteri söz konusu bu ari ürünleri bakterilerin duvarini parçalar hatta yok eder arastirin propolis antibiyotigin etkisini artirdigi kanitlanmis. |
Çok sükür kardesim yorgunluk hali %70-%75 oraninda azaldi. Sabahlari yataktan kalkamazdim gün içerisinde ise is yerinde 1 saat kestirirdim yoksa o gün benim için bitmezdi. Simdi daha dinç kalkiyorum ve gün içerisinde uyumadan rahatlikla idare edebiliyorum. Bu benim için büyük bir sorundu ve halloldu. Buda karbonatin bazi bakteri yada mantarlari öldürdügünü yada alkali suyun faydalarindan biri oldugunu gösterebilir.
Bu arada kim basladi içmeye benim tarif ettigim gibi?
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 17:40
Bu arada kisa bir bilgi geçeyim; galiba rehavete kapilip dis temizligine önem vermemem sonucu ve özellikle bu sabah kahvaltida yedigim koku yapici sandviçten (kasar,salam,pastirma ve kavurma :D ) sonra, dil arkasinda bir süre sonra önceye nazaran %50 daha hafif bir koku olustu ki bu bile su an ki halim için felaket demek :) Aklima dis firçalamak geldi ve disimi, dilimi firçaladim. Sonuç: mükemmel.
Önceden disimi dilimi günde 10 kerede firçalasam en fazla 5 dk fayda veriyordu, birde simdiye bak koku sifir :)
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 20:47
Evet,kesinlikle Murat Hocamin yazdiklarina katiliyorum.
Lutfen birbirimize kirici laflar yazmayalim.
Cunku zaten hepimiz bu koku problemimizden kahroluyoruz,psikolojok aci cekiyoruz!
Sevgide yarisalim arkadaslarim.
Mehmet kardes senin yazdiklarini uygulayacagim bu gunlerde ve gelismeleri paylasirim tabiki.
Cunku her emek karsilik saygiyi hak eder ve karsiligi olmalidir.Yani neticeyi bilmen kesinlikle hakkindir.
Bu ara bende radikal baska bir sey deniyorum.Bakalim eger olumlu neticelenirse,burda paylasirim tabiki.
Sevgiyle kalin
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 20:51
Duzeltme...
Cunku her emek saygiyi hak eder,yazmak istedim.
|
Mesaj Tarihi: 14-Mayis-2015 Saat 23:55
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 10:03
Dil pasinda %20 lik bir azalma mevcut. Ne olur dil pasi bilemiyorum. belki orani artirmaliyim.
|
Mesajı Yazan: umit
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 11:32
Yemeklerden sonra asiri gaz ve siskinlik gibi mide bagirsak sorunlari yasayan, IBS belirtilerine sahip, B12 vitamin eksikligine bagli yorgunluk, bedende güçsüzlük hissine sahip kisilerin Gluten'e karsi alerjik reaksiyonu olabilecegi de dikkate almaniz gerekebilir.
http://www.prognosnls.com/gdo---gluten-intolerans-.html
Son zamanlarda benim dikkatimi çekti, ekmek, bulgur gibi bugday ürünlerini yedikten sonra son 2-3 yildir ara ara yasadigim bu alerjik reaksiyonlar artmaya basladi bende. Bu gluten intoleransi ile birlikte konka sismesine bagli burun tikanikligi ve dil pasi da artiyordu. Okudugum bir yazida bagirsak ve mide rahatsizliklarinin sinüzit gibi üst solunum yollari enfeksiyonlarini da tetikledigi yaziyordu, ne kadar dogrudur bilemiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 11:41
Amacim kimseyi kirmak degildi.sonucta bende burdaki herkes gibi agiz kokusuna care bulmaya calisan bi vatandasim.ama burda paylasimda bulunurken kesin net ve israrci ifadeler kullanmamaya dikat edersek daha iyi olacagini dusunuyorum.sonucta biz doktor degiliz.senin sorunun kesinlikle sudur hangi doktora sorarsan sor gibi ifadeler de hic hos degil.bu gibi ifadeler burayi okuyan bazi arkadaslari yanlis yonlendiredebilir.
|
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 13:07
Mesaj Tarihi: 15-Mayis-2015 Saat 19:46
Evet gürkan hala yok. Hatta bugün deneme amaçli çok az miktar karbont miktarini artirdim sanki çok daha ferah bir nefesim var gibi hissediyorum su an da. Sizce yarim litreye yarim çay kasigindan çok az daha fazla atarsaniz daha etkili olacagi kanaatindeyim
|
Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 10:58
simdi toplamda kac gundur kullaniyorsunuz karbonati
ve kac gundur koku yok
|
Mesajı Yazan: vekol
Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 11:12
Hocam peki sizin koku burundan da geliyor muydu benim koku burundan da geliyor bu sizce neyle alakali olabilir
|
Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 19:37
Burundan da geliyordu. Her yerden geliyordu :) Arkadaslar bakin koku nedeni anaerob bakteriler! Midede helikobakteriler vs. Bunlari öldürmek için ortama oksijen gitmeli. Karbonat ile bunu sagliyoruz. 10 gündür kullaniyorum 10 gündür koku yok. Üstüne üstlük 3 günde 1 kez tuvalete çikan ben simdi 2 günde bir veya 1 günde 1 hatta 1 günde 2 kez bile çikabiliyorum. Çok faydasi var. No poo olayina da girdim hazir karbonat varken. Saça da baya faydasi oldu yaglanma gitti :) Aman siz denemeyin!
|
Mesajı Yazan: vekol
Mesaj Tarihi: 16-Mayis-2015 Saat 23:41
Hocam peki karbonati uyguladiktan ne kadar süre sonra koku kesildi benden yarindan itibaren uygulamaya basliycam
|
Mesaj Tarihi: 17-Mayis-2015 Saat 13:49
Mesajı Yazan: delux
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2015 Saat 07:08
mehmeh abi dun sadece oglen icmisdim simdi sabahda icdim sanki etkisini hisseder gibi oluyorum midedeki kokuyu bastirmis bir his var icimde..
|
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2015 Saat 12:32
Bu is hissiyatla olmaz kardesim ya vardir, ya yoktur. Düzenli su içilmeli. Günde 2-2.5 lt. su içilecek. Bunun 1-1.5 lt.si karbonatli olacak. Saatlerini yazdim ana mesajda. Aklina takilan bundan sonra özel yerine buradan sorsun ki herkese ayni açiklamayi yapmak zorunda kalmayayim hemde herkes faydalansin.
|
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2015 Saat 16:16
Mehmet ve Umit kardes,guzel bilgiler paylasiyorsunuz.Ayrica Cuma kardese de cok tsk ederim verdigi bilgiler icin.
Burdaki ufacik bir bilgi cok ise yarayabilir.
Katki sunan herkese kendi adima tsk ederim.
|
Mesaj Tarihi: 18-Mayis-2015 Saat 20:57
Bugün et yiyordum yaninda sogan servis etmislerdi. Ben bir sogana baktim bir ete yillarin hasreti :) Neyse, yemek bitmek üzereyken aklima geldi artik koku olmadigi gömüldüm sogana :D Kolay degil, psikolojiden kurtulamiyor insan. Aradan 1.5 saat geçti ne su içtim ne de baska bir sey sogan kokusu %85 yok oldu :) Agzinin kokmamasi çok hos bir duygu. Diger arkadaslarda gerek bu yöntemle olsun gerekse diger tedavilerle olsun sihhatlerine kavusmasini Allahtan niyaz ederim. Bir nükte olarak paylasayim dedim...
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 19-Mayis-2015 Saat 11:29
mehmet bu karbonat olayina ne kdr süre daha dvm etmeyi planliyorsun bi süre sonra birakacak misin yoksa sürekli dvm etmeyi düsünüyor musun bi de ilk basta sabah ögle aksam kullandigini söledin su an hala günde 3 kez mi kullaniyorsun yoksa sabah ve aksam olmak üzere 2 ye düsürdün mü cvplarsan sevinirim
|
Mesaj Tarihi: 19-Mayis-2015 Saat 13:51
Arkadaslar neden birakayim ki karbonati? 19 litrelik damacanama 1 yemek kasigi atiyorum. (tabi önce kaynar su döküp çözüyorum.) Sadece agiz kokusu için degil, bagisiklik sistemim ve ayni zamanda sindirim sistemim için çok iyi
|
Mesaj Tarihi: 19-Mayis-2015 Saat 14:01
Mehmet kardesim ben normal karbonatla yapiyorumda faydasini görmedim ilk gün geçer gibi oldu ama gitmedi ben ingiliz karbonatiylami denesem acaba bütün eczanelerde satiliyormu?
|
Mesaj Tarihi: 19-Mayis-2015 Saat 17:55
Evet satiliyor. Su saatlerine dikkat ettiniz mi? Su miktariniza dikkat ettiniz mi? Arkadaslar saf bikarbonatla deneyiniz. Marketlerdekilerin içinde baska seylerde var.
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 08:29
Mehmet senin yontemi denicem bakalim.ama kendime gore duzenleyerek:)cok su icemiyorum malesef midem bulaniyor.hergun 1 bardak suya yarim cay kasigi karbonat atip icicem bakalim etkisi olacak mi..
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 10:11
Pek fayda görecegini zannetmiyorum ama yine de denemekten zarar gelmez. 1 bardaga yarim çay kasigi az olur 2 bardaga yarim çay kasigi at.
|
Mesajı Yazan: sayko
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 12:56
Mehmet bey sadece sabahlari aç karinla yemekten önce içiyoruz degilmi, öglen ve aksam yine aç karinla falan degil degilmi? Sabah mesala kaç bardak su içmeliyiz?
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 15:50
Cuma asil mesele su içmekte ne kadar fazla su olursa o kadar iyi olur karbonatta hizli yayilir ben Kbb a gittigimde sinizit vs çikmadi doktor günde en az 3 litre su içmen lazim dedi bide bolca burun temizleme kiti kullanmami önerdi
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 18:10
Arkadaslar son kez yaziyorum artik sorulacak bütün sorulari cevapladigima inaniyorum. Son kez yaziyorum;
Sabah kalktiniz, mutfaga gittiniz. 500 ml. su için. Bunun içine yarim çay kasigindan biraz fazla ingiliz karbonati atin (eczaneden alin) Yarim saat geçmeden kahvalti etmeyin. Kahvaltidan ve her ögünden en az 2 saat geçene kadar su içmiyoruz! Yine ayni sekilde 3 ögünden yarim saat önce su içiyoruz ve o yarim saat gene bir sey yiyip içmiyoruz. Aralarda istedginiz kadar su içebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken sey su saatleri! Günde 2.5 lt su içeceksiniz. Ben 1 litre içer içmezdim. ama çok sükür alistim ve çok rahatim. Unutmayin vücut susadiginin farkina varmayabilir. Siz hedefiniz olan 2.5 litre suyu mutlaka içeceksinz. Yemeklerle beraber çay, ayran içmiyoruz ilk bir hafta. Colayi ve gazli içecekleri hayatinizdan çikartin!
Günlük içeceginiz su miktarinin 1 litresini karbonatli içeceksiniz. Yarim litre sabah, yarim litre aksam yemeginden 2 saat sonra. Ama ilk hafta öglen yemeginden önce de yarim litre karbonatli su için.
Hazirlamakta zorlanan arkadaslar 1.5 lt.lik suyu aksamdan hazirlasin ve içine 1,5 çay kasigi karbonat atsin. Karbonatli suyu oradan içsin miktarina uyarak ve geri kalan suyu normal içsinler. Içtiginiz normal suyun PH derecesi 7.5 ve üstü olsun.
Soracaginiz baska sorular olursa cevaplarim ama artik hangi karbonat olacak, ne kadar su içecegim, içmesem olmaz mi gibi sorular sormayin. Herkesin dünyasi kendine. Ben bu %100 herkeste ise yarar demiyorum ama bir çogumuzda ise yarayacagini biliyorum. Tek amacim birinizin daha kokudan kurtulmasidir.
Kullanimi zararsizdir.
NOT:Yüksek tansiyonu olanlar karbonat miktarini yari miktarda kullansin.
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 18:13
Eklemeyi unuttum; Suyun içine karbonati atmiyorsunuz. Önce karbonat üstüne onu fokurdatacak kadar az miktarda kaynar su ilave ediyoruz sonra su. Yada suyun içine hariçte bir cezvede sicak su ile çözdügünüz karbonati ekliyorsunuz. Hepinize agiz kokusu günler dilerim :)
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 20:09
Bir bardaga yarim cay kasigi cok olur,demek istedin sanirim Mehmet kardes!?
|
Mesajı Yazan: aysel
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 20:11
Merhaba arkadaslar ben normal karbonatla denedim faydasini göremedim. Ama bence mehmet beyin dedigi gibi ingiliz karbonatiyla denemek faydali olabilir suan bulamam diye denemedim. karbonatin bir çok hastaliga derman oldugunu okudum kanser vs. Bu yüzden deneyebilen arkadaslar denesin sonuçlara bakalim.
|
Mesaj Tarihi: 20-Mayis-2015 Saat 23:11
Orjinalini yazan: mahoni
Bir bardaga yarim cay kasigi cok olur,demek istedin sanirim Mehmet kardes!? |
Aynen öyle
|
Mesaj Tarihi: 21-Mayis-2015 Saat 15:13
Murat hocam, bir sey dikkatimi çekti. Uzun süre yemek yemedigim zaman agzi kokmayan insanlardaki gibi hafif bir agiz kokusu oluyor, yani açlik kokusu oluyor ama çok hafif. Yemek yedigim zaman tamamen geçiyor koku. Önceden yemek yemezsem koku acayip boyutlara ulasirdi. Geçirmek için bir sey yedigimde ise bu sefer yemegin kokusu igrenç olurdu. Simdi yiyorum ve 3-5 dk içinde yemeginde kokusu gelmiyor. Yani sadece agiz kokum degil bünyemde normale döndü. Çünkü; normalde bir insan uzun zaman yemezse agzinin bir miktar kokmasi gerekir zannimca. Bir anektod olarak anlatayim dedim.
|
Mesaj Tarihi: 21-Mayis-2015 Saat 15:16
Bu arada arkadaslar yabanci forumlarda ben yazmadan evvel bunu kullananlar varmis. Özellikle mide ve sindirimden kaynakli agiz kokulari ve ek olarak koku burundan falanda geliyorsa, onlarda harika sonuçlar olusturmus. Tabi su saatleri ve miktarina dikkat edilerek.
|
Mesajı Yazan: Eso90
Mesaj Tarihi: 21-Mayis-2015 Saat 22:15
Mehmet bey, yazdiginiz yöntemi mutlaka deneyecegim, çok tesekkür ederim. Yalniz kisa bir sorum olacak, karbonatli suyu öglen ve aksam yemeklerden 1/2 saat öncemi yoksa yemeklerden 2 saat sonra mi içecegiz? Sabahlari kalkinca aç karnina içilecek ve yarim saat sonra kahvalti edilecek ve 2 saat su içilmeyecek demissiniz, orayi anladim, fakat öglen ve aksam da ayni yöntemmi? Tam anlayamadim orasini kusura bakmayin. Sanki bazi yerlerde karbonatli su öglen ve aksam yemeklerden 2 saat sonra içilecek demissinizde, saniyorum bu nokta önemli onun için emin olmak istedim. Tesekkür ederim tekrar.
|
Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2015 Saat 10:10
7 mesaj yukarida gerekli açiklamalar yapildi. Lütfen okuyunuz.
|
Mesaj Tarihi: 22-Mayis-2015 Saat 10:36
Karbonat gibi çok bilinen bir maddenin, olasi zararlarindan gözü korkan arkadaslarim için bir kaç çift laf edecegim.
Beyin yikamasi sayesinde bugün bir çok konuda saglikli kararlar veremiyoruz. Bunlardan birisi de süphesiz ki TIP. En ufak bir bas agrisinda agri kesici içecek kadar akil tutulmasi yasiyoruz. Antibiyotik gibi bütün vücudun bagisiklik sistemini zayiflatan haplari leblebi gibi yutuyoruz. Millet hastaliklardan dolayi kiriliyor. Çünkü modern tip hastaligin kaynagini degil, aksine sonucunu geçici olarak tedavi etme yolunu seçmis durumda. Antibiyotik içen arkadaslar kokuyu degil kokuya neden olan bakterileri öldürüyor. Ama bakterilere neden olan seyi bilmiyoruz.
En basit örnek günlük kullandigimiz sampuanlar, dis macunlari vs. onlarca kimyasal madde barindiran ve bizi bir sekilde etkileyen ve haklarinda bir sürü spekülatif yorumlar barindan ne idügü belirsiz bileskenler...
Ben diyorum ki; hadi doktorlar benim agiz kokumu geçirsin! Onlarca doktora gittim neden beni tedavi edemediler? Neden ilaçlari bir ise yaramadi? Belki sagligimi daha çok bozdu. Kullandigim reflü ilaçlari madem ki karbonatla ayni etkiyi yapiyordu da, neden reflüm rahatlamadi, neden agiz kokum geçmedi? Bana söyle olabilir böyle olabilir yerine sudur budur diyemediler! Bir dis hekimi dilini kesmemiz lazim dedi gülerek ve yaninda hanimi vardi ne kadar üzücü ki o da bir dis hekimiydi ve o da güldü. Bu mu bana vaat ettiginiz sifa, dilimi kesmek mi? Seneler boyunca arkadas ortamimin iyi olmasina ragmen yanlarinda konusamadim hep açik havalarda uzakta oturdum! Geziye çok gitmek istedigim halde otobüste agzim kokar diye gidemedim. Ne biçim adamsin dediler ama ben diyemedim hastaligimi. En güzel yillarim ve zamanlarim mahvoldu.
Kendi hastaligimi kendim tedavi ettim! Bunu da su içerek ve içine yarim çay kasigi karbonat atarak yaptim!!! Bu karbonati, milyarlarca dolarla oynayan ilaç firmalari üretmedi diye küçümsemek yada korkmak mi gerekiyor. Asil korkmaniz gereken o dolandirici ilaç firmalaridir. Allah ellerine düsürmesin.
|
Mesaj Tarihi: 23-Mayis-2015 Saat 13:03
Mukemmel bir yazi,ve içimizdeki isyanin disa vurumu cok guzel ozetledin Mehmet kardes.Buldugun sey sana iyi geliyorsa,o senin ilacindir,yapistir gitsin!
Seni tebrik ediyor ve arastirmalarin,emegin icin de tesekkur ediyorum. Bence bu yaziyi kopyalayip,gittigimiz,ama kendini bilmez doktorlara okutmamiz lazim. Sifalar diliyorum herkese
|
Mesajı Yazan: Magdur42
Mesaj Tarihi: 23-Mayis-2015 Saat 23:28
Vay be.. Gerçekten bu psikolojiyi bunu yasamadan kimse anlamaz.. Eski arkadaslarim denk geliyor tanimamazliktan gelip uzaklasiyorum oradan. Sadece benden tiksinmesin aklnda o eski agzi kokmayan çocuk olarak kalayim istiyorum. Okulda derslere gitmek istemiyorum kimseyi rahatsz etmemek için. Bahar senlikleri vardi gitmedim. Sayamadigim binlerce olay olmustur. Sizlerde de oluyordur. Allah yardimcimiz olsun. Ben söyle düsününce biraz da olsa içim rahatliyor. Bu da Allahin bize verdigi bir imtihan. Sonuçlari belki bizi cennete götürecek. Allah bir hastalik yarattiysa onun sifasini da yaratmistir. Kardeslerim herkese sifalar diliyorum...
|
Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 24-Mayis-2015 Saat 10:47
mehmet harbiden güzel yazi duygulandirdin kardesim.
suan ben ilaç tedavisindeyim koku gitti diyebilirim. ama tekrar gelmeyecegi ne malum ? eger gelirse karbonatli suyu deneyecegim ama suan bekleyip görücem.
benimde aklima bu agiz kokusu yüzünden üniyi bitiremem ve bu zamana kadar kiz arkadasimin olmamasi geldi. hayatim alt üst oldu 10 yil içinde.
haziranda askere gidiyorum kokuyu çözmüs bir sekilde bakalim orda geri gelecek mi allah bilir.
|
Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2015 Saat 16:47
3 gündür içmiyordum ve bugün tekrardan içtim yarim bardak karbonatli suyu. Dünde alabildigine balik ve sogan yedim, bilirsiniz fena bir ikili. Sonuç hala mükemmel. Yani 10 günlük tedavinin ardindan 3 günde bir yarim litre suyun içine yarim çay kasigi karbonat atarak sabahlari içtiginiz takdirle gayet istikrarli sonuçlar alabilirsiniz. Bir sonraki hedefim 1 hafta içmemek. Eger ise yararsa süper olur. Bu arada yemelerden hemen sonra dis ve dil firçalamak süper faydali haberiniz olsun.
|
Mesaj Tarihi: 26-Mayis-2015 Saat 20:19
Mehmet kardesim ben 3 gündür kullaniyorum ama sonuç iyi sonuç alamadim maalesef ilk gün geçer gibi oldu ama geçmedi bogazim sürekli doluyor agzimda koyuluk var senin agi kokun nidazol flagly ile felanmi geçiyodu birde kullandigin Ingiliz karbonati ve su hazirsa markasini yazarmisin ben bu karbonati kullaniyorum sonuç alamadim http://www.oroilaclari.com/images/oro-urun-ingiliz-karbonatib.jpg
|
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2015 Saat 07:43
Demek ki sende nokta atisi yapilip tedavi edilecek bir rahatsizligin var. Bende nidazol içince koku tamamen geçiyordu. Reflü vardi. Burunda konka sismesi ve deviasyon. Burundan koku gelmesi. Açken ve tokken asiri agiz kokusu.
Karbonat etki etmedigine göre, agiz içine tekrar baktirmani öneririm.
|
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2015 Saat 13:01
Baktirdim hemde kaç sefer hatta en iyi kamerayla esnek olanla bogazima iyice bakildi Kbb yogun reflün var ses tellerin hasar görnüs dedi Gastroya gittim reflü yok dedi anlamadim geniz akintisi hissediyorum bogazim doluyo hele sabahlari kalktigimda yarim saat bogaz temizliyorum sen bana kullandigin karbonatin markasiyla suyun markasini söyle bu sudaki mineraller Ph vs de önemli diyosun zaten hemen deneyim Kbb a bidaha gitcem ama gene bisey yok diycek kesin
Ayriyetten baligi sürekli yermisin ve hangisini yersin Sorma nedenim bi sfer bende Hamsi+B vitamini kombinasyonu ve Benoxol kullandgimda koku 2 gün gitmisti bi balikla bi baglanti varmi onu ariyorum
|
Mesajı Yazan: afaff
Mesaj Tarihi: 27-Mayis-2015 Saat 21:04
Ayriyetten baligi sürekli yermisin ve hangisini yersin Sorma nedenim bi sfer bende Hamsi+B vitamini kombinasyonu ve Benoxol kullandgimda koku 2 gün gitmisti bi balikla bi baglanti varmi onu ariyorum |
aleho balikla sürekli bi baglanti kurmaya çalisiyorsun ben sana yardimci olayim eger kokuyu balik mi geçirdi geçirmedi mi anlamak istiyorsan omega 3 hapi kullan ise yararsa balik geçirmistir yaramazsa baligi unut
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 06:04
Baktirdim hemde kaç sefer hatta en iyi kamerayla esnek olanla bogazima iyice bakildi Kbb yogun reflün var ses tellerin hasar görnüs dedi Gastroya gittim reflü yok dedi anlamadim geniz akintisi hissediyorum bogazim doluyo hele sabahlari kalktigimda yarim saat bogaz temizliyorum sen bana kullandigin karbonatin markasiyla suyun markasini söyle bu sudaki mineraller Ph vs de önemli diyosun zaten hemen deneyim Kbb a bidaha gitcem ama gene bisey yok diycek kesin
Ayriyetten baligi sürekli yermisin ve hangisini yersin Sorma nedenim bi sfer bende Hamsi+B vitamini kombinasyonu ve Benoxol kullandgimda koku 2 gün gitmisti bi balikla bi baglanti varmi onu ariyorum |
Seninde mi dilinin arkasi beyaz onleri normal? Bazen onlerde de beyazlik oluyor genelde benim ama asil koku yapan yer arkasi.
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 11:44
Baligi sürekli yemem arada sirada yerim ama yedigim zaman agiz kokum daha asiri bir sekilde kendini belli eder. Vallahi kardesim karbonatin markasinin bir önemi oldugunu zannetmiyorum. Çünkü içindeki etken madde sadece kendisi = sodium bikarbonat. Markanin ne önemi var? Dr. oetker in karbonatina baktim o da katki maddesiz. 20 yada 25 grami 75 kurus. Hemen hemen ayni para eczane ile. Içtigim su Erikli su. Tekrardan dene bakalim ama saatlere dikkat et. Belki faydasini görürsün insAlah.
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 17:13
Valla bilmiyorum beyler deniycem biseyler Ph degeri 8.5 üzeri su deniycem ve günde 3 litre felan içecem
Ncort bu dildeki beyazlik olayi karisik Ibs hastalarinada sordum onlarinda dilinde beyazlik varmis
ama sadece sabahlari az bi koku oluyo sonra gidiyo diyo dislerini dilini firçaliyomus fayda etmiyomus
Gaitada helico testide negatif çikti benim galiba sorun tükürük bezinde ya agzimda yogunluk var bazen tuzlu gibi tat oluyo agzimda bogazimda sürekli doluyor özellikle yemekten sonra hemen banyoya bogaz temizlmeye gidiyorum bakalim gene gidecm Kbb a bu sefer tükürük bezi mevzunu açacam ilkinde günlük en az 3 litre su iç dediydi ama bakalim bide tükürük bezine baksinlar tas felan vardir belki bu agiz kokusu yüzünden koskoca hastaneyi bezdirdim arayip döküyolardi daha sorununuz bulunmadimi diye :D bende baska hastaneye basladim Insallah bunlar bezmeden hastalik bulunur tersine birde günde sadece 1 yere muayene olabiliyomusuz
|
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 18:11
Kardesim ben senin karbonat meselesine baslamak istedim de bir denk gelmedi sinavlar oldugundan. Bende senin su su meselesine dikkat etmeye çalistim içine karbonat atmasam da sabah kalktigimda su içtim yarim saat birsey yemedim. Ve yemekten snra 2 saat su içmedim. Bunu düzenli bisekilde yaptm. Meyve eksik etmedim. Soda içtim günden 1 tane. Su anda kokum yari yariya azaldi. Insallah iyilesirim senin gibi. Allah senden razi olsun
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 18:47
B. Vitaminleri biberiyede dogal olarak var biberiye cayi icmeyi gargarasi yapmasi deneyen oldumu?
|
Mesajı Yazan: evian
Mesaj Tarihi: 28-Mayis-2015 Saat 18:59
Ben cok uzun zamandir tedavi olmaya calisiyorum.belki yuzlerce degisik recette denedim lakin négatif.cok analiz cok tarama ve dort ameliyat gecirdim degisiklik olmadi sonki check up ta antigène carcino embryonnaire 78 ng cikti ve tumorden suphelendiler.comple makinadan gectim mideye cigerlere ve bagirsaklara camera ile baktilar birsey yok her résultat temiz sadece sinusite cikti yine yine yaptirdim testi buseferde a.c.e.70 ng cikti Hayirlisi insaAllah kulak burun ve bogazimda n cok rahatsizim ben sol taraf hep
|
Mesaj Tarihi: 29-Mayis-2015 Saat 09:12
Magdur42 umarim en kisa zamanda karbonati denersin 75 kurusa 25 grami. Buda nereden baksan 10 gün gider. Arada sirada hafif koku oluyor yediklerimden dolayi, sizde de olabilir! Bu durumda hemen dilimizi firçaladik mi koku falan kalmiyor gene uzun süren temizlik ve ferahlik hissediyoruz. Insallah bir an önce denersin ve sonuçlarini bizimle paylasirsin Magdur42
|
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2015 Saat 00:00
Bugun arkadaslarla mangal yaptk kimse benden tiksinmedi :) koku baya azaldi hissediyorum ama var ynede tabi. Deneyecegim bir an evvel sonuçlari paylasacagim. Su temizleyip gidiyor belkide bol bol su içiyorum. Hijyen çok önemli bence bizler için. Insallah en kisa zamanda kurtulurum. Bu arada bahar alerjim var benm sabahlari kalkinca burun dolu oluyor. Sinüsleri de bunun sayesinde iyice temizliyorum.
Aklima gelmisken söyleyim arastirdigim birseyi. Dis macunlarinin bazilarinda titanyum dioksit diye birsey var zararli birsey oldugunu duydum. Bende dogal dis macunu aldim. Kimyasaldan uzak durmaya çalisiyorum. Murat Hocam titanyum dioksit ile ilgili bir bilginiz var mi
|
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2015 Saat 16:25
Mehmet gidisat nasil halen agiz kokusu ve agiz koku kalmasi yokmu
|
Mesaj Tarihi: 04-Haziran-2015 Saat 22:35
Koku falan yok 2 günde 1 bardak su içiyorum karbonatli hepi topu bu.
|
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2015 Saat 14:01
Az bir koku olursa belki anlayamazsin. O yuzden ailenden birine 0 ile 10 arasinda bir deger vermesini soyle. Bazi kisilerin de agizlari cok az kokuyor bu bile igrenc bence.
|
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2015 Saat 11:45
Yok kardesim, annemin yanina sokulup konusuyorum. Kadinin koku hassasiyeti var, vazo bile alsa koklar :D Önceden sürekli beni tenkit ederdi simdi agzini açmiyor. demek ki koku yok. Zaten soruyorum merak etme
|
Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2015 Saat 10:32
Mehmet seninki nidazol flagly kullandiginda geçiyomuydu Bu sorunu internetten bi Kbb doktoruna sordum dedim birsürü doktora gittim hepside biseyin yok diyo ama çevrem agzimin koltugunu söylüyo dedim verdigi cevap O doktorlarin sizde bisey yok demesi olmadigi anlamina gelmez dogru doktoru bulana kadar devam edin
|
Mesaj Tarihi: 07-Haziran-2015 Saat 12:52
Bir sey fark ettim dün. Kasar almistim, marketten degil ama kaliteli olanlardan. Biraz fazla yedim ve agiz kokusu olustu!!! Hemde önceki gibi. Her neyse aksam oldu koku azaldi. Yemekte bol sogan yedim denemek için. Sogan kokusu 1 saat içinde %90 azaldi. Önceden olsa 25-30 saat arasi kalirdi sogan kokusu. Simdi süpheye düstüm. acaba süt ürünleri özellikle kasarin ne gibi bir etkisi olabilir. Murat hocam yardimci olabilir misiniz? bir ara bagirsak floarisinin bozuk olabilecegi ile ilgili bazi seyler okumustum. Bazi besinleri tam sindiremezlermis. Yani kabizlik veya ishal olmak ile ilgili bir durum degil, bagisiklik sistemini bozmaya kadar gidiyormus is. Siz ne diyorsunuz hocam?
|
Mesaj Tarihi: 08-Haziran-2015 Saat 12:28
Valla sen kasar dedinya Mehmet direk aklima eski beslenme tarzim geldi ben spor Yapan biriyim sütte protein açisindan önemli günlük 1 litre pastörize süt alir içerdim buz sütü sabah açki karnina içerdim agiz kokum ondan sonra basladi acaba bu süt ürünlerinin fazla tüketilmesi bi bakteriyemi yol açti 2. Tahmininde çok fazla makarna yerdim ve fazla çignemezdim acaba tükürük bezi islevi azaldida bi bakterimi engelliyor çünkü flagly felan kullandiginizda agzimiz ferah oluyo tükürükte artiyor
|
|