sakiz ile geçiyorsa?
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1933
Tarih: 01-Mayis-2025 Saat 22:35 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: sakiz ile geçiyorsa?
Mesajı Yazan: firindamakarna
Konu: sakiz ile geçiyorsa?
Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2015 Saat 01:08
merhaba hocam ve arkadaslar.. Bir sorum olacak forumdaki arkadaslarin yaptigi ingiliz karbonati denedim kokudan %20 falan eser kaldi hala içiyorum bazen hiç koku olmadigi da oluyor karbonat içerken bide gün içinde sekersiz sakiz çignersem 7/24 nefes kokusu olmuyor tertemiz oluyor.. Ben sürekli sakiz mi çigneyecegim tükürük artirici veya tavsiyeniz var mi acaba tesekkür ederim simdiden.. Birde sorum var sakiz çigneyince cok gaz cikartiyorum hava yuttugum için mi yoksa midemdeki gazi mi bosaltiyorum :)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2015 Saat 14:55
Orjinalini yazan: firindamakarna
merhaba hocam ve arkadaslar.. Bir sorum olacak forumdaki arkadaslarin yaptigi ingiliz karbonati denedim kokudan %20 falan eser kaldi hala içiyorum bazen hiç koku olmadigi da oluyor karbonat içerken bide gün içinde sekersiz sakiz çignersem 7/24 nefes kokusu olmuyor tertemiz oluyor.. Ben sürekli sakiz mi çigneyecegim tükürük artirici veya tavsiyeniz var mi acaba tesekkür ederim simdiden.. Birde sorum var sakiz çigneyince cok gaz cikartiyorum hava yuttugum için mi yoksa midemdeki gazi mi bosaltiyorum :) |
Hemen düzelteyim. 7/24 degil, dogrusu 24/7 olmalidir
tiklayiniz
http://blog.aydinmur.com/genel/7-24-yanlistir-dogrusu-24-7-dir.html - tiklayiniz
Karbonatli su içilmesi konusuna çok sicak bakmiyorum.
Fazla sakiz çignemek hava yutmaya bagli gaz, içerisindeki fenil alanine bagli ishal yapabilir.
Agzinizi kullanmadiginiz zamanlarda, dudaklar kapali, disler aralik konumda salya biriktirin. Bu sizin agzinizi nemli tutacaktir
-M
|
Mesajı Yazan: ismimnefarkeder
Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2015 Saat 20:54
benim de kafama takilan bir soru bu.sakiz çigneyince koku kayboluyor.acaba neye iyi geliyor?
|
Mesajı Yazan: firindamakarna
Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2015 Saat 20:43
Orjinalini yazan: ismimnefarkeder
benim de kafama takilan bir soru bu.sakiz çigneyince koku kayboluyor.acaba neye iyi geliyor? |
Bildigim kadariyla sakiz cignedikce tukuruk artiyor ve tukuruk midedeki asidi minimum seviyeye getiriyor bu yuzden. Diger bi sorum var simdi karbonat tavsiye edilmese de hocamiz tarafindan arkadaslara ve bana yardimci oldugu kesin ben onun yerine asidi dengeleyici mide koruyucu haplari kullansam ise yarar mi acaba?
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2015 Saat 19:38
Hocam, 7/24 ifadesindeki "/" kesir isareti degil. Eskiden taksim, simdi slash denilen isaret. Sanirim, yabancilardan geçen bir terim. Yabancilarin "and" yerine "&" kullanmalarina benzer bir kisaltma olmali.
Sayisalim iyi degil ama kesir olarak da kabul etmek mümkün degil gibi. Çünkü birisi saat cinsinden digeri gün cinsinden kavramlari ifade ediyor. Hocalarimizin klasik "Elma-armut" dedikleri türden.
Agiz kokusuna gelince, Devedikeni sütü(milk thistle) karaciger temizleme konusunda basarili mi acaba?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2015 Saat 12:30
/ isareti uluslar arasi kabul görmüs bir bölme isaretidir. Hem pay hem de payda zaman birimidir. Hatali kullanilagelmektedir.
Devedikeni sütünü bilmiyorum
-M
|
|