Dis beyazlatma
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Agiziniz ve disleriniz ile ilgili sorularinizi burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2645
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 18:06 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Dis beyazlatma
Mesajı Yazan: Kelime
Konu: Dis beyazlatma
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2020 Saat 20:09
Selam hocam, agiz kokusu ile alakasi yok sanirim ama dis beyazlatma dislere zarar verir mi? Genellikle disleri asindirdigi incelttigi inanci var. Dis hekimleri ise zarar vermez diyor, bir dis hekimi "Bir bardak kola içmek daha çok zarar verir." demis. Sizin görüsünüz nedir?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 04-Ocak-2020 Saat 21:06
Kullanilan karbamit peroksit veya hidrojen peroksit maddesinin disleri beyazlatirken daha kirilgan yaptigi söyleniyor ama kesin bir delil yok.
Burada asil problem sudur:
Ne kadar ugrasilirsa ugrasilsin en çok 1 veya 1.5 ton renk açiliyor ve üstelik 6 ay 1 sene sonra disler eski rengine geri dönüyor. Genellikle hasta dislerine iyi bakmadi seklinde söyleniyor. Fakat egri oturup dogru konusalim ki: ne kadar iyi bakilirsa bakilsin bu yöntem ile beyazlatilan disler eski haline geri dönebiliyor
Ben kendi dislerime bunu yaptirmam.
-M
|
Mesajı Yazan: Kelime
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2020 Saat 21:44
Hocam zarar vermiyorsa alti ay bir yil dayanirsa bence uygun, üç dört ay dayanir saniyordum. Dis teli tedavisinden sonra yaptirdim çok güzel oldu ama yaptirirken ve sonrasinda bir süre çok kötü sizliyor. Soguk su içince falan dis sizlar ya onun kat kat mislini düsünün ve hemen geçmedigini hayal edin. Sizlama dedigime de bakmayin epey kötü bir agri. Adeta birden disinize çivi saplaniyor gibi oluyor. Doktora danisarak beyazlatma öncesinde agri kesici içmek faydali olabilir. Doktora mutlaka danisin çünkü o da ilaç aldiginizi bilmeden agri kesici igne yaparsa tehlikeli olabilir.
Bembeyaz neredeyse inci gibi dislerim oldu ama agiz kokusu hâlâ devam ediyor. Allah bu sikintilarimizi günahlarimiza kefaret saysin insallah.
|
Mesajı Yazan: Marsss
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2021 Saat 18:51
Murat Hocam dis beyazlatmanin zarari var midir? Ilmine itibar ettigim nadir insanlardan birisiniz. Bu konuda görüsünüzü almak istedim
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 06-Agustos-2021 Saat 20:05
Orjinalini yazan: Marsss
Murat Hocam dis beyazlatmanin zarari var midir? Ilmine itibar ettigim nadir insanlardan birisiniz. Bu konuda görüsünüzü almak istedim |
Soru için tesekkür ederim.
Sorunuzu bu basligin altina tasidim ki bu konuda önceden yazilanlari okuyunuz diye.
Dis beyazlatmak derken karbamit (veya hidrojen) peroksit ile minenin renginin açilmasini konusuyoruz. Diger yöntemleri kast etmiyorum.
Geçizi , zayif ve pahali bir beyazliktir.
Ben olsam yaptirmam
-M
|
|