Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GEÇMEYEN AGIZ KOKUSU - MIDE KAYNAKLI

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2831
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 20:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: GEÇMEYEN AGIZ KOKUSU - MIDE KAYNAKLI
Mesajı Yazan: Hakan3443
Konu: GEÇMEYEN AGIZ KOKUSU - MIDE KAYNAKLI
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 16:00
Merhaba Arkadaslar,

30 yasindayim. Kendimi bildim bileli agiz kokum vardi.

Çevremdekilerden çok fazla uyari aldim. Ailemden, arkadaslarimdan. Artik yoruldum ve bu isi çözmeye karar verdim.

Kokunun içimden geldigini hissediyordum, ayrica bilegimi yaladigimda çok kötü kokuyordu.

Agiz kokusuna sebep olabilecek tüm nedenleri belirleyip kagida yazdim. Tüm olasi sebeplerin tek tek üstüne gitmeye karar verdim.

4 yil önce bu isi çözmeye karar verdim.

Sirasiyla;

1-KBB'ye gittim, bir neden saptayamadilar.

2-Proktologa gittim, makatimin içini kamerayla inceledir, bir problem belirleyemediler.

3-Dis doktoruna gittim, agizimda bir problem belirleyemediler.

4-Ürolojiye böbreklerimi kontrol ettirmek için gittim bir problem beliryemediler.

5- Akciger ve karacigerimi tetkik ettiler bir poblem beliryemediler.

6-Ayrintili kan tahlili yapildi bir problem belirleyemediler.

7-Mide doktoruna gittim, midemi görüntüleme islemi ve parça alimi yaptilar. Hafif gastrit belirlediler.Gastrit sebebi H.Bacter Pylori olmasi gerekirken bende bu bakteriyi saptayamadilar.

Fakat doktor, H.Bacter Pylori tedavisinde kullanilan; 1 adet antibiyotik(amoksilin), 1 adet proton pompasi inhibitörü ve 1 adet Bizmut subsalisilat verdi.

Bu ilaçlari kullanmaya basladigimda Bizmut Subsalisilat yan etki olarak dilimi simsiyah yapti.
Ise gittigim için utandim ve hemen ilaçlari durdurdum.

Tam 4 sene tekrar utanç ile psikolojik bozukluklar ile hayatima asosyal olarak, koku çok olmasin diye hep kisik sesle konusan yürüyen bir ölü gibi devam ettim.

Tekrar konunun üzerine gitmeye karar verdim. Öncelikle daha önce verilen 3 adet ilaci tekrar alip kullanmakla basladim.

Ilaçlar 1 hafta sonunda kokuyu kesti. Nasil sevindigimi tahmin edemezsiniz.

Fakat ilaçlarim bittiginde koku tekrardan belirdi. Tekrardan psikolojik çöküse geçtim.

Tam iyilestim derken tekrar koku basladi.

H.Bacter Pylori'yi arastirmaya basladim. Bu bakterinin ilaçla tedavi edilme oranin düsük oldugunu ögrendim.

Bakteri ilaçlara karsi kendini koruyarak, midedeki yasamina devam ediyor.

Bir sekilde bu Bakteriyi midemden yok edersem kokunun geçecegini tahmin ediyordum.

Sürekli Antibiyotik içmeye karar verdim ne olacaksa olsun diyordum. Fakat hiç içime sinmiyordu.

Internette arastirma yaparken, Prof. Dr. Ibrahim Saraçoglu'nun bir videosuna denk geldim.

Hoca bu bakterinin antibiyotik ve 3 lü ilaç tedavisi ile geçmeyebilecegini bu illetin tedavisinin Brokoli ile mümkün oldugundan bahsediyordu.

Brokolide sülfaronanin bu bakteriyi yok ettigini belirtiyordu.

Kaybedecek bir seyim yoktu ve denemeye karar verdim.

Hoca 20 gün içilmesini öneriyordu, 20. güne yaklasirken agiz kokum tekrardan kesildi. Fakat ben kürü uygulamaya devam ettim.

Korkuyordum kürü birakirsam tekrardan kokunun gelecegini düsünüyordum.

Koku geçmesine karsilik 45 gün uyguladim bu kürü ve artik sonlandirmaya karar verdim.

Koku olacakmi görmem lazimdi. 3 ay geçti fakat hiçbir sekilde o kötü koku tekrarlamadi.

Agiz kokumun H.Bacter Pyloriden oldugu kesinlesmisti artik.

Artik Brokoli ile dost oldum, kürünü uygulamasamda her hafta alip salata olarak tüketiyorum.

Benim hikayem bu sekilde arkadaslar üzerimden nasil bir yük kalktigini size anlatamam.

Kokunun midenizden geldigini düsünüyorsaniz, bileginizi yaladiginizda çok pis kokuyorsa denemenizi öneririm.

Umarim faydasi olur.

Kür:
20 gün boyunca,
Sabah ve aksam,
200 gr brokoli,
5 dk suda kaynatilip,
Sicak veya soguk aç karnina içilecek.
Haslanan brokoliyide yiyerek tüketebilirsiniz.
Aksamdan hazirladiginizi sabahta içebilirsiniz.
Günlük hazirlanmasinda fayda var.

Bizleri bu ortamda bulusturan Sayin Murat Aydin Hocaya ve Sifayi bulmami saglayan Ibrahim Saraçoglu hocaya tesekkürlerimi borç bilirim.

Konu ile ilgili bilimsel makaleler ve H.Bacter Pylori ile ilgili ayrintili içerik asagidadir.
Yabanci kaynak isterseniz arama motoruna "broccoli , h.bacter pylori" yazarak bulabilirsiniz.

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/849279
http://guncel.tgv.org.tr/journal/50/pdf/100199.pdf
https://tr.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Tükendim
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 16:31
Sevindim sizin adiniza umarim kalici olur. Bende mideden süpheleniyorum, peki sizde sadece agiz kokusu mu vardi yoksa burnunuzdan da kötü koku çikiyor muydu?

Mesajı Yazan: Efeefe
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 17:04
Cok sevindim sizin icin :)bende denicem.
Kürü birakali nekadar oldu?

Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 17:08
Aah 3 ay tamam sonradan gördüm

Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 17:10
Agiz kokunu sakizla idare edebiliyormuydun yoksa cokmu siddetliydi

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2020 Saat 17:13
lif agirlikli salata ile beslenmissin daha oncede midendede problem yok demisler zaten salata agirlikli beslendigin icin sindirim sistemin iyi calisti tip4 tun bana kalirsa geniz akintin varsada su ve sebzeyi yedigin icin incelmistir geniz akintin yokta olabilir herkeste ayni sey olmuyor her turlu gecmis olsun kardeism

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 18:43
Orjinalini yazan: Tükendim

Sevindim sizin adiniza umarim kalici olur. Bende mideden süpheleniyorum, peki sizde sadece agiz kokusu mu vardi yoksa burnunuzdan da kötü koku çikiyor muydu?

Selam Tükendim, burnumdan gelmiyordu.

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 18:44
Orjinalini yazan: Efeefe

Agiz kokunu sakizla idare edebiliyormuydun yoksa cokmu siddetliydi

Selam Efe yemekte yesem, disimide firçalasam etkisi 10 dk sürüyordu evet siddetliydi.

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 18:52
Orjinalini yazan: Murat880

lif agirlikli salata ile beslenmissin daha oncede midendede problem yok demisler zaten salata agirlikli beslendigin icin sindirim sistemin iyi calisti tip4 tun bana kalirsa geniz akintin varsada su ve sebzeyi yedigin icin incelmistir geniz akintin yokta olabilir herkeste ayni sey olmuyor her turlu gecmis olsun kardeism

Selam Murat,

Migdemde hafif gastrit vardi. Gastritede H.Bacter Pylori sebep oluyor.Doktor H.Bacter Pylori yok dedi fakat yinede, H.Bacter Pylori ilaçlari yazdi. Doktorun verdigi 3 lü ilaç tedavisi kokuyu kesti fakat ilaçlar bitince tekrardan nüksetti.

Lif agirlikli beslenmedim.Abur cubur, baharat, tatli, meyve tükettim,halada tüketiyorum,hijyene ve temizlige ekstra dikkat etmek gerekiyor. H.Bacter Pylori için.Bulas kaynagi ve bulasma sekli tam belli degil.

Brokoli ile iyilestigim için benim için en önemli ve en sevdigim sebze oldu. Haftada bir, 1 kg salata olarak tüketiyorum.

Geniz akintim yok.

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 19:38
bendede hafif gastrit vardi kudret nari aldim aksu vital marka almayin bu arada yine yaziyim asitli zeytin yagi kullanoyorlar mahvetti beni benim gastritimi gecirdi mideden kaynakliysa eger ya helicobakter olucak yada mide tembelligi olucak onun disinda ben hem tip 4 hem tip 2 ydim lif agirlikli ve ekmek sut urunlerini hayatimdan cikarttigim zaman hic bi sikintim kalmadi sorunum 0 a yakin diyebilirim sinus kitte kullaniyorum mecburen bazende okyanus suyu tip 2 yede bi care bulucaz artik

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2020 Saat 19:40
meyve sebze liftir ztn 1 kg brokoli yiyorum demissin toplamda 30gr lif yapiyor ztn sadece brokoli meyveleri saymiyorum bile her meyve tane olarak 3 4 gram lif var icinde gunluk alman gereken lif miktari 20 30 gr arasi ztn sen yeterince aliyorsun iyi bir sey bu herkesin yapmasi lazim saglikli insanlar dahil

Mesaj Tarihi: 25-Aralik-2020 Saat 19:37
@hakan brokollikürü kacinci günden sonra agiz kokun gitti ?

Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2020 Saat 15:34

@hakan brokollikürü kacinci günden sonra agiz kokun gitti ?

Selam Efe 20. günde koku kesilmisti.

Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2020 Saat 17:21
Oooh tam 20.günde.sende her 7 günde bi 3 gün ara verdinmi ?

Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2020 Saat 19:52

Oooh tam 20.günde.sende her 7 günde bi 3 gün ara verdinmi ?

Selam Efe hiç ara vermedim. Koku 20.günde kesilmesine ragmen garanti olmasi için 45 gün boyunca devam ettim.

Mesaj Tarihi: 26-Aralik-2020 Saat 20:04
Ah tamam cünkü aslinda o kürde her 7 günde bi 3 gün ara veriliyomus.neyse bakalim benim 5.günüm bugün.daha bisey farketmedim ama umararim sendeki gibi kesilir🙏🙏

Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 11:51

Ah tamam cünkü aslinda o kürde her 7 günde bi 3 gün ara veriliyomus.neyse bakalim benim 5.günüm bugün.daha bisey farketmedim ama umararim sendeki gibi kesilir🙏🙏

Selam Efe istersen ara vermeden 1 ayi tamamlamayi dene. H.Bacter Pylori çok inatçi bir bakteri.

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2020 Saat 23:39
Valla çok sevindim iyilesenlerin adina.
Hakan bey kardesim, bu kürde 20 gün boyunca sadece suyunu içiyoruz, degil mi? Yani brokoliyi de yiyor muyuz? Ayrica baska hiç bir yiyecek yenmiyor yani, degil mi?

Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2020 Saat 12:19
Bende yaklasik 5 gündür falan brokoli kürünü uyguluyorum.Buna ek olarak beslenmeme de dikkat etmeye çalisiyorum dört dörtlük olmasada ve meyve yemeye çalisiyorum. 2-3 gündür agiz kokum mu azaldi yoksa koku alma duyum mu azaldi anlayamadim parfüm vs kokusunu alabiliyorum aslinda ama agiz kokumun olmadigina inanasim gelmiyor. Bu sorundan bir gün tam anlamda kurtulsam bile bende biraktigi psikolojik etkilerinden kurtulmam zaman alacak anlasilan.Küre ara vermeden devam edecegim, ilerleyen günlerde tekrar belirtirim durumumu. Herkese saglikli günler..

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2020 Saat 14:27
Kardes, mesela ilk gün ne yedin içtin bi anlativer lütfen?
Ben sunu anladim bu kürden; sadece brokoli suyu içilecek ve brokoli sebzesi yenilecek. Dogru mu?

Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2020 Saat 18:31
Hakan beye mi sordunuz bana mi tam anlayamadim ama bana sordugunuzu varsayarak cevap vermek istedim. Bu dönemde tam anlaylmiyla yemeyi kestigim yiyecek yok. Herseyden az da olsa yiyorum sadece porsiyonlarimi kuculttum. Sabah brokoli suyunu içiyorum 20 dk boyunca hiç birsey yemiyorum sadece bol su içiyorum. Daha sonra saglikli bir kahvalti yapiyorum zeytin peynir ceviz domates yumurta ve çavdarli ekmekten olusan. Daha sonrasinda aksam da brokoli suyunu içiyorum ve en geç 6 gibi yiyorum. Günde iki ögün olmus oluyor. Ilk iki gunhaslanmis brokolileri de yedim ama daha sonrasinda yemedim midem bulandi çünkü. 6 dan sonra ise sadece meyvedir sudur çaydir bunlari yiyip içiyorum. Benim uyguladigim bu sekilde. Daha bir seyler söylemek için erken belki ama baya azalma oldugunu hissediyorum.

Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 19:12
Arkadaslar bugün kürde 6. Günüm ve bu sabah uyandigimda bile agzimda çok az koku vardi ki oda normal zaten herkeste olan bir durum. Yüzeye vuracak olursam en fazla %5 falan kalmistir koku. Baslarda burnumun koku almadigini sandim agiz kokum geçince ama diger tüm kokulari aliyorum kuruntu yaptigimi farkettim.umarim hep böyle devam eder üzerimden büyük yük kalkti ve bu arada sunu da söylemek istiyorum bende burunda hafif tikaniklik ve geniz akintisida vardi ve ben agiz ve nefes kokumun %100 bundan kaynaklandigini düsündüm hep ama öyle degilmis. Sizde öyle düsünseniz bile bence deneyin bir sey kaybetmezsiniz sebze sonuçta ilaç vs degil.

Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 19:14
Bu forumu bizler için açan Murat hocama binlerce kez tesekkür ediyorum ve bilgilerini, deneyimlerini paylasan arkadaslarima..

Mesajı Yazan: yeldasoylem
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 21:54
Oncelikle insallah kalici bir çözüme ulasirsiniz bu kürün sonucunda:) benim size sorum su benim geniz akintisi ve cocuklugumdan beri mide rahatsizligim var. Benim sorunum.hangiisnden bilmiyorum ama geniz akintim cok kötü kokuyo ne kadar yapiskanda o kadar koku oluyo sizdede oyle oluyormuydu

Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 22:08
Tesekkür ederim, insallah hepimiz kalici olarak kurtuluruz:) Evet bende de geniz akintisi hep vardi ve bazen koyu yapiskan ve çok kötü kokulu olurken bazende daha seffafimsi oluyordu. Suan zaten sinüs rinse kit ile burun temizligimi yapiyorum ve çok fazla su içip az yiyorum bunlar sayesinde geniz akintim azaldi ama hala tam anlamiyla geçmedi buna ragmen koku hissedilmeyecek kadar azaldi. Mide rahatsizligim var demissiniz bence Bi sans verip deneyin aklinizda soru isareti kalmamis olur en azindan ve ekstra sormak istediginiz bir sey olursa hiç çekinmeden sorun lütfen birbirimizi en iyi biz anlariz. Ne kadar faydali olabilirsem o kadar iyi benim için :))

Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 22:19
Icimizden birilerinin sifa bulmasina o kadar seviniyorumki hepimize umut oluyo insallah sizinde kalici bir sekilde gecmis olur onunuzdeki günlerde:) bende baslicam tabiki kure denemekte yarar var belli mi olur baslayinca mutlaka bu baslik altina bende yazarim

Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2020 Saat 22:26
Umarim iyi gelir sizede, güzel haberlerinizi bekliyorum :)

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:38
Orjinalini yazan: mahoni

Valla çok sevindim iyilesenlerin adina.
Hakan bey kardesim, bu kürde 20 gün boyunca sadece suyunu içiyoruz, degil mi? Yani brokoliyi de yiyor muyuz? Ayrica baska hiç bir yiyecek yenmiyor yani, degil mi?

Selam Mahoni, evet suyunu içiyoruz ve pisen brokolileride çöpe atmak yerine yiyebilirsin.

Hayir normal yeme düzenine devam etmelisin. Bu kürü sabah ve aksam aç karnina uygulaman gerekiyor yalnizca.

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:39

Bende yaklasik 5 gündür falan brokoli kürünü uyguluyorum.Buna ek olarak beslenmeme de dikkat etmeye çalisiyorum dört dörtlük olmasada ve meyve yemeye çalisiyorum. 2-3 gündür agiz kokum mu azaldi yoksa koku alma duyum mu azaldi anlayamadim parfüm vs kokusunu alabiliyorum aslinda ama agiz kokumun olmadigina inanasim gelmiyor. Bu sorundan bir gün tam anlamda kurtulsam bile bende biraktigi psikolojik etkilerinden kurtulmam zaman alacak anlasilan.Küre ara vermeden devam edecegim, ilerleyen günlerde tekrar belirtirim durumumu. Herkese saglikli günler..

Selam Tükendim pes etme en az 20 günü doldur.

Psikoloji konusunda haklisin kokmadigina alismak zaman aliyor.

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:41
Orjinalini yazan: mahoni

Kardes, mesela ilk gün ne yedin içtin bi anlativer lütfen?
Ben sunu anladim bu kürden; sadece brokoli suyu içilecek ve brokoli sebzesi yenilecek. Dogru mu?

Selam Mahoni, hayir normal yeme içme düzenine devam edeceksin. Yalnica sabah ve aksam aç karnina kaynamis olan brokoli suyunu içeceksin.

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:43

Bu forumu bizler için açan Murat hocama binlerce kez tesekkür ediyorum ve bilgilerini, deneyimlerini paylasan arkadaslarima..

Selam Tükendim 20 günü mutlaka doldur. H.Bacter Pylori bakterisi çok inatçi.

Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 16:45
Orjinalini yazan: yeldasoylem

Oncelikle insallah kalici bir çözüme ulasirsiniz bu kürün sonucunda:) benim size sorum su benim geniz akintisi ve cocuklugumdan beri mide rahatsizligim var. Benim sorunum.hangiisnden bilmiyorum ama geniz akintim cok kötü kokuyo ne kadar yapiskanda o kadar koku oluyo sizdede oyle oluyormuydu

Selam Yelda, Kürü uygula dene istersen eger migdende H.Bacter Pylori varsa koku geçebilir.

Geniz akintin için Nazal yikama yapabilirsin.

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 07-Ocak-2021 Saat 19:56
Orjinalini yazan: Hakan3443

Helicobacter pylori gastriti ile agiz kokusu arasindaki iliski kesin degildir.

Siz hiç Helicobacter pylori gastriti iyilesip agiz kokusu tamamen ve kalici olarak kaybolan birisini gördünüz mü?

Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2021 Saat 00:26
Benim abklamin midesi agriyodu bi ara ve onda helicobacter cikti ve o ara yegenimde (ablamin kizi) onda mide agrisi yoktu ama agiz kokusu vardi ve ondada helicobacter cikti.ve antibiotik tedivisiyle iyilesti.2 sene gecti geri gelmedi.

Mesajı Yazan: geçicek
Mesaj Tarihi: 08-Ocak-2021 Saat 14:10
yasim 20 agiz kokusunu 5 senedir çekiyorum hakan bey size bir sorum olucakti sizde helicobakter pylori oldugunu nasil anladiniz sadece agizinizda koku mu vardi yoksa internette yazan belirtileri mi görüyordunuz cevaplarsaniz sevinirim

Mesaj Tarihi: 09-Ocak-2021 Saat 20:33

Benim abklamin midesi agriyodu bi ara ve onda helicobacter cikti ve o ara yegenimde (ablamin kizi) onda mide agrisi yoktu ama agiz kokusu vardi ve ondada helicobacter cikti.ve antibiotik tedivisiyle iyilesti.2 sene gecti geri gelmedi.

Demekki baslangiçta agiz kokusu hiç yokmus. Bireyin ifadelerinden önce ölçüp görmek dogrulamak lazim. Subjektif ifadeler yaniltici olabilir.

Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:10
Selam Murat Hocam, dogrudur bende tesadüfen kesfettim.Agiz kokum hala yok.

Orjinalini yazan: aydinmur

Siz hiç Helicobacter pylori gastriti iyilesip agiz kokusu tamamen ve kalici olarak kaybolan birisini gördünüz mü?

Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:19
Selam Geçicek,Gastrit teshisi konuldu. Gastritin temel sebebi bu bakteri oluyor diye ögrendim.Gastrit belirtileri vardi.

Orjinalini yazan: geçicek

yasim 20 agiz kokusunu 5 senedir çekiyorum hakan bey size bir sorum olucakti sizde helicobakter pylori oldugunu nasil anladiniz sadece agizinizda koku mu vardi yoksa internette yazan belirtileri mi görüyordunuz cevaplarsaniz sevinirim

Mesaj Tarihi: 12-Ocak-2021 Saat 21:45
Selam Murat Hocam,

Ayrica farkli kaynaklardada nefes kokusunun H.Bacter Pylori ile alakali olabildigi belirtilmis.

Kaynaklar;

http://guncel.tgv.org.tr/journal/38/pdf/100025.pdf

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/agiz-kokusu2#:~:text=Midede%20olu%C5%9Fan%20bakterilerle%20geli%C5%9Fen%20ve,da%20ortadan%20kalkt%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20tespit%20edilmi%C5%9Ftir.

https://www.orhanozgur.com/tr/agiz-kokusu_a.html

https://www.healthline.com/health/breath-smells-like-urine#causes

Orjinalini yazan: aydinmur

Mesajı Yazan: geçmek bilmiyor
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 17:22
merhaba hakan bey gastrit belirtilerinizi söyleyebilme sansiniz var mi bende son çare olarak brokoli kürü uygulayip gormek istiyorum.süphelendigim 2 ana konu var helicobakter pylori ve reflü cevabiniz için simdiden tesekkurler

Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2021 Saat 23:23
Bende brokoli kürü ne yaziki hic fayda etmedi.23 gün uyguladim ama fark göremedim.benim sorunum baska demeki

Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2021 Saat 15:31
Efefe peki seninde mide sikayetlerin varmiydi

Mesaj Tarihi: 16-Ocak-2021 Saat 21:38
Ben bi kac saat bisey yemezsem böyle 4 saatden sonra ozaman mide bulantisi ve asiri karin agrisi oluyo taki yemek yyiyene kadar.bu bende hep vardii cocuklumdan beli.bundan haric bisey yok.ama bende mide alakali agiz kokum yok cünkü murat hocam dedigi gibi: gegirirken agiz kokusu hissetmiyorsan ozaman koku mideden gelmez

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 17:05
Arkadaslar merhaba
Mide kaynakli sorunlari olanlar muhakkak ‘mide asiti azligi’ sorununu arastirsin. Çok fazla insanda olan bir sorun ve zincirleme olarak sindirim sürecini de etkileyen çok sayida probleme neden oluyor. Meyve yedigimde rahatim ama et, hamur isi yedigimde sorun oluyor diyorsaniz konu bununla ilgili olabilir . Bu sorunun yol açtigi problemlere bakin. Farkedeceksiniz. Glütensiz beslenmeyi öneriyorum.

Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 17:24
effect bunun kabaca bir testi vardi tam bilgi veriyor mu emin degilim doktor tavsiyesi

1 bardak suya yarim cay kasigi karbonat sabah kalkar kalmaz icin 5 dakika icinde gegirmezseniz yada bi siskinlik olmazsa midede mide asidiniz azdir

mantigi basit aslinda mide asidik karbonat bazik birlesince gaz oluyo

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Mesajı Yazan: nisaluce
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 19:51
Mide asidi azligi testini evde yapmak istersiniz internetten sodyum bikarbonat testi olarak arama yapabilirsiniz, bir diger yoluda pancar yemektir, eger çig pancar tükettiginizde idrariniz kirmizi renk oluyorsa mide asidiniz az demektir, ne kadar sari tonlarinda olursa asit o kadar normal seviyede demektir. Doktorlar mide asidini ölçmeden herkese anti asit reçete edebiliyorlar, bana yaramamisti mesela sindirim sistemi sikayetlerimi daha da artirmisti, ne zamanki bir doktor kreon adindaki sindirim enzimlerini içeren bir hap verdi o zaman rahatlamaya baslamistim. Et ve hamurisi tüketsem bile agri, siskinlik, gaz yasamiyordum.

Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2021 Saat 21:16
pancar yediginde ne renk oluyor sende

-------------
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         

Mesajı Yazan: Maybeoneday
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 01:31
@effect
Size kesinlikle katiliyorum. Mide asiti azligi bir çok sindirim problemine neden oluyor.Mide asidi sandigimizdan daha güçlü ve yedigimiz besinleri çok iyi bir sekilde parçaliyor fakat az olmasi durumunda besinler parçalanamadan bagirsaklara gidiyor. Buda IBS, SIBO gibi bagirsak problemlerine yol açiyor. Mide hastaliklarinda tedavi amaçli kullandigimiz gaviscon lansor vs mide asitinin azalmasina sebebiyet veriyor. Bu yüzden olabildigince az kullanmaya çalisin.

Mesajı Yazan: effect
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 13:10
Merhaba
Mide asitini karbonat içerek ölçme yöntemi bana pek mantikli gelmedi , ölçülebilir bir yöntem degil. Sonucu neye göre kime göre degerlendirilebilir ki.

Ben de mide asit azligi belirtileri var. Tedavi yöntemi için hamur isinden uzak günde sadece 2 ögün ve sekersiz besleniyorum. Yemeklerden önce sirke alinmasi öneriliyor. Bir yemek kasigi. Soguk içeçek yemekten 2 saat önce ve 2 saat sonra içilmeyecek . Baska neler yapilabilir arastiriyorum.

Bir dönem mide proton pompasi kullandim ve asit dengemi mahvetmis saniyorum.

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 13:34
Bunlara ilaveten mide asiti azligi tedavisinde ise yarayabilecek bir kaç sey eklemek istiyorum. Belki faydasi dokunur. Lahana suyunun mide asidini oldukça arttirdigini söylüyor bir doktor. Uygulama sekli ise söyle; 15 gün boyunca aç karnina 1 çay bardagi lahana suyu içiliyor. Bir diger iyi gelebilecek uygulama yemekten yaklasik 1 saat önce zencefilli ve limonlu çay içmek. Ayrica Karbonhidrat ve protein bir arada yenmemeli çünkü proteinler parçalanmak için sindirim enzimlerine ihtiyaç duyar, karbonhidrat ise sindirim enzimlerini baskiladigi için protein sindirimini tamamlayamaz. Simdilik aktaracagim bilgiler bunlar. Saglikli günler herkese..

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 16:03
https://youtu.be/V0MbyLE42-8
Bu arada beslenme konusunda hep sik ve az yememiz gerektigi söylenir. Burada ise tam tersi bir yaklasimda bulunulmus. Ben bu sekilde yön verecegim bundan sonra beslenmeme. Bir bakin derim.

Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2021 Saat 20:16
Güzel video cidden disbiyosiz ilgili yazi yazan beslenme plani hazirlayan doktorlar en az 3 ögün yaziyor genelde en fazla 4 gördüm bu yüzden 2 ögün beslenme herkes için uygun olmayabilir

-------------

Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 00:47
evet arkadaslar pancar yedim ve idrarim kipkirmizi oldu ztn ben bi karbonat testi de yapmistim cok bi siskinlik yapmamisti midede buda mide asidimin az oldugunu gösterdi ter kokusu da mide asidinin azligi nedeniyle vucutta artan bakteri sayisiyla ilgili mide asit azligi nedenleri disbiyosize yatkinlik hasimato troidi sibo
ana neden mide asit azligi once bunun farkinda olup sonra digerlerini tedavi etmek lazim

-------------

Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2021 Saat 00:48
bunun disinda bi olay daha anlatiyim artik bundanda emin oldugum icin konusuyorum bazen buyuk abdesten ciktigimda agiz kokusu baya bi azaliyordu bugun yine oldu ve tamamen gitti nerdeyse sinus kit ve agiz bakimi yaptiktan sonra 0 landi

-------------

Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2021 Saat 05:01
Arkadaslar öncelikle herkesin kurtulmasini ümit ederek hepimizin nasil fiziksel duygusal sikintilar yasadigi asikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sikintim vardi kendimi bildim bileli ve parazit kaynakli oldugunu kafama takmistim. Bu konuda Bi öneriyi degerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yildiz. Aci yavsan otu ve Pelin otunu birer tutam sicak suya demleme usulüyle koyup sabah aksam içtim. Nefes kokum aninda kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal seklinde rahatliyordum 21 gün kullanip 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanip biraktim ve her yil bu sekilde devam etmeyi düsünüyorum. Son olarak bu karisimin igrenç bir tadi var çok aci. Ama dayanabilirseniz sonu isik. Sifa diliyorum hepimize...

Mesajı Yazan: Guest
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 12:17
Orjinalini yazan: Unuttum

Arkadaslar öncelikle herkesin kurtulmasini ümit ederek hepimizin nasil fiziksel duygusal sikintilar yasadigi asikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sikintim vardi kendimi bildim bileli ve parazit kaynakli oldugunu kafama takmistim. Bu konuda Bi öneriyi degerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yildiz. Aci yavsan otu ve Pelin otunu birer tutam sicak suya demleme usulüyle koyup sabah aksam içtim. Nefes kokum aninda kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal seklinde rahatliyordum 21 gün kullanip 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanip biraktim ve her yil bu sekilde devam etmeyi düsünüyorum. Son olarak bu karisimin igrenç bir tadi var çok aci. Ama dayanabilirseniz sonu isik. Sifa diliyorum hepimize...

Ben bu çayi denemeyi düsünüyorum. Insallah ise yarar.

Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 15:01
Orjinalini yazan: Unuttum

Biraz arastirdim pelin otu absinthe içki yapiminda kullaniliyormus ve ciddi bir halusinatormus. Evde kafaniza gore kullanmayin yazmislar. Siz içtim diyorsunuz bi yan etkisi oldu mu?

Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 15:03
"pek çok yerden rahatlikla satin alinabilen ancak kullanilmamasini siddetle tavsiye edecegim ottur. hastaneye bilinci kapali bir sekilde getirilen, laboratuar degerleri uçmus olan ve yakinlari ile yapilan görüsmelerde buna neden olabilecek bir sebep bulunamayan bir hasta verilen destek tedavinin sonucunda biraz toparlayip konusabilecek hale geldiginde defalarca aldigim anamnez sonucu bu duruma pelin otu çayi içerek geldigini anlayabilmistim."

Eksisozlukte söyle bir sey yazmislar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir?

Mesaj Tarihi: 23-Mart-2021 Saat 20:20
Orjinalini yazan: Guest

......Eksisozlukte söyle bir sey yazmislar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir?

Bilmiyorum.
bu tür seylere fazla ragbet etmemek lazimdir

Mesajı Yazan: Unuttum
Mesaj Tarihi: 25-Mart-2021 Saat 18:46
Orjinalini yazan: Guest

"pek çok yerden rahatlikla satin alinabilen ancak kullanilmamasini siddetle tavsiye edecegim ottur. hastaneye bilinci kapali bir sekilde getirilen, laboratuar degerleri uçmus olan ve yakinlari ile yapilan görüsmelerde buna neden olabilecek bir sebep bulunamayan bir hasta verilen destek tedavinin sonucunda biraz toparlayip konusabilecek hale geldiginde defalarca aldigim anamnez sonucu bu duruma pelin otu çayi içerek geldigini anlayabilmistim."

Eksisozlukte söyle bir sey yazmislar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir?

Açikçasi bu kismi bilmiyorum. Ben de simdilik Bi yan etkisi olmadi. Ama kimseyi de zor durumda birakmak istemiyorum. Murat hocamin da fikrini alip yorumu ona göre silmek mümkün olabilir. Tekrardan söylüyorum ben kimseyi zor durumda birakmak istemem. Murat hocam ne dersiniz?

Mesajı Yazan: Gemi
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2021 Saat 16:03
Benim nefesimde koku yoktu ama tükürügümdeki koku uzun zamandir çözüm bulamadigim bir konuydu. Bu kürü denedim ve geçti, çok tesekkür ederim

Bir ara dis tedavilerim sebebiyle sik araliklarla antibiyotik kullanmistim, kokunun ondan sonra basladigini düsüyorum. Saglikli beslenme konusuna takinti derecesinde dikkat etsem de ( ev yapimi yogurt, kefir, tursu yemek, karbonidrati kesmek, hazir gida yememek gibi ) bir türlü geçmemisti. 3 seyin etkili oldugunu biliyorum, 1-vejeteryan besleme ( bunu sürdürmem mümkü degil ), 2-Nidazol ilaci ( bunu da sürekli kullanamam ) 3-Pharmol Z gargara ( agizda biraktigi buruk tadi sevmiyordum, ayrica yemek yiyince kokunu tekrar gelmesinden korkuyordum). Dahiliye doktoruna sikayetimi söyledim, diskidan heliko testi yapti, negatif çikti. Mide ve bagirsaklarimda bir sikayetim yok. KBB doktoru alerjik rinit oldugumu ama kokunun sebebinin bu olmayacagini söyledi. Böyle saglikli ve sürdürülebilir bir çözüm bulamadigim ve kendi içimde yasadigim bir sorundu yani.

Kis mevsimi bittigi için marketlerde brokoli bulamiyorum, o yüzden sadece 10 gün yapabildim. Umarim yazin ortasinda koku tekrar geri gelmez

Mesajı Yazan: Adore
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2021 Saat 03:03

Merhaba Arkadaslar,

30 yasindayim. Kendimi bildim bileli agiz kokum vardi.

Çevremdekilerden çok fazla uyari aldim. Ailemden, arkadaslarimdan. Artik yoruldum ve bu isi çözmeye karar verdim.

Kokunun içimden geldigini hissediyordum, ayrica bilegimi yaladigimda çok kötü kokuyordu.

Agiz kokusuna sebep olabilecek tüm nedenleri belirleyip kagida yazdim. Tüm olasi sebeplerin tek tek üstüne gitmeye karar verdim.

4 yil önce bu isi çözmeye karar verdim.

Sirasiyla;

1-KBB'ye gittim, bir neden saptayamadilar.

2-Proktologa gittim, makatimin içini kamerayla inceledir, bir problem belirleyemediler.

3-Dis doktoruna gittim, agizimda bir problem belirleyemediler.

4-Ürolojiye böbreklerimi kontrol ettirmek için gittim bir problem beliryemediler.

5- Akciger ve karacigerimi tetkik ettiler bir poblem beliryemediler.

6-Ayrintili kan tahlili yapildi bir problem belirleyemediler.

7-Mide doktoruna gittim, midemi görüntüleme islemi ve parça alimi yaptilar. Hafif gastrit belirlediler.Gastrit sebebi H.Bacter Pylori olmasi gerekirken bende bu bakteriyi saptayamadilar.

Fakat doktor, H.Bacter Pylori tedavisinde kullanilan; 1 adet antibiyotik(amoksilin), 1 adet proton pompasi inhibitörü ve 1 adet Bizmut subsalisilat verdi.

Bu ilaçlari kullanmaya basladigimda Bizmut Subsalisilat yan etki olarak dilimi simsiyah yapti.
Ise gittigim için utandim ve hemen ilaçlari durdurdum.

Tam 4 sene tekrar utanç ile psikolojik bozukluklar ile hayatima asosyal olarak, koku çok olmasin diye hep kisik sesle konusan yürüyen bir ölü gibi devam ettim.

Tekrar konunun üzerine gitmeye karar verdim. Öncelikle daha önce verilen 3 adet ilaci tekrar alip kullanmakla basladim.

Ilaçlar 1 hafta sonunda kokuyu kesti. Nasil sevindigimi tahmin edemezsiniz.

Fakat ilaçlarim bittiginde koku tekrardan belirdi. Tekrardan psikolojik çöküse geçtim.

Tam iyilestim derken tekrar koku basladi.

H.Bacter Pylori'yi arastirmaya basladim. Bu bakterinin ilaçla tedavi edilme oranin düsük oldugunu ögrendim.

Bakteri ilaçlara karsi kendini koruyarak, midedeki yasamina devam ediyor.

Bir sekilde bu Bakteriyi midemden yok edersem kokunun geçecegini tahmin ediyordum.

Sürekli Antibiyotik içmeye karar verdim ne olacaksa olsun diyordum. Fakat hiç içime sinmiyordu.

Internette arastirma yaparken, Prof. Dr. Ibrahim Saraçoglu'nun bir videosuna denk geldim.

Hoca bu bakterinin antibiyotik ve 3 lü ilaç tedavisi ile geçmeyebilecegini bu illetin tedavisinin Brokoli ile mümkün oldugundan bahsediyordu.

Brokolide sülfaronanin bu bakteriyi yok ettigini belirtiyordu.

Kaybedecek bir seyim yoktu ve denemeye karar verdim.

Hoca 20 gün içilmesini öneriyordu, 20. güne yaklasirken agiz kokum tekrardan kesildi. Fakat ben kürü uygulamaya devam ettim.

Korkuyordum kürü birakirsam tekrardan kokunun gelecegini düsünüyordum.

Koku geçmesine karsilik 45 gün uyguladim bu kürü ve artik sonlandirmaya karar verdim.

Koku olacakmi görmem lazimdi. 3 ay geçti fakat hiçbir sekilde o kötü koku tekrarlamadi.

Agiz kokumun H.Bacter Pyloriden oldugu kesinlesmisti artik.

Artik Brokoli ile dost oldum, kürünü uygulamasamda her hafta alip salata olarak tüketiyorum.

Benim hikayem bu sekilde arkadaslar üzerimden nasil bir yük kalktigini size anlatamam.

Kokunun midenizden geldigini düsünüyorsaniz, bileginizi yaladiginizda çok pis kokuyorsa denemenizi öneririm.

Umarim faydasi olur.

Kür:
20 gün boyunca,
Sabah ve aksam,
200 gr brokoli,
5 dk suda kaynatilip,
Sicak veya soguk aç karnina içilecek.
Haslanan brokoliyide yiyerek tüketebilirsiniz.
Aksamdan hazirladiginizi sabahta içebilirsiniz.
Günlük hazirlanmasinda fayda var.

Bizleri bu ortamda bulusturan Sayin Murat Aydin Hocaya ve Sifayi bulmami saglayan Ibrahim Saraçoglu hocaya tesekkürlerimi borç bilirim.

Konu ile ilgili bilimsel makaleler ve H.Bacter Pylori ile ilgili ayrintili içerik asagidadir.
Yabanci kaynak isterseniz arama motoruna "broccoli , h.bacter pylori" yazarak bulabilirsiniz.

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/849279
http://guncel.tgv.org.tr/journal/50/pdf/100199.pdf
https://tr.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori

Mesajı Yazan: Adore
Mesaj Tarihi: 07-Nisan-2021 Saat 03:27
Selam Sayin @Hakan3443 brokoli kürünü 3 gündür uyguluyorum. Normal miktar yemek sonra 1-2 saat sonra migdem de yanma oluyordu. Bu durum geçmeye basladi. Çig patates veya suyu da kullandim. Fakat brokoli suyu çok etkili oldu. Yirmi günlük uygulama süresine devam ediyorum. Bakalim kesin sonuç ne olacak.Agiz kokuna etkisine de bakacagim. Sonucu yazarim. Tesekkürler Saglicakla kalin...

Mesajı Yazan: chipset
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 11:22
Herkese merhaba, daha önceden de foruma yazmistim, antibiyotik ve probiyotik takviyelerle epey rahatlamistim fakat bir süre sonra tekrar basladi maalesef, güncel olarak brokoli kürüne basladim bende, sonuç simdilik mükemmel, ilk içtigim günder beri ciddi faydasini gördüm, psikolojik olup olmadigini anlamak için biraz beklemek istedim, bugün 5. günüm, zamanla durum güncellemesi yapacagim, konuyu açan arkadasa çok tesekkür ederim, umarim mide kaynakli sorunu olan pek çok kisiye faydasi olur.

Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 13:15
Ben brokoli suyunu 3 gün içtim bi fayda göremedim hatta midemde gaz yapti. Devam ettiremedim sanirim benim kokum mide kaynakli degil bogaz kaynakli

Mesaj Tarihi: 18-Nisan-2021 Saat 15:49
geniz akintin fazlaysa b6 vitamini bakir c vitamini çinko içeren yiyecekler ye günde 2 ögün ye vücuduna dinlenme firsati ver geniz akintisinin kontrolden çikmasinin nedeni vücutta parcalanamayan histamin bunlar histamin parçaliyor histamin inteloransi olarak arastir internetten ve mutlaka sinüs rinse kit al eczanelerde pahali internetten al mümkünse bu sana dis dil firçalamaktan daha çok lazim çünkü tip2 sin veya tip3 ve tip4 de vardir hepsi birden

-------------

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 07-Temmuz-2021 Saat 18:55
Orjinalini yazan: chipset

Herkese merhaba, daha önceden de foruma yazmistim, antibiyotik ve probiyotik takviyelerle epey rahatlamistim fakat bir süre sonra tekrar basladi maalesef, güncel olarak brokoli kürüne basladim bende, sonuç simdilik mükemmel, ilk içtigim günder beri ciddi faydasini gördüm, psikolojik olup olmadigini anlamak için biraz beklemek istedim, bugün 5. günüm, zamanla durum güncellemesi yapacagim, konuyu açan arkadasa çok tesekkür ederim, umarim mide kaynakli sorunu olan pek çok kisiye faydasi olur.

daha önce de reflü ve mide fitigi ameyaliyati olmustunuz galiba, tekrarladi mi sizde fitik ve reflü ameliyati. olduktan sonra geçmedi ise koku ilginç.

Mesajı Yazan: serengil
Mesaj Tarihi: 21-Nisan-2022 Saat 12:22
Merhaba bu forumu çok kullanamiyorum da bisey soracaktim artik hiç geri gelmedi mi koku?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat